Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΩ...

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια !!!!

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!!!

Να σας πω το "ιστορικό" μας!

Εχω έναν πιτσιρίκο 11 μηνών τον οποίο θηλάζω ακόμα. Δεν έδωσα ποτέ συμπλήρωμα. Πιπίλα έπιασε μόνο για 2 μήνες (από 40ημερών εως 3μηνών περίπου) όπου είχε τους κολικούς. Από κει και πέρα πιπίλα είναι το στήθος μου. Το προσφέρω ελευθερα όποτε μου το ζητήσει.... τωρα πλέον το απαιτεί κιόλας! Είμαι περίφανη που κατάφερα τον αποκλειστικό θηλασμό (με την βοήθεια του μάμμυ) για τόσο καιρό! Νιώθω υπέροχα όταν θηλάζω αλλά πλέον θέλω να αποθηλάσω.

Πριν από λίγες μέρες κατάφερε να πιάσει το μπουκάλι και να δεχτεί φρέσκο κατσικίσιο γάλα. Του δίνω πλέον το πρωί που θα ξυπνήσει και το βράδυ πριν κοιμηθεί. Την υπόλοιπη μέρα όμως όταν ζητήσει στήθος, του δίνω. Το βράδυ, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ξυπνάει 1 φορά όπου του δίνω στήθος και ίσα που το πιπιλάει 1-2 λεπτά και ξανακοιμάται. Όταν έχουμε θέμα με δοντάκια, ή αρρώστεια, ξυπνάει μπορεί και 4 φορές κλαίγοντας και η μόνη παρηγοριά είναι το μεμέ. Εχω δοκιμάσει να του δίνω νεράκι, αλλά συνεχίζει και θέλει στήθος. Του έχω δώσει περίπου 10 διαφορετικά ειδη πιπίλας και δεν την βάζει με τίποτα στο στόμα. Του τις έχω στο πάρκο μήπως και από μόνος του τις πιάσει....αλλά τζίφος.

Τα ερωτήματά μου:

1) Πως θα του σταματήσω εντελώς το στήθος αφού πλέον είναι σε θέση να το ζητάει;

2) Τι να κάνω όταν ξυπνάει το βράδυ;

3) Θα πρέπει να πάρω κάποιο σκεύασμα να σταματήσω την παραγωγή μου;

Κορίτσια βοηθείστε με! Δεν ξέρω τι να κάνω..... δεν γνωρίζω πως γίνεται ο αποθηλασμός (παρολο που αποθήλασα το ανηψάκι μου το οποιο όμως έπιασε από οταν γενήθηκε την πιπίλα..... αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

Οι παιδίατροι απ'οτι έχω καταλάβει δεν γνωρίζουν την τύφλα τους περί του θέματος (συγγνώμη κιόλας!).

Παρακαλώ όποια βρέθηκε στην θέση μου, ή γνωρίζει τι μπορώ να κάνω, ας το μοιραστεί μαζί μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα ερωτήματά μου:

1) Πως θα του σταματήσω εντελώς το στήθος αφού πλέον είναι σε θέση να το ζητάει;-

Δυσκολα!!!

Θα πρεπει σταδιακα να του κοβεις γευματα. Θα εχεις πολλα κλαματα γκρινια και ταλαιπορια

2) Τι να κάνω όταν ξυπνάει το βράδυ; εξαρταται..θα ξεκινησεις με νερακι..και βλεπουμε

3) Θα πρέπει να πάρω κάποιο σκεύασμα να σταματήσω την παραγωγή μου;

Δεν χρειαζετε να κανει ςκατι, εαν σταματησεις σταδιακα να δινεις στηθος η παραγωγη θα σταματησει μονη της.

Το σημαντικοτερο ειναι πως οτι κανεις θα πρεπει να συνοδευετε απο πολλες αγκαλιε ςπολλα φιλακια και πολλα χαδια..

Μη περιμενεις αμεσα αποτελεσματα, εμεις καναμε ενα τριμηνο να αποθηλασουμε πληρως. Οπως και να εισαι ετοιμη για κλαματα φωνες και αρνιση να πινει γαλα απο μπιμπερο.

καλησπέρα και απο εμένα. Κάθε παιδάκι στον αποθηλασμό είναι διαφορετικό. Εγώ σταμάτησα στους 7,5 μήνες: τη 1η μέρα της έδωσε ο άντρας μου έκανε λίγα κόλπα και ήπιε λίγο και μετά στηθος, τη 2η μέρα πάλι το ίδιο ήπιε λίγο παραπάνω, τη 3η το ίδιο και έτσι μέσα σε μια βδομάδα είχε αποθηλάσει πλήρως.

Γνώμη μου είναι, εαν αποφασίσεις να αποθηλάσεις, να μη του δίνεις το βράδυ καθόλου απο εσένα για να μην το μπερδεύεις, μιας και είναι και μεγάλος και έχει μεγαλύτερη επίγνωση. Θέλει πολλές αγκαλίτσες και φιλάκια μετά απο εσένα για να μην νιώθει ότι το προδίδεις και καλύτερα αν μπορείς να λείπεις ακόμα και απο το σπίτι, όταν κάποιος άλλος του δίνει ξένο γαλατάκι.

καλή συνέχεια!

Δεν ξέρω ακριβώς γιατί ακόμα δεν έχουμε αποθηλάσει

Αλλά από αυτά που ακούω από γνωστές μου δεν γίνεται από την μία μέρα στη άλλη

Θέλει υπομονή και πολλές αγκαλίτσες και χαδάκια όπως σου είπαν και τα κορίτσια

Και να κόβεις ένα ένα τα γεύματα όχι απότομα όλα μαζί

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία

Καλημέρα κορίτσια!

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το κουράγιο!

Μου φαίνεται βουνο..... χθες βράδυ δεν άνοιγε καθόλου το στόμα να πάρει το μπιμπερό. Τριβόταν πάνω μου και έλεγε "τζιτζί-τζιτζί" με τέτοιο παράπονο βρε κορίτσια που έβαλα τα κλάματα εγώ..... εννοείται βέβαια οτι τον θήλασα. :roll: Φαντάρος θα πάει και βυζί θα ζητάει ακόμα! χαχα! Με τα αγόρια ίσως ο αποθηλασμός είναι λίγο πιο δύσκολος απ'οτι στα κορίτσια, ε;

Ουφ... θα μου πάρει καιρό, το ξέρω, αλλά νομίζω αν έπιανε την πιπίλα ίσως ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα. Κανένα κόλπο για την πιπίλα υπάρχει; :?:

Όταν μπήκε η κουνιάδα μου ξαφνικά στο νοσοκομείο για σοβαρή εγχείρηση, κράτησα εγώ τον μικρό της ο οποίος θήλαζε ακόμα και ήταν 1 μήνα μεγαλύτερος από τον δικό μου. Ηταν τότε 6 μηνών και μέσα σε 10-15 μέρες τον είχα αποθηλάσει χωρίς προβλήματα, αλλά εκείνος έτρωγε την πιπίλα. Οπότε όταν ξυπνούσε το βράδυ για γάλα, του έδινα μπιμπερό και μετά έδινα την πιπιλα, τον είχα αγκαλίτσα και όλα καλά. Νομίζω οτι βοήθησε τότε και η μικρή του ηλικία που ίσως δεν μπορούσε να απαιτήσει και να καταλάβει τόσο, όσο καταλαβαίνει τώρα.

Δεν αντέχω να τον βλέπω να υποφέρει, να παρακαλάει και να παραπονιέται.... κόβεται η καρδιά μου στα δυο.

Ισως αν σηκώνεται ο άντρας μου το βράδυ να του δίνει γάλα;;; Θα το προσπαθήσω απόψε κιόλας. Ευχομαι να πιάσει!

Καλημέρα και καλή χρονιά,.....

διάβσε το παρακάτω λινκ ίσως να σε βοηθήσει στο θέμα σου:

http://www.mammyland.com/forum/8/11656?start=170

λέγεται "αποθηλάζοντας με αγάπη", εκεί θα βρεις και άλλες μανούλες, μεταξύ αυτών και εγώ, που λένε την εμπειρία τους και πώς τα κατάφεραν να αποθηλάσουν......ή ακόμη και κάποιες συμβουλές....είναι 18 σελίδες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες!!!

δυστυχως οσο μεγαλωνει το μωρακι τοσο πιο δυσκολος γινεται ο αποθηλασμος....τι κριμα το μαναρακι..πο πο ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω....

βρε μαριλου δεν ξερω να σου πω κατι για να βοηθησω δεν εχω αποθηλασει και μου φαινεται τοσο μακρινο γι αυτο και δεν ξερω τι να πω.....

ελπιζω να τα πατε καλα...

η μονη συμβουλη που μπορω να σου πω ειναι να βαλεις πιο πολυ τον μπαμπα στο παιχνιδι ;)

Καλημέρα κορίτσια!

Χθες το βράδυ ήταν πάλι δραματικό..... :(

Ναι μεν, πριν κοιμηθεί ήπιε 100μλ μπιμπερό αλλά μετά ήθελε στήθος. Προσπάθησα με αγκαλίτσα, χαδάκια και φιλάκια να του πω ένα τραγουδάκι, ενα παραμυθάκι, του έλεγα πόσο πολύ τον αγαπώ και οτι πάντα θα είμαι δίπλα του, κλπ αλλά εκείνος έκλαιγε με μαύρο δάκρυ... :( Οπότε και του έδωσα στήθος. Μέσα στη νύχτα ξύπνησε 3 φορές και πάλι με τίποτα δεν ήθελε νερό, κούνημα, νανούρισμα ή χαδάκια. Εκλαιγε και μου τραβούσε την πυτζάμα.... οπότε πάλι τον θήλασα.

Βέβαια περνάει ο καημένος φάση με δοντάκια, έχει σε 3 σημεία πρισμένα τα ούλα του εδώ και μια βδομάδα και πονάει.... σύμφωνα με το λίνκ που παράθεσε η Argi (σε ευχαριστώ πολύ), ισως δεν είναι η καλύτερη περίοδος αυτή που περνάμε για αποθηλασμό μια που θέλει παραπάνω παρηγοριά και στοργή. Δεν θα τον πιέσω, θα συνεχίσω όπως κάνω κάθε μέρα, αλλά όταν δω και ηρεμήσει με τα ούλα του θα πάρω πιο δραστικά μέτρα, πήρα αρκετές ιδέες από τα κορίτσια.

Η ψυχολογία μου σκ@τα..... είμαι πολύ στεναχωρημένη και βάζω συχνά τα κλάματα.... από την μια θέλω να αποθηλάσω και από την άλλη νιώθω οτι κάνω μεγάλο κακό στο παιδί μου.... οτι το παρατάω.... το απαρνούμαι.... τρελαίνομαι στην σκέψη αυτή....

bourique1983 μου ακόμα θηλάζεις παρόλο που είσαι εγκυούλα; Μπράβο! Όμως εχω ακούσει οτι ίσως προκαλεί προβληματακια στην εγκυμοσύνη, ισχύει αυτό;;;; Εύχομαι με το καλό!

Καλημερα Μαρυλου!!!!!

Περναμε ακριβως την ιδια φαση.Και εγω προσπαθω να αποθηλασω με οχι και τοσο επιτυχια!Απλα εχω καταφερει να την θηλαζω 2 με 3 φορες (πρωι, βραδυ και μια στα μαυρα μεσανυχτα!!!!)

Εχω διαβασει οτι εχουν αναφερει οι μανουλες εδω και οτι αλλο υπαρχει σε αλλο blog! Κακα τα ψεματα θελει πολυ ψυχικη δυναμη ......Απλα μην το πιεζεις.Χαλαρωσε και ισως ερθει πιο ευκολα. Και οντως ειναι δυσκολο αν το παιδακι βγαζει δοντακια ή ειναι σε αλμα αναπτυξης( καπου το ειχα διαβασει )

Εγω σκεφτομαι να παρω και βοηθεια απο κανενα συμβουλο θηλασμου. Θα σε ενημερωσω τι θα μου πει. ;);)

Απο τι στιγμη που βλεπεις οτι δεν ειναι καταλληλη περιοδος για το μωρο θα ηταν καλυτερο και για τους δυο σας να προχωρας πολυ αργα . Δοκιμασε αντι να αρνηθεις να θηλασει , να τον θηλασεις λιγοτερη ωρα . Επισης ενας τροπος ειναι να βαζεις χρονικο οριο πχ μεχρι τις 12 δεν θα θηλάσεις αλλα μετα θα θηλάσεις . Ετσι σιγα σιγα ανεβάζεις το οριο και μειωνονται οι θηλασμοι .

Αυτο που θελω να προσεξεις ειναι το κατσικισιο γαλα . Ειναι λιγο μικρος για να πινει φρέσκο κατσικισιο καθημερινά .

Ιωάννα μου καλή υπομονή και καλό αποθηλασμό και εσείς!

Ευχομαι όλα να πάνε καλά και ανόδυνα και για τις 2 σας. :-* Για κάθε νεότερο περί του θέματος, περιμένω ενημέρωση ε; ;)

Λαλα μου ο Χριστόφορος είναι λίγο τζαναμπέτης... δεν θηλάζει τόσο για να φάει όσο για να χρησιμοποιήσει το στήθος μου σαν πιπίλα. Θα θηλάσει κανονικά 2 ίσως 3 φορές το 24ωρο. Οι υπόλοιποι θηλασμοί στην ουσία είναι απλό πιπίλισμα που διαρκεί 2-3 λεπτά. Μέσα στη νύχτα όταν ξυπνήσει και κλαίει με το που πιπιλίσει ίσα ισα ενα λεπτάκι το στήθος μου, έχει ηρεμήσει και έχει ήδη κοιμηθεί.... αυτό είναι που με προβληματίζει περισσότερο πως θα το σταματήσουμε.

Επίσης, εχει αλλεργία στην πρωτεϊνη του αγελαδινού γαλακτος και με την εγκριση της παιδιατρου πίνει το κατσικίσιο γάλα. Παίρνω φρέσκο παστεριωμένο. Θα μπορούσα να του δίνω ειδικά επεξεργασμένο γάλα σε σκόνη, αλλά γενικά το γάλα σκόνη δεν το πολυσυμπαθώ. :? Τι θεμα υπάρχει με το κατσικίσιο;;;; Με τρομάζεις....

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές!

• 2 weeks later...

maryloo γεια σου! :)

Αν μου επιτρέπεις γιατί θέλεις να αποθηλάσεις,αφού φαίνεται ότι το παιδάκι σου το έχει ακόμα ανάγκη?

Μου φαίνεται ότι προβληματίζεσαι πολύ,αλλά γιατί?

Τι πειράζει δηλαδή να αποθηλάσει ο γιος σου μόνος του όταν θα νιώσει έτοιμος?

Σορι κιόλας κι αν θες δεν απαντάς :) αλλά νομίζω ότι το αντιμετωπίζεις σαν πρόβλημα το ότι θέλει να θηλάζει,

πιο το κακό? :P:P

TheNat καλημέρα!!!!

Το ξέρω πως ο μικρός δεν είναι έτοιμος ακόμα και ίσως αναβάλω για λίγο την προσπάθεια, αλλά έγω είμαι έτοιμη για αποθηλασμό.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που θέλω να αποθηλάσω, είναι διάφορα μικρά μαζί. Παράδειγμα: έχει το στήθος μου για πιπίλα, όποια στιγμή θέλει ο μικρός στήθος πρέπει να το έχει (ασχετα αν έχει μόλις φάει) αλλιώς αρχίζει και με γδύνει! Από τη μια το απολαμβάνω αλλά από την άλλη ... :roll: Επίσης αν τύχει και με δει ξαπλωμένη ή ημι-ξαπλωτή θα ορμήξει κατευθείαν! Τα βράδια ξυπνάει και θέλει στήθος, ειδικά οταν έχει θέμα με δοντάκια με "τρώει" στην κυριολεξία..... αν ήταν δυνατόν να του έχω ενσωματώσει το βυζί με το στόμα του θα ήταν το καλύτερό του! Εχω να κάνω μια εγχείρηση, την οποία την καθυστερώ λόγω θηλασμού. Θέλω να βάλω μπροστά για το 2ο παιδάκι και εχω ακούσει πως δεν κάνει να θηλάζεις και να είσαι εγκυος γιατί προκύπτουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη.

Κακώς απολογούμαι, είμαι όμως περίφανη που κατάφερα να θηλάσω το παιδί μου για ενα χρόνο χωρίς να δώσω ξένο γάλα και νομίζω πως είναι αρκετό. Αλλες γυναίκες που δεν θήλασαν καθόλου ή θήλασαν για λίγο καιρό, είναι κακές μάνες; :?:

Το θέμα είναι οτι ο Χριστόφορος δεν έχει σκοπό να το κόψει έτσι εύκολα (και φοβάμαι πως όσο μεγαλώνει τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα) αλλά μάλλον θα πάω με τα νερά του και θα ακολουθήσω τις ανάγκες του... :D

TheNat καλημέρα!!!!

Θέλω να βάλω μπροστά για το 2ο παιδάκι και εχω ακούσει πως δεν κάνει να θηλάζεις και να είσαι εγκυος γιατί προκύπτουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη.

Κακώς απολογούμαι, είμαι όμως περίφανη που κατάφερα να θηλάσω το παιδί μου για ενα χρόνο χωρίς να δώσω ξένο γάλα και νομίζω πως είναι αρκετό.

Αναλόγως την εγκυμοσύνη,αν δεν υπάρχουν προβλήματα μπορείς να θηλάζεις!

Καλά εννοείται ότι θα είσαι περήφανη που τα κατάφερες τόσο καιρό και μπράβο σου! ;)

Thanks που μου απάντησες,έτσι από περιέργεια ρώτησα :oops::)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...