Μετάβαση σε περιεχόμενο

το εξπρες του βυζονυχτιου..νο 36..νέα αρχή

Recommended Posts

Έκανα μια έρευνα σε ελληνικά site για ποδηλατάκια χωρίς πενταλ και τα μόνα που βρήκα είναι αυτά:

http://funforkids.gr/index.php?dispatch ... t_id=29778

http://www.multisports.gr/showprod.php?id=49

http://www.multisports.gr/showprod.php?id=43

Θα πάω και μια βόλτα στον ποδηλάτη και την ποδηλατούπολη και αν δεν βρώ κάτι σε πιο προσιτή τιμή θα παραγείλω από το mytoys που βγαίνει μαζί με τα μεταφορικά 50ευρώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 987
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κακουργα!!!

Εντωμεταξη ο φοφο εμαθε τη λεξη ποναει..και καθε φορα που δυσκολευετε να πιασει η να φτασει κατι λεει ποναει ποναει..

πηρα σπιτι τηλεφωνο και λεει η πεθερα πως του επεσε ενα ανθρωπακι λιλτ πιπολ πισω απο την τηλεωραση τους και επειδη δεν το φτανει καθησε κατω και κλαψουριζε ποναιε ποναιε..

χαχαχαχα

Νατασα ομορφα ειναι..αλλα η τιμες....αποτρεπτικες

Εγω για φετος θα εχω ακομα το περισινο τριροδο..φοβαμαι να παρω αλλο..θα παρω απο του χρονου

νατασουλα αν δεν ειναι κοποσ βαλε το λικ απο το γερμανικο σαιτ

καλα το ποναει και το κρυο και μενα το βαζει σε ολλα !!!

κρυο = κρυο,ζεστη ,μουσκεμα

ποναει =πονοσ ,ηλιος στα ματακια ,φαγουρα ,οταν τον γαργαλαμε

Μαρθούλα?θυμασαι που μου έστειλες φωτο του μπεμπη οταν γεννηθηκε και ελεγα οτι μοιαζει του Αντώνη? ε αυτο στη φώτο τωρα ειναι άααααααλλλλο παιδί!!!! καλέ αυτός ειναι ιδιος με τον ντοντο οταν γεννηθηκε!!!!!! ερμε Αντωνη!!!!! :D:D:D:D:D δινεις ρεστα στα παιδιά σου!!!!

να σας πω εχθές τι έκανε η μικρή...τα πεθερικά έφυγαν την ώρα που κοιμόταν...ξυπναει καποια στιγμη οταν σιδερωνα ,κατεβαίνει απο το κρεβάτι της και ανεβαινει στο δικό μου ..καποια στιγμή έρχεται ο μπαμπας της μεσα,κατι λέγαμε ...γυρναει η μικρή μας κοιτάει και μας λέει :

Κων: Μαμά πάμε άτα με τη γιαγιά...

Γ κ Γ : (κόκαλο) :shock:

Γιωτα: Αγάπη μου η γιαγιά κ ο παππούς έφυγαν ,πηγανε στις Σέρρες...

Κων: Σέρρες? :?

Γιωτα: ναι μωρό μου εκεί μένουν..

Κων: (αφού σκέφτεται λίγο..) παππού όχι Σέρρες!!! Νίνα!!!! (να ερθουν στην Κωνσταντίνα δηλ)

βούρκωσα... πολύ την λυπήθηκα,κριμα που ειμαστε μακριά...

Χρύσα θα ειναι τιμή μου!!! :lol::lol::lol::lol:

Νατάσσα τι καλά!!!!

αα για το ποναει,εχει λιγες ημερες με λέει ποναει ,που ? , πάνα ,βρηκα τον παιδιατρο εξω και τον ρωτησα μηπως να κανω εξετασεις για ουρολοίμωξη αλλα μου είπε οτι μάλλον ετσι το λέει :oops:

Νατασουλα θα μοιραστουμε τα μεταφορικα !!!χαχαχαχαχα καμμια άλλη?

νατασουλα καλημερα..

αν πας να με πεις κ μενα τιμες..ψηθηκα..αχ τι με κανετε..χαχαα

χρυσα παλι δε καταλαβα..εδω ποντια..

οκ μαγαζι με επιπλα ειναι το ξερω αλλα τι σχεση εχουν τα ζωα..παει οποιοσδηποτε?

γιωτινι οχι..ειναι ιδιο ο αντωνης εγω λεω..δηλ οχι ιδιο..αλλα ματια μυτη ειναι αντωνης..

απλως κεφαλι εχουν ιδιο με το θοδωρη..το πηρε απο το παππου παντελη :D

Δεν πρόλαβα να έρθω και ξενέρωσα πάλι ρε κορίτσια! Μου τα πρήξανε!! Κάνε εκείνο, κάνε το άλλο και ουσιαστικά δεν έχω προλάβει να κάνω τίποτα!! :twisted::twisted::twisted: Έχουμε τρελεή πίεση και στο τέλος έτσι σκατα που τα έχουν κάνει δεν παράγουμε τίποτα!!! :twisted::twisted:

Θουλάκι δεν περνάω καλά! Θέλω να φύγω από αυτό το γραφείο.

Καλε Βίκη πώς σου ήρθε οτι δουλεύω 24ωρό;;; :shock::shock::shock:

Κάρολ περαστικά σου! :D

Κανονείστε τί θα κάνουμε τελικά κορίτσια! Παρασκευή βολεύει καλύτερα;;

χειροερεσ κ απο εμας γινατε αθηναιες :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

αργι τι εχεις να πεις? :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: για να δούμε θα γίνει την Παρ.?

Σισσιώ να πω πώς να βρεθείτε? :P

Νατασσούλα εμείς είχαμε το ξύλινο ποδηλατάκι και δεν το χρησιμοποιήσαμε καθόλου γιατί μύριζε πάρα πολύ, ίσως να ήταν κακό για το παιδί!!!

Σισσιώ αν φύγεις πού θα πας? :?: σε ποιά δουλειά?!

Θούλη το ένα παιδί-θαύμα είναι 7χρονο και το αδελφάκι, που εξελίσσεται και αυτό σε θαύμα, 8 μηνών!!! και διαβάζει!!!! :o:o:shock::shock: .....αλλά τι να το κάνεις? το 7χρονο είναι μόνη της, χωρίς φίλους, μόνο οι γονείς ήταν υπερήφανοι!!!! :?

Καρόλ περαστικά

Θου αυτος που εχει την κοχεν εχει τρελα με τα ζωα

και ολο το οικοπεδο γυρω ειναι δικο του...μιλαμε για στρεμματα ετσι

και εχει βαλει εκει διαφορα ζωα, το καθε ειδος χωριστα ειναι ανετα, εχουν σπιτακια, ταιστρες ριακια με νερο- πρασιναδα δεν ειδα αλλα φανταζομαι επειδη ειανι χειμωνας.

Μπορεις να πας και να δεια αμα θελεις δεν μπορεις φυσικα να τα ταισεις η να τα ακουμπησεις

αλλα εχει παρα πολλα...

διαφορων ειδων κατσικια- μερικα ειναι κουτσικα- ελαφια ταρανδους λαμα, αγριογουρουνα, παγωνια, εχει και λευκο παγωνι σαν αυτο του αβαταρ μου, παπιες, κηκνους, και αλλα που δεν θυμαμαι

παιδια νισταζω σημερα..νιοθω παρα πολυ κουρασμενη, δεν ξερω γιατι

Σταματηστε λιγο να γραφετε δεν προλαβαινω να διαβάζω !!! :lol:

Καλησπέρα !!!

Ειστε ολες καλα ??

Εγραψα ενα μνμ το πρωι αλλα δεν ηρθε .

Εψαχνα τη φωτο του Παντελάκου και τωρα κατάλαβα !!! Αχ Θου μου ειναι υπέροχα τα αγορακια σου !!!!

Λοιπον πιανω το θεμα ομιλια για να προλαβω να πω αυτα που θελω .

Καταρχην Αφροδιτη και Νατασσουλα μου , μην μετράτε λεξεις ! Εγω το ειπα αυτο με τις 20 λεξεις (σιγα μην μετρουσα ) γιατι ετυχε τοτε στην εξεταση αναπτυξης των 2 χρονων να με ρωτησει ο παιδιατρος . Στις λεξεις αυτες φανταστειτε οτι ειχα βαλει διπλα το "ναι , οχι " γιατι τα λεει και στις δυο γλωσσες !!!

Η Χριστιάννα ειχε μεγάλη αλλαγη και αρχισε να λεει περισσοτερες λεξεις κανα 2 μηνες μετα τα δευτερα γενεθλια . Δεν την συγκρινω με αλλα παιδια καθε παιδι εχει αλλους ρυθμους ανάπτυξης σε συγκεκριμένους τομεις . Βεβαια επειδη κανουμε παρεα με παιδακια που και αυτα ειναι διγλωσσα (μπαμπας Γερμανος μαμα "ξένη" αλλα που μιλαει στο παιδι γερμανικα ) βλέπω οτι εκεινα ειναι πολυ προχωρημένα στην ομιλια και καταλαβαινουν ή μιλουν λιγο την μητρική της μαμας .

Εγω , δεν ξερω τι εχετε καταλαβει για μενα , αλλα γενικα ειμαι πολυυυυ χαλαρη με ολα . Ομως αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα προσέχω και δεν θα αφουγκράζομαι τι γινετε με το παιδι μου . Ναι σιγουρα καποτε ολα τα παιδακια μιλανε αλλα αν μπορω να βοηθήσω με καποιο τροπο το παιδι μου η αν κανω κατι λαθος , θελω να το ξέρω !

Εχω , το χω αναφερει σε αλλο θεμα , το παραδειγμα της κουμπάρας μου που ο παιδιατρος μεχρι τα 4 της ελεγε "ειναι διγλωσσος γιαυτο αργει να μιλησει " . Εμ δεν ήταν ετσι τα πραγματα , το παιδι πιεστηκε πολυ στον παιδικο , αναγκάστηκε να κανει 3 φορες την εβδομαδα λογοθεραπειες και ζουσαν με το αγχος μην δεν το παρουν στο σχολειο . Ακομα τωρα που κλεινει τα 7 αυτον τον μηνα , συνεχιζει λογοθεραπεια , δεν εχει ξεκαθαρισει τις γλώσσες , δεν λεει σωστα ολα τα συμφωνα , ζοριζεται με το Θ , Ρ και τους διφθογγους .

Το να συζητάμε καποια πραγματα αυτο δεν σημαινει οτι ειμαστε αγχωτικες και πιεζουμε τα παιδια μας . Ανταλάσουμε απόψεις , γνωμες και μπορει κατι ακομα που θα ακουσουμε τυχαια να μας βοηθήσει .

Νατασσουλα σαν παιδι πως θα περιεγραφες την Ελενα ? Πιστευεις οτι εχει προχωρησει περισσοτερο το κομματι της κινησης ?

Αφροδιτη η Χριστιάννα λεει "τατα" για την βολτα και την γατα . Ποτε δεν της ειπαμε "ατα" παντα βολτα λεγαμε αλλα απο πολυ μικρη το λεει μονη της ετσι . Ηταν απο τις πρωτες τις λεξεις αυτο και εχει παραμεινει ετσι παρολο που πλεον λεει "γαλα" αρα θα μπορουσε να πει "γατα" .

τελικά μερικοί κάνουν εγγραφή μόνο και μόνο για να πουλήσουν!!!! :?

στον κήπο είχα φυτέψει πέρυσι νάρκησους και τα παιδιά με την μπάλα τους χάλασαν, ε εκνευρίστηκα και τους έβγαλα.....και φέτος βλέπω ότι βγήκαν κάτι ωραίοι κίτρινοι :D πώς δεν ξέρω, πάντως μου αρέσουν και επειδή έχουμε και ένα δέντρο με κίτρινα άνθη, αγόρασα κίτρινες πετούνες, όλα κίτρινα....είναι και το χρώμα μου!!!! :D , όπως και το κόκκινο! :D

Αργη τι ωραια!!!!

Και εγω θελλω να φυτεψω λουλουδια!!!

Λαλα με κανεις λιγο να ανισυχω..

ο Χριστοφορος λεει πολλες λεξεις στα Ρωσικα μερικες τις λεει πιο καλα στα ρωσσικα παρα στα Ελληνικα και στο σπιτι δεν μιλαμε Ρωσσικα και οποτε μιλαμε ειναι σπανια

καλησπερα κοριτσια!!

λενακι μου μια χαρα ειναι ο μικρος, ζωηρευει!

πως τα πανε τα δικα σου? η ειρηνουλα πως πηρε τον ερχομο του μπεμπη?

ρεσυ αθηνουλα... περαστικα ρεσυ!!!!αμαν βρε κοριτσι μου..

μπεμπουλης ελπιζω να μην εχει τπτ ο σπυρακος, να ηταν απλα μια ασχημη νυχτα :?

νατασουλα ομως με την ελενα μπορεις να κανεις μια σχετικη συζητηση, δεν ξερω, οταν ειχατε ερθει μου φαινοταν πιο προχω!

παντως τωρα που συζητατε για τα διγλωσσα, ο αναστασης καταλαβαινει καποια πραγματα στα γερμανικα, λεει 2-3 λεξεις στα γερμανικα τα υπολοιπα ολα ελληνικα.. εγω δεν ξερω καλα γερμανικα για να του μιλαω συνεχεια κ ο τολης δουλευει πολλες ωρες..

θα δουμε, δεν αγχωνομαι πολυ!! γιατι, οπως λεει κ η λαλα, ειναι πολυ προχωρημενος στο κομματι της κινησης (μπορει κ κλωτσαει τη μπαλα ενω τρεχει κ αλλα)

αντε σισσιω!!!! ελπιζω να μπορεσουμε να τα πουμε!!!! γιατι πολυασχολη σε "βλεπω"!! :lol::lol:

μη μας ξεχασεις, αγωνιουμε να σε δουμε!! :D

αργυρουλα ουτε εμενα μαρεσουν αυτα τα τρελου αικιου μωρα... θελω φυσιολογικο αντρακι!!!

επισης μη νομιζεις, για τιποτα δεν ειναι προετοιμασμενη η ελλαδα!! :lol::lol:

χρυσα εκνευριζομαι πολυ με κατι τετοια... κατσε ρε παιδι μου να γεννηθει πρωτα γερο το δευτερο κ μετα εεεεεχετε χρονια μπροστα σας!!

θουλαραααααααααα εχεις κανει 2 κουκλακια!!!

νατασα λαβι παντως να μην αγχωθεις με τη μπεμπουλα, μην μπεις στο τριπακι να τη συγκρινεις με την ειρηνη!

καλα, σημερα εμαθα οτι την παρασκευη που ελειπα κ εγω ελειπαν αλλοι 8 μαθητες μου (σε συνολο 24) με αμυγδαλες!! τι σκατα... κ σημερα εδιωξα 5 που ειχαν ερθει με πυρετο ~x(

σημερα το συνειδητοποιησα, σε ενα μηνα κλεινουμε για πασχα!!!!

καλε πως περναει ετσι ο καιρος!!!!

καταλαβαινω οτι το καθε παιδι ειναι διαφορετικο στο θεμα ομιλιας

μπεμπεκιστικες λεξεισ του λεμε μονο το μαμ ,νανι και νινι ...αλλα τισ ακουει και κανονικες ξερει πως αλλιως λεγωντε .ΔΕν εχω μετρισει ποσες λεξεις λεει ...δεν μπορω να θυμηθω και δεν γινετε να σειμιωνω οποτε ακουω κατι ....μαρεσει που το γαλα το λεει γιανι :lol::lol::lol: και γατα δεν εχει πει λεει νιαου και αβ τον σκυλο .

τον χυμο τον εχει αλλαξει ποσες φορεσ ονομασια απο μνι ,μο ,τωρα μιο :lol: !!! οπως και νανι εννοει πολλα εκτος του υπνου .....

παμε να φαμε

Ναι σιγουρα καποτε ολα τα παιδακια μιλανε αλλα αν μπορω να βοηθήσω με καποιο τροπο το παιδι μου η αν κανω κατι λαθος , θελω να το ξέρω !

Εχω , το χω αναφερει σε αλλο θεμα , το παραδειγμα της κουμπάρας μου που ο παιδιατρος μεχρι τα 4 της ελεγε "ειναι διγλωσσος γιαυτο αργει να μιλησει " . Εμ δεν ήταν ετσι τα πραγματα , το παιδι πιεστηκε πολυ στον παιδικο , αναγκάστηκε να κανει 3 φορες την εβδομαδα λογοθεραπειες και ζουσαν με το αγχος μην δεν το παρουν στο σχολειο . Ακομα τωρα που κλεινει τα 7 αυτον τον μηνα , συνεχιζει λογοθεραπεια , δεν εχει ξεκαθαρισει τις γλώσσες , δεν λεει σωστα ολα τα συμφωνα , ζοριζεται με το Θ , Ρ και τους διφθογγους .

αυτό έγινε εδώ, στην Γερμ.?

και βέβαια θ ατο βοηθήσεις, η αδελφή μου (είναι νηπιαγ. στην Αθήνα) μου είπε ότι μερικά παιδάκια κάνουν λογοθεραπεία γιατί οι γονείς τους αντελήφθηκαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.....εμένα αυτό που με ενοχλεί εδώ είναι ότι με το παραμικρό βγάζουν τα παιδιά ότι έχουν κάποιο πρόβλημα! δεν μπορεί από τα 18 παιδιά τα 6 να χρειάζονται λογοθ.!!!! :?

νομίζω ότι πάρα είναι αυστηροί και ότι αυτό γίνεται για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη αυτών των επαγγελμάτων, που καθημερινά ξεπροβάλουν δεν ξέρω και εγώ πόσα!!!! στην συνοικία μας ξέρεις πόσα praxis λογο-εργο-ψυχο θεραπείας υπάρχουν? και μιλάμε είναι μόνο ένας πεζόδρομος!!!

η γνώμη μου είναι ναι να αφουγκραζόμαστε το παιδί και να πράττουμε αναλόγως, αλλά σε συμβουλεύω, εκ πείρας, να μην πέσεις στο λούκι, που ενδεχομένως σε βάλουν από τον παιδικό.....γιατί όταν αρχίσει η Χριστιάννα, που δεν θα μιλά τόσο όσο τα άλλα παιδάκι, θα σε φωνάξουν και θα σου τα "πρήξουν" εκτός και το παιδί (που είμαι σίγουρη ότι αυτό θα συμβεί) ανταποκριθεί γρήγορα........!

έγραψα το σεντόνι μου!!!! :roll::roll::roll:

Αχ ναι ξεχασα να αντιγραψω το πρωινο μνμ !

Λενακι καλως ηρθες ! Τι κανετε , ολα καλα ?

Αθηνουλι γιατι παλι ????

Αργυρω δηλ πως ειναι η φωνη μου και μου ταιριάζει ? Χοντρη σαν εμενα ???? :lol:

Δεν μου αρεσει το κιτρινο γενικα αλλα στα λουλουδια μου αρεσει . Λογοθεραπεια νομιζω η Χριστιάννα δεν θα χρειαστει αλλα αν χρειαστει τοτε στα γερμανικά . Θελω να την δει η γνωστη μας που ειναι Ελληνιδα γιατι θα μπορει να καταλαβει τι λεει . Εχω και μια αλλη φιλη που ειναι λογοθεραπευτρια , ειναι Γερμανιδα και μου χε πει να περιμένω μεχρι τα 3 και αν μετα δεν ειμαι "ικανοποιημενη" να μου κλεισει ραντεβου με αναπτυξιολογο .

Σεσιλ εσυ τωρα γιατι ανησυχεις ??? Δεν το καταλαβα αυτο ...

Λενα τα αγοράκια ουτως ή αλλως εχουν μια "παράταση" μεγαλυτερη απο τα κοριτσακια στο θεμα ομιλιας . Σε καμια περιπτωση δεν γινετε αξιολογηση πριν τα 2.5 χρονια .

Ρε παιδια..ερωτηση..πως δηλαδη τα βγαζουν τα "προβληματικα";;;;

εγω ημουν "προβληματικο"παιδι...

εχω δυσλεξια την οποια διαγνωσανε οταν ημουν περιπου 10 χρονων...

μεχρι τοτε μιλουσ αμαι χαρα..διαβαζα μια χαρα- με τον δικο μου τροπο παντα..αλλα ειχα δυσκολια ως προς το γραψημο, δηλαδη ο γραφικο ςμου χαρακτηρας ειναι μαμα μου χαλια...και πολλες οφρες οταν γραφω μπερδευω τα γραμματα και κυριως επικεντρωνετε στην γραφη και λιγοτερο στην αναγνωση- δηλαδη εγω οταν διαβαζω πολλες φορες "πηδαω" λεξεις προτασεις κλπ κλπ..

αλαλ προλο που στη Ρωσσια το εκπαιδευτικο συστημα ειναι τετοιο που καποιες μαθησιακες δυσκολιες μπορουν να προσδιοριστουν εγκαιρα..μεχρι τα 10 μου κανενας δε το προσεξε..μονοη Δασκαλα που ειχα στο δημοτικο το υποψιαστηκε..

Αλαλ και παλη δε μου ειπαν να κανω τιποτα...

πιστευω πως μερικοι υπερβαλλουν..

Ειχα μια φιλη που η κορη της εκανε λογοθεραπιες χωρις λογο...και τη ρωτισα τις προαλε ςκαι ετοιμαζετε να στειλει και τον 4χρονο γιο της γιατι λεει εχει προβλημα στην αρθρωση..και της λεω γιατι το λεει αυτο- γιατι εμενα για τετραχρονο μια χαρ αμου φαινετε πως μιλαει..λεει καθαρα ολα τα γραμματα και οταν μιλαει λεει καλα ακομα και πολυπλοκες λεξεις...

δεν ξερω..

Λαλα μου εγω δεν ανισυχω καθολου...για τιποτα..

θα μου πεις οτι ειμαι λιγο αναισθητη..αλαλ πιστευω πως ο Χριστοφορος ειναι μικρος ακομα..και το γεγονος οτι δεν κανει ορισμενα πραγματ απου κανουν τα αλλα παιδια δε με απασχολει,

το βασικοτερο μελημα μου αυτη τι στιγμη ειναι να περναει καλα και αν ειναι χαρουμενος...αν μαθει να σκαρφαλωνει ΟΚ..αν δε μαθει..σκασηλα μου...χιχιχιχι

Αργυρω ναι εδω στην Κολωνια μενει η νονα της Χριστιάννας .

Καταλαβαινω πολυ καλα τι λες , το εχω συζητησει με την κουμπάρα μου αυτο και με την γνωστη μου την λογοπεδικο . Πολλες φορες ναι ειναι υπερβολικοι εδω , της λεγαν κατι τρελα της κουμπάρας μου οι δασκαλες , να τραβας τα μαλλια σου !

Εγω το ξερω πολυ καλα το παιδι μου δεν προκειτε να με βαλουν σε κανενα λουκι αυτες γιατι πολυ απλα δεν προκειτε -σ΄αυτο το θεμα ή και σε αλλα - να αξιολογησω την αποψη τους . Ξερεις εδω τα γερμανακια γενικα ειναι πιο πολυ προχωρημένα στο κομματι της γλώσσας .

Δεν ξερω αν ολα τα παιδια που οδηγουντε σε λογοθεραπεια/εργοθεραπεια το χρειάζοντε πραγματικα αυτο αλλα μου αρεσει που πλεον καταλαβαινουμε καποια πραγματα και δεν μενουμε απαθης στο στυλ " ειναι ζωηρο παιδι γιαυτο δεν συνεργαζεται " , " ειναι τεμπελης γιαυτο δεν τρωει μονος του " , " ειναι τεμπελα γιαυτο δεν προσπαθει να μιλησει " . Πισω απο την υπερβολική ζωηράδα ή την υπερβολική οκνηρια να εισαι σιγουρη οτι κρυβονται πολλα πραγματα .

Επισης λογοθεραπειες γινονται και για αλλους λογους εκτος της ομιλιας . Εκανε και ο αντρας μου για ενα διαστημα μετα την εγχειρηση που εκανε μεσα απο το στομα (διορθωσαν ενα κομματι του αυχενα) . Ειχαν αδρανησει οι μυες και δεν μπορουσε να καταπιει και να φαει σωστα . Με λογοθεραπεια τα κατάφερε .

Ναι Σεσιλ μου αλλα πολλα παιδακια που ειχαν πιο σοβαρο θεμα δυσλεξιας (πρεπει και γω να ειμαι λιγο δυσλεκτική μπερδευω το δεξι-αριστερο και κατι τετοια ) χαρακτηριστηκαν στο σχολειο ως "τεμπεληδες" , "ανορθογραφοι" κλπ κλπ και τους καταπιε το συστημα .

Επισης συγνωμη αλλο ειναι το παιδι μου δεν πηδάει ή δεν κλωτσάει οπως τα συνομηλικα και αλλο καθυστερει σε θεματα λογου . Καταλαβαινεις νομιζω την διαφορά .

Ειναι λογικό η Ιωαννα της Γωγως να μην κανει κολουτουμπες (λεω τωρα ) γιατι το παιδι εχει αναπτυξει παρα πολυ το κομματι της ομιλιας .

Το θεμα ειναι τα παιδια μας να εκτιθονται σε ολα τα ερεθισματα . Διαβασμα , ζωγραφική , χειροτεχνιες , μπαλα , τρεξιμο , παιχνιδια κλπ κλπ .

αν ένα παιδάκι είναι ζωηρό θα το πουν προβληματικό!!! :?

επίσης δεν αναγνωρίζουν στο παιδί την διγλωσσία δλδ το κατατάσσουν στην ίδια κατηγορία με τα άλλα.....εμάς μας είχε πει η πρώτη νηπιαγ. που είχε ο Λ. ότι καλό είναι να μιλάμε μόνο μία γλώσσα, άσχετη παντελώς στο θέμα "δίγλωσσα παιδιά"....ο άντρας μου ήταν και αυτός δίγλωσσος, μεγάλωσε στην Αμερική και στο σπίτι οι γονείς του μιλούσαν μόνο γερμ....αναπτύχθηκε μια χαρά....βέβαια όλα τα παιδιά δεν είναι ίδια!!!...........

τι να πούμε και εμείς που είμαστε 3γλωσσοι? :?

και πολλές ΄φορές είπα να γίνουμε 2γλωσσοι............

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Απαντήσεις

• Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
    • Τα μαθήματα με τις ανεξάρτητες μαίες που θα έχουμε και δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι κοριτσάκι μου... Σου δίνουν άλλον αέρα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου και το σώμα σου ότι θα τα καταφέρεις.. και φυσικά η σωστή ενημέρωση πάντα είναι δύναμη..!! Δύσκολα θα δεχτείς bs όταν είσαι σωστά ενημερωμένος και όταν θα έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους που ξέρουν να σε βοηθήσουν σε αυτό που εσύ θέλεις με ασφάλεια! 
    • Τέλεια θα τα πας ! Είσαι έτοιμη!!!!  Ακριβώς αυτό θέλει! Συχνούς θηλασμους και μαραθωνιους στις ημέρες ανάπτυξης 🥰 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...