Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Πήγαινε χαλάρωσε Μαριέττα μου. Δεν είσαι υπερβολική. Μάνα είσαι και απ' την απέραντη αγάπη που έχεις στο παιδί σου ανησυχείς γιατί θες να είναι καλά και να μην πηγαίνει τίποτα στραβά. (πως τα λέω βραδιάτικο ε; Τα εννοώ όμως!) Καληνύχτα λοιπόν. Καλή ξεκούραση.

• Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
Πήγαινε χαλάρωσε Μαριέττα μου. Δεν είσαι υπερβολική. Μάνα είσαι και απ' την απέραντη αγάπη που έχεις στο παιδί σου ανησυχείς γιατί θες να είναι καλά και να μην πηγαίνει τίποτα στραβά. (πως τα λέω βραδιάτικο ε; Τα εννοώ όμως!) Καληνύχτα λοιπόν. Καλή ξεκούραση.

ειδες Ευη,ειδες!!!

Νατασσακι σε ευχαριστω που με νιωθεις!

Ευη ειδες;επαναλαμβανω!!

Δημοσίευση

Εγώ ψιλό νυστάζω αλλά να σου πω την αλήθεια μου έχει λείψει αυτό που κάθομαι τώρα ψιλό χαλαρή χωρίς την επίβλεψη της Σοφίας και πίνοντας κρασάκι. Επειδή δουλεύω κιόλας οι ώρες για τον εαυτό μου καθαρά και μόνο είναι ελάχιστες...

Δημοσίευση

Ναι Θα πάω να ξαπλώσω μου φαίνεται Ευάκι κι εγώ γιατί παρ' όλο που θέλω να μείνω δεν με βοηθούν τα ματιά μου που κλείνουν ( έχω σηκωθεί κι απ΄τις 6.00). Συγνώμη που σε αφήνω μόνη σου.

Θα τα πούμε αύριο. Καληνύχτα.

Δημοσίευση

Κοριτσάκια είναι καμιά εδώ;;;; άργησα αλλά είπα να κάνω ένα πέρασμα.

Είχαμε βγει για καφέ και με παίρνει τηλέφωνο η μάνα μου (λείπει διακοπές, αύριο επιστρέφει) και μου λέει ότι μίλησε με τη γιαγιά μου και είναι χάλια-δεν θυμάμαι αν σας το έχω πει, έχει πολλά προβλήματα κυρίως λόγω καρδιάς. Φεύγουμε λοιπόν άρον άρον, και το μωρό μαζί και πήγαμε. Ευτυχώς ήταν λίγο καλύτερα, είδε και την μπουμπού και αναθάρρεψε... Αχ αυτή η γυναίκα πολύ ταλαιπωριέται.... :(:(

Η μπέμπα σήμερα δεν μου καλοέφαγε... δεν είχε όρεξη και αυτό είναι εντελώς σπάνιο για εκείνη. Ελπίζω να ετοιμάζει δοντάκι και όχι να αρρωσταίνει γιατί την κόλλησα...

Πάω να σας διαβάσω και αν είναι καμιά ακόμη εδώ επιστρέφω

Α, Αναστασία ήσουν εδώ;;; κρίμα δεν σε πρόλαβα, καληνύχτα!

Συμπεθέρα, έρχομαιαιαι

Δημοσίευση

Καλέ, πότε προλάβατε να γράψετε 13 σελίδες;;; Δεν αντέχω να τις διαβάσω όλες, μόνο 2 πρόλαβα.

Μαριέττα συγχαρητήρια στον μικρό!!! καλές βόλτες τώρα!

Κατερίνα εμείς για το δώρο του κουμπάρου δώσαμε 350 ευρώ...

Τα υπόλοιπα δεν τα διάβασα για αυτό δεν έχω τι άλλο να σχολιάσω!

Εύη το πιστεύεις ότι ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει για το όνομα;;; μας βλέπω το προηγούμενο βράδυ της βάπτισης να αποφασίζουμε! Ο Στέλιος θέλει οπωσδήποτε σαν δεύτερο όνομα τουλάχιστον να βγάλουμε αυτό της πεθεράς μου (Σταματούλα την έλεγαν-Σταματία θα της δώσουμε), αλλά επειδή δεν μου αρέσει θέλω άλλο πρώτο όνομα με το οποίο και θα την φωνάζουμε. Αλλά θέλει εκείνος έστω και τιμητικά να ακουστεί, μιας και δεν ζει πλέον... τελοσπάντων δεν θέλω να του χαλάσω το χατίρι, άλλωστε κι εγώ την αγαπούσα πολύ και η μικρή μας η αλήθεια είναι ότι της μοιάζει και λίγο! πολλές φορές σκεφτόμουν ότι ίσως εκείνη να μας την έστειλε, χαζό ε;

Η γιαγιά μου είναι 82 χρονών, δεν είναι και μικρή... απλά ταλαιπωριέται εδώ και 20 χρόνια περίπου με την καρδιά της, έχει περάσει αρκετά χειρουργεία κλπ αλλά δεν καλυτερεύει η κατάσταση, απλά παρατείνεται... της έχω τρελή αδυναμία, αυτή με μεγάλωσε στην ουσία, αν πάθει κάτι νομίζω ότι θα τρελαθώ....

Τα δόντια είναι κάπως καλύτερα με το mesulid, θαυματουργό!

Δημοσίευση

Kante mia lista me onomata kai meta dialeste ena pou na aresei kai stous 2...

Einai diskolo na xaneis agaphmena sou prosopa idika otan eisai polu demenos mazi tous.

Exw kai egw mia giagia pou klinei ta 84 ton Ianouario kai fetos mou fenete polu alagmenei, kourazmenei tha elega...Otan thn ida ton dekapentaugousto den kserw giati alla sto mialo mou girnouse sinexia h skepsh pws tha einai h teleftea xronia pou thn pername oloi mazi.. :cry::cry: Makari na mhn vgei sosto to proesthima mou.

Δημοσίευση

Οχι Εύη μου, μακάρι να μη σου βγει! κι εγώ πάντως το ίδιο σκέφτομαι κάθε φορά, ειδικά σε γιορτές κλπ, λέω πάντα από μέσα μου "λες να μην είναι εδώ του χρόνου;", αλλά το λέω από το φόβο μου όχι από προαίσθημα κλπ. Πιό πολύ έτρεμα και φοβόμουν όσο ήμουν έγκυος, παρακαλούσα το Θεούλη να μην πάθει τίποτα αυτούς τους 9 μήνες γιατί με τη στενοχώρια που θα τραβούσα δεν θα την έβγαζα καθαρή... ευτυχώς με άκουσε ο Θεούλης! Μερικές φορές ακούω που λένε "τι; είναι πάνω από 80; και πόσα χρόνια δηλαδή θέλεις να ζήσει, πάλι καλά!", και στενοχωριέμαι... γιατί εντάξει δεν λέω, έζησε αρκετά χρόνια και μακάρι όλοι να έφταναν εκεί, αλλά όταν ο άλλος είναι ένας άνθρωπος που λατρεύεις, δεν θέλεις να φύγει ούτε στα 80 ούτε στα 100, τον θέλεις πάντα εκεί! Δυστυχώς όμως...

Είσαι στο μπαλκόνι με σανγκρια; εγώ κάνω ένα τσιγάρο και πάω να ξαπλώσω κουράστηκα πολύ σήμερα

Α οκ, καληνύχτα! να του δώσεις πολλά φιλάκια, περαστικά του! πάω κι εγώ...

Δημοσίευση

Kalhmera manoules mou.

Exthes telika o mikros me perimene orthios sta kaggela fonazontas mamaaaaaa kai fisika h grinia ekselixthike se klama. Otan ton pira aggalitsa akousa thn kilitsa tou na gourgourizei kai etsi tou ekana ena mpoukali gala gia na koimh8ei. Kapou meta ths 3 koimithikame gia na ksipnisei ouriazontas sths 5:30...Ti alo ......Htan xezmenos (diaria pali) :?:? Ton eplina kai gia na tou valw krema mas akouse olo to tetragono...Twra sths 8 ksipnise pali xezmenos, pali diaria :-s:-s Prhn ligo tou edosa gala (mias kai einai to mono pou pinei-trwei tis teleftees meres) kai perimenw na paei 10 gia na parw thn paidiatro mas thlefwno....

Auta ta dika mas proina nea, Ti na tou ftiaksw pali shmera na faei gmt...? :-??:-??:-??

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
    • Να σου ζήσει κορίτσι μου, γέρος και τυχερός να είναι και να έχετε μια υπέροχη ζωή 🧿🩷 Θα σου πω και γω με τη σειρά μου να δώσεις χρόνο. Θα δεις πως σιγά σιγά όλα θα μπουν στη θεση τους και θα τα καταφέρεις άψογα. Η αρχή είναι όντως δύσκολη, όχι μόνο για τα πρώτα μας παιδάκια, αλλά και για εμάς τις ίδιες. Και εγώ έτρεμα τη στιγμή που θα έρθουμε στο νησί και θα μείνω ολομόναχη με τα δύο μωρά. Αλλά βρήκα τα πατήματα μου σιγά σιγά και η μεγάλη συνήθισε και έστρωσε πολύ η συμπεριφορά της.  Θα σου πω μόνο ότι καταφέρνω τα μεσημέρια και τις κοιμιζω και τις δύο ταυτόχρονα  (ναι ταυτόχρονα!) και ξαπλώνω και εγώ. Το θεωρώ προσωπικό μου επίτευγμα αυτό 😂😂 Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές, και να χαρεις όσο μπορείς αυτή τη βρεφική μωρουδιλα που ξέρεις πόσο γρήγορα φεύγει 🥹🩷
    • Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
    • Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊 Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄 Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄.  Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου.  Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒 Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!!  Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...