Μετάβαση σε περιεχόμενο

Συμπεριφορα παιδιου ανω του ετους..

Recommended Posts

Για το μοίρασμα...αναρωτιέμαι...

Δε μπορεί να είναι και λίγο θέμα χαρακτήρα το κατά πόσο θέλει ένα παιδάκι να μοιράζεται τα παιχνίδια του? :roll:

Αν δε θέλει το παιδί μας να μοιραστεί το παιχνίδι του γιατί εμείς να το πείσουμε ότι πρέπει?

Με τον αδερφό μου έχουμε 15 μήνες διαφορά. Μεγαλώσαμε μαζί και με τις ίδιες αρχές. Εκείνος μπορεί να σου δώσει οτιδήποτε δικό του χωρίς δεύτερη σκέψη. Εγώ πάλι όχι...Δε μου αρέσει να μοιράζομαι τα πράγματά μου :oops: Μου έστειλε η μαμά μου ένα κουτί μελομακάρονα και με βαρυα καρδιά έδωσα στον άντρα μου...2 :oops::lol:

Πάντως όταν παίζει η μικρή με άλλα παιδάκια προσπαθώ να επεμβαίνω όσο το δυνατόν λιγότερο. Αν δεν υπάρξει ένταση δεν κάνω τίποτα. Αν ένα άλλο παιδάκι θέλει να παίξει με το παιχνίδι της κι η δική μου δε θέλει κι αρχίσει να διαμαρτύρεται δίνω κάτι άλλο στο άλλο παιδάκια και την αφήνω στην ησυχία της. Λέω συνηθως κάτι του στυλ "θέλει και το παιδάκι να παίξει με το παιχνίδι σου, μπορείτε να παίξετε μαζί αν θες. Δε θες? Καλά". Δεν επιμένω όμως γιατί είναι μικρή και δεν καταλαβαίνει τι λέω. Ίσως αργότερα να αλλάξω τακτική...θα δούμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έτσι είναι τα κορίτσια μου που έχουν 15 μήνες διαφορά

Μιλάμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ χαρακτήρες.

Η μεγάλη ευαίσθητη (σε υπερβολικό βαθμό) και ψυχοπονιάρα

Σκέφτομαι ότι αυτό το παιδί θα υποφέρει πολύ στη ζωή του

Συνέχεια μοιράζεται, κανει πίσω, ντροπιάζεται με το παραμικρό, βουρκώνει, στενοχωριέται για άλλους και το σκέφτεται κάμποσες μέρες... :(

Η μικρή πάλι τρομοκράτης! Παιχνίδι δε δίνει ποτέ και σε κανέναν.

όποτε έρχετια παιδάκι και παίρνει τα παιχνίδια της το κυνηγάει και φωνάζει "δικό μου είναι!!δώτο μου"

και τα μαζεύει όλα γύρω της.. Δαγκώνει, τραβάει μαλλιά, θυμώνει, και πάντα θέλει να γίνεται το δικό της. Αν δε γίνει ξαπλώνει κάτω (όπου και να είμαστε ~x( ) και χτυπιέται.

Είναι στο χαρακτήρα του κάθε παιδιού

Εγώ πάντως θα ήθελα να πάρει η μια κάποια στοιχεία από την άλλη :roll:

Έτσι είναι τα κορίτσια μου που έχουν 15 μήνες διαφορά

Μιλάμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ χαρακτήρες.

Η μεγάλη ευαίσθητη (σε υπερβολικό βαθμό) και ψυχοπονιάρα

Σκέφτομαι ότι αυτό το παιδί θα υποφέρει πολύ στη ζωή του

Συνέχεια μοιράζεται, κανει πίσω, ντροπιάζεται με το παραμικρό, βουρκώνει, στενοχωριέται για άλλους και το σκέφτεται κάμποσες μέρες... :(

Η μικρή πάλι τρομοκράτης! Παιχνίδι δε δίνει ποτέ και σε κανέναν.

όποτε έρχετια παιδάκι και παίρνει τα παιχνίδια της το κυνηγάει και φωνάζει "δικό μου είναι!!δώτο μου"

και τα μαζεύει όλα γύρω της.. Δαγκώνει, τραβάει μαλλιά, θυμώνει, και πάντα θέλει να γίνεται το δικό της. Αν δε γίνει ξαπλώνει κάτω (όπου και να είμαστε ~x( ) και χτυπιέται.

Είναι στο χαρακτήρα του κάθε παιδιού

Εγώ πάντως θα ήθελα να πάρει η μια κάποια στοιχεία από την άλλη :roll:

Καλημέρα Αναστασία και λοιπές μανούλες

Καταρχήν η φάση του θυμού νομίζω ότι λίγο πολύ την περνάνε όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας και αρχίζει να υποχωρεί όταν αρχίζει και η η ομιλία οπότε και μπορούν να εκφραστούμ μέσω αυτής. Η Έλενα λίγο μετά τον χρόνο χτυπούσε το κεφάλι της στο τοίχο όταν θύμωνε, τώρα πετάει κάτω ότι κρατάει στα χέρια της και τσιρίζει. Συνήθως την αφήνω να εκτονωθεί

Το "ντα" όπως ανέφεραι και η Νατάσα σίγουρα δεν είναι έμφυτο αλλά από κάπου το έχουν ακούσει. Η Έλενα το έμαθε από την γυναίκα που την προσέχει όταν κάποια μέρα χτύπησε πάνω στο τραπέζι και μετά το κάνανε "ντα" :evil::evil: Εξήγησα στην γυναίκα ότι δεν μαθαίνουμε στα παιδιά αυτή την λέξη γιατί μαθαίνουν να κάνουν ντα σε ότι τους πονάει και δεν τους αρέσει και τώρα κάνουμε "καλό καλό". Βέβαια κάποιες στιγμές το λέει ακόμα αλλά με τον καιρό σίγουρα θα ξεχαστεί

Το μοίρασμα τώρα είναι το άλλο μεγάλο θέμα και θα πώ την εμειρία μου από τον γιό μου που είναι μεγαλύτερος. Κατυαρχήν νομίζω ότι και αυτό είναι φάση που περνάνε όλα τα παιδιά σε κάποια ηλικία μετάξυ 1-3χρ. απλά σε κάποια περνάει γρήγορα και σε κάποια όχι και πιστεύω ότι έχει σχέση και με τον χαρακτήρα του παιδιού. Όταν ξεκίνησε αυτή η φάση στον Μιχάλη προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι τα παιχνίδια είναι για να παίζουμε με τους φίλους μας και ότι αν δεν θέλει να τα μοιράζεται τότε θα πρέπει να παίζει μόνος του. Δεν επενέβαινα πάντα στις διαμάχες αλλά μόνο όταν τα πράγματα αρχίζαν τα "ξεφεύγουν". Πάντως σε εμάς κράτησε πολύ λιγο η όλη φάση, ίσως παίζει ρόλο και ότι πήγαινε σε παιδικό από μικρός και έμαθε να μοιράζεται εκεί. Γενικά τα πράγματα στρώνουν όταν τα παιδιά αρχίζουν να μιλάνε οπότε μπορείς πιο εύκολα να συζητήσεις μαζί τους και να καταλάβουν κάποια πράγματα

Δε μπορεί να είναι και λίγο θέμα χαρακτήρα το κατά πόσο θέλει ένα παιδάκι να μοιράζεται τα παιχνίδια του? :roll:

Αν δε θέλει το παιδί μας να μοιραστεί το παιχνίδι του γιατί εμείς να το πείσουμε ότι πρέπει?

Εν μερει εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα οταν ειναι πολλα παιδακια και θελουν να παιξουν πως θα γίνει;;;; :?:

pisteuw oti kapoia paixnidia twn paidiwn mas pou einai ta agapimena touw kalo tha htan na mhn ta bgazoume gia omadiko paixnidi kai fernoume se diskolh thesh to paidi mas pou to agapaei polu kai den mporei na to mirastei .

ayto blepw me ton diko mou oti simbenei ,den exei megalo problima na mirastei ta paixnidia tou alla kapoia sigekrimena den thelei me tipota .

epeiseis exw diabasei oti kalo einai otan pame episkepsh se alo spiti na koubalame mazi ena paixnidi etsi pou na to dosei to paidi mas sto alo paidaki kai ekeio na tou epitrepsei na paiksei me ta paixnidia tou .

den to exw kanei akoma giati den exw dei apo ton diko mou h apo ta filarakia tou kapoio problhma sto na paizoun mazi .argotera mporei na allaksei auto .

ΗΦωναζει "ΝΤΑ" κ χτυπαει με το χερακι της ή με καποιο παιχνιδι...

Μπορει να χτυπαει το πατωμα ή καποιον ανθρωπο(κ φυσικα κ εμενα!)

Δεν το εχει ακουσει αυτο.Δλδ δεν της εχουμε πει ποτε "θα σε κανω ντα ή καντο ντα αυτο"...

Επισης μπορει να τσιριζει κ κουνιεται τρελλα καποιες "ασχετες" στιγμες...

πχ οταν παιζει με τη γιαγια της κ παω να τη χαιδεψω...Ή να της μιλησω!Δεν την ενοχλω...

Μοιαζει σαν να την πειραζει που πλησιαζω! :o

Φάση είναι και θα περάσει....είναι και σε ηλικία που μιμείται τα πάντα και τους πάντες! για αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε και τι κάνουμε!!!

ειδικά η κόρη μου μιμείται τον γιο μου σε όλα, ό,τι κάνει εκείνος κάνει και αυτή! :?:o

προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει την λέξη "ντα" και γενικότερα τις μπεμπέ εκφράσεις γιατί δεν τις θεωρώ καν λέξεις!!! είναι λέξη το "ντα?" ή το "άτα' ή "τουτού"? για μένα όχι.....

επίσης όταν έχει ξεσπάσματα, όπως είπε και η Γιώτα, την αφήνω να ξεσπάσει για λίγο, 1,2 λεπτά και μετά προσπαθώ να την ηρεμήσω.....γενικά πάντα τους εξηγώ και δεν δίνω ποτέ την απάντηση "έτσι", όσο για το μοίρασμα των παιχνιδιών πιστεύω ότι όταν το παιδί παίζει από πολύ μικρό με άλλα παιδάκια θα μάθει και να μοιράζεται,....μάλλον και εδώ πάλι τον λόγο έχουν οι γονείς: τι θα διδάξουν στο παιδί!!!

γράφω λίγο ακανόνιστα αλλά είναι η μικρή δίπλα μου με τον χυμό της και φοβαμαι μην το ρίξει στο λαποτοπ!!! :?

epeiseis exw diabasei oti kalo einai otan pame episkepsh se alo spiti na koubalame mazi ena paixnidi etsi pou na to dosei to paidi mas sto alo paidaki kai ekeio na tou epitrepsei na paiksei me ta paixnidia tou .

αυτό πολύ καλό και σωστό.......για την ώρα η κόρη μου δίνει την κούκλα της και σε άλλα παιδάκια, κοριτσάκια ή αγοράκια!!! :lol::lol::roll::roll:

καλησπερα κ εγω πιστευω ειναι η φαση της ηλικιας δεν υπαρχει παιδακι που να μην την εχει περασει...

εγω προσωπικα οταν χτυπιοταν προσπαθουσα να το περασω στο ντουκου μια δυο τρεις ειδε οτι δεν βγαζει τιποτα κ το σταματησε απο μονος του...

τωρα οσο για τα παιχνιδια με αλλα παιδακια παντα του λεω οταν ερχετε καποιο παιδακι σπιτι μοιραζομαστε τα παιχνιδια μας κ γενικα ειναι παιδακι που τα δινει δεν εχει κανενα προβλημα....

οταν εχει τυχει να παιζει με ενα παιχνιδι κ να του το παρει ενα αλλο παιδακι το δινει αλλα τον βλεπω κ λιγο στεναχωρημενο του λεω αγαπη μου δεν πειραζει αφου ειπαμε οτι τα μοιραζομαστε θα παιξει λιγο το παιδακι κ μετα θα το ζητησεις κ θα στο ξαναδωσει...

το λεω μπροστα στο παιδακι ωστε να το ακουει κ εκεινο...

βεβαια ολα ειναι σχετικα γιατι ειναι αναλογα στο παιδι!!!!!!!!!!!!!!!

Με τον αδερφό μου έχουμε 15 μήνες διαφορά. Μεγαλώσαμε μαζί και με τις ίδιες αρχές. Εκείνος μπορεί να σου δώσει οτιδήποτε δικό του χωρίς δεύτερη σκέψη. Εγώ πάλι όχι...Δε μου αρέσει να μοιράζομαι τα πράγματά μου :oops: Μου έστειλε η μαμά μου ένα κουτί μελομακάρονα και με βαρυα καρδιά έδωσα στον άντρα μου...2 :oops::lol:

:lol::lol::lol:

Μαγδα μου νομιζω πως σε μεγαλα παιδακια οπως εσυ κ ο αντρας σου

ο χαρακτηρας εχει διαμορφωθει οποτε σωστα πραττεις κ δεν του δινεις μελομακαρονα! =))=))

Ομως σε μικρα παιδακια δεν πρεπει εμεις να "διδαξουμε"(οπως σωστα ειπατε πολλες)

το πως μοιραζομαστε,παιζουμε κλπ?Καλα δε θα τα αναγκασουμε βεβαια αν δε θελουν αλλα

θα τα προτρεψουμε!

Το ΝΤΑ τελικα νομιζω πως το ακουσε απο καπου...Υποψιαζομαι απο τη γιαγια ή τον παππου του

αντρα μου αλλα κ απο τη μανα μου ισως...

Τις προαλλες αντι να της πει "ελα να παιξουμε τυμπανο" την ακουσε να λεει ΝΤΑ κ το επανελαβε

κ η γιαγια... :?

Και καμια φορα ειναι δυσκολο να καταλαβουν (οι μεγαλοι,οχι τα παιδια)

το λογο για τον οποιο δεν θελουμε να χρησιμοποιουν λαθος λεξεις...

\Ειναι βλεπετε στη μεση κ αυτη η ΓΕΛΟΙΑ προταση "κ εσεις ετσι μεγαλωσατε-τι παθατε?"

Ομως αυτα ειναι τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ παιδια κ θα μεγαλωσουν οπως νομιζουμε εμεις!

Τωρα θυμηθηκα πως η πεθερα μου μου ελεγε (σε μια διαμαχη μας) οτι

το παιδι μου δε μου ανηκει αλλα ανηκει στο κοινωνικο συνολο! :shock::shock::twisted: Ασχολιαστο...

Αλλα ποσο τελικα κολλαει στο μυαλουδακι τους αυτη η λεξη που την ακουσαν 1-2 φορες? :shock:

Μου προκαλει εντυπωση!Και εγω τουλαχιστον την αγνοω οποτε ακουω κατι τετοιο εκτος

κ αν με πονεσει πολυ...Ομως δε θα μπορουσα να το αγνοησω αν χτυπουσε αλλο παιδακι...

Σημερα που συναντηθηκε με 2 φιλες της την ειδα οτι εδινε τα παιχνιδια(ενω παλιοτερα στα ιδια

κοριτσακια τα αρπαξε κ τσιριξε)...Και οταν ειδα να παιρνει λιγο αποτομα ενα παιχνιδι απο τα χερια

της μιας καθισα κ την "βοηθησα" να το δωσει πισω κ καναμε μαζι "μπραβο στην Αννυ"!

Εμεις δεν εχουμε αγαπημενο παιχνιδι...Ολα το ιδιο ειναι!

Να πω κ κατι τελευταιο.Οσες φορες την αφησα να "ξεσπασει" αρχισε να κλαιει περισσοτερο...Σαν

να την πηρε το παραπονο ενα πραγμα...

Μεχρι στιγμης λοιπον πιστευω οτι στο δικο μου παιδι πιανει πιο καλα το αν την παρω αγκαλια

κ να την παρηγορησω-εξηγησω...

Βεβαια δεν ειχε ξεσπασματα πχ να χτυπιεται κατω ή καπου...

Οντως Αφροδιτη πολυ ωραια η συμβουλη να εχει το παιδι ενα παιχνιδι δικο του μαζι ετσι ωστε και το αλλο το παιδακι να μην αισθανεται "ριγμενο".

Ουτε που το ειχα σκεφτει. :shock: Θα αρχισω να το εφαρμοζω.

Και ο δικος μου αν τον αφησωνα κλαιει ολο και δυναμωνει τη γκαριλα. :( Ειναι παιδι που θελει πολυ μπλα μπλα και εξηγηση και κουβεντα.Και γενικως πολυ διπλωματια.

Αυτο που με ανησυχει ειναι του χρονου που θα παει παιδικο θα την "φαει" τη σφαλιαρα του γιατι σιγα μη καθεται η δασκαλα να του τα εξηγει ολα με τοση υπομονη.Αλλα πιστευω οτι και αυτο το σταδιο πρεπει να το περασει ενα παιδι.Πως αλλιως θα μαθει να διεκδικει και να επιβιωνει;;;;

panagiwta egw mia xara ton eida na mirazete me ton diko mou ta paixnidia .

Ναι, αλλα ολο το απογευμα του ελεγα οτι αυτο το μπαλονι θα το δωσουμε στο Μανωλακη, θα παιξετε με τα τουβλακια ,τα μπαλακια κοκ. Ειναι αυτο που σας ειπα.Θελει πολυ κουβεντα.

Καθε παιδι ειναι ξεχωριστο.Αλλα παιδακια αν δε δωσεις σημασια ηρεμουν και αλλα χειροτερευουν.

Α κοριτσια εγω χρησιμοποιω μπε-μπε λεξεις (ατα,μακια,νανι κτλ).Χαζομαρα κανω;;;Τις βρισκω πολυ χαριτωμενες.Βεβαια κανονικα του μιλαω.Απλως καποιες φορες του λεω και αυτες.

καλο ειναι να τους τις λεμε οπως ειναι τις λεξεις...

και εγω βεβαια πολλες φορες μου φαινονται τοσο χαριτωμενες που τις λεω ετσι αλλα προσπαθω να τις μαθαινει κ σωστα...

πεθαινω οταν λεει το σαλονι τσατσονι λιωνω στα γελια :lol::lol::lol:

Εννοείς ο παλιο-χαρακτήρας? :mrgreen::lol:

Συμφωνώ στο να τα προτρέψουμε, απλά δεν ξέρω αν μπορούμε να τα διδάξουμε κι όλας :roll:

Αλήθεια δεν ξέρω δηλαδή....το "αναρωτιέμαι" στο ποστ μου, ήταν πραγματικό και όχι ρητορικό... Γενικώς αναρωτιέμαι πόσο μπορούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδού μας. Της δικής μου ας πούμε -που δεν έχει χρονίσει ακόμα καλά καλά -φαίνεται να είναι ήδη διαμορφωμένος... Είναι πεισματάρα και ισχυρογνώμων - είχε να μοιάσει....και δεν εννοώ τον άντρα μου :lol:

Καλησπερα κοριτσουδια μου.

Τελικα ολα τα παιδακια εχουν τον ιδαιτερο τροπο τους

νομιζω παντα αναλογα την ορεξη

αλλα και αναλογα το περιβαλλον που βρισκονται(??? :?: ?)

Η Σοφη πολλες φορες οταν ειναι στο δικο της χωρο

δινει τα παιχνιδια και τα μοιραζεται

και αναζητει την προσοχη του παιδιου

που μας εχει επισκευτει και τρεχει στην ουσια πισω του-της.

οταν ειναι σε αλλο χωρο (πχ στο σπιτι της τσαχπινας ή του ζαρτινιερη :lol::lol::lol: )

αρπαζει τα πραγματα και οσο και αν πασχιζουν

τα δολια ταπαιδακια να παιξουν μαζι της εκεινη ειναι προσηλωμενη

στο ''νεο παιχνιδι'',αποφευγει την παρεα...επιδεικτικα...

και αναζητα μονο τα παιχνιδια

του αλλου παιδιου..και τοτε τα θελει ολα δικα της!!!!!!!!!!!!!!

οταν παλι ειναι σε ουδετερο χωρο

παλι τα ιδια ... δινει τα πραγαμτα της

και αγκαλιαζει την παρεα της....

:?::?::?:

το ντα νομιζω Αναστασινι μου ...γρηγορα θα το ξεπερερασει

εφοσον δεν το ακουει και ακουει το καλο καλο

καποια στιγμη θα το ξεχασει...

καπου διαβασα οτι ενας τροπος για να τοξεχασει ειναι τη στιγμη που το κανει

επιδεικτικα...με χαμογελο να της πουμε χωρις να επαναλαβουμε (οχι ντα)

να καλο καλο ή κατι αλλο με θετικο τροπο και θετικη λεξη

δηλαδη κυριως να μην επαναλαβουμε την ''απαγορευμενη''

και να τονισουμε την νεα λεξη...

Επισης η Αννυ ειναι μια γλυκεια κοκκινοσκουφιτσα(!!!ασχετο αλλα ειναι)

Παναγιωτα εγω τις μιλαω με τις κανονικες λεξεις

εκτος απο αυτες που ειναι πολυ δυσκολες..

αυτες τις λεψ και με το δικο της τροπο..αλλα

και με το σωστο..

πχ. την πολυθρονα που ειναι κουνιστη

την λει κ(υ)νια...εγω αν θελω να της πω παμε στην πολυθρονα

συμπληρωνω..παμε στην κουνια πολυθρονα???

ετσι εκανα μαι με το θηλασμο..

ελεγε η Σοφια..νιενιε...και της ελεγα

νανι και γαλα....

τωρα αυτη το λεει νίνι -γαγα...

:lol::lol::lol::lol: οντως εχουν πλακα...

Kαλημερα!

Εμενα δε μου αρεσει να χρησιμοποιω μπεμπε λεξεις...

Ισως επαναλαβω κατι που λεει αλλα δεν της μιλαω ετσι!

Παντως δεν αντεχω τους ανθρωπους που μιλανε στο παιδι μου λες

και ειναι εκεινοι τα μωρα!δλδ "Που ειναι το κοΐτσι μου μωγιε!σα πας βοταααα??" :ymdevil:

Μαγδα γιατι παλιοχαρακτηρας?Τα μελομακαρονα(ειδικα εκει στα"ξενα") ειναι πολυτιμα

για να τα μοιραστεις! :lol::lol::lol:

Δε νομιζω πως μπορουμε να επεμβουμε στο χαρακτηρα...Αλλα ,πως να το πω....Να

δειξουμε οτι ετσι(πχ με το να μοιραζεσαι) το παιχνιδι γινεται πιο διασκεδαστικο!

Ξερω παιδακια βεβαια που απολαμβανουν περισσοτερο τη μοναξια τους

κ ας εχουν γυρω τους 10 παιδια!Σεβαστο!

Λινα σε αυτο που λες εχεις δικιο...Αναλογως τον τοπο ενα παιδι αντιδραει διαφορετικα! ;)

Παντως η Σοφια ακομη κ οταν δεν ηθελε να δωσει το μπαλονι της το εκανε

σαν παιχνιδι!Δλδ "ελα Αννυ πιασε μεεεεε!"Και ηταν πολυ χαριτωμενο!!!!Κ ας νευριαζε η τσαχπινα! :lol:

Αυτο που με ανησυχει ειναι του χρονου που θα παει παιδικο θα την "φαει" τη σφαλιαρα του γιατι σιγα μη καθεται η δασκαλα να του τα εξηγει ολα με τοση υπομονη.

μην το λες, στον δικό μου κάθονται και του εξηγούν, π.χ. αν πρέπει να φάνε όλοι μαζί πρωινό στην τάξη και όχι έξω, θα του του πούν γιατί γίνεται αυτό!!! ρωτά ο δικός μου βέβαια.....αλλά πάντα του εξηγούν!!!!

Α κοριτσια εγω χρησιμοποιω μπε-μπε λεξεις (ατα,μακια,νανι κτλ).Χαζομαρα κανω;;;

δεν κάνεις χαζομάρα, ο καθένας έχει τον τρόπο του!

εγώ δεν τις χρησιμοποιώ γιατί θεωρώ ότι μπερδεύουν το παιδί και είναι σαν να το κοροϊδεύω, δλδ αφού μεγαλώσει λίγο θα του πω: "τώρα τέλος το τουτού, τώρα το λέμε αυτοκίνητο" ή το "άτα" είναι βόλτα κ.λπ., θα μου πει: "ρε μάνα όλο αυτόν τον καιρό με δούλευες? ψέμματα μου έλεγες?"

κάπως έτσι το έχω σκεφτεί και για αυτό δεν τις χρησιμοποιώ!!!! :?

δεν ξέρω μπορεί εγώ να είμαι λάθος.....! :?

άσε που η λέξη "ντα" εδώ σημαίνει "εκεί"!!! κονφιουσιον!!!! και δεν τους απειλώ ότι θα τους δείρω....άρα δεν υπάρχει και λόγος να την χρησιμοποιήσω!!! ;)

Η μοναδικη μωρουδιστικη λεξη που λεμε στον γιο μου ειναι το πιτσι πιτσι...γιατι το λεει και αυτος μετα και εχει γελιο..αλλιως ολε ςτις λεξεις τις μαθαινουμε κανονικα...

Αλλα ναι αυτο το μωρουδιστικο μου μιλανε οι μεγαλοι ουτε εμενα μου αρεσει.

Παντως η πεθερα μου εμαθε τον μικτο να κανει ντα τα ντουλαπια αμα χτυπισει και τωρα καθε φορα που κοπανιετε με κατι το χτυπαει και κανει τα...και εμενα δε μου αρεσει αυτο..πως το κοβω...

του εξηγησα βεβαια πως δεν φταιει το συρταρι που μαγκωσε τα δαχτυλα του..αλλα!!!

emena to nta to leei alla enoei kati entelos diaforetiko ....enoei to "koukou tza"

argi den nomizw na skeutoune "mama mas koroideues "apo thn stigmh pou akouei kai thn sosth leksh kai authn pou mporei na pei .egw to blepw san apodoxh ston tropo pou milaei oti mprabo ta kataferneis kai as mhn ta les kathara .

fusika den lew ta panta opos ta leei autos kai oute auta pou lew ta lew etsi kathe fora .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...