Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπερα μανουλες..στην καισαρικη(οσες κανατε)τι αναισθησια κανατε??η επισκληριδειος ειναι ασφαλης??ποναει??υπαρχει περιπτωση(το εχω ακουσει και αυτο) να μη σε πιασει :?:? και...δεν θελω να το σκεφτομαι!!!!!

Δημοσίευση

καλησπερα μπεμπουλα με το καλο να ερθει το μωρακι σου!!!!

γεννησα πριν δυο μηνες με καισαρικη κ ραχειαια αναισθησια,η διαφορα με την επισκληριδιο ειναι οτι η βελονα στην ραχειαια ειναι πολυ πιο λεπτη κ μετα την επεμβαση μενεις ξαπλωμενη για 10 ωρες χωρις να σηκωσεις το κεφαλι μπορεις μονο δεξια κ αριστερα να το γυρνας αυτο ειναι κ το μειον της,ψηφιζω επισκληριδιο λοιπον,οσο για αυτο που φοβασε αδικα ανυσηχεις αν ο γιατρος δεν βεβαιωθει οτι επιασε η αναισθησια δεν ξεκιναει σε δοκιμαζει πρωτα...μην φοβασε η ολη εμπειρια ειναι τελεια!!!θα δεις με το που πας στο μαιευτηριο δεν θα προλαβεις να φοβηθεις θα χαιρεσε που θα ερθει το μωρο σου κ θα ανυπομωνεις να το κρατησεις αγκαλια!!!!

στα λεει αυτα Η φοβητσιαρα μεχρι την μερα που γεννησα..ηταν η μοναδικη φορα που ημουν ξεβρακωτη πανω σε χειρουργικο κρεββατι καλωδιομενη με διαφορα εργαλεια γυρω μου χωρις να πανικοβληθω το αντιθετο χαμογελουσα!!!!!!

με το καλο λοιπον κ μην μασας!!!!!

Δημοσίευση

και εγω με επισκληριδιο εκανα τα διδυμακια μου.

απλα προσπαθησε να μεινεις ακινητη την ωρα που σου την κανουν και μετα..... εχει πολυ γελιο η ολη αισθηση!

ενω βλεπεις τα ποδια σου, τα νιωθεις σαν να μην ειναι δικα σου!

την ωρα της επεμβασης νιωθεις απλα μια πιεση την ωρα της τομης.

επισης, εγω επιδη αηδιαζα μονο στην ιδεα του καθετηρα, ο γιατρος μου ειπε στην νοσηλευτρια του χειρουργειου, να μουν τον βαλει αφου πιασει η αναισθησια.

μακαρι να μην υπηρχε και το πανι μπροστα μου και να τα εβλεπα να βγαινουν....

περιπου 14 ωρες μετα, δεν ειχα χρειαστει καθολου παυσηπονα και εδωσε εντολη ο γιατρος μου και μου βγαλανε τα σωληνακια και τον καθετηρα και εφαγα. και πηγα μονη μου για τσισα.

και κατι τελευταιο. ο γιατρος μου με ειχε πει, οταν αρχιζω να αισθανομαι τα δαχτυλα των ποδιων μου, να αρχιζω να τα κουναω οσο μπορω για να φυγει καλα η αναισθησια, ή κατι τετοι τελος παντων... τα μυαλα μου ηταν αλλου... αλλα το εκανα και ισως και γι'αυτο δεν ειχα κανενα προβλημα. η τομη αρχισε να ποναει περιπου 7 ωρες μετα, αλλα σε ενταση λιγο παραπανω απο οταν μου ερχοταν περιοδος, γι'αυτο δε ζητησα παυσηπονο. νομιζα θα πονεσω πιο πολυ μετα για να παρω. αλλα μετα μου φερανε τα μωρα..... και γεια σου πονε!!!

με το καλο!!!

Δημοσίευση

δεν διαβασα τι γραψανε τα κοριτσια

αλλα ειμαι κάθετη

εννοείτε:

ΕΠΙΣΚΗΡΙΔΙΟΣ!!!!

δεν γενναμε που δεν γενναμε φυσιολογικα

τουλοαχιστον θα δεις το μωρακι σου αμεσως

ειναι καταπληκτικη αισθηση

και φυσικα δεν ποναει καθαλουεγω δεν ενιωσα ουτε το τσιμπιμα - τι να σου πω οπως οταν σε τσιμπανε για να σου παρουν αιμα

τιποτα

να ψαξεις για καλο αναισθιολογο

συζητησε το με τον γιατρο σου

εγω παντως του ειχα απολυτη εμπιστοσυνη και φυσικα μου εβαλε την καλυτερη αναισθησιολογο του ιασω

ημουν αφανταστα ικανοποιημενη απο την συγκεκριμενη γιατρο

Δημοσίευση

καλύτερα να μη σκέφτεσαι τέτοια...βέβαια όλες ε'ιχαμε μια φοβία πιστεύω αλλά δεν είναι τίποτα....

επισκληρίδιο έκανα και στο προτίνω, είχα πολύ καλή αναισθησιολόγο στο Ιασώ (μπορεί να είναι ίδια με της marker)

να είσαι ακίνητη κ γενικώς συνεργάσιμη και όλα θα πάνε καλά....

για τον πόνο δεν θα πω, η καθε μια είναι άλλη περίπτωση, όμως σκέψου ότι θα είναι για λίγες μέρες ο πόνος ενω θα έχεις πια στην αγκαλιά σου το νινί σου...Αξίζει!!!!

όμως γιατί ρωτάς για καισαρική, είναι σίγουρα? γιατί δεν πας φυσιολογικά?

Δημοσίευση

κι εγω γεννησα με καισαρικη,η ολη φαση ειναι να μεινεις ακινητη..και να μη φοβασαι..οσο αυτο ειναι δυνατον!!

θυμαμαι την μαια μου να με κραταει απο τους ωμους και να σκυβω οσο γινοταν πιο χαμηλα..ουτε καν καταλαβα ποτε μπηκε η βελονα...το μονο που θυμαμαι ηταν το μουδιασμα στα ποδια...αλλο πραγμα!! η απολυτη παραλυση :lol::lol: να βλεπεις να σου κουνανε τα ποδια και να μη καταλαβαινεις οπως ειπε και η vagman αν ειναι δικα σου!!

μετα με ξαπλωσαν και ενιωσα μια πιεση στην κοιλια σαν να μου την παταγε ο γιατρος..και σε δευτερολεπτα ο πριγκηπας μου εκανε την πρωτη του εμφανιση κλαιγοντας...τι υπεροχο συναισθημα!!

ολα θα πανε καλα και να μη σκεφτεσαι απο τωρα τιποτα...

με το καλο το μωρακι σου!!!

Δημοσίευση

Επισκληρίδιος οπωσδήποτε!

Γέννησα κι εγώ με καισαρική πριν ένα μήνα στο Ιασώ. Όλα τέλεια, η αναισθησιολόγος άψογη, στο τσίμπημα αντανακλαστικά πήγα να τιναχτώ λίγο και με κράτησε η μαία. Από εκεί και πέρα δεν ένιωσα τίποτα, ίσως λίγη πίεση την ώρα της τομής και μετά άκουσα το υπέροχο κλάμα του γιου μου, τον είδα, μου τον έβαλαν αγκαλιά στο στήθος, δεν υπάρχει πιο τέλεια στιγμή!

Συνήλθα κι εγώ πολύ γρήγορα. Έφαγα βέβαια λίγες παρενέργειες, έτρεμα για κανά δίωρο στην ανάνηψη και είχα φαγούρα σε όλο μου το σώμα αλλά μέχρι να πάω στο δωμάτιο είχαν περάσει όλα. Σηκώθηκα και περπάτησα την ίδια μέρα.

Με το καλό!!

Δημοσίευση

εχαριστω πολυ κοριτσια,δυστυχως ναι..η καισαρικη ειναι σιγουρη δεν υπαρχει αλλη επιλογη,τι να κανουμε??εμεις να μαστε καλα..μου δωσατε λιγο θαρρος,φοβαμαι βεβαια λιγο την ιδεα της επισκληριδειου αλλα απο την ολικη την προτιμω!!!

Δημοσίευση

Επισκληριδιο δαγκωτο! ;)

Δεν καταλαβα απολυτος τιποτα γιατι πριν μου κανει ο αναισθησιολογος την επισκληριδιο,μου εκανε τοπικη αναισθησια στο σημειο που θα με τσιμπουσε και ουτε γατα ουτε ζημια ;);););)

.Απο παρενεργειες δεν ειχα τιποτα.

Δεν νομιζω να υπαρχει περιπτωση <να μην σε πιασει>....πριν ξεκινησει η διαδικασια της καισαρικης σε τεσταρουν για να δουν αν επιασε...εξαλλου σου τοποθετουν και ενα,πως να το πω,σαν καθετηρακι κ αν χρειαστει σου βαζουν κι αλλη δοση αναισθησιας.

Μην φοβασαι,ολα μια ιδεα ειναι!

Καλη λευτερια!

Δημοσίευση

mpempoula με το καλό! Δεν χρειάζεται να τη φοβάσαι την επισκληρίδιο νομίζω.. Να φανταστείς εγώ την είχα αποκλείσει στον φυσιολογικό τοκετό που επρόκειτο να κάνω, ήθελα να γεννήσω κ να το βιώσω. τα πράγματα ήρθαν έτσι που την έκανα την καισαρική κ φυσικά με επισκληρίδιο. Είναι άκρως σημαντικό να συνεννοηθείς με τον γιατρό σου για πολύ καλό αναισθησιολόγο. εμένα μου έτυχε στο ιασώ ένας βλάκας+άχρηστος μαζί, που με παίδεψε αρκετά. τεσπα... όπως κ να'χει, η αναισθησία θα πιάσει κ θα νιώθεις αυτή την πίεση που προανέφεραν τα κορίτσια. και μετά έρχεται ό,τι πολυτιμότερο: το μωράκι σου!!!!!!!!!!!!!!1

Δημοσίευση

καταρχας με το καλο να κρατησεις το μπεμπακι σου αγκαλια...γεννησα και εγω πριν 8μηνες με καισαρικη και φυσικα επισκληριδιο..και αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως ειναι μαλλον θεμα οργανισμου..γιατι εγω σηκωθηκα σχεδον το ιδιο βραδυ και μια αλλη κοπελα που ειχε τον ιδιο γιατρο με μενα και τον ιδιο αναισθησιολογο δεν μπορουσε να κουνησει σχεδον τρεις μερες...μην τα ακους ομως αυτα..οπως σου ειπαν και τα αλλα κοριτσια το θεμα ειναι να εισαι ακινητη...εγω ειχα αγκαλια ενα μαξιλαρι και εσκυψα μπροστα και ουτε που καταλαβα κατι...και μετα ενα τελειο γαργαλιστικο μουδιασμα ..μεχρι να με πιασει εντελως ειχα λυθει στα γελια..και μετα το πανι μπροστα σου νοιωθεις μια μικρη πιεση και σε λιγα λεπτα εχεις μπροστα σου τον αγγελο σου και τοτε τα ξεχνας ολα και πονους και ζαλαδες και τα παντα...θες μονο να σηκωθεις αμεσως και να παρεις αγκαλια τον θυσαυρο σου...τι ομορφες στιγμες...μακαρι να τις ξαναζησω πολυ πολυ γρηγορα..

  • 1 month later...
Δημοσίευση

Γεια σου κοριτσακι. Και εγω με καισαρικη και επισκληριδιο γεννησα. Ολα ηταν μια χαρα. Πηρα και το κοριτσακι μου αμεσος αγκαλια. Μονο το τσιμπημα της βελονας νοιωθεις. Τιποτα το φοβερο. Και μολις πας στο δωματιο θα σου φερουν και το μπεμπακι σου να το θυλασεις. Οσον αφορα το να μην σε πιασει το εχω ακουσει μονο στην περιπτωση του φυσιολογικου τοκετου και αυτο γιατι εγινε την τελευταια στιγμη και με μικρη ποσοτητα φαρμακου. Στην καισαρικη ολα αυτα ειναι υπολογισμενα με ακριβεια.

Με το καλο το μωρακι σου και μην ακους υπερβολες.

  • 1 month later...
Δημοσίευση

kai gw koritsia mia kai shmera pou lene kai fantaroi ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΙ ΘΑ ΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΓΕΝΝΑΩ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΣΑ ΧΤΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΕΣΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P:oops::lol::D

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...