Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μετά τους υπερήχους έρχονται τα… έμβρυα μοντέλα

lena

Recommended Posts

Οι υπέρηχοι, που μπορούν να "δουν" το έμβρυο μιας γυναίκας,

χαιρετίστηκαν ως μεγάλη ανακάλυψη. Σύντομα ωστόσο θα φαντάζουν

ξεπερασμένοι, καθώς μια νέα καινοτομία πάει ένα βήμα παραπέρα από τους

υπερήχους επιτρέποντας στις έγκυες γυναίκες να κρατάνε στα χέρια τους,

πριν καν γεννήσουν, το ίδιο το έμβρυό τους σε μορφή

κούκλας-προπλάσματος, στις αληθινές του διαστάσεις.

*** Κλικ εδώ για να διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... ***

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα παλι μ αρεσει η ιδεα.. παντα ειχα τετοιου ειδους αποριες

ηθελα να παω και στην εκθεση bodies που ειχε ανθρωπινα εμβρυα σε βαζα απο ολα τα σταδια αλλα με απετρεψαν με την λογικη οτι επειδη ημουν εγκυος τοτε να μην σαλταριζα...

παντως δε θα λεγα κατευθειαν οχι για να πω την αληθεια....

Μάλλον θέλουν να οικειοποιήσουν την μαμά με το έμβρυο.Χμμμ...Κάτι τέτοιο που λογικά θα έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία της εγκύου.

Και σίγουρα βοηθάει για να κατανοούν οι μέλλουσες μητέρες την ανάπτυξη και το μέγεθος του εμβρύου.

Σίγουρα δεν είναι και απο τις χρησιμότερες ανακαλύψεις αλλά εγώ θα ήθελα να το βιώσω.Μου αρέσει σαν ιδέα :)

ΙΣΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΗΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΄Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ! ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟ! ΕΞΑΛΟΥ, ΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ! ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΠΟΛΥ!

Άσε, καντινου, είναι κάποιες που δεν καταλαβαίνουν τίποτα όσον αφορά στο κάπνισμα. Δε νομίζω οι έγκυες που καπνίζουν να σταματάνε το τσιγάρο όταν γεννηθεί το παιδί. Η πρώτη συννυφάδα μου δεν κάπνιζε, αλλά κάπνιζαν όλοι μες στα μούτρα της, ενώ ήταν έγκυος, κι όταν γεννήθηκε το παιδί, απλά το συνέχισαν και φυσούσαν τον καπνό στο παιδί. Τώρα ο κουνιάδος μου ξαναπαντρεύτηκε, κι όταν η δεύτερη γυναίκα του ήταν έγκυος το σκηνικό επαναλήφθηκε, μόνο που αυτή τη φορά, κάπνιζε κι αυτή... Οπότε, σιγά μην ίδρωνε τ' αφτί τους αν είχαν ένα εκμαγείο του μωρού...

Σίγουρα τα έμβρυα μοντέλα θα βοηθήσουν στην εξοικείωση της εγκύου με το μωρό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει να γίνει αυτό μερικούς μήνες νωρίτερα ή αργότερα. Βέβαια, όταν και αν μείνω έγκυος, ίσως αλλάξω γνώμη... B)

Θέλω να γίνω μαμά! ,όταν είσαι σε κατάσταση εγκυνοσύνης και λοχείας είσαι πολύ πιο ευαίσθητη.Ίσως τότε να βοηθάει.

Αλλά και εγώ το κάπνισμα σε περίοδο εγκυμοσύνης και θηλασμού το θεωρώ μεγάλη ανευθυνότητα :unsure:

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Άσε, καντινου, είναι κάποιες που δεν καταλαβαίνουν τίποτα όσον αφορά στο κάπνισμα. Δε νομίζω οι έγκυες που καπνίζουν να σταματάνε το τσιγάρο όταν γεννηθεί το παιδί. Η πρώτη συννυφάδα μου δεν κάπνιζε, αλλά κάπνιζαν όλοι μες στα μούτρα της, ενώ ήταν έγκυος, κι όταν γεννήθηκε το παιδί, απλά το συνέχισαν και φυσούσαν τον καπνό στο παιδί. Τώρα ο κουνιάδος μου ξαναπαντρεύτηκε, κι όταν η δεύτερη γυναίκα του ήταν έγκυος το σκηνικό επαναλήφθηκε, μόνο που αυτή τη φορά, κάπνιζε κι αυτή... Οπότε, σιγά μην ίδρωνε τ' αφτί τους αν είχαν ένα εκμαγείο του μωρού...

. B)

και στην οικογενεια του αντρα μου συμβαινει αυτο και με προβληματιζει πολυ :angry::angry::angry: sorry για το off topic :huh:

:blink: ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ;;;;ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ;) .....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΝΑ ΤΟ "ΡΙΞΟΥΝ". ;)

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΟΥΣ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!;)

ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!

:kiss::kiss::kiss:

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ HAPPY MAMMY.ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ!ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ.....ΚΑΛΠΑΣΕΙ.ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ.

"ΣΕ ΗΞΕΡΑ ΠΡΙΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ!!!" ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕ. "ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ/Η ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ...!"

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ! ΓΙΑΤΙ ΔΛΔ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ DVD ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ;;; ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΡΑΣ...

ΕΓΩ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΣΟΥΠΕΡ!!!

"ΣΕ ΗΞΕΡΑ ΠΡΙΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ!!!" ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕ. "ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ/Η ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ...!"

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ! ΓΙΑΤΙ ΔΛΔ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ DVD ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ;;; ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΡΑΣ...

ΕΓΩ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΣΟΥΠΕΡ!!!

• 2 weeks later...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ "το… έμβρυο μοντέλο" .ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ ΙΔΕΑ,ΤΟ ΘΕΩΡΟ ΒΑΡΒΑΡΟ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΤΡΥΠΩΣΕΙ :cheer: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ "έμβρυο μοντέλο" ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ??ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!! ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥΣ.

• Απαντήσεις

• @MarMar90 μου για το περίνεο που ρωτάς.. Καταρχήν fun fact..! Η θέση που τοποθετούν τις γυναίκες για να γεννήσουν δηλαδή ξαπλωμένες ανάσκελα με τεντωμένα ανοιχτά πόδια, είναι η λιγότερο βολική στάση τοκετού και αυτή που ενέχει το μεγαλύτερο κίνδυνο να σκιστεί μια γυναίκα κατά το τοκετό στο περίνεο! Οι γυναίκες ποτέ δεν γεννούσαν έτσι.. αυτό είναι μια "μόδα" που δημιούργησε ένας Γάλλος βασιλιάς (αν θέλετε να ψάξω να σας πω και πότε και ποιος, δεν θυμάμαι τώρα) ο οποίος ήθελε να βλέπει τα παιδιά του όταν γεννιούνται γιατί μέχρι τότε οι άντρες δεν ήταν ποτέ μπροστά στο τοκετό και οι γυναίκες γεννούσαν όπως τις βόλευε! Έτσι έβαζε τις γυναίκες του να γεννάνε σε αυτή τη στάση κάτι το οποίο κράτησαν από τότε και παραμένει μέχρι και σήμερα!  Στη συγκεκριμένη στάση λοιπόν επειδή τεντώνεται το περίνεο και δεν έχει πολύ περιθώριο ώστε να μπορέσει να διεταθει/ να τεντώσει σωστά δηλαδή ο μυς για να μπορέσει να βγει το μωράκι και έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να σκίζεται η γυναίκα.. αν δη είναι αρκετά μεγάλο μωράκι μπορεί να σκιστεί και άσχημα.. εξού και επιλέγεται η περινεοτομη ώστε να αποφευχθούν αυτά.. βέβαια αν άφηναν τις γυναίκες να γεννήσουν όπως βολεύονται περισσότερο (συνήθως στα 4 ή στο πλάι) θα αποφεύγονταν αυτός ο κίνδυνος ακόμα και σε μεγαλόσωμα μωράκια.. και επίσης αν άφηναν τη γυναίκα να σπρώξει χωρίς να την πιέζουν πότε να σπρώξει και έδιναν λίγο χρόνο ώστε να προλάβει το περίνεο να ανοίξει σιγά σιγά καθώς κατεβαίνει το μωράκι, οι περισσότερες περινεοτομες δεν θα χρειαζόντουσαν! Βέβαια πολλές φορές γίνεται και άσκοπα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο είτε είναι μικρό μωράκι είτε εύκολος τοκετός.. Όσο για το μασάζ.. καταρχήν μέχρι και την 34η βοηθάει να κάνουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης του περινέου υπάρχουν μέχρι και βοηθήματα για αυτό ακριβώς το λόγο (sex toys τα λέμε με τον άντρα μου για αστείο αν και δικαιολογημένα!!🤣) και μετά από την 34η ξεκινάμε μασαζακι για να μαλακώσει, ίσως με κάποιο λαδακι ακόμα και ελαιόλαδο! Είναι κάτι πολύ απλό και εύκολο είτε οι ασκήσεις είτε το μασάζ και μπορείτε φυσικά να το κάνετε μαζί με τον άντρα σου ώστε να συμμετέχει και αυτός (άσε που είναι και σα προκαταρκτικά!!😳😅)  Το περίνεο κορίτσια μου είναι μυς!! Και όσο γυμνάζεις ένα μυ τόσο καλύτερα θα μπορέσει να λειτουργήσει για να κάνει αυτό που είναι προγραμματισμένο να κάνει! Όσο πλησιάζουμε στο τοκετό κάνουμε μασάζ για να το μαλακωσουμε και να του δώσουμε ελαστικότητα..! Δεν σημαίνει ότι θα προλάβουμε στο 100% τυχόν σκισιματα στη περιοχή αλλά όλα συνδυαστικά θα βοηθήσουν να μην σκιστουμε υπερβολικά και ατσαλα αλλά και σε πιο γρήγορη ανάρρωση  και ναι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να μην σκιστουμε και καθόλου.. δεν είναι κανόνας! Πέρα από το ότι θα μπορούσε να αποφύγουμε τη περινεοτομη.. γιατί μη ξεχνάμε, τι γίνεται όταν κόβουμε κάθετα έναν μυ; Δεν πρόκειται να επανέλθει ποτέ στη πρότερη κατάσταση του.. ενώ ένας μυς που θα σκιστεί καθώς τεντώνεται μπορεί να επουλωθεί και να επανέλθει στη κατάσταση που ήταν..! Δεν σημαίνει ότι η περινεοτομη είναι κάτι κακό, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι όντως ενδεδειγμένη και μόνη λύση.. απλά στις περισσότερες περιπτώσεις πλέον γίνεται "προληπτικά" χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο..
    • Είμαι και εγώ υπέρ των νέων γιατρών.. εν προκειμένω όμως είναι θέμα νοοτροπίας/κουλτούρας.. στην Ελλάδα σχεδόν το 70% καταλήγει με κ.τ χωρίς να συμπεριλάβουμε ποσοστά άλλων ιατρικών παρεμβάσεων.. δεν είναι τυχαίο.. Ο γιατρός εντωμεταξυ είναι 32-33.. τώρα τελειώνει την ειδικότητα και φεύγει Αγγλία αρχές '25 για ειδίκευση εμβρυομητρικου δίπλα στο Κύπρο Νικολαιδη.. φοιτητή ιατρικής μου μένει μόνο να δοκιμάσω..🤣🤣🤣 Όντως μαργαριτάρι ακούσαμε.. αλλά δεν είναι ώρα ακόμα.. ας γεννησουμε με το καλό και θα σας τα πω όλα!! Ευτυχώς ο άντρας μου με στηρίζει και είναι μαζί μου..! Sorry δεν προσπαθώ να σας το παίξω μυστήρια και έτσι..😅 απλά δεν έχω αντοχές να συνεχίζω να υπερασπίζομαι και να εξηγώ τις επιλογές μου.. Όχι όχι.. τη παρασκευή ο γιατρός..!! Άσχετα με τις αρτηρίες... Στο δεύτερο Doppler και στον αγγειολογο που πήγαμε μου είπαν σχεδόν το ίδιο πράγμα.. πιθανόν το μωράκι πίεζε τις αρτηρίες την ώρα της μέτρησης και αν δεν τις ξαναμετρησε ο εμβρυομητρικος τη πρώτη φορά (όντως μια φορά πήρε μέτρηση, είχε πολύ κόσμο) να έδειξε ψευδώς αυξημένες αντιστάσεις.. ο δε αγγειολογος εκνευρίστηκε κιόλας γιατί λέει πάνε αγχωνουν τις γυναίκες ενώ δεν είναι κάν η ειδικότητα των εμβρυομητρικων να μετράνε τις αρτηρίες και τις αντιστάσεις!! Δεν είναι πήρα μια μέτρηση τυχαία και αυτό είναι.. Αλλά δεν στέλνουν τις γυναίκες σε αγγειολογους ώστε να γίνει αξιόπιστα και η μέτρηση.. Τεσπα όχι καλά είμαι τώρα! Έχω κάνει τα πλάνα μου και τις επιλογές μου... απλά κουρασμένη ψυχολογικά νοιωθω από το στρες όλης της εβδομάδας.. να σκεφτείς αν δεν ήμουν σε κάποιο ραντεβού, σχεδόν όλη μέρα ήμουν στα τηλέφωνα και έκοβα βόλτες πάνω κάτω στο σαλόνι.. τα πόδια μου πόνεσαν από το τόσο περπάτημα!! 😂 Εντωμεταξυ έχετε πιάσει και ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης βρε κορίτσια μου... P.S Έτσι για το κερασάκι στη τούρτα.. ο σύζυγος λίγο νωρίτερα βγήκε θετικός στο covid!! 😱 Έτσι για να κλείσει όμορφα αυτή η υπέροχη εβδομάδα..!! 😅 Ευτυχώς έκανα δύο τέστ διαφορετικών εταιρειών και είμαι αρνητική.. Τώρα καραντίνα και από απόσταση.. πφφφφ..
    • Ουφφ όλα καλά με εξετάσεις girls νομιζω 🙏🏼 Μικρόβια τίποτα, κατακερματισμός πολύ καλά 10%. Άρα στη δική μου περίπτωση μπορεί τελικά να ήταν όλα τυχαία τι να πω.  Ο,τι προλαβαίνω από αυτόν τον μήνα 😂 ωορρηξία ή έγινε χθες η σήμερα 
    • χαχαχαχ αστα να παν... χαρά στο κουράγιο μου δε λες τίποτα...   καλά σίγουρα θα θέλω αργότερα...προς το παρόν όμως ούτε να το σκέφτομαι 😂
    • εσυ ίσως η μεγαλύτερη και εγώ η μικρότερη μάλλον 😍 καλά ναι δεν είναι τραγικό αλλά υπέθεσα ότι θα κάτσει για λίγο στον μπαμπά του 🤷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...