Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας κορίτσια μόλις βρήκα το σαιτ και χάρηκα πάρα πολύ γιατί θα μπορώ να μοιραστώ με κάποιους την όμορφη εμπειρία της εγκυμοσύνης.

έχω ένα μικρό πρόβλημα. είμαι στον τρίτο μήνα και κοιτάω τι πρέπει να κάνω για να πάρω τα επιδόματα απο το ικα για την εγκυμοσύνη. δυστυχώς όμως δεν μπορώ να πάρω άδεια απο την δουλειά μου για διάφορους λόγους. Αυτό σημαίνει οτι δεν θα παρω κανένα επίδομα ή μονο κάποια απο αυτά

ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

Δημοσίευση

Τι εννωεις δε μπορεις να παρεις αδεια;;;;...

56 ημερες πριν και 63 μερα ο εργοδοτης υποχρεουτε να σε αφισει σε αδεια εφοσων εισαι ασφαλισμενη στο ΙΚΑ.

Αλλιως εχει προβλημα ο εργοδοτης οχι εσυ

Δημοσίευση

είναι μπλεγμένο το θέμα

είμαι ωρομίσθια σε ΝΠΔΔ και αν πάρω άδεια κινδυνεύω να χάσω το μάθημα μου γιατί αναγκαστικά θα δοθεί σε άλλον όσο εγώ θα λείπω, οποτε είμαι λίγο μπλεγμένη. δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα γιατί είναι να γενήσω περίπου 20 Δεκεμβρίου και ξανά δουλειά θα πιάσω τέλος Ιανουαρίου γιατί θα με καλύψουν οι συνάδελφοι στις επιτηρήσεις. το θέμα είναι όμως αν μπορώ να πάρω κάποια λεφτά απο το ΙΚΑ γιατί το ΝΠΔΔ που δουλεύω έχει να μας πληρώσει απο τον Νοέμβριο

Δημοσίευση

Λογικα μπορεις εαν εχεις συμπληρωσει τα απαιτουμενα ενσημα μεχρι τοτε. Πρεπει να εχεις σνολικα 200 ενσημα τα δυο προηγουμενα χρονια..δηλαδη το 10 και το 11 μεχρι την ΠΗΤ σου

Ρωτα ομως και αν θελεις στο ΙΚΑ της περιοχης σου

Δημοσίευση

καλλησπερα, με το καλο να γεννησεις ενα υγιεστατο μωρακι.κατα την μου δεν μπορεις να παρεις το επιδομα λοχειας ουτε και κυησεως γιατι ενα βασικο δικαιολογητικο ειναι η αδεια απο τον εργοδοτη :( ρωτα και στο ικα για σιγουρια.σιγουρα περνεις το τοκετου που ειναι 990 ευρω.

Δημοσίευση

Νομιζω τα επιδοματα απο ΙΚΑ θα τα παρεις, αρκει να εχεις 200 ενσημα τα 2 τελευταια χρονια!!! Απο τον ΟΑΕΔ το 6μηνο δε θα παρεις,αλλα δε σε νοιαζει αυτο, αφου θα σε πληρωνει κανονικα ο εργοδοτης. Ο ΟΑΕΔ το δινει στη θεση του εργοδοτη,αν σταματησεις την δουλεια για καποιους μηνες μετα τη γεννα.

Αλλα δε καταλαβαινω, δε θα σταματησεις καθολου;;; Αυτο ειναι παρανομο (και πολυ αγχωτικο για σενα!!!).... Εισαι σιγουρη οτι θα το καταφερεις;;;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • οχι, δεν έχω αλλάξει κάτι στις δόσεις, παίρνω ακριβώς τα ίδια. Μάλλον αυτό θα κάνω, θα κλείσω να πάω μέσα στην εβδομάδα για υπέρηχο, τουλάχιστον ό,τι είναι να το ξέρω.  @melitiniღ θυμάμαι κάπου το διάβασα που το έλεγες αυτό... Τι να πω, δεν ξέρω.
    • Μήπως μείωσες τα φάρμακα που παίρνεις; Επίσης, οι ορμόνες αρχίζουν κ σταθεροποιούνται. Σε καταλαβαίνω απόλυτα!! Αλλά όλοι κ σε μένα λένε πως τα συμπτώματα πάνε κ έρχονται! Οι περισσότερες φίλες μου, δεν είχαν κανένα σύμπτωμα…ίσως ναυτία αλλά σε πιο προχωρημένη εβδομάδα και όχι απόλυτα! Στην κόρη μου το στήθος μου παρέμεινε ανύπαρκτο όπως κ στα κανονικά μου 😂 ούτε πρήξιμο ούτε πόνος μέχρι που άρχισα να θηλάζω. Κ τώρα έχω μια αμυδρή ενόχληση στης θηλές σπανίως. Μπορείς να πας κ νωρίτερα για έναν υπέρηχο, αν είναι να σκας 😇 οι γιατροί θα με βάλουν black list αλλά πραγματικά, σε αυτήν την εγκυμοσύνη που πάω κάθε βδομάδα, είμαι πολύ πιο χαρούμενη από ότι στην πρώτη! 
    • Λεεες;; Μακάρι να είναι διδυμάκια, θα πετάξω από τη χαρά μου.. θέλω πολλά παιδάκια και γιατί όχι να είναι και δυο με την πρώτη. Αμήν! αμήν! αμήν! 🙏🏼 Τα κουμάντα είναι σχετικά.. όταν έρχεται κάτι πάντα ο Θεός δίνει και τον τρόπο και τη λύση.. 🙃😉 Καλημέρα κορίτσι μου! Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη που τελικά παλινδρόμησε είχα από την αρχή έντονο πόνο στο στήθος, το κύριο σύμπτωμα μου δηλαδή ήταν αυτό, έντονη οσμή, ναυτίες ευτυχώς όχι έντονες και τραβηγματάκια χαμηλά. Όταν σταμάτησε η καρδούλα του μωρού στην 9η εβδομάδα, σταμάτησαν και τα συμπτώματα και το πρώτο και κύριο το στήθος. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά και όταν 9+4 πήγαμε στη γιατρό για να κάνουμε τον υπέρηχο της είχα πει ότι νοιώθω πως κάτι δεν πάει καλά γιατί έφυγαν τα συμπτώματα.. εκείνη βέβαια για να με καθησυχάσει μου είπε ότι δεν θα συμβαίνει τπτ, πως συμβαίνουν αυτά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκα μόλις είδαμε το μωράκι στον υπέρηχο, είχε σταματήσει η καρδούλα.  Δεν θέλω να σε πανικοβάλω, αυτό συνέβει σε μένα, δεν σημαίνει ότι θα συμβεί & σε σένα. Εξάλλου τώρα σε κάθε περίοδο ενώ είχα φουλ πόνο στο στήθος και δεν μπορούσα να το ακουμπήσω, τώρα μετά την εγκυμοσύνη δεν νιώθω τπτ.. και πιστεύω πως και μετά την εμβρυομεταφορά δεν θα έχω συμπτώματα αυτή τη φορά. 
    • Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις @Zaxaroulamak Πρέπει να το δουλέψω με τον εαυτό μου..
    • Κορίτσια, καλημέρα! Είμαι 6+2 σήμερα μετα από εξωσωματική. 5+4 πήγαμε στον γιατρό, έχουμε ενα μωρό, είδαμε αμνιακό και λεκιθικο, και θα ξαναπάμε στις 25. Στις 4 εβδομάδες που πήρα θετική χοριακη και για καμιά εβδομάδα είχα τσιμπηματακια και πονακια κάτω χαμηλά. Με ποναγε και το στήθος πολύ αλλά είχε ξεκινήσει να με ενοχλεί και πριν την ετ από τα φαρμακα. Εδώ και μια εβδομάδα σταμάτησαν τα πονακια και σήμερα το πρωί που σηκώθηκα εξαφανίστηκε διά μαγείας και ο πόνος στο στήθος (που ήταν ουσιαστικά το μόνο σύμπτωμα που είχα) και το μυαλό μου πήγε αμέσως στο κακό. Δηλαδή τώρα που έφυγε και αυτό δεν νιώθω τίποτα απολύτως. Είναι φυσιολογικο αυτο βρε κορίτσια; Τώρα τι σας ρωτάω και εσάς κυριακάτικα... Ξέρω δεν έχει ουσία να κάνω σενάρια στο μυαλό μου, ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, μου είπε και ο γιατρός να μην ασχολούμαι με συμπτώματα, αλλά εχω αναστατωθεί. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...