Μετάβαση σε περιεχόμενο

το εξπρες του βυζονυχτιου νο.35...ονειροδρομολογιο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 985
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Kαλη μέρα και καλή Αποκριά !!!

Συμφωνω με αυτα που εγραψε η Νατάσσα , τα χουμε ξαναπει και στο παρελθον . Το θεμα ειναι ομως οτι καθε παιδι ειναι διαφορετικό και ανταποκρινεται διαφορετικά , ομως η "φιλοσοφια" εινα αυτή .

Αναστασί δεν ξερω ομως αν καλυπτεσαι απο αυτη τη λυση γιατι η διαφορά της Ειρηνη με την Αννη ειναι οτι εκεινη κοιμόταν συνεχομενα το βράδυ . Λενε οτι αν δεν αποκοιμηθει στο στηθος τοτε δεν θα το αναζητά οταν ξυπνα τη νυχτα αλλα η δική μου εμπειρια λεω το εντελως αντιθετο . Γιαυτο παρε ιδεες , δες τι σου ταιριάζει , δες αν εισαι ετοιμη , δες αν το παιδι σου ειναι ετοιμο και δοκιμασε . Αυτο που θελω ομως να τονισω ειναι οτι οι αλλαγες καλο ειναι να γινονται μια μια . Αρχισε με το θεμα που σε "καιει" πιο πολυ , δες πως συνεργαζεται το παιδι , ασε λιγο χρονο και μετα στο επομενο .

Νατάσσα το σκεφτηκες καλα με το σπιράλ ?

Παναγιώτα μου , θα πρεπει να χαλαρωσεις λιγο με το θεμα καθαριοτητα . Μην εισαι τοσο ψυχαναγκαστική αυτα βγαινουν στα παιδια μας αυριο μεθαυριο . :x

Βενη μπράβο στον Φιλιππακο ! Ετσι οπως τα λες ειναι ,η συζήτηση πιανει τοπο ενω οι φωνες και η απαγορευση εχουν (αν εχουν) προσωρινο αποτελεσμα .

Μιτσακι και να την κυνηγας απο πισω με το φαγητο δεν ειναι λυση , ασε που νομιζω οτι το παιδι δεν τρωει και ιδιαιτερα παραπάνω . Καθησε στο τραπεζι και πες της πως θα την περιμένεις να γυρισει και να τελειωσει με το φαγητο της . Εσυ τρως μαζι της , στρωνεται κανονικα τραπέζι για φαγητό ? Αν σου ζητήσει να την ταισεις τοτε να το κανεις , αστην ομως να πειραματιστει και απο μονη της αν δειχνει τετοια διαθεση . Α και για οσες εχετε κακοφαγα παιδακια , εξαφανιστε σνακ , χυμους και τετοια που κοβουν την ορεξη .

Θου μου !!!! :YMHUG::YMHUG::x

Παω να πιασω ζυμάρι να κανω πιτες . Θα κανω και "γυρο" και θα φαμε αλα γκρικ ταβέρνα ! :lol:

Το χω γραψει εδω και 1 ωρα το μνμ αλλα δημοσιευσε η Αργκι και δεν βγηκε στη φορα !

Και για να σας δωσω κουραγιο τι καλα παιδακια εχετε , εμεις ξυπνησαμε σημερα στις 5:30 !!! Ειπατε τιποτα ????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορεί να έχουμε θέμα με το φαγητό, αλλά δόξα τω Θεώ, με την ώρα που ξυπνάμε, είμαστε τέλειες!! Τι σκιαχτικές ώρες ξυπνάνε τα βλασταράκια σας;;; :shock: Νυστάζω και μόνο που τ' ακούω!!! :lol::P

Lala μου, φυσικά και καθόμαστε μαζί στο τραπέζι, τρώμε μαζί. Κάθεται μια χαρά, κυρία, ξεκινάει αλλά 9 στις 10 φορές, εγκαταλείπει πριν τα μισά του δρόμου!! :? Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται... Μπορεί να πεινάει κι όμως να αρκεστεί σε 4-5 μπουκιές, για να πάει να συνεχίσει το παιχνίδι της!! ΜΟΝΟ αν την απασχολήσουμε με κάτι, θα κάτσει στο τραπέζι να τελειώσει το φαγητό της κι αν αυτό δεν πιάσει, πρέπει να την πάρω από πίσω, να την ταίζω ενώ ασχολείται με κάτι άλλο. Αν την αφήσω, όπως λες, απλά θα μείνει νηστική... Με λίγες/ελάχιστες μπουκιές φαγητό. :? Δεν μπορώ να το κάνω... Είναι και αδυνατούλα... :? Εξηγώ και πάλι... Δε την πιέζω!!! :!: Αν δε θέλει-δε πεινάει, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να φάει, όσο κι αν κάνω τον καραγκιόζη. Αντιστοίχως, όταν χορτάσει, σφραγίζει το στόμα και δεν θέλει ούτε μία μπουκιά παραπάνω. Το σέβομαι και σταματώ, δε μου αφήνει άλλωστε και περιθώρια... :lol:

Πραγματικά, είναι γολγοθάς το θέμα, δεν παραπονιέμαι, το παιδάκι μου είναι τέλειο (χιχιχι!) αλλά στο θέμα φαγητό είναι λίγο απελπισία!!! :( Απλά νομίζω ότι αν δε το ζήσεις, δεν μπορείς να το νιώσεις... :roll: Πραγματικά ευχαριστώ για τις συμβουλές, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να μην έχω δοκιμάσει...... Το μόνο που μπορώ να διορθώσω, είναι το θέμα με τα σνακ, αλλά για να είμαι ειλικρινής, μου είναι αρκετά δύσκολο, γιατί τρώω διάφορα τέτοια εγώ, κατά τη διάρκεια της ημέρας. :oops: Και πάλι όμως, προσπαθώ να τα κρύβω και γενικά είναι υπάκουη, αν της πω όχι πριν το φαγητό, θα το φάμε μετά, ακούει. ;)

Συγγνώμη για τη φλυαρία, προσπαθώ να αποδώσω όσο μπορώ καλύτερα, την "κατάστασή" μας!!! :roll:

Μιτσακι μου , η Χριστιάννα το χω πει απειρες φορες , εφαγε πρωτη φορα πανω απο 2 κουταλιες φαγητο οταν εγινε 15 μηνων! Μη νομιζεις πως δνε καταλαβαινω πως ειναι να εχεις ενα παιδι που δεν τρωει .

Το θεμα με τα κιλα ξεχασετο ! Ειναι τετοιο το σκαρί της , πιθανον ειναι κληρονομικό ! Οπως δεν θα κανες διαιτα σ΄αυτες τις ηλικιες σε παιδακι που ειχε παραπάνω κιλά ετσι θα φερθεις και τωρα που εχει λιγοτερα κιλα . Θα την αφηνεις να τρωει οσο θελει και οποτε θελει , χωρις να δινεις αχρηστες τροφες και πολλα σνακ . Τα περισσοτερα παιδια και ειδικα τα ολιγοφαγα , χορταινουν αμεσως εστω και με δυο φετάκια μηλο οποτε μετα δεν θα φανε το φαγητο τους ή θα φανε 2 μπουκιες .

Επισης να σου πω οτι οταν λεω τρωει η Χριστιάννα δεν εννοω σε καμια περιπτωση αυτα που ακουω για ολοκληρο πιατο ή πως τα μετρανε σε γραμμαρια . Τρωει λιγο και πολλες φορες την ημερα, ειδικά το πρωι ,γιατι βλεπεις ξυπναμε και απο τα χαράματα . Αν 1 ωρα πριν το μεσημεριανο φαει εστω μια ρυζογκοφρέτα τοτε δεν τρωει το μεσημερι .

Προχτες δεν εφαγε το μεσημερι , πηγε για υπνο ξυπνησε και μου λεει οτι θα περιμενει τον μπαμπα της για να φαμε ολοι μαζι . Ο ερωτας γυρισε στις 7 το απογευμα (η Χριστιάννα απο τη 1 δεν ειχε φαει τιποτα!) με το που εβαλα το φαγητο στο τραπέζι το εξαφάνισε σε κλάσματα δευτερολεπτου!!! :lol:

Γεια σας!!!!!

Νατασακι μου καταλαβα καποια πραγματα με αυτα που εγραψες!

Οπως λεει κ η Λαμπρινη πρεπει να ξεδιαλεξω ποια μου κανουν απο αυτα που ακουσα απο ολες σας!Και να δοκιμασω τι ταιριαζει στο παιδι μου!

Οταν λες μιλαει η Αννυ...Τι εννοεις? :lol::lol::lol: Οκ συνεννοείται καπως σε πολλα αλλα..Ειναι νωρις ακομη...

Εβαλα 2 στοχους...Τους αρχιζω ταυτοχρονα γιατι ευελπιστω να μη χρειαστει να τους τηρω καθε μερα κ τους 2!

1ον...οταν μου λεει (μεσημερι) πως θελει να κοιμηθει...θα κοιμηθει ακομα κ αν χρειαστει να μη βγω 5 ωρες απο την κρεβατοκαμαρα...Να καταλαβει δλδ οτι δεν θα με τρεχει περα δωθε κ πινοντας μονο γαλα...Δε με πειραζει(ακομα) το που κ με ποιον τροπο θα αποκοιμηθει αλλα...Θα κοιμαται!

2ον...Το βραδυ θα αποκοιμιεται(κ παλι με οποιον τροπο θελει) αλλα θα συνεχιζει τον υπνο της στο κρεβατακι της.Κ οσες φορες κ να ξυπνησει παλι εκει θα συνεχισει τον υπνο...Βεβαια θα ειμαι ελαστικη σε περιοδους που νιωθω οτι κατι συμβαινει πχ δοντια!

Στη συνεχεια ελπιζω να κατακτησουμε το θεμα "υπνος" ολοκληρωτικα!

Για το φαγητο...Μητσακι μου δεν διαβαζεις κ εσυ το βιβλιο του παπαβεντση?Ετσι που σε ακουω νομιζω πως θα σε χαλαρωσει λιγουλακι!

δεν παιρνω ποσοστα αληθεια σας λεω! :lol::lol::lol:

Παραγγειλαμε απ'εξω κρεατικα...!Κυριακατικο τραπεζι! :lol::lol::lol:

Α!Νατασα τι ξενερωμα με την περιοδο....σε 2 μηνες???? :o

Υπαρχει περιπτωση να φυγει τωρα κ να ξαναρθει στο ετος? :P

Γιατι σπιραλ?Πως σου'ρθε???

Βενη για πες για το πιλατες!Εχει ενα προγραμμα στο γυμν. που ΘΑ παω αλλα ειναι στις 8.15-9.15..Λιγο αργα...Αλλα αν τυχει ο Α να γυρισει νωρις καμια μερα θα παω...αλλιως αερομπικ...Αχ ποσο βαριεμαι!Μεχρι να παω ειναι ομως!Μετα πορωνομαι!

Καμια δεν ειναι εδω?

ηρθα εγω,αλλα μαλλον εφυγες εσυ!!!

Να πω για εχθες;;οχι,για να δεις Αναστασια κ οι υπολοιπες,ποσο..ο,τι να ναι παιδι εχω στο θεμα υπνου!

το μεσημερι κοιμηθηκε εχθες 3:30 κ ξυπνησε 7:30!κοιμηθηκε χωρις καμια δυσκολια!

δεν τον ξυπναω,εχω δει οτι οσες φορες το εκανα ειχε ασχημο αποτελεσμα..εξαλλου θεωρω,λανθασμενα πιθανοτατα,οτι κοιμαται οσο εχει αναγκη..αρα θα το χρειαζεται..κ τον αφησα!

ξυπναει λοιπον 7:30...ε..λεω..δε θα κανω καμια κινηση για βραδινο υπνο..σιγα..ας αφησω μια φορα να δω τί θα γινει..αφου δε δουλευα κ σημερα κ ηταν κ ο χ. ευκαιρια λεω..

κατα τις 11:30 μου λεει "μαμα νανι"!μπα λεω!αυτος τετοια ωρα κοιμαται στα καλα του,οχι οταν εχει κοιμηθει κ 4ωρο..

τεσπα!τον πηγαινω στο κρεβατι του,θηλαζει,αυτο ειναι ενα θεμα,θα το συζητησουμε αλλη φορα,γυρναει με το κεφαλακι προς την κατω μερια του κρεβατιου,εκει που εβαζε τα ποδια συνηθως και...κοιμαται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το πρωι σηκωθηκε 9!!!!!!!!!

σημερα κοιμηθηκε για μεσημερι 3 παρα 10!!για να δουμε πώς θα παει..πάντως εχω αποφασισει να αφησω να δω τί ακριβως θελει να κανει..ισως με καθοδηγει καλυτερα εκεινος παρα εγω..

δεν εχω διαβασει καμια μελετη που να επιβεβαιωνει οσα λεω,ευχομαι καπου καποιος να εχει γραψει κατι που να συμφωνει..αλλιως.....!!!

μονος παντως αρχισε να κοιμαται καλα τα βραδια,μονος να τρωει μη αλεσμενα,μονος ο,τι γενικα καταφερε..δε χρειαστηκε,δεν προλαβα πολλες φορες να τον παροτρυνω..το ιδιο θα κανω κ τωρα..

εκτος αν σπασουν παλι τα νευρα μου..θα δω!!

για τους 2 στοχους που εβαλες αναστασακι..

1 .ειπες ειμαι 1 βημα μπροστα..χμμ!τον στοχο αυτο τον ειχα κ εγω..πίστεψε με ειναι πολυ ψυχοφθορο,επειδη πολλες φορες χρειαστηκε οντως να παλευω 3 ωρες για να κοιμηθει μεσημερι!{π.χ. στα γενεθλια λενας!}!

κατεληξα οτι αν δε θελει να κοιμηθει..δε θα κοιμηθει..κ οταν ηρεμησα,αρχισε κ να κοιμαται,απλα περιμενω πλεον,εδω κ 2 ημερες,ε!,να δω ποτε αυτος νυσταζει..

πανω κατω ειναι κοντα οι ωρες υπνου..ευχομαι να τα καταφερετε ευκολα εσεις κ να εισαι ψυχραιμη,ε!!

2.αυτο μου αρεσει!ειναι λιγο κουραστικο,αλλα αποδιδει,αν κρινω απο εμας!σηκωνεσαι πολλες φορες απο το κρεβατι σου,αλλα συνηθιζει το μωρο να κοιμαται στο κρεβατακι του!εχω λιωσει τις παντοφλες μου στα μαρμαρα πηγαινε ελα,μεχρι κ με καλτσες κοιμομουν επειδη κρυωνα κ δεν μπορουσα να ψαχνω παντοφλες τρεις κ λιγο!,αλλα τελικα τα καταφερα!!επαιξε ρολο κ το καινουριο κρεβατι,αλλα αυτο θα το κανεις κ εσυ ειπες,οποτε τελεια!!

συμπερασμα προσωπικο:καθε παιδι κανει οταν ειναι ετοιμο αυτο που εμεις θετουμε ως στοχο.π.χ.συνεχης υπνος,οχι νανουρισμα με τις ωρες,μη αλεσμενα,πανα..

απλα πολλες φορες οι συνθηκες μας αναγκαζουν να βιασουμε τις καταστασεις..αν μπορουμε να περιμενουμε με αγαπη κ ηρεμια,τα πραγματα θα παρουν το δρομο τους,αλλιως..προσπαθουμε με διαφορες μεθοδους οπως εκαναν πολλες κοπελες κ τα καταφεραν!

σε εμενα αυτο ηταν μονοδρομος..δεν επιασε καμια μεθοδος κ αναγκαστικα περιμενω με αγαπη κ ηρεμια,λεμε τωρα!!κατι μερες σαν τη χθεσινη,παιρνω κουραγιο,καποιες αλλες..ααααχ!

Λαμπρινη λεω βλακειες;;;σε ρωταω επειδη υποθετω πως εχεις ψαξει πολυ το θεμα ως ομοιοπαθουσα!!φυσικα κ οποια αλλη θελει κ γνωριζει,ας απαντησει!!

φιλακια σε ολες!!

τι κανετε?

εμεις κοιμηθηκαμε ολη νυχτα....εξαιρουμε εγω που ειχα κατι αυπνιες....αχ μαλλον εχω συνηθησει να ξενυχτω με την δουλεια!

ξυπνησαμε 10:00 ολοι!!!!!!!!!!!!

μαγειρεψα..αρνακι στο φουρνο με πατατες....

μακαροναδα καρμποναρα για κουνιαδα..που δεν τρωει κρεας!

τωρα βλεπουμε ¨ροδα τσαντα και κοπανα" το τελευταιο!

τελικα που ο καφες?

αν και δεν ξερω ακομα!

εξαρταται τι θα δουλευω!

μα υπαρχουν παιδια που κοιμουνται μεσημερι?

θελω και εγω!!!!!!!!!!!!!!!!

μιτσακι ποσο ειναι σε βαρος η Β. που σε αγχωνει?

Ν ατασα και εγω στο 2μηνο μου ειχε ερθει η καταραμενη και δεν με ξεχασε κανενα μηνα!

ολοι μου ελεγαν" ααααα ηρθε περιοδος..τερμα το γαλα σου τωρα"

σχ 3χρονια μετα τα εχω και 2!

σκεφτομαι και εγω το σπιραλ!

μου εχουν πει οτι το μιρενα ειναι πιο καλο απο τα κοινα...δεν κανει αιμοραγιες!

δεν ξερω...ειναι ακομα σε δοκιμαστικο σταδιο!

Το χω γραψει εδω και 1 ωρα το μνμ αλλα δημοσιευσε η Αργκι και δεν βγηκε στη φορα !

:evil::evil::evil: υπαινίσεσαι κάτι? :-w:-w:-w:-w:ymtongue::ymtongue:[-([-(:lol::lol::lol::lol:

εγώ Ιουλία μου δεν συμφωνώ με την μέθοδο "αφήνω το παιδί να κοιμηθεί όποτε θέλει" και αυτό γιατί τα παιδιά θέλουν καθοδήγηση να τους δείξουμε τον τρόπο και ποιό είναι σωστό κ.λπ......αν θελήσει να κοιμηθεί στη 1.00 και κάθε βράδυ το ίδιο εσύ θα το αφήσεις? εγώ προσωπικά πιστεύω ότι και τα μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν αν τους δείξουμε, όχι να τα πιέσουμε,....απλά χρειάζεται χρόνος μέχρι να τα καταφέρουν και υπομονή από τους γονείς! :) ....είμαι υπέρ του προγράμματος στο παιδί ώστε να το βοηθήσει στην μετέπειτα ζωή του, π.χ τόσες ώρες διάβασμα, τόσες παιχνίδι κ.ο.κ.......

φυσικά και πάλι ισχύει το "κάθε παιδί διαφορετικό και κάθε οικογ. έχει τις δικές της συνήθειες"

ένας παιδοψυχολόγος είχε πει σε κάτι φίλους μας ότι εμείς προσφέρουμε στο παιδί το φαγητό που θα φάει και δεν διαλέγει εκείνο ΤΙ θα φάει!!!....πιστεύω ότι αυτό ισχύει και για τον ύπνο!!!

το μεσημερι κοιμηθηκε εχθες 3:30 κ ξυπνησε 7:30!!!

:o:o:o:o:o 4 ώρες? :shock::shock::shock::shock:

η δικιά μου πάει 19.30 για βραδ. ύπνο!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

. Θα κανω και "γυρο" και θα φαμε αλα γκρικ ταβέρνα ! :lol:

εγώ συνήθως κάνω ελλ. ουζερί με θαλασσινά και ουζάκι, που μας αρέσει!!! :D:D

1ον...οταν μου λεει (μεσημερι) πως θελει να κοιμηθει...θα κοιμηθει ακομα κ αν χρειαστει να μη βγω 5 ωρες απο την κρεβατοκαμαρα...Να καταλαβει δλδ οτι δεν θα με τρεχει περα δωθε κ πινοντας μονο γαλα...Δε με πειραζει(ακομα) το που κ με ποιον τροπο θα αποκοιμηθει αλλα...Θα κοιμαται!

εγώ είμαι κατά της μεσημεριάτικης καταπίεσης του ύπνου γιατί μου θυμίζει την μαμά μου που μας "καταπίεζε" σε αυτό το θέμα, βέβαια είχε δίκιο αφού η ίδια ήθελε να ξεκουραστεί και με 6 παιδιά......

αν θέλει να κοιμηθεί το μεσημέρι θα κοιμηθεί, ποιός ο λόγος να την πιέσω?....για αυτό αν κλαίει την κατεβάζω κάτω και τέλος.....

καλό είναι να κοιμούνται το μεσημέρι αλλά πολλά παιδιά αλλάζουν τις συνήθειές τους και σε αυτή την ηλικία σταματούνε τον μεσημεριανό ύπνο!!! ;)

επίσης να ρωτήσω κάτι?

γιατί θεωρείται ότι το βιβλίο του Π. λέει και τα σωστά?

είναι μόνο μία άποψη.............

δεν το έχω διαβάσει, απλά ρωτώ... :?::!:

ε ναι γιατι αν επιλεξει αυτο θα επιλεξει τα γλυκακια και οχι το κουνουπιδι 8-)

αντε δυο επιλογες ...θες αυτο η αυτο και τελος .

αργα το καταλαβα .....

τωρα αυτο του λεω θες να φας ? αυτο ειναι το φαγητο μας ,αν δεν θες πανε για υπνο νηστικος .....και ναι εχει κοιμηθει και νηστικος ...γαλα οπως καθε βραδυ και νανι .

ε ναι γιατι αν επιλεξει αυτο θα επιλεξει τα γλυκακια και οχι το κουνουπιδι 8-)

αντε δυο επιλογες ...θες αυτο η αυτο και τελος .

αργα το καταλαβα .....

τωρα αυτο του λεω θες να φας ? αυτο ειναι το φαγητο μας ,αν δεν θες πανε για υπνο νηστικος .....και ναι εχει κοιμηθει και νηστικος ...γαλα οπως καθε βραδυ και νανι .

τώρα αν σου πω ότι εγώ δεν κατάλαβα πού αναφέρεσαι!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

έτσι λέω και εγώ και το μπουμπούκι δεν τρώει!!!! :shock::shock::shock::?:?

ένας παιδοψυχολόγος είχε πει σε κάτι φίλους μας ότι εμείς προσφέρουμε στο παιδί το φαγητό που θα φάει και δεν διαλέγει εκείνο ΤΙ θα φάει!!!....πιστεύω ότι αυτό ισχύει και για τον ύπνο!!!

quote]

σε αυτο :P

Ακομη κοιμαται!

Αργυρω μου το μπουμπουκακι σου κοιμαται για βραδυ 7:30,αλλα,υποθετω,δεν πεφτει για μεσημεριανο υπνο μετα τις 3!!!

οσο κ αν προσπαθησω,δεν κοιμαται με τιποτα νωριτρα,επισης το να μη τον αφησω να κοιμηθει καθολου δεν γινεται,ειναι μεσα στη γκρινια!!

να τον ξυπνησω νωριτερα..το δοκιμασα κ πιο πολλα νευρα ειδα,παρα βελτιωση!!ισως να ηταν κ θεμα χρονου..τί να πω!

φυσικα κ δε θα αφησω να κοιμηθει στη 1,αλλα εχω φιλη που κ τα 2 παιδακια της δεν κοιμουνται νωριτερα..τί να κανει;;κ δε κοιμουνται κ μεσημερι!!

εξω απο το χορο,ολοι ωραια τα λεμε,αλλα τα πραγματα ειναι αλλιως!!

επισης,πριν 1 μηνα κοιμοταν αλλες ωρες,το καλοκαιρι αλλες,απο τις 9 το βραδυ ροχαλιζε!,κ πιθανοτατα τον αλλο μηνα να κοιμαται αλλες!καποια στιγμη θα σταθεροποιηθει..ισως;;

προσωπικα με ενδιαφερει περισσοτερο να ειναι ηρεμος ο ιδιος!χρονο για εμενα θα βρω,ακομη κ αν ειναι τις ωρες που κοιμαται μεσημερι!

ειμαι υπερ του προγραμματος,σε ο,τι μπορω!ναι,στο φαγητο!

ναι στο μπανιο!

ναι στη βολτα!

στον υπνο..ο,τι μπορω κανω!κ ευχομαι να κανω το σωστο για το παιδι μου!

αν ειχε αλλες συνηθειες,ισως να μιλουσα διαφορετικα..

οπως δεν μπορω να συμβουλευσω σωστα για διατροφη,επειδη δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα στο θεμα αυτο..δε σημαινει πως τα εκανα ολα σωστα,απλα ημουν τυχερη εκει..

αυτα!!

Νατασα ξεχασα!γιατι σπιραλ;;"φοβασαι"για τριτο;;;;;;;;;;!!αχ!ασταματητη μου εσυ!!χα χα χα!

βικυ μου φιλακια πολλα!με τοσα που εγραψα,ξεχασα τί εγραψες!θα διαβασω παλι!

φυσικά και πάλι ισχύει το "κάθε παιδί διαφορετικό και κάθε οικογ. έχει τις δικές της συνήθειες"

για αυτό ανέφερα αυτό, μην θεωρηθώ και "ξύπνια" και παρεξηγηθώ!!!

Καληνύχτα σας και Καλή Καθαρά Δευτέρα :x

Kαλησπερα!

Τι κανετε?Αρχισα...Διαιτα! :lol::lol::lol: Βασικα απλα θα μειωσω τις σοκολατες κ τα γλυκα απο 10 σε...1!!!! :P

Κοριτσια μαλλον δεν το εγραψα καλα...Ή δεν το διαβασατε καλα!

Ειπα πως ΑΝ μου πει να παμε για νανι τοτε θα παλαιψουμε να κανει νανι για να μην με "παιζει" μεσα εξω στην κρεβατοκαμαρα!Να καταλαβει δλδ τι σημαινει αυτο που ζηταει! ;)

Αλλωστε σας εχω πει πως 1ον μετα τις 4 δεν προσπαθω να κοιμισω κ 2ον δεν με πειραζει να μην κοιμηθει μεσημερι!Αυτα δεν αλλαζουν!Αλλα οταν ζηταει νανι δε θα εννοει "γαλα"...Αν κ συνηθως οταν θελει μονο γαλα μου λεει "αλα αλα"- "πε" που σημαινει πως θελει γαλα στον καναπε... :? Καταλαβατε? :P

Ιουλια μου δεν ειμαι πολυ σιγουρη πως ισχυει το "αφου κοιμαται,θα το εχει αναγκη"...ακομα κ αν το δω απο εμας...Καποιες φορες το εχουμε αναγκη αλλα απο υπερενταση ή κατι αλλο μας πιανει αυπνια...Και καποιες αλλες(στα παλια τα χρονια) πεφταμε σε ληθαργο ενω ειχαμε ηδη κοιμηθει παρα πολλες ωρες....

Το βραδυ ποσες φορες ξυπνησε???Μου κανει εντυπωση το ωραριο του!

Ακομα νομιζω πως καποιες μεθοδοι απο αυτες που ανα καιρους δοκιμαζουμε μπορει αργοτερα(πχ τωρα!0 να εχουν αποτελεσμα ενω πριν δεν ειχαν γιατι το παιδι δεν ηταν ετοιμο!Μακαρι βεβαια να γινουν ολα απο μονα τους χωρις κοπο...

Αργυ εγω απλα κρινω αυτο που διαβασα κ το βρισκω σωστο!Δεν ειπα πως αυτο ειναι το σωστο κ τελος!Στο βιβλιο αυτο λεει πως ΔΕΝ ρωταμε το παιδι τι θελει να φαει.Απλα του βαζουμε μπροστα του ενα γευμα(ή λιγο απο 2-3 φαγητα αν εχουμε),του εξηγουμε τι εχει το πιατο κ του λεμε να φαει!

Πχ σημερα το πιατακι της Αννυ ειχε μακαρονια,κοτοπουλο κ λιγο μπιφτεκι...Εφαγε τα μακαρονιακ λιγο μπιφτεκι...Αν συνεχιζε ομως καθε φορα να τρωει μονο μακαρονια τοτε θα αλλαζα μενου!Περιοριορισμενες επιλογες οπως κ για εμας...Αν εχω μπροστα μου φασολακια,τυρι,σαλατα μπορω να επιλεξω να μην φαω τη σαλατα!

Και σε ξαναρωταω.Αν τα παιδια σου ΔΕΝ κοιμοντουσαν απο τις 8 τι θα εκανες???Θα τα εκλεινες στο δωματιο?Πως θα τα αναγκαζες να κοιμηθουν?Δε νομιζω πως το επελεξες εσυ το ωραριο τους...Απλα το προσπαθησες κ ανταποκριθηκαν...Αν ειχες αλλο παιδι τωρα θα χορευες μαζι του μεχρι πχ τις 11! ;)

Παω να τσιμπησω κατι...Ειπαμε.."διαιτα"! :P:lol:

Nα 'μαι πάλι!

Περάσαμε πολύ όμορφα σήμερα! Απολαμβάνετε όλες την Κυριακή, γι' αυτό εξαφανιστήκατε ελπίζω!! :D

Lala μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, πραγματικά προσπαθώ να τις μεταδώσω "σωστές" συνήθειες, αλλά με καθοθηγεί και δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω αλλιώς... Είναι πολλές οι φορές που έχει μείνει νηστική ώρες πολλές, όπως αυτή που ανέφερες με τη Χριστιάννα, γιατί απλά δε την πιέζω!!! Το ξανατονίζω αυτό... Να εξηγήσω άλλο ένα παράδειγμα, για να καταλάβετε... Σήμερα το μεσημέρι, κάθεται και τρώει μόνο ψωμί με χόρτα, δεν ήθελε με τίποτα το ψάρι, "Βρωμάει" μου είπε χαρακτηριστικά (φρεσκότατο το ψαράκι!!!) :evil: ούτε πατατούλες, ούτε τίποτα. Μετά από λίγη ώρα, παίρνει πρέφα την αδερφή μου που κουνούσε το μωρό στο καρότσι, λέει θέλω να πάω κι εγώ. Το ξεκίνησα λέγοντας, δεν σηκωνόμαστε απ' το τραπέζι, θα μείνεις νηστική και μετά δεν θα έχει φαγάκι, θα γουργουρίζει η κοιλίτσα κλπ... Αφού κάθησε αρκετή ώρα και κοιτούσε το πιάτο της, σηκώθηκε με τη συμφωνία να έρχεται να τρώει μπουκίτσες. Τήρησε τη συμφωνία και μ' αυτό το τρόπο καθάρισε το πιάτο!! :shock: Για την ακρίβεια, της άρεσε τόσο πολύ που στο τέλος ήθελε κι άλλο και δεν είχα να της δώσω!!! :shock: Ερωτώ λοιπόν... Τι έπρεπε να κάνω; Να της πω ότι άπαξ και σηκωθείς, το φαγητό τελείωσε και να την αφήσω νηστική, ενώ πεινούσε; :?

Anastacia μου, αστεία-αστεία, γράψε πάλι λίγο τον τίτλο του βιβλίου του Παπαβέντζη! Το είχα στο νου μου, να στο ζητήσω. Γιατί όχι; ;) Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το θέμα ύπνος... Αν και συμφωνώ με την Ιουλία, με τον 2ο στόχο συμφωνώ, με τον 1ο όμως, κι εγώ όσες φορές έθεσα κάτι παρόμοιο, το μόνο που κατάφερα είναι να σπάσω τα νεύρα μου και μετά τα νεύρα της!!! :?

Ιουλία... γενικά συμφωνώ! ;):YMHUG:

Βίκυ μου, η Β είναι 12 κιλά και κάτι ψιλά... Άντε να έχει φτάσει τα 12,5 τώρα, δε την έχω ζυγίσει πρόσφατα. Αν δε κάνω λάθος, η Μ-Ι πρέπει να μας περνάει περίπου 4 κιλά, ε;;;;; :roll::( Εύχομαι να ισχύει αυτό που είπε η Lala, να είναι πράγματι το σκαρί της... Γιατί η αλήθεια είναι ότι κι εμένα με λες ΠΟΛΥ αδύνατη, ανέκαθεν!!! :oops:

Αργυρούλα, κι εμένα με καταπίεζε η μαμά μου, να κοιμάμαι το μεσημέρι, το θυμάμαι χαρακτηριστικά στις καλοκαιρινές διακοπές!!! :evil::lol: Δεν κοιμόμουν ποτέ και -όπως πολύ εύστοχα είχα διαβάσει σ' ένα βιβλίο- το καθιέρωσα να μην κοιμάμαι ποτέ μεσημέρι, υποσυνείδητα ίσως και σαν "επανάσταση"!!!! :lol::lol::lol:

Σ' αυτό με τις επιλογές, που λέει η Αφροδίτη, συμφωνώ... Νομίζω ότι πρέπει από νωρίς να καταλάβουν ότι αυτό το φαγητό έχουμε σήμερα, όποιος το θέλει το τρώει, όποιος δε θέλει μένει νηστικός. Δεν είναι δυνατόν η μαμά να κάθεται να μαγειρεύει ό,τι του "καπνίσει" του καθένα... ;) Δε βγαίνει έτσι η ζωή!! :shock: Μία-δύο επιλογές το πολύ. ;)

Σας φιλώ γλυκά όλες! :x Καλή Καθαρά Δευτέρα και Καλή σαρακοστή!!! :D

Κι ελπίζω να χιονίσει, μας το έχουν τάξει οι μετεωρολόγοι, για αύριο-μεθαύριο!!! :lol:

Αναστασία, τώρα είδα ότι έγραψες, ποστάρω και σε διαβάζω μετά! :P

Γεια σου Δημητρα μου!!!

Αχ τι ωρααια συμφωνια κανατε! :lol: Κ εγω θα το εκανα :P:oops:

Το βιβλιο λεγεται"Προικισμενα μωρα εμπνευσμενοι γονεις,για μια αλλη προσχολικη διατροφη",εκδ Πατακη.

Εχω μια φιλη η οποια θελει ο καφες της να μην ξεπερναει πολυ το μισο του ποτηριου!!!Απωθημενο γιατι η μανα της της εφερνε παντα το γαλα-χυμο κλπ να ξεχειλιζει!!! :lol::lol:

Οπως ειπα εγω δεν θα αναγκασω την Αννυ ουτε για υπνο ουτε τιποτα(απορω κ που το υποθεσατε αυτο για μενα! :twisted: ) αλλα θα της δωσω να καταλαβει τι σημαινει αυτο που ζηταει!Λεμε τωρα γιατι με κανει αλοιφη με τα καμωματα της!Ας πουμε εβαζε επιτηδες τα ποδαρακια της αναμεσα στα ξυλα της κουνιας κ εκνε στα ψεμματα πως κλαιει λεγοντας "ποοοοοο"(ποδι) για να την παρω! :lol: Σιγα μην αντεξω!!!!!!!

τι κανετε?

σημερα πηγα παλι απ το μπαμπα..σημερα ειναι ακομα πιοβυθισμενος..

δε τρωει κιολας..με το ζορι πινει νερο..

κ αυριο θα παω παλι..

παλι καλα εχω τα παιδια κ ασχολουμε με αυτα....το μονο που λεω ειναι δοξα το θεο που ειδε εγγονια κ προλαβε εστω κ λιγο να δει το παντελομπεμπουλη

σας φιλω ολες..δε διαβασα τιποτα ακομα..

αναστασια ευχαριστω πολυ..δε απαντησα αλλα ευχαριστω..

σας φιλω ολες..

μιτσακι μια χαρα συμφωνια !!!και εμεις ετσι πανω κατω το φαγητο ειναι στο τραπεζι και αν βαρεθει κατεβαινει λιγο να παιξει και ξανα παει να φαει ....ειναι και μικρα βαριουντε γριγορα :?

σηεμρα εμεισ ειχαμε μπιφτεκια ,με πατατες τηγανιτεσ , αραβικη πιτα και χωριατικη σαλατα .

το μεσημερι εφαγε λιγο τυρι ,λιγη πιτα και λιγες πατατες ...δεν πεινουσε πολυ εκεινη την ωρα ,επεσε να κοιμηθει και οταν ξυπνησε βρηκε το πιατο του παλυ και εφαγε ολο το τυρι που ειχε αφησει και οσο ειχε μεσα στην σαλατα και πιτα ....μετα απο 2-3 ωρες για βραδυνο εφαγε λιγο γιαουρτακι με φρυγανιες και ψωμι ....το μπιφτεκι ουτε να το φτυσει ....στο τραπεζι το μεσημερι μονο το επιασε και το βουτουσε στη μαγιονεζα και το εγλειψε λιγο (οχι την μαγιονεζα) αλλα το εδωσε σε μενα να το φαω ...

παλυ καλα σημερα το επιασε ...αλλεσ φορεσ δεν το ακουμπαει καν :lol::lol::lol:

θουλακι μου σε σκευτομαι .

Ανασταcia μου, γέλασα πολύ με τη φίλη σου! :lol: Παρανόηση με τον ύπνο, κι εγώ κατάλαβα ότι θα είσαι μαζί της μέσα στο δωμάτιο και 5 ώρες (που λέει ο λόγος) προκειμένου να κοιμηθεί. Γράψε λάθος, είμαστε μαζί σου! ;) (Αν κατάλαβα καλά αυτή τη φορά, γιατί νυστάζω κιόλας! :lol: )

Αφροδιτούλα, στα λόγια μου έρχεσαι, βαριούνται πολύ εύκολα, η δική μου τουλάχιστον τρώει ίσα-ίσα για να ζήσει!!! ;)

Ξέχασα να σημειώσω στο σημερινό παράδειγμα, ότι απ' τις 9 το πρωί που είχε ξυπνήσει, είχε φάει όλα κι όλα... 100ml γάλα, 1/8 του τοστ με τυράκι (δηλαδή 2 μπουκιές σπουργιτιού) και 2 ρυζογκοφρέτες!!! Αυτά ήταν όλα κι όλα το πρωινό-δεκατιανό της!!! :shock: Και φάγαμε μεσημεριανό στις 15.30!!!! Μπορούσα να την αφήσω νηστική;;;;;; :shock:

Θουλάκι μου καλό, κι εγώ σε σκέφτομαι πολύ... :x:x:x Κουράγιο.......... :(

Γεια σας.

Επιτέλους ηρεμία στο σπίτι...

Ο Δ η Ειρήνη και η μπουμπού είναι με μύξες. Επόμενη στη σειρά είμαι εγώ. Ακόμη δεν έχω τα συμπτώματα. Αρχίσαμε με την Ειρήνη χθες το πρωί ξεκίνησε ο Δ και σήμερα η μπουμπου. Πόσο τη λυπάμαι... :(:(:(

Είναι μια σταλιά και ζορίζεται η καημενούλα. Να περάσει σύντομα μόνο για να μην ταλαιπωρείται.

Σχετικά με το φαγητό φυσικά και υπάρχει ένα φαγητό για όλους. Αυτό φτιάχνουμε αυτό τρώμε. Πρέπει να μαθουν πως για να φτάσει ένα πιάτο ζεστό φαγητό στο τραπέζι κάποιος μόχθησε. Εγώ δεν έχω ξαταφέρει να ο κάνω κατανοητό στην Ειρήνη. Ελπίζω όμως να γίνει σύντομα. Τουλάχιστον καταλαβαίνει πως αυτό είναι και ΔΕν έχει άλλο.

Δήμητρα και γω έτσι ήμουν μικρούλα. Με βιταμίνες ζούσα. Θυμάμαι ακόμη και τη συσκευασία από το μπουκάλι να φανταστείς. Δεν έτρωγα τπτ. Μα τπτ όμως. Τελικά το στόμα μου το άνοιξα στην Δ΄ δημοτικού και από τότε δεν το κλείνω. Καταλαβαίνω εν μέρη την ανησυχία σου και ελπίζω να χαλαρώσεις και να φάει η Βασιλικούλα σύντομα. Εμπρός τα άδεια πιάτα!!!!

Αναστασία μου γίνεσαι αλοφή παραδέξου το... :lol::lol::lol:

Θου τα είπαμε...

Άλλαξε ρε συ κανένα τικεράκι.

Αφροδίτη φιλάκια!

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Απαντήσεις

• Εσύ σε τι στάδιο είσαι;; Έχεις ξεκινήσει διέγερση;
    • Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...