Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Nενη υπάρχει ένα θεματάκι δίπλα ρίξε μια ματιά και θα καταλάβεις!!! ;)

λοιπόν ανακάλυψα από πού προέρχεται ο θόρυβος: δεν είναι το ρούτερ αλλά ο ανιχνευτής καπνού (smoke detector) :o:o:o:o:o ....σου σπάει το τύμπανο, δεν ξέρω ποιά είναι η λύση, αν έρθει ο άντρας μου ας την βρει!!!! εγώ παρήγγειλα φαγητό!!!! ;):roll::roll:

  • Απαντήσεις 997
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Ρε ελενη 2 μηνων;;; :shock::shock::shock: μηπως ειναι 2 χρονων;;;; :?:?:?

Καλε αυτο με το μπιμπερο που το ειδε;;;δε φοβαται μη πνιγει το μωρο;;; :o:o:o

Κριμα ρε :cry::cry::cry:

Κοριτσια δε χωρανε με τπτ τα πραγματα στο αμξι.Μαλλον θα παω με το Κτελ... :lol::lol::lol:

Δημοσίευση

Παναγιωτα απιστευτο εεε...

Και να προσπαθει να μου αποδιξει οτι ειναι σωστη παιδαγωγικη μεθοδος κι ετσι θα σκληραγωγησει και θα το κανει σωστο αντρα :evil::evil::evil:

Και ποσο μ@@@@@@ ειμαι που καθομαι και νταντευω ακομα το μικρο, θα το κανω φλουφλη :evil::evil:

Δημοσίευση

Εγω παλι παιδια γνωστη μερκελ σα τη Γωγω :P δεν ειμαι κατα αυτης της μεθοδου,αλλα με προυποθεσεις..αν και δε μου αρεσει ουτε η λεξη "μεθοδος" ουτε "εκπαιδευση"...δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα οπως ακουγονται,ουτε αφηνεις το μωρο(δε μιλαμε για νεογεννητο) να κλαιει 40 ωρες μονο του μεχρι να σταματησει...αν γινει με υπομονη και αγαπη τιποτα δε παθαινει ουτε στην εφηβεια θα βγαλει κατι..

Κι εμενα με αφησε η μανα μου(χειροτερη μερκελ απο μενα) και μαλιστα πραγματικα μονη μεχρι να σταματησω να κλαιω και μια χαρα εφηβεια περασα(ειχα πολλους γκομενους μονο, λετε γι αυτο;;; :lol: )

Τα παντα θεωρω οτι ειναι αναλογα πως τα πραττεις,ποτε τα πραττεις και γιατι τα πραττεις! ;)

Επισης βρε Παναγιωτα μου συμφωνω οτι αλλο να το αφησεις να κλαιει επειδη κανεις μπανιο(ή οτιδηποτε αλλο) το αλλο παιδι κι αλλο επειτηδες,αλλα για τη δικη σου συνειδηση...το μωρο δε το ξερει!!!!! :P εκεινο κλαιει ειτε ετσι ειτε αλλιως και δε ξερει οτι εσυ δε πας γιατι εχει παρει φωτια ο κωλος σου με το αλλο!!! :lol:

Λοιπον Γωγω οταν γινουν εφηβοι τα καμαρια μας,ελπιζω να μιλαμε ακομη με τουτες εδω τις τσουπρες να τους δειξουμε τι σπαθια παιδια εγιναν!!! :lol::lol::lol:

Καλα Νενη η περιπτωση που λες ειναι...ΠΕΡΙΠΤΩΣΑΡΑ!!!! :evil::evil::evil: Αυτο με το μπιμπερο ακομη δε μπορω να καταλαβω πως και γιατι το κανει!!! :evil::evil::evil:

Δημοσίευση

Τονια :?:? δικιο εχεις ρε..αλλα για τη δικη μου συνειδηση δικαιολογουμαι :oops::oops::oops:

Ο πατατουλης μου απο χθες μπαμπαλιζει συνεχεια... :x:x:x Βεβαια κινητικα ειμαστε σαν τα κουτσουρα.

Μονο μπρουμυτο_ανασκελα γυρναμε. :mrgreen:

Τονια αμα μιλαμε μαρη -που θα μιλαμε ρε- θα μου λες "τι κανει Ο Ν;;;κλωτσαει ακομη στον υπνο του;;;" :lol::lol::lol::lol:

Δημοσίευση

Με μια πετσετα κατω απο το λαιμο, αν μπορεις να το φανταστεις :evil::evil::evil:

Εχω λιωσει το φατσοβιβλιο, εχω παρατησει 2η μερα τον αντρα μου με τα μικρα και ειμαι στο γραφειο του.... ειμαι πολυ γαιδουρα;;;;;;

Χτες τους βρηκα να φτιαχνουν παγωτο και οι τρεις!!!! Εεεε ηταν για φιλημα!!!!Ειδικα αφου μετα τα μαζεψαν ολα!!!!!!!! :YMHUG::YMHUG::YMHUG:

Δημοσίευση

εβλα το μικρο για υπνο γιουπι !!!!

τωρα φετααααααααααααα

ο Μ θα κοιμηθει οταν παω και εγω για υπνο ,βλεπει ντορα και εγω θα σερφαρω λιγο .

τρωω και πεπονι για βραδινο :D

Δημοσίευση

καλησπερα γκετλς!

Δεν σας διαβασα ακομη..οχι ολες τις σελ..!

Αγχωθηκα με αυτα που λενε οι Παναγιωτα-Ιουλια-Μαρια....Θελω να ξεκινησω αμεσα διαβασμα...δεν ξερω που πανε τα 4...Ιουλια να ερθω αυριο για καφε?Αντε το πολυ μεθαυριο! :oops: Θελω να μου τα πεις απο κοντα...ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Καπου ειδα πως πριν 2 χρ. πηραν μονο 25 γεωλογους!!!!Τρελλες πιθανοτητες! :lol::lol: Αλλα νιωθω πολυ αισιοδοξη πως θα γινει ενα θαυμα!Κ αν δεν γινει...Το ταξιδι προς την Ιθακη ειναι που μετραει!!!! ;););)

Απ'την αλλη σκεφτομαι να ...καθαριζω σπιτια!!!Μια χαρα λεφτα θα βγαζω κ θα εχω κ ευελικτο ωραριο!!! :P:lol::idea::idea::idea::idea: (ιδεα και τι ιδεα?!!!)

Παναγιωτακι μου σ'ευχαριστω πολυ!Θα σε πρηξω κ εσενα,μην ανησυχεις! ;):oops: Καλα να περασεις στις διακοπες σας!!!

Αργυρω ο αντρας μου τελευταια γυρναει καποιες μερες νωριτερα στο σπιτι οποτε κραταει εκεινος τη μικρη.Χθες οταν εφυγα για το κομ. κοιματαν η Αννυ για μεσημερι.Επισης το βραδυ την κοιμισα κ εφυγα.Εκεινος απλα....κοιμηθηκε του καλου καιρου(στο πατωμα παλι :shock: ) κ η Αννυ ή δεν ξυπνησε καθολου(3πμ γυρισα) ή ξυπνησε,δεν την ακουσε κανεις κ ξανακοιμηθηκε! :?:?

Γενικως απο τοτε που...Ξεσαλωνω :lol::lol: την κραταει η μανα μου 1-2 φορες τη βδ για 2 ωρες ή ο Α....

Ελενακι θα περασετε σουπερ στη Γαλλια!Και μη φοβασαι!Νομιζω ειναι φημες ολα αυτα...φαντασου τι θα λενε για την Ελλαδα! ;)

Τονια ΔΕΧΟΜΑΙ!Και για γαιδουρονησι κ για Ξανθη κ για την ζωη ναυαγων!Ετσι δεν θα ανησυχω κ για το οικονομικο!!!! :lol: Φινα θα περασουμε!Θα εχουμε κ κατσε καλα μαυρισμα!

Συνεχιζω!

Ιουλιαααααα ετοιμασε καφε...δε με νοιαζει!!!!χαχαχα

Μεσα για πυξ λαξ!Θα τα πουμε αυριο(η μεθαυριο,χωρις πιεση! :P:P:P )

Δημοσίευση

Το "γκετλς" σημαινε "γκερλς"! :P

Γωγω εσυ κοριτσακι μου το βιολι σου!!! :lol::lol::lol: Δε θα θυμαται λεει το βρεφος ~x( ...Με τρελαινεις αλλα....θα αντισταθω στον πειρασμο! ;) Η καθε μανα,στα παιδια της.... :D

Κατι με την Ιουλια που εκανε χιουμορ αλλα 1η φορα δεν το καταλαβα...κατι με το θεμα που λετε που δεν το βρηκα....Εχω κ κιμα μυαλο οπως ειπαμε...Το εκαψα τελειως!

Μα ποοοοσο ωραια περασα χθες?!!!!Και ενιωθα κ θεα!!!Τοσο ωραια κ οικεια παρεα(συμμαθητες)!

Σημερα ημουν καπως κομματια../.αλλα δε φταιει μονο το ξενυχτι,το αλκοολ και...το πουρο :lol::oops: !Ειναι κ η γενικοτερη ψυχολογια μου!Παντως ηταν κ ο μπαμπας της εδω οποτε...Οκ!

Που ειστε καλε???

Επεξεργασια για να μη γεμισω ποστ!

Βρηκα για ποιο θεμα μιλουσατε!Οταν πρωτο ανοιξε(η τεσπα οταν το διαβασα) σχεδον στενοχωρεθηκα αλλα εχω καταφερει αρκετα καλα πλεον να μην νοιαζομαι για τους αλλους κ τα παιδια τους! :?

Ολα στη ζωη ειναι ισα μοιρασμενα.Το πιστευω αυτο.Καποιος μπορει να ειναι πλουσιος αλλα να βασανιζεται συναισθηματικα.Καποιος φτωχος αλλα ευτυχισμενος.Για αλλους η μοιρα εγραψε γονεις αγαπημενους,για αλλους διαζευγμενους....Καποιοι ειναι εξυπνοι κ "χανονται" κ καποιοι κουτοπονηροι κ κερδιζουν...Πως να αλλαξεις τη μοιρα σου?Απλα κανεις οτι καλυτερο μπορεις κ μακαρι κ οσοι μπλεχτουν στη ζωη σου να κανουν κ εκεινοι το ιδιο...!

Τι λεω τωρα...! 8-)

Σημερα μου ειπε η Λινα για μια ασχετη-αγνωστη που την προετρεψε να δινει κ καμια ξυλια στη Σοφια αν της φυγουν τα τσισακια(βγαζουν παμπερς)! :o:o:o:evil::evil::evil::evil::evil: Ετσι λεει εκανε κ αυτη και επιασε!!!!οποτε τι να λεμε????????Τι να συζηταμε???Η γυναικα βρηκε την χρυση λυση! :evil::evil::evil:

Δημοσίευση

Γεια και από μένα!!!!!

Τελευταία όπως πάντα....

πιάσατε θέμα που με καίει τις τελευταίες μέρες...δεν κοιμάται καθόλου όμως :(:(:(

Όλο το 24ωρο 9 ώρες σύνολο...κομμάτια είμαι.γκρινιάζει κιόλας και δεν με έχει συνηθίσει σε τέτοια..Ελπίζω να είναι φάση μόνο,κανένα δοντακι πιστεύω...

Εκπαίδευση δεν μπορώ να κάνω όμως με τπτ,όσο και να κλαίω,όσο και να σέρνομαι το θεωρώ τελείως απάνθρωπο να αφήνεις το μωρό να κλαίει.

Αλλά δεν κατηγορώ και αυτές που το κάνουν,όπως λέει η Αναστασία,κάθε μάνα στα παιδιά της.

Έχω "πλακωθεί" με πολλές μάνες για αυτό και δεν ασχολούμαι πλέον,όποια πάει να μου πει κάτι της το κόβω.

Τώρα που το θυμήθηκα...Χθες που λέτε στο cosmos ειμαι στην αίθουσα φροντίδας παιδιού και αλλάζω πάνα στην μικρή.Με ρωτάει ο άντρας μου,"θα θηλάσεις;","μπα λέω θα της δώσω φαγητό,πριν 1 ωρα θηλασε"

Στο δωματιάκι θηλασμού/μπιμπερό είναι μία μαμά με την 1,5 μηνών κορούλα της,τον άντρα της και την μαμά της.

Βγαίνει ο άντρας της που μας άκουσε,και μου λέει πήγαινε αν θέλεις."Μπα όχι" λέω.

Ακολουθει η πεθερα του με την κόρη :evil::evil::evil: και μου λέει η πεθερά "πόσο είναι;""1 χρονών"λέω

"Ααααα ολόκληρη γυναίκα και την θηλάζεις ακόμα;" :evil::evil:

Φορτώνω εγώ και της λέω"φυσικά,και σχολείο να πηγαίνει αν θέλει θα την θηλάζω"επίτηδες το είπα :lol::lol:

Με πιάνει στην κουβέντα η κόρη,της λέω αχ τι ωραίο μωράκι που είναι,φαντάζομαι τώρα θηλάζει συνέχεια...

"α όχι λέει,κάθε 3-4 ώρες τρώει,μόνο από το 1 στήθος για 15 λεπτά"

"πολύ τυχερή είσαι της λέω,το βράδυ κοιμάται;"ε,τι άλλο θα ρωτούσα; :lol::lol::lol:

"ναι κοιμάται 10 με 6 το πρωί από την αρχή :o:o:o:o:o "

σοκ εγώ!!!!!"πω πω ρε συ τι τυχερή που είσαι" της λέω

και τι μου απαντάει ρε κορίτσια....

"ναι ναι πολύ τυχερή,αλλά τώρα θα την κόψω λόγω γάμου,όσο χάρηκε χάρηκε,φτάνει" :evil::evil::evil::evil:

για το βρέφος 1,5 μηνών :cry::cry::cry: που είναι τόοοοοοοσο βολικό,και το έλεγε με κακία το θα την κόψω όσο χαρηκε χάρηκε.....

Τι να της έλεγα,δεν μου βγήκε κουβέντα,λυπήθηκα πολύ όμως,μουρμούριζα μόνη μου μετά...άκου λόγω γάμου :evil::evil:

να ειπα για την βλαμένη και τέλος χρόνου,με περιμένει ο σύζηξ πάλι....

Τα λέμε αύριο,καληνύχτα!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση
Τονια αμα μιλαμε μαρη -που θα μιλαμε ρε- θα μου λες "τι κανει Ο Ν;;;κλωτσαει ακομη στον υπνο του;;;" :lol::lol::lol::lol:

:)):)):)):)):)):)):)):)):)) ΚΑΛΟΟΟ!!!! :)):)):)):)):)):)):)):))

Αχ εγω εχω μεινει στο μωρο που του βαζει πετσετα στο λαιμο από κατω!!! :o:o:o Οχι δε μπορω να το φανταστω βρε Νενακι...πως δηλαδη;;; στηριζει το μπιμπερο σε πετσετα κατω απο το λαιμο του;;;;

Μα ελεος... :(:(:( και δηλαδη αγκαλια ποτε το παιρνει αυτο το μωρο;;; :(:(:(

Επισης η ξυλια για να μαθει να κατουραει ειναι τρατζικ για μενα!!! :evil:

Αναστασι μην αγχωνεσαι ρε αν ειναι να σου κατσει θα σου κατσει! Ειναι και θεμα κωλοφαρδιας! ;) θελεις να σου πω πως διοριστηκα να κουφαθεις;;;;;

Εκανα τα χαρτια μου σε μια προκυρηξη για ενα δημοσιο παιδικο που ειχε βγει μολις ειχα τελειωσει τη σχολη(δηλαδη δεν ειχα καθολου καλα μορια περα απο το βαθμο) και ζητουσαν μονο 1 βρεφοκομο( δηλαδη μηδαμινες πιθανοτητες με τοσες στο ραφι!!)

Οταν βγηκαν τα αποτελεσματα ημουν 33η να φανταστεις!

Ε μετα απο 4-5 χρονια,οταν ημουν εγκυος τον Αλεξ και ειχα αποφασισει πλεον οτι δε προκειται ποτε να ξαναδουλεψω σε παιδικο σταθμο, με παιρνουν τηλ απο το σταθμο και μου λενε "θυμαστε που ειχατε κανει τα χαρτια σας στον ταδε π.σταθμο;;;οι 32 προηγουμενες αρνηθηκαν τη θεση και ηρθε η σειρα σας..θα τη δεχτειτε;;;"!!! ετσι εμεινα :shock::shock::shock::shock::o:o:o:o !!!!

Φυσικα δεχτηκα γιατι ποιος αρνειται θεση στο δημοσιο,ασχετα αν δε τη παλευω με τις συνθηκες που δουλευουμε... :?

Επισης Κατερινακι αυτη που λες δε πρπει να θηλαζε αποκλειστικα ε;;;;; γιατι να εχεις φαει ολο το γαμησι των πρωτων 40 ημερων μεχρι να τα καταφερεις και μετα οταν αρχιζει ο θηλασμος να γινεται ωραιος να λες οτι θα το κοψεις και για ηλιθιο λογο,μου φαινεται κουλο!!!!! :?

Δημοσίευση

Μπονζουρ!!!!

Τι κανετε;;;;εγω καλα...εδω ακομα!!!!

Παναγιωτα καλο ταξιδι..καλα να περασετε και προσοχη στο δρομο...

Καλε γιατι τα γραφετε ολα αυτα για να με συγχηζετε;;;...ακου ξυλια στον ποπο αμα κατουρηθει....

δεν μπορω...

με κανετε να αισθανομαι τρομερα μ@λ@κας μανα...

ο φοφος θα γινει τρομερα κακομαθημενο μωρο τελικα...να σημερα παλη πουρνο πουρνο χεστηκε πατοκορφα και αντι να μου το πει πριν...το ειπε μετα...κουβαληθηκε και λεει εκανες κακα...επρεπε να τον πλακοσω στις σφαλιαρες..ακου να τολμισει να τα κανει στην πανα καιοχι στο γιογιο..κακομαθημενο!!!!!!!

Παιδια δεν ξερω...εγω δεν μπορω να τα κανω αυτα...ουτε με τον υπνο ουτε μετιποτα...

ακομα και οταν με φερνει στα ορια μο σκεφτομαι πως δεν ξερω τι επιφυλασσει το μελον στο παιδι μο, δεν ξερω ποσο θα πονεσεικαι θα υποφερει στη ζωη του,ποσες υποχωρησεις θα χρειαστει να κανει,ποσες φορες θα χρειαστει να κανει "σουτ"..οποτε δεν μπορω να φανταστω να το προκαλω ποσο και εγω απο τωρα...

Απλα εχω αποδεχτει οτι καποια πραγματα με ενα παιδι ετσι ειναι...και δεν αλλαζουν,

ναι ο φοφος κοιμαται στο κρεβατι του μια χαρα...

καμια φορα ξυπναει μια φορα τη νυχτα..καμια δυο...μερικες φορες κατι παθαινει και ξυπναειπερισσοτερες...

ε πλεων επειδη εχει γινει ενα με τη ζωη μου θεωρω οτι δεν ξυπναει καθολου.

Ελενη μου μια χαρα μπαμπαςκαι τεκνα περνανε...μη το συζητας!!!!

Κατερινιω ασε....εχω ζησεισκηνες απειρου καλλους εκει στο τμημα φροντιδας...αλλα το χαμογελο Τζοκοντα με εχει σωσει απειρες φορες..

αποσημερα δουλια παλη ε;;;;...κουραγιο!!!!!!!

Αχ..πασαλειψε το πατωμα με το μπισκοτο.... :cry::cry::cry: ...δεν μπορω αλλο !!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Καλημέρα σας :x

μιλάμε για πολύ σπάσιμο νεύρων τα πιτσιρίκια πρωί πρωί.....και τους είπα και "σουτ" αλλά δεν έπιασε!!! :lol::lol::lol::lol::lol::?

Παναγιώτα με το ΚΤΕΛ? :lol::lol::lol::lol: για πόσες μέρες πάτε?....γιατί δεν χωράνε? αν ήμουν εκεί θα σου τα χωρούσα, είμαι πολύ καλή σε τέτοια θέματα....όλα τα χωράω χωρίς να τσαλακώνονται!!! ;)

δεν έχω χρόνο να διαβάσω τα υπόλοιπα....σας αφήνω....σήμερα φεύγουν και οι επισκέπτες μου......και από 1η Αυγ. αρχίζουν τα δύσκολα :?

Δημοσίευση

Καλημέρα!!

είμαι στη δουλειά!

Αναστασία μην αγχώνεσαι ρε όλα γίνονται..προσπάθησε ;)

Ρε Τόνια??? Σοβαρά μιλάς?? Έμεινα μόλις το διάβασα! :o:o:o 32 αρνήθηκαν τη θέση??

:shock::shock::shock:

Παναγιώτα θα σε πάρω τηλ κάποια στιγμή να βρεθούμε..

Με είδα σε φώτο με μαγιό και απογοητεύτηκα :( από Σεπτέμβριο γυμναστική :(

Αργυρώ ο Γ τοποθετεί τα πράγματα εγώ δε μπορώ τα βάζω όπως να 'ναι και χωράνε πάρα πολύ λίγα!

Σας είπα>>??? Βρήκα διπλό μισθό στην τράπεζα! :o:o:o Στην αρχή νόμιζα ότι κάναμε εμείς από δω μαλακία γιατί συνένη και σε μένα και στην φίλη μου (συνάδελφο). Αλλά τελικά είναι της τράπεζας :?

Δημοσίευση

Τονια μου τζιφος!!!!

εχω κατι πονακια αλλα ειναι αυτο ακριβως..πονακια...

δεν ξερω και ποτε ναπαω στο νοσοκομειο στην περιπτωση μου...αμα τα πονακια γινουν πονοι;;;;;

αμα δω κατι περιεργο...

δενε χω ιδεα..

εγω παντως σας τοπα πως αφενος θα τον Φαω τον μηνα...αφετερου θα ειναι Λιονταρακι το καμαρι μου...

Αργη γιατι αρχιζουν τα δυσκολα;;;;;

Μαρια νκαλα θα ηταν να ηταν διπλο ςκαι να τον κρατουσες ε;;;;;

Δημοσίευση

Τελικά η μαλακία δεν είναι της τράπεζας αλλά του διπλανού μου :mrgreen::o:o:o

Έμειναν απλήρωτοι 3 συμβ γιατί τα δικά τους λεφτά μπήκαν στο δικό μας λογαριασμό γιατί

αυτός έστειλε λάθος διαβιβαστικό!

όχι ρε γαμώτο και ήλπιζα να μην το πάρει κανείς χαμπάρι! :lol::lol:

Δημοσίευση

μαρακι εγω εγω.....

2 παιδια εχω κανει και δεν εχω κανει ΠΟΤΕ σεξ στη ζωη μου!!!! ντρεπομαι!!!!

και ο πρωτος μου αντρας ηταν γκει και δ εμε.....ποτε..αλλαο δευτερος...δεν...τουν ενδιαφερει το σεξ...με πηρε γαι τα ωραια μου ματια και για τα λευτα μου...

Εχει φυσικα και τρεις γκομενες μετις οποιες κανει ανεληπως σεξ τρεις φορες την ευδομαδα...αλλα με μενα οχι...για να μη του βγει ομω ςτο ονομα οτι ειναι ΚΑΙ αυτος γκει..φροντησε να με γκαστρωσει..με ειδικο σταγονομετρο..μ

Δημοσίευση

επίσης Χρύσα πρόσεξε μη καταπιείς τίποτα 8-) και ξαναμείνεις έγκυος ή φαντάσου να είχες κορίτσι

και να κάνεις σεξ ή κατι άλλο και να μείνει έγκυος και το μωρό :shock::shock::shock::shock:

το έχω ακούσει αυτό παλιά

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

  • Απαντήσεις

    • Αχ ο ύπνος...! θυμάμαι εκείνη την μέρα, 39+2, 24 ώρες, πριν γεννήσω παίζει να ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σε βαθύ ύπνο, 9ωρο, χωρίς διακοπές, χωρίς άγχος, χωρίς, χωρίς, χωρίς... 🤣 Νάτυ μου κι εγώ έπεσα θυμά των μαμάδων στα σόσιαλ, που μας "διδάσκουν" πως από νεογέννητα τα μωρά τους κοιμούνται σερί και πως σε κάθε sleep regression μαγικά ανατρέπουν κάθε παλλινδρόμηση και τα επαναφέρουν στις ρουτίνες τους... well, well....  Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο ύπνος είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο που κατακτάται - δε πιστεύω ότι μπορείς να "εκπαιδέυσεις" τον ύπνο, αλλά ίσως ότι μπορείς να βοήθησεις το μωρό σου να φτάσει εκεί. Εμείς με τον ύπνο ήμασταν αρκετά καλα μέχρι και 3 μηνών, σε σύγκριση μ αυτά που άκουγα από φίλους. Δλδ ο μικρός μου το νυχτερινό του ύπνο τον έκανε σε 2 ή 3 κομμάτια: πρώτη αφύπνιση σε 4/5 ώρες, δεύτερη σε 2/3 ώρες, και τελική για πρωινό ξύπνημα 1/1,5 ώρα. Κάποιες φορ΄ες το πρώτο κομματι ήταν και 6 ώρες σερί - μιλάμε για πολυτέλεια! 🤣 Μέχρι που εκεί λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες έσκασε το πρώτο sleep regression... Το οποίο όχι απλά μας τσάκισε, αλλά το φάγαμε στη μάπα μέχρι περίπου τους 9 μήνες που αποθήλασα. Τι να σου πω... δε θέλω και να σε τρομάξω αλλά υπήρχαν και ν΄υχτες που ξυπνούσε ανά 20λεπτά... 😵‍💫  Πάντως το κάθε μωρό είναι διαφορετικό - δε ξέρεις τι θα σου τ΄υχει! και σίγουρα δε φταις εσύ για το αν δεν κοιμάται σερί ή επειδή δεν κάνεις κάτι σωστά! Η αγκαλιά είναι συναισθηματική ασφάλεια, και είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά πλέον ότι ούτε θα το κακομάθεις ούτε άλλες βλακείες που έχεις ακούσει σίγουρα. Τώρα στη φάση που βρίσκεστε με τη μπεμπούλα σου, εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα για ρουτίνες και εκπαιδεύσεις,  απλά κάνε ό,τι λειτουργει - είναι κούνημα, είναι θηλασμός, είναι αγκαλιά, ό,τι πραγματικά δουλεύει. Εμείς χρησιμοποιούσαμε αρκετά τη μπάλα πιλάτες που είχα για τις ασκήσεις τοκετού, λειτουργούσε πάντα κυρίως στις ενδιάμεσες βραδινές αφυπνίσεις για να τον επαναφέρουμε στον ύπνο. Στον 3ο μήνα αυτό που θα προτείνω εγώ απ την εμπειρία μου είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου. Και το σημαντικότερο να είσαι συνεπής σ αυτή. Τις δύσκολες βραδιές ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τηρήσεις ρουτίνες και γενικά την ψυχραιμία σου, αλλά να προσπαθήσεις όσο μπορείς, με όση δύναμη σου απομένει γιατί θα αποδειχτεί σημαντικό σε βάθος χρόνου. Εμάς ακόμα (12,5 μηνών) δεν κοιμάται σερί, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν επαναλήφθηκαν, αλλά τλχ έχει πολύ προβλέψιμο πρόγραμμα, καθαρά sleep cues και νιώθω ότι και ο ίδιος ξέρει τι να περιμένει. Κάπου στους 9 μ΄ηνες είδαμε κι εμείς τους καρπους του να τηρούμε τη ρουτίνα ύπνου ευλαβικά και πιστεύω βοήθησε πολύ και με την μετάβαση σε δικό του δωμάτιο. Η δική μας ρουτίνα που ακολουθούμε από 4 μηνών είναι η εξής: 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Στους 4 μήνες ήταν κάπως έτσι: τελευταίος ημερήσιος ύπνος μέχρι και 4.30μμ/ βαριά μέχρι 5μμ - 6/6.30μμ χαμηλός φωτισμός, ακόμα και στο μπανάκι είχα κεριά led όσο ήταν ακόμα χειμώνας/άνοιξη + μασαζάκι - 7/8μμ ιστοριούλα και θηλασμός στο κρεβάτι αρχικά, κάπου στους 6 μήνες κάναμε τους θηλασμούς στο σαλόνι για να αρχίσει να τον αποσυνδέει με τον ύπνο (δε λειτούργησε ακριβώς 😅), σ εκείνη τη φάση θήλαζε μέχρι ν αποκοιμηθεί και μετά τον μετέφερα στο λίκνο. Πολλές φορες η μεταφορά ήταν ανεπιτυχής και χρειαζόταν επανάληψεις, πολύ υπομον΄η, αλλά κι εξίσου πολλές φορές απλα κατέληγα να κάνω συγκοίμηση και έπεφτα κι εγώ μαζί του απ' τις 7 για ύπνο.  Να σημειώσω εδώ ότι τον χαμηλό φωτισμό και χαμηλή φωνή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς ήδη να τα εφαρμόσεις γιατί τα βραφάκια δεν ξεχωρίζουν τη νύχτα απ τη μέρα σ αυτή τη φάση, είναι μια καλή πρακτική για να αρχίζει να τα ξεχωρίζει. Αυτά από μένα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εννοείται 💖 #πότεθακοιμηθούμεξανάΟΕΟ Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς ένα μωρό στην παρέα που κοιμάται σερί από νεογέννητο - ε λοιπόν αυτό είναι ένα 1% γονέων, που κάποιο λοχείο έχουν κερδίσει, σίγουρα δεν είναι η νόρμα! χαχα τα λεγόμενα unicorn babies 🦄  
    • Αυτό με το βρακί κ την κάλτσα κ εγώ τα ίδια 🤣🤣 Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Πρέπει να καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχω το σπίτι να μείνω, που για μένα είναι βασικό. Αλλιώς πρέπει να ψάχνω πάλι να νοικιάσω όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Κ γενικά ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα κ σκ, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σήμερα είμαι πάλι πιο χαλαρή. Σας είπα απλά χθες κάποιες σκέψεις που είχα γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, ε, μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα δικαιούμαι να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Κ η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός όλαυτα τα προβλήματα που υπάρχουν μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Ισως με έπιασε το σύνδρομο της φωλιάς που λένε ότι σε πιάνει στο τέλος κ ένιωθα έτσι. Μπορεί να σου βγει κι εσένα ποιος ξέρει 🤪 Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...