Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Μανούλες τη βοηθεία σας πάλι!!!!!!

Η μπέμπα μου είναι 16 μηνών κ κάτι κ γενικώς είναι ένα ζωηρό κορίτσακι!

Είμαστε τώρα πια σε μια φάση που καταλαβαίνει σχεδόν ότι της λέμε αλλά εκείνη διανύει τη φάση της τρέλλας της κ της εκμάθησης των πάντων γύρω της!Ξέρω τι θα μου πείτε,terrible twos.... :lol::lol::lol::lol::lol: Το θέμα είναι ότι όταν τη μαλώνω δεν με υπακούει,με γράφει κοινώς ενώ του μπαμπά της το μάλλωμα έχει μεγάλη ισχύ!!

Ενδωμεταξύ το μπαμπά της δεν τον βλέπει συχνά γιατί δουλεύει πολλές ωρες...κ εγώ εργάζομαι αλλά με πιο ανθρώπινο ωράριο κ το πρωί την προσέχουν οι γιαγιάδες! :x:x:x Αμφιβάλω ότι την μαλώνουν όσο πρέπει αλλά κ αυτό καταλαβαίνω ότι είναι στα πλαίσια του κακομαθημένου που κάνουν όλες οι γιαγιάδες του κόσμου που αγαπούν τα εγγόνια τους!

Το προβλημα είναι ότι γράφει εμένα κ όταν τη μαλλώνει ο μπαμπάς της την πιάνουν τα κλάμματα κ έχουμε δράματα!

Συμβαίνει κ σε εσάς αυτό!Θυμάμαι πάντως πως όταν ήμουν κ εγώ μικρή με πειράζε πιο πολύ το μάλλωμα του πατέρα μου από της μητερας μου!

κάνω κάτι λάθος!??!

Δημοσίευση

Γεια σου.

Εγω τα εχω καταφερει και ο μεγαλος μου με ακουει οταν τον μαλωνω.

Αυτο που εκανα εγω ηταν λιγο παρατραβηγμενο καμια φορα. Τις αρπαζε ανα διαστηματα. Ξερω τι θα μου πεις αλλα ετσι πιστευα εγω οτι μπορω να τον κανω να μην γινει κακομαθημενο. Τωρα αυτο που του κανω ειναι να του κοβω κατι που του αρεσει πολυ. Πιστεψε με ποναει πολυ οταν ειναι τιμωρια και δεν μπορει να δει τηλεοραση ή να παιζει!

Εσυ δεν θα πρεπει να την παιρνεις αγκαλια οταν την μαλωνει ο ανδρας σου αλλα να κρατησεις την ιδια γραμμη. Να εισαι πιο αυστηρη μαζι της και να μην λιγησεις στα κλαματα της.

Οι γιαγιαδες καλα κανουν και δεν την μαλωνουν αυτος ειναι ο ρολος τους!!!

Ευχομαι να σε βοηθησα λιγακι. Αυτος που θα εκανα εγω θα ηταν να της φωναζω, ξερω οτι δεν εχω υπομονηοταν με γραφουν. Ελπιζω ο μπεμπης μου να μην μου βγει κακομαθημενος!! :lol::lol::lol:

Δημοσίευση

και που εισαι ακομα!!!

εμενα ο Σπυρος που ειναι γενικα πιο νευρικος, οταν τον μαλωνω για κατι και το εννοω καταλαβαινει και μπορει μαλιστα να παει και στο μαξιλαρι να κρυφτει μονος του να ηρεμισει. τον τελεθταιο καιρο οταν κανει καμια αταξια τον λεω να παει στο μαξιλαρι να σκεφτει την αταξια του. τις περισσοτερες φορες παει καπου στον καναπε και ηρεμει για λιγο ή ερχεται και μ' αγκαλιαζει. οταν χτυπαει την αδερφη του τον λεω και ερχεται και της ζηταει συγνωμη με αγκαλιτσα.

η Μαριαννα απο την αλλη, γενικα πιο ηρεμο παιδι, αλλα πιο ανεξαρτητο. τυχαινει να τη μαλωνω και να γελαει, πραγμα που βγαζει απο τα ρουχα μου! εχει τυχει να με εκνευρισει τοσο η συμπεριφορα της, που αναγκαστηκα να παω σε αλλο δωματιο μονη μου να ηρεμισω, αλλιως δε θα γλυτωνε...

και τα δικα μου οταν τα μαλωνει ο μπαμπας τους κλαινε. μαλλον ειναι εμφυτο σε ολα τα παιδια....

προσπαθισε εσυ να της δωσεις να καταλαβει οτι οταν λεσ κατι το εννοεις. εγω εφαρμοζω και κατι αλλο που ειχα διαβασει στο βιβλιο της νταντας αμεσου δρασεως, οταν πχ χτυπαει κατι με ενα παιχνιδι λεω σταματα να το κανεις αυτο, να χτυπας το τζαμι με το σφυρι σου πχ, γιατι θα το παρω και δε θα το εχεις να το παιξεις. αν συνεχισει, παω και το περνω και λεω οτι του το παιρνω γιατι τον προειδοποιησα οτι αν συνεχισει να χτυπαει το τζαμι με το σφυρι θα το παρω. αυτο το εφαρμοζω απο μικροτερα απο 1χρ και πιανει. τις πιο πολλες φορες το σταματαει μονος του, εκτωςκαι αν θελει να με εκνευρισει και περνει το πονηρο βλεμα και με κοιταει αν θα κανω αυτο που λεω.

η Μαριαννα σπανια θα χτυπισει ή θα παει να κατστρεψει κατι γενικα...

αν θες παρε το βιβλιο που σου λεω ή καποιο αλλο αναλογο. εχει μεσα πολλα παραδειγματα και τεχνικες που μπορεις να εφαρμοσεις αναλογα.

Δημοσίευση

Αχ κορίτσια τα τράβηξα και εγώ και όσο και αν φώναζα ο μικρός καμία σημασία,με έγραφε κανονικότατα, μην σας πω φώναζε και αυτός παραπάνω.Αναγκάστηκα και του έριξα και κανά δυο στα χεράκια αλλά είδα ότι άρχιζε να βαράει και εκείνος οπότε ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα.Σκεφτόμουνα τα Σαββατοκύριακα που θα έπρεπε να περάσω μαζί του και με έπιανε τρέλα (τις καθημερινές ήταν παιδικό μέχρι τις έξι οπότε περνούσε η μέρα). Τελικά μόνο με ήρεμη φωνή αλλά νευριασμένη -που δηλώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περίπτωση να περάσει το δικό του και κανά time out που και που άρχισε ο μικρός μου ταλιμπάν σιγά σιγά να καταλαβαίνει που τον παίρνει και που όχι.πάντως πιστεύω πως αυτή η ηλικιά μέχρι τα 2 είναι η χειρότερη αλλά αν συμπεριφερθούμε σωστά τα αποτελέσματα θα φανούν αργά η γρήγορα.Ο μικρός μου πάντως έχει ηρεμήσει πολύ ,ακούει όταν του μιλάω και "υπακούει ",σαν να είναι άλλο παιδάκι.

Α και κάτι άλλο που κατάλαβα ήταν ότι όλα αυτά τα έκανε επειδή του έλειπα.Όταν του αφιέρωνα έστω και μια ώρα χωρίς όμως να ασχολούμαι παράλληλα και με κάτι άλλο μετά ήταν πολύ πιο ήρεμος και άκουγε καλύτερα.

Δημοσίευση

Θα συμφωνήσω με την προλαλλήσασα! ακριβώς τα ίδια κι εγώ! Λίγη υπομονή χρειάζεται στην αρχή και σιγουριά στη φωνή και στην στάση! Σε κανένα μήνα αρνάκι ο Νικολής!

Στην αρχή νιώθεις λίγες τύψεις, αλλά αξίζει τον κόπο! :D

Δημοσίευση

Αχ!!!!!! θα μεγαλωσουν που θα παει!!!!!!!!! Τα δικα μου ειναι 18 μ. και ποτε λιγο φωνη, ποτε καμια στον πωπο κυλαει ο καιρος. Καμια φορα πιανει, αλλοτε οχι. Παντως οσες φορες τους αφιερωσα χρονο, να ειμαι ομως μονο για αυτα, η επικοινωνια μας ηταν καλυτερη! Ειναι λογικο να ακουν τον μπαμπα τους περισσοτερο γιατι μαζι μας η σχεση φθειρεται αφου αναλογικα περνουμε περισσοτερο χρονο μαζι τους. Παντως θελει υπομονη και επιμονη. Πριν τα μαλωσω ή τα βαλω τιμωρια θα τους δωσω την ευκαιρια προειδοποιωντας τα πολλες φορες. Εγω θελω να ρωτησω το εξης:ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ? :twisted::twisted::twisted:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
    • Να σου ζήσει κορίτσι μου, γέρος και τυχερός να είναι και να έχετε μια υπέροχη ζωή 🧿🩷 Θα σου πω και γω με τη σειρά μου να δώσεις χρόνο. Θα δεις πως σιγά σιγά όλα θα μπουν στη θεση τους και θα τα καταφέρεις άψογα. Η αρχή είναι όντως δύσκολη, όχι μόνο για τα πρώτα μας παιδάκια, αλλά και για εμάς τις ίδιες. Και εγώ έτρεμα τη στιγμή που θα έρθουμε στο νησί και θα μείνω ολομόναχη με τα δύο μωρά. Αλλά βρήκα τα πατήματα μου σιγά σιγά και η μεγάλη συνήθισε και έστρωσε πολύ η συμπεριφορά της.  Θα σου πω μόνο ότι καταφέρνω τα μεσημέρια και τις κοιμιζω και τις δύο ταυτόχρονα  (ναι ταυτόχρονα!) και ξαπλώνω και εγώ. Το θεωρώ προσωπικό μου επίτευγμα αυτό 😂😂 Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές, και να χαρεις όσο μπορείς αυτή τη βρεφική μωρουδιλα που ξέρεις πόσο γρήγορα φεύγει 🥹🩷
    • Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
    • Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊 Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄 Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄.  Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου.  Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒 Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!!  Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...