Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΤΗΘΟΣ ΠΙΠΙΛΑ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ?


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!

Έχω μια κουκλίτσα 44 ημερών! Το θέμα είναι το εξής: Ναι έχει κάνει το στήθος πιπίλα και χωρίς αυτό δεν κοιμάται! Συν ότι τα βράδυα δεν νυστάζει με αποτέλεσμα να κάθεται εκεί μία με μιάμιση ώρα μέχρι να νυστάξει και να κοιμηθεί......

Έχω διαβάσει τα παρόμοια θέματα στο φόρουμ όμως αισθάνομαι πιο μπερδεμένη καθώς οι απόψεις διείστανται. Μίλησα με τον παιδίατρο και ήταν κατηγορηματικός να της το κόψω είτε βουτώντας την πιπίλα σε ζαχαρόνερο είτε αφήνοντάς την να κλαίει και να μην της δίνω στήθος. Αποτέλεσμα: Πρώτον η μικρή δεν παίρνει πιπίλα με τίποτα φυσικά εφόσον η αίσθηση του στήθους είναι τελείως διαφορετική και ούτε το ζαχαρόνερο την δελεάζει και δεύτερον κλαίει όλη τη νύχτα μέχρι τα ξημερώματα που ηρεμεί και την παίρνει ο ύπνος. Σπάραζε η καρδιά μου να τη βλέπω να κλαίει και αισθανόμουν και τύψεις ότι δεν δίνω ότι πρέπει στο παιδί μου... Τι μου ζητάει? Αγκαλιά και σιγουριά (στήθος) και γω του το αρνιέμαι? :cry:

Όμως αν δεν της το κόψω τώρα που είναι σχετικά νωρίς σε ενάμιση μήνα περιπου θα πρέπει να γυρίσω στη δουλειά μου (δεν δικαιούμαι το εξάμηνο του ΟΑΕΔ) και θα την κρατάει η πεθερά μου τι θα κάνω? Εκεί δεν θα της κοπεί πιο απότομα και θα κλαίει μη έχοντας ούτε την αγκαλιά μου?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

melitenia γεια σου. κι εμενα οσο θηλαζε δεν ηθελε πιπιλα και μεχρι 7 μηνων ξυπναγε ανα 3-4

ωρες με τον που την εβαζα στο στηθος κοιμοταν.αν την παρεις αγκαλια και την κουνας δεν αποκοιμιεται;εγω τελικα ακολουθησα την μεθοδο να την αφησω να κλαψει.κι ετσι οταν ξυπνησε ενα βραδυ πηγα μια φορα απο πανω της να καταλαβει οτι ειμαι εκει και μετα βγηκα απο το δωματιο.εκλαψε μια ωρα περιπου.το επομενο βραδυ εκλαψε κανα 20λεπτο και το 3ο κανα 5λεπτο.απο εκει και περα δεν εχει ξαναξυπνησει βραδυ.βεβαια εμενα ηταν 7 μηνων, εσενα ειναι πολυ μικρουλα.μηπως πειναει;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και γω ειχα το ιδιο προβλημα,ειχα ανοιξει και γω θεματακι παρομοιο,

η δικια μου ειναι 7μιση μηνων,εσενα ειναι παρα πολυ μικρη!!!τα μωρα που θηλαζουν εχουν αναγκη το στηθος,οχι μονο για το γαλατακι μας αλλα για την ασφαλεια την επαφη που νιωθουν,το γαλατακι μας περιεχει και μια ουσια η οποια χαλαρωνει τα μωρα πριν κοιμηθουν....

εγω το εκανα αυτο και ειχα καταντησει μια πιπιλα 3 φορες την μερα και ποσα ξυπνηματα την νυχτα γιατι δεν μπορουσε να κοιμηθει απο μονη της ηθελε πιπιλα,οποτε χερια αγκαλια περα δοθε και πιπιλισμα.....

δεν αντεξα αλλο και εφαρμοσα την τεχνικη του βιβλιου κοιμησου παιδι μου,ειναι μια τεχνικη με ελενχομενο κλαμμα,δεν το αφηνεις να κλαιει ωσπου να κοιμηθει,δεν θα το εκανα,απλα πας μεσα και το ηρεμεις καθε καμποσα λεπτα που σου γραφει....

εδω και μια βδομαδα εχω ηρεμησει,εκεινη γκρινιαζει για λιγο και κοιμαται πλεον μονη της χωρις την βοηθεια του στηθους και θηλαζουμε επισης μια χαρα..

τωρα...εσενα ειναι παααααρα πολυ μικρη για να εφαρμοσεις μια τετοια τεχνικη....

εγω προτινω πιπιλα συνεχεια ωσπου να συνηθισει...αλλα μην το συνηθιζεις το μωρο στην ζαχαρη μωρε κριμα ειναι....

θα συνεχισεις να θηλαζεις???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

melitenia γεια σου. κι εμενα οσο θηλαζε δεν ηθελε πιπιλα και μεχρι 7 μηνων ξυπναγε ανα 3-4

ωρες με τον που την εβαζα στο στηθος κοιμοταν.αν την παρεις αγκαλια και την κουνας δεν αποκοιμιεται;εγω τελικα ακολουθησα την μεθοδο να την αφησω να κλαψει.κι ετσι οταν ξυπνησε ενα βραδυ πηγα μια φορα απο πανω της να καταλαβει οτι ειμαι εκει και μετα βγηκα απο το δωματιο.εκλαψε μια ωρα περιπου.το επομενο βραδυ εκλαψε κανα 20λεπτο και το 3ο κανα 5λεπτο.απο εκει και περα δεν εχει ξαναξυπνησει βραδυ.βεβαια εμενα ηταν 7 μηνων, εσενα ειναι πολυ μικρουλα.μηπως πειναει;

Alexandra μου δεν πεινάει, την βάζω στο στήθος και δεν τρώει απλά αποκοιμιέται και πιπιλάει! Δεν την αφήνω να κλαίει στην κούνια, την έχω στην αγκαλιά μου όλη την ώρα και προσπαθώ να την καθησυχάζω. Κλαίει, σταματάει, κλαίει σταματάει, κάπως έτσι πήγαμε χθες μέχρι τις 5 το πρωί :? Μακάρι να είχα το περιθώριο να την νταντεύω μέχρι 7 μηνών αλλά από 3 μηνών θα ξεκινήσω δουλειά!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

http://www.mammyland.com/forum/8/18607 το δικο μου θεμα

μα ξεχασα να ευχηθω!!!να σου ζησει το μωρακι σου!!!

Ρεβέκκα μου, το είχα διαβάσει το θεματάκι σου και μάλιστα γέλαγα γιατί πέρναγα το ίδιο.. Ναι σκέφτομαι να συνεχίσω να θηλάζω. Βασικά θέλω να συνεχίσω οπωσδήποτε, το θέμα είναι πως θα το ρυθμίσω με τη δουλειά μου! Το θέμα μου όμως είναι ότι αν δεν την ξεκολλήσω τώρα από το στήθος θα αναγκαστώ να το κάνω σε 1μιση μήνα από τώρα που ούτως άλλως δεν θα είμαι σπίτι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μηπως εχει κ τιποτα πονακια και γι αυτο κλαιει και στην αγκαλια;θυμαμαι κι εμενα τοσο μικρουλα ξυπναγε κατι βραδια,τι να την εχω αγκαλια ,τι να την βαζω στο στηθος να μην θελει τιποτα ,κοβαμαι βολτες στο σαλονι και μετα απο κανα 2ωρο μπορει κ 3ωρο να ηρεμουσε.κανε υπομονη και μετα αφου θα τρωει απο μπιμπερο πιστευω θα παρει κ την πιπιλα.θα της λειπει ολη μερα το πιπιλισμα και θα αρχισει πιστευω αν κρινω απο την δικια μου που μολις σταματησα τον θηλασμο πηρε αμεσως πιπιλα.υπομονη και μην στεναχωριεσαι!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η κυρίαρχη κουλτούρα του μπιμπερό μας έχει μάθει να σκεφτόμαστε τη φροντίδα του μωρού ως απλή θρέψη – τάισμα. Όταν μια μητέρα θηλάζει το δεκαοκτώ μηνών αγόρι της, οι φίλες της την αποδοκιμάζουν λέγοντας: «το γάλα σου δεν προσφέρει πια τίποτα στο παιδί» ή ότι «είναι πολύ μεγάλος για να θηλάζει» ή «πάλι θα φάει;».

Πίσω από αυτές τις τοποθετήσεις κρύβεται η λανθασμένη εντύπωση ότι ο θηλασμός αφορά μόνο το γάλα και από εκείνο μόνο τα θρεπτικά του συστατικά. Το να μικραίνει κανείς το θηλασμό στις πρωτείνες και το λίπος του μητρικού γάλακτος είναι σα να μικραίνει τον έρωτα στη συνουσία και τα σπερματοζωάρια. Η γαλουχία δεν είναι μόνο φαγητό όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε οι εχθροί της και υπέρμαχοι των μπιμπερό. Το στήθος της μαμάς για ένα μωρό είναι το πρώτο και ιδανικότερο αντικείμενο εισαγωγής του στην εξωτερική πραγματικότητα. Το βρέφος σχηματίζει τον κόσμο και τον εαυτό του μέσα από αυτό. Εδώ πρόκειται για την ψυχική και συναισθηματική ωρίμανση του καινούργιου ανθρώπου, όχι απλώς για την περιεκτικότητα σε προβιοτικά. Ο θηλασμός παίζει τουλάχιστον έξι, εξίσου σημαντικούς ρόλους:

Το ρόλο της ενυδάτωσης. Το μητρικό γάλα είναι το νερό για το βρέφος, κυρίαρχα για τους πρώτους έξι μήνες αλλά και αργότερα. Περιέχει 90% νερό, επαρκεί πλήρως για την ενυδάτωση του μωρού, ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα. Είναι η βρύση όπου το μωρό θα ξεδιψάσει όταν ιδρώσει αφού παίξει, όταν ζεσταθεί ένα μεσημέρι καλοκαιριού. Όποτε ζεσταίνεται ζητά το στήθος της μάνας συχνότερα κι εκείνη, λόγω της αυξημένης συχνότητας, προσφέρει το αραιό, γεμάτο νερό και σάκχαρα (σαν καρπούζι!) πρώτο γάλα της!

Το ρόλο της θρέψης. Προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για τους πρώτους έξι μήνες. Διατηρεί σημαντικό ρόλο στη θρέψη του παιδιού κι έπειτα, όταν καλύπτει το 30-40% των θερμιδικών αναγκών του μωρού έως ενός έτους, το 20-30% των θερμιδικών αναγκών του νηπίου ενός με δύο ετών. Αποτελεί φαγητό ανώτερης ποιότητας από οποιοδήποτε επεξεργασμένο γάλα αγελάδας για βρέφη (ΕΓΑΒ), γιατί όλα τα συστατικά του είναι εύπεπτα, χρήσιμα και σε ισορροπία μεταξύ τους, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο ΕΓΑΒ.

Το ρόλο της άμυνας. Θωρακίζει το μωρό με αντισώματα, κύτταρα, αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, ένζυμα όπως η λυσοζύμη καθόλη τη διάρκεια της γαλουχίας και όχι μόνο για τους πρώτους μήνες της. Όποτε στη δυάδα μητέρας-βρέφους περνάει ένας ιός, όποτε υπάρχουν σημάδια κρυολογήματος, το μωράκι ζητά το στήθος περισσότερο, δεν ενδιαφέρεται για άλλο φαγητό. Αυτό είναι φυσιολογικό και εντελώς επιθυμητό, για τι η φύση προνοεί ώστε το μικρό να παραμείνει ενυδατωμένο για το διάστημα της αρρώστιας του, λαμβάνοντας παράλληλα βοήθεια για να την καταπολεμήσει.

Το ρόλο της προαγωγής της ανάπτυξης του παιδιού. Το γάλα της μητέρας είναι γεμάτο από αυξητικούς παράγοντες και ορμόνες που συμπληρώνουν με φυσιολογικό τρόπο τα ανώριμα συστήματα του βρέφους και τα ωθούν σε μια ταχύτερη και πληρέστερη ανάπτυξη. Το μωρό που θηλάζει ωριμάζει σε όλους τους τομείς (γαστρεντερικό, νευρικό σύστημα, κινητικό, ομιλία κλπ) με τρόπο εντυπωσιακό, σε σύγκριση με εκείνο που πίνει ΕΓΑΒ. Πουθενά δε φαίνεται η διαφορά πιο έντονα από τη διανοητική ανάπτυξη όπου, ήδη από την ηλικία των έξι μηνών, τα βρέφη που πίνουν μπουκάλι έχουν πιθανότητα για χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης κατά πέντε μονάδες σε μέσο όρο.

Το ρόλο της συναισθηματικής κάλυψης, της παρηγοριάς. Η πράξη του θηλασμού έχει ίση σημασία με το μητρικό γάλα αυτό καθ’ εαυτό. Η φύση προέβλεψε το ανθρώπινο μικρό να παρηγορείται στο στήθος της μάνας του όταν χτυπήσει, όταν φοβηθεί, όταν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο και αρρωστήσει, ή και όταν βαριέται. Μητέρα και βρέφος φτιάχνουν μια δυάδα δεμένη, αρμονική, σε συνδιαλλαγή και συνεχή αλληλεπίδραση. Το πιπίλισμα στο στήθος, ο μη θρεπτικός θηλασμός, έχει μεγάλη σημασία και δεν είναι κάτι αχρείαστο. Ίσα-ίσα είναι κάτι πολύ επιθυμητό. Αρχικά, όσο εγκαθίσταται η γαλουχία, βοηθά τη μητέρα να κατεβάζει περισσότερο γάλα. Καλύπτει τις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού κάθε στιγμή, προσφέρει ασφάλεια και δίνει το καλύτερο στοματικό ερέθισμα κατά την περίοδο της έντονης ενασχόλησης του βρέφους με την περιοχή του στόματος. Αντίθετα, αχρείαστη και επιβλαβής για την υγεία είναι η τεχνητή συνήθεια της πιπίλας με την οποία οι γονείς στο δυτικό κόσμο προσπαθούν να υποκαταστήσουν μια από τις φυσιολογικές λειτουργίες του μητρικού θηλασμού. Καμία πιπίλα δε θα προσφέρει ποτέ τη μητρότητα και την αγάπη της θηλής της μαμάς.

Το ρόλο του παιχνιδιού. Το μωρό παίζει με χαρά στο στήθος της μητέρας του! Στους τρεις μήνες της ζωής του, σταματάει το πιπίλισμα για να χαμογελάσει στη μαμά του. Στους έξι μήνες, παίζει παίρνοντας και αφήνοντας κάθε τόσο τη ρόγα από τον έλεγχό του. Στους εννιά μήνες, χρησιμοποιεί τα χεράκια του για να παίξει με τις θηλές. Στους δώδεκα μήνες, βάζει τα πόδια του στο στέρνο της μαμάς, κάνει κυριολεκτικά ακροβατικά με τη ρόγα στο στόμα. Στους δεκαοκτώ μήνες, πιπιλίζει ταίζοντας ταυτόχρονα με τα δάχτυλά του το στόμα της μαμάς ή βάζοντας το παιχνίδι- γατούλα από την άλλη μεριά για να θηλάσει και εκείνο! Πρόκειται για παιχνίδι πολύ καλύτερο και ωφελιμότερο από το πιο ακριβό παιχνίδι της αγοράς, παιχνίδι ευτυχίας με το βρέφος να ελέγχει τις κινήσεις των χεριών του, να επικοινωνεί θαυμαστά, να συντονίζει τα θέλω του και την έκφρασή τους. Έχετε παρατηρήσει ένα νήπιο που θηλάζει τη μητέρα του; Παίρνει τη ρόγα στο στόμα τραγουδώντας ταυτόχρονα. Βγαίνει έξω, τη χαιδεύει με το χεράκι του απαλά. Κοιτάζει τη μαμά ρίχνοντάς της ένα χαμόγελο. Ξαναρχίζει το πιπίλισμα με το μάτι στραμμένο στην τηλεόραση. Αλλάζει στάση στριφογυρίζοντας. Ένα ατέλειωτο παιχνίδι πάνω στο στήθος με συνεχή αλληλεπίδραση, βαθιά συναισθηματική κάλυψη, επικοινωνία και κατάλληλα ερεθίσματα.

Από όλους αυτούς τους ρόλους, η συζήτηση για τη βρεφική διατροφή υποβιβάζεται εσκεμμένα σε έναν: αυτόν της θρέψης. Είναι η μόνη λειτουργία που προσφέρει και το ξένο γάλα, πάντα όμως υποδεέστερα, μη επαρκώς. Τα ΕΓΑΒ δεν προσφέρουν – παρά τις όποιες προσπάθειες – άμυνα, δεν προσφέρουν στο παιδί ανάπτυξη , δεν προσφέρουν τόσο ιδανική συναισθηματική κάλυψη, δεν προσφέρουν ερέθισμα για παιχνίδι. Συχνά οδηγούν σε καταναγκαστική ενασχόληση του παιδιού με το φαγητό, σε μονότονο άδειασμα των μπιμπερό. Δεν υπάρχει κανένα σοβαρό υποκατάστατο για τις περισσότερες από τις ισότιμες λειτουργίες του μητρικού θηλασμού. Όποτε το βρέφος ζητάει στήθος δεν το κάνει μόνο για να τραφεί. Δεν υπάρχει τίποτε εσφαλμένο στο μη θρεπτικό θηλασμό. Αντίθετα, κανένας επιβαλλόμενος περιορισμός στην συχνότητα θηλασμού, σε οποιαδήποτε ηλικία, δεν έχει βάση σε επιστημονικά και φυσιολογικά δεδομένα.

Δυστυχώς είναι πολλές οι μητέρες που, λόγω της κουλτούρας του μπιμπερό, προβληματίζονται και αισθάνονται ένοχες με το θηλασμό – πιπίλισμα. «Μα γιατί θέλει πάλι, δεν είναι ώρα του να φάει», «με χρησιμοποιεί ως πιπίλα, τι να κάνω;», «όταν πονάνε τα δοντάκια του δεν τρώει τίποτα και θέλει μόνο στήθος, τι να κάνω;» και τόσα άλλα.. Η αλήθεια είναι ότι οι μητέρες που θηλάζουν δε θα έπρεπε να νιώθουν ενοχές για το γεγονός ότι καλύπτουν πλήρως τις φυσιολογικές ανάγκες του παιδιού τους, αλλά υπερηφάνεια για όσα ανεκτίμητα του προσφέρουν κάθε στιγμή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αυτα τα υποστηριζει ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας και η αμερικανικη παιδιατρικη εταιρεια, η χρηση ζαχαρονερου ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο να συστηνεται απο παιδιατρο. Εγω θα αλλαζα γιατρο συγγνωμη που το λεω :oops::oops::oops: Η θα δε θα τον συμβουλευομουν σε θεμα θηλασμου τις πρωτες 40-50 μερες τα νεογεννητα μπορει να ειναι κ 17 ωρες στο στηθος

http://www.perithilasmou.gr/articles/br ... --40-.html

δες κι αυτο το σαιτ. Λοιπον σε ενα μιση μηνα θα ΘΗΛΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ! στο εγγυωμαι πραγματικα! αν θες να την προετοιμασεις ξεκινα απο τωρα να αντλεις και να τις δινει καποια γευματα σε μπιμπερο η μεντελα εχει ειδικο μπιμπερο που δεν προκαλει συγχυση θηλων και οταν στην κρατα η πεθερα σου θα της πεις να την εχει συνεχεια αγκαλια τοτε αν της λειπει το στηθος μπορει κ ενστικτωδως να παρει πιπιλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αυτα τα υποστηριζει ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας και η αμερικανικη παιδιατρικη εταιρεια, η χρηση ζαχαρονερου ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο να συστηνεται απο παιδιατρο. Εγω θα αλλαζα γιατρο συγγνωμη που το λεω :oops::oops::oops: Η θα δε θα τον συμβουλευομουν σε θεμα θηλασμου τις πρωτες 40-50 μερες τα νεογεννητα μπορει να ειναι κ 17 ωρες στο στηθος

http://www.perithilasmou.gr/articles/br ... --40-.html

δες κι αυτο το σαιτ. Λοιπον σε ενα μιση μηνα θα ΘΗΛΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ! στο εγγυωμαι πραγματικα! αν θες να την προετοιμασεις ξεκινα απο τωρα να αντλεις και να τις δινει καποια γευματα σε μπιμπερο η μεντελα εχει ειδικο μπιμπερο που δεν προκαλει συγχυση θηλων και οταν στην κρατα η πεθερα σου θα της πεις να την εχει συνεχεια αγκαλια τοτε αν της λειπει το στηθος μπορει κ ενστικτωδως να παρει πιπιλα

Afro24 μου τα έχω διαβάσει όλα αυτά για αυτό και στεναχωριέμαι όταν δεν της δίνω στήθος για να κόψει το πιπίλισμα. Ξέρω ότι το στήθος δεν είναι μόνο τροφή και αυτό το βλέπω κάθε φορά που την ταίζω. Η μικρή ηρεμεί αμέσως και αισθάνεται τέτοια ασφάλεια που το βλέπεις στα ματάκια της και στο σώμα της που αφήνεται πάνω μου. Πραγματικά όποια γυναίκα μπορεί να θηλάσει θα πρέπει να το κάνει, τα συναισθήματα και το δέσιμο που αισθάνεται το μωράκι της δεν παίζει να τα αισθανθεί με το μπιμπερό...

Όμως δεν θέλω να σκέφτομαι ότι σε ένα μήνα από τώρα θα την αφήνω πίσω και θα κλαίει! Θα με νιώθει ήδη μακρυά της ένα 8ωρο να έχει και το θέμα της "πιπίλας"? Δεν με ενοχλεί να την έχω ώρες στο στήθος μου όμως ξέρεις πόσα βράδυα με έχω βρει να την έχω στο στήθος και γω να γέρνω και να με ψιλοπαίρνει ο ύπνος? :shock: Τρεμει η ψυχή μου μην γύρω κάποια στιγμή εντελώς απάνω της και τη σκάσω.

Όσον αφορά το ζαχαρόνερο να ήταν και το μόνο! Από τότε που γέννησα σε όλα τα θέματα που αφορούν το μωρό ακούω τα απίστευτα και άκρα αντίθετα από παιδιάτρους και μαίες.. Πραγματικά νιώθω τα μωρά πειραματόζωα στα χέρια των γονιών και παιδιάτρων.

Για να δούμε και σήμερα πως θα πάει... Σας ευχαριστώ κορίτσια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

melitenia το co-bedding ειναι διαδεδομενο και ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΟ απλα γκουγκλαρε το και θα δεις μονο αν εχει γινει χρηση αλκοολ η ουσιων μπορει να προκυψει κατι, μην το φοβασαι καθολου!!!!!!!!!!!!!

γι αυτο σου ειπα ξεκινα να αντλεις να συνηθιζει το μωρο το μπιμπερο...!!!!! αν δε δεις αποτελεσμα με απλο θηλαστρο νοικιασε νοσοκομειακο αν απο τωρα ξεκινας να αντλεις κ να μαθαινει οτι πινει απο κει η μεταβαση θα γινει ομαλοτατο κ μη φιβασαι στο τριμηνο θα περνα πιο λιγες ωρες στο στηθος . Τα μωρα προσαρμοζονται αν ξεκινας απο τωρα να αντλεις θα καταλαβει οτι θα σε πιπιλα καποιες ωρες π.χ οταν γυρνας απο τη δουλεια κ ολα θα πανε καλα ακομα κ νσ σποφασισεις να αποθηλασεις η μεταβαση στο μπιμπερο θα γινει χωρις δραματα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Melitenia σε 1μιση μήνα φεύγεις για δουλειά...

Κάτσε να χαρείς και να χορτάσεις το μωράκι σου όοοοοοοσο πιο πολύ μπορείς ΤΩΡΑ! Δεν έχει νόημα να του το στερείς από τώρα....δε βοηθάει σε κάτι. Μην αγχώνεσαι τόσο για το μετά. Τα μωράκια προσαρμόζωνται πολύ εύκολα. Θα καταλάβει ότι λείεπις και θα βολευτεί αλλιώς ;)

Εγώ θα έλεγα 1 με 2 εβδομάδες πριν ξεικινήσεις δουλειά να κάνεις πρόβες απουσίας. Να αφήνεις γαλατάκι σε αυτόν που θα το κρατάει να του το δίνει με μπιμπερό. Θα το δεχτεί πιο εύκολα από άλλον και αν δεν είσαι εκεί.

Καλά αυτό με το ζαχαρόνερο.... ω μάι γκοντ :shock::shock::shock::shock:

Επίσης το πιπίλισμα είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναγκαίο! Πιο φυσιολογικό βέβαια από την πιπίλα...Αν εσένα δε σε ενοχλεί να μην ακούς κανέναν και άστο να πιπιλάει όσο θέλει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Melitenia σε 1μιση μήνα φεύγεις για δουλειά...

Κάτσε να χαρείς και να χορτάσεις το μωράκι σου όοοοοοοσο πιο πολύ μπορείς ΤΩΡΑ! Δεν έχει νόημα να του το στερείς από τώρα....δε βοηθάει σε κάτι. Μην αγχώνεσαι τόσο για το μετά. Τα μωράκια προσαρμόζωνται πολύ εύκολα. Θα καταλάβει ότι λείεπις και θα βολευτεί αλλιώς ;)

Εγώ θα έλεγα 1 με 2 εβδομάδες πριν ξεικινήσεις δουλειά να κάνεις πρόβες απουσίας. Να αφήνεις γαλατάκι σε αυτόν που θα το κρατάει να του το δίνει με μπιμπερό. Θα το δεχτεί πιο εύκολα από άλλον και αν δεν είσαι εκεί.

Καλά αυτό με το ζαχαρόνερο.... ω μάι γκοντ :shock::shock::shock::shock:

Επίσης το πιπίλισμα είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναγκαίο! Πιο φυσιολογικό βέβαια από την πιπίλα...Αν εσένα δε σε ενοχλεί να μην ακούς κανέναν και άστο να πιπιλάει όσο θέλει.

Πόσο πολύ συμφωνω!! :-bd:-bd:-bd

Μελιτενια δεν ντρεπεται που τα λέει αυτα ο παιδίατρος σου; :o:o:evil::evil:

Μην αγχώνεσαι για την προσαρμογή του μωρού όταν το αφήσεις στην πεθερά.

Είναι πολύς καιρός 1,5 μήνας και θα δεις έτσι και αλλιώς πολλές αλλαγές στο μωρό σου μέχρι τότε και στο θηλασμό και στον ύπνο. συνεχεια αλλάζουν αυτα

Αφού εχεις διαβασει τα σχετικα θεματα χαλάρωσε και πρόσφερε στηθος χωρίς πισωγυρίσματα και "ασε το μωρό να κλαίει".

Πίστεψε με ούτε θα πέσεις ποτε πάνω στο μωρό λόγω ελλειψης υπνου ;)

Γιατί δεν θηλάζεις ξαπλωμενη; και το μωρό θα κοιμάται μετα και εσυ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...