Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΡΑΧΙΑΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!

dimitra23

Recommended Posts

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να γεννήσω στο νοσοκομείο της Δράμας, αλλα χρεισημοποιούν την ραχιαία αναισθησία αντι για την επισκλειρίδιο! Θέλω να ρωτήσω πως γίνετε, αν έχεις μόνιμα βελονίτσα για ώρες στη πλάτη όπως στην επισκλειρίδιο , αν πρέπει να είσαι όντως εντελώς ακίνητη για 24 ώρες :| , αν πονάς περισσότερο και γενικά οτι πληροφορίες ξέρετε είτε απο προσωπική εμπειρία είτε απο γνώσεις λόγω ειδικότητας θα μου ηταν χρήσιμες!

Με αγχωνει απίστευτα οτι πρέπει να είμαι ακίνητη 24 ώρες...δηλ. ούτε το μωρό θα μπορώ να θηλάσω ούτε να το αγκαλιάσω... :( .... στην πρώτη μου γέννα μου έκαναν μέθη και έκανα εμετους 5 ώρες, το παιδί το είδα τελευταία και κατα ιδρωμένη μετα απο 7-8 ώρες γιατι δεν μπορουσα ουτε τα μάτια μου να κρατήσω απο την ταλαιπωρία της γέννας, δεν θέλω να το ξαναζήσω..θέλω να μπορώ να κρατήσω τον μικρούλη μου και να τον θηλάσω πρωτη εγω και όχι το μπουκάλι και να τον φιλήσω και να τον χαιδέψω και όχι να είμαι σε ένα κρεβάτι πασχίζοντας για ένα χάδι μόνο και μόνο επειδή δεν θα πρέπει να κουνηθω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα Δημητρα! Με το καλο το μωρο σου!

Εγω εκανα ραχιαια και στις 2 καισαρικες μου. Σε τρυπανε ενα σπονδυλο πιο πανω αν δεν κανω λαθος απο οτι στην επισκληριδιο και δεν σου αφηνουν σωληνακι μεσα. Η ναρκωση διαρκει πιο λιγο και ενδεικνυται για καισαρικες. Συνερχεσαι πιο γρηγορα και πολλες φορες μουδιαζουν μονο ελαχιστα τα ποδια σου οπως εγινε και σε μενα την τελευταια φορα. Γιατι να μεινεις ακινητη 24 ωρες? :shock: Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Εγω σηκωθηκα την ιδια μερα και εκανα βολτουλα στο δωματιο. Α. Γεννησα Γερμανια ε ;) Δεν ξερω αν στην Ελλαδα εχουν αλλο πρωτοκολο αλλα δεν νομιζω να διαφερει και πολυ με αυτο της Γερμανιας.

Ευχομαι με το καλο να κρατησεις στην αγκαλιτσα το μωρακι σου!

Εγω εκανα ραχιαια. Οπως ειπε και το Λε,νακη κραταει λιγο, εγω μπορουσα να κουναω τα δαχτυλα των ποδιων μου ολη την ωρα.Απλα με ταραξανε τα παυσηπονα. Μου δωσανε αμεσως το μωρο και το φιλησα και μετα απο καμια ωρα το θηλασα.

Πολυ καλυτερη απο επισκληριδιο.

Kαι εγω με ραχιαια εκανα καισαρικη.Δεν ποναει καθολου,απλα νοιωθεις που μπαινει το φαρμακο.Δεν εχει καμια παρενεργεια και ξεμουδιαζεις μεσα σε μια ωριτσα,σαν να μην συνεβη τιποτα!Το ιδιο απογευμα σηκωθηκα κανονικα και πηγαινα και τουαλετα.Το μωρο το θηλασα μετα απο λιγες ωρες,οχι λογω ραχιαιας αλλα επειδη το εβαλαν στην θερμοκοιτιδα.Και το ειχα συνεχεια διπλα μου,το αγκαλιαζα και το ταιζα κανονικοτατα!Μην φοβασαι καθολου,ειναι τελειως ακινδυνη!Μια χαρα θα θηλασεις και θα σηκωθεις και απ'ολα!Με το καλο!

Καλησπερα Δημητρα μου.

Κι εγω με ραχιαια γεννησα την πρωτη φορα.

Ηταν ενα μαρτυριο για μενα.

Οντως ημουν καθηλωμενη για 24 ωρες και μετα πονουσα ολοκληρη επειδη πιαστηκα ακινητη ολη μερα.

Δεν πονεσα,βεβαια,οταν μου την εκαναν (μια ενεση ειναι,δεν εχεις καθετηρα).

Δοκιμασα και επισκλειριδιο και ραχιαια,η πρωτη ειναι αιωνες μπροστα.Με επισκλειριδιο κανω αλλες 30 καισαρικες.

Σκεφτεσαι να γεννησεις στο νοσοκομειο?Τωρα που ανοιγει η νεα κλινικη?

δημητρα μου μην φοβασε τιποτα δεν ειναι ενα τσιμπηματακι μονο!!!ουτε καθετηρες ουτε τιποτα!!!!

εμενα ο γιατρος μου ειπε 10 ωρες να μην σηκωθω το κεφαλι μπορουσα να το κουνησω δεξια αριστερα μονο δεν επρεπε να βαλω δυναμη(εγω εβελα ομως μερικες φορες γιατι ηθελα να κοιταζω την μπεμπα :lol: )

αυτο με τις 24 ωρες ουφ!!!εμενα οι μαιες με ειχαν πριξει!!!!ο γιατρος οπως σου ειπα μου ειπε ενα δεκαωρο αυτες δεν με αφηναν να σηκωθω περναει ο γιατρος με βλεπει ακομη ξαπλωμενη κ με εκραξε κανονικα :lol: σηκω τεμπελα μου λεει να περπατησεις λεω δεν με αφηνουν οι μαιες μου λεει πιανου δουλεια ειναι η αναισθησια???λεω δικη σου...ε τοτε οτι πω εγω τελος :lol::lol::lol:

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αν και βλέπω οτι οι απόψεις πάλι διαφέρουν!Σκεφτόμουν να πάρω τηλ στο νοσοκομείο και να μηλίσω απευθείας με αναισθησιολόγο σχετικά με το θεμα.Αλλα φοβάμαι πως θα με αντιμετωπίσουν!

Δέσποινα το σκέφτομαι γιατι δεν υπάρχει μία. Στην ανάγκη βέβαια θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να τα βρω. Το μονο που με νοιάζει είναι οτι αφού γεννάω που γεννάω με καισαρική και δεν θα ζήσω ποτέ μου τον φυσιολογικό τοκετό, τουλάχιστον οτι και να κάνω να μην χρειαστει την πρωτη μέρα να μην μπορω να θηλάσω η να μην πάρω αγκαλίτσα τον μπέμπη. Δεν ξέρω αν σας φαίνετε σοβαρός λόγος για να πας σε κλινική μονο και μονο για την επισκλειρίδιο αλλα δεν θα αντέξω να είμαι ακινησία 24 ώρες!!

Δεσποινα αν θυμάμαι καλά γέννησες στο Ιπποκράτειο έτσι δεν είναι ?

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη γέννησα με μέθη και μετα είχα για ώρες εμετους ....νόμιζα οτι θα μείνω στον τόπο...χώρια η ταλαιπωρία της γέννας πριν γιατι πηγαίναμε για φυσιολογικό και τελικά μετα απο 24 ώρες προσπάθειας μπήκαμε για καισαρική γιατι δεν έκανα διαστολή για να γεννήσω... :(

Ξύπνησα και έκλαιγα σαν μικρό παιδι..είχαν δει ολοι το μωρό και εγω ακουγα μονο το κλάμα του. τα μάτια μου κατάφερα να τα ανοίξω και να την δω μετα απο ώρες. δεν θέλω ουτε να τα θυμάμαι.

Γιαυτο λοιπον νομίζω οτι αξίζει το κόπο να το ψάξω λίγο πρωτου ξαναγεννήσω.

Συγνώμη αν σας κούρασα! θα χαρώ αν μάθετε κάτι ακόμα να μου πείτε! ευχαριστω για το ενδιαφέρον! καλη σας μέρα!

δημητρουλα πολλα φιλακια....μην αγχωνεσαι ολα θα πανε καλα αυτη τη φορα ;)

Πολλά φιλιά και σε σένα!!!Ελπίζω να είσαι καλά εσύ και η οικογενεια σου!!!

Δημητρα μου γεννησα στο Παπαγεωργιου.

Ειναι πολλα τα λεφτα για την κλινικη αλλα η εξυπηρετηση ειναι αλλο πραγμα.

Ειχα την εμπειρια του νοσοκομειου και της κλινικης και το σκορ ειναι 0-1.

Στο δημοσιο δε σου δινουν σημασια.Μια φορα χρειαστηκα παυσιπονο και μου το εφεραν μετα απο 4 ωρες και αφου τους ειχα καλεσει 100 φορες.

Παρε τηλεφωνο και ρωτα,μη δισταζεις...

Πολλά φιλιά και σε σένα!!!Ελπίζω να είσαι καλά εσύ και η οικογενεια σου!!!

καλα ειμαστε....εδω περιμενουμε την μπεμπουλα....

δωσε πολλα φιλια στην μικρουλα σου...και μην χανεσαι...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...