Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Δεν λέγαμε και κάτι αλλο…! Με επιασε τωρα ενας πονος εντονος δεξια πλευρα κ μεση.. ελπιζω μονο να μην ειναι καμια κυστη αν κ εκανα υπερηχο πριν 10 μερες και δεν ειχα κατι 
    • Αχ κορίτσι μου όλα καλά να πάνε!  Να τελειώσει αυτή η ιστορία και να γυρίσεις στο κοριτσάκι σου! 
    • Δεν καταλαβαίνω γιατί απαξιώνεις μία εξέταση που συστήνουν τόσοι γιατροί. Σ' αυτούς δεν είναι άραγε τεκμηριωμένη και επιστημονικά αποδεδειγμένη; Η nipt ανιχνεύει πολύ περισσότερα σύνδρομα από την αυχενική, με πιθανότητες ναι, από το αίμα μας ναι, αλλά όλες αυτές οι εξετάσεις (και η αυχενική) στη βάση των πιθανοτήτων λειτουργούν και γι' αυτό είναι συμπληρωματικές η μια της άλλης. Διαφορετικά όλες οι άνω των 35, με την παραμικρή υπόνοια, θα οδηγούμασταν αναγκαστικά σε επεμβατικές μεθόδους που και επίπονες είναι και ενέχουν κινδύνους για το έμβρυο.  Κι εγώ που εξίσου τα είχα ψάξει, απέφυγα μία αχρείαστη αμνιοπαρακέντηση μετα τη β΄  επιπέδου, γιατί είχα ως σημείο αναφοράς ΚΑΙ το nipt test. Δεν λέω φυσικά ότι πρέπει όλες να την κάνουν. Ό,τι πουν οι γιατροί σε κάθε περίπτωση. Και φυσικά σε μια κοπέλα που ανιχνεύεται υψηλή πιθανότητα για σύνδρομο στην αυχενική, το επόμενο βήμα είναι η τροφοβλάστη, όχι η nipt. Αλλά μην τα απαξιώνουμε όλα.
    • Αρχικά λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου! Στην τελευταία μου παλινδρομη πήρα και εγώ χάπια και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ένιωσα ότι θα πεθάνω από την ακατάσχετη αιμορραγία που έπαθα. Ακόμα όταν θυμάμαι τι οερασα, βουρκωνω. Για το θέμα της μαμάς σου, ας δεχτούμε αρχικά ότι οι γονείς μας είναι άνθρωποι μιας άλλης γενιάς και μιας άλλης νοοτροπίας. Δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να θωρακίσουμε τον εαυτό μας ώστε να μην μας επηρεάζουν τα όσα λένε ή δεν λένε (πχ συγχαρητήρια για την προαγωγή σου). Η οικογένεια σου πλέον είναι ο σύζυγος σου και μόνο η δική του γνώμη και άποψη πρέπει να σε νοιάζει. Όπως είπαν και παραπάνω τα κορίτσια... ΟΡΙΑ! Και ας κακοκαρδισεις και κανέναν, δεν πειράζει. Να είσαι ξεκάθαρη και απόλυτη αλλά κυρίως να φτιάξεις τις δικές σου άμυνες ώστε να μην χαλάς την ψυχουλα σου και τη διάθεσή σου. Τα λέω πολύ φιλικά αυτά, από προσωπικά βιώματα...  Τέλος, μωράκι θα κάνεις όταν θα είσαι έτοιμη και αυτό θα απαντάς κοφτά ξερά σε οποιονδήποτε σου ασκεί πίεση. 
    • Καλησπέρα!! Και εγώ έχω ραντεβού  αύριο και περιμένω  να είναι κάπου τόσο ο μπέμπης.. αλλά για αυτο θα το κανονίσετε? Λόγω βάρους? Εγω  αύριο θα το συζητήσουμε..και δεν έχω καταλάβει  πως πάει, ποτε θα κανονίσουμε.. πόσο ήσουν την Πέμπτη? Εγώ αύριο 37+2.. Άστο με τις ασθένειες  και εγώ πάω τοίχο τοίχο..χαχα
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...