Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εγκυμοσύνη και ψηλή μυωπία

Recommended Posts

Καλησπέρα κοπέλες, Χρόνια Πολλά.

Ήθελα να σας ρωτήσω κάτι αν ξέρετε.

Είμαι 17 εβδομάδων και πηγαίνω και σε ιδιώτη γιατρό και στο νοσοκομείο. Αυτό μου προσφέρει μια ασφάλεια και έτσι και αλλιώς δεν έχουμε αποφασίσει, όταν με την βοήθεια του Θεού όλα πάνε καλά, που θα γεννήσουμε.

Ο ίδιωτης γιατρός μου είναι απίστευτα καλός γιατρός, έχω το κινητό του τον παίρνω ανά πάσα στιγμή και πάντα με τον καλύτερο του τρόπο μας δήλωσε ότι αν αποφασίσω να γεννήσω στην κλινική αποκλείεει εντελώς τη πιθανότητα φυσιολογικού τοκετού. Έχω ψηλή μυωπία και φοβάται ότι με το σπρώξιμο υπάρχει φόβος για ζημιά στην όραση. Απ' την άλλη στο νοσοκομείο που με παρακολουθεί επίσης ένας πολυ καλός γιατρός μου πε ότι δεν υπάρχει θέμα, ότι αν θέλω μπορώ να κάνω μια οφθαλμολογική εξέταση για διαπίστωση αλλά δεν είναι απαραίτητο και ότι δεν θα πάθω τίποτα αλλά αν θέλω καισαρική θα κάνουμε καισαρική

Πως γίνεται να υπάρχουν τόσες διαφορετικές απόψεις;;;

Συγγνώμη για την πολυλογία :-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πόση μυωπία έχεις;;;

Το αν είσαι υποχρεωμένη να γεννήσεις με καισαρική λόγω μυωπίας μόνο ο οφθαλμίατρος μπορεί να σου το πει μετά από ειδική εξέταση που θα σου κάνει. Ο γυναικολόγος ειναι υπεύθυνος για την εγκυμοσύνη και όχι για τα μάτια σου. Το κάθε τι το κοιτάζει ο αρμόδιος γιατρός...

Εγώ με μυωπία 4,5 γέννησα και τις τρεις φορές φυσιολογικά.

Η αδερφή μου με 7 μυωπία γέννησε δύο φορές φυσιολογικά. Μετά έκανε λέιζερ και τώρα πάλι ΦΤ εκανε!

:) chrystalleni kalispera!!!exo ena gio 10 eton kai ime 19 ebdomadon egios.Kai ego pigeno se idioti giatro kai tautoxronos kai se giatro sto nosokomio.Sxetika me ti miopia den exo akousi kati!!!Ala gnorizo apo gnosti mou pou genise se kliniki.I eleni lipon genise se kliniki ekane episkiridio kai genise fisiologika.Tis kotsise 3.500euro an genouse me kesariki tha kostize 7.000euro pou apo oti mou ipe epemene poli o giatros na kanoun tin kesariki eno den ixe problima i kopola!!!ego nomizo oti ine ikonomiko to thema!!!!!!

Εχω φιλη και μελλοντικη μου κουμπαρα η οποια γεννησε στην Αμερικη με φυσιολογικο τοκετο...

εχει μυωπια -9..κοινως χωρις γιαλια η φακους επαφης δεν βλεπει τιποτα..

εκει δεν τιθετε θεμα..σε εξεταζει οφθαλμιατρος και εφοσων εδωσε το ΟΚ...ουτε σκεφτηκε κανενας να της κανει καισαρικη

Koritsakia mou prin 2 evdomades ekana auti tin e3etasi gia na parw to OK apo ton of8almiatro k simera pira to xarti pou grafei k graptws pws mporw na kanw fisiologiko toketo me tin 4ili miwpia pou exw..Den exei simasia i miwpia exw -8,50 sto aristero k -8,00 sto de3i alla ta nevra k oi amfivlistroeidoi xitwnes na einai geroi k xwris rwgmes k etsi den 8a iparxei provlima stin piesi tis gennas..

Eυχαριστώ πολύ κοπέλες για τις άμεσες απαντήσεις. Θα κάνω την εξέταση και βλέπουμε, αν και νομίζω ότι η εξέταση γίνεται στο τέλος της εγκυμοσύνης. Έτσι δεν είναι;;; Εγώ έχω 9.50 βαθμούς σε κάθε μάτι:-)))) άστε, χωρίς φακούς δεν βλέπουμε...:-))) Το πρόβλημα μου όμως τώρα είναι ότι ο γιατρός έχει τρομοκρατήσει τόσο πολυ τον άνδρα μου που δεν θέλει καν να συζητήσουμε το φυσιολογικό τοκετό. Φοβάται μήπως πάθω τίποτα.

Na sou pw egw tin ekana otan eimoun 18 evdomadwn..Den nomizw na exei simasia pote 8a tin kaneis giati an ta nevra k oi amfivlistroeidoi xitwnes einai geroi gia fisiologiko toketo k se 4-5 mines pali 8a einai to idio, den nomizw na allazei tipota..Aplws egw tin ekana twra gia na doume tis epiloges mas k na apofasisoume pws proxwrame..

Εχω κι εγω μετρια μυωπια 3,5 βαθμων αλλα και αυξημενη ενδοφθαλμια πιεση. Ο γυναικολογος μου μου συνεστησε να κανουμε καισαρικη απ την αρχη που με εξετασε. Εγω φοβομουν αρχικα το φυσιολογικο τοκετο και δεν με πειραξε η σκεψη του αυτη. Ωστοσο επισκεφτηκα αμεσως μετα και τον οφθαλμιατρο μου και εναν ακομη ειδικευμενο οφθαλμιατρο, οι οποιοι με διαβεβαιωσαν πως δεν υπαρχει αντενδειξη για φυσιολογικο τοκετο και δεν κινδυνευουν τα ματια μου.

Καθε γυναικα, και κυριως εκεινες που εχουμε καποια διαγνωσμενη παθηση στα ματια, πρεπει να επισκεπτεται εναν οφθαλμιατρο στη διαρκεια της κυησης απαραιτητα. Τα ματια επηρεαζονται απο τον καταιγισμο ορμονων και πολλες φορες ηδη υπαρχουσα μυωπια αυξανεται η και αλλες φορες πρωτοεμφανιζεται. Παντως σπανιες ειναι οι περιπτωσεις που υψηλη μυωπια οδηγει σε καισαρικη πια. Ακομη και -15 βαθμοι. Αλλα παντα χρειαζεται η διαγνωση του οφθαλμιατρου εγκαιρα. ;)

Συμφωνώ με τα κορίτσια..Θα πρέπει να επισκεφτείς τον οφθαλμίατρο σου και να το συζητήσεις μαζί του..η εξέταση που θα σου κάνει νομίζω λέγεται βυθομέτρηση..και ναι δεν παίζει τόσο ρόλο ο βαθμός της μυωπίας αλλά αν υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς... Σίγουρα με τη εγκυμοσύνη επηρεάζεται η όραση και συνήθως η μυωπία αυξάνεται και μετά την εγκυμοσύνη επιστρέφει στα επίπεδα που ήταν πριν..και εγώ έχω -6 στο ένα μάτι και -4 στο άλλο, γέννησα με καισαρική αλλά η αιτία ήταν η θέση του μωρού, αλλά και ο οφθαλμίατρος μου όταν ήθελα να αλλάξω γυαλιά στην εγκυμοσύνη μου είπε να πάω μετά τη γέννα γιατί τότε δε θα είχαμε καλές μετρήσεις..

Γειά σας!

Εχω κι εγώ πολύ ψηλή μυωπία (9.5 και 8) και όταν είχα μείνει έγκυος ρώτησα τον γυναικολόγο αν πρέπει να κάνω καισαρική, και μου είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Μου συνέστησε, βέβαια, κάποια στιγμή να κάνω οφθαλμολογική εξέταση, δεν πρόλαβα αφού το έχασα, αλλά πάντως ο γιατρός μου έμοιαζε να μην το θεωρεί και τόσο σοβαρό λόγο για καισαρική.

Είμαι από αυτές που την πάτησαν και έπεσαν στην παγίδα των γυναικολόγων.

Γέννησα με καισαρική τομή το κοριτσάκι μου λόγω υψηλής μυωπίας. Έχω 6,5 στο ένα και 7 στο άλλο μάτι. Αυτοι οι βαθμοί είναι οριακοί και οι περισσότεροι γυναικολόγοι προτείνουν την καισαρική ως λύση!

Βυθοσκοπικό έλεγχο έκανα στις αρχές του 9ου μήνα της κύησης. Τα μάτια μου ήταν σε άριστη κατάσταση. Μου έδωσε μάλιστα ο οφθαλμίατρος και βεβαίωση οτι μπορώ να γενησω με φ.τ καθως δε συντρέχει κανένας κίνδυνος. Μου το είχε τονίσει ο άνθρωπος να μη λυγίσω στις πιέσεις.

Ο γυναικολόγος μου όμως είχε άλλη άποψη. Υπεραμύνθηκε της άποψής του, είπε οτι οι ειδικοτητες έχουν απομακρυνθεί πολύ, οτι οι οφθαλμιατροι δεν ξέρουν τί πιέσεις μπορεί να ασκηθούν στα μάτια απο μία πρωτότοκο και τέλος μου είπε να υπογράψω οτι αναλαμβάνω την ευθύνη για τα μάτια μου.

Ρωτήσαμε συνολικά 4 γυναικολόγους μαζί με τον δικό μου. Μόνο ο ένας είπε να πάω φυσιολογικά και αν υπάρξουν μεγάλες πιέσεις να μου τραβήξουν το παιδί με βεντούζα! :shock::shock::shock:

Τελικά υπέπεσα στο σφάλμα να τον ακούσω και να τον αφήσω να με σφάξει με τις ευλογίες του συζύγου και της μητέρας μου που δε με στήριξαν καθόλου στην άποψη του φ.τ.

Αποτέλεσμα; Τα μάτια μου δεν κινδυνεύουν, όχι πως θα κινδύνευαν δηλαδή, αλλά εγώ 20 ημερών λεχώνα νοσηλευτηκα στο Ιπποκράτειο 6 μέρες, γιατί έπαθα θρόμβωση στον αρ. μηρό.

Ω ναι έχω θρομβοφιλία, δεν το ήξερα και με την κασαρική δημιουργήθηκαν όλες οι συνθήκες για να νοσήσω.

ΟΚ αυτό είναι άσχετο με το θέμα των ματιών, αλλά το αναφέρω ως επιχείρημα για να μην κάνει καμία έγκυος πια αχρείαστες καισαρικές.

Το δεύτερο παιδάκι μου, πρώτα ο Θεός θα το γεννήσω με φ.τ.

Ευχαριστώ παρά πολύ με τις απαντήσεις σας. Με βοηθήσατε πάρα πολυ.

Είχα σημερα ραντεβού με τον ιδιώτη γιατρό και ήμουν αποφασισμένη να το συζητήσω διεξοδικά το θέμα αλλά δεν πρόλαβα. Μου προέκυψε ένα θεματάκι. Έχω μικροσυσπάσεις και είμαι πανικοβλημένη. Μου πε ότι δεν είναι κάτι το ανησυχιτικό, ότι οι συσπάσεις είναι στο πιο χαμηλό βαθμό που υπάρχουν και ότι το μωράκι είναι μια χαρά και οι σφυγμοί του και συνεχίζει να ναι πιο μεγαλούτσικος απ τις εβδομάδες του. Μου δωσε κάτι χάπια για να πίνω για τις επόμενες 3 εβδομάδες μέχρι να γίνω 20 εβδομάδων. Αυτό οφειλεται σε κούραση των ημερών των γιορτών. Άρα θα ρίξω ρυθμούς θα ξαπλώνω περισσότερο και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Δεν ξέρω ρε κοπέλες τι γίνεται όλοι μου λενε να απολαύσω την εγκυμοσύνη (και πιστέψετε με αυτό θέλω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο) αλλά το μυαλό μου πάει στο κακό ότι κάτι θα συμβεί... και να που συνέβηκε...έστω και μικρό.

Πρέπει να αλλάξω μυαλά:-))))

να στε καλά και εσείς και τα μωράκια σας

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...