Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα!

Ο γιος μου είναι 9 μηνών και τον θηλάζω. Δεν έχω κάνει και χρονοδιάγραμμα για το πότε θα σταματήσω το θηλασμό αλλά υπολογίζω ότι στους 12-18 μήνες θα αποθηλάσουμε..το θέμα είναι ότι νομίζω πιο πολύ ανάγκη έχω εγώ να θηλάζει το μωρό μου,παρά εκείνο!!! Νιώθω τόσο όμορφα και νομίζω πως άμα αποθηλάσω δε θα μπορώ να του προσφέρω όλα αυτή τη στοργή και τα συναισθήματα που μοιραζόμαστε κατα τη διάρκεια του θηλασμού!!

Νομίζω πως έπαθα εξάρτηση με το θηλασμό!! :lol:

Οι εμπειρίες σας και οι απόψεις σας ποιές είναι?

Έχω την εντύπωση ότι υπήρχε κάποιο παρόμοιο θέμα παλαιότερα αλλά δεν το βρίσκω για να το διαβάσω..

Δημοσίευση

Μαρία, εγώ δεν έχω τέτοια εμπειρία, αλλά νομίζω ότι όσο όμορφα νιώθεις εσύ, άλλο τόσο νιώθει και το μωρό σου! Άλλωστε, εκείνη την ώρα, περνάς στο γιό σου αυτά τα συναισθήματα.

Γιατί θες να αποθηλάσεις στο χρόνο; Το γάλα σου προσφέρει πολλά στο παιδί σου, για να μην πω για την ασφάλεια, στοργή, αγάπη που νιώθει μέσα από το θηλασμό.

Δημοσίευση

Δεν ξέρω αν θα σταματήσω ακριβώς στο χρόνο..πολύ πιθανόν να το συνεχίσω και λίγο παραπάνω..απλά δέχομαι και πιέσεις από τους γύρω,του τύπου "θα τον κάνεις μαμμόθρεφτο", "θα τον κάνεις να σε τρέχει συνέχεια από πίσω" και κοροιδευτικά σχόλια για το μωρό..Ξέρω όοολα τα καλά του θηλασμού,αλλά δυστυχώς όχι οι γύρω μου..και σκέφτομαι αν είναι να καταλαβαίνει και να τον κοροιδεύουν και να έχουμε άλλα....

Δημοσίευση

Είναι δύσκολο..εδώ μου λένε ότι το θηλάζω επίτηδες για να βρίσκω διακαιολογία και να μην το αποχωρίζομαι..

Το θέμα είναι ότι ο καιρός περνάει και εγώ μελαγχολώ όσο περνάει ο καιρός..και καλά δεν αποθηλάζω στον ένα χρόνο και αποθηλάσω πιο μετά..τα συναισθήματα δεν θα είναι ίδια και χειρότερα? πώς να το διαχειριστώ?

Δημοσίευση

Αυτά θα σου τα πουν τα κορίτσια που έχουν εμπειρίες και γνώσεις.

Πάντως, δεν πρέπει να επηρεάζεσαι τόσο πολύ από τον περίγυρο (πεθερικά γκρρρρρ........). Ξέρω πως είναι, γιατί κάπως έτσι είναι και τα δικά μου. Είναι πολύ σπαστικό: νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα επειδή είναι μεγαλύτεροι (αυτήν την άποψη έχει η πεθερά μου)....

Δημοσίευση

καλησπερα

ειναι φυσιολογικοτατο αυτο που νιωθεις ;)

ειναι πολυ τρυφερη στιγμη και οντως του προσφερεις πολυ περισσοτερα απο το γαλα σου!!

και οχι μαμοθρευτο αλλα πολυ ισορροπημενο και ανεξαρτητο θα γινει θα το δεις

αφου εσυ θες και το μωρο θελει γιατι να ακουσεις τους γυρω σου και να σταματησεις???? :roll::roll:

δεν θα δωσεις λογαριασμο σε κανεναν για το ποσο θα θηλασεις και γενικα τι θα κανεις εσυ στο μωρο σου

ο καθε ενας κουμαντο στο σπιτι του!!!!!!!!!!!! :evil::evil::evil:

ας διαβασουν λιγο να ενημερωθουν για τον θηλασμο και ας σταματησουν να επικρινουν μια μανα

συνεχισε κοπελα μου οσο εσυ και το μωρο σου θελετε

Δημοσίευση

Το θέμα είναι ότι ο καιρός περνάει και εγώ μελαγχολώ όσο περνάει ο καιρός..και καλά δεν αποθηλάζω στον ένα χρόνο και αποθηλάσω πιο μετά..τα συναισθήματα δεν θα είναι ίδια και χειρότερα? πώς να το διαχειριστώ?

θα σταματησεις οταν νιωσεις πως θελεις να σταματησεις

γιατι να πιεσεις την κατασταση??????

ετσι ακριβως ημουν και εγω πολυ εξαρτημενη απο το θηλασμο και η μικρη επισης

αφου ακουγα οτι καποιες κουραστηκαν η δεν μπορουν αλλο και ελεγα πως γινεται αυτο?θα το νιωσω και εγω?

και να που ηρθε ο καιρος που ειπα ως εδω φτανει

βεβαια το εκανα αυτο οταν η μικρη εγινε 2 χρονων

μεχρι τοτε θηλαζαμε συνολο 10φορες περιπου το 24ωρο

γιαυτο κουραστηκα ισως με αυτο το θεμα

και το σταματησαμε αλλα το καλο ειναι πως και ημικρη το δεχτηκε πιο καλα αν και ακομα μου ζηταει μερικες φορες γαλα απο δω.... :cry::cry:

οταν σταματησα χαρηκα γιατι το ηθελα

τωρα μετα απο 2.5 εβδομαδες νιωθω καπου καπου μια νοσταλγια και μια θλιψη μου λειπει πολυ

μερικες φορες στο τσακ ημουν να την βαλω στο στηθος παλι αλλα λεω αν αρχισει παλι τα ιδια δηλ καμια 7 φορες μεσα στη νυχτα να θηλαζει δεν θα αντεξω αλλο

αλλα ναι μου λειπει

ξερω ομως οτι εκανα οτι καλυτερο μπορουσα σε αυτο το θεμα ;);)

Δημοσίευση

Μαρια σορρυ κιόλας αλλα χέστους όλους!! Εμεις ειμαστε ενα μηνα μικροτεροι απο εσάς!!Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί και εγω έτσι αισθάνομαι!! Και εγω είχα μπει σε αυτές τις σκέψεις που λες να τον κόψω στον χρόνο γιατί μου λένε διάφορα αλλα το είδα αλλιώς και είπα τέρμα!! Το τι θα κάνω εγω για το παιδι μου αφορά μόνο ΕΜΈΝΑ και το παιδι μου και κανέναν άλλον!! Αι σιχτιρ! Εγω αυτο που κάνω πλέον είναι να κουναω το κεφάλι μου συγκαταβατικα σε ότι μου λένε και δεν απανταω πλέον σε βλακείες..άκου και ένα κουλό που άκουσα σήμερα κιόλας.. Με ρώτησε μια θεία μου αν θηλαζω ακόμα και της λέω ναι και μου λέει ακόμα;; Και λέω ξανά ναι, και μου λέει μην τον δίνεις άλλο γιατί το γάλα μου νερωσε και δεν χρειάζεται πλέον, και μέχρι το Πάσχα να τον σταματήσω.. Και λέω χαζό είναι το μωρό να πίνει αν δεν χρειάζεται και εκει ξεκίνησαν οι βλακείες και άρχισα να κουναω το κεφάλι και να συμφωνώ.. Εγω πάντως δεν θα τον κόψω στον χρόνο, ποτέ θα δούμε, θα με καθοδηγήσει και το παιδι πιστεύω!! Φιλακια και μην σκάς!! Καλο κάνουμε στα παιδάκια μας και μάλιστα ότι καλύτερο μπορούμε, δεν θα σκάμε κιόλας!!!

Δημοσίευση

Καλά και εγώ στις αρχές άκουγα διάφορα..δε χορταίνει..είσαι αδύνατη άρα και το γάλα σου δε θα "πιάνει το παιδί"...σε αυτά έμαθα να κουνάω το κεφάλι,αν και κάποιες φορές δε δίστασα να υψώσω τον τόνο τη φωνής μου και να εξηγήσω για αυτό που κάνω..

thalassa και εμένα ξυπνάει τα βράδια 2-3 φορές και μερικές φορές με κουράζει πολύ αυτό..αλλά σκέφτομαι ότι σε κάποια φάση θα το σταματήσουμε και μου λείπει ήδη!!...πολύ όμορφη η περιγραφή σου!Γεμίζει το κενό του θηλασμού?

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΘΗΛΑΣΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΕΧΡΙ 12 ΜΗΝΩΝ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΛΕΟΝ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ. ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΖΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΕΣΠΡΩΧΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕ. ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΑΦΗ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ..........

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΗΜΟΥΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ ΤΟΣΟ.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΗΤΣΙΑ

Δημοσίευση
ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΑΦΗ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ..........

Τι εννοεις??????Οτι αν δε σταματησουμε το θηλασμο δε μεγαλωνουν τα παιδια μας????

Πραγματικα δεν σε καταλαβα!

Κατα τ'αλλα συμφωνω με τη Θαλασσα κ τ Ναντια!

Αν ακουγαμε τους γυρω μας τα παιδια μας θα ηταν ερμαια στην χαζομαρα του καθενος.....

Εμεις ειμαστε υπευθενες για την ανατροφη,διατροφη και τα εφοδια(ψυχικα κ σωματικα) που θα παρουν.Εμεις θα ειμαστε εκει στα ευκολα κ στα δυσκολα.Στις χαρες κ στις λυπες.Οι γυρω ας κοιταξουν τα σπιτια τους.Αλλα ειναι πιο ευκολο πχ να κρινοεις(κ σαμπως σου πεφτει λογος???) μια μανουλα που θηλαζει ενα μωρακι 1-2 ετων παρα μια που δεν θηλασε καθολου ή ελαχιστα.Λες κ το 2ο ειναι φυσιολογικο κ το 1ο ανωμαλια.... :evil:

Συνεχισε να εισαι...Εξαρτημενη!!!!Και φυσικα ΑΚΟΥ το μωρακι σου!Εκεινο θα σε οδηγησει! ;)

Δημοσίευση

ξερεις κατι ? πες οτι σταματησες τωρα . ο κοσμος ( μεσα σε αυτους και γονεις πεθερικα ) θα βρισκουν κατι να λενε ! :evil: τα παιδια μου ειναι μεγαλα πανε δημοτικο , και ολο και κατι λενε με για το φαι τους μα για το σχολειο , τις παρεες .

σου μιλαει καποια που ακουσε , σε στιγμη αδυναμιας και διχως ενημερωση, και αυτη τα λογια της πεθερας της" τι θα χορτασει απο αυτο ?" και το μετανοιωσε :cry:

Δημοσίευση

thalassa και εμένα ξυπνάει τα βράδια 2-3 φορές και μερικές φορές με κουράζει πολύ αυτό..αλλά σκέφτομαι ότι σε κάποια φάση θα το σταματήσουμε και μου λείπει ήδη!!...πολύ όμορφη η περιγραφή σου!Γεμίζει το κενό του θηλασμού?

και που σταματησαμε να θηλαζουμε παλι ξυπναει τωρα ενω στην αρχη κοιμοταν ολο το βραδυ εχει μια βδομαδα ξανα ξυπναει οποτε δεν φταιει ο θηλασμος που ξυπναει..που λενε πολλοι!! ;);)

κοιτα το κενο του θηλασμου γεμιζει μεν με αγκαλιες φιλια γενικα η μικρη μου ειναι πολυ χαδιαρικο παιδι θελει συνεχεια αγκαλιτσες φιλακια να την χαιδευω να της τραγουδαω.

αλλα τιποτα δεν ειναι οπως ο θηλασμος!!!!

ειναι αλλη επαφη αλλη αισθηση

δεν το μετανιωσα που σταματησαμε γιατι δεν αντεχα αλλο το πιπιλισμα ιδιως το βραδυ και εξαιτιας αυτου ημουν τον τελευταιο καιρο νευρικη και δεν ημουν ηρεμη οποτε δεν μπορουσα να ειμαι τοσο τρυφερη μαζι της γενικα

τωρα η αληθεια ειναι πως ειμαι πιο ηρεμη και εχω αλλες δυναμεις να ασχοληθω μαζι της ισως γιατι θελω να γεμισω αυτο το κενο που λες.

οσοι μας εβλεπαν να θηλαζει με κοιτουσαν με μια απορια και μια ειρωνια

και εγω τι δεν ακουσα απο θειες και πεθερες και τους παντες ακομα και νεες κοπελες που εχουν παιδακια σχεδον στην ηλικια της δικης μου αλλα δεν τις εδεινα σημασια

ελεγαν αυτες κατι ειρωνικα η σαν "ειδικοι στο θεμα" και μιλουσα και εγω αναλογα ;);) και εκει το βουλωναν :D:D

τελοσπαντων ειπα πολλα

το θεμα ειναι να μην ακους κανεναν και κανε αυτο που εσυ νιωθεις

Δημοσίευση

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις απόψεις σας,

thalassa και μένα είναι ναζιάρης..όταν ξαπλώνω δίπλα του, έρχεται και τρίβει τα μουτράκια του πάνω μου και στην κοιλιά μου και απολαμβάνει τα χάδια μου!Του τραγουδάω,του διαβάζω (αυτός βέβαια προτιμάει να σκίζει περιοδικά!!! :lol::lol: ) αλλά σκέφτομαι πώς αντικαθιστάται αυτή η ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ,η ΑΛΛΗ ΕΠΑΦΗ που είπες και εσύ...Φαντάζομαι κορίτσια,όσες έχετε αποθηλάσει θα κάνετε πολλά χαδάκια και αγκαλίτσες?Τί να σκεφτώ? όπως θα λείπει από μένα αυτή η αίσθηση,δε θα λείπει και από το μωρό?

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΘΗΛΑΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕΧΡΙ 16 ΜΗΝΩΝ!!ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΔΙΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΦΟΒΟΤΑΝ ΓΙΑ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ!!ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ!!!ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ!!ΚΑΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ!!!ΑΚΟΥΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ!!ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΨΑΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΕΝΟΙΩΣΑ ΤΡΑΓΙΚΑ!!ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ...(ΕΙΧΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ..)ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΧΝΕ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΚΛΑΙΗΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΞΕΚΟΛΛΟΥΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΑΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!!ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΡΓΗΣΕ....

ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΩ ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ ΜΟΥ!!!ΑΥΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΑΡΑ ΜΟΥ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΥΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΘΗΛΑΣΜΟΥ!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ Τ'ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΚΟΣΜΟ...ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΑΝΕΣ..ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΙΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΗΛΑΣΑΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ..ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ!!ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ Θ'ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑ!!ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΩ!!

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ..ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ,ΤΑ ΑΓΓΙΓΜΑΤΑ,ΤΑ ΒΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ!!!

ΓΙΑΥΤΟ ΚΙ ΕΣΥ ΘΗΛΑΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ!!!ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ!!ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ!!ΖΗΣΕ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΘΑΥΜΑ!!!

Δημοσίευση

Αχ Βικυ μου πώς τα λες...και μένα όταν ξυπνάει το βράδυ για να ξανακοιμηθεί θέλει να ξαπλώσουμε μαζί γι να θηλάσει και με τα μάτια του κλειστά ψάχνει το στήθος μου...ωχχχχ..και εγώ κατάθλιψη με βλέπω να παθαίνω.. :cry:

Δημοσίευση

ΚΙ ΕΓΩ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΒΑΖΑ ΣΤΟΧΟ ΚΙ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΛΕΩ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΧΩ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΕΙΠΑΝ ΚΟΦΤΟ Κ ΠΟΛΥ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ Κ ΤΟ ΜΩΡΟ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΟΛΟ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Δημοσίευση

Πάντως εγώ θήλασα μέχρι 12-13 μηνών (όχι το παιδί μου, εγώ ως βρέφος εννοώ!) και ούτε μαμμόθρεφτο έγινα, ούτε ανώριμη. Ο αδελφός μου θήλασε ελάχιστα, κανένα τρίμηνο και ήταν πιο προσκολλημένος στη μάνα μου. Από την άλλη, εγώ βγήκα πιο αρρωστιάρα!

Το ίδιο και μια φίλη μου, θήλασε το γιό της μόνο έξι μήνες, επειδή λέει, μετά τη δάγκωνε και μάλλον δεν είχε την υπομονή να το αντιμετωπίσει. Κι ο γιός της είναι πάαααρα πολύ προσκολλημένος πάνω της, κοινώς είναι μαμμόθρεφτο!

Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο ο θηλασμός στο πόσο ώριμο και ανεξάρτητο θα βγει το παιδί.

Δημοσίευση

Θα μεινω μονο σε αυτο...γιατι ολα τα αλλα τα ειπαν οι κοπελες..

ο Γιος μου θηλασε μεχρι σχεδων 19 μηνων...

ενα μεγαλο διαστημα κοιμοταν μαζι μου στο κρεβατι μας...και μεχρι τουλαχιστων 6 μηνων κολλημενος πανω μου μεσα στο Σλιγκ

τωρα ειναι 22 μηνων...

δεν ειναι καθολου μα καθολου μαμοθρευτο..αντιθετα προτιμα να απολαμβανει παιχνιδια με τον μπαμπα του, βολτες με την γιαγια του..και μονο αμα πεσει η χτυπησει τρεχει σε μενα για αγκαλιτσα

Δεν τρεχει να με αγκαλιασει οταν γυριζω απο τη δουλεια, απλα μου χαμογελαει και συνεχιζει να τρεχει περα δωθε και να παιζει...κοιμαται ακομα πιο καλα μονος του στο κρεβατι- μαλλων τον ενοχλουσαμε εμεις- που και που ξυπναει αλλα με μερικα χαδακια ξανακοιμαται...

εχει γινει αρκετα ανεξαρτητος..

δεν ειναι ο θηλασμος που κανει ενα παιδι να αποζηταει την στοργη και την αγαπη της μανας.

Το μονο που θα μπορουσε να κανεις εφοσον θελεις και απολαμβανεις τον θηλαμσο..ειναι να μη το κανεις μπροστα τους..δεν τους αφορα εξαλλου..

επισης δηλαδη ο καραισκακης..ο Κολοκοτρωνης...ο Λεωνιδας..ο Μ. Αλεξανδρος..ηταν μαμοθρευτα;;;;;

Ακομα και ο Αττιλας ο τρομερος Ουννος...ο Μοαμεθ ο πορθυτης..ηταν μαμοθρευτο;;;;

εκεινη την εποχη δεν ειχαν περιθωρια μπουκαλιου..ηταν πολυ επικυνδηνο..ακομα και εαν δεν μπορουσε για διαφορους λογους η μητερα να θηλαζει..θηλαζαν οι παραμανες οι τροφοι..αλλα οπωςσδηποτε υπηρχε επαφη με το στηθος

Φυσικα και θα βρεις τροπους και στιγμες για χαδια και αγκαλιτσες οταν με το καλο αποφασισεις να αποθηλασεις

απλα τα παιδια μας μεγαλωνουν και ανεξαρτητοποιουνται και εχουν αλλα ενδιαφεροντα..ειναι φυσιολογικο αυτο..

αλλα ειναι ακομα μικρουλη

Δημοσίευση

καλησπερα

και μενα η μπουμπου μου θα κλεισει τον 7ο στις 27 και θηλαζουμε ακομα και ελπιζω για πολυ ακομα

ο αντρας μου μου λεει μηπως σιγα σιγα να το κοψουμε και του λεω σοπα;τωρα που περασαν τα δυσκολα και τρωει ευκολα γρηγορα να το κοψω;δεν υπαρχει περιπτωση....

ο θηλασμος για μενα ειναι κατι το μαγικο..ακομα και οταν δεν θελει φαι και χαιδευεται και παιζει και με κοιτα ναζιαρικα λιωνω...

ευτυχως που δεν τα παρατησα στην αρχη ...θαχα χασει μαγικες στιγμες με το μωρο μου...

νομιζω δεν μπορεις να το περιγραψεις το συναισθημα,ειναι μεγαλειο να το ζεις στην καθημερινοτητα του...

μια μερα ειχα παει στο cosmos για ψωνια και μπηκα σε ενα καταστημα,η μικρη ηταν απο τις λιγες φορες που κοιμοταν στο καροτσι και γω ετρεχα φυσικα να προλαβω... :lol:

και καποια στιγμη ξυπνησε και δεν την καταλαβα ,καθοταν ησυχη και με κοιτουσε απο το καροτσι,

και οπως μιλουσα με την πωλητρια μου λεει θηλαζετε;

και της λεω ναι που το καταλαβατε;

και μου λεει απο τον τροπο που σας κοιταζει..

και τοτε γυρισα και την ειδα στο καροτσι..

το παιδακι μου το καλο...

(πριν πατησω υποβολη ειδα το μνμ της σεσιλια και για μια ακομα φορα συμφωνω απολυτα)

Δημοσίευση

eiμαστε 3ων ετων και ακοαμ θηλαζουμε...η Μ-Ι μονο προσκολημενη επανω δεν ειναι κια ας περναμε ολη τη μερα μαζι...

ειναι πολυ ανεξαρτητη ...

εχει καοψει τηνα πανα 26μηνων

μιλαει πολυ και ασταματητα...

παιζει με τα παιδακια πολυ ωραια...

οταν κανει τη μαμα στο παιχνιδι...για να δωσει γαλα στο παιδακι της σηκωνει την μπλουζα και το θηλαζει για εκεινη απο εκει πινουν τα παιδακια γαλα...αν και εδω και 4-5 μηνες πινει και φρεσκο το οποιο ζητησε μονη της να πιει..χωρις να σταματησει το θηλασμο!

συμφωνω με σεσιλια

η αδελφη μου δεν θηλασε κανενα τη παιδι πανω απο 40 ημερες και ομως ειναι κολλημενα επανω της!

Δημοσίευση

Είμαι θηλάζουσα και είμαι καλά :lol::lol::lol::lol::lol:

Μακάρι όλες οι εξαρτήσεις να ήταν τόσο γλυκιές :x:x:x:x

Και εγώ δηλώνω εξαρτημένη, αν και λιγότερο καιρό από εσάς (6 μηνες και κάτι), και θα συνεχίσω να παίρνω τη δόση μου για όσο καιρό θέλει ο γιόκας μου. ;);)

Στις μαλ#$%ίες των γύρω απλά ρίχνω δολοφονικά βλέμματα.

Μέχρι και η μάνα μου φώναζε επιδεικτικά το μωρό "μαμάκια" αλλά πήρε την απάντηση που της χρειαζόταν από τον πατέρα μου :twisted::twisted: .

Πλάκα πλάκα οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μου στο θηλασμό είναι ο άντρας μου και ο μπαμπάς μου.

Τώρα για τα συναισθήματα τα δικά σου και του μωρού όταν αποθηλάσεις δεν μπορείς από τώρα να τα προβλέψεις. Μην τα σκέφτεσαι μωρέ. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το αντιμετωπίσεις και αυτό όπως και όλα τα άλλα μέχρι τώρα (τοκετός, θηλασμός κλπ).

Σιγά μην γίνονταν τα παιδάκια μαμόθρεφτα από το θηλασμό. (Ρε Σεσιλια καλά τα παραδείγματα αλλά πήγες και διάλεξες και εσύ τους πιο αιμοδιψείς :lol::lol::lol::lol: )

Keep breastfeeding.... :-*:-*:-*

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...