Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΝΑΙΜΙΑ

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα. Έαν έχετε κι εσείς θέμα με σιδηρο-φερριτίνη πείτε μου πως τα πάτε γιατί έχω απογοητευτεί. Ταλαιπωρούμε χρόνια, κάνω θεραπείες ανεβαίνουν οι τιμές μετά από λίγο πάλι τα ίδια. Ηλεκτροφόρηση έχω κάνει δεν έχω στίγμα. Έκανα εξετάσεις το Σεπτέμβρη βγήκε 35 αιματοκρίτης, 20 σίδηρος και 23 φερριτίνη. Ξεκινάω θεραπεία. Πάω την Δευτέρα, επαναλαμβάνω τις εξετάσεις ο αιματοκρίτης στα ίδια, ο σίδηρος ανέβηκε στο 48 και η φερριτίνη έπεσε στο 3, μου είπαν μάλιστα στο εργαστήριο ότι την έκαναν 3 φορές την εξεταση για επιβεβαίωση και στην αρχή έβγαινε πιο χαμηλή ακόμα. Είναι φυσιολογικό αυτό μετά από θεραπεία με σίδηρο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα χρίστινα . Εγω έχω θέμα με τη φερεντίνη συγκεκριμένα οι τελευταίες εξετάσεις που έκανα ήταν το τον οκτώμβριο του 2009 απο τότε δεν ε΄χω ξανακάνει είμαι και λιγο αμελής λοιπόν τότε η φερεντίνη μου ήταν 0,5 με φυσιολογικές τιμες απο (15,0-300,0). ο αιματοκρίτης 38 ) με φυσιλολογικές τιμές (37,0-47,0) και τέλος το σίδηρο μου 46 με φυσιολογικές τιμές (37-145) εδω να ανάφερω ότι κάθε εργαστήριο έχει πάνω κάτω κάποιες διαφοροποιησεις στις φυσιολογικές τιμές . Απο ότι βλέπεις ο αιματοκρίτης μου ήταν οριακό ενω ο σιδηρός μου καλός αλλά απο αποθήκες ανύπαρκτες. Ξέρεις υπάρχει η πιθανότητα να χάνεις απο κάπου αίμα και να μην το ξέρεις πέρα απο το γεγονός ότι έχουμε κάθε μήνα την περίοδο μπορεί ακόμα και απο ΄ένα χαλάσμενο δόντι . Εγω δνε το έξαψα ούτε έχω κάνει τίποτα αφου δνε με ενοχλεί δνεέχω καποιο πρόβλημα γιατί να τρελλαίνομαι ; αν νιωσω άσχημα τότε ναι θα πάω . εχω και τη φίλη μου μου αντιμετωπιζει πρόβλημα και πίνει και εκείνη σίδηρο αλλά ξέρεις πρέπει να κάνεις σωστ΄η θεραπέια . Επίσης θα πρέπει να παιρνεις συμπληρώματα σιδήρου τις ημέρες που έχεις περίοδο για να μην πέφτουν οι τιμές της φερεντίνης .Για να δείξει διαφορά στις τιμές πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 μήνες. το καλύτερο είναι να ρωτησεις εναν γιατρο .

0,5?????????????Και νιώθεις καλά?Δεν έχεις πάρει καθόλου σίδηρο?Συγνώμη κιόλας δεν μου πέφτει λόγος, αλλά θα έπρεπε να το δεις, μια γνωστή που είχε θέμα με την φερριτίνη, μέτα από διερεύνηση της αναιμίας ανακάλυψε ότι πάσχει απο κοιλιοκάκη (δυσανεξία στην γλουτένη), μια σοβαρή πάθηση που δεν έδινε άλλα σημάδια και σε περίπτωση που δεν την αντιμετωπίσεις εγκαίρως μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε καρκίνο.

το πιστεύεις νιώθω φυσιολογικά σίδηρο έιχα πάρει μόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μου είχε πει ο γυναικολογος μου να πάρω κια για άλλους 6 μηνες μετα εγω όμως πάλι δε το έκαν στους 2 μηνες περιπου το έκοψα . Όσο για αυτό που αναφέρεις έχω δυσανέξια στο γάλα απο μικρή αλλά κοιτάω πάντα τους καρκινικους δείκτες επεδη στα 29 αρρώστησα με το θηρωιδή είχε μεταλλαχθεί σε κακοηθεια ευτυχω τωρα είμαι καλά . Πέρα απο τα φάρμακα που παίρνεις πρέπει να προσέξεις και το διαιτολόγιο σου τρωγε περισσότερο πράσινα φυλλωδη λαχανικά - αυγο -όσπρια - κυριως κόκκινο μοσχαρι , σύκωτι και πείνε και λίγο μαυροδάφνη

μηπως πρεπει να παρεις σιδηρο με φολικο οξυ μαζι; παντως κατα την γνωμη μου πρεπει να σε δει και ενας καλος γιατρος ή αιματολογος.

κάτσε γιατι μπερδευτηκα σε εμένα αναφέρεσε η στη χριστίνα ; :lol: να δείτε τη κολλητή μου που έχει φρικάρει με την φερεντίνη μου παντως εκεινη είχε 8 της πήγε 12 και ο γιατρός της της είπε να συνεχίσει , άντε θα πάω και εγω αλλά επειδή μαζεύτηκαν πολλές οι ειδικότητες σιγλα σιγά :oops: προταιρεοτητα έχει να κάνω τις εξετασεις του ρευματολόγου μετα να παω για το θηρωριδη πρέπει να κάνω και παπ και μια μαστογραφία μου την εχει πει ο γιατρος μου να την κάνω στα 37 ε τωρα είμαι 40 πειράζει θα τη κάνω .... και μετα να πάω καισε ένα χειρούργο έχει μεπι το νχι στο κρέας και μετα να δω για το έντερο μου κάπου άναμεσασε υατο θα χώσω και το θέμα του σιδήρου ... σας μπερδεψα ; θέλετε και άλλα ; :lol:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...