Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια!

Θα ηθελα λιγο τη βοηθεια σας κ την εμπειρια σας, οσες τυχαινει να γνωριζετε...

Η κορουλα μου ειναι 17 μηνων(κ κατι) κ χθες μας "επισκεφθηκε" για 3η φορα, σε διαστημα περιπου2-3 μηνων,τοπικη μυκητιαση στο πιπι της.

Η παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι μυκητησιακο εκζεμα(εξωτερικο) κ δεν ειναι ιδιαιτερα σοβαρο.Η μικρη κοκκινιζει σε ολη την μπροστα περιοχη κ σιγα σιγα εξαπλωνεται μεχρι τον ποπο της (χωρις να δειχνει να εχει καποια ενοχληση η ιδια)κ δημιουργουνται κ μερικα πολυ ψιλα κοκκινωπα σπιθουρακια,οχι καποιο σπυρι(που θα ηταν το σοβαρο οπως μου ειπε η γιατρος).

Την ρωτησα μηπως φταιει η πανα κ γενικα απο τι μπορει να συμβαινει κ μου ειπε πως δεν ειναι απο την πανα,ειναι λεει μικροβιο που το εχουμε ολοι στον οργανισμο(στο εντερο) κ απλα μπορει να βγει!Μου ειπε να της βαζω Dactarin πρωι-βραδυ για 10 μερες κ να την αφηνω οσο περισσοτερη ωρα μπορω χωρις πανα.

Χθες ειναι η 3η φορα που ξαναξεκινησαμε τη θεραπεια με την κρεμα!Απο την 1η φορα που το επαθε εκανα συνηθεια να την αφηνω χωρις πανα ενα τεταρτο το πρωι κ ενα τεταρτο το βραδυ κ κανα 5λεπτο-10λεπτο ενδιαμεσα.

Πραγματικα αγανακτησα κ προβληματιστηκα που εμφανιστηκε κ παλι..εξαφανιζεται για λιγες μερες κ μετα παλι τα ιδια!

Τι δεν κανω καλα?Τι μπορει να φταιει?Σας εχει συμβει ποτε?Εχετε καποια γνωση?Θα εκτιμουσα οποια πληροφορια..κοιταξα λιγο κ στο ιντερνετ κ δε μπορεσα να βρω κατι διαφωτιστικο για παιδια ..

Συγνωμη για το μεγαλο ποστ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σε ρωτησω κατι..Αυτα τα σπυρουλακια

τα ειδες κατευθειαν σε μεγαλη εκταση?Δλδ παλιοτερα μπορει να ειχε βγαλει λιγα

κ να εξαφανιστηκαν μοα τους?

Σορρυ,δεν μπορω να σε βοηθησω αλλα ειχα δει κατι σπυρακια πριν λιγες μερες

κ τωρα με την περιγραφη σου αναρωτηθηκα μηπως ειναι κατι τετοιο...

Περαστικα!

Καμια μανουλα δε γνωριζει κατι.. :dry: ?

Αναστασια μου την 1η φορα που το επαθε αρχισε να κοκκινιζει μονο, αργα αλλα σταθερα κ τα σπιθουρακια(πολυ πολυ ψιλα)βγηκαν στην πορεια.

Τις 2 τελευταιες φορες εχει απο την αρχη ενα μικρο κοκκινισμα μαζι με 2-3 διασπαρτα σπιθουρακια κ σιγα σιγα ολο αυτο φουντωνει κ περναει με την οκληρωση της αγωγης με την κρεμα..τι να πω ,δε ξερω!Με προβληματιζει η συχνοτητα..ηθελα μια γνωμη αλλα κανεις δε ξερει κατι ιδιαιτερο!Αυριο θα την παμε στην παιδιατρο να την δει κ μου ειπε οτι θα συμβουλευτουμε κ δερματολογο,για να δουμε...

Για να δουμε..θα σου πω τα νεα μας!Να'σαι καλα κοριτσακι μου,ευχαριστω!

Να χαιρεσαι την υπεροχη Αγιοβασιλιτσα σου :) !Καλο βραδυ!

Κορίτσια το είχε πάθει μια φορά και η δική μου, από σύγκαμα δεν ξέρω αν είναι το ίδιο. Και εμάς dactarine μας είχε δώσει και μία άλλη που δεν θυμάμαι γιατί πάει καιρός. Εμένα δεν μου έχει συγκαεί ποτέ γιατί την έπλενα πάντα μετά απο κακά και μετά από τσίσα αλλά μια φορά που την είχε η μαμά μου είχε κάνει διάροια στον ύπνο της και όταν την άλλαξε η μαμά μου την καθάρισε με μωρομάντηλα και όταν γύρισα το μεσημέρι ήταν αργά. Είχε γίνει κατακόκκινη με λίγα σπιθουράκια. Αυτό που θυμάμαι έντονα ήταν ότι μου είχε πει η παιδίατρος να την πλένω μόνο με νερό ούτε καν αφρόλουτρο ή σαπούνι και προσεκτικά το σκούπισμα. Επίσης θυμάμαι ότι μου είχε πει ότι στην αρχή με την κρέμα μπορεί να επιδυνωθεί αλλά έτσι πρέπει και μετά περνάει. Και έτσι έγινε αλλά θυμάμαι ότι έκανε καμία εβδομάδα μέχρι να συνέλθει τελείως. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.

Ανδριανα μου σ'ευχαριστω για το μνμ!

Ξερω οτι μπορει η μυκητιαση να εχει καποια σχεση με το συγκαμα αλλα σε εμας δεν ειχε να κανει με αυτο!Η μικρη δεν ειχε συγκαει ουτε για πλακα,ετυχε ειπε η γιατρος,ειναι μικροβιο κ βγαινει...τι να πω!Την 1η φορα ειδικα ξεκινησε πολυ πολυ αργα το κοκκινισμα αλλα δε πηγε καθολου το μυαλο μου σε μυκητες κ εγω εβαζα Bepanthol νομιζοντας πως ειναι μικρος ερεθισμος μεχρι που χειροτερεψε κ πηγαμε να τη δει η γιατρος!Δεν ειχα ιδεα οτι η μυκητιαση εχει τετοια μορφη.

Αυτη τη φορα μου ειπε να την παω να δουμε μηπως εχει πολλους μυκητες στο εντερο κ πρεπει να παρει αγωγη απο το στομα!

Παντως οντως,ειδικα την 1η φορα,ενω εβαζα την κρεμα φουντωνε πολυ κ αλλο...μεχρι να κανει τον κυκλο της κ να τελειωσει!

Απλα με προβληματιζει η συχνοτητα!Αναρωτιεμαι τι αλλο μπορει να φταιει...ειμαι ολη μερα με τη μικρη κ της αλλαζω συνεχεια τις πανες σχεδον πεντακαθαρες!!!!

Αυτη τη φορα κρατησε πολυ πιο λιγο,ισως γιατι της εβαλα την Dactarin αμεσως μολις ειδα το κοκκινισμα κ εφυγε πολυ γρηγορα οποτε δεν προλαβαμε να παμε στη γιατρο γιατι δε θα εβλεπε κατι...ελπιζω να μην ξανα-"επιστρεψει"...τοτε θα παμε σιγουρα κ σε δερματολογο...τοση κορτιζονη δε τη θελω!!!

Της αλλαξα κ πανα κ αφρολουτρο κ τη διατροφη λιγακι(επηρρεαζουν λεει τα οξινα κ οι υδατανθρακες),για να δουμε...

Ευχαριστω κ παλι κοριτσια!

Στελλιτσα μου καλησπερα!

Δεν ξερω αν θυμασαι, αλλα πριν 2 μηνες περιπου ειχαμε παθει τα ιδια...

Στην αρχη ελεγα.."δε μπορει... αυτο δεν ειναι συγκαμα... δεν το πιστευω..."

Σε 2 μερες το πιπι της ειχε γινει σαν καμμενο. Κατακοκκινο με μικρα σπυρακια.

Η γιατρος μας εδωσε 2 αλοιφες τις οποιες της εκανα μιξη μεσα με ουροσυλλεκτη..

Η μια λεγοταν VERDAL (ειναι για δερματομυκητιασεις) και η αλλη Bactroban (αντιβιωτικη).

Της εκανα καλο πλυσιμο μονο με νερακι, καλο σκουπισμα να μη μενει υγρασια, με ενα βαμαβακι της εβαζα μελανι, περιμενα 2 λεπτα να σκεγνωσει και μετα εβαζα πανω την αλοιφη και το παμπερς κανονικα..

Η μικρη ειναι σχεδον 18 μηνων. Ειχα ξεκινησει μωρομαντηλα περιπου 15 μηνων αλλα η "χαρα" μου κρατησε για λιγο... Μετα τους μυκητες παλι απ' την αρχη με νερα-βαμβακια κ.ο.κ....

Να μου φιλισεις την ομορφη κοριτσαρα σου.

Μη φοβασαι θα περασει. Απλα θελει λιγη προσοχη. Καλα Χριστουγεννα !!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• κορίτσια σήμερα είχα νύχια...αφησα τον μικρούλη στον μπαμπά του και στην πεθερά μου ..η κοπελα που κάνει νυχια εχει το σπίτι κολλητά με το σπιτι της πεθεράς που ήμασταν...στο μισάωρο με παίρνει ο άντρας μου τηλ και ακουω τον μπέμπη απο το τηλέφωνο να τσιριζει στο κλάμα 😱 εφυγα αρον αρον...μολις πηγα και τον πήρα αγκαλια ηρεμησε το ψυχακι μου❤️ μέχρι τώρα δεν τον έχω αφήσει λεπτό για να πάω οπουδήποτε...και ίσως του είχα λείψει..💙
    • ααα αυτο δεν το εχω σκεφτεί η αλήθεια είναι 😂😂 αλλα αν είναι αγόρια σιγά μην βοηθάνε 😂 τα πέρασα εγω και ξέρω... εγώ κορίτσι και απο πισω εχω αλλα 4 αγόρια αδέρφια 🤷
    • Ωω μικρούλα μικρούλα! Μπράβο, αφού ήξερες τι θέλεις!! Εγώ στα 26 ήμουν παιδάκι εντελώς ακόμη, όχι να φροντίσω άλλον άνθρωπο 😀 Εγώ 34 πήγα τώρα!  Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις αμέσως άλλο παιδί, προλαβαίνεις άνετα με διαλείμματα να κάνεις και τα άλλα 4 που θες! Άσε που αν έχουν διαφορά, τα μεγάλα μετά θα σε βοηθάνε με τα μικρότερα 😊
    • δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...