Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι να πούμε στα παιδιά για την κρίση

newagemama

Recommended Posts

Δέκα "μυστικά" για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας (και τους εαυτούς μας) να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση:

http://wp.me/pS7gV-152

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγώ συμφωνώ και διαφωνώ....συμφωνώ αν πρόκειτε για παιδιά μεγάλα δλδ πάνω από 12 ετών και διαφωνώ αν πρόκειτε για μικρότερα γιατί και τα παιδιά έχουν το δικό τους άγχος με το σχολείο, με την κοινωνικοποίησή τους, πώς να διαχειριστούν κάποιες καταστάσεις στην καθημερινότητά τους......δεν χρειάζεται, κατ εμέ, να τα φορτίζουμε με επιπλέον άγχος και αγωνία με αποτέλεσμα να αποτύχουν στην δική τους προσπάθεια!!!!

τι να πω εγώ στον γιο μου, που είναι 6 ετών και μόλις άρχισε το δημοτικό, κάνει την προσπάθειά του να μάθει τα πρώτα του γράμματα, να βρει καινούργιους φίλους, να μάθει πώς λειτουργεί το καινούργιο του σχολείο κ.λπ., να του φορτώσω και τα δικά μου άγχη και στο τέλος?......ποιός ψυχολόγος θα μου εγγυηθεί ότι το παιδί αυτό δεν θα μεγαλώσει με άλλα προβλήματα?!!!! :!::!::!:

τα παιδιά είναι παιδιά και πρέπει να ζήσουν την παιδική ηλικία με τα δικά της προβλήματα και όχι με τα προβλήματα των μεγάλων!!!!....σαφώς και δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο, αλλά δεν χρειάζεται να τον κάνουμε χειρότερο στα μάτια τους!!! ήδη με το σχολικό πρόγραμμα χάνουν πολλά από την παιδική ανεμελειά..........!!!!

Argi, αυτό ακριβώς λέει και η ψυχολόγος και το κείμενο. Δεν χρειάζεται να εκθέτεις τα παιδιά σε αγωνία και άγχος που δεν μπορούν, λόγω ηλικίας, να διαχειριστούν. Ούτε όμως να τα αφήνεις να πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι ρόδινα. Το βιντεάκι είναι πολύ χρήσιμο.

Γνώμη μου είναι πως κι ένα εξάχρονο παιδί μπορεί να αντιληφθεί πχ ότι δεν αγοράζουμε το τάδε παιχνίδι για να εξοικονομήσουμε χρήματα για ένα ζευγάρι παπούτσια που είναι πιο απαραίτητο.

αυτό θα του το πω έτσι και αλλιώς και χωρίς να υπάρχει κρίση, θα του εξηγήσω ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα να αγοράσουμε και επίσης θα του εξηγήσω ότι υπάρχουν και άλλα παιδάκια στον κόσμο που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα......αλλά να τον φορτώσω με τις δικές μας ανησυχίες π.χ. αν θα χάσουμε την δουλειά μας ή αν θα έχουμε αύριο να φάμε, αυτό δεν θα το κάνω......

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...