Μετάβαση σε περιεχόμενο

Για 2,5 χρονών δραστηριότητες έξω από σπίτι(μουσική κλπ)?


Recommended Posts

Καλησπέρα! το αγοράκι μου είναι κοντά στα 2,5 και μέρα με τη μέρα αναζητάει όλο κ περισσότερα ερεθίσματα.. ΟΚ,γονείς κ γιαγια-παπούς όλο μαζί του ασχολούμαστε και όλο κ κάτι μαθαίνει κ ανακαλύπτει. αλλά δεδομένου ότι δεν πάει ακόμα παιδικό σταθμό αναρρωτιόμουν αν ξερουν κάποιες μαμάδες πιο έμπειρες να προτείνουν κάποες δραστηιότητες εκτός σπιτιού. τί έχετε δοκιμάσει? χορούς, μουσικές, ζωγραφική, άλμα επί κοντό? (το τελευταίο το πρόσθεσα γιατί ο δικός μου στα άλματα ειδικεύεται τελευταία κ έχει τα καρούμπαλα για να το αποδείξει! 8-) ... Άν έχετε δοκιμάσει κάτι σχετικό, παρακαλώ, δώστε τα φώτα σας κ σε άλλες μαμάδες υπερδραστήριων δίχρονων. Ευχαριστώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω τα πηγα 1-2 φορες τζουντο - αλλα ακαρπες οι προσπαθειες

εκαναν δε λεω απλα την περισσοτερη ωρα τα κυνηγουσα

παρα η προπονηση που εκαναν

για αυτα ηταν ωραια δε λεω

τα υπολοιπα παιδακια δεν μπορουσαν να παρακολουθησουν

οποτε ακυρο το αθλημα για φετος τουλαχιστον

εμεις παμε και παιδικο και θεωρω οτι τους εχει κανει απιστευτα καλο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Marker τζούντο Ταεκβοντο και τα όμοια πρέπει το παιδί να πηγαίνει το λιγότερο νηπιαγωγείο και καλύτερα δημοτικό και αυτό γιατί πρέπει να υπακούει στις εντολές !!!!!

Γενικά οΛα τα ομαδικά αθλήματα είναι για μεγσλύτερα παιδιά!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω πηγαινα τζουνταο απο 4αρων

και το συλλογο τον εχει πολυ φιλος μας - το μονο που θελαμε ηταν να κανουν το τρεξιματακι και τα χαζοπαιχνιδακια τη ηλικιας - γιατι το ξερουμε το αθλημα - αλλα ενω αυτα περναγανε καλα εμενα με να θα ηταν αρκετα απασχολουσε οτι ενοχλουσαν ουσιαστηκα τα υπολοιπα

με τις εντολες καλα τα πηγανε - πιστευω οτι σε 1 μηνα θα ηταν αρκετα υπακουα

αλλα συνθετες ασκησουλες δεν μπορουσαν να τις ακολουθησουν και πηγαινε πισω το τμημα

οποτε το αφηνουμε απο Σεπτεμβρη παλι

εγω κλεινω γενικα προς κολυμβηση

μου φαινεται πιο νορμαλ για εναρξη δραστηριοτητας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ πάω την μικρή μου βρεφική κολύμβηση απο 10 μηνών και τώρα που έχει κλεισει τα δυο άρχισε στα τελευταια μαθήματα και κολυμπάει μονη της μονο με βατραχοπέδιλα. Ειναι φοβερή εμπειρια, και για μας ήταν η μονη δραστηριότητα εκτος σπιτιού πέρα απο κουνιες και παιδότοπους τοσο καιρό μιας και παιδικό θα αρχισει απο βδομάδα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!

Εμείς δοκιμάζουμε τα πάντα!

Με τη μεγάλη ξεκινήσαμε babyswimming από 19 μηνών και συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα. Της άρέσει πολύ αυτή η δραστηριότητα και έχει μεγάλη εξοικείωση με το νερό.

Πέρυσι επίσης παρακολουθήσαμε ενα πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας σε ωδείο στη Θεσ/νίκη και ήταν άψογα. Μάθεμα τα μουσικά όργανα πολλά τραγούδια και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Φέτος δυστυχλως δε συνεχίσαμε γιατί δεν συμπληρώθηκε το τμήμα πότε αρχίσαμε μουσικοκινητική αγωγή (μπαλέτο). Φαίνεται να περνάει καλά! Μου μιλάει για αυτά που κάνουν και δείχνει να έχει επικοινωνία με το μάθημα!!! :lol::lol::lol:

Τέλος παρακολουθούμε περίπου κάθε εβδομάδα κάτι απογευματικά θεματικά μαθήματα σε παιδικό σταθμό οπού επίσής δείχνει ενδιαφέρον και χαίρεται να συμμετέχει.

Να σημειώσω πως σχολείο δεν πάμε ακόμη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοριτσια!!!

Εγω εχω 2 αγορακια..ο μεγαλυτερος ειναι 3ων.

Εχω ακουσει για κολυμβηση και μινι-τενις (για αγορια).

Επισης εχω ακουσει για θεατρικο παιχνιδι(σε παρα πολλα εργαστηρια) και ενα μουσικο προγραμμα στο ωδειο Φιλιππος Νακας.

Δεν εχω ομως καθολου εμπειρια απλα απο το διαδυκτιο τα ψαχνω.Δυστυχως στην Αθηνα τα περισσοτερα ειναι στο κεντο και δεν βολευουν και πολυ. :roll::roll::roll:

Αν καμια μαμα εχει συμμετασχει σε κατι αναλογο με το παιδακι της θα της ημουν πολυ ευγνωμων να μας πει τα σχολια της. (αν ειναι ευχαριστημενοι, αν αρεσει στο παιδακι της, τις τιμες κτλ) :D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμεις τωρα ετοιμαζουμε χαρτια για κολυμβητηριο...ειναι 4 ο δικος μου

εγω απο το σεμτπεμβρη τον στελνω κ αγγλικα...εχουμε μια φιλη που εχει φροντ κ εχουν ενα παιδικο τμημα για παιδακια μικρα...τα παιδακια ειναι 4,5 ετων κ κανουν 1 ωρα την εβδομαδα...παιζουν τραγουδανε κ μαθαινουν βασικα πραγματα μεσα απο τα τραγουδακια ζωγραφιες κ διαδραστ πινακα...εμενα μολις επιστρεφει μου λεει τι εκανε κ καθε μερα μου λεει ποτε θα παω αγγλθικα...να σημειωσω οτι ξερει οτι υπαρχουν διαφορετικες γλωσσες....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ενδιαφέρουσες ιδέες.!!

Πρέπει να δουμε κ τι υπαρχει διαθεσιμο στην περιοχή..

Αλλά από ότι βλέπω ανταποκρίνονται γενικά καλά τα παιδάκια σε αυτές τις δραστηριότητες. Καλά, εκεί που έγραφε η marker για τζουντο, :lol::lol: σα να με έβλεπα με το Βασίλη, να τον κυνηγάω πάνω-κάτω σε μια αίθουσα γεμάτη παιδάκια που φωνάζουν ΙΙΙΑΑΑΑ!! κ χοροπηδούν. πολύ γέλιο!! :D . δεν παίζει προς το παρόν να ανταπεξέλθω. Άλλωστε το θέμα είναι να γλυτώσω κ λίγο κυνηγητό, αμαν πια, όλη μέρα τρέξιμο..

Μάλλον προς τη μουσική θα τον στρέψω.. ¨Οσο για αγγλικά, έχω φροντιστήριο- από του χρόνου θα έχει έρθει μέσα στην τάξη παρατηρητής, εννοείται !(αρκεί να κάθεται ήσυχος- έχω ελπίδες? δεν ξέρω....)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω πιστευω παντως οτι δε πρεπει να φορτωσουμε το παιδι με 1 καρω\ο πραγματα που θα θελαμε να μαθει το παιδι μας,πριν την ηλικα του!θα κουραστει νωρις..ασε που ειναι και της μοδος!ξερεις..τι παει το δικο σου,τι παει το δικο μου..το δικο μου κανει ετσι,το δικο μου κανει αλλιως!

κατεβασε το στο παρκο και καντε βολτες με ποδηλατο,κουνιες,

παρεα με αλλα παιδακια!!1 παιδικος νομιζω οτι ειναι αρκετος!!

αποψη μου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα! βρε παιδιά, το θέμα, επαναλαμβάνω, δεν είναι τι θα κανει με γονεις κ σόι- αυτό τό'χουμε....¨Ολη μέρα στη γύρα είναι. Το θέμα είναι να πάρει ερεθίσματα ΕΚΤΟΣ σπιτιού, ενδεχομένως με τη βοήθεια ατόμων που κατέχουν το συγκεκριμένο είδος, και προτιμότερα χωρίς την παρέμβαση της μαμάς. Νέες παραστάσεις με άλλα λόγια, στο δρόμο προς την -πολύ- σταδιακή αυτενέργεια κ ανεξαρτητοποίηση. Χαλαρά πάντα.

Και εννοείται ότι ό,τι πάρει σε αυτές τις ηλικίες- κ για όσο το προτιμάει. Σιγά μην έχω κ φιλοδοξίες να τον κάνω Υπεραθλητή κ Υπερμουσικό :D:D:D . Δεν την ψώνισα ακόμη! :roll: ¨Οσο για παιδικό, δεν παίζει για φέτος, ας είναι καλά η κρατική μέριμνα, κάτω των 2,5 δεν δέχονται....

Επιπλέον, παλιότερα πολλές τέτοιες ανάγκες κοινωνικοποίησης κάλυπτε κ η ...γειτονιά. πχ εγώ στη γειτονιά μεγάλωσα, από σπίτι σε σπίτι. Τώρα πάει κι αυτό. Για σκεφτείτε λοιπόν πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες για τα παιδιά μας- κ ακόμα περισσότερο όσο μεγαλώνουν κ κολλάνε μπροστά στην εκάστοτε οθόνη... Μεγάλη συζήτηση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 years later...

Απο τα 2,5 εξωτερική δραστηριότητα ???  Γιατί ???

Η μικρή μου είναι 2,5 και γνωρίζω.

Μέχρι τα 4 το παιδί ότι ερεθίσματα χρειάζεται, τα παίρνει απο την οικογένεια, την τηλεόραση, τα παιχνίδια.

Δεν θα του προσφέρεις και πολλά παραπάνω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...