Μετάβαση σε περιεχόμενο

Νονός!!

touristria

Recommended Posts

Θέλω να ρωτήσω κατι να μου πείτε την γνώμη σας..Σκεφτομαστε να βαφτισουμε την μπέμπα μας τον Οκτωμβρη...ομως εχουμε ενα προβληματάκι με το θέμα νονος. Πρέπει οπωσδηποτε να μας το βαφτισουν οι κουμπάροι που μας πάντρεψαν; Οχι πως εχουμε καποιο πρόβλημα μαζι τους απλώς θελουμε να μας το βαφτισει καποιο αλλο ζευγαρι που κανουμε πολυ καλή παρέα..

Θα ηθελα την γνωμη σας..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα.σας το ζητησαν το ζευγαρι που σας παντρεψε;κανονικα πρεπει πρωτα να ζητησεις απο αυτους κ αν δε δεχτουν τοτε ο δρομος ειναι ελευθερος.αν και αν εχετε καλη σχεση με τους κουμπαρους μπορειτε να τους μιλησετε κ να τους εξηγησετε ευγενικα κ θα καταλαβουν.λιγοι εχουν προβλημα με κατι τετοια.εμενα ας πουμε αλλος θα με παντρεψει κ αλλος θα μου βαφτισει

Δεν ισχυουν πλεον αυτα!! Εμενα ο αντρας μου παντρεψε ενα φιλο του και μετα πηγαν και εμειναν πολυυυ μακρυα και δεν ειχαμε επαφες. Εννοειται οτι δε μας ζητησαν να βαφτισουμε το παιδι, αλλα ουτε εμεις το ζητησαμε. Παλια τα πιστευαν αυτα , η νεα γενια ειναι πιο χαλαρη. Εγω σπανια εχω δει τα ζευγαρια που παντρευουν να βαφτιζουν κιολας.

Στη μονη φαση που ισως θα εχεις προβλημα ειναι εαν ειστε κολλητοι με αυτους που σας παντρεψαν, τοτε ισως παρεξηγηθουν...

Κατι αλλο που θα μπορουσατε βεβαια να κανετε ειναι να βαλετε και τα 2 ζευγαρια να σας βαφτισουν. Θα εχει διπλους νονους το παιδι, κατι που ειναι τεεεεεελειο!!!!!

Θεωρώ οτι το θέμα "νονος" ειναι ουσιαστικότερο απο το θέμα "κουμπάρος" και δεν θα πρέπει να σταθεί σε τυπικούρες. Οι νονοί ειναι πνευματικοί γονεις του παιδιού σου και ειναι σχέση ζωής!! Δεν θα θελα το παιδι μου να μην εχει νονούς γιατι εγω δεν μπόρεσα να κρατήσω την σχεση! Δεν ειμαι τις απόψεως κανω αλλους νονούς απο αυτούς που με πάντρεψαν για να διευρύνω τον κύκλο μου!! Αυτα ειναι κουταμάρες. Αν μπορείς, κάνεις φίλους καλούς, νονούς για το παιδι σου!

Σημασία έχει να είναι οι νονοί κοντά στο παιδί σε όλη του ζωή... δεν έχει καμιά σημασία αν σε έχουν παντρέψει, αν είναι ήδη συγγενείς ή φίλοι... απλά να σας αγαπούν τόσο ώστε να είναι και το παιδάκι σας οικογένειά τους...

Επιπλέον από όσο ξέρω δεν ζητάς εσύ από κάποιον να σου βαφτίσει το παιδί γιατί τον φέρνεις σε δύσκολη θέση... όποιος θέλει προσφέρεται από μόνος του και συνήθως το κάνουν από την περίοδο της εγκυμοσύνης... αν δεν σου το έχουν ζητήσει οι κουμπάροι σου ακόμα, ίσως να μην μπορούν οικονομικά ας πούμε ή να μην θέλουν... αν το άλλο ζευγάρι σας το ζήτησε πρώτο, γιατί όχι...;;;

δεν μας ζητησαν κανεις να γινει νονός!! Ομως απο τη μια ξερω την παράδοση κ ολοι λενε οτι ο κουμπαρος του γαμου βαφτιζει..δεν ξερω βρε κοριτσια..ειμαι λιγο μπερδεμένη!!

Απο την αλλοι ουτε οι φιλοι μας μας το εχουν ζητήσει..

κάποιοι το θεωρούν δεδομένο ότι αν παντρέψουν θα βαφτίσουν και το 1ο μωράκι... κάνε μιά κουβέντα μαζ'ι τους να δεις τις προθέσεις τους... κι δεν θέλουν και ξέρεις ότι οι φίλοι σας θα ήθελαν, δεν είναι ντροπή να τους πείτε ότι θα τους επιθυμούσατε για πνευματικούς γονείς του μωρού σας... ίσα ίσα είναι τιμή να στο προτείνουν... μόνο αν εισαι δύσκολα οικονομικά ή δεν θες τους συγκεκριμένους ανθρώπους για κουμπάρους έρχεσαι σε δύσκολη θέση όταν στο προτείνουν...

Αν το "αλλο" ζευγαρι ειναι πολυ καλοι φιλοι κανεις την πρόταση σε αυτούς και αν θέλουν λες στους αλλους οτι στο εχουν ζητήσει πριν απο την γέννηση του (Ψέμα αλλα για καλο σκοπό!)

Εμάς άλλος μας πάντρεψε άλλος θα βαφτίσει τον μπέμπη. Και οι δυο κολλητοί μας είναι αλλά ο κουμπάρος μου λόγω οικονομικής και όχι μόνο κατάστασης δεν ήθελε να το βαφτίσει - ήξερε ότι δεν θα ήταν τυπικός με το παιδί και έτσι θα μας το βαφτίσει ένα φιλικό μας ζευγάρι που μας το είχαν προτείνει να γίνουν νονοί του. Σου έχουν προτείνει κάτι οι κουμπάροι σου? Αν όχι, ίσως να μην θέλουν να το βαφτίσουν. Λογικά θα το είχαν ζητήσει από την αρχή.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...