Μετάβαση σε περιεχόμενο

bebe ΙΟΥΝΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ '12 ΔΡΟΣΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ν9

Recommended Posts

Ναι Κατερινακι μικρουλης θα ειναι...Αναστασιο θα τον πουμε...το ονομα του συγχωρεμενου πεθερου μου..ουτε κ σαυτο ειχα επιλογη...οσο για τον Οκτωβριο μεφαγε ταυτια η πεθερα μου για να μπορω να κοινωνησω το μωρο κ να μην παει χαμενος ενας χρονος οπως λεει εκεινη κ πολλα αλλα.το μονο που διαλεξα εγω ηταν η νονα του παιδιου....ευτυχως.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλησπερα!Να ζησουν τα "καινουρια"μας μωρακια! διαβασα λιγες σελιδες,για να δω τα νεα σας.Απο οτι χω καταλαβει μιλατε και σε αλλη σελιδα,εγω δεν μπορω-δεν προλαβαινω να μπαινω σε αυτην καταωρας...αρα μολις μετακομισω να μου πειτε να γραφτω.

κοριτσια εγω τα εχω παιξει,η αυπνια με επηρεαζει πολυ ασχημα,η μπεμπα μου κλαει συνεχεια.Εφερα παιδιατρο στην 28η ημερα,μας εδωσε ντεπον για τους κολικους,ομως δεν εχει αλλαξει κατι.Δεν ξερω γιατι κλαιει τοσο ρε γαμωτο και με στεναχωρει πολυ.Δεν κοιμαται πανω απο 6-8ωρες την μερα και το κακο ειναι οτι ουρλιαζει.Η παιδιατρος μου ειπε να την ταιζω καθε 3ωρες αλλα η μπεμπα με φτανει στο σημειο να την ταιζω και καθε μισαωρο αλλιως δεν ηρεμει και μολις καταφερνει να νανουριστει και την βαζω για υπνο σε 10΄λεπτα ειναι ορθια με ουρλιαχτα και αντε παλι περπατημα αγκαλια .Φυσικα το εχει δει πιπιλα το στηθος μου αλλα δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο.Η παιδιατροσ ειπε να της δινω και νερο αλλα δεν το πινει(αλλοι παιδιατροι λενε οτι δεν χρειαζεται νερο εφοσον θηλαζω :?:roll: ),ουτε πιπιλα παιρνει.Το κλαμα της ειναι τοσο δυνατο που εχω πονοκεφαλους,ασε που μου ποναει ολη η πλατη απο το σηκωμα και το περα δωθε.Δεν ξερω αν ειναι μονο κολικοι και αγχωνομαι!Ευχομαι να μου δωσει δυναμη ο Θεουλης!Και βεβαιως να μην ποναει κανενα παιδακι.

και μεις πηραμε την μιση ευχη,ο δικος μας παπας ειπε να μην βγαινουμε αλλα εγω την εβγαλα απο πιο πριν ,μεχρι την πεθερα μου.Θελω να προλαβω να τηςψωνισω και κανενα ρουχαλακι με τις εκπτωσεις,ευτυχως της αρεσει η βολτα με το αμαξι.Γραφω λιγο ασυναρτητα αλλα με βαραει η αυπνοια σττο κεφαλi

Νιωθω μια ζαλαδα τωρα,θα μπω σε λιγο παλι.φιλακια

κοριτσακια μουγεια σας!

παλι μπηκα χωρις να δω νεα σας,ισα που ξαπλωσα μιση ωρα πριν ολο το μεσημερι ασχολιομουν με τα μωρα κ ενω ηθελα να κοιμηθω δε θα προλαβα.α να τωρα ξυπνησε ο τονι..

οσο για τον ικτερο..χθες ολη μερα ηταν σε ληθαργο για να φαει την ξυπνουσα κ αυτο με τα χιλια ζορια κ τη πηγα νοσοκομειο.εχει ανεβει κ αλλο δηλ 14,5 κ θα την ξαναπαω αυριο το πρωι.μου ειπαν να μην ανησυχω,ειναι φυσιολογικο εφοσον γενησα κ 37 εβδ κ επειδη πινει μονο μητρικο δε φευγει ο κωλοικτεροις ευκολα.εγω αρχισα να δινω κ ξενο να ενυδατωθει το παιδι κ να κανει τσισα κ κακα να φυγει ο ικτερος,ετσι μου ειπε η παιδιατρος μας,σημερα ειναι καλυτερα κ τη ξυπναω καθε δυο ωρες να φαει.κ το βραδυ τη ξυπνουσα κ εφαγε πολυ καλα.

οπως καταλαβαινετε παλι ειμαστε στην αγωνια,το εχω ταμα σε καθε μου παιδι να τραβαω κ μια ταλαιπωρια.ελπιζω παντως οτι θα παμε καλα.αυριο το πρωι θα εχουμε κ νεα μετρηση.την παμε στο αττικο που ειναι κ κοντα μας ειναι ησυχα κ βγαινει το αποτελεσμα σε 15 λεπτα.

ο αντωνης γενικα δεδ ζηλευει ιδιατερα τουλαχιστον δεν δημιουργει προβλημα,μονο καμια φορα παει να τη χαιδεψει κ ειναι λιγο αποτομος στις κινησεις του.αλλα ειναι καλος γενικα απλα αν τη θηλαζω ερχεται να του χαιδευω το χερακι.

παντως καμια σχεση να εχεις ενα παιδι.καλα λενε ενα ισον κανενα παρολο που η μπεμπα ως τωρα ειναι ησυχουλα. :D βεβαια ειναι κ ο πρωτος καιρος,με τις μερες πιστευω θα παρουμε κ μια σειρα.

θελω πολυ να δω νεα σας αλλα τωρα δε θα με αφησει ο κυριος θα θελει να δει παιδικα.

μου λειπετε κοριτσακια μου,.θα προσπαθησω να σας βαλω κ φωτο απο τη γεννα.

Γεια σας κοριτσακια μου.ΜΠηκα να σας πω ενα γεια απο το μαιευτηριο.ΕΙμαι μια ευτυχισμενη μανουλα.Η φραουλιτσα ειναι μια γλυκα.ΘΗλαζει και ειμαι περηφανη γιατι στον ΠΑνο δεν τα ειχα καταφερει.ΜΟυ λειπει πολυ ο γιος μου αλλα αυριο βγαινω και θα ειμαι και με τα δυο τα παιδακια μου.Η εμπειρια μου απο τον τοκετο υπεροχη.Απεριγραπτα τα συναισθηματα.Ανυπομονω να σας τα πω αναλυτικα.Σας ευχαριστω ολες για τις ευχουλες σας.Σας φιλω και σας σκεφτομαι.

Τσεβουλα μου σε νοιωθω τοσο πολυ...στον πριγκιπα βιωνα κατι παρομοιο. Ο μικρος ηταν συνεχεια μεσα στη γκρινια, χωρις να εχει λογο. Δεν κοιμοταν πανω απο 6-7 ωρες συνολο, ενδιαμεσα στα γευματα αν κοιμοταν κανενα μισαωρο και αυτο με πολυ δυσκολια και ετσι μαζευα το 7ωρο. Ηταν ολη την ωρα στο στηθος μερα νυχτα. Η γιατρος μας ειχε πει οτι περναει κολικους και περα απο τη διατροφη μου που εκοψα μερικα φαγητα επρεπε να μην τον ταιζω πολυ συχνα, κατω απο 2ωρο. Ελα ομως που ηταν βυζοπληκτος!!!!! Με το ζορι μερικες φορες εφτανα το να καθυστερησω μιαμιση ωρα.... Και βοηθεια στο νησι ΜΗΔΕΝ, μονη καταμονη με την επιλοχειο παρεα και την κουραση με την αυπνια μονιμους φιλους :shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Καποια στιγμη στρωνουν τα παιδακια μας. Σου ευχομαι να μην αργησετε, οχι για το μωρο αλλα για εσενα. Γιατι εσυ εχεις μεγαλυτερη αναγκη το "προγραμμα" απο τα μωρακια μας.

Βικουλα οντως τα μικρα μωρακια ανεβαζουν πιο ευκολα ικτερο και αργει να τους πεσει περισσοτερο. Ευχομαι να σταματησει να ανεβαινει και αυριο να εχετε καλυτερα αποτελεσματα.

Κοριτσάκια καλησπέρα.

Βικάκι, ελπίζω να πάνε καλά όλα-αν και είμαι σίγουρη. Μόνο η ταλαιπωρία και η αγωνία είναι τα ψυχοφθόρα, η μπεμπούλα θα τα πάει μια χαρά.

Κατερίνα-πασχαλιτσάκι και συ θα τα πας μια χαρά, είναι που ακόμα δεν έχεις μείνει μόνη σου και ανησυχεις, σιγά σιγά θα μπεις σε μια σειρά. Και γω μόνη μου είμαι και αν εξαιρέσεις τον άντρα μου που βοηθάει όσο μπορεί, δεν έχω κανέναν άλλον. Άυριο θα έρθει η μαμά μου αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα προσφέρει κάτι σημαντικό- ίσως απλά την παρέα.

Εμένα είμαι σίγουρη ότι περνάει κολικούς γιατί τα 4 τελευταία απογεύματα είναι επί 5 ώρες στην τσίτα και στην γκρίνια. Πήγα στο φαρμακείο για τις infacolic και μου έιπαν ότι είναι σε έλλειψη :( Επίσης είπα στη μαμά μου να μου φέρει αύριο κάτι ειδικά μπιμπερό, dr brown λέγονται μήπως και γίνει κάτι. Τελικά νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο και η παραγωγή έχει αυξηθεί θεαματικά, 60 ευρώ το μήνα κάνει. Στήθος δεν πιάνει με τίποτα. Τουλάχιστον μήπως σταματήσουμε το ξένο όσο μπορέσω γιατί αυτό το θήλαστρο είναι μεγάλο μανίκι, αφηστε που νιώθω πραγματικά σαν αγελάδα :oops:

Έλενα εμεις την κούνια την είχαμε βάλει απο την αρχή στο δωμάτιο και θα την κοιμίζουμε εκει σίγουρα μέχρι τον Δεκέμβριο. Εμεις μπήκαμε πριν 2 χρόνια στο σπίτι και δεν είχαμε βάλει καλοριφέρ και λέγαμε ότι θα βάλουμε φέτος, είχαμε μαζέψει και τα χρήματα. Αλλά με την τιμή του πετρελαίου, αποφασίσαμε να μην βάλουμε. Έχουμε κλιματιστικά σε όλα τα δωμάτια και τζάκι και σκεφτόμαστε να πάρουμε μία σόμπα παο αυτές που καίνε πέλετ και ξύλο-οχί του παλιού στυλ, κάποιες ντιζαινάτες που έχουν βγει και κάνουν και καλή δουλεια. Μας είπαν ότι το τζάκι δεν επιτρέπεται για νεογέννητο. Όσο για το γυμναστήριο εμας μας κάνανε δώρο αυτό http://www.fisher-price.com/gr/products ... p?id=39955. Ωραίο μου φαίνεται αλλά δεν της το έχουμε στήσει ακόμα! Σήμερα γίνεστε και 2 μηνών, ε?Χρόνια σας πολλά:)

Tsevoula πορώ να σε καταλάβω, έστω κι αν το περνάω μόνο 4 μέρες, με πιάνει απόγνωση εκείνες τις ώρες.

Ανθή μου με το καλό να επιστρέψεις στο σπιτάκι σας και να χαίρεσαι την φραουλίτσα σου.

Φιλια προς το παρόν.

Να ρωτησω κατι ρε κοριτσια.......εσεις που θηλαζετε και εσεις που εχετε κολικους αν μπορειτε να μου απαντησετε γιατι φοβαμαι μην κανω το ιδιο λαθος που εκανα στον πριγκιπα.

Η μικρη τις τελευταιες μερες μεσα στη μερα εχει καποια σχετικη γκρινια. Πιστευω οτι αρχισαν τα πονακια στην κοιλιτσα γιατι και στον πριγκιπακο μου ειχαν αρχισει οταν ηταν περιπου 3 εβδομαδων.

Λοιπον η μικρη τρωει και μετα την πιανει λοξυγγας. Για να την περασε περιμενω κανενα 10λεπτο και επειδη δεν την περναει (και την καημενουλα την πιανει μερα νυχτα πανω απο 4-5 φορες!!!!) την ξαναβαζω στο στηθος για κανενα 5-10 λεπτο. ΜΕτα την αφωνω κατω για να κοιμηθει αλλα γκρινιαζει και επειδη ουτε η αγκαλια αλλα ουτε και η βολτα την ηρεμουν την ξαναβαζω στο στηθος παλι για κανενα 5-10 λεπτο με αποτελεσμα και να τρωει πολυ συχνα αλλα και να καλομαθαινει ολη την ωρα στη στηθος.

Τωρα η απορια ειναι η εξης:

1. Μηπως το να τη βαζω συχνα στο στηθος και να πινει γαλα επιβαρυνει τους κολικους? Επειδη δουλευει συνεχεια το εντερακι της λεω μηπως αυτο της προκαλει μεγαλυτερο προβλημα (κατι τετοιο σαν να θυμαμαι απο τον πριγκιπα οτι ειχε πει ο γιατρος, αλλα μπορει να κανω και λαθος)

2. Μηπως το τοσο συχνα στο στηθος την κακομαθαινει και ετσι η πονηρουλα γινει και αυτη βυζοπληκτη???? Μηπως δεν πρεπει καθε φορα που εχει ανυσηχια να την βαζω αλλα να την απασχολω αλλιως?

Επισης οταν τα δικα σας εχουν λοξυγγα τι κανετε?????

σας εβαλα λιγες φωτο,ειμαστε δυο ωρες μετα τη γεννα,παρατηρησα οτι παρολο που περασαν 9 μονο μερες απο τοτε εχει αλλαξει η μπεμπα,ειναι κ πιο ξεπρησμενη.

Καλά Βικάκι η μπέμπα είναι όλα τα λεφτά!Να σας ζήσει!

Πασχαλιτσάκι εμένα η παιδιάτρος μου είπε ότι ο λόξυγγας έιναι φυσιολογικός και απαξ και η μπέμπα δεν δείχνει να ενοχλείται, να μην κάνω τίποτα.

Οταν λες ότι έχει πονάκια, τί εννοείς?Γιατί εγώ δεν έχω καταλήξει αν είναι άλλο λίγα πονάκια και αλλο κολικοί :(

Ανθη μου να βγειτε αυριο με το καλο να πας σπιτάκι και να δεις και τον Πανουλη που ξέρω ποσο σου έχει λείψει. Πολυ χαίρομαι που τα καταφέρνεις με τον θηλασμο ότι θες ρωτα εδω είμαστε!!! Περιμένουμε την εμπειρία σου και τις πρώτες αντιδρασεις απο τον μεγάλο αδερφό πια.

Βικακι είναι μια κουκλιτσα η κορούλα σου, ξανθουλα σαν τον αδερφουλη της θα είναι. Ελπίζω να φύγει γρήγορα ο ικτερος και να μην έχετε αλλα τρεχαματα. Τι ωραία που δεν ζηλεύει ο Αντωνακης σου, λίγο αποτομος ειναι επειδη είναι μικρουλης και το κάνει απο αγάπη. Τώρα που το λες δεν το είχα συνειδητοποιησει πιο πριν αλλα παρόμοια αντίδραση έχει και η Αγγελική όταν θηλαζω, παρατάει ότι κάνει και έρχεται δίπλα μου και μου χαϊδεύει μια ελιτσα που έχω στο στήθος ....

Tsevoula θα σου ευχηθω να έχεις πολυ υπομονη και δύναμη και η μικρη να φτιάξει κάπως το προγραμματακι της σύντομα. Αφου θηλαζεις είναι λογικό να θέλει στήθος συνέχεια ακόμα και κάθε ωρα δεν ειναι απίθανο ίσα ίσα που το κάθε τρεις ώρες θα την εκνευριζει και θα έχει τρομερή γκρίνια και ένταση. Αυτο μου μου κάνει εντυπωση είναι για το νερο :o μέχρι έξι μηνών δεν πίνουν νερο εδω αποστειρωνονται όλα πως θα δωσεις νερο! :roll:

Κατερινα για τον λοξυγγα δεν κάνω τίποτα τον αφήνω και του περνάει. Σίγουρα δεν κακομαθαινει στο στήθος αλλωστε είναι τόσο μικρούλα ακόμα που ειναι η σιγουρια και η ασφαλεια της, αν επιβαρύνει τους κολικους δεν ξέρω να σου πω γιατι είμαι απο τις τυχερες και κανένα απο τα δυο μου δεν είχαν ή έχουν προς το παρών. Τώρα κάθε φορα που είναι ανήσυχη ελεγξε αν την ενοχλεί κάτι άλλο αν είναι λερωμενη, αν θέλει να ρευτει ή ζοριζετε να κάνει κακάκια αλλιώς αν ψάχνει το στήθος ή γλιφετε τότε σίγουρα θέλει να φάει.

Αριαδνη ελπίζω να δεις διαφορα με αυτο το μπιμπερο και να ηρεμησει και η δικια σου!

Καληνύχτα σε όλες!!!!

Καλημερουδια κοριτσαρες μου!!

Καταρχιν Ανθη μου να σας ζησει!!!

Σας στελνουμε τις ευχες μας για υγεια, τυχη και ευτυχια και οτι αλλο εσεις επιθυμειτε!!!

:ymparty::ymparty::ymparty:[smilie=wav.gif][smilie=wav.gif][smilie=angel13.gif]

Θα περιμενουμε οποτε μπορεις να μας πεις την εμπειρια σου!

Βικακι και εμεις ειχαμε ικτερο και ηταν και πολυ πρισμενος στην αρχη . Ολα εφτιαξαν σε λιγες μερες και το παιδακι μας σαν να αλλαξε φατσουλα ηταν.

Κοριτσακια μου , εμεις φυγαμε για Ακρατα και δεν θα εχω ιντερνετ...

Καλα να περνατε με τα μπεμπακια σας, θα τα πουμε οταν γυρισουμε. Δεν ξερω ποσες μερες θα κατσουμε εξαρταται απο το μικρο μας.

Σας φιλω θα τα πουμε :-*:-*:-*

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Γυρισαμε στη βαση χτες βραδυ,να βαλω πλυντηρια και θα ξαναφυγουμε σημερα για Σαλαμινα.

Ελπιζω να εχω πιο πολυ ελευθερο χρονο εκει,γιατι ο μικρος ηταν γκρινιας αυτες τις μερες.Οπως τα λετε ,με τους πονους,κλαμα πολυ,καθε 3 και λιγο βυζι και αν κανεις οτι τον αφηνεις κατω γινεται χαμος!Ελπιζω να ηταν κανενα αλματακι,ή να τον πειραξε η αλλαγη,και να περασει συντομα.Το infacolic το παιρνουμε τοσο καιρο,αν και την τελευταια εβδομαδα χαλασαμε τη δοσολογια.Και ειχα αρχισει να πιστευω πως πως κανει δουλεια,αλλα δεν ειμαι σιγουρη πια...Αντε να παει 4 μηνων να εχουν τελειωσει οι κολικοι γιατι δεν μπορω αλλο.Τελικα οι γονεις τους περνανε,οχι τα μωρα!

Δεν εχω καταφερει να διαβασω πολλα,στα πεταχτα.Κατι για το θηλασμο εξω που λεγατε,και για τα ρουχα,να κατεβαινουν ευκολα για να βολευει.Μια φορα ξεχαστηκα και οταν ηρθε η ωρα να τον ταισω ενω ημαστα εξω,ανακαλυψα οτι φορα γα μπλουχακι που δεν κατεβαιναν οι ωμοι!Σηκωσα τη μπλουζα απο κατω και τον εβαλα ετσι,και απο τοτε το κανω ετσι οτι και να φοραω!Βολευει περισσοτερο κι επειδη μπαινει το σωμα του μωρου μπροστα δεν φαινεται οτι ειναι η μπλουζα σηκωμενη.

Αν ομως φορατε φορεμα..δεν πιανει αυτο!

Κοριτσια πολυ ταλαιπωρια να κανεις διακοπες με την πεθερα.Ασκησεις υπομονης...

Αυτα ομως ειναι για να τα λεμε στην ομαδα.οχι εδω... ;)

Κι εμεις παλευουμε να τον καταφερουμε να αγαπησει τ ην κουνια του!!!Μονο αν ειναι τεζα απο τη νυστα και ειναι αργα το βραδυ,τοτε μπορει να μεινει.Στις αρχες καθοταν περισσοτερο αλλα εχει γινει πολυ αληταμπουρας και μας κανει οτι θελει.

Τον ζυγισα χτες που γυρισαμε και ειναι 6160 καπου εκει,αλλα δεν τον μετρησα να δω ποσους ποντους πηραμε.

Δεν σας ειπα!Το ματακι του τελικα δεν εχει μικροβιο.Φραγμενο πορο εχει και δεν μπορει να απορροφησει τα δακρυα και τσιμπλιαζει.Ο καημενουλης.Του βαζω μια σταγονιτσα κολλυριο καθε βραδυ και θα χρειαστει μαλλον παιδοφθαλμιατρο για να του τον ανοιξει. :cry:

Τα εμβολια μας θα τα κανουμε τελικα 28/8 .Ηταν για τις 16 αλλα το αλλαξαμε.Να ειμαστε εδω μηπως και ανεβασει κανενα πυρετο.

Και αλλα ηθελα να πω αλλα δεν θυμαμαι!!

Για να κοιμηθει κανονικα ο ατιμος πρεπει να παει 12μιση το βραδυ.Αλλα γκρινιτσα της νυστας ξεκιναει απο τις 8 μιση.Και 8μιση το πρωι ειναι φρεσκος φρεσκος κι εχει ορεξη για κουβεντα!Λεει τα δικα του αγκου και αου και μου ριχνει κλωτσιες,και μετα θελει βολτες.Αντιο πρωινο χουζουρι!Εισαι μαμα πια... :lol:

Ουαου!!Πανω που το μελεταγα,κοιμηθηκε τωρα στο βυζι και τον εβαλα κουνια και δεν ξυπνησε!Το παρεξηγησα το Στρατουλακι μου!!

καλημέρα κοριτσάκια μου.

happy με το καλό κοριτσάκι. Όλα καλά να πάνε. Εγώ έχω δοκιμάσει 3. Το ring sling, baba sling και μαρσιπο. Τελικά τώρα που δρόσισε λίγο και είναι πια 2.5 μηνών ο μπέμπης με βολεύει καλύτερα το baba sling και του μπέμπη του αρέσει καλύτερα.

Μαράκι μην μου λες τέτοια εμάς μας είπε ο παιδίατρος 100γρ. την εβδομάδα και όντως τόσα παίρνουμε και ίσως και κάτι παραπάνω. Ίσως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ για το βάρος του. Λείπει και ο παιδίατρος για διακοπές και δεν ξέρω τι να κάνω. Εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμα τα 5800γρ. και είμαστε και μεγαλύτεροι από εσάς. :?

Έλενα μια χαρά η μπέμπα. Εμένα δεν έχει κοιμηθεί ποτέ έτσι πουθενά. Ακόμα και στο πορτ μπεμπε θέλει κούνημα πρώτα για να κοιμηθεί. Τελευταία είναι πολύ γκρινιάρης. Δεν στέκεται πουθενά. Θέλει όλο αγκαλιά και βόλτα. Τον βάζω στο baba sling και τον γυροφέρνω στο σπίτι αν σταθώ κάπου αρχίζει και γκρινιάζει. Τώρα τον έχω στην αιώρα και γκρίνιαζε. Τον άφησα όμως λίγο να γκρινιάξει και τελικά τον πήρε ο ύπνος.

Το σπίτι μας είναι ένα μπάχαλο. Έφυγε η γυναίκα που μου καθαρίζει για 3 εβδομάδες να πάει στην πατρίδα της και έχω μείνει ξεκρέμαστη. Ο άντρας μου προσπαθούσε να με πείσει να την παίρνουμε τώρα 2 φορές το μήνα και όχι μία φορά την εβδομάδα λόγω των οικονομικών και για να με πείσει χτες έκατσε και σιδέρωσε. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! :lol::lol: Θα κάνω την δύσπιστη μπας και βάλει και καμιά σκούπα :lol::lol:

Αντωνία μου το ύψος δεν το έχω μετρήσει και ούτε και ο παιδίατρος το μέτρησε. Μόνο τα λεφτά ξέρουν να παίρνουν. :evil::evil:

Καλέ χωράς μέσα στην κούνια? Τόσο μινιατούρα είσαι? :lol::lol:

Όντως νωρίς θα κάνετε την βάφτιση. Τι έχεις στο μυαλό σου? Θα κάνεις και τραπέζι?

Κι εγώ τα ίδια είχα αλλά ευτυχώς αντιστάθηκα στο μοναδικό δηλαδή γιατί όνομα και κουμπάρος δεν ήταν δική μου επιλογή. Ετσι θα την κάνω του χρόνου μόλις ζεστάνει πάλι λίγο ο καιρός. Τώρα φοβάμαι μην τον ταλαιπωρήσω τον μικρούλι μου. Αντωνία φρόντισε στην εκκλησία που θα κάνεις την βάφτιση να ρωτήσεις αν θα βάλουν θέρμανση γιατί Οκτώβριο κάνει κρύο αλλά κάποιες εκκλησίες δεν ανάβουν για λόγους οικονομίας μάλλον καλοριφέρ και τα μωρά στην κολυμπήθρα ξεπαγιάζουν. Την είχε πατήσει η κουμπάρα μου έτσι όπου το μωρό έκλαιγε φυσικά γιατί κρύωνε και όχι γιατί τον ενοχλούσε το νερό.

Εμένα τώρα ο δικός μου έχει κόλλημα να βαφτίσουμε τον μικρό 5 Μαιου που γιορτάζει ο άγιος Εφράιμ. Έλεοςςςς δηλαδή. Τι κόλλημα έχει φάει αυτός ο άνθρωπος με αυτόν τον άγιο δεν μπορώ να καταλάβω. :twisted:

τσεβουλα ντεπον για τους κολικους??? :shock::shock: Υπερβολικό! Νερό? Μάλλον πρέπει να αλλάξεις παιδίατρο :lol::lol: Δοκίμασε να την φασκιώσεις την κουμπάρα μου την βοήθησε αυτό και κοιμάται πιο καλά τώρα η μπέμπα της. Στο αμαζον είχα βρει και ειδικά φορμάκια για φάσκιωμα αντί να χρησιμοποιείς σεντόνι. Το έγραφε και στο περιοδικό mommy ότι το φάσκιωμα ξαναγύρισε στην μόδα γιατί τα μωρά νιώθουν περιορισμένα και προστατευμένα όπως ένιωθαν στην μήτρα. Της δίνει και το gripe water που είναι αγνό προιον και την καλμάρει από τους κολικούς. Εμείς στο τσακ είμασταν να δώσουμε αλλά τώρα πια τους περάσαμε και δεν χρειάζεται. Επίσης, για να μην σε πονάει η πλάτη σου πάρε το baba sling και βάλτην μέσα. Ούτε εσύ θα κουράζεσαι ούτε εκείνη. Θα κοιμάται αμέσως θα δεις. Έχει ένα μαξιλαράκι για τον ώμο και είναι πιο ξεκούραστο από το ring sling.

Ariadni κι εγώ αυτό της fisher price έχω.

Πασχαλιτσάκι Κι εμένα όταν έχει λόξυγκα στο στήθος τον βάζω. Δεν μπορώ να καταλάβω το βυζόπληκτος. Το μωρό αν πεινάει θα πιάσει το στήθος αν όχι θα το αφήσει. Μην αρχίζετε αυτά που λέγανε οι παλιές γυναίκες ότι τα κακομαθαίνετε αγκαλιά, μην τα βάζετε συνέχεια στο στήθος, είναι όλα βλακίες. Είσαι τυχερή που θηλάζεις γιατί έτσι βρίσκει τρόπο και ηρεμεί το παιδάκι σου. Αυτές που δεν θηλάζουν τα τραβάνε όλα γιατί δεν ηρεμούν με τίποτα τα μωρά. Σε αυτή την ηλικία δεν μαθαίνει- κακομαθαίνει το μωρό. Αργότερα μετά τον 6ο μήνα είναι η ηλικία της εκπαίδευσης. Προσοχή μην κάνετε τα μωρά σας ανασφαλοί κομπλεξικά και χαζά. Η επαφή με την μητέρα και ο θηλασμός είναι που τα κάνει πιο κοινωνικά και πιο έξυπνα. Μέχρι και σε ντοκιμαντέρ το έχω δει. Είναι αποδεδειγμένο.

Όχι ο θηλασμός δεν κάνει κακό στους κολικούς ίσα ίσα που περιέχει όλα αυτά τα συστατικά που χρειάζονται για να περάσουν οι κολικοί πιο γρήγορα. Πολλά από τα φάρμακα που συστήνουν για να περάσουν οι κολικοί έχουν στοιχεία του μητρικού γάλακτος. Τα ξέρω αυτά γιατί είχα πάρει μία πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού και μου είπε ότι όσο περισσότερο μπορώ να τον θηλάζω και θα περάσουν οι κολικοί. Για την διατροφή δεν είναι 100% σίγουρο ότι ευθύνεται για τους κολικούς του μωρού, πειραματίζονται ακόμα. Η κουμπάρα μου που είχε δοκιμάσει τα πάντα με την διατροφή της οι κολικοί συνέχιζαν.

ΒΙΚΑΚΙ τι γλυκούλα που είναι η μπέμπα σου. Αχ αυτά τα ζαρομένα χεράκια :D:D .

Μαριαγιώργος κι εσένα είναι κουκλί το μπεμπάκι σας.

Lia να του κάνεις μασαζ με το δάχτυλο στην γωνία του ματιού όχι μέσα στο μάτι απέξω. Εμείς του βάζουμε και σταγόνες τομπρεξ νομίζω λέγονται και πέρασε δεν είναι τίποτα.

Κι εσύ πέρασες τα 6 κιλά? Θα φαρμακωθώ!!! :cry::cry:

Ax Σταυρουλα να σαι καλα μεκανες κ γελασα με την κουνια...μπα δεν χωραω μεσα εχω ενα διπλο κρεββατι διπλα κ κοιμαμαι εκει με την Δεσποινα...οταν θα φυγω απο το παιδικο η Δεσποινα θα παρει καινουργιο κρεββατι ο μικρος στην κουνια κ ελπιζω να τα καταφερω να παω στην κρεββατοκαμαρα χωρις παιδια.

Εγω που λες για την βαφτιση θελω να κανω κλειστη βαφτιση με λιγους κ να κανω κ τραπεζι...καμμια 60-70 ατομα..μπορει κ πιο λιγους αλλα η πεθερα μου θελει να καλεσει το μισο χωριο...ε δεν εχουμε λεφτα για τοσα ατομα κ λεει η πεθερα μου θα τους καλεσουμε ολους κ στο τραπεζι ασ ερθουν οσοι θελουμε μονο...εγω ομως ντρεπομαι να μην τους τραπεζωσω ολους κ να κανω τραπεζι για μερικους...δεν ξερω εσεις τι θα κανετε αλλα εμενα δεν μαρεσει η ολους η κανεναν.εχεις δικιο για την εκκλησια πρεπει να ρωτησω οπωσδηποτε μην ξεπαγιασει το καημενο το μωρο δεν θα το αντεξω.μην στεναχωριεσαι με τα κιλα το καθε παιδι ειναι διαφορετικο...κ οπωες ειπε κ το Κατερινακι πρεπει μεχρι 6 μηνων να εχουν διπλασιασει το βαρος της γεννησης..οποτε τι στεναχωριεσαι...

Αμαλια μεγαλωσε ο Στρατουλης σου...κ εσενα γκρινιαρης ειναι κ εμενα μια απτα ιδια ειναι δεν μπορω να τον αφησω κατω θελει ολο αγκαλια..η να ειναι σκουλαρικι στο βυζι...καλα να περασετε στην Σαλαμινα

Λιλ καλα να περασετε...

Πασχαλιτακι κ εγω οταν εχει λοξυγγα στο στηθος τον βαζω κ σταματαει αμεσως...

Με το λοξυγκα τον αφηνω να δω αν σταματαει ,αλλα δεν του περναει και τα παιρνει στο κρανιο,οπότε τον βαζω βυζι και περναει αμεσως.

Αντωνια σ'ευχαριστουμεε!Θα ερθετε βολτα?? :D

Σταυρο κι εγω τομπρεξ του βαζω.αλλα φοβαμαι να του κανω μασαζ εκει!

Με πρηξανε εκει που ημουνα οι ..διαφορες...το εχεις κακομαθει,αστο να κλαψει,μην το σηκωνεις συνεχεια.Και οταν εκλαιγε''ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ''!!!(εδω καναμε αμαν να ρυθμισουμε την υπερπαραγωγη)

Δωσε μπιμπερο,γιατι δεν δινεις πιπιλα(ο δικος μου με την πιπιλα κανει εμετο,με το που τη βαζω αναγουλιαζει)

''εμεις δεν καναμε αυτο/καναμε εκεινο και τιποτα δεν παθανε τα παιδια μας!ΟΥτε αυτο παθαμε ουτε το αλλο ουτε νοσοκομειο πηγαμε ποτε.'

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ!!Θα το μεγαλωσω οπως ξερω !Εσεις τα μεγαλωσατε και τωρα λουζομαστε τα κουσουρια τους!!Λύσσα πια.

Αντωνία το είπα γιατί η πεθερα μου χωραγε στην κουνια κ είχε όντως μπει μεσα για να ησυχασει το μωρο χαχαχαχ

λια χαχαχαααα ετσι ακριβως.

πες τα ρε Αμαλια...τελικα δεν τα περναω μονο εγω αυτα ακριβως τα ιδια μου λενε κ εμενα....ααααα

Σταυρουλα σοβαρα μιλας χωραει μεσα...χαχαχαχα

καλημερα κοριτσια!!

ανθη μου να σου ζησει η φραουλιτσα!!!!!!!!!!!γερη κ καλοτυχη να ειναι!! :-*:)

σταυρουλα τι 100γμρ μονο?στο λοιμδων που την πηγαινα μου ειπαν οτι πρεπει να παιρνει 30γμρ την ημερα..εμεις 33γμρ την μερα βαζαμε..αρα ποσο βγαινει την βδομαδα? 210γμρ..ο γαμπρος μου επισης μου ειπε 200γμρ την βδομαδα..χτες που ημασταν στο παρτι την θηλασα κ μετα για να ρευτει με εκανε εμετουλη κ εβγαλε καφε χρωμα βλενες..τρομαξα..φωναζω τον γαμπρο μου(παιδιατρος) κ μου λεει δεν ειναι τιποτα..ειχα φαει κεφτεδακια το μεσημερι γι'αυτο αλλαξε το χρωμα!!

τσεβουλα τι περνας?κανε λιγο ακομα υπομονη κ θα περασει..ισως να ειναι κ νευρακια..γιατι κ η κ δικια μου τα κανει αν την πιασει..

κατερινα-πασχαλιτσακι με το λοξυγκα την αφηνα να περασει ετσι..οσο για το θηλασμο εαν φας κατι που προκαλει κολικους λογικο ειναι..μεχριο κ η σοκολατα προκαλει κολικους,οπως κ τα φασολια,κρεμμυδια ,μελιτζανες κτλ...το infakolic ειναι πολυ καλο κ κοιμαται σαν αγγελουδι οταν της δινω αν χρειαστει παντα..

σταυρουλα αυτο που λες για το φασκιωμα το παρατηρισει κ εγω στην μπεμπα..οταν εχει μια ψυχρουλα την βαζω μια κουβερτουλα που εχω,την τυλιγω κ κοιμαται αμεσως..

αντωνια θα βαφτισετε νωρις ε?κ εμενα η πεθερα ηθελε τωρα κοντα γιατι λεει χειμωνας ερχετε..την λεω το πασχα θα τα κανουμε (γαμο βαφτιση)κ μου λεει ας κανουμε την βαφτιση τωρα κ μετα παμε ενα απογευμα να γινει λεει κ ο γαμος!!τι λες την λεω!!! :evil::evil: δεν υπαρχει!!!

στον γιο μου κοριτσια εμπαινα μεσα στην κουνια του κ κοιμομασταν μαζι οταν δεν ηταν κ πολυ καλα..ηταν μεγαλο το κρεβατακι του!!!

λια εννοειτε οτι δεν θα ακους αυτες τις μ.........ιες!!!εγω οπως θελω την μεταχειριζομαι κ ειναι μια χαρα!!!!στο να παρεις μια γνωμη γι'αυτο που σε προβλιματιζει δεν ειναι κακο..ετσι μαθαινουμε..αλλα οχι κανε κ κανε εκεινο!!!

Τελικά πήγα και τον ζύγισα. Είναι 5660 την περασμένη βδομάδα ήταν 5490 έχει πάρει 170γρ. μόνο. Θα δούμε και την επόμενη εβδομάδα. Πάντως στην αρχή μου έπαιρνε πιο πολύ βάρος και 300γρ. την εβδομάδα. Τώρα δεν ξέρω τι έχει γίνει. :roll:

Καλημέρα!!!!

Βρήκα αυτες τις καμπύλες ανάπτυξης για τα Μωρακια που θηλαζουν

http://kellymom.com/images/growth/growthcharts.gif

Σταυρουλα για σένα το έβαλα για να μην αγχωνεσαι :D

Να ξέρετε ότι οι καμπύλες που έχουν τα βιβλιάρια έχουν προκύψει απο μελέτες σε παιδια με ξένο γάλα ή μικτή διατροφή και όχι αποκλειστικο θηλασμο!!!!

Για περισσότερες πληροφοριες δείτε όλο το site.

http://www.kellymom.com/babyconcerns/gr ... harts.html

Να νεα σας θα τα δω μετα

Kalimera koritsia!!

Pigame stin paidiatro simera, ola kala me ti mpempa kaname kai to prwto mas embolio, eklapse to psuxouli mou ligaki.

Re koritsia, apo tote pou gennithike mas elege h paidiatros oti ta isxia tis einai ligo xalara kai oti stous 2 mines an sunexizoun na einai xalara tha kanoume uperixo na doume. Simera mas eipe oti akoma einai ligo xalara kai na pame na kanoume iperixo alla mallon den einai tipota kai tha einai sto DNA tis epeidi leei h Kritikes to exoun sto DNA tous kai tinoun na exoun pio xalara isxia :shock:

Exete akousei tipota peri tou thenatos?? Mallon tha pame aurio h methaurio gia ton iperixo.

Kata t'alla ola teleia. Exei psilwsei 7.5 pontous kai eimaste 5.150 sto baros! Polu kali diladi...twra mono tha tin koitaw simera ews aurio na doume an tha kanei pireto.

Kagouraki pwpw fantazomai ti agxos tha perases an eixes epireastei apo to biblio!! Kala ligo dikaiologeitai epeidi to perase kai h mama sou, alliws tha elega kai egw oti kati den paei kala :lol:

kokona mou polu grigora tha to baftisete! Tha prolabeis na ta etoimaseis ola?

Tseboula einai mikroula akoma kane ligo upomoni.

Bikaki euxomai na perasoun ola suntoma kai na breite ti seira sas!

Ariadni euxaristoume gia tis euxes alla kai gia to site tha paw na to koitaksw!

Den ta diabasa ola akoma tha epistrepsw!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...