Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες και σε όλα τα μωράκια της παρέας!!!!!!!!

Συγχαρητήρια και για τα τελευταία γεννητούρια! Να σας ζήσουν τα μωράκια σας και καλή λοχεία να έχετε!

Εμείς, δόξα το Θεό, είμαστε πολύ καλά. Σαραντίσαμε το Σάββατο που μας πέρασε και έχουμε αρχίσει ήδη τις βόλτες μας! Κορίτσια εμείς δεν έχουμε μωράκι, ταυράκι έχουμε. Ήρθε η παιδίατρος την Παρασκευή πριν σαραντίσουμε και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: σε 35 μέρες πήραμε 7 πόντους σε ύψος (αντί για 2-3 που είναι το φυσιολογικό), 2100γρ. σε βάρος (αντί για 700γρ.) και 3-4 πόντους στην περίμετρο του κεφαλιού. Τώρα δηλ είμαστε 59 πόντους και 5800γρ. Καλά, δε λέω, και ο μπαμπάς και η μαμά είναι ψηλοί αλλά όχι κι έτσι...χαχα...τι να πω???

Δυστυχώς δεν θηλάζουμε αποκλειστικά, κάθε 2 γεύματα της μαμάς έχουμε και ένα ξένο. Κάνω τα πάντα για να έχω γάλα, πίνω πολλά υγρά, παίρνω μαγιά μπύρας, βάζω το μωρό συχνά στο στήθος, αλλά δεν λέει να αυξηθεί η παραγωγή. Τρώει και πολύ ο μικρός (150γρ. κάθε 3 ώρες) και δεν ξέρω τι να κάνω. Από χτες γύρισα και στη δουλειά και πολύ φοβάμαι πως θα μειωθεί κι άλλο το γάλα μου... :(:(:(

MUMBASHA μου, αυτό που λες μου συμβαίνει κι εμένα. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, ενώ έχει τη θηλή στο στόμα του και την σφίγγει, αρχίζει να κάνει κινήσεις με το κεφάλι πέρα δώθε, κι εγώ η έρημη προσπαθώ να ακολουθώ με το στήθος μου το κεφαλάκι του για να μην πονάω. Εγώ υποψιάζομαι 2 πράγματα, είτε ζορίζεται για να κάνει κακάκια του (γιατί τον βλέπω παράλληλα να σφίγγεται), είτε σπάζεται γιατί έχει τελειώσει η μεγάλη ροή και πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να βγει το γαλατάκι. Ίσως οι πιο έμπειρες μανούλες να μπορούν να μας δώσουν μια πιο επιστημονική εξήγηση. :D

Αυτά προς το παρόν. Φιλάκια πολλά σε όλες!!!!!

• Απαντήσεις 304
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Πω πω τι ζουζουνι ειναι αυτο Χαρα! :lol: !!Εμεις ειμαστε ακριβως το αντίθετο κοντεύουμε 2 μηνων και ακομα 1 κιλο δεν έχουμε συμπληρώσει :(

Την Δευτέρα πάμε για το πρωτο μας εμβόλιο!Θα το θίξω αυτο το θέμα γιατι με απασχολεί λιγάκι, μήπως πρέπει να τρωει κ συμπλήρωμα.. Τις τελευταίες μέρες δεν έχω αρκετο γαλατάκι το παλεύω θηλάζω κάθε λίγο κ λιγάκι αλλα δεν ξέρω αν γίνεται δουλειά έτσι δεν θέλω να την ταλαιπωρώ κιόλας

Εμένα οταν αρχίζει και κανει ετσι πέρα δώθε είτε δεν βρίσκει να φάει όσο θέλει ή νυστάζει κ δεν μπορει να κοιμηθεί γιατί θέλει να φάει κι άλλο

Φιλάκια :lol:

Δημοσίευση

Proxeira elpizo na ta egraca sosta

den jero an jexasa kamia mas

Ανοιξιάτικες Μανούλες του ‘12

evatsi- 27/2/12 twins

Χρυσα 82 – 29/2/12

kiki78 – 1/3/12 twins

koupaki – 2/3/12

nm0113 – 8/3/12

Xristinamix - 12/3/12

maryloo28 – 12/3/12

evi25 – 22/3/12

Xara_84 – 26/3/12

Corina - 3/4/12

grouse - 4/4/12

cuando -5/4/12

MUMBASHA - 10/4/12

ηλιαχτίδα - 28/4/12 twins

Πασχαλάκι - 28/4/12

mam nantia - 18/4/12

mwroudenia2 - 2/5/12

Mpempakos85 - /4/12

TINKYBEL - /4/12

Zuzunova- /4/12

Δημοσίευση

Αγαπούλες να χαίρεστε τα ζουζούνια σας!!!!

Έχω πολύ καιρό να γράψω στο ποστάκι μας....

Εμείς είμαστε μια χαρά! Πέρασε το στάδιο των κολικών εύκολα και γρήγορα, έφυγε και η νεογνική ακμή που απέκτησε 3 εβδομάδων και όλα καλά!!! Έχει βάλει 1.400γρ και 9 πόντους! Τώρα είναι δηλαδή 5 κιλά ακριβώς και 60 πόντους!

Από 35 ημερών μας χαμογελάει ενώ τώρα ακούγεται και το γέλιο του κάθε μέρα και πιο ξεκάθαρα!!! Είναι γλύκας! Ξυπνάει 1 φορά την νύχτα για μεμέ και αφήνει την ταλαίπωρη την μανούλα να ξεκουραστεί! Α! Και θηλάζει μέσα 10 λεπτά! Από όταν γεννήθηκε τόσο λίγο κάθεται στο στήθος! Σε αντίθεση ο μεγάλος μου γιός που ήταν η προέκταση του μαστού μου! :lol: Κολλημένος εκεί μέρα νύχτα!

Χαρά μου μπράβο στον παίδαρό σου!!!!! Είναι και κουκλί! Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα τον 1ο και τον 2ο χρόνο! Ενημερωτικά παίρνουν γύρω στους 25 πόντους το 1ο έτος και το 2ο γύρω στους 15 πόντους. Από εκεί και πέρα το κάθε παιδάκι ανάλογα με την κληρονομικότητα και εννοείται την διατροφή του, προχωρά στην ανάπτυξη.

Χριστινάκι μου δεν υπάρχει περίπτωση να μην φτάνει το γάλα σου. Το υπογράφω όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι γνώστες περί θηλασμού. Εάν κάνει γύρω στους 9-10 θηλασμούς και βρέχει 6 - 7 πάνες ημερησίως πάει καλά ο θηλασμός! Μίλα και με κάποια σύμβουλο θηλασμού να σε ενημερώσει! Πολλές φορές βέβαια η μη πρόσληψη βάρους σημαίνει ίσως κάποια αλλεργία συνήθως στα αγελαδινά προϊόντα. Ψάξε το λίγο. Για ρώτα τον παιδίατρο έτσι ώστε να μην καταναλώνεις γαλακτοκομικά μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση. Τα λέω εκ πείρας... ο μεγάλος μου είχε αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος και έκανα ειδική διατροφή για 14 μήνες που τον θήλαζα. Μετά του πέρασε. Άλλες φορές σημαίνει και ουρολοίμωξη....δεν θέλω να σε τρομάξω γιατί δεν είναι κάτι σοβαρό και μη αντιμετωπίσιμο, αλλά αν δεν σε ενημέρωσε ο γιατρός σου, κάνε του μια ερώτηση για να κάνετε ίσως εξετάσεις ούρων. Εύχομαι να μην είναι πραγματικά τίποτα και απλά να θέλει να κάνει κορμί μοντέλου η γλυκούλα σου!!!!!!

Φιλιά σε όλες και στα μικρά ζουζουνάκια!!!!!

Δημοσίευση

Χρόνια μας πολλά κορίτσια!

Χρονια πολλα σε ολες τις γυναικες που ειχαν τη χαρα να νιωσουν το συναισθημα της

μητροτητας!

Χρειάζεται μόνο μια στιγμή για να γίνεις μητέρα. Μια στιγμή που ύστερα γίνεται ολόκληρη ζωή. Αν έχεις ζήσει κι εσύ αυτή τη μαγική στιγμή, αξίζεις όλες τις ευχές του κόσμου! Χρόνια πολλά μαμά!

Άνοιξα θεματάκι (Ανοιξιάτικες Μανούλες 2012) μιας κ γίναμε μανούλες

http://www.mammyland.com/forum/17/20120#p867451

αν θέλετε να συνεχίσουμε απο εκεί

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσια! Καλα είμαστε κ μεις. Ευτυχως ηρεμησε αρκετα π σας έλεγα οτι εχει παρα πολυ γκρινια. Επανήλθε ευτυχως. Ξεκινησαμε φρούτα κ λαχανικά εχει καμια 10αρια μερες. Τ φρούτα τ τ συμπαθεί. Ίσα ίσα της τ βαζω κ μ τ ξανα βγαζει. Αλλα καθε μερα της δίνω. Τα λαχανικά χθες κ σήμερα κατι εκανε. Δ βιάζομαι. Ίσα ίσα να μαθαίνει λιγο να τ επεξεργαζεται. Αχ κορίτσια τι έπαθα δ μπορώ να τ χωνεψω. Την είχα τωρα τ μεσημέρι στο καροτσι, εκανα μπάνιο τη μεσαία μου κ την είχα μαζί να βλέπει. Ενα λεπτο γυρισα να την ξέβγαλω κ γλίστρησε κ επεσε απο τ καροτσι, δ την είχα δεμένη η έξυπνη. Βλεπω να μ κανει καρούμπαλο. Ακουσα ενα γκντουμπ κ τηβ ειδα στο πατάκι τ μπάνιο γτ την είχα ακριβώς δίπλα μου. Έκλαψε η καημενη, την επλυνα, συνήλθε, γέλασε κ στις αδερφές της. Εχει κανα διωρο π έγινε αυτο. Αντιδρά σε όλα φυσιολογικα. Εφαγε κιολας. Αλλα απο εκείνη τηβ ωρα δ την εχω αφησεθ απο την αγκαλια μου. 
    • Αχχ βρε κορίτσια μου!! Έχω τόσο καιρό που θέλω να μπω να σας γράψω και ούτε αυτό δεν προλαβαίνω.. 8+ μηνών που τη μέτρησε η παιδίατρος τελευταία φορά 7.690γρ και 73εκ ύψος φτου φτου φτου!!  Κλεισμένα πλέον 9 μηνών.. ταρζανιτσα κανονική.. ταλιμπανακι την φωνάζω.. σε χλωρό κλαρί δεν κάθεται.. σκαρφαλώνει σχεδόν με άνεση.. τρέχει κιόλας.. έχει πολύ γέλιο ειδικά όταν τρέχει είναι σα να το βλέπεις σε "καρέ" όπως κάνει.. από την άλλη και η καρδιά μου κοντεύει να σπάσει από όσα κάνει.. πριν κάποιες μέρες την βρήκα όρθια στο καρεκλακι του φαγητού της!! 😱😱😱 Την είχα αφήσει για λίγο να καθαρίσω τη ποδιά της, με την ζώνη 5 σημείων της καρέκλας+ το δίσκο κουμπωμενο μπροστά.. πόσο έκανα;!! 2-3' μετά την βρίσκω όρθια παρακαλώ πολύ πάνω στη καρέκλα και πήγαινε να ανέβει πάνω στο δίσκο!! Σήμερα κατάφερε χτύπησε με το σαγόνι.. τη Κυριακή έφαγε μισή σελίδα χαρτόνι από το βιβλίο της.. γενικά κορίτσια μου, ζωή να έχει φτου φτου φτου πραγματικά, αλλά με έχει βγάλει off.. από εγκεφαλικό σε εγκεφαλικό με έχει κάθε μέρα!! Τι αυτοκτονικές τάσεις είναι αυτές που έχει;!! 🥴 Anyway, πολύ χαίρομαι που διαβασα νέα σας!! Θα προσπαθήσω να σας γράψω σε όσα έχετε πει.. όσα προλάβω.! 
    • Ήθελε η γιατρός να έχω προχωρήσει λίγο στις βδομάδες, να είμαι προς την 22η εβδομάδα.  Λογικά θα σου δώσει σίδηρο, εκτός και αν έχεις ήδη ξεκινήσει. Εμένα μου είπε να πάω σε καρδιολόγο, γιατί από την προηγούμενη φορά τους είχα πει ότι ανεβάζω παλμούς χωρίς να κάνω έντονη δραστηριότητα. Τώρα δεν την έχω αυτή την ενόχληση, αλλά μου είπε η μαία μου να πάω να κάνω ένα τσεκ για σιγουριά.  Όλα καλά θα είναι αύριο! Έφυγε το παλιοσύννεφο!!
    • Καλησπέρα! Μήπως έχεις βιβλιογραφική πηγή για το ποσοστό που αναφέρεις;
    • Ααα ωραία.! Είδες που τα νέα  είναι καλά! Γιατί δεν έκανες όμως τη β' επιπέδου; Υπήρχε κάποιο θέμα με το γιατρό; Εμείς αύριο το πρωί στις 9 είναι να πάμε και θα μας πάρει το ραντεβού γύρω στη 1 με 1,5 ώρα είπε η γιατρός. Σήμερα έκανα και τις αιματολογικές.. καλές θεωρώ σε γενικές γραμμές, αν και με την αιμορραγία που είχα έπεσε πολύ ο αιματοκρίτης μου. Έιχα 42,5 πριν την αιμορραγία και τώρα ένα μήνα μετά 37,5.. Έιμαι ακριβώς στα όρια. Ελπίζω αύριο να δούμε κι εμείς με το καλό το κορτσούδι μας και όλα να είναι καλά! Να έχει επανέλθει και η μήτρα στα φυσιολογικά της.!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...