Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ...

fotin

Recommended Posts

Καλημέρα στην παρέα. Πείτε μου βρε κορίτσια, ο γιος μου είναι 16 μηνών, άρχισε να περπατάει στους 12-13 μήνες με την βοήθειά μας και εδώ και 1,5 μήνα, περπατάει μόνος του. Όμως πατάει τελείως στις μύτες, σαν μπαλαρίνα, η γιατρός μου είπε να του φοράω παπούτσια όλη την ώρα, οτι είναι φυσιολογικό μέχρι κάποια ηλικία και αν και μετά τα 2 συνεχίσει, ίσωσ χρειαστεί φυσιοθεραπείες και ορθοπεδικά παπούτσια γιατί μπορεί να έχει κοντούς τένοντες.

Όταν ξεχνιέται καμιά φορά ή όταν στέκεται απλά όρθιος πατάει κανονικά, με όλο το πέλμα.

Με τα παπούτσια βέβαια βελτιώνεται λίγο η κατάσταση.

Γνωρίζετε κάτι γι' αυτό?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kαλή μου έχει δίκιο ο γιατρός σου!Παπούτσια συνεχώς!

Η μπέμπα μου περπάτησε στους 12 μήνες κ αυτό γιατί ο γιατρός μου σύστησε παπούτσια όλη την ωρα!

κ η δική μου περπατούσε στις μύτες!Το παπουτσάκι αναγκαζει όλο το πέλμα να πατάει κάτω!

Μια χαρά θα είναι ο μπεμπάκος σου απλά έχει χάρη το πουλάκι μου!

ακουσα πως το να περπαταει το παιδι στις μυτες των ποδιων ειναι χαρακτηριστικο των παιδιων που μπαινουν ή εμπαιναν στις περπατουρες.... αλλα αν πραγματι ειναι ετσι, τοτε πλεον σταματας να βαζεις το παιδι μεσα και αργοτερα με το βαρος του σωματος του παιδιου θα παταει στο εδαφος ολο το πατουσακι...

τωρα για το θεμα με τενοντα του ποδιου κτλ δεν γνωριζω...

ειναι σημαντικο να εχεις εμπιστοσυνη στον παιδιατρο σου και αν θες μια 2η γνωμη τοτε ενας ορθοπεδικος θα σου λυσει ολες σου τις αποριες και θα σε καθησυχασει!

δεν πιστευω να ειναι κατι σοβαρο...

Εγω ξερω απο φιλες πως τα παιδακια που περπατανε στις μυτες σιγα σιγα το φτιαχνουν μονα τους.Το κανουν πολλα παιδακια και καλο ειναι να μη τα βαζουμε σε στρατες.Επισης επειδη τα πρωτα βηματα ειναι σημαντικα πρεπει να του παρεις ενα καλο παπουτσακι.Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τα geox.Παντως δεν ειανι προβλημα και μη σ ανησυχει καθολου κι αυτο με τις φυσικοθεραπειες το θεωρω πολυ παρατραβηγμενο.

τυχαια, την προηγουμενη βδομαδα που πηγαμε σε μεγαλο αθλητικο μαγαζι να παρουμε σπορτεξ για τα παιδια, εκει που διαλεγαμε και μιλουσαμε με την πωλητρια, μας ειπε για τα stan smith της addidas που της ειπαμε οτι ηταν τα πρωτα παπουτσακια που πηραμε για τη μικρη και οτι τελικα ηταν πολυ σλκηρα, οτι τετοιου ειδους παπουτσια που δε λυγιζουν ευκολα κανουν καλο στα παιδακια που περπατανε στις μυτες.

εμεις δεν ειχαμε τετοι θεμα παντως, αν και στο σπιτι ολο με καλτσακια ειναι. μονο εξω βαζουμε παπουτσια.

εχω δει αρκετα παιδακια να περπατανε στις μυτες παντως, αρα δεν ειναι κατι σπανιο.

και σιγουρα οταν θα ειναι πιο σταθερο σο περπατημα του και αρχεσει να τρεχει και να μην το σκεφτεται, θα περπαταει κανονικα.

Ευχαριστώ κορίτσια...

Περπατούρα ή στράτα δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ, δεν του πήρα καν γιατί θεώρησα οτι όταν είναι να περπατήσει θα περπατήσει.

Τώρα για σκληρά παπούτσια, όντως η σκληρή σόλα βοηθάει να μη λυγίζει το πέλμα και να πατάει όλο κάτω. Αν μείνει μόνο με τα καλτσάκια πατάει ΤΕΛΕΙΩΣ στις μύτες των δακτύλων!

Θα ρωτήσω για μάρκες παπουτσιών που μπορεί να βοηθάνε, να είστε καλά!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...