Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κοριτσια που εισαστε!!!κανα νεο???πηγε καμια γιατρουλη???περιμενουμε καμια αλλη????

αννουλα τι κανεις κοριτσακι μου!!!

καλλι μου και μενα στα ιδια κιλα ειναι το μπεμπακι μου!!!αντε κοντευεις και συ!!!

μινι μου οντως 2 παιδακια μαζι ειναι πακετο αλλα ειμαι σιγουρη θα τα καταφερετε μονο που θα τα κοιτας θα ξεχνας την κουραση!!!!αντε κοντευεις!!!!

  • Απαντήσεις 718
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

καλησπέρα κοριτσάκια μου!!!!!!!

τι κάνουν τα μωράκια?? βλέπω φωτογραφίες και ζηλεύω!!! είναι όλα για φάγωμα!!! :D

εγώ έχω αύριο ραντεβού να δω τον μπεμπάκομου!!! άντε να δω πόσο έχει μεγαλώσει!!! ο άντρας μου μου λεει να πάρω και την βαλιτσούλα μαζί μήπως με κρατήσει.. αλλά δεν νομίζω. Εγώ θέλω την καινούργια χρονιά!! Θα μπω αύριο να σας πω νέα!!

φιλάκιααα :-*:-*:-*

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσάκια μου!!!Να χαίρεστε τα μωράκια σας μανούλες!!!Εγώ μια χαρά είμαι,στρώνουν κάποια θεματάκια που είχα και θέλω να ελπίζω ότι θα συνεχίσουν έτσι τα πράγματα!!Αρχίσαν και κάποια πονάκια χαμηλά που μάλλον είναι συσπάσεις??Και κάτι άλλο,πως καταλαβαίνετε ότι έχει εμπεδωθεί το νινί σας??Φιλάκια πολλά σε όλες!

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσακια μου!Πως ειστε σημερα;Εγω το απογευμα θα παω στον γιατρο να δω την μπεμπουλα μου :D:D:D:D:D Θα σας πω τα νεα μας το βραδακι!!!!

Αννουλα χαιρομαι που τα θεματακια σου στρωνουν σιγα σιγα!!!Μακαρι να ησυχασεις και να εχεις μονο το μωρακι σου στο μυαλο σου!!!

Ζωουλα μου περιμενουμε νεα σου σημερα απο τον γιατρο!!!

Ρεββεκακι εσυ ποτε πας γιατρο παλι;;;Αντε να μαθαινουμε νεακια σιγα σιγα!!!

Καλλι 2500 κιλα η μπεμπα μπουλουκιτσα θα βγει :D:D:D:D δεν θα φοβασαι να την πιασεις αφου θα ειναι τσουπωτη!!!

Μινι μου μια χαρα θα τα καταφερεις με τα ζουζουνακια σου!!!!Ολα καλα θα πανε η φυση μας εχει προετοιμασει για ολα :):):):)

Μαριελεν πωπω :shock::shock::shock: κοιμαται τοσες ωρες η ζουζουνα σου!!!!Αυτο το παιδακι δεν θελει να σε κουρασει καθολου :):):):):)

Παω για δουλεια σας φιλω ολες

Δημοσίευση

Καλημέρα!

Εγώ ξύπνησα απο τις 4:30 σήμερα.

Μου κάνει κόλπα ο νεαρος και δε με αφίνει να κοιμηθώ.

Εχω και κάτι πονάκια ... άντε να δούμε.

Εξετάσεις θρομβοφιλίας και γιατρό έχω αύριο.

Θα σας ενημερώσω.

Φιλάκια!

Δημοσίευση

Καλημέραααααα!!

Τι μου κάνετε? Εγώ είμαι καλύτερα, αν και ο γιος μου είναι χαμηλά και κατουριέμαιιιιι!

Κορίτσια με τη διήμερη παραμονή μου στο νοσοκομείο είδα ότι τα δημόσια είναι λίγο αλλού για αλλού δυστυχώς... Παιδιά μόνο γάλα σε σκόνη έχουνε, ούτε πάμπερς ούτε τίποτα!! Εκτός αυτού, οι μαίες δίνουν συμπλήρωμα ακόμα κι αν τους πείς όχι, δεν σε αφήνουν να το πάρεις αγκαλιά στην αρχή και να το θηλάσεις...τι να πω....χούντα!

Επίσης η κοπέλα δίπλα μου που γέννησε ήρθε με διαστολή 5 και της έβαλαν τεχνητούς πόνους παρόλα αυτά! Καλά, και εννοείται ότι από τις 4 κοπέλες που ήρθαν, ο 3 γέννησαν με καισαρική (λόγω βαρεμάρας του γιατρού), και καλά ο λώρος τυλιγμένος, πέφτουν οι παλμοί μπλα μπλα μπλα.... Ευτυχώς η γιατρός μου εκέι μέσα είναι πολύ καλή και ανθρώπινη, αλλά ο γιατρός είναι ο προϊστάμενος......

Τέλοσπάντων, ότι είναι να πάθω θα το πάθω το έχω πάρει απόφαση, απλά εδώ πρέπει να παλέψεις για φυσιολογικό τοκετό...και από ότι φαίνεται, ο άντρας μου θα είναι μακριά για να μου δίνει κουράγιο....

Χθες έφτιαξα και βαλίτσα μαιευτηρίου, ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα!

Βρε κορίτσια, εσείς που ξέρετε, πονάει πολύ ο θηλασμός? ΌΛο κάτι ιστορίες τρόμου ακούω!!

Δημοσίευση

γεια σας κοριτσαρες!!!!

αγγελικουλα μου υπομονη και δωσε μαχη για φυσιολογικο ακου εκει!!!!ο θηλασμος εχω ακουσει οτι ειναι αναλογος το στηθος,βεβαια ωσπου να συνηθισει το στηθος την κατασταση ε δεν θα ποναει λιγο?θα πετρωνει!!!αλλες πονανε αλλες οχι!!!

εγω εχω γιατρο την παρασκευη και ευχομαι να με κρατησει εκει :D:D

ποναω αρκετα 2 μερες τωρα νιωθω να με σφαζουν απο κατω μου σε καθε κινηση της!!!νομιζω πηρε θεση εχει εμπεδωθει!!!θα δουμε την παρασκευη τι θα μου πει!!!

αννουλακι μου χαιρομαι που εχουν στρωσει τα πραγματα,οταν μπορεις στειλε μου μυνημα!!!και γω αναρωτιεμαι πως ειναι οταν εμπεδωνει αλλα μαλλον ειναι αυτο το βαρος και οι πονοι εκει κατω!!!

ειρηνακι αντε να δουμε τι θα σου πει αυριο!!!και γω την νυχτα εχω πονακια!!!

ζωουλα περιμενουμε νεαααααααα!!!!

σας καλημεριζω οοοολεεεεςςςς και σας φιλω!!!

Δημοσίευση

Κοριτσάκι μου καλημέρα!!! το χω δίπορτο ακόμη, πάω στο φρεσκομανούλες αλλά δεν μπορώ να σας αποχωριστώ μέχρι να γεννήσετε όλες και να πάμε από εκεί. Θα σας περιμένω!!! Όσες έχετε γιατρό θα περιμένουμε νεάκια σας!! άντε να ακούσουμε κι άλλα γεννητούρια. Ρεββεκάκι όταν εμπαιδώνεται εγώ προσωπικά δεν το κατάλαβα σε καμία εγκυμοσύνη ίσως το περισσότερο βάρος που νοιώθουμε στη λεκάνη αυτό νομίζω μόνο ο γιατρός με την κολπική εξέταση νομίζω μπορεί να μας το πει.

Αγγελική έτσι είναι δυστυχώς σε δημόσιο γέννησα και εγώ δεν παρέχει τπτ όλα πρέπει να τα χεις μαζί σου μέχρι και πάμπερς. Το μόνο θετικό είναι ότι στο δικό μας νοσοκομείο είχε rooming in και έτσι είχα το μωράκι μου συνέχεια μαζί μου και το έβαζα στο στήθος όποτε ήθελα. Οι μαίες και οι γιατροί με ενθάρρυναν να θηλάσω. Βέβαια αναγκαστικά λόγω του ότι η μικρή μου γεννήθηκε λίγο πρόωρη και έκανε υπογλυκαιμίες της έδωσαν συμπλήρωμα μιας και το γάλα μου δεν είχε κατέβει και το μωρό έπρεπε να σιτιστεί άμεσα.

Όσο για τις καισαρικές αν η γιατρός σου είναι υπερ του φυσιολογικού είμαι σίγουρη θα το πολεμίσει μέχρι τέλους. Είναι καθαρά θέμα γιατρού. Ο θηλασμός δεν πονάει μη τον φοβάστε αρκεί να τοποθετείτε στο στήθος σωστά το μωράκι σας και να τρώει συχνά ώστε να μην πετρώνει το γάλα στο στήθος. Είναι μαγεία να θηλάζεις το μωράκι σου απίστευτο συναίσθημα!!!!

Σου εύχομαι μια εύκολη γέννα με το καλό!!

Φιλιά πολλά γκαστρούλες μου!!!

Δημοσίευση

καλησπερα γκαστρουλες και μη πλεον!!!!!να σας ζησουν τα μπεμπακια σε οσες γεννησατε και στις εναπομεινασες καλο μας κουραγιο!εχω πολυ καιρο να μπω βρε κοριτσια γιατι δεν ειχα και πολυ ορεξη να ανοιξω τον υπολογιστη μου.εμπαινα αραια και που και διαβαζα τα νεακια σας!λοιπον εγω δεν εχω γεννησει ακομη αλλα την προηγουμενη εβδομαδα ο μπεμπουλης μας ηταν 2441 κιλακια!!!!ενω την πιο προηγουμενη εβδομαδα ηταν 2020 κιλακια!σχεδον μισο κιλο σε μια εβδομαδα εβαλε, επαθα την πλακα μου!κοριτσια απο κιλακια εσεις πως πατε εγω εβαλα 12 κιλα :( και το χειροτερο εβγαλα λιγες ραγαδες :twisted::twisted::twisted: μου φαινονται πολλα κιλα.....ασε που την εβδομαδα αυτην πρηστηκα γενικως λιγο πολυ παντου αν και οχι παρα πολυ αλλα εγω νιωθω δυσφορια!

ρεβεκακι και αγγελικουλα μην αγχωνεστε για τον θηλασμο, εγω τουλαχιστον δεν το σκεφτομαι.μας εχουν βαλει σε ενα τρυπακι (οπως και σε πολλα αλλα θεματα που σχετιζονται με την εγκυμοσυνη) οτι ειναι κατι το δυσκολο και ισως ακατορθωτο.εγω προσωπικα δεν τα πιστευω ειναι κατι τελειως φυσιολογικο και να δειτε οτι απο την αγαπη σας προς αυτο το πλασματακι θα σας βγει μια χαρα,απλα μην αγχωνεστε και προπαντως μην ακουτε κανενα!!!

φιλακια πολλα σε ολες και περιμενουμε νεακια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

georgiasamar που εισαι καλε τοσο καιρο!!!γειτονησσα!!! :D

δεν εχω θεμα εγω με το θηλασμο!!!καθολου ανχος ολα καλα θα πανε!!!και η αληθεια ειναι οτι αμα κατσουμε και διαβασουμε τα διαφορα που λενε αστα να πανε!!!τιποτα δεν ειναι το ιδιο!!!!

απο κιλακια εχω βαλει 7!!!ειδες τι γρηγορα που μεγαλωνουν τα μπεμπακια μας!!!εμενα την προηγουμενη βδομαδα ηταν 2.500 για να δουμε τωρα!!!

το δεσποινακι μας τι να κανει αραγε!!!!κολημενη με το μπεμπακι της θα ναι!!!!

Δημοσίευση

αστα να πανε γειτονισσα!!!!!δεν ειχα ορεξη να ασχοληθω με το νετ καθολου!εμπαινα μονο για να παραγγειλω πραγματακια για τον μπεμπη!καλα τι 7 κιλα εβαλες θα μας τρελανεις???????μαλλον πρεπει να κανω κρατη!!!!τωρα αισθανομαι τυψεις!επισης βρε κοριτσια πολυ κινητικος ειναι ο μικρος υποτιθεται οτι η δραστηριοτητα των μωρων ειναι μειωμενη στο τελος της εγκυμοσυνης!εμενα αν ξεκινησει να κλωτσαει και να κουνιεται δεν σταματαει για ωρες μεχρι και 5-6 ωρες μπορει να κουνιεται!!!με κουραζει λιγακι αυτη η κατασταση αλλα κανω υπομονη.η δεσποινα χαιρεται την κορακλα της αυτη την στιγμηαπο οσο διαβασα και στο facebook! ;) αχ αντε να ερθει και η σειρα μας!

Δημοσίευση

Κοριτσακια σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας!!!

Και σε σας οτι καλυτερο και μ'ενα πονο!!! Ο καινουριος χρονος θα σας φερει με το καλο ο,τι πολυτιμοτερο θα μπορουσε να εχει μια γυναικα στη ζωη της!!!!!

Σημερα για αλλη μια μερα ημουνα Γιαννενα, οπου πηγα να δω τη μικρουλα μου!!!! Τα νεα μας ειναι παρα πολυ καλα!!! Σημερα μαλιστα καταφερε να φαει ολοκληρο γευμα απο μπιμπερο. Μεχρι τωρα τρωγαμε με καθετηρακι απο τη μυτουλα, το μπιμπερο μας κουραζε και δεν μπορουσαμε να πιουμε πανω απο 10γρ. Αν συνεχισει και καταφερει να κανει ολα της τα γευματα με μπιμπερο (μακαρι Παναγια μου) αυριο ισως να καταφερω και εγω να τη θηλασω... Λιγο ικτερο καναμε αλλα δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας!!! Αν καταφερω να τη θηλασω για τρεις μερες συνεχομενα θα τη φερουμε και σπιτι μας...το πολυ σε 10 μερουλες!!! :ymapplause::ymapplause::ymapplause::ymparty::ymparty::ymparty:

Απο χθες το βραδυ εχει αρχισει και το γαλατακι μου να ερχεται :ymparty::ymparty::ymparty::ymparty::ymparty:

Ειχα παρει και ενα ηλεκτρικο θηλαστρο της AVENT 110€....Μακρια!!!!!!! Ειναι οτι πιο αβολο υπαρχει και δεν καταφερα να συλλεξω ουτε μια σταγονα....Ξυπνησα το πρωι 7.30 με αφορητους πονους στο στηθος και τρομερο αγχος μη πετρωσει το στηθος και δεν προλαβω να θηλασω το μωρο μου!!! Πηγα στα Γιαννενα και μου ειπαν στη μοναδα νεογνων οτι το καλυτερο ειναι το swing της Μedela. Δεν εχασα ευκαιρια... Πηγα το πηρα αμεσως...Μαζι με 3 extra μπουκαλια 170€!!! Αλλα σωθηκα!!! Γυριζοντας σπιτι και εχοντας πεθανει στον πονο μετα απο τοσες ωρες, καταφερα να βγαλω σε 30 λεπτα 80 ml γαλατακι!!!! Ξαλαφρωσα!!!! Τωρα ετοιμαζομαι για το 2ο γυρο!!!

Αληθεια εχει καμια απο τις ηδη μανουλες χρησιμοποιησει ποτε θηλαστρο? Το γαλατακι που εβγαλα για 1η φορα ειναι καλα η μηπως ειναι λιγο? Αν και δεν αδειασα το στηθος τελειως....

Σας αφηνω προς το παρον...Παω να βγαλω γαλατακι!!!!!

Φιλακια πολλα!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Μαριελεν Φανικο Μινι να σας ζησουν τα μωρακια σας!!!!Να ειναι γερα και καλοτυχα!!!Ειναι τοσο γλυκουλικα!!!!!!!!!!!!

Αντε να περασουν γρηγορα οι μερουλες να παρουμε και εμεις σειρα!!!!!!

ioanna μου και εγω απο τις τελευταιες ειμαι ελπιζω να μην μας αφησουν μοναχουλια μας οι φρεσκομανουλες να περιμενετε και εμας!!!!

περιμενουμε νεα απο τον γιατρο εγω θα παω σε 4 μερουλες με την νεα χρονια.

πολλα φιλακια στις κοιλιτσες και στα νεα μας μωρακια!!!!!!

Δημοσίευση

Κοριτσακια μου επεστρεψα επιτελους μετα απο τοσο καιρο!!!!! Σημερα εβαλα ιντερνετ!!!! [smilie=blob10.gif][smilie=blob9.gif][smilie=blob6.gif]

Χρονια πολλα σε ολες σας!!! Με το καλο να κρατησετε στην αγκαλιτσα τα αγγελουδια σας!!!

Σας διαβασα λιγο και εχω τρελαθει με τα νεα σας!!!!!

Δεσποινακι μου να σου ζησει η μικρουλα σου! Τωρα θα την εχεις αγκαλιτσα σου! περιμενουμε νεα σου!

Φανουλα μου να σου ζησουνε τα μωρακια σου και με το καλο να τα παρεις σπιτακι σου! Καθε μερα που θα περναει θα ειναι καλυτερα!

Μαριελεν μου να σου ζησει η κουκλιτσα!!! Ειναι μια γλυκα!

Μινι μου να σου ζησει και εσενα η τοσοδουλα σου!! φοβερη φατσουλα,μου θυμισε την δικια μου που ηταν τοσο μικρουλα.Με το καλο να την παρεις σπιτακι σου!

Χρυσα μου τα θερμα μου συλληπητηρια για τον πατερα σου.. :( Καλο παραδεισο να εχει...

Τα νεα μου:: Πηγα γιατρο πριν λιγες μερες! Ο μικρος εγινε 2500 κιλα και το ραντεβου μας για καισαρικη ειναι την Τεταρτη που μας ερχεται!!!!! :) 6 μερουλες μεινανε μονο!!!! Την Τριτη θα κανω εισαγωγη.Αυριο εχω το τελεταιο καρδιοτοκογραφο!! Συσπασεις δεν εχει καταγραψει ακομα. Δεν εχω αγχωθει ακομα και ουτε θα το κανω νομιζω μιας και ξερω τι με περιμενει..την βαλιτσα ακομα δεν την τελειωσα.. :oops: Το μονο που με πειραζει ειναι που θα αφησω την μικρη μου τοσες μερες.. :( Μακαρι να μην ποναω τοσο πολυ αυτην την φορα και να βγω σε 4 μερες.

Με το σπιτι τακτοποιηθηκα επιτελους και εκανα μελομακαρονα και κουλουρακια τρομαρα μου! θα κανω και βασιλοπιτα αυτες της μερες.Ποναω βεβαια πολυ σχεδον σε καθε μου κινηση αλλα δεν το βαζω κατω.Με το κρυολογημα συνηλθα ευτυχως! Μεσα σε ολα παθαινω και οξεια οτιτιδα και περνω ακομα αντιοβιωση...ολα μαζι...

Αυτα τα λιγα.Θα σχολιασω αναλυτικοτερα απο αυριο.Φιλακια πολλα!!!! :-*:-*:-*:YMHUG:

Δημοσίευση

καλημέρα κοτιτσάκια!!!!!!!!

Χθες είχα πάει γιατρό αλλά δεν πρόλαβα να μπω να σας πω τα νέα μου γιατί είχα πάει επίσκεψη το απόγευμα. Το μωράκι μου είναι μια χαρά, χθες είδαμε και λίγο φατσούλα!!!! Μαγουλάκι για την ακρίβεια και είναι για δάγκωμα!!! :lol::lol: Ο μπέμπης είναι γύρω στα 2900 και η γιατρός μου είπε να πάω πάλι την Παρασκευή 7/01 να με δει και αν όλα είναι καλά θα με βάλει να γενήσω ή στις 10 ή στις 12 Γενάρη!! Χάρηκα γιατί δεν ήθελα τώρα, ήθελα με την καινούργια χρονιά!!! Ελπίζω ο μπέμπης να μην έχει άλλους σκοπούς.. :D:D

Αυτά τα νέα μου.. φιλάκια πολλά σε όλες!!!!!!!! :-*:-*:-*

Δημοσίευση

γεια σας ομορφουλες!!!!

λενακι αντε μας ελειψες!!!!αντε με το καλο βρε και συ!!!τι καλα!!!

ζωουλα εμας μαζι μας βλεπω!!!

πολλα φιλια σε ολες!!!!

οι μερες μου αυτες ειναι γεματες με εξοδους επισκεψεις κτλ!!!

αυριο εχω 10.30 γιατρο!!!θα σας πω τα νεα μου συντομα!!!

Δημοσίευση

Καλημέρα γκαστρούλες κ μανούλες!!!! Σήμερα απο το πρωί γυρνάω στην αγορά, στο δρόμο θα το κάνω αυτό το παιδί τελικά χαχαχαχαχα :lol::lol::lol: . Το πρωί είχα κομμωτήριο, κουρεύτηκα για να είμαι έτοιμη να υποδεχθώ τον υιό μου, κ μετά είχα ραντεβού με τον γιατρό μου, κάναμε το καρδιοτοκογράφημα όλα καλά με την κινητικότητα του μπεμπούλη μου !!!! Έχει φτάσει αισίως τα 3217 γρ κ έχει κ παχουλή κοιλίτσα για αγόρι μου είπε, συνήθως τα κορίτσια έχουν λιπος στην κοιλιά αλλά εμείς είμαστε μάλλον εξαίρεση χαχαχαχχαχα, τον καλοταίζω τον γιοκα μου!!!! Μετά τελευταία ψώνια κ δώρα κ καφεδάκι!!!! Στο σουρτούκι όλη μέρα, ευτυχώς δεν είχα να μαγειρέψω!!!!

Αυτά τα νέα μου , σας φιλώ όλες γλυκά γλυκά!!! Μουτςςςςςςςςςςς :-*:-*:-*:-*

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσακια μου!! Τι κανετε?? Καλε ηρθα εγω και φυγατε εσεις?? :D Που εισαστε ολες??

Σημερα ειχα γιατρο.Μου αλλαξε την ημερομηνια γεννας και αντι για Τεταρτη θα γεννησω μια μερα πριν!!!!! Τριτη δηλαδη.Δευτερα 12 η ωρα θα κανω εισαγωγη και Τριτη 8 η ωρα θα με παρουν πρωτη πρωτη για καισαρικη! Αυτο που ευχομουν να γινει! Δεν μπορω την αναμονη καθολου!

Σοφακι μου μια χαρα τον βρισκω τον μικρο! Ολοκληρο παιδαρο θα βγαλεις! Εμενα μαλλον στουπακι θα βγει! :lol: Με το καλο κουκλιτσα μου! Η Ευουλα τι λεει τωρα που πλησιαζουν οι μερες??

Ρεββεκακι καλως την δεχτηκες την μανουλα σου!! Μια χαρα σας βρισκω!Να περνατε παντα ετσι ομορφα!

Τι θα κανετε παραμονη πρωτοχρονιας?? Εγω θα αλλαξω χρονο με τα πεθερικα μιας και ο αντρουλης μου θα δουλευει μεχρι της 6 το πρωι :(:(

Σε λιγο θα σηκωθω να κανω βασιλοπιτα,για να δουμε τι θα μου βγει! :roll:

Θα επανελθω αργοτερα! φιλακια σε ολες!!!

Δημοσίευση
σορ τωρα διαβασα ολο το μην...

καλυτερα να παρεις νοσοκομειακο θηλαστρο...γτ τα αλλα ειναι ακαταλληλα..

επειδη δε εχει εδραιωθει η γαλουχια γιαυτο κ δε βγαζεις..

με το καλο να θηλασεις

Thouli εννοεις οτι δεν κανουν την ιδια αντληση με τα νοσοκομειακα? Θα μπορουσα να ειχα βγαλει πολυ περισσοτερο γαλα? Εχεις εμπειρια απο θηλαστρα?

Δημοσίευση

καλησπερα κοριτσια.μεχρι τη δευτερα γενναμε!εκτος αν σπασουν τα νερα νωριτερα.ο τραχηλος ειναι σαν τσιγαροχαρτο,εχω πονακια χαμηλα και ο μικρος σταματησε στο 1800 γρ.ο αλλος πηγε 2300.ξεκινησα κορτιζονες και θα μεινω ξαπλα μπας και γλιτωσουν και δεν παρουν ολο το χρονο πανω τους!τη θετικη σας ενεργεια κοριτσια!αν δεν ξανα μπω αυτες τις μερες πολλες ευχες καλη χρονια σε ολες!

Δημοσίευση

minie εύχομαι τα μωράκια σου να περιμένουν τον καινούργιο χρόνο και να μείνουν όσο περισσότερο γίνεται στην κοιλίτσα!!! :D:D Όλα να πάνε τέλεια!!!

Λενάκι με το καλό κι εσύ!!! Την άλλη Τρίτη ενοείς μάλλον ε?? Άντε μια μια έρχεται η σειρά μας!!!

Σοφία μου μια χαρά ο μπεμπάκος σου!!!! Ολόκληρο αντράκι!!! :lol::lol:

Εγώ κορίτσια αύριο θα πάω να φάω με τον άντρα μου στα πεθερικά μου και μετά μάλλον θα μαζευτούμε σπίτι με φίλους, χαλαρά.. Εσείς τι θα κάνετε??

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Αχ ο ύπνος...! θυμάμαι εκείνη την μέρα, 39+2, 24 ώρες, πριν γεννήσω παίζει να ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σε βαθύ ύπνο, 9ωρο, χωρίς διακοπές, χωρίς άγχος, χωρίς, χωρίς, χωρίς... 🤣 Νάτυ μου κι εγώ έπεσα θυμά των μαμάδων στα σόσιαλ, που μας "διδάσκουν" πως από νεογέννητα τα μωρά τους κοιμούνται σερί και πως σε κάθε sleep regression μαγικά ανατρέπουν κάθε παλλινδρόμηση και τα επαναφέρουν στις ρουτίνες τους... well, well....  Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο ύπνος είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο που κατακτάται - δε πιστεύω ότι μπορείς να "εκπαιδέυσεις" τον ύπνο, αλλά ίσως ότι μπορείς να βοήθησεις το μωρό σου να φτάσει εκεί. Εμείς με τον ύπνο ήμασταν αρκετά καλα μέχρι και 3 μηνών, σε σύγκριση μ αυτά που άκουγα από φίλους. Δλδ ο μικρός μου το νυχτερινό του ύπνο τον έκανε σε 2 ή 3 κομμάτια: πρώτη αφύπνιση σε 4/5 ώρες, δεύτερη σε 2/3 ώρες, και τελική για πρωινό ξύπνημα 1/1,5 ώρα. Κάποιες φορ΄ες το πρώτο κομματι ήταν και 6 ώρες σερί - μιλάμε για πολυτέλεια! 🤣 Μέχρι που εκεί λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες έσκασε το πρώτο sleep regression... Το οποίο όχι απλά μας τσάκισε, αλλά το φάγαμε στη μάπα μέχρι περίπου τους 9 μήνες που αποθήλασα. Τι να σου πω... δε θέλω και να σε τρομάξω αλλά υπήρχαν και ν΄υχτες που ξυπνούσε ανά 20λεπτά... 😵‍💫  Πάντως το κάθε μωρό είναι διαφορετικό - δε ξέρεις τι θα σου τ΄υχει! και σίγουρα δε φταις εσύ για το αν δεν κοιμάται σερί ή επειδή δεν κάνεις κάτι σωστά! Η αγκαλιά είναι συναισθηματική ασφάλεια, και είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά πλέον ότι ούτε θα το κακομάθεις ούτε άλλες βλακείες που έχεις ακούσει σίγουρα. Τώρα στη φάση που βρίσκεστε με τη μπεμπούλα σου, εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα για ρουτίνες και εκπαιδεύσεις,  απλά κάνε ό,τι λειτουργει - είναι κούνημα, είναι θηλασμός, είναι αγκαλιά, ό,τι πραγματικά δουλεύει. Εμείς χρησιμοποιούσαμε αρκετά τη μπάλα πιλάτες που είχα για τις ασκήσεις τοκετού, λειτουργούσε πάντα κυρίως στις ενδιάμεσες βραδινές αφυπνίσεις για να τον επαναφέρουμε στον ύπνο. Στον 3ο μήνα αυτό που θα προτείνω εγώ απ την εμπειρία μου είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου. Και το σημαντικότερο να είσαι συνεπής σ αυτή. Τις δύσκολες βραδιές ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τηρήσεις ρουτίνες και γενικά την ψυχραιμία σου, αλλά να προσπαθήσεις όσο μπορείς, με όση δύναμη σου απομένει γιατί θα αποδειχτεί σημαντικό σε βάθος χρόνου. Εμάς ακόμα (12,5 μηνών) δεν κοιμάται σερί, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν επαναλήφθηκαν, αλλά τλχ έχει πολύ προβλέψιμο πρόγραμμα, καθαρά sleep cues και νιώθω ότι και ο ίδιος ξέρει τι να περιμένει. Κάπου στους 9 μ΄ηνες είδαμε κι εμείς τους καρπους του να τηρούμε τη ρουτίνα ύπνου ευλαβικά και πιστεύω βοήθησε πολύ και με την μετάβαση σε δικό του δωμάτιο. Η δική μας ρουτίνα που ακολουθούμε από 4 μηνών είναι η εξής: 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Στους 4 μήνες ήταν κάπως έτσι: τελευταίος ημερήσιος ύπνος μέχρι και 4.30μμ/ βαριά μέχρι 5μμ - 6/6.30μμ χαμηλός φωτισμός, ακόμα και στο μπανάκι είχα κεριά led όσο ήταν ακόμα χειμώνας/άνοιξη + μασαζάκι - 7/8μμ ιστοριούλα και θηλασμός στο κρεβάτι αρχικά, κάπου στους 6 μήνες κάναμε τους θηλασμούς στο σαλόνι για να αρχίσει να τον αποσυνδέει με τον ύπνο (δε λειτούργησε ακριβώς 😅), σ εκείνη τη φάση θήλαζε μέχρι ν αποκοιμηθεί και μετά τον μετέφερα στο λίκνο. Πολλές φορες η μεταφορά ήταν ανεπιτυχής και χρειαζόταν επανάληψεις, πολύ υπομον΄η, αλλά κι εξίσου πολλές φορές απλα κατέληγα να κάνω συγκοίμηση και έπεφτα κι εγώ μαζί του απ' τις 7 για ύπνο.  Να σημειώσω εδώ ότι τον χαμηλό φωτισμό και χαμηλή φωνή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς ήδη να τα εφαρμόσεις γιατί τα βραφάκια δεν ξεχωρίζουν τη νύχτα απ τη μέρα σ αυτή τη φάση, είναι μια καλή πρακτική για να αρχίζει να τα ξεχωρίζει. Αυτά από μένα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εννοείται 💖 #πότεθακοιμηθούμεξανάΟΕΟ Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς ένα μωρό στην παρέα που κοιμάται σερί από νεογέννητο - ε λοιπόν αυτό είναι ένα 1% γονέων, που κάποιο λοχείο έχουν κερδίσει, σίγουρα δεν είναι η νόρμα! χαχα τα λεγόμενα unicorn babies 🦄  
    • Αυτό με το βρακί κ την κάλτσα κ εγώ τα ίδια 🤣🤣 Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Πρέπει να καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχω το σπίτι να μείνω, που για μένα είναι βασικό. Αλλιώς πρέπει να ψάχνω πάλι να νοικιάσω όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Κ γενικά ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα κ σκ, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σήμερα είμαι πάλι πιο χαλαρή. Σας είπα απλά χθες κάποιες σκέψεις που είχα γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, ε, μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα δικαιούμαι να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Κ η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός όλαυτα τα προβλήματα που υπάρχουν μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Ισως με έπιασε το σύνδρομο της φωλιάς που λένε ότι σε πιάνει στο τέλος κ ένιωθα έτσι. Μπορεί να σου βγει κι εσένα ποιος ξέρει 🤪 Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...