Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ 2ο ΠΑΙΔΙ!!!


Recommended Posts

Χαιρετώ τις απανταχού μανούλες κ όλες τις γυναίκες που αγαπούν κ λαχταρούν τη μητρότητα!

Εγώ κ ο αντρας μου είμαστε στη φάση στην οποία βρίσκονται πάρα πολλές οικογένειες...δύσκολα οικονομικά..Με δάνεια,ενοίκια,χαμηλούς μισθούς....δυσκολευόμαστε πολύ κ προσπαθούμε με μεγάλο κουμάντο να τα βγάλουμε πέρα χωρίς να παίρνουμε την παραμικρή βοήθεια από τους δικούς μας!

Φυσικά προσπαθούμε να μη λείψει τίποτα στη μπέμπα μας αλλά σε εμάς λείπουν αρκετά αλλά χαλάλι της!!!

Παρ΄όλες τις δυσκολίες ο αντρας μου θέλει να κάνουμε κ 2ο παιδάκι..Θα το ηθελα κ εγώ αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά αλλά φοβάμαι πως θα δυσκολέψουν κ άλλο τα πράγματα κ πως αν μείνω τώρα εγκυος θα κινδυνέψει η θέση εργασίας μου!Αν σ΄απολύσουν μου λέει θα κάνω χίλιες δουλειές κ δεν θα σας λείψει τίποτα...Εκτός από εκείνον!!!Ζωή είναι αυτή βρε κορίτσια!?

Είμαι πολύ προβληματισμένη!Τα χρόνια περνούν,δεν είμαι και καμιά πιτσιρικα,35 ετών έφτασα!

Εσείς πως τα βλέπετε τα πράγματα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τα παιδια ειναι ευτυχια....αλλα ειναι και μεγαλη ευθυνη.......

αν με ρωτας εμενα ειμαι υπερ του να κανεις ενα ακομα παιδακι....

σημασια εχει να ειστε αγαπημενοι......αν πιστευεις οτι εχοντας ακομα ενα παιδι δεν θα αλλαξει αυτο τοτε καντο......

ξερω τα οικονομικα ειναι απο τα πιο βασικα πραγματα......αλλα τα παιδια ειναι μαγεια.......

για ολους εχει ο θεος αρκει αυτα που θελουμε να ειναι σε λογικα πλαισια.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε καταλαβαινω απολυτα.Ειναι τρομερα δυσκολο να φτασεις στα 35 και να μην μπορεις πραγματοποιησεις αυτα που ηλπιζες τοσα χρονια.δεν μιλαω για τρομερα πραγματα να εχεις το αυτοκινητο σου να το σπιτι σου και που και που , μια φορα στους τρεις μηνες να ξοδευεις για τον εαυτο σου 200-300 ευρω .Να βλεπεις το παιδι σου και να μην ξερεις τι θα μπορεις να του προσφερεις οταν γινει 5, 10, 15, Αλλα δυστυχως τα πραγματα θα γινουν χειροτερα κυριως για μας που μαθαμε αλλιως και μετα για τα παιδια μας που ξεκινανε τωρα.Πριν κανω την μικρη μου δεν με ηθελαν για δουλεια γιατι θα εκανα μωρο τωρα δεν με θελουν γιατι εχω μικρο παιδι, αργοτερα θα ειμαι πολυ μεγαλη. Εγω θελω να κανω ενα δευτερο παιδακι για να εχει η μικρη ενα αδερφακι που ειναι πολυ συμαντικο, αλλα για να το κανω μαλλον θα πρεπει να πληρωσω για εξωσωματικη, αλλα αμα κανω εξωσωματικη μπορει να κανω και ενα και δυο και τρια μικρα μωρα!.Οποτε εσυ που μπορεις να το κανεις μονη σου εισαι σε καλυτερη θεση απο μένα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ είμαι υπέρ στο να κάνεις ακόμα ένα παιδάκι,το δεύτερο δεν θα έχει τόσα πρώτα έξοδα μιας και θα έχεις πολλά πράγματα από το πρώτο.Αν έχετε να φάτε και ρούχα να φορέσετε,μην το πολυσκέφτεσαι!!Αφού σε στηρίζει και ο αντρούλης σου,είναι πολύ θετικό!!Άντε με το καλό!!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

juliet εγω δεν υπολογιζα για δευτερο παιδακι μου ετυχε ομως καθως ειναι πολυ ευκολο μετα απο εγκυμοσυνη να ξαναμεινεις εγκυος.τωρα μπαινω στον 5ο μηνα και πλεον περιμενω με λαχταρα το μωρακι μου.και λεω τωρα πια γιατι στην αρχη για τουσ ιδιους λογους και με σενα το σκεφτομουνα πολυ και ενιωθα πιεσμενη.αμα θες τη γνωμη μου παντως ειναι...να μη ρωτας εμας αλλα να ρωτησεις καλυτερα τον εαυτο σου αμα μπορεις ψυχολογικα και οικονομικα να ανταπεξελθεις.κι εμεις ειμαστε τσιμα τσιμα.φυσικα δε θα λειψιε τιποτα στα παιδακια μας αλλα και σε μας που θα λειψουν χαλαλι.εγω ειμαι της αποψης να μη κανετε παιδακι απλα για να εχει ενα αδερφακι η μικρη αλλα γιατι το θελετε.επισης στα παιδια δεν αρεσει να βλεπει εμας να στερουμαστε και ας τους τα δινουμε ολα.οπως και να εχει αμα μεινεις εγκυουλα λιγο θα σε νοιαζουν αυτα!για μενα ειναι πια ψιλα γραμματα γιατι η ευτυχια του να φερεις ενα μωρακι στο κοσμο δεν μπορει να στη στερησει κανεις αμα εχεις τα στοιχειωδη για να τη ζησεις.να σκεφτητε καλα αν το θελετε και πως θα ειναι με τις παρουσες συνθηκες,αν το κανετε συνηδητα σιγουρα δε θα το μετανοιωσετε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

juliet θα σου πω μονο οτι την ημερα που πηρα στα χερια μου την χοριακη που εδειχνε οτι ημουν εγκυος στο 2ο παιδακι μου...με τα ιδια χερια,την ιδια μερα υπεγραφα την απολυση μου κ παρεδιδα χαρτια για ανεργια....τα συναισθηματα αναμικτα...χαρουμενη που μετα απο μια αποβολη ημουν κ παλι εγκυος πολυ γρηγορα αλλα κ τρομερα αγχωμενη κ πελαγωμενη για το τι θα γινοταν....το καλο ηταν οτι ειχα εναν ολοκληρο χρονο ταμειο ανεργιας το οποιο δυστηχως τελειωνει κ σε δυο μηνες θα πρεπει να βρω δουλεια....περασα την εγκυμοσηνη μου πιο ξεκουραστα κ ημουν με το παιδι μου συνεχεια. ολοι ξερουμε οτι με εναν μισθο δεν βγαινουν ουτε τα βασικα...εδω που μας εφτασαν...αυτο που μας απασχολει με τον αντρα μου ειναι το πως θα τα βγαλουμε περα με τα καθημερινα....γιατι κακα τα ψεματα τα παιδια μεχρι να πανε σχολειο δεν εχουν εξοδα,τουλαχιστον κατα με.μετα αρχιζουν τα εξοδα κ ας ελπισουμε να στρωσουν τα πραγματα....οπως καταλαβαινεις ολοι ειμαστε στην ιδια φαση....να ευχεσαι που εχεις την υγεια σου κ να βαλεις μπρος για παιδακι...οπως μεγαλωνει το 1ο ετσι κ το 2ο...κ οπως ειπε κ μια φιλη παραπανω το 2ο σου βγαινει τζαμπα :D:D:D εγω εχω δυο κοριτσακια κ το 2ο θα τα εχει ολα δανικα :D:D:D με το καλο σου ευχομαι!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγω πιστευω οτι αν πραγματικα θελετε δευτερο μωρο θα πρεπει να το κανετε χωρις να σκεφτεστε το οικονομικο.Εχω φιλη η οποια δεν κανει παιδι επειδη περιμενε να φτιαξουν τα οικονομικα, Εμ δεν πιστευω αυτο να γινει ποτε... αυτο το προβλημα παντα θα υπάρχει, και πιστευω πως ολα ξεχνιουνται μολις αντικρυσεις εκεινο το αθωο πλασματακι.

Εγω εχει 3 χρονια που με εργοδοτουν ως εποχιακη απο 4-10 μηνες το χρονο. Αυτο το καλοκαιρι δε με ειδοποιησαν και ετυχε να μεινω εγκυος. Και μεις ημαστε σε μια φαση που χτιζουμε, δανεια, υποχρεωσεις με μονο ενα μισθο και εχω ηδη ενα κοριτσακι. Πιστευω οτι υγεια και η αγαπη δε μπορουν να συγκριθουν με τα ευρω.

Ευχομαι συντομαι με το δευτερο παιδακι, και ο Θεος μαζι σας!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια δεν ξερω εγω ναι μεν συμφωνω μαζι σας αλλα και εγω ειμαι στην θεση της juliet και δεν το παιρνω αποφαση για 2ο.μετα βιας συντηρουμε το ενα τωρα που ειμαι ανεργη.και εμενα ο αντρας μου ελεγε θα κανει οσες δουλειες χρειαστει αλλα το θεμα ειναι οτι πλεον δεν υπαρχουν επιλογες και δουλειες!!!

σισι και εγω οταν ανακοινωσα εγκυμοσυνη μου παν να περασω απο το λογηστηριο....ολη η χαρα μου πηγε περιπατο.....

υπαρχουν μερες που ουτε καν για παιδιατρο δεν βγαινουν τα χρηματα αν προκυψει κατι παναγια μου δεν θελω να το σκεφτομαι!!!!!

σιγουρα τα χρονια δεν γυρνανε πισω...σιγουρα δεν υπαρχει μεγαλητερο δωρο απο ενα παιδακι..αλλα προτιμω να μεγαλωσω ενα με αξιοπρεπεια και οσο μπορω καλητερα παρα για να ικανοποιησω τα θελω μου να κανω και ενα δευτερο.θα μου πειτε οτι δεν ειναι μονο δικη μου αναγκη αλλα και το παιδι θα θελει ενα αδελφακι, ναι και αν βγει κοριτσακι που φυσικα αυτο θα θελουμε γιατι εχουμε αγορακι τοτε ουτε τον ρουχισμο θα μπορω να καλυψω.γιατι ζωη να εχουν καθε 3μηνο θελουν και αλλο νουμερο!!!εδω λεμε αντε να κοψουμε τις πανες να περιορισουμε τα εξοδα!!αχ πως μας φεραν σε αυτη την κατασταση ρε κοριτσια!!!!

οπως και να εχει κοπελα μου κατσε και ζυγισετα.η επιλογη σου θα ειναι και η σωστη οποια και να ειναι!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειναι πονεμένο θέμα για πολλούς Ελληνες πλέον ετσι όπως μας κατάντησαν. Επιπλεον τα οικονομικά και τα του σπιτιού του τα ξερει ο καθένας για τον εαυτό του. Δεν ξέρω τι να σε συμβουλεψω. Είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου αλλά ο αντρας μου εχει μια δουλεια που εκτος αν έρθουν τα πανω κάτω δεν την χάνει με τίποτα. Εγω λογω δουλειας συζηγου δεν δουλευω. Για εμενα τα πολλά εξοδα στα παιδια δεν ειναι όταν είναι μικρά ειναι το μετα. Δεν θα ήθελα να μην μπορώ να τους προσφέρω τα Αγγλικά τους ή μια άλλη εξωσχολική δραστηριοτητα. Τα πράγματα στην έλλαδα ειναι τόσο ρευστά οπως λεει και ο αντρας μου δεν θα το συγχωρούσε στον εαυτό του αν εμενε με ένα παιδί λογω του ενός ηλίθιου πολίτικού και του άλλου. δεν ξερω αν βοηθησα που μάλλον όχι γιατι ρε παιδί μου είναι τόσο προσωπικό του καθενός που χιλιες γνωμες να πάρεις παλι εχει να κανει με το τι λένε οι ψυχες σας και η λογική σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...