Μετάβαση σε περιεχόμενο

kaisariki me episkliridio

Recommended Posts

Οχι κοριτσακι μου, δεν πονας. Οταν σου κανουν την επισκληριδιο νιωθεις βεβαια εναν πονο απο το τρυπημα, αλλα ειναι υποφερτος. Κατα τη διαρκεια της καισαρικης δεν καταλαβαινεις ΤΙΠΟΤΑ!!! αφου εγω εκανα καλαμπουρι με τον χειρουργο και με τις μαιες, αλλα μετα θα πονεσεις κανα 2 μερουλες. Αρκετα μπορω να πω. Αλλα μη φοβασαι, μολις θα εχεις το μωρακι σου θα τα ξεχνας ολα. Καλη γεννα σου ευχομαι και μη φοβασαι τιποτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά εγώ πόνεσα αρκετά με την επισκληρίδιο, γιατί προφανώς ο αναισθησιολόγος ήταν άσχετος :shock: και με τρύπησε τέσσερις φορές για να βρει το σωστό σημείο.

άρα για συζήτησέ το με το γιατρό σου, να φροντίσει-αν μπορεί βέβαια- να είναι έμπειρος ο αναισθησιολόγος!

την ώρα της επέμβασης δεν καταλάβαινα τίποτα από θέμα πόνου, μερικά τραβήγματα στην κοιλιά όταν έβγαζαν το μωρό μου.

Πάντως κατά την ανάρρωση δεν θυμάμαι να πόνεσα!

Σου εύχομαι με το καλό να γεννήσεις ένα υγιέστατο μωράκι!

Εγώ στην επισκληρίδιο δεν κατάλαβα τίποτα .. ούτε καν το τσίμπιμα ! μου είχαν πιάσει τη κουβέντα η μαιες και ο γιατρός μου (επίτηδες) και δεν κατάλαβα τίποτα !

Όπως σου είπε και η athinouli μετά θα πονάς λιγάκι αλλά με τα παυσίπονα ο πόνος θα σου περνάει .. ειδικά όταν παίρνεις αγκαλιά το μωράκι σου θα τα ξεχνάς όλα ! Μην ανησυχείς ... δεν είναι τίποτα το τρομαχτικό .. είναι όλα υποφερτά!!

Με το καλό κοπέλα μου και καλή λευτεριά !

Οταν μου εκανε την επισκληριδιο μουδιασα απο την μεση κ κατω , με επιασαν κριαδες και μου φορεσαν μασκα οξυγονου μεχρι να με πΑνε στο χειρουργειο. Η ψυχολογια μου ειχε φτασει στο 0.

Ευτυχως που ο γιατρος ηταν 8ειος μου και καπως ημουν ηρεμη.

Αφου γεννησα την μπεμπουλα για δυο ωρες ημουν παλι με κρυαδες και με το οξυγονο.

Μετα για 4 ημερες με ειχαν με τσαι και με φρυγανια,εβλεπα τις διπλα κοπελες που ειχαν γεννησει φυσιολογικα και τρωγανε ενα τελειο μενου κ μου πεφτανε τα σαλια.

Δε μπορουσα να κοιμη8ω γιατι ποναγα, ουτε να γυρισω στο πλαι ουτε να παω τουαλετα. Ο πονος της καισαρικης φευγει σε 1 μηνα.

Δεν 8ελω να σε επειρεασω , ο κα8ε οργανισμος ειναι διαφορετικος. Εγω ειμαι φοβιτσιαρα απο την φυση μου. Εδω πηγαινα να γεννησω και μολις ειδα το χειρουργειο εβαλα τα κλαματα και οι μαιες με κα8υσυχαζαν :roll::roll::roll:

Γεννησα πριν 23 μερουλες με καισαρικη κ επισκλειριδειο..

Δεν καταλαβα απολυτως τιποτα κ γω ουτε το τσιμπημα ουτε μετα ουτε μεχρι τωρα εχω πονεσει καθολου μετεγχειρητικα..

Απο την πρωτη μερα σηκωθηκα κ την επομενη εκανα βολτες συνεχεια..

Δεν ξερω αν παιζει ρολο που μου εβγαλαν την επισκληριδειο 2.5 ωρες μετα την γεννα..

Δεν θα εκανα ολικη παρα μονο αν ηταν αναγκη..η στιγμη που θα αντικρυσεις το μωρο σου την ωρα που θα γεννηθει εναι μαγικη..μην την χασεις!!

Με το καλο νακρατηεις αγκαλια το μωρακι σου!!!

με την επισκληριδιο δε καταλαβα τιποτα,ουτε καν το τσιμπημα της βελονας!!

μπορει ο αναισθησιολογος να ηταν καλος μαλλον,αλλα επαιξε ρολο και η μαια μου που με βοηθησε πολυ ψυχολογικα..στηριζομουν στους ωμους της οσο πιο πολυ μπορουσα ειχα σκυψει για να βοηθησω τον αναισθησιολογο και μετα το τρυπημα ενιωσα ενα μουδιασμα απιστευτο και μια παγωμαρα απο την μεση και κατω,η πλακα ηταν οτι μου κουνουσαν τα ποδια μου για να με ξαπλωσουν κι εγω νομιζα οτι εβλεπα τα ποδια αλλου ανθρωπου!!!! σε δευτερολεπτα ενιωθα να με πατανε στην κοιλια με δυναμη και μετα καταλαβα οτι εκεινη την ωρα εβγαινε ο πριγκηπας μου!!!τι συναισθημα ηταν αυτο!!

στην ανανηψη βεβαια κρυωνα αρκετα,οταν με πηγαν στο δωματιο ημουν αρκετα καλα,σε εχουν συνεχεια με παυσιπονα στον ορο,τα ραμματα λιγο με ποναγαν και δε μπορουσα να γυρισω ευκολα πλευρο,αλλα απο το ιδιο βραδυ με βοηθησαν οι νοσοκομες να σηκωθω και να κανω καποια βηματα στο δωματιο μου..παντως καλο ειναι να σηκωθεις οσο γινεται πιο γρηγορα για να λειτουργησει και το εντερο σου!!!

αυτο με το φαγητο που ειπε η penny ειναι αληθεια!!πειναγα απιστευτα αλλα για τρεις μερες με ειχαν με τσαι και φρυγανια..και μετα σου ελεγαν οτι πρεπει να πας και τουαλεττα..πώς να λειτουργησει το εντερο αν εισαι τρεις μερες νηστικος!!!!

με το καλο το μωρακι σου και μη φοβασαι τιποτα!!

Εμένα κορίτσια πάντως γέννησα στις 10 το πρωί και το βράδυ μου έφεραν κανονικό φαί να φάω ! και όλη την ώρα είχα το γιατρό απο πάνω μου να μου λέει : Πρέπει να φας ... πρέπει να φας .. για να λειτουργήσει το έντερο !! απο φαϊ δηλαδή δεν είχα παράπονο .. χιχιχι ! :D

Και να σου πω και κάτι . .σε λίγους μήνες που θα γεννήσω το 2ο παιδάκι μου πάλι με καισαρική .. δεν φοβάμαι καθόλου ! τώρα την ξέρω τη διαδικασία και ξέρω τί να περιμένω .. ! λίγο υπομονή στην αρχή θέλει και μετά είσαι μια χαρά !

Να πας με ανεβασμένη ψυχολογία .... ! να σκέφτεσαι το μπεμπάκι σου και όλα θα περνάνε ... ;)

Κορίτσια καλημέρα!

Και εγώ με προγραμματισμένη καισαρική με επισκληρίδιο το βλέπω να πηγαίνω λόγω μυωπίας. Να σας ρωτήσω κάτι λίγο πιο αδιάκριτο εσάς τις παλιές; Με το θέμα τις αποτρίχωσης τι κάνατε; Είχατε προετοιμαστεί από πρίν ή τους αφήσατε αυτούς να σας ξυρίσουν; Ξυρίζουν και κοιλιά και από κάτω; Δεν ξέρω αλλά λίγο ανατριχιάζω να με ξυρίζει κάποιος εκεί κάτω. :oops: Αλλά και πάλι επιτρέπεται να κάνεις αποτρίχωση σε αισθητικό ειδικά με ζεστό κερί, σε τέτοιες περιοχές, λίγες μέρες πριν; Αν πάλι το προσπαθήσω να ξυριστώ μόνη μου το θεωρώ απίθανο να τα καταφέρω με μια κοιλούμπα που θα έχει γίνει τεράστια μέχρι τότε. Μπορεί να ακούγεται λίγο ηλίθια η ερώτηση αλλά είναι κάτι που το αναρωτιέμαι καιρό. :)

MaDi γιατί να ξυριστείς από κάτω αν πρόκειται να γεννήσεις με καισαρική? :shock:

σε κάθε περίπτωση πάντως, εγώ μια χαρά ξυριζόμουν και ας είχα και κοιλούμπα :lol:

τώρα, για την αποτρίχωση με κερί, δεν ξέρω να σου απαντήσω.

Βρε sousou έτσι μου είπε μια φίλη μου που έκανε και αυτή καισαρική. Ότι την ξύρισαν και από κάτω. Και εμένα στην αρχή μου ακούστηκε κουλό αλλά σκέφτηκα ότι το κάνουν αναγκαστικά σε όλες. Εσένα δηλαδή τίποτα εκεί κάτω ε; Αχ τι καλά! Μακάρι να μη χρειαστεί και σε εμένα! :D

Καλησπέρα κορίτσια και με το καλό να γεννήσετε!

Εγώ λοιπόν πήγαινα υποτίθεται να γεννήσω φυσιολογικά αλλά η μπέμπα είχε άλλα σχέδια και δεν ήθελε να κατέβει, οπότε κάναμε ξημερώματα καισαρική. Το θέμα του πόνου είναι πάντα υποκειμενικό. Εγώ πάντως, αν και γενικά δεν αντέχω τον πόνο, έχω μείνει με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την καισαρική. Δεν πόνεσα ούτε για ένα λεπτό. Ούτε όταν την έβαζε ο αναισθησιολόγος, ούτε το επόμενο πρωί, ούτε τις επόμενες μέρες από τα ράμματα, τίποτα!!!

Άντε και με ...κανέναν πόνο σε όλες!!!!!

Για να επιλεξεις την επισκληρ πρεπει πανω από ολα να εισαι συνεργασιμεη με γιατρο και μαια...να μην εχεις αγχος γιατι αλλιως κινδυνευεις να σε πιασει πανικος και να δυσκολεψεις τον γιατρο σου...

εγω λογω αγχωδους χαρακτηρα και επιμονης του γιατρου μου να αποφυγω την επισκλ πηγα με ολικη..μετα εχει πονο αρκετο, εγω τουλαχιστον πονεσα πολυ αλλα μετα απο 4 ωρες ημουν μια χαρα..

Madi γιατι σου φαινεται περιεργο το ξυρισμα στην καισαρικη..το ιδιο απαραιτητο ειναι..αν δεν μπορει βαλε μαμα ή αντρα να σε ξυρισει :D:D:D εχω την εντυπωση οτι σε αισθητικο με κερι εκεινες τις μερες δεν ειναι και το ιδανικο..

με το καλο τα μωρακια σας!!!

εγω εκανα καισαρικη με επισκληριδιο και οσο φοβομουν πριν τοσο το καταφχαριστηθηκα μετα..ο αναισθησιολογος ηταν σαινι ουτε που καταλαβα τιποτα στην διαρκει της καισαρικης ενοιωθα μονο μια πιεση και κουβεντιαζα κανονικα με ολους.ενα μουδιασμα νοιωθεις γαργαλιστικο για μενα ειδικα οσο ξεμουδιαζα πεθαινα στα γελιαμεχρι το βραδυ ημουν μια χαρα και δεν πονουσα καθολου ουτε τις επομενες μερες ουτε τιποτα παρενεργειες ειχα..ολα μια χαρα.μην φοβασαι τιποτα εχε εμπιστοσυνη και ολα θα πανε σουπερ...με το καλο το μωρακι σου..

Γεια σας κορίτσια! Με το καλό τα μωράκια σας!

Θα συμφωνήσω με τη sousou... Γέννησα στο Ιασώ και ο αναισθησιολόγος ήταν μάπας, άσχετος και πανίβλακας! με τρύπησε 4-5 φορές κ πόνεσα πολύ :cry: Απαραιτήτως συνεννοήσου με τον γιατρό σου! Εγώ δεν πρόλαβα να το κανω, γιατί γέννησα ξαφνικά 1 μήνα πιο πριν κ ο γιατρός μου έτυχε να απουσιάζει σε συνέδριο :|

Κατα τα άλλα, η ανάρρωση ήταν υποφερτή, με πόνο την 2η και 3η μέρα, ωστόσο περπατούσα όπως μπορούσα, ελαφρώς σκυμμένη. απο 4η και μετά νομίζω δεν ήταν κάτι φρικτό. βέβαια, μπορεί να μην πονούσα ούτε 2η και 3η, ΑΝ μου χορηγούσαν παυσίπονο αυτές οι άσχετες νοσοκόμες :x

Δεν νομίζω να αγχωθώ στο 2ο ή και 3ο παιδί μου για την διαδικασία, όμως απαρέγκλιτα θα φροντίσω να κάνω σαματά για έναν καλό αναισθησιολόγο, επιστήμονα κ σωστό!

Όσο για το ξύρισμα, δεν κάνει κ πολλά αυτή που σε ξυρίζει στο δωμάτιο προετοιμασίας. εγώ φρόντιζα MaDi να το περιποιούμαι σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην τρέχω να ξυρίζω ατελείωτες ώρες :lol: γέννησα 19/2 και επειδή 2 μέρες πριν είχα πάει γυναικολόγο κ φοβόμουν μήπως με εξετάσει να δει τράχηλο, ήμουν σε "καλή κατάσταση".. πού να ΄ξερα ότι λίγα 24ωρα μετά θα είχα δει το απαυτό μου τόσοι άνθρωποι.................. μην αγχώνεστε ούτε γι'αυτό, ούτε βεβαια για το περίφημο κλύσμα. δεν είναι κάτι!

φιλάκια

Εκανα 2 καισαρικές με αναισθησία από τη μέση κ κάτω.Κ οι 2 καισαρικες δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους.Στην πρώτη δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα στη διαδικασία του χειρουργείου κ ήμουν στην τρελλή χαρά.Ο αναισθησιολόγος αστέρι με την πρώτη κ δεν κατάλαβα τίποτα!όλα ξεκίνησαν όταν ξεμούδιασα.Πόνεσα αρκετά εως και πολύ θα έλεγα τις 2 πρώτες μέρες.Στη δεύτερη καισαρική ο αναισθησιολόγος με τσίμπησε 3 φορές μέχρι να το πετύχει και γενικά ενώ ήταν όλοι πολύ καλοί κ με έπιαναν κ κουβέντα εγώ ζαλίστηκα δεν μπορούσα να ανεχτώ με τίποτα τη μάσκα οξυγόνου κ ανυπομονούσα να τελειώσουμε.Κ υποψιασμένη όπως ήμουν από την πρώτη φορά φοβόμουν οτι όταν ξεμούδιαζα θα πονούσα κ περίμενα...Όμως θαύμα!Δεν πόνεσα σχεδόν καθόλου σηκ\ώθηκα αμέσως,Εφαγα αμέσως κ γενικά όλα καλά!Εννοείται σε ξυρίζουν όταν πρόκειται για καισαρική για αντισηψία.Κ από κάτω και την κοιλίτσα.Θα σου πρότεινα να το κάνεις μόνη σου από πριν γιατί 'ολες μαίες συνήθως δεν είναι κ τόσο "περιποιητικές"θα έλεγα :D Το δικό μου ζόρι ήταν ο καθετήρας :oops: Καθε καισαρική είναι διαφορετική αυτό θέλω να σου πω.Τον πόνο η καθεμία μας τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

Μη φοβάσαι μόλις δεις το μωράκι σου όλα θα τα ξεχάσεις.Με το καλό! :)

Συμφωνώ με τη κοπέλα που είπε οτι ο πόνος για τη κάθε γυναίκα είναι διαφορετικός.Για μένα το τρύπημα της επισκληριδίου ήταν χάδι μπροστά στους πόνους των συσπάσεων που είχα!Μάλλον έτυχα σε καλή αναισθησιολόγο απ'ότι διαβάζω οι περισσότεροι είναι άσχετοι! Τεσπα,μετά τη γέννα όμως..τί να λέμε,οι βλαμμένοι(δημ.νοσοκομείο) λόγω οτι είχαν τελειώσει οι μπαταρίες για το μηχάνημα της επισκληριδίου και με άφησαν έτσι απλα με μία παυσίπονη..τα είδα όλα! :o Έκλαιγα κάθε φορά που ακουμπούσε κάποιος το κρεβάτι μου κ κουνιόταν. Μέχρι τη 3η μέρα πλέον που ηρέμησα κάπως κ κατάφερα να σηκωθώ για περπάτημα.Ξαναλέω οτι ο πόνος διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο μη φοβάσαι! Πάντως το 2ο θα ψάξω πολύ για να το γεννήσω φυσιολογικά. Με το καλό κοριτσάκι! :D

zwi egw ponesa stin episkliridio alla o ponos itan ipofertos mprosta stous ponous pou eixa otan efige i drasi tis meta apo wres..Tis epomenes meres ponousa FRIXTA k eimoun sinexws me pausipona k MORFINI :o:shock: (to swlinaki pou mou valane to episkliridio mou to afisane mexri k tin 2i mera k ap'ekei mou vazane ta pausipona gia kaliteri drasi) alla k pali otan ekana mia kinisi eklaiga apo tous ponous, sfadaza!! Piesa omws ton eauto mou k sikw8ika tin 2i mera me pono 4ixis k perpatisa (nomiza pws den 8a ta kataferw pote alla evala peisma) skifti pigena ennoeitai..Nomiza pws pote den 8a perasoune autoi ponoi k 8imame pou mou elege i mama mou pws 8a figoune sintoma k tis elega apoklietai alla des pws efigan :D..Eixa pei pws den 8a kanw 2o mwraki alla stin evdomada eimoun paaaara poli kalitera k pira tin kouventa mou pisw :))..

Ka8e periptwsi omws einai diaforetiki opws eides apo ta minimata twn koritsiwn..Otan evlepa tin kori mou elega xalali tis k 8a pernousa k xeirotera gia xari tis..

Na pane ola teleiaaaaaaa!!!!!!

εγω γεννησα με καισαρικη κ ραχειαια ειναι ιδια διαδικασια διαφορετικη αναρρωση...

εγω πηγα ξυρισμενη αλλα με κοιταξαν κ εκει κ τα πηραν λιγο εκει που μου ξεφυγαν!!!

καλα το κλισμα θεικο!!!ενοιωσα σαν τον ηλιθιο στην ταινια ηλιθιος κ πανηλιθιος :lol::mrgreen::lol::lol::lol: κ εμενα πιο πολυ απο ολα με ενοχλησε ο καθετηρας :?

οταν ηρθε η ωρα να βγει το μωρο δεν πονεσα ενοιωθα μονο εντονα τραβηγματα κ μετα ενα ουααααα!!!!οσο για την ωρα της ενεσης στην μεση ουτε αυτο πονεσε μια μικρη ενοχληση μονο στους σπονδυλους...

γενικα η εμπειρια μου ηταν πολυ καλη και η αναρρωση ευκολη!!!το μονο επωδυνο σημειο ηταν η πρωτη φορα που σηκωθηκα εκει λιγο τραβαει...

μην φοβασε ολα καλα θα πανε!!!

Καισαρική με επισκληρίδιο κι από εδώ!

Καλό αναισθησιολόγο θέλει και απόλυτη ακινησία από σένα την ώρα της ένεσης. Ένα τσιμπηματάκι όλο κι όλο και μετά τίποτα, άκουγα τι γινόταν, έκανα πλάκες με τη μαία μου, μέχρι που είδα τον υπέροχο γιο μου να βγαίνει και μου τον έβαλαν στο στήθος κι έλιωσα στο κλάμα! Έφαγα λίγο τις παρενέργειες μετά, για κανένα τρίωρο στην ανάνηψη έτρεμα σαν το ψάρι κι είχα απίστευτη φαγούρα. Πέρασαν όμως μόλις με πήγαν στο δωμάτιο και τώρα με θυμάμαι να τρέμω και γελάω! Σηκώθηκα 3 φορές την ίδια μέρα! Πόνος λίγος. Το μηχάνημα της επισκληριδίου έμεινε μέχρι το απόγευμα της 2ης μέρας με παυσίπονα, ο καθετήρας επίσης κι ο ορός με αντιβίωση. Μόλις με αποσυνδέσανε από όλα τα σωληνάκια αισθάνθηκα ελεύθερη κι ωραία. Περπάταγα διαρκώς πάνω κάτω και σήκωνα μια χαρά μόνη μου το μωρό. Δε με ξαναενόχλησε ποτέ τίποτα (άντε κανένα τραβηγματάκι που και που). Έπαιρνα Voltaren υπόθετα για δέκα μέρες και φορούσα ένα λαστέξ τις ώρες που ήμουν όρθια. Έβγαλα το μικρό την πρώτη του βόλτα 10 ημερών στο μάρσιπο και η τομή δε με πόνεσε καθόλου!

Όσο για την προετοιμασία, τα κλασσικά, ξύρισμα για αποφυγή μολύνσεων και γιατί η καισαρική τομή πια (κι αν είναι και μάγκας ο γιατρός) γίνεται πολύ χαμηλά, μόλις πάνω από το κόκκαλο, σε σημείο που κανονικά υπάρχουν τρίχες. Κλύσμα, πλυσιματάκι, ρομπίτσα και γραμμή για το χειρουργείο. Εκεί ξάπλα, καλωδίωση με καρδιογράφο και πιεσόμετρο. Φώτα και κρύο! Το τσικ από τον αναισθησιολόγο και σε ελάχιστα λεπτά, το υπέροχο κλάμα!

Όλα τέλεια σου λέω, μη φοβάσαι τίποτα! Αχ συγκινήθηκα!

Με το καλό να αγκαλιάσεις το μωρό σου!!

εγω γεννησα με καισαρικη κ ραχειαια ειναι ιδια διαδικασια διαφορετικη αναρρωση...

εγω πηγα ξυρισμενη αλλα με κοιταξαν κ εκει κ τα πηραν λιγο εκει που μου ξεφυγαν!!!

καλα το κλισμα θεικο!!!ενοιωσα σαν τον ηλιθιο στην ταινια ηλιθιος κ πανηλιθιος :lol::mrgreen::lol::lol::lol: κ εμενα πιο πολυ απο ολα με ενοχλησε ο καθετηρας :?

οταν ηρθε η ωρα να βγει το μωρο δεν πονεσα ενοιωθα μονο εντονα τραβηγματα κ μετα ενα ουααααα!!!!οσο για την ωρα της ενεσης στην μεση ουτε αυτο πονεσε μια μικρη ενοχληση μονο στους σπονδυλους...

γενικα η εμπειρια μου ηταν πολυ καλη και η αναρρωση ευκολη!!!το μονο επωδυνο σημειο ηταν η πρωτη φορα που σηκωθηκα εκει λιγο τραβαει...

μην φοβασε ολα καλα θα πανε!!!

K egw Soulaki mou episkliridio me sindiasmo raxiaias tin diafora den tin katalava mou tin e3igisane alla k pali, ee eimai 3an8ia gia auto :))..I mia apo tis 2 dra pio grigora? Kati tetoio 8imame..

Egw ekana apotrixwsi olo to kormi mou me meli i maia pou me ele3e mou eipe pws eimai mia xara alla perase mia fora to 3irafi ekei sto simeio pou 8a ginotan i kaisariki (ekei xamila sto kokkalo pou anafere k i fili Daphne :) ) mipws emeine kamia trixoula :D

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...