Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ-ΣΤΕΡΕΕς

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ 6 ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΡΕΜΟΥΛΑ(ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ)

ΘΗΛΑΖΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ!!!

ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ , ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ

ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ?

Η ΠΑΙΔΙΟΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι τρώει από στερεές μόνο κρέμα?Τι ποσότητα τρώει? μετά βάζεις το μωρό στο στήθος?

Αν θέλεις να συνεχίσεις να θηλάζεις θα δίνεις πρώτα στερεές και μετά θα προσφέρεις και στήθος και θα βάζεις το μωρό και ενδιάμεσα από τα γεύματα με τις στερεές στο στήθος όποτε θέλει δεν θα τηρείς δηλαδή ωράριο.

Ναι αν αντικαθιστασ σιγα σιγα του θηλασμους με γευματα στερεων τροφων το γαλα θα μειωθει και σιγα σιγα θα κοπει. Αυτο ειναι προγραμμα σταδιακου αποθηλασμου.

Αν θελεις να θηλαζεις ακομα θα δινεις στηθος ενδιαμεσα στα γευματα καθως και μετα απο το γευμα

για τον 1ο χρονο ο θηλασμος παραμενει κυρια τροφη και οι στερεες συμπληρωματικες!

το ρυζαλευρο ειναι αχριστη τροφη για το μωρο σου!

δεν το προσφερει τιποτα!

δεν ευπαρχει ωραριο....θηλαζεις και αν το μωρακι ειναι ετοιμα θα φαει στερεεη τροφη!

αλλα τις ετοιμες κρεμες δεν τις χρειαζεται.....μπορειτε να ξεκινησετε σε λιγο σ=διαστημα φρουτακια!

αν αντικαταστησεις γευματα οδηγεισαι στον αποθηλασμο!

αυτο θελεις?

οχι δεν θελω να αποθηλασω σε καμια περιπτωση γι αυτο και ρωταω τι πρεπει να κανω,

μας ειπε θα μας βαλει και φρουτα σιγα σιγα αλλα εγω της δινω λιγο για γευση

αντι για κρεμα τι μπορω να της δινω το απογευμα? το φρουτο της?

εγω την βαζω οποτε θελει στο στηθος . οταν λεμε συμπληρωματικες οι στερεες του θηλασμου εννουμε οτι τρωνε λιγοτερη ποσοτητα στερεης ωστε να θηλασει κιολας?

οταν ειπα στην παιδιατρο οτι δεν εχουμε συγκεκριμενα γευματα (5) αλλα οποτε θελει αυτη τρωει οσο θελει μονο π δεν μ εφαγε με ειπε σταδιακα θα αντικαθιστουμε ενα ενα τα γευματα !γι αυτο ρωταω να με καθοδηγησετε !

α επισης η μιλρη τρωει 100 ml κρεμα αλλα σκεφτομαι να της την κοψω απλα δεν ξερω με τι να το αντικαταστησω

Κοιτα ειναι μικρο ακομα για να αντικαταστησει τα γευματα

εμεις ξεκινησαμε στερεες αφου κλεισαμε 6 μηνων και μπηκαμε στον 7ο..

εγω του εδινα στην αρχη μονο φρουτα για καμια 10αρια μερες, μετα φρουτα και λαχανικα λιγο...

φροντιζα αυτα να ειναι τα γευματα που θα εκανε οταν ελειπα στη δουλει αγιατι ειχα προβλημα στις αντλυσεις και ο μικρος δεν επινε το κατεψυγμενο γαλα οποτε ηθελα να αντικαταστησει καποια γευματα.

Τωρα αντι για φρουτ αμπορεις να δωσεις κολοκυθα κιτρινι- απο 6 μηνωβ, γλυκοπατατα κλπ κλπ κλπ..δε πληροφοριες για φρουτα και λαχανικα εδω http://www.wholesomebabyfood.com/

ειναι πολυ χρισημο γιατι σου λεει ποτ εμπορεις να ξεκιονησεις ποιο φρουτο και λαχανικο και σε ποια μορφη τα διατυρεις ..το συστησε η λαλα..ειναι κορυφαιο κατα τη γνωμη μου

κοριτσακια ευχαριστω για τις απαντησεις !! μπορω να τις δωσω φρουτο απογευμα? η πατατα βραστη? εχουμε κλεισει τον 6 εδω κα ι4 μερες

Ναι φυσικα.

Θα ξενικας δινοντας ενα νεο φρουτο η λαχανικο ανα 3-4 μερες καλα βρασμενο και πολτοποιημενο

ξεκινα με αχλαδι αν ειχατ εποτε θεμα με κενωσεις η με μηλο μπανανα αχλαδι ενα ενα σε μικρες ποσοτητες

απο λαχανικα τα πρωτα που συνηθως δινουν ειναι καροτο πατατα.

Εγω εδωσα εξαρχας και κολοκυθα και γλυκοπατατα και τα δεχτικε μια χαρα

Απλα να ξερεις πως το παιδι πρεπει να δοκιμασει καποια δημιττριακα με γλουτενι εκει γυρω στους 8 μηνες αλλα δεν ειναι απαραιτητο να ειναι οι γνωστες κρεμες.

Εγω δε προσφατα ανακαλυψα πως μονο οι παιδιατροι στην Ελλαδα συστινουν τις κρεμες με τετοια λυσσα..πουθενα στην Ευρωπη δεν τισ συστινουν τοσο πολυ, τις δυνουν μονο σε αρρωστα και αδυναμα μωρακια που αρνουνται να φανε φαγητο

κοριτσια της εδωσα πατατα-αχλαδι-μηλο σε πουρε νοστιμο ηταν και εφαγε μια χαρα οσο τρωει κρεμα γυρω στα 100 ml με το ματι!!! τα εβρασα στον ατμομαγειρα και τα εκανα πουρε!

λαχανικο το πρωι ε?

και φρουτο απογευμα?

αυτο με τα δημητριακα βρωμη ?

ευχαριστω πολυ!!!!!!!οντως μονο στην ελλα δα και εχουν εμμονη με τις κρεμες αμαν πια λεσ και δεν υπαρχει σπιτικο φαγακι!

αλλη ερωτηση σασ ζαλισα!!!

καταψυξη μπορουμε να φυλαξουμε λαχανικα? πχ την κολοκυθα γτ ειναι μεγαλη και σε μια εβδομαδα δεν θα την φαει!

Μπορεις να βρεις στις ομαδες "τι θα φαμε σημερα μανουλα" και οτι πιο αθωο και υγειηνο πληροφοριες για διατροφη.

Την κολοκυθα σηγουρα μπορεις να την κρατας ζεματισμενη και πολτοποιημενη σε αεροστεγες ταπερακι ειδικο για καταψυξη- να προτιμισεις γυαλινο-

Τωρα αν θα δωσεις λαχανικα η φρουτ ατο πρωι και το αλλο απογευμα εξαρταται απο το τι σε βολευει..εχει τυχει να δοσω λαχανικα το πρωι και φρουτα το απογευμα και αντιθετα.

Εργαζεσαι και θες να ξεκινησεις αμεσα 2 ορες την ημερα στερεες?

μην κανει εισαγωγη πολλων τροφων μαζι....υπαρχει κινδυνος αλλεργιας!

απλα να σου πω οτι ακομα και αν εφτασε 6 μηνω δεν ειναι υποχρεωτικο να ξεκινησει στερεες τροφες!

η κορη μου δοκιμασε στο 8ο και εφαγε κοντα στο 10ο μηνα!

τωρα ειναι 2,5 + και ειναι μια χαρα!

• 3 weeks later...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ !!!!ΜΟΝΟ ΠΡΩΙ ΒΡΑΔΥ ΛΕΕΙ!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΛΕΕΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ !

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ!ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Κ ΣΤΕΡΕΗ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ!

Και πολυ καλα θα κανεις!!!

Τι αλλο θα ακουσω θεε μου!!!!

\Ας του πει του γιατρου οτι σε αλλες εποχες σε παλαιωτερα χρονια..τα παιδια θηλαζαν οσο γουσταραν ..και οι παπουδες μας που θηλασαν σηγουρα πανω απο ενα χρονι δεν ειχαν κανενα απολυτως ψυχολογηικο προβλημα...

επισης εμεις θηλασαμε σχεδων μεχρι 1.5 χρονων..και ομωσ τρογαμε και τρομε σπιστευτες ποσοτητες φαγητου....και μια ξαδελφουλα του γιου μου που θηλασε 5 μηνες και μετα αρχισε να τρεφετε με φορμουλα..σε αυτην την ηλικια εξακολουθει να τρωει μονο γαλα..και δεν δεχετε κανενα αλλο ειδος τροφης..ουτε καν μπισκοτοκρεμα....

ΧΑΙΡΟΜΑΙ Π ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑΤΙ Κ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ Μ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΚΛΑΕΙ Κ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΗΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΘΗΛΑΣΜΟ!ΝΙΩΘΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΘΗΛΑΣΜΟ Κ ΕΓΩ Κ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ!!!!!!!!ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ Μ ΞΕΡΩ..........Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Γ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η παιδίατρός σου είναι άσχετη με το θηλασμό.

Το 1ο χρόνο ο θηλασμός είναι η βασική τροφή για το μωρό και οι στερεές τροφές συμληρωματικές.

Δεν είναι όλα τα μωρό έτοιμα για στερεές τροφές στους 5 ή 6 μήνες και πολύ περισσότερο τα μωρά που θηλάζουν

Όταν το μωρό είναι έτοιμο για στερές τροφές θα φάει

Θήλαζέ το όποτε θέλει και μην ακούς συμβουλές παρόμοιες με της παιδιάτρου

eyxaristw vre koritsia mou anevasate tin psixologia.... apo tin stenaxwria m p den thilaza evgala erpi sta xeilakia m m epiase taxypalmia kai alla trela..... simera efage kai fagito ligo omws anoige to stoma tis thilaze kai opote to eixe anagi kai etsi etrexe to gala m pali mpoliko !!!!!ouf iremisa an me xanarwtisei tha tin peripoiithw katallilws.!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...