Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα σε ολες.

Ο μικρος μου μεσα στη νυχτα ανεβασε πυρετο. Ξεκινησε με 37, πηγε 38 εδωσα ντεπον και επεσε. Μετα απο 3 ωρες παλι ανεβηκε 38, εδωσα ντεπον και μετα απο 1 ωρα πηγε 39. Η παιδιατρος ειπε να δωσω πονσταν. Ειπα να τον παω να τον δει και ειπε να περιμενω ενα 24ωρο να δουμε την κλινικη εικονα και μετα. Περα απο πυρετο δεν εχει τιποτα αλλο, μονο λιγο μπουκωμα.

Περασε ο αντρας μου μια ηπια ιωσουλα με μπουκωμα, εχω τωρα εγω λιγο πονολαιμο και να υποθεσω οτι τον κολλησαμε....

Πρεπει να περιμενω ρε κοριτσια??? Τι αλλο γιατροσοφι να κανω για να τον βοηθησω???

Δεν σας κρυβω οτι ειμαι χαλια, πρωτη φορα κανει πυρετο. Α. δεν εχουμε ακομη δοντια.... λετε να ειναι δοντι? Δεν το πιστευω, αν και θα ηλπιζα....

Δημοσίευση

Πασχαλιτσακι τα δοντακια δεν κανουν τοσο υψηλο πυρετο αλλα μονο δεκατα,πιο πολυ για ιωσουλα μου μοιαζει η παιδιατρος σου, σου το ειπε γιατι αν εχει μονο πυρετο δεν μπορει να δωσει κατι αλλο,δες και σημερα και αν συνεχιζει πηγαινε τον αυριο το πρωι ή το απογευμα αν δεις και ταλαιπωρειται,σε καταλαβαινω η πρωτη φορα ειναι δυσκολη και θα εχεις πανικοβληθει λιγο ε;περαστικα σας!!!

Δημοσίευση

λογικο ειναι φαντασου εγω με τρεις και να εχουν και οι τρεις πυρετο τι γινεται,υπομονη και θα περασει,αν δεις και συνεχιζει ετσι να ειναι υψηλος ο πυρετος πηγαινε τον στον γιατρο γιατι αν ειναι τα λαιμα του χωρις αντιβιωση δεν περνανε.

Δημοσίευση
λογικο ειναι φαντασου εγω με τρεις και να εχουν και οι τρεις πυρετο τι γινεται,υπομονη και θα περασει,αν δεις και συνεχιζει ετσι να ειναι υψηλος ο πυρετος πηγαινε τον στον γιατρο γιατι αν ειναι τα λαιμα του χωρις αντιβιωση δεν περνανε.

Τον παρακολουθω και ελπιζω να βελτιωθει συντομα η καρδουλα μου.

Δημοσίευση

καλησπερα κ περαστικα σας..

προσεχε ομως να μη δινεις αντιπυρετικο σε τοσο χαμηλο πυρετο..

αντιπυρετικο δινουμε απο 38.5 και πανω

δε θα κανει το μικρο αντισωματα και μετα δε θα του πεφτει ευκολα ο πυρετος

απο δοντια συνηθως κανουν δεκατα, οχι πανω απο 38 δηλ.

οπως και να εχει μην ανησυχεις, αν εχει κ μυξουλες βαζε τακτικα ορο, μη σας το γυρισει σε ωτιτιδα!

κ παλι περαστικα!

Δημοσίευση

Που ξερεις οτι δεν εχει τιποτα;;;;

μπορει να εχει τα λαιμα του, να εχει κανει αμυγδαλιτιδα η να εχει κανει ωτιτιδα...

εγω δεν περιμενω τρεις μερες με τοσο πηρετο και τον πηγαινω αμεσως στο γιατρο να τον δει

99% των περιπτωσεων που εχει κανει τετοιο πηρετο ειχε αμυγδαλιτιδα ειτε μικροβιακη και πηρε αντιβιωση ειτε ιογεννη και εκανε τον κυκλο της

σε τοσο μικρο παιδι γιατροσοφια δεν μπορεις να κανεις περα απο χλιαρα νουζακια με νερο και φυσικα αντιπηρετικο.

Εγω συνηθως δινω αλγκοφρεν γιατι με τα ντεπον δεν πεφτει ο πηρετος μας αλλα εσυ να ακολουθησεις τις οδιγιες του παιδιατρου σας

Γνωμη μου ειναι να το δει το συντομοτερο δυνατων γιατι ειναι πολυ μικρουλη για να το κρατησεις τρεις μερες..ακομα και να σου επιβεβαιωσει οτι ολα ειναι ΟΚ και δενε χει τιποτα

Δημοσίευση

Κοριτσάκι καλημερα κι από μενα. Γυρνάει τρελλή ίωση με υψηλό πυρετό και βήχα :shock::shock: . Ο δικος μου την παρασκευη χτύπησε 40!!! Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλώστε τώρα είμαστε καλά ;);) . Και εμάς μας είπε να περιμενουμε μερικές μέρες γιατί αν είναι ίωση κάνει τον κύκλο της και περνάει. Αν είναι μικρόβιο θα χριαστεί αντιβίωση. Αλλά έχε το νου σου και πήγαινέ το στο παιδίατρο αν δεις ότι ο πυρετός δεν πέφτει και ζεστά ντουζάκια ;);) . Όλα θα πάνε καλά!!! Περαστικούλια!!!

Δημοσίευση
καλησπερα κ περαστικα σας..

προσεχε ομως να μη δινεις αντιπυρετικο σε τοσο χαμηλο πυρετο..

αντιπυρετικο δινουμε απο 38.5 και πανω

δε θα κανει το μικρο αντισωματα και μετα δε θα του πεφτει ευκολα ο πυρετος

απο δοντια συνηθως κανουν δεκατα, οχι πανω απο 38 δηλ.

οπως και να εχει μην ανησυχεις, αν εχει κ μυξουλες βαζε τακτικα ορο, μη σας το γυρισει σε ωτιτιδα!

κ παλι περαστικα!

Απο ποσο και πανω δινεις? Μεχρι τοτε τι κανεις για να βοηθησεις το μωρο?

Μυξουλες εχει λιγες και του βαζω πριν το φαγητο ορο για να τον διευκολυνω....

Δημοσίευση

εγω δινω απο 38+

και επειδη το σιροπι ντεπον δεν του κανει και πολλα(το κανει και εμετο)του το δινω σε υποθετο

πηγαινε τον στον γιατρο αν δεις οτι παιδευεται κριμα ειναι....

παντως ο δικος μου σε μερικα δοντια μου εκανε δεκατα και σε μερικα 39 οχι ομως για πολυ και συνηθως επεφτε

περαστικουλια

Δημοσίευση

κορίτσια ενημερωτικ΄ακόμα και ένα δόντι μπορέι να κάνει πολύ υψηλό πυρετό κυρίως αν είναι τραπεζίτης , πυρετο στα δόντια κάνουν επειδή πέφτει η άμυνα του οργανισμού .Πασχαλιτσάκι αν σου κάνει απο 37,5-38 να δίνεις ντεπόν και βέβαια πάντα με την κλινική εικόνα του μωρού να το βλέπεις ζωηρό πρίν δώσεις ντεπόν κάνε το ένα μπανάκι χλιαρο και μετα δνε θα το ντύσεις βαριά ένα φανελάκι και η πάνα είναι αρκετά , παλία όταν έκαναν τα μωρα πυρετό απο το 37 ξεκίναγαν τα φαρμακα έβαζαν το καλοριφερ στο φουλ και σκέπαζαν το μωρό να ιδρώσει αυτό είναι λάθος , αν το παιδί κάνει πυρετό πάνω απο 38,5 αρχίζεις και το γδύνεις το αφήνεις μόνο με τη πάνα και με μια δροσερη κομπρεσούλα δροσίζεις τα γαμπάκια και τα μπρατσακια . Θα δεις ότι ο πυρετός θα πέσει . Πάνω απο 38,5 δίνεις Ponstan υπάρχουν βέβαια και τα υπόθετα τα οποία σε κάποια παιδιά επηρεάζουν το έντερο εγω δνε του έχω βάλει ποτέ αφενός τον πιάνουν τα αντιπερετικά και αφετέρου έχει κάνει μέχρι 39,8 αλλά του πέφτει . Δίνουμε υγρά στο μωρό γιανα μην αφυδατωθεί . Φυσιολογικό ορό πάντα . Και η δόση του ανιπερετικού έχει να κάνει με το σωματικό βάρος είναι τα μισά κιλά για το ντπο΄ν και λίγο λιγότερο για το πονσταν επειδή είναι πιο δυνατό . Αν δηλαδή το μωρό είναι 10 κιλα δίνεις 5ml ντεπον και 4,5 ponstan τα δίνουμε κάθε 2-4 ώρες άναλογα με την ηλικία και πάντα εναλλάξ και άναλογα το πυερτό αλλά πρ'οσεχε αν δώσεις στο παιδί με το 38 πονσταν στις 12 το μεσημέρι και στις 1 πέσει αλλά στις 2,30 ξαναενέβηκε πιο πολύ στο δνε μπορείς να ξαναδώσεις πονσταν αναγκαστικά θα δώσεις νεπόν η κάποιο άλλο αντιπερετικό . Το ίδιο πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 ωρες σε μένα που ο γιός μου είναι 7 χρονών . Επίσης ποτέ γάλα μετ'α το αντιπερετικό ενδεχομένως να κάνει εμέτο αν τυχόν δώσεις και κάνει εμετό αν γίνει μέσα στα πρώτα 20 λεπτα ξαναδίνεις αν είναι περισσότερο δνε χρειάζετε . πισετέυω να σε βοηθησα

Δημοσίευση

Ένα πολύ καλό άρθρο σχετικά με το πυρετό στα βρέθη και τα μικρά παιδιά είναι το εξής: http://www.iator.gr/2009/03/15/fever-temprature/

Το βρήκα πολύ κατατοπιστικό και ενδιαφέρον!

Περαστικά σας :) !

Μανούλα ψυχραιμία ;) !!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κοριτσάκι μου με το καλό αύριο όλα! Έναν εύκολο τοκετό με έναν πόνο θα σου ευχηθώ!θα περιμένουμε νέα!🩵
    • @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...