Μετάβαση σε περιεχόμενο

bebe ΙΟΥΝΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ '12 ΔΡΟΣΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ν9

Recommended Posts

Egw to diathrw sto psygeio gia 24 wres,se kati eidika vazakia,synhthws eimai mprosta dhladh exw eparkeia gia tessera geymata(dinw apokleistika mhtriko mono me thhlastro).Den exw valei akomh sthn katapsuksh dioti den yparxei logos afou to xrhsimopoiw entos 24 wrwn...

Eftase h mera,avrio pame diakopes gia na doume pws tha einai.....exw shkwthei ton amazeyto exei to spiti.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Kalimera koritsia!! Ti kanete?

Emeis etoimazomaste na pame gia kafedaki...

Venus wraia h istoria sou...kai esu mallon tuxeri isoun pou gennises toso grigora! Kali loxeia kai na sou zisei!!

Kikitsa wraio onoma! Egw fulaw stin katapsuksi, krataei 6 mines kai to apothikeuw se eidika sakoulakia tis medella pou mpainoun sto thilastro kai meta kleinoun kai mpainoun stin katapsuksi!

Ariadni auta ola einai pio polu pou eixan bgalei oi palioi gia na dikaiologisoun kapws to oti to mwro prepei na meinei mesa gia na min kollisei arrwsties kai tetoia, an to mwro einai kala stin ugeia tou den xreiazetai na meinei pia mesa 40 meres kai sou to leei kai o giatros...kai na bgeis twra kai na pareis tin euxoula meta den tha allaksei kati oute tha pathei kati h mpempoula sou!

Eleni egw parageila apo to site tin Pempti kai logika mexri ti Deutera tha mou ta exoun steilei...3-5 imeres kanei sunithws!

Καλημέρα κοριτσάκια μου.

Ανθούλα μας να σου ζήσει το κοριτσάκι σου. Καλή λοχεία και καλούς θηλασμούς σου εύχομαι. Ελπίζω όλα καλά με τις αιμορροίδες σου. Γράψε μας όταν γυρίσετε τα νέα σας.

Βικάκι μην ανησυχείς θα πέσει. Τι σου είπανε να κάνεις? Να δώσεις ξένο?

Αφροδίτη αυτό είναι η εμπειρία της δευτερομανούλας. Εγώ όταν είδα τα νερά όχι να φτιάξω μαλλί αλλά ούτε να ντυθώ δεν είχα το κουράγιο από το άγχος μου. Ούτε να μιλήσω αφού με είχε πιάσει ένα φοβερό τρέμουλο σαν κρυάδες.

Χαχαχα πολύ αστείο το περιστατικό με τον άντρα σου :lol: Αχου το ψυχουλάκι μου αγαπάει πολύ το αδερφάκι του. :D:D Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον θηλασμό από δω και πέρα και να επανέλθεις.

κικιτσα πολύ ωραίο το ονοματάκι της μπέμπας σου. Μια χαρά το 8ωράκι εύχομαι να το κρατήσει.

Κι εγώ το βάζω κατάψυξη. Αν δεν έχω βάλει αρκετο το κρατάω ένα 12ωρο στο ψυγείο και προσθέτω κι άλλο και μετά το βάζω κατάψυξη. Αλλά κορίτσια έχω πρόβλημα ο δικός μου δεν το θέλει με τίποτα το μπιμπερό και δεν τρώει πολύ όταν βγαίνουμε έξω. Είναι βυζανιάρικο πολύ αλλά η μανούλα δεν βολεύεται να θηλάζει έξω και προσπαθούμε με το μπιμπερό. Πάλι θα το πετάξω το γάλα μου γιατί δεν το ήπιε και γυρίσαμε και άρον άρον από την θάλασσα γιατί είχε τρελό κύμα οπότε δεν θα πάμε ούτε αύριο γιατί θα έχει τον ίδιο καιρό και αύριο. Πάει το μπάνιο γι'αυτό το σουκου :(:( Σας αφήνω να κάνω καμιά δουλειά.Φιλάκια σε όλες.

Ραπανάκι μας με το καλό να γεννήσεις. Περιμένουμε νέα σου.

καλημερα μανουλες!!!

ανθη μου να σου ζησει η φραουλιτσα σου!!!καλοτυχη κ γερη να ειναι!!καλους θηλασμους κ καλη λοχεια!!

ραπανακι με εναν πονο σου ευχομαι!!!

αφροδιτη πολυ ωραια η εμπειρια σου!!ολα βολικα ηρθαν!!να σου ζησει το μωρακι σου!!οσο για τα ονοματα ολα πολυ ομορφα ειναι!!! :):)

κικιτσα πολυ ομορφο ονομα!!

εμεις χτες πηγαμε στην γουμενισσα κ ακουσαμε για λιγο τα χαλικνα,γιατι με το που πλησιασαμε λιγο στα ηχεια (σχεδον 10μ) η μικρη ξεπατωθηκε να κλαιει..τρομαξε!!!η πλακα ειναι οτι δεν την ακουγαμε που εκλαιγε,απλα βλεπαμε ενα στομα ανοιχτο κ την γλωσσιτσα να τρεμει!!! :o λεμε τρομαξε το καημενο!!μετα ηρεμησε οταν φυγαμε απο κει..10 λεπτα ηταν μεχρι να περασουμε τον κοσμο...

βικακι ικτερο?τι θα κανετε?κ εμεις ειχαμε ικτερο κ μου ειχε πει ο παιδιατρος του νοσοκομειου να την βγαζω εξω στον ηλιο..2 μηνων θα φυγει τελειως..αυτο υσχιει για οταν το θηλαζεις αποκλειστικα..

οσο για το γαλα που λετε δεν εχω αποθηκευση ουτε για δειγμα..δεν μου περισευει ρε κοριτσια..ειναι φυσιολογικο?

πρεπει να αρχισω να πινω παρα πολυ νερο για να βγαζω με το θηλαστρο..

Καλημέρα κορίτσια, είστε καλά?

Ελένη αυριο διακοπές!!!Μπραβο,καλά να περάσετε!!

Έλενα το ξέρω ότι αυτά είναι κατάλοιπα των παλιων, δεν ξέρω εγω γιατί έφαγα τέτοιο κόλλημα. Εντέλει βέβαια ήρθε ένας παπάς το πρωί και μας έδωσε την ευχή της γέννησης. Το μόνο καλό απο όλη την χθεσινή αναζήτηση παπά είναι ότι ανακαλύψαμε ένα μοναστήρι με έναν καταπληκτικό μοναχό στον Αστακό και αποφασίσαμε ότι εκει θα την πάμε για σαραντισμό.

Να ρωτήσω όταν βγαίνετε παίρνετε μπιμπερό ή θηλάζετε?Αν παίρνετε μπιμπερό, πώς το μεταφέρετε ακριβώς?Σε θερμός?Χαζή ερώτηση αλλά μόνο για το ξένο ξέρω πως μεταφέρεται. Για διαφωτίστε με.

Ελενα πολύ ωραίο site μας έβαλες. Εχει όντως καλές τιμές και δωρεάν μεταφορικά ακόμα και δώ που έιμαστε απομακρυσμένα, το φέρνουν στο ταχυδρομείο. Σούπερ.

αριαδνη ξεχασα να πω...δεν πειραζει που δεν ερχεται ο περιεργος παπας!!!εγω κ πριν τα 20 βγαιναμε χωρις να μας διαβασει..μια χαρα ειμασταν!! :) οσο για το εξω τι κανω εγω...οταν παμε θεσσαλονικη παιρνω μονο ενα σεντονακι για να σκεπαζω τα μεμε μου..φοραω εννοειτε ευκολο μπλουζακι!!αν βγουμε εδω στο χωριο,επειδη ειναι πολυ χωριατες,αναγκαστικα παιρνω μπουκαλι κ εχω παρει απο τα τζαμπο ενα σαν τσαντακι φελιζολ ειναι απο μεσα που χωραει 2 μεγαλα μπουκαλια..το ζεσταινω στο θερμαντηρα κ ετσι ειναι παντα ζεστο..!!κ ετσι μια χαρα ειμαστε!!!

ελενη αυριο διακοπουλες?να περασετε τελεια!!

Ariadni egw ws twra thilaza eksw, ebaza ena mikro tetragwno sentonaki panw mou kai opws eipe kai to Delphinaki

ebaza kati boliko gia na mporw na bgazw tin tiranta eukola, h bazw autes tis strapless formes me ena soutien idio xrwma

kai fainetai h tiranta tou soutien san na einai tou rouxou kai apla katebazw tin tiranta. Extes omws pigame thalassa kai eixa bgalei gala, den to zestana pouthena kai oute iksera oti prepei na to zestaneis, bebaia den itan oute kruo giati eixe polu zesti kai den kruwse...alla ap'oti katalaba h mpempa den thelei mpoukali, den tis aresei kai ipie polu ligo kai otan gurisame spiti ti thilasa. Den kserw pws tha to kanw to Noembrio pou tha prepei na parw kati farmaka kai na kopsw to thilasmo...kai na sas pws tin alitheia polu me stenaxwrei to oti tha prepei na stamatisw na thilazw :( Alla dustuxws den exw epilogi.

Nai auto to site einai polu kalo, to greekbooks.gr nomizw pws exei metaforika ektos an pareis apo 70 eurw kai panw....apo ekei eperna mazika biblia kai itan panta panw apo 70 eurw, twra omws pou pernw 1-2 kathe fora pernw apo to allo kai sto stelnoun sto taxudromeio kai ta perneis apo ekei! Exw kanei kai sugkrisi me magazia kai apo to site einai pio ftina!!

Eleni me eixes rwtisei gia to fili tou drakou, nai auto pou eipes einai, alla den to thumasai kala, den allazei fulo kapoios, gennietai ermafroditi!!! :lol: Twra bebaia to xalasame gia opoia thelei na to diabasei giati auto to mathaineis sto telos!! Kai emena auti pou mou to edwse na to diabasw mou leei "diabase auto einai polu kalo einai gia ena koritsi pou giennietai kai einai ermafroditi!!" kai diabazw oooolo to biblio kai to apokaluptei sto telos auto enw egw to iksera apo tin arxi!! :lol: Ennoeitai oti meta tis tin eipa!

To Rapanaki gennaei?? Exasa kamia selida re paidia ? Auto den to diabasa kapou!

Γεια σας κοριτσακια,

Θα έχει γεννήσει και η Αγγελική σήμερα, να της ζήσει η κορούλα της.

Ποιες είναι ακόμα εγκυουλες ή έχουμε γεννησει όλες πια, που είναι και η Αλέκα τόσες μέρες να ενημερωθεί και η λίστα μας.

Βικακι τι κάνετε τελικα με τον ικτερο τι σας είπαν ελπίζω να μην ταλαιπωρηθεί η μικρούλα σου!

Λια μια χαρα είναι ο μικρός σου κάθε παιδακι έχει το δικο του προγραμμα καθώς μεγαλώνει θα τρωει όλο και πιο αραιά.

Αφροδίτη να σου ζήσει και πάλι ο Ερμής, γεννησες και εσυ εύκολα και γρήγορα. Μια χαρα το πήρε τον ερχομο του μικρου ο μεγάλος.

Kikitsa πολυ γλυκό το όνομα που θα δώσετε στην μικρούλα σας.

Ελένη μια χαρα κοιμάται και σένα η μπεμπουλα σου 5-6 ώρες είναι σούπερ. Καλές διακοπές, να περάσετε τέλεια!!!

Αριαδνη εμείς όταν βγαίνουμε έξω τον θηλαζω απλα φοραω μπλουζάκι θηλασμου και αν δεν είμαι μονο με δικούς μου ανθρωπους αλλα είναι και τίποτα ξένοι τότε σκεπαζομαι με μια πανα αγκαλιας.

Αχ βρε Μαρακι τρόμαξε η μικρη απο την δυνατή μουσική και δεν μπορέσατε να μείνετε περισσότερο. Εμεις εδω στο χωριο το σπίτι είναι δίπλα στην εκκλησια και χτυπάει το ρολόι κάθε ώρα και κάθε μισή και τρομάζει το μικρούλη μου με την καμπάνα κάθε φορα.

Έλενα μην στεναχωριεσαι μέχρι τον Νοέμβριο θα την έχεις θηλασσει αρκετα την μικρούλα σου και όπως είπες είναι επειδη δεν θα εχεις άλλη επιλογή. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το μαθει το μπιμπερο γιατι και η ίδια δεν θα έχει άλλη επιλογη.

Εμείς τα ίδια τρώμε κοιμόμαστε βγαίνουμε καμία βολτουλα, α η μεγαλη μου έκοψε την πανα κατι είναι και αυτο θα αγοράζω ένα νούμερο πάντας τώρα :lol::lol:

κοριτσια εγω στην θαλασσα που πηγα θηλαζα κανονικα στην παραλια!τωρα οταν παμε εδω για καφε που βρισκουμε ολο γνωστους φροντιζουμε να παμε βολτουλα αμεσως μολις φαει η μικρη, οποτε δεν χρειαζεται να την ταισω εξω!φροντιζω στο 3ωρο να μαι πισω!

αρα αγοραζουμε σακουλακια μεντελα και τα καταψυχουμε!και μετα πως τα ξεπαγωνουμε?τιο θερμοκρασια πρεπει να χει το γαλατακι?σορρυ κοριτσια αλλα δεν ξερω!!

Kikitsa είχα γράψει εδω παλιότερα οδηγίες για την φύλαξη και την συντήρηση του μητρικου γάλακτος αλλα δεν είμαι Αθήνα και έχω το κείμενο αποθηκευμένο στον μεγάλο υπολογιστη και έτσι δεν μπορω να σου το βάλω πάλι, αν κάποια το έχει ας το βάλει πάλι

Kikitsa sakoulakia mendella na pareis an exeis kai to thilastro mendella...h kathe etairia exei ta dika tis.

To pws to ksepagwnw den kserw oute kai egw...eixa skopo na to psaksw...Kagouraki otan pas pali Athina ksanabale mas

to keimeno...me endiaferei kai emena.

Tosi wra prospathw na koimisw ti mpempa...nustazei tou skotwmou kai molis ti balw stin kounia den thelei na meinei ekei :shock:

tin ksanafernw sto saloni kai molis ti balw sto relax koimatai amesws!! ti sikwnw koimismeni pame stin kounia kai an eimai tuxeri den ksupnaei...an ksupnisei de thelei na meinei! Ti exei ginei kai exei parei tin kounia tis me strabo mati????

Kikitsa και Έλενα και για οποία άλλη τα θέλει τα βρήκα απο το προηγούμενο θεματακι μας και σας τα βάζω πάλι εδω

Ατομική τράπεζα μητρικού γάλακτος. Πρακτικές συμβουλές και βασικοί κανόνες

Το μητρικό γάλα είναι ένα πολύτιμο αλλά ευπαθές αγαθό, γι' αυτό καλό είναι να ξέρουμε πως μπορούμε να το διατηρούμε και να το συντηρούμε φροντίζοντας να παραμένει αναλλείωτο σε περίπτωση που χρειαστεί να το παρέχουμε στο μωρό μας με μπιμπερό.

Το μπιμπερό καλό θα είναι να το δίνει άλλο πρόσωπο (μπαμπάς, γιαγιά, νταντά...) στο μωρό και όχι η μητέρα αν αυτή το θηλάζει! Το μωρό μυρίζει το γάλα από το στήθος της μάνας και δυσκολεύεται να δεχτεί το μπουκάλι!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές και βασικούς κανόνες φύλαξης του μητρικού γάλακτος που ισχύουν για υγιή και τελειόμηνα νεογνά (άνω των 6 εβδομάδων). Για πρόωρα, άρρωστα και νεογνά που νοσηλεύονται ισχύουν διαφορετικοί κανόνες!

Συλλογή μητρικού γάλακτος

~ Καταρχήν τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής! Μπορεί το ίδιο το γάλα να είναι στείρο μικροβίων αλλά στην επαφή του με οτιδήποτε (ακόμη και με τον αέρα) κινδυνεύει να μολυνθεί!

~ Πλένουμε με ζεστό νερό και σαπούνι όλα τα δοχεία και τον εξοπλισμό θηλάστρου που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε, ξεβγάζουμε καλά και αποστειρώνουμε είτε στον αποστειρωτήρα είτε βράζοντάς τα σε νερό. Η αποστείρωση χρειάζεται για να διασφαλιστεί η καλή διατήρηση του γάλακτος.

~ Με καθαρό στήθος και χέρια, ξεκινάμε την άντληση στα ειδικά δοχεία του θηλάστρου που έχουμε αποστειρώσει (πολλές γυναίκες καταφέρνουν να βγάζουν γάλα με το χέρι!) κι έπειτα αν δεν πρόκειται να δώσουμε άμεσα το γάλα στο μωρό, το μεταφέρουμε σε όποιο αποστειρωμένο δοχείο έχουμε ετοιμάσει για το σκοπό αυτό ή στα ειδικά σακουλάκια φύλαξης μητρικού γάλακτος που έχουμε προμηθευτεί από το φαρμακείο.

~ Το μητρικό γάλα πρέπει να συλλέγεται σε αποστειρωμένα πλαστικά ή γυάλινα δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς και είναι κατάλληλα για τρόφιμα!

•Ποτέ σε ανοιχτά δοχεία που δεν έχουν καπάκι (εκτός του ότι κινδυνεύει να μολυνθεί το γάλα από την ανάμιξή του με τον αέρα, αν το καταψύξουμε σε ανοιχτό δοχείο δεν θα μπορέσουμε να το αποψύξουμε κάτω από τρεχούμενο νερό!).

•Ποτέ σε παγοκύστες που πιάνουμε συχνά το εσωτερικό τους με τα χέρια (πως αλλιώς θα βγάλουμε το παγάκι .

•Ποτέ σε σακουλάκια για παγάκια μιας και δεν είναι αποστειρωμένα και δεν μπορούν να αποστειρωθούν!

•Ποτέ σε ουροσυλλέκτες! Παρ' όλου που είναι αποστειρωμένα δοχεία δεν έχουν υποστεί κατάλληλη αποστείρωση για τρόφιμα!

Διατήρηση - συντήρηση μητρικού γάλακτος

~ Το μητρικό γάλα μπορεί να διατηρηθεί για κάποιες ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στους 18-22ο C διατηρείται 3-6 ώρες (πιθανόν και περισσότερες) αντιστρόφως ανάλογα με τη θερμοκρασία. Όμως με αυτό τον τρόπο (εκτός ψυγείου) μειώνεται ο συνολικός χρόνος διατήρησης του γάλακτος αν τελικά το μωρό δεν το πιει και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ξυνίσει (εξαρτάται από το πόσο φρέσκο είναι... γι' αυτό καλό είναι να το φυλάμε στο ψυγείο!).

~ Το μητρικό γάλα μπορεί άνετα να διατηρηθεί στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο 24ωρα. Αν το ψυγείο μας δουλεύει σταθερά στους +1 έως +4 βαθμούς, τότε στο βάθος ενός ψηλού ραφιού που η ψύξη είναι καλύτερη και όχι στην πόρτα, μπορεί να διατηρηθεί έως και 8 (πιθανόν και παραπάνω) ημέρες αν το ψυγείο δεν ανοιγοκλείνει συχνά. Επειδή όμως τα οικιακά ψυγεία ανοίγουν σχετικά συχνά και μπορεί η θερμοκρασία τους να αυξάνεται, το μητρικό γάλα διατηρείται τουλάχιστον όσο και το παστεριωμένο στο ψυγείο, δηλαδή 3-7 ημέρες.

~ Το μητρικό γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Τα δοχεία με το γάλα δεν πρέπει να είναι αποθηκευμένα στο κάτω συρτάρι που βρίσκεται μπροστά από το μοτέρ και φροντίζουμε να μην ανοίγουμε συχνά την πόρτα.

Σε μονόπορτο ψυγείο με εσωτερική κατάψυξη και σταθερή θερμοκρασία στους -15ο C διατηρείται με ασφάλεια για 2 εβδομάδες. Σε δίπορτο ψυγείο και σταθερή θερμοκρασία κατάψυξης στους -18ο C, το γάλα διαρκεί τουλάχιστον 3 μήνες. Σε δίπορτο ψυγείο που δουλεύει ο καταψύκτης στο μέγιστο από -20oC και μπορεί να πλησιάσει τους -32οC, τότε το γάλα διατηρείται 6 μήνες (ίσως και παραπάνω).

Για μεγαλύτερα διαστήματα φύλαξης του μητρικού γάλακτος υπάρχει πιθανότητα όχι να μην είναι ασφαλές αλλά να είναι μειωμένης ποιότητας.

~ Σε περίπτωση που καταψύξουμε γάλα σε γυάλινο δοχείο (μπιμπερό ή άλλο) τότε φροντίζουμε να το γεμίσουμε μέχρι τα 2/3 για να αποφύγουμε την πιθανότητα να σπάσει στην κατάψυξη από διαστολή! (μόνο που στα γυάλινα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποψυχθεί).

~ Σε περίπτωση που καταψύξουμε γάλα σε πλαστικό δοχείο (μπιμπερό ή άλλο) ελέγχουμε όχι μόνο την καταλληλότητά του για φύλαξη τροφίμων αλλά και την καταλληλότητά του για χρήση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (όπως στην κατάψυξη) και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (όπως στον βρασμό ή τοναποστειρωτήρα) εκμηδενίζοντας την πιθανότητα τοξικότητας που μπορεί να μεταφερθεί στο μητρικό γάλα.

~ Σε περίπτωση που καταψύξουμε στα ειδικά σακουλάκια φύλαξης μητρικού γάλακτος από το φαρμακείο, ελέγχουμε τη διάρκεια ζωής που προβλέπεται για το σακουλάκι στην κατάψυξη κι αν είναι επαναχρησιμοποιούμενο! Δεν τα παραγεμίζουμε και τα αποθηκεύουμε κατά προτίμηση σε όρθια θέση με προσοχή να μη σκιστούν!

~ Σε όποιο δοχείο κι αν καταψύξουμε μητρικό γάλα, φροντίζουμε να σημειώσουμε καθαρογραμμένα και με αδιάβροχο μαρκαδόρο πάνω σε κάποια ετικέτα ή στο ίδιο το δοχείο την ημερομηνία και ώρα συλλογής του γάλακτος, για να επιλέγουμε αργότερα να αποψύχουμε τα παλαιότερα!

~ Δεν προσθέτουμε ποτέ γάλα (που μόλις αντλήσαμε ή είχαμε φυλάξει στο ψυγείο) στο κατεψυγμένο, για να μην ξεπαγώσει μερικώς το κατεψυγμένο γάλα.

~ Μπορούμε να βάλουμε κατευθείαν στην κατάψυξη το γάλα που αντλήσαμε, δεν χρειάζεται να μπει πρώτα στο ψυγείο.

~ Αν κάποια μερίδα γάλακτος που έχουμε συλλέξει δεν καταναλωθεί το 1ο 24ωρο και ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να καταναλωθεί ούτε το επόμενο, τότε καλύτερα να την καταψύξουμε. Αν το γάλα έχει μείνει δύο 24ωρα και δεν έχει χρησιμοποιηθεί το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη αλλά το σημειώνουμε γιατί αυτό ίσως να μην διατηρηθεί το ίδιο με το άλλο που έμεινε μόνο ένα 24ωρο στο ψυγείο. Αυτό φροντίζουμε και το καταναλώνουμε πριν το τρίμηνο και όταν το αποψύχουμε το δίνουμε πρώτο.

~ Για να μην διακινδυνεύσουμε να πετάξουμε άσκοπα το πολύτιμο μητρικό γάλα, φροντίζουμε να το φυλάμε σε μικρές μερίδες των 60 ή 80ml (ακόμη και λιγότερο 30 ή 50ml) για να μπορούμε να έχουμε επιλογές όταν αποψύχουμε (μικρότερη ποσότητα αποψύχεται και πιο γρήγορα) και να καλύπτουμε αναλόγως τις διατροφικές ανάγκες του μωρού.

~ Δεν αναμιγνύουμε γάλατα που έχουν διαφορετική θερμοκρασία, πχ ζεστό με κρύο γάλα που ήταν στο ψυγείο.

~ Αν θέλουμε να συμπληρώσουμε στην ποσότητα που αντλήσαμε νωρίτερα αποθηκεύουμε σε δύο διαφορετικά δοχεία κι όταν αποκτήσουν την ίδια θερμοκρασία στο ψυγείο (μετά από μισή με μία ώρα) τότε αναμιγνύουμε!

Απόψυξη μητρικού γάλακτος

~ Δεν επιτρέπεται να αποψύχουμε γάλα ζεσταίνοντάς το! Το αποψύχουμε κατά προτίμηση μέσα στο ψυγείο (το βάζουμε από την προηγούμενη μέρα γιατί αργεί, χρειάζονται 12-16 ώρες) ή όταν βιαζόμαστε κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης σε θερμοκρασία δικτύου κι όχι θερμοσίφωνα αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν μικρόβια.

~ Το αποψυγμένο γάλα διατηρείται ένα 24ωρο στο ψυγείο μετά την απόψυξη (αν έχει γίνει σωστά). Αν ζεσταθεί μια φορά και δεν χρησιμοποιηθεί μετά το πετάμε! Ποτέ δεν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη!

Ζέσταμα μητρικού γάλακτος

~Το αποψυγμένο γάλα το βάζουμε στο μπιμπερό (αν δεν το έχουμε ήδη εκεί) και το ζεσταίνουμε με σεβασμό σε μπαιν μαρί είτε σε κάποιο μπρίκι/κατσαρολάκι κ.λπ. με ζεστό νερό είτε σε ηλεκτρικό δοχείο ρυθμισμένο στη χαμηλότερη θερμοκρασία (έτσι δεν παραζεσταίνεται και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!).

~ Αφού ζεσταθεί, το ανακινούμε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Το γάλα όταν στέκεται στην ψύξη ή στην κατάψυξη διαχωρίζεται αφού δεν είναι ομογενοποιημένο! Θα δείτε να συσσωρεύεται επάνω το λίπος που είναι πιο λευκό και πιο παχύ από το γάλα παρακάτω και τέλος το νερό! Με την ανάδευση αναμιγνύεται το λίπος με το γάλα και το νερό και ανακατανέμεται ομοιόμορφα η θερμοκρασία σε όλο το γάλα.

~ Ποτέ δεν κάνουμε χρήση μικροκυμάτων! Δεν ζεστένουν ομοιόμορφα και καταστρέφουν πολύτιμα στοιχεία του, κυρίως τα αντισώματα!

~Η σωστή θερμοκρασία για να το πιεί το μωρό είναι περίπου 38-40ο C. Μπορούμε πρακτικά να δοκιμάσουμε την θερμοκρασία του, στο εσωτερικό του καρπού μας, στάζοντας μερικές σταγόνες!

~Αν ζεστάνουμε κάποια μερίδα και τελικά δεν καταναλωθεί, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ακόμη και να τη χρησιμοποιήσουμε στο επόμενο γεύμα. Αν είναι φρέσκο και δεν έχει ζεσταθεί πολύ μπορεί να κρατήσει και περισσότερο! Ποτέ όμως δεν το κρατάμε ζεστό (πχ σε θερμός) γιατί έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να αλλοιωθεί!

~Μπορούμε δηλαδή να το βάλουμε στο ψυγείο και να το ξαναζεστάνουμε άλλη μία φορά. Παρ' όλου που οι επίσημες οδηγίες λένε ότι αν έχει ακουμπήσει το στόμα του παιδιού στο μπουκάλι και περισσέψει γάλα τότε το πετάμε!.

Αν σεβόμαστε το γάλα και δεν το παραζεσταίνουμε (στο χαμηλό ο θερμοστάτης του θερμαντήρα), δεν το ξεχνάμε μέσα στο θερμαντήρα, το βάζουμε αμέσως στο ψυγείο (όσο πιο ψηλές οι θερμοκρασίες, τόσο πιο εύκολα αναπτύσσονται τα βακτήρια), τότε αντέχει! Τόσες μανούλες το έχουμε δοκιμάσει άπειρες φορές! ε, δεν είναι τόσο απλό να πετάμε το μητρικό γάλα... ενδεχομένως να μειώνεται κάπως η ποιότητά του αλλά δεν χαλάει!!

~ Το χαλασμένο γάλα φαίνεται, μυρίζει ξυνό, έχει δυσάρεστη γεύση (πικρή η ξυνή). Αν έχουμε αμφιβολίες... το δοκιμάζουμε!!

Και σας προτείνω από πριν να το δοκιμάσετε για να μπορείτε να κρίνετε! δοκιμάστε το φρέσκο, αμέσως μετά την άντληση, δοκιμάστε το και αφού το ζεστάνετε! Μια φορά είναι αρκετή! δεν είναι ανάγκη να το επαναλαμβάνετε κάθε φορά αυτό!!

~ Η μυρωδιά μπορεί να διαφέρει απ' όταν είναι φρέσκο, έχει μπει στο ψυγείο ή έχει αποψυχθεί... το θέμα είναι να μην είναι δυσάρεστη!

Μεταφορά μητρικού γάλακτος

~ Το μητρικό γάλα δεν επιτρέπεται να μεταφέρεται εκτός ψυγείου ούτε για λίγο. Το κούνημα και η ανάμιξή του με αέρα δημιουργούν άριστες συνθήκες για τα μικρόβια. Δεν υπάρχει κανένας χρόνος ασφαλείας όταν το μητρικό γάλα μεταφέρεται εκτός ψυγείου.

~ Εάν είναι ανάγκη να το μεταφέρουμε τότε αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια μόνο αν χρησιμοποιήσουμε ένα ισοθερμικό τσαντάκι ψυγείο (σαν αυτά που παίρνουμε στην παραλία), και βάλουμε μέσα το γάλα μαζί με 2-4 ειδικές παγοκύστες ανάλογα με το μέγεθός τους. Έτσι διατηρείται πάνω από 8 ώρες.

~ Για να ζεστάνουμε το παγωμένο γάλα που έχουμε μεταφέρει, (αν είμαστε κάπου έξω...) θα χρειαστούμε ένα θερμός με καυτό νερό. (τα καλύτερα είναι αυτά τα μεταλλικά που έχουν κενό αέρος μεταξύ των δύο στρωμάτων μετάλλου). Το καπάκι αυτού του θερμός χρησιμεύει για να ζεστάνουμε το γάλα σε μπαιν μαρί. Συνήθως χρειάζεται να πετάξουμε το πρώτο νερό μόλις κρυώσει και να το ξαναγεμίσουμε για να ζεσταθεί όσο χρειάζεται το γάλα. Των 750 ml τα θερμός είναι είναι ιδανικά αφού είναι αρκετό το μέγεθος που έχει το καπάκι τους για να χωράει το μπιμπερό!

Πληροφορίες από την κα Αγλαΐα Παπαδήμασύμβουλο μητρικού θηλασμού και γαλουχίαςIBCLC (International Board Certified Lactation Consultant

Καλησπέρα μανούλες!!!!

Αριάδνη εντάσεις θα υπάρχουν...μην απογοητεύεσαι!!!Τώρα στην αρχή δεν έχουμε τόση υπομονή...λίγο οι ορμόνες...λίγο η κούραση...το ξενύχτι...οι άλλες υποχρεώσεις που έχουμε...τι να κάνεις???

Κικίτσα...8ωρο???Εγώ ν τυχόν το βράδυ κοιμηθεί κανά τρίωρο κάνω πάρτι...Ελπίζω να στρώσει και ο δικός μου!!!ωραίο το ονοματάκι σας!!!

Ελένη είμαι διευθύντρια σε επιχείρηση του δήμου, από τη μία είναι καλά δεν έχω παράπονο αλλά δυστυχώς είναι πολλές οι υποχρεώσεις μου και οι αρμοδιότητες...και σε αυτή τη φάση θα ήθελα κάτι πιο χαλαρό...!Τα ονοματάκια όντως...ο άντρας μου μου το χαλάει μόνο. χα χα! Αν τυχόν πάμε για τρίτο και είναι κοριτσάκι θα το πούμε Ρέα. Καλά να περάσετε στις διακοπές!!!!

Σε ευχαριστώ este και εγώ εύχομαι να επανέλθει το γαλατάκι μου....γιατί με έχει ρίξει πολύ όλο αυτό! ήδη έχω ξεκινήσει μαγιά μπύρας, πολλά υγρά, μπύρες χωρίς αλκοόλ...θα δούμε! Βέβαια πάλι αποκλειστικά θηλάζει αλλά δεν είναι η ίδια παραγωγή...κάνει περισσότερη ώρα να χορτάσει και μερικές φορές νευριάζει και κλαίει...(αλλιώς είχε μάθει το χρυσό μου), αλλά το θέμα είναι ότι δεν αποθηκεύω πολύ γάλα τώρα, που θα το χρειαστώ σίγουρα με τη δουλειά...

Έλενα και εμένα ο μικρός δεν παίρνει το μπιμπερό...όταν ήμουν στο Νοσοκομείο μέχρι να κατέβει το γαλατάκι μου, μου είπε η παιδίατρος να του δώσω λίγο ξένο να μην αφυδατωθεί, μιας και δεν επαρκούσε το πρωτόγαλα που είχα αλλά 2 μέρες το πολύ 20 γρ. να ήπιε...αλλά και πριν κάποιες μέρες που έπρεπε να πάω στη δουλειά άφησα στη μαμά μου δικό μου γάλα και πάλι πολύ δύσκολα... θέλω να ελπίζω ότι όταν θα ξεκινήσω κανονικά τη δουλειά θα παίρνει και το μπιμπερό...

Κατερίνα -kangaroo- μπράβο με την μικρή που έκοψε την πάνα και εμείς στην ίδια διαδικασία είμαστε με τον Απόλλωνα...βέβαια ακόμα έχουμε ατυχήματα που και που...αλλά σε καλό δρόμο είναι!! Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες για το μητρικό γάλα...δεν θυμόμουν την απόψυξη...

Κοριτσια μου,ειναι το τελευταιο μηνυμα,σημερα αναχωρουμε.Θα παρουμε μαζι τον μικρο υπολογιστη οποτε θα προσπαθω που και που να μπαινω.....

Κατερινακι μου,πολυ καλο αυτο που εβαλες για το μητρικο γαλα,το ειχες βαλει και παλαιοτερα αλλα τοτε δεν του ειχα δωσει σημασια γιατι δεν υπηρχε ενδιαφερον τωρα ομως με τρωει ο π..... μου...Εγω εβαζα γαλα και αν δεν το επινε ολο, το πετουσα ενω με βαση αυτα που διαβαζω μπορω να το ξαναβαλω στο ψυγειο και να διατηρηθει για 4 ωρες,δηλαδη για ακομη ενα γευμα....Πω πω ποσο γαλα εχω πεταξει....... :roll:

Οσον αφορα τη καταψυξη,εμενα λογικα δεν με βολευει εσας που δινετε στηθος ομως,ειναι πολυ καλο...

Ελενα,η κορη σου εχει αποψη,δεν της αρεσει η κουνια....θελει κρεβατι :lol:

Αυτο το βιβλιο το θυμαμαι πολυ αχνα,η Δημουλιδου εχει γραψει πολυ καλυτερα,δεν μου εχει αφησει καλη αναμνηση.Εσενα σου αρεσε ε???

Αφροδιτη μου,τουλαχιστον εχεις δουλεια,δοξα τω θεω.....Να κοιταζεις τα καλα...Ξερω οτι και στους δημους εχουν κοψει πολλα....

Αριαδνη μου,φευγουμε..........

Τελευταιο αφησα να σας πω για το θεμα νονου νονας....Εχουμε αρκετα ατομα που μας εχουν προτεινει και φοβαμαι οτι θα παρεξηγηθουν αυτοι που το θελουν αλλα δε θα το κανουν...Θελω νονος/νονα να γινουν ατομα που πραγματικα θα νοιαζονται τη μικρη και θα διατηρησουμε αυτη τη σχεση για πολλα χρονια....και οχι τυπικα.Ο αντρας μου που βαπτιστηκε στο χωριο εχει να δει το νονο του απο την ημερα της βαπτισης...Τραγικο :lol:

Καλημέρα κοριτσάκια. Κρύο σήμερα :lol: Η χτεσινή νύχτα ήταν μαρτύριο όλο ξύπναγε ο μπέμπης μου αλλά είχε και πολλά αέρια οπότε μάλλον γι'αυτό. Ανησυχώ λίγο για το βάρος του γιατί στις 3 Σεπτεμβρίου θα κλείσουμε τον 3ο μήνα και είμαστε μόνο 5580γρ. δεν έχουμε φτάσει ακόμα τα 6 κιλά :( .

Έλενα αυτό το παιχνίδι εμένα μου το πήρανε δώρο δεν ξέρω λεπτομέρειες. Εγώ πήρα από το ELC ένα που έχει μαγνητάκια και κρέμονται ζωάκια και το βάζεις στο καρότσι και του άρεσε πάρα πολύ τα κοιτούσε συνέχεια.

Εγώ όταν βγαίνω έξω παίρνω ένα άδειο μπιμπερό και γεμίζω με ζεστό γάλα το θερμός το σιδερένιο που έχω αγοράσει. Κρατάει το γάλα 8 ώρες ζεστό πιο πολύ από αυτό με το φελιζόλ. Κι εγώ δυσκολεύομαι να θηλάσω έξω αλλά εκτός τους ότι κι εμένα δεν συμπαθεί το μπιμπερό έχω παρατηρήσει ότι όταν τον ταιζω με μπιμπερό μετά μου κάνει πράσινα κακά. Εγώ Μαράκι πίνω πολύ νερό το λιγότερο 2 λίτρα την ημέρα. Αφού γεμίζω ένα 2ο θερμός που πήρα 500ml και το βάζω στο κομοδίνο που θηλάζω να έχω να πίνω γιατί διψάω πολύ. Εγώ όταν θέλω να έχω γάλα γα αύριο βγάζω το κατεψυγμένο από σήμερα κατο βάζω στο ψυγείο μέχρι αύριο έχει ξεπαγώσει στο ψυγείο. Το βάζω σε ένα μπιμπερό και το ζεσταίνω στον θερμαντήρα μετά το ρίχνω μέσα στο θερμός και παίρνω μαζί μου και το καθαρό μπιμπερό.

Έλενα κι εμείς τα ίδια έχουμε με την κούνια.

καλημερα!!!!!

τι ομορφα περνατε με τα μωρουλια σας!!!!!!

αγγελικη μου να σου ζησει το μελινακι!!!καλη λοχεια!!!!!!

9 κ σημερα εμεινανα για να ερθει στον κοσμο κ η δικια μου μπουμπουκιτσα!!!!

την προηγουμενη πεμπτη ηταν 3002kg την τριτη εχω το τελευταιο ραντεβου κ μετα ουαααα!!!!

αυριο ερχετε κ η μαμα μου ειναι ολα ετοιμα να υποδεχτουμε το μωρακι μας το μονο που με στεναχωρει ειναι που θα αφησω την κορουλα μου 5 μερες δεν εχουμε χωριστει ποτε ως τωρα κ δεν ξερω πως θα αντιδραση το παιδι....

βρε κοριτσια διαβαζω οτι τα εμβολια τα πληρωνετε κ απορω γιατι?????????

η κορη μου ειναι 16,5 μηνων τωρα κ δεν εχουμε πληρωσει κανενα εμβολιο που να ειναι στον υποχρεωτικο εμβολιασμο...μονο για την γαστρεντεριτιδα που της εκανα πληρωσα συμμετοχη 10 ευρω κ αυτο γιατι αυτο το εμβολιο αν θες το κανεις....

εχω διαβασει σε πολλα μπλοκ μαμαδες που πληρωνουν εμβολια κ μου εχει κανει τρομερη εντυπωση....

σκεφτομε να αγορασω ring sling εχει καμμια????να μου πει εντυπωσεις....

πια αλλη εμεινε τωρα να γεννησει???η ειμαι μονη μου???

καλημερα κοριτσια!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Κ ΠΑΛΙ...εγραφα τοση ωρα κ μου εσβησαν για να μου πει καντε συνδεση ενω ημουν...πωωωωωω ρεεεεεεε πως νευριαζω ετσι..

ελενη καλα να περασετε!!!

σταυρουλα κανονικα δεν τρωει το μωρο?χτες ηρθε ο γαμπρος μου με την αδερφη απο σουηδια (παιδιατρος ειναι ο γαμπρος)κ μου ειπε πρεπει να παιρνει 200γμρ την βδομαδα! η δικαι μου ειναι 2 μηνων κ οπως την ειδε υπολογισε οτι πρεπει να ειναι τωρα 5800κ..θα παμε αυτην την βδομαδα για εμβολιο κ θα δουμε για σιγουρα..επισης ειπε οτι τα μωρα που δεν κανουν κακακια συχνα λογου θηλασμου δεν θεωρουντε δυσκοιλια..κ μια την βδομαδα να κανει..μονο αυτα που θηλαζουν!στην σουηδια ειναι πολυ διαφορετικοι οι γιατροι απ'οτι ειδα..για το τσιγαρο επισης αν καπνιζει καποια μπορει να κανει 1 το πρωι κ 1 το απογευμα..δεν επυρεαζει..αλλα το κανονικο παθητηκο καπνισμα μπορει να φερει ασθμα..

για το τσαι μου ειπε οτι δεν ηταν απαραιτητο να πινει απο την στιγμη που θηλαζουμε..θα μπορουσα να το ξεκινουσα οταν θα αρχιζαμε κρεμουλες..δλδ στον 4ο μηνα..

ξυπνησε η μπεμπα κ ψαχνει μεμε στα πλαγια!!!! :lol:

γεια σου happy!!κ εγω δεν πληρωνα εμβολια..ολα με την ασφαλεια..εγω εχω παρει κανονικο μαρσιπος κ ειμαι ευχαριστημενη..την θηλαζω κιολας ετσι!!

Re gamwto kai gw tosi wra egrafa kai mou xathikan! :(

Katerinaki s'euxaristoume gia tis plirofories gia to mitriko gala...opws eipe kai h Eleni kai egw to eixa psilodiabasei pio palia pou to ebales alla den edwsa toso simasia, twra omws mou eluse polles apories!!

Eleni nai mou arese auto to biblio giati mou aresei h astunomiki peripeteia kai to mustirio.

Stauroula kai esena de thelei kounia e?? Polu eksupna exoun ginei ta skatoulia mas....egw molis ti balw stin kounia to katalabainei kai klaiei, enw sto parkokrebato pou einai sto dwmatio mou to bradu mallon mas niwthei oti eimaste ekei kai mia xara koimatai.

Egw exw ena thema gia argotera...apo tin arxi den ithela na ti sunithisw sto dwmatio mou gia na mathei moni tis stin kounia kai na min exoume auto pou de thelei tin kounia opws twra! Omws to suzitousame kai me ton antra mou kai den kserw to xeimwna ti tha kanoume giati emeis den anaboume polu kalorifer to xeimwna giati to spiti einai terastio (180 tetragwnika) kai de sumferei na to zestainoume olo, opote apomononoume ta dwmatia pou xrisimopoioume kai zestainoume mono auta me klimatistika kai to saloni klimatistiko + tzaki. Kai legame twra to xeimwna an tin kratisoume sto dwmatio mas tha anaboume 1 klimatistiko oli nuxta enw an ti baloume sto diko tis tha anaboume 2.

Eseis pou tha ta koimizetai argotera??

Happy konteueis kai esu!! Me to kalo na eleutherwtheis! Gia ta embolia den exw idea, alla aurio pou tha pame na to kanoume tha mathw!!

Stauroula ti baros prepei na exei 3 minwn?? Emeis tha mathoume aurio to baros mas!! Exw agwnia gia na dw poso megalwse!! Prepei kai egw na parw kati kai gia to karotsi kai auto to strwma gumnastirio!

Καλημερα κοριτσακια μου.

Ανθουλα να σου ζησει κοπελα μου το μωρακι σας, να ειναι γερο και τυχερο στη ζωουλα του. ΜΕ το καλο να σαραντησεις και περιμενουμε να νεα σου και την εμπειρια σου.

Αφροδιτουλα μου τι ομορφη εμπειρια..... πολυ σε ζηλεψα για τον τροπο που γεννησες.....θελω και ενω να γεννησω φυσιολογικα (αν κανω επομενο μωρακι)!!! Υπομονη με το γαλατακι σου, πιστευω πως θα επανελθεις απλα θελει το χρονο του. Οσο για τη δουλεια μπραβο σου που μπορεις και τα καταφερνεις με 2 μωρα και δουλεια, εισαι αξιεπαινη :):):):)

Βικακι πως πατε με τον ικτερο? Ελπιζω να ξαναμετρηθηκατε και να επεσε για να ηρεμησεις και εσυ :):)

Ελενα πολυ καλο το σαιτ που μας εβαλες. ΚΑι εγω ειμαι βιβλιοφαγος και εχω μια θεια στη βεροια, αδερφη της μαμας μου που αγοραζει συνεχεια βιβλια και μπορω να τα δανειζομαι απο αυτη. Απο αυτα που λετε τα εχω διαβασει τα πιο πολλα, εκτος απο τα πολυ καινουργθια. Τωρα ξαναδιαβαζω το σπιτι διπλα στο ποταμι, γιατι το εχω στο σπιτι :lol::lol::lol::lol::lol: Επισης ειμαι λατρης της αστυνομικης λογοτεχνιας, ειδικα αγκαθα κριστυ τρελαινομαι. Εχω παρα πολλα δικα της :shock::shock::shock::shock:

Χαπυ με το καλο να γεννησεις και εσυ κοπελα μου. Εισαι η τελευταια, γιατι υποθετω οτι το ραπανακι γεννησε. Αντε να κλεισουμε με τις γεννες και να αρχισουμε με τις γιορτες και τα γενεθλια :lol::lol::lol:

Εμεις επιστρεψαμε στο σπιτι μας στην ΚΑστορια την ΠΑρασκευη. Καλα τα παμε και οι τεσσερις και εχω και την πεθερα μου για να μας βοηθαει, θα φυγει την τριτη. Αλλα ρε κοριτσια εχω τρομερη ανασφαλεια για οταν θα μεινουμε μονοι μας :cry::cry::cry::cry::cry: Φοβαμαι οτι δεν θα τα καταφερνω να φροντιζω ικανοποιητικα και ποιοτικα τα παιδακια μου και στεναχωριεμαι πολυ :(:(:(:(:( . Ο πριγκιπας μεχρι στιγμης δεν εχει δειξει σημαδια ζηλιας, απλα το πουλακι μου δεν ξερει να διαχειριστει την αγαπη του προς τη μπεμπα. Θελει να την φιλαει ολη την ωρα και να την αγκαλιαζει και καμια φορα γινεται αγαρμπος. Πεφτει με φορα προς το μερος της και συνεχεια πρεπει να τον προσεχω μην της κανει κακο.... Ελπιζω να καταλαβει οτι του λεμε και να μη νομιζει οτι τον μαλωνουμε...

Γεια σας κορίτσια

Σήμερα πήγαμε για καφεδάκι και πήρα και εγω ένα freddo μετα απο τόσο καιρο που είχα να πιω. Όταν φτάσαμε στην καφετέρια ήταν ξυπνιος ο μικρουλης μου, τον θηλασσα κοιμήθηκε και έτσι απόλαυσα το καφεδάκι μου. :D

Για τα ωράρια ύπνου είναι στο κάθε παιδι αλλιώς, εγω βλέπω μεγαλη διαφορα στα δικα μου, η κόρη μου θυμάμαι ήταν κάθε δυο ώρες στο στήθος και θυμάμαι θηλαζε και μισή ώρα με σαράντα λεπτα και μέχρι που χρονισε δυο τρεις φορές να είχε κοιμηθει πάνω απο εξαωρο. Ο μικρουλης πάλι ήδη απο τώρα κοιματε ενα πενταωρο το βράδυ και τρωει περίπου 10-15 λεπτα. Νομίζω ότι αυτο το παιδι θα μου είναι πιο βολικό στον ύπνο!

Αφροδίτη θα δεις θα επανέλθει γρήγορα η παραγωγη σου, τον μικρο στο στήθος και θα στην ρυθμίσει μια χαρα.

Ελένη το θέμα του νονού είναι λεπτό, αυτο που λες είναι το πιο σημαντικο να είναι κάποιος που έχετε καλη σχέση και θα νοιάζεται για την μικρη όχι μονο σαν υποχρέωση για τα δώρα στις γιορτές. Πάλι καλα που είναι πολλοί που θέλουν γιατι οι εποχές είναι δύσκολες και ο άλλος δύσκολα αναλαμβάνει τέτοια ευθύνη, εμάς πάλι ακόμα δεν μας έχει ζητήσει κανείς, μάλλον εμείς θα πρέπει να προτείνουμε σε κάποιον....

Σταυρουλα μην έχεις άγχος τα κιλα του νομίζω είναι μια χαρα, δεν το θυμαμαι καλα αλλα εχω την εντυπωση ότι πρέπει να έχει διπλασιάσει το βάρος γέννησης στο εξάμηνο ή να το έχει τριπλάσσιασει στον χρόνο κάτι τέτοιο θα το ψάξω και θα στο πω με σιγουριά.

Happy με το καλο και εσυ σε λίγες μέρες, μάλλον είσαι η τελευταία τι λέει η λίστα μας? εμβόλιο δεν έχω πληρώσει και εγω ποτε μήπως έχει να κάνει με τους φαρμακοποιούς που δεν δίνουν φάρμακα με πίστωση γιατι όλα τα εμβόλια που είναι στο προγραμμα γινονται δωρεάν.

Μαρία πολυ καλα στα είπε ο άνθρωπος εδω μονο κάποιοι παιδιατροι έχουν μείνει λίγο πίσω και δεν υποστηρίζουν τον θηλασμο.

Κατερίνα θα βρεις τους ρυθμούς και εγω προς το παρών έχω βοήθεια απο την μαμα μου και όταν γυρίσω Αθήνα πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Το δυσκολο είναι να ρυθμίσεις να μην βγάλεις τον μεγάλο απο κάποια συνήθεια του για την μικρούλα. Η κόρη μου για παράδειγμα θέλει το βράδυ για να κοιμηθει να πιει το γάλα της και να είμαι δίπλα της να με χαϊδεύει και μετα για να κοιμηθει να ξαπλωσω μαζι της, αν εκείνη την ώρα ήθελε και ο μικρός να θηλασει ένιωθα ότι την αφήνω, ε φρόντιζω να έχω τακτοποιησει τον μικρο και να έχει κοιμηθει και μετα να ασχοληθώ μαζι της και με όλη την τελετουργία του ύπνου της.

Σας αφήνω γιατι ξυπνησαμε

Pasxalitsaki to spiti dipla sto potami einai poluagapimeno biblio :) Ws twra den exw diabasei kapoio 2 fores alla

isws kapoia stigmi meta apo xronia kapoia agapimena na ta ksanadiabasw! Giauto mou aresei pou exw ti diki mou

sullogi, anagastika omws twra danizomai kiolas giati de ginetai na ta agorazw ola!!

Min agxwnesai me to mwro sigoura tha ta katafereis! Apla twra den exeis meinei akoma moni kai giauto niwtheis etsi.

Kai egw to skeftomai auto otan tha fugei h mama mou alla eimai sigouri oti me ti boitheia tou antra mou ola mia

xara tha pane! Egw pio polu agxwnomai me ti douleia kai pws tha kanonisoume to mwro, alla ap'oti blepw mallon tha anagastw

na periorisw ta idiaitera polu :( kai na kratisw mono kapoia pou tha kanonisw na ta xoresw se 2-3 imeres kai na kanonisei

o antras mou kapws ekeines tis imeres na mi douleuei apogeuma. Me stenaxwrei to thema auto giati me ta idiaitera an apexw mia xronia xanw ton kuklo mou kai ektos auto, oikonomika tha einai pio sfixta ta pragmata, alla den exoume alli epilogi.

Stauroula prin ligo koimisa ti mpempa stin kounia!! \:D/ kai to kalo einai oti tin ebala ksupnia kai koimithike moni tis, tis eixa balei apali mousiki kai polu xamilo fwtismo kai tin afisa, mourmourize ligi wra,egw tin parakolouthousa apo tin porta kai meta koimithike. Alla katse twra na dw posi wra tha koimithei ekei! Prepei na tin kanw na sunithisei giati de thelw na kalomathei kai meta na min koimatai ekei katholou.

Kagouraki mia xara pou pigate gia kafedaki! Kai emeis leme na pame to apogeuma...simera fusaei polu kai tha exei kumma h thalassa giauto mallon gia kafe tha pame.

Καλησπερα κοριτσακια....

Αφροδιτουλα πολυ ωραια εμπειρια ειχες...κ πολυ ευκολη απο τι καταλαβα..να χαιρεσαι τα παιδακια σου κ την οικογενεια σου...

Πασχαλιτακι μην στεναχωριεσαι μια χαρα θα τα καταφερεις κ γρηγορα θα βρειτε τους ρυθμους σας θα δεις....

Σταυρουλα γιατι στεναχωριεσαι για τα κιλακια του Στρατουλη?τα κιλα πανε κ αναλογα το υψος..τι υψος εχετε?αφου τρωει μια χαρα ετσι δεν ειναι..τσαμπα στεναχωριεσαι.

Ελενα εγω το βραδυ τον κοιμιζω στην κουνια μεσα στο παιδικο οπου ξαπλωνω κ γω...μολις λιγο ξεπεταχτει θα επιστρεψω στην κρεβατοκαμαρα.θα προσπαθησω δηλαδη.

Ελενη καλα να περασετε στις διακοπουλες σας..

Κατερινακι πολυ χρησιμες η πληροφοριες για το μητρικο γαλα που μας εβαλες..ευχαριστουμε.

Μαρακι κ εμενα δεν περισευει γαλατακι αφου ολη μερα πανω στα μεμε μου ειναι που να βγαλω κ γαλα.εχω καταφερει να εχω πολυ λιγο στην καταψυξη.

Κικιτσα πολυ ωραιο το ονοματακι σας..

Εμεις θα βαφτισουμε τον πριγκιπακο τον Οκτωμβριο μαλλον 14 δεν το εκλεισα αλλα θα το κλεισω συντομα κ ηδη αρχισαν οι φασαριες..αχ κ πως δεν τα μπορω αυτα...τα νευρα μου.φυσικα οπως καταλαβατε χωνεται η πεθερα μου...τι να σας πρωτο πω..μου ανεβαινει τοαιμα στο κεφαλι..ετσι μουρχεται να παρω το παιδι κ να παω αλλου να το βαφτισω.

Έλενα γι αυτο πήγαμε για καφεδάκι επειδη και εδω είχε αέρα και θα είχε κύμα δεν πήγαν οι γονείς μου την Αγγελική για μπάνιο.

Το "σπίτι δίπλα στο ποτάμι " και μένα απο τα αγαπημένα μου!!! Εντωμεταξυ μη με κοροιδεψετε αλλα όταν έμαθα ότι έχω αγοράκι και επειδη η μαμα μου είχε χάσει δυο αγόρια ένα πριν και ένα μετα απο μένα, επηρεασμένη απο το βιβλίο φοβόμουν μη μου τύχει τίποτα τέτοιο όπως σε αυτες στο βιβλίο. Φανταστείτε είχα ρωτήσει και τον γιατρο αλλα του είχα πει μονο για την μαμα μου όχι για το βιβλίο γιατι θα γελαγε μαζι μου ο άνθρωπος.

Αντωνία νωρίς θα κάνετε την βάπτιση, μικρουλης θα είναι, θα έχεις ετοιμασίες λοιπόν. Μας έχεις πει όνομα δεν θυμάμαι?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...