Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ποιές τροφές απαγορεύονται στο θηλασμό?


Recommended Posts

Ερωτησούλα:Τι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρώμε κατά την διάρκεια του θηλασμού?Ηπαιδιάτροςμας ανέφερε μπρόκολο,σκόρδο,κρεμμύδι,αναψυχτικά και σοκολάτα!

Υπάρχει κάτι άλλο?Το μαρούλι,η ντομάτα,το αγγούρι κάνει?Κάπου διάβασα οτι ούτε το πορτοκάλι δεν κάνει?

Για αυτό χάνεις τα κιλά στον θηλασμο.... ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Moraxella με τις απορίες σου!!!

Εμένα ο παιδίατρος μου είπε φασόλια-αρακά-κουνουπίδι-λάχανο επειδή προκαλούν αέρια και εσπεριδοειδή επειδή ευθύνονται για αλλεργίες και επειδή είναι όξινα και προκαλούν αφρώδεις κενώσεις στα μωρά, με αποτέλεσμα να συγκαίονται. Τα εσπεριδοειδή δε μου τα έκοψε, αλλά μου είπε με μέτρο και αυτό κάνω. Για αναψυκτικά δε μου είπε τίποτα, αλλά διάβασα σε οδηγίες από σύμβουλο θηλασμού ότι είναι καλό να αποφεύγονται. Εγώ δεν πίνω ποτέ μου αναψυκτικά ούτως ή άλλως.

Ο κάθε παιδίατρος λέει τα δικά του.

Οι πιο ενημερωμένοι παιδίατροι και σύμβουλοι θηλασμού λένε να δοκιμάζεις τα πάντα, κι αν δεις ότι πειράζει κάτι το μωρό, δεν το ξανατρώς.Εγώ π.χ. χτες έφαγα φακές και ο μικρός είναι μια χαρά. Άλλη φορά έφαγα φασολάκια, αλλά τρελάθηκε στο αέριο.

Για τη σοκολάτα λένε ότι προκαλεί εκνευρισμό στα μωρά, αλλά εγώ μια χαρά τρώω γλυκά με σοκολάτες και το μωρό είναι ήρεμο. Όσο για το σκόρδο και το κρεμμύδι, τι στιφάδα έχω φάει, τι μακαρονάδες με σκόρδο, μια χαρά είναι ο μικρός!

Το καλύτερο είναι όλα με μέτρο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μια χαρά στα είπε η Αννα Μαρία, καλό είναι να αποφεύγεις οτι προκαλλεί σε μας αέρια, οπως τα όσπρια, επίσης κουνουπίδι και λάχανο.

Οσο για το πορτοκάλι απέφυγέ το μόνο του μπορείς ομως να φτιάχνεις χυμούς και με άλλα φρούτα και να το προσθέτεις μέσα.

Καλούς θηλασμούς το μωράκι σου θα σε καθοδηγήσει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνησω κι εγω με την αννα μαρια..

Κι εμενα η παιδιατρος αυτα μου επεσημανε..μου ειπε επισης και για τον καφε ,να πινω με μετρο(δεν πινω καθολου)..τα αναψυκτικα προκαλουν αερια επειδη εχουν ανθρακικο οξυ και αυτα που ειναι τυπου κολα εχουν και καφεινη..

Γαλακτοκομικα εγω τρωω κανονικα ,..καποιοι λενε πως προκαλουν αλλεργειες..αυτο θα το δεις στην πορεια..

Α, και οχι πολλα μπαχαρικα και καυτερα μου ειπαν ..

Εγω τρωω απ ολα εκτος απο οσπρια παντως..α, και μια φορα που εφαγα αρακα τον πειραξε..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καμοια τροφη δεν απαγορευται στο θηλασμο.........δεν υπαρχει καποια ερευνα που να λεει κατι τετοιο.......

στην πραξη τωρα οταν ενα μωρακι ειναι νεογεννητο υπαρχει περιπτωση να εχει κολικους.......εκει λοιπον ισως καποιες τροφες που τρωμε να επιρεαζουν στο χειροτερο τους κολικους...οχι ομως οτι τους προκαλουν.......επισης το θεμα το γαλακτοκομικων.....δεν προκαλουν κολικους απλα υπαρχουν ορισμενα μωρα που εχουν αλλεργια στα γαλακτοκομικα και στα παραγωγα τους οποτε εκει αν θηλαζει η μανουλα τα κοβει.....

εμενα τα 3 αγορια μου ηταν αλλεργικα στα γαλακτοκομικα και ετσι δεν ετρωγα......στη μικρη τωρα μια χαρα ολα.......δεν εχω κοψει καμοια τροφη ουτε την επιρεαζει κατι......θα πιω και καφε αλλα μια κουπα...θα πιω και αναψηκτικα ενα ποτηρι πχ......

οσο για το μπροκολο ειδικα αυτο ειναι μια χαρα.....και το λεω μιας και ο δευτερος γιος μου που ειχε αλλεργια στα παντα σχεδον ηταν απο τις λιγες τροφες που ετρωγα και ηταν οκ........

η ουσια ειναι μια.......στο θηλασμο τρως τα παντα.......και απλα παρατηρεις..ισως οντως σε μερικες τροφες να εχει χειροτερους κολικους αλλα δεν ειναι κανονας......

δεν φταινε οι τροφες για τους κολικους.....αν ηταν ετσι τοτε γιατι τα μωρα που πινουν φορμουλα εχουν κολικους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η αλήθεια είναι οτι τα έχουμε δει όλα!Ο μικρός είναι μόλις 10ημερών οπότε είνα σχεδόν απίθανο να έχει απο τώρα κολικούς!

Άρα απο την στιγμή που το θηλάζω αποκλειστικά πρέπει να τρώω κάτι που τον πειράζει!Και η κακομοίρα δεν τρώω τίποτα απο αυτά που 'απαγορεύονται'!!!!!

Και είναι τόσο στενάχωρο να τον βλέπεις να υποφέρει!!!

Ξέρει καμία σας αν οι σύμβουλοι θηλασμού έρχονατι στο σπίτι?

Σας ευχαριστώ πολύ!Φιλιά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καμία τροφή δεν απαγορεύεται στο θηλασμό εκτός αν έχεις δει πως κάτι ενοχλεί το μωρό.

Τι ενοχλήσεις έχει το μικρούλι σου???

Σύμβουλοι υπάρχουν οι εθελόντριες της LLL με τις οποίες μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικώς

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%C ... %87%CE%AE/

και οι IBCLC που έρχονται σπίτι αλλά πληρώνονται με την ώρα (κάπου 50ευρώ/ώρα συνήθως και κάθονται δίωρο).

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%C ... %87%CE%AE/

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οι κολικοι συνηθως εμφανιζοντε μετα την 20η ημερα...κ δεν εχει σχεση με τον θηλασμο,λενε οι γιατροι οτι τα παιδια που θηλαζουν εμφανιζουν λιγοτερο κολικους.

εμενα ο δικος μου παιδιατρος προχτες που ηρθε να δει το μωρο μου ειπε να κοψω σχεδον τα παντα....να μην τρωω οσπρια,πορτοκαλια, καφε αναψυκτηκα,ντοματα,πορτοκαλια,ξηρους καρπους γενικα πολλα μου ελεγε κ τα πηρα.ασε που εχουμε κριση κ ενω τον εχω παιδιατρο 4 χρονια μου πηρε 70 ευρω επισκεψη ενω οι περισσοτεροι περνουν 50.τωρα ψαχνω για παιδιατρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οι καλυτεροι συμβουλοι ειναι μονο οσοι ειναι συμβουλοι θηλασμου..εγω τρωω τα παντα απο την αρχη καθε παιδι θα το ενοχλησει ηη και οχι κατι διαφορετικο...καλυτερα τις πρωτες 40 μερες να αποφευγεις οσπρια για τυχον κολικους κατα αλλα εγω τρωω τα παντα ειδικα σοκολατες και πορτοκαλια οσπρια σπανια γενικα δεν μου αρεσουν αλλα τα ρεβυθια που τρωω κανουν αερια στη μικρη και στα κακα πιεζεται κατα αλλα ολα τα αλλα τρωω καφε δεν πινω γιατι δεν επινα ποτε αλλα κοκα κολα πινω αμα τυχει..αα και αλκοολ δεν πινω ουτε επινα αλλα πχ κανα λικερ που μου αρεσει δεν το πινω αυτα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χρυσανθηηηηηηηηηηη να σου ζησειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι το κοριτσακι σουυυυυυυυυυυυ

τι καλα που ολα πηγαν οκ.................. :D:D:D:D:D:D:D:D:D χαρηκα παρα πολυ!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χρυσανθηηηηηηηηηηη να σου ζησειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι το κοριτσακι σουυυυυυυυυυυυ

τι καλα που ολα πηγαν οκ.................. :D:D:D:D:D:D:D:D:D χαρηκα παρα πολυ!!!!!!!

γιωτουλα σε ευχαριστω πολυ...ειμαι ευτυχισμενη.τα καταφερα κ ευχαριστω τον θεο γιαυτο.

κ εσενα η δικια σου....να χαιρεσαι τα παιδακια σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Για εμένα, μπορεί και τσάμπα να το σκέφτεσαι.. μετά από τρίμηνη καταστολή των ενδογενών ορμονών δεν ξέρεις αν θα είναι καλές οι ορμόνες στην πρώτη εμμηνόρροια για να προχωρήσετε σε διέγερση.. μίλα με το γιατρό σου κάνε τις εξετάσεις σου δείτε πως θα είναι ο κύκλος σου και το αποφασίζετε τότε με το γιατρό σου..! Εγώ τουλάχιστον και σύμφωνα με αυτά που έχουν αναφέρει κορίτσια στο παρελθόν με ενδομητριωση, αν έπαιρνα το οκ από το γιατρό μου να προχωρήσουμε θα το έκανα τώρα που θεωρητικά η ενδομητριωση είναι σε ύφεση και οι πιθανότητες καλύτερες..
    • It is one of the well-known complications following in vitro fertilization (IVF) with embryo transfer (ET). The incidence of ectopic pregnancy is estimated to be 2.1–8.6% of clinical pregnancy after IVF-ET, which is 4 times higher than natural conceptions. No significant difference could be demonstrated on the incidence of EP in fresh IVF cycles vs. frozen/thawed cycles in a large cohort of patients. Donor egg recipients were found to have a significantly lower incidence of ectopic pregnancy compared with standard IVF patients. Πηγή: Pubmed  Ισχύει.. του εναντίον δηλαδή, η εξωσωματική αυξάνει τις πιθανότητες..
    • Δε γνωρίζω ακριβώς τον λόγο, δε ξέρω να στο εξηγήσω αλλά στην εξωσωματική δεν είναι ασυνήθεις οι εξωμητριες κυήσεις.  Κουλό έτσι; Κι όμως.... 
    • Γειά σου κορίτσι μου! Καλώς ήρθες! Εδώ όλες έχουμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις και σε καταλαβαίνουμε. Λυπαμαι για τις αποτυχιες... οι βιοχημικες είναι συνηθισμένες, δυστυχώς. Και εξωμητριες ακους ολο και πιο συχνα... Αλλα, να σε ρωτήσω, πώς σου προεκυψε εξωμητρια από εξωσωματικη; Η εξωσωματικη παρακάμπτει τις σαλπιγγες και απ αυτή την άποψη θεωρείται πιο ασφαλής, αφου η ετ γινεται απευθειας στη μητρα.  Σ αυτό που ρωτάς, να κάνεις όπως αισθάνεσαι. Αν δεν είσαι έτοιμη για νέα διέγερση, να προσπαθήσετε μόνοι σας. Σας δινει το οκ ο γιατρος; Η καλή ψυχολογία έχει μεγάλη σημασία στην εξωσωματικη, να μην πιεστεις, αν αισθάνεσαι κουρασμένη. Ύστερα είναι και το οικονομικό, που είναι υπολογίσιμο κόστος. Η ηλικία σου ποια ειναι;  Από την άλλη, σκέψου ότι τα κέντρα κλείνουν κάποια στιγμή τον Αυγουστο. Δηλαδή αν πατε τον Ιούνιο μονοι σας και δεν προκυψει, οριακά προλαβαίνετε τον Ιούλιο, αναλόγως και τις ημερομηνίες της περιόδου σου. Ζύγισε τα όλα αυτά. Πάντως ο ένας ή οι δύο μήνες δεν κάνουν την διαφορά. Εμεις εδω ειμαστε, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Καλή επιτυχία.
    • @ditaki μωρε και γω εχω ενέργεια και εννοειταο δε με πήραν τα χρονια. Εσυ ομως εισαι ηδη εγκυος. Και η ολη διαδικασία της συλληψης εχει ενα αγχος. Απλα αλλο να εισαι πχ 32 και να προσπαθείς για 3ο και αλλο 36. Προσωπικά δεν εχω σκοπο να κανω ελευθερα πχ εφορου ζωης και όποτε ερθει. Αν ήμουν 32 πχ θα ελεγα οτι εχω μια 3τια ανετα μπροστα μου. Αντιθετως αν ειχα μονο ενα παιδι ναι θα προσπαθουσα οσο με επαιρνε. Και στα 40 μου ακομα. Και στα 40 φευγα. Αν ολα πήγαιναν καλα τωρα θα ειχα ηδη ενα ακομα μωρο. Αλλα τωρα δεδομενων των συνθηκων εχω ενα χρονο διάγραμμα. Αν ερθει μέχρι τότε καλως. Αν οχι παλι καλως.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...