Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

εμένα τρώει

πρωι 200 γάλα

δεκ.νο φρουτα (κυρίως φρουτόκρεμα για να κερδιζω 8ερμίδες)

μεσημεριανο 1 μέτριο πιατο

απογευμα μπανανα η κρέμα η γιαουρτι η τοστ

βράδυ γάλα 150 - 180 γραμμ

πάντως 2 διαφορετικοι γιατροι στο Παιδων μου ειπαν να εχω υποψιν μου πως το γάλα πιάνεται για κανονικό γέυμα !

σας φιλώ κ σας ευχαριστώ κοριτσάκια μου

• Απαντήσεις 986
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

και εμεις 200 πρωι μετα πορτοκαλαδα και φρουτα οχι λιωμενα, ή αυγο

μεσημερι κανονικα, συν γαλα απογευμα γιαουρτι με μελι ή τοστ ή και τα δυο ή ο,τι αλλο τον παιρνει και βραδυ 300 συν τα 250 του μεταμεσονυκτιου γευματος....

καληνυχτα...φιλια

Δημοσίευση

καλημερα

εμεις ηπιαμε 140γρ γαλα ο νικος και 80 ο Στελιος

ηπιαμε λιγη πορτοκαλαδα

1 πορτοκαλι ο καθενας περιπου κκαι 1/2 μανταρινι

ψωμι δεν θελανε με τιποτα να φανε

κορν φλεικς με τιποτα

μπισκοτο με τιποτα

φρουτο τωρα που δοκιμαζω με τιποτα

θα τους αφησω λιγο και σε λιγο παλι

καλη μερα να εχουμε

σοφι μου σε ευχαριστω πολυ

την ειδα την δημοσιευση σου

την δικη μου δεν κρατησε η βλακεια - τωρα το παρατηρησα

Δημοσίευση

καλημέρα!!!

συμμαζεύω το σπίτι.

οι άνδρες πήγανε να αγοράσουνε τις λαγάνες!!!

μετά θα ξεκινήσουμε ψήσιμο.

χταποδάκι, καλαμαράκι και σουπιές.

μόνο η πεθερά και ο κουνιάδος θα έρθουν.

οι υπόλοιποι πήγανε διακοπούλες.

για γλυκό λέω να φτιάξω χαλβά.

κοπιάστε κοριτσάκια μου!!!

Δημοσίευση

καλημεραααα!!!!

Μαρια οταν θα αρχισουν τα παιδια να τρωνε τα κερατα τους δεν θα το πιστευεις και θα σου εχει μεινει η στενοχωρια...Το λεω καθαρα φιλικα ετσι????

παντως και εμενα δεν εχει παρει καθολου ουτε γραμμαριο απο το Δεκεμβρη...μαλλον ό,τι τρωει το καιει ολη μερα τρεχοντας!!!!

εκανε ενα 10-5 το βραδυ -γαλα -και 5-7..που θα παει αυτο????ως ποτε θα ξυπναει τα βραδια????

απο τη μια το εχω συνηθισει αλλα απο την αλλη .... :|:|

σημερα θα φαμε στους γονεις μου αλλα φτιαχνω εγω μυδια και γαριδες...απο αυριο διαιτα..παλι!!!!!

Δημοσίευση

καλημερααααα

και καλη σαρακοστη

και εμεις μεσα τιποτα το ιδιαιτερο...

που ειστε φιλεναδιτσες μου...

ναι και εγω αυτο πιστευω οτι ολα θα περασουν....

χρυσουλα καλα να περασεις, φαε και για μενα...

εγω δεν αγχονομαι καθολου για το φαει, ετσι και αλλιως εχει παρει απο την μανουλα του :mrgreen:

μαρκερ δεν ειπα κατι γιατι δεν προλαβαμε, εφυγαν χαχαχ

Δημοσίευση

gεια και απο μενα..περιμεν0ουμε..

φεραμε στρωμα αερα..

περαει κοσμος..η θουλη ερχεται με το μωρο το μεσδημερι οποτε δεν εχει κοσμο..φαγαμε λαγανες και ταραμα και μακαρονια και χαλβα..

χαρα τι να πω για την αδερφη..μαλλον τα ψυχολογικα της..

τζουλ μη δωσεις φακελακι..μη ενισχυεις την μαλακια τους..

καντον 1 δωρο..

οχι φακελακι..πρεπει επιτελους να κοπει αυτο το χαλι!

Δημοσίευση

Σωσω καλη σαρακοστη. Να χαίρεσε τη μαρθουλα τα ανηψακια σου.

Εχεις δικιο. Να μη δωσει φακελακι. Ενα δωρο ειναι καλυτερα. Εμεις συντηρουμε αυτο το καρκινωμα. Έλεος πια!

Να μαι και γω...

Καρναβαλιστηκαμε χθες! Παρολο που ειχε καιρο χαλια κατεβηκαμε. Κρατησε βεβαια και δεν εβρεξε. Αλλα μια συννεφια μια αερας...

Το ειχα στον μαρσιπο! Σε ring-sling! Μιλαμε τελεια! Ειναι 12 κιλα ακριβως και ψηλο παιδι. Αλλα δε καταλαβα πολλα.Τον ειχα πανω μου σιγορα 2 1/2 ωρες! Και το καλυτερο? Σε ολη την παρελαση κοιμοτανε! χαχαχαα! Εγω να τρεχω και να χορευω να γινεται χαμος και ο Διονυσης κοιμοτανε και μαλιστα βαρια!

Ειμασταν η ατραξιον του καρναβαλιου! Ολοι λεγανε αχουυυυυυ κοιτα μωρε! χαχαχα

Βεβαια σημερα ειμαι πιασμενη.. χαχα

Ητανε το καλυτερο καρναβαλι εβερ!

Ηρθε και η νονα με τον κουμπαρο του φερανε δωρακια! Φυγανε σημερα και τωρα μελαγχολησα...

Ο αντρεας πηγε σε ενα παρτυ και εγω βαριομουν και καθησα σπιτι.

Κανει τρελο κρυο σημερα!

Α ημασταν το καλυετρο γκρουπ οπως και καθε χρονια! χαχαχα! 200 ατομα και ειχαμε τελεια και εντυπωσιακη στολη. Φουσκες.

Καλα εγω δε ξαναλεω στο μαρακι να μην αγχωνεται.

Εμεις τρωμε:

Πρωινο Γαλα

Δεκατιανο Φρούτα

Μεσημεριανο Φαγακι

Απογευματινο Γιαουρτι ή μιλκ σεηκ χεχε (φρεσκο γαλα με μπανανα) ή ρυζόγαλο

Βράδυ Γάλα

Γαλα ακόμη σκόνη . Κυρίως επειδή το βλαστάρι μου καμιά φορά κάνει απεργία πείνας και το φρέσκο δε τον καλύπτει.

Αλλα ακομη χοντροαλεσμένα. Γενικά στο φαι αργει να παρει μπρος. Δημαδη αργησε να γινει καλοφαγας. Μου βγαλε τη ψυχη. Θυμοσαστε... Αλλα δε με βλεπει να αγχωνομαι και δεν τον εχω πιεσει ποτε.

Α ναι και το γαλα ειναι οντως γευμα κανονικο που λεει και η τζουλια.

Ωχ θεε μου τωρα με εχει πιασει απιστευτη βαρεμαρα.

Δημοσίευση

Κορίτσια αν έχετε όρεξη μπέιτε εδώ και βοηθήστε στην έρευνα που γινεται για τον μητρικο θηλασμο!

Θα βοηθησετε συμπληρωνοντας ενα ερωτηματολογιο

http://www.kwiksurveys.com/online-survey.php?surveyID=IHNMLL_d139d5a0

Επίσης Ντομ τωρα που πλησιαζει ο καιρος να ξαναγινεις μανουλα και αφου εχεις πολλες αποριες για τον θηλασμο μπες εδω http://www.mitrikosthilasmos.com/

και επίσης πάρε τα βιβλία(2 τόμοι) της Αννας Πατσούρου.

Εσυ που εισαι αθηνα και εχεις προσβαση ακομη και ραντεβου απο κοντα μπορεις να κανεις με συμβουλο θηλασμου.

Δημοσίευση

μπραβο μαρακι και του χρονου, μπραβο στον κοντε.....εβγαλε τη μαμα ασπροπροσωπη, ουτε γκρινια ουτε τιποτα, ειδες κοντες με τα ολα του χιχιχιχιχι

ξαπλωσα λιγο στον καναπε, αλλα εκαναν τοση φασαρια και οι δυο που δεν κοιμηθηκα, παιδια εγιναν και οι δυο χιχιχιχιχιχι

παω να πιω καφε...

ειδατε το θεματακι που ανοιξα;

μαρακι ευχαριστω για της συμβουλες...

γεωργια πως ειναι η μαρθουλα;

Δημοσίευση

α ρε σωσωκα

τουλαχιστον ξερεις να περιποιηθεις τον πατερα σου

τελικα τι κάνατε

σπιτι τον έχετε;

μακαρι να αρχισουν να τρωνε και ας μου μεινει η ξυνιλα χρυσουλα μου

ειμαι απελπισμενη δεν μπορεις να φανταστεις πραγματικα

ενι γουει

σημερα δεν θελανε να κοιμηθουν το μεσημερι και τους εβαλα νωρις για υπνο

βεβαια το λιγο γαλατακι το θελανε για να κοιμηθουν

κατα τις 11 θα οκιμασω να τους δωσω παλι γαλα

αντε κοριτσια καλη σαρακοστη

εγω βεβαια δεν νηστευω αλλα καλη νηστεια για τις υπολοιπες

Δημοσίευση

καλα ειναι η μαρθουλα...ρε μηπως εφαγε τιποτα καινουργιο ο μικρος;;;

εμεις τρωμε γαλα,δεκατιανο φρουτσα με αυγο...

χωρια..αλλα στα καπακια..

μετα μεσημεριανο

απο γιαουρτι η τοστ η χυμο και μετα γσαλα!

μαρακι θα απαντησω στο ερωτηματι

Δημοσίευση

Geia σας κ απο εμας !

Σπιτι αραχτοί ,αυριο ξυπνημα στις 6 να ετοιμαστουμε κ στις 7 να μαστε εκει για τα χαρτια , να το δει αναισ8ησιολογος , εξετασεις ιστορικο κ μετα η επεμβασουλα μας.

Σημερα εκανε καινουριο ακροβατικο , σκαρφαλωσε πανω στο αλογακι του όρ8ιος κ μου λεει ''μαμααα'' γυρναω και ... ηταν όρ8ιος πανω στην σελα με τα χέρια οριζοντια τυπου ακροβάτης :shock::o:o , δεν παει καλά ...

ναι τελικα δεν δινω τιποτα , 8α παρω κάτι όταν 8α μας βγαλει τα ράμματα.

ρε η θουλη γιατι μιλάει για την θούλη σε 3 προσωπο ??? :o

Δημοσίευση

γεια σας ρε κοριτσια μου!!!!

Καλη Σαρακοστη!

μου λειπετε πολυ αλλα.... αυτο το 5 το πρωι καθε μερα ξυπνημα.... με εχει σακατεψει...

το μονο καλο ειναι οτι γυρναω, νωρις σπιτι. φυσιολογικα 2 -2:15 ειμαι πισω, εκτως αν εχει δουλεια το περιπολικο που μας αλλαζει και αργησουμε... εχω γυρισει και με 1 ωρα καθηστερηση!

επεμβασεις ακουω, μαλλον ο μπαμπας της Σωσως κατι εχει... περαστηκα γρηγορα ευχομαι...

οσο για την απεργια πεινας συμπεθερα.... join the club!!!!

μαλλον κανουν συμπαρασταση στους πακιστανους, μη χεσω...

ο Σπυρος εκοψε ΤΕΛΕΙΩΣ το γαλα!

το βραδυ τρωει γιαουρτι και το πρωι γιαουρτι ή κρεμα...

η Μαριαννα εκοψε το μεσημεριανο φαγητο!

τρωει οταν γυρναμε ολοι απο τη δουλεια και καθομαστε ολοι μαζι για φαγητο.

θελει να τρωει τα παντα μονη της, με τα χερια!

σημερα ετρωγε φασολια πιάζ που εφερε η πεθερα.

ολο το απογευμα επινε νερο! νταλακιασε!

δεκατιανο τρωνε μαζι 1 πορτοκαλι+1 μανταρινι+1 αχλαδι + 1 μπανανα.

απογευμα γιαουρτι και μετα κανενα κουλουρακι της μαμας μου ή κέικ ή ψωμι σκετο.

κατα τα αλλα... καλα...

να δω ποτε θα μπω σε σειρα να συνηθισω και να επανελθω δρυμητερη!

πως γραφεται δεν ξερω...

χιονισε καλε σε σας;;;

εδω απο 12:30 - 18:00. εριξε πολυ, το εστρωσε και σταματησε.

αντε και του χρονου!

Δημοσίευση

τζούλια, καλή επιτυχία!!!

θα περιμένουμε νέα!

Μαράκι εγώ το είχα απαντήσει αλλά δεν ξέρω αν πιάνει γιατί γέννησα Κύπρο.

Χαρά ποιο θέμα άνοιξες;

Η σωσώ γράφει από της Θούλης.

Μαράκι, θέλουμε φωτό.

Δημοσίευση

ανοιξα νανα ενα θεμα ο στεφανακος μου εχει βγαλει γυρω στα 10σπυρακια στο προσωπο σαν κουνουπια με ασπρο κεφαλακι, και δεν ξερω τι κρεμουλα να βαλω, γιατι εχει φαγουρα....

γεωργια δεν εφαγε κατι διαφορετικο απο τις αλλες μερες..

τζουλια καλη επιτυχια αυριο...η σκεψη μου θα ειναι μαζι σου...φιλακια στο θανουλη...

γεια σου βαγκμαν υπομονη και θα βρεις τη σειρα σου πιστευω...

αρχιζει το νησι, τρεχωωωωωωωωωω

Δημοσίευση

αχ ευχαριστω πολύ κοκόνες μου !!!!!!!!!

ααα η Σωσω κανει την θουλη ...

ρε Χαρα παρε τον γιατρό σου κ ρώτα τι να του βάλεις του μωρου . Περαστικούλια.

8α τα πουμε όταν τελειώσουμε απο νοσοκομειο.

σας φιλώ όλες !!!

Δημοσίευση

πρίν λίγο έφαγα 1 κιλό γυαλιστερές (όστρακα) λέτε να πά8ω κάτι ???

περίπου 26 μέτριες σε μεγε8ος ... :shock::?

μας πηρε ο πατερας μου ,δεν ή8ελε ο άντρας μου κ τα έφαγα όλα (χωρις κρασι αυτη την φορα)

τεσπά 8α δείξει... :lol::lol::lol:

Δημοσίευση

εγώ το είδα το νησί... χεχεχε!!!

στην Κύπρο το δείχνει στις 9!

ό,τι πρέπει για μένα.

δεν χρειάζεται να ξενυχτίσω... χαχαχα!!!

καλό ήτανε.

το διάβασα χαρά μου.

τελικά δεν μπόρεσες να μιλήσεις με τον γιατρό;

νομίζω οτι ο γιατρός σου, δεν πολυαπαντάει τα τηλεφωνήματα.

μήπως να του έκανες μια παρατηρησούλα;

Δημοσίευση

Υγρό πάντως δε κάνουνε τα κουνούπια.

Απάντησα εδω αντι για το αλλο ποστ χαρουλα μου.

Τζουλ καλη επιτυχια για αυριο! Φιλια στον θανουλη! Σου απαντησα στο φεισ για αυτο που ρωταγες τις προαλλες.. χαχα

Τωρα για τις γυαλιστερες.. το πολυ πολυ να λαμποκοπας το βραδυ....

Μωρη δεν αναγουλιασες? Καλα και γω τις λατρευω.. Αλλα και το λευκο κρασακι τους παει τοσο πολυυυυυ!

Μιαμ μιαμ!

Νανα ειδες ζωη της αλλης? Εδω δεν το πολυειδα.. Εβλεπα τον πατερα και συγκινουμουν... Λεω ασε...

Η Βαγκ που ειναι ρε παιδια! Μας ξεχασε!

Δημοσίευση

Βαγκ και σε μας λείπεις!

ο δικός μου θέλει να τρώει μόνος του.

του αγόρσα και κάτι πλαστικά πηρουνάκια από τα ικέα και πολεμάει να τσιμπήσει τις μπουκιές.

αν δεν τα καταφέρει, το πιάνει με το χεράκι, το βάζει στο πηρούνι και το τρώει... χαχαχα!

αν του δοκίμαζες φρέσκο γάλα;

ο δικός μου άρχισε να πίνει λίγο γαλατάκι.

για να δούμε...

μαράκι δεν το είδα γιατί έβλεπα το νησί.

θα το δω αύριο από το κυπριακό.

καληνύχτα σας κοριτσάκια μου!

Δημοσίευση

γιατι η μαριαννα εκοψε το μεσημεριανο;;

αλλο παλι και τουτο.καλα τα πατερ με την κοπελα που εχετε;;

μαρκατ τα παιδια πως ειναι;;

ολα αυτα τα φρουτσα τα τρωτα αλεσμενα φανταζομαι...

τζουλ ολα καλα να πανε..περιμενουμε νεα σου...

πριν 13 χρονια η μαμα πεθανε 1 μερα μετα τη καθα δευτερα..

καλο,ε;;

και γω λεω να την πεσω..σας φιλω..αντε να δουμε τι θα ξημερωσει και αυριο@!

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρες!!! Σας ευχαριστώ για το ξανακαλωσόρισμα :D Πραγματικά ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος γιατί οι υποχρεώσεις μου έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα!!! Ο μικρός είναι πια πιο απαιτητικός και δυστηχώς η λιγοστή βοήθεια απο τα πεθερικά μου κοντεύει να στερέψει!!! Καλά να είναι το ζουζούνι μου, είναι πολύ ζωηρός!!!

Εχω και τα ιστολογια που μου τρώνε πολύ χρόνο και τα αγαπώ ιδιαίτερα αλλά δεν σας ξεχνώ!!!

Σας στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου και να ευχηθώ σε όλους Καλή Σαρακοστή!

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Απαντήσεις

• @giotoulini και εγω τα ίδια είμαι πονάει η πλάτη  είτε καθιστή είτε ξαπλα  είτε όρθια.. κάθε στιγμή.. έχω αϋπνίες εδώ κ 2 μήνες.. υπομονή πάει πέρασε ο 15αυγουστος.. προχωράμε ....
    • Καλησπέρα κορίτσια και πάλι! Τώρα κατάφερα να δω λίγο τι έχει συμβεί όλο αυτό τον καιρό με τη βοήθεια του chatgpt φυσικά 😅 @Kiddo συγγνώμη που επιστρέφω στο θέμα, λυπάμαι για το σκυλάκο σας 💔  Μιλήσατε για κιλά εγκυμοσύνης, εγώ κορίτσια μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευγνώμων με το πως διαχειρίστηκε το σώμα μου την εγκυμοσύνη και τη λοχεία ως προς τα κιλά - έβαλα 15/16 κιλά σύνολο, τα οποία έχασα σταδιακά τις πρώτες εβδομάδες χωρίς κάποια διατροφή, τουναντίον έτρωγα τον αγλέωρα λόγω μαραθώνιων θηλασμού, αλλά πιστεύω ότι ακρι΄βως αυτό συνέβαλε ο θηλασμός να συνεχιστούν οι συσπάσεις της μήτρας και το ότι έπινα πάρα πολύ νερό. Κάπου τον Μάιο ήμουν και 2 κιλά πιο κάτω από πέρυσι πριν μεινω έγκυος! Τα ξανάβαλα όμως όταν πήγαμε Ελλάδα τον Ιούλιο 🤭  🤭   🤭   🤭   🤭  Αχ ο ύπνος.... πονεμένη ιστορία...! εμάς ο μικρός μέχρι και τον 3, αρχές 4ου μήνα, σταδιακά αύξανε το σερί του. Θυμάμαι (σαν μια αιωνιότητα μου φαίνεται τώρα...) ότι έκανε 4/5 ώρες σερ΄ι, μετά πρώτη αφύπνιση,  μετά 3/2 σερί, αφύπνιση, και τέλος 1/2 ώρες πριν την τελική αφύπνιση το πρωί. Από την αρχή είχαμε βραδινή ρουτίνα 7-8μμ και συνήθως ξυπνούσε για πρωί 6-7πμ. Την οποία βραδινή ρουτίνα τη διατηρούμε μέχρι και σήμερα, με κάποιες διακυμάνσεις τώρα το καλοκαίρι που νυχτώνει πιο αργά, αλλά το τι συμβαίνει το βράδυ έιναι άλλη ιστορία 😅 Που λέτε εκείς κάπου τέλος 3ου αρχες 4ου μήνα, εκεί που βλέπαμε το βραδινό σερί ολοένα να αυξάνεται, μπαμ μας τα σκάει μια παλλινδρόμηση ύπνου, από την οποία δε ξέρω αν βγήκαμε και ποτέ 😅 θυμάμαι τον πρώτο καιρό που κράτητησε για κάνα μήνα, ξυπνούσε καθε 30/40 λεπτά! κορίτσια τα είχαμε δει όλα.... εν τω μεταξύ όχι απλά ξυπνούσε αλλά δεν ηρεμούσε καποιες φορές ούτε με θηλασμό, ούτε με λίκνισμα, ούτε με τίποτα....! ο σύζυξ κι εγώ τα είχαμε δει όλα! δραματικές καταστάσεις και φυσικά ήμασταν σα ζόμπι μονίμως... Ημερίσιους ύπνους κι εκεί παλλινδ΄ρομηση, από 1-1.5 ωρα περίπου ο καθένας, ξαφνικά 20/30 λεπτά με το ζόρι στο λίκνο του.... για να κοιμηθεί 1-2 ώρες μόνο πάνω μου κολλημένη στον καναπέ... Φτάσαμε μέσα Ιουνίου κι ήμασταν ακόμα έτσι και άρχισα να σκέφτομαι να απευθυνθώ σε κάποια ειδικό ύπνου που να είναι και παιδοψυχολόγος όπως με συμβούλευσαν εδώ. Βέβαια η παιδίατρός μας είπε ότι κάτω του έτους, η εκπαίδευση ύπνου είναι ανούσια... Κι είπα να την εμπιστευτω.... Απλά επειδή πλησίαζαν οι διακοπές εκτός έδρας άρχισα να αγχώνομαι για το πως θα την παλέψουμε σε διαφορετικές συνθήκες απ αυτές του σπιτιού μας... Εν τέλει να μη σας τα πολυλογώ, όσο ήμασταν εκτός σπιτιού, στα σπίτια παππούδων και έπειτα στις διακοπές, ο ύπνος βελτιώθηκε! κι όταν λέω βελτιώθηκε, μη νομίζετε ότι επιστρέψαμε ποτέ σ αυτό που τώρα φαντάζει σουπερ λουξ ΄φαση 4/5 σερί, αλλά τλχ κάνει 3 ώρες μέχρι την πρώτη αφύπνιση 🤪 το λες και πολυτελεια χαχαχα πλέον, στις περιόδους ηρεμίας, εκτός αλμάτων/οδοντοφυιας/κτλ δλδ, θα κάνει 2-3 αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου και κοιμάται 2-3 ημερίσιους, στο σύνολό τους 3 με 3.5 ώρες. Θεωρώ ότι είμαστε καλά, αλλά σίγουρα θέλουμε και το καλύτερο γιατί η εξάντληση έχει χτυπήσει κόκκινο! Ειδικά σε συνδυασμό με τη δουλειά..... Τώρα έχουμε επιστρεψει στο σπίτι μας και είπαμε με το συζυξ οτι θα κοιμαται στο δωματιο του, στο κρεβάτι του, γιατί 1) ούτως η αλλως δε χωράει στο λίκνο πλεον, 2) κατα τη διάρκεια της διαμονής μας εκτός σπιτιού άλλαξε πάρα πολλά κρεβάτια και παρκοκρέβατα, οπότε είδαμε ότι μπορεί να προσαρμοστεί, άλλες φορε΄ς πετυχημένα κι άλλες καταστροφικές χαχαχαχα, και 3) ε θέλουμε κι εμείς το κρεβάτι μας πίσω 😅 δλδ είμαστε οκ να κοιμάται μαζί μας απ τις 5πμ και μετά, αλλά όλο το βράδυ είναι δύσκολη πίστα.... έτσι ήμασταν μέχρι πρότινος, τώρα έχει 5 μέρες που κάνουμε αυτή την πρόσπαθεια στο δωμάτιό του. Οι πρώτες 2 μέρες ήταν χαλια, ξυπνούσε κάθε 30/40 λεπτά όπως εκείνη η περίοδος που σας έγραψα πιο πάνω.... Ζόμπι mode ξανά και ξανά... Μετά την 3η μέρα ξύπνησε μόνο 1 φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ, δε ξαναγινε τούτο κυρίες και κύριοι!! Αλλά χθες που ήταν η 4η βραδιά, ξύπνησε 4 φορές. Απόψε, κοιμάτια ήδη 2 ώρες, δε ξέρω πως θα πάει, αλλά έχουμε πει με το συζυξ να το παλέψουμε 10 μέρες για να εδραιωθεί η συνήθεια. Επίσης, σ όλο αυτό ήθελα να σας γράψω και μια ακόμα σημαντική απόφαση που πήρα γιατί θεωρω ότι επηρεάζει πολύ τον ύπνο... ο θηλασμός! Δε ξέρω για σας κορίτσια, εγώ ευτυχώς από την αρχή το βρήκαμε πάρα πολυ καλα με τον μικρό μου, δε δυσκολευτηκα, παραμένει μια όμροφη εμπειρία, αλλά πιστεύω ότι λόγω του ότι τον κοιμιζα με το θηλασμό, τον άφηνα στο στήθος όλη νύχτα (open bar που λέω κι εγώ!), κάπως εδραιώθηκε γι αυτόν και έγινε ο μονος τροπος για να κοιμηθεί. Σε κάποια φάση δε μπορούσε να τον κοιμησει ο μπαμπας του γιατί έψαχνε το στήθος μόνιμα. Οπότε άρχισα στις διακοπές να εισάγω κι άλλους τρόπους, όπως το πατ πατ στον πωπό, φιλάκια στο κεφαλάκι και σσσσσ, να μου κρατάει το χέρι καθώς κουρνιάζει στο πλάι (το οποίο μου το "έδειξε" ο ίδιος) και άρχισα να "αφαιρώ" το θηλασμό σαν μέθοδο κοιμισης, με εξαιρέση τις νύχτες που είχε κανει εμβόλιο και ανέβασε πυρετό κι όταν τον πονούσαν τα δοντα΄κια. Φτάνοντας στο σήμερα, αποφάσισα να κάνω κυρίως άντληση από εδώ και πέρα, και θηλασμό 1-2 φορές τη μέρα. Ο στόχος μου είναι να αποθηλάσω πλήρως γιατί θα πάει και βρεφικό το Σεπτέμβρη, οπότε θα αρχίσουμε και τη φόρμουλα από βδομάδα. Έχω πολύ ανάμεικτα συναισθήματα γι αυτη μου την απόφαση, γιατί πραγματικά ο θηλασμός πηγε πάρα πολύ καλά, και παρα τους μαραθωνιους, τα δαγκώματα τους τελευταιούς μηνες λογω δοντιών, και κυρίως το δέσιμο με το μωράκι μου, πιστεύω οτι έκανε τον κύκλο του για εμάς. Στον αντίποδα, αυτό που με χαροποιεί είναι να βλέπω τον μικρό φουλ περηφανο όταν πίνει το γάλα απ το μπουκάλι, πλεον το κραταει μονος του και τα βράδια πριν παει για ύπνο, πινει το γαλα του ενώ διαβάζουμε βιβλίο αγκαλιά και μου χαμογελάει και λιώνω! Νιώθω δλδ, ότι παρα του ότι μιεώνεται ο θηλασμός, διατηρούμε με αυτό τον τρόπο την επαφή με αγκαλιά και φιλάκια, ενώ ο ίδιος χτιζει την ανεξαρτησία και τη λεπτή κινητικότητα πίνοντας το γαλα του "μόνος" του 💙  Σε άλλα νεα, με την τριχόπτωση πως τα πατε;; Κορίτσια εγώ από τον 5ο μήνα μαζεύω κουβάρια μαλλιά απ το πάτωμα.... πολύ με ανησυχεί αυτή η κατάσταση... έχω μαλλιά στο κεφαλι μου παραδόξως, αλλά πεφτουν πολλά. Παίρνω ακόμα σιδήρο και βαζω κι ενα σερουμ, αλλά βελτίωση δε βλέπω.  Επίσης έχετε αδιαθετήσει; Ξέρω ότι γενικά όσο θηλάζουμε καθυστερεί να επανέλθει και το σύστημα, αλλά βλέπω και κάποιες κοπέλες που τους ήρθε στο 2ο μήνα πχ... 😬 δε περίμενα ότι θα το πω ποτέ αυτό, αλλά θα ήθελα να μου έρθει γιατί η ορμονική τρέλα του postpartum δεν αστειεύεται! έχω γενικά πολλή οργή κι ανυπομονησία προς τους ανθρώπους, πολλές φορές και προς το σύζυγο, αλλά τλχ τα συζητάμε μαζί και το βρίσκουμε. Δε μ αναγνωρίζω! 😭  Τελος, επειδή έγραψα ήδη παρα πολλά, να μη σας κουράζω, σ΄υντομο update για το μωράκι μου: Αισίως 7,5 μηνών! Με βάση τις μετρήσεις της παιδιάτρου την περασμένη βδομα΄δα: 8.700 κιλά και 76εκ. Έβγαλε τα 2 κάτω δοντάκια 5.5 μηνών, κι από τότε φαίνεται ότι τον ζορίζουν τα πάνω, οπότε μαλλον τα περιμένουμε κι αυτά. Γυρνάει απο μπρουμυτα ανασκελα και τουμπαλιν, σαν τον Τομ Κρουζ στις επικυνδυνες αποστολες 🤣🤣 Δε μπουσουλάει ακόμα, αλλά σηκώνει τον πωπό του και στην προσπάθεια του να μπουσουλήσει εμπρός, πάει με την όπισθεν χαχαχα είναι πολύ αστείο, αλλα΄ο γλυκούλης νευριάζει γιατί προφανώς άλλη κατεύθυνση θέλει να πάρει! Αυτά κορίτσια μου, σας καληνυχτω, πάω να εκμεταλευτώ τον χρόνο που απομένει μέχρι την πρώτη αφύπνιση! 🙏🤞
    • Ααα @ΜαρίαΔημήτρης οπως λενε και οι μεγαλυτεροι τα καλοκαιρινα μωρα μεγαλωνουν πιο γρηγορα και ξεπεταγονται πριν το καταλαβεις. Μαλλον εχουν δικιο γιατι ολες το παρατηρουμε. 
    • @Diwni μου να δεις που στις διακοπες θα ηρεμησει και στο ευχομαι ολοψυχα για να περασετε καλα. Ειναι του εξω και της βολτας η μπεμπας σου πιστευω θα κοιμαται αρκετα και θα ειναι ηρεμη. Αχου ψυχουλα μου δυσκολευεται ν κοιμηθει ισως και κλαιει. Πως την ηρεμεις την βαζεις στο στηθος;; Ρε σεις δεν ειναι υπεροχο που προσπαθουν τα μικρουλικα ολο κατι να κανουν. Να γυρισουν να πιασουν να μιλησουν κλπ. Πριν κιγους μηνες αναρωτιομασταν τι κανανε μεσα στην κοιλια ακομα και τωρα κανουν χαμο. Το αστειο της υποθεσης ο μπεμπεκος μ χθες το βραδυ κατα τις 4 ξυπνησε για γαλα, σταυροκοπιομασταν με τον αντρα μου ειχε να το κανει απο νεογεννητο. Ευτυχως ξανακοιμηθηκε αφου χλαπακιασε. 
    • Πάλι καλά που το νιώθεις! Κουράγιο θα πω. Εγώ αν και δεν το παθαίνω αυτό, με βολεύει γενικά να κάθομαι στο πλάι. Ξεκουράζεται καλύτερα έτσι η κοιλιά. 23η εγώ και έχω αρχίσει και ζοριζομαι για τα καλά 😕 Πως θα αντέξουμε μέχρι το τέλος; 😅 Στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν θυμάμαι να είχα τόσο θέμα, αλλά τότε αραζα με τις ώρες στον καναπέ, τώρα όλο στο πόδι είμαι 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...