Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΩΜΑΤΙΟ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΑΝΗΣΥΧΟΣ.ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΕΜΟΥΣΕ.ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ.ΕΝΩ ΠΑΛΙΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΘΩΣ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΞΑΠΛΩΝΑ..ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ?ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΤΙΒΑΝΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΤΣΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΕΙ.ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΩ?ΧΤΕΣ ΕΜΕΙΝΑ ΑΥΠΝΗ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .ΦΙΛΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σου ζησει το μωρακι σου.

θα ηθελα να σου πω κατι.πιστευω οτι αυτο που κανεις να το σηκωνεις απο την κουνια οταν ξυπναει ειναι μεγα λαθος.κλαιει κ το σηκωνεις;ή απλα επειδη ξηυπνησε το σηκωσες για να το ξανακοιμησεις.εχε το νου σου γιατι δεν θελει κ πολυ να μαθει κ μετα δεν σε σωνει τιποτα.αστο να κοιμηθει.περισσοτερο εχεις εσυ το αγχος της αλλαγης παρα το μωρο.αστο να προσαρμοστει κ θα δεις οτι ολα θα πανε καλα.ειναι πολυ μωρο ακομα για να καταλαβει τη διαφορα του χωρου.παρε μια ενδοεπικοινωνια κ πηγαινε στο δωματιο σου ξαπλωσε για να προσαρμοστεις κ εσυ εκει!!

ευχομαι ολα να πανε καλα!

ευχομαι ολ

Koita to pote 8a βγαλεις το παιδι απο το δωματιο σου δικο σου 8εμα ειναι ! Οπως αισ8ανεσαι πραττεις.

Εγω την πρωτη δοκιμη την εκανα 9 μηνων , αυτος μια χαρα περνουσε στο δωματιο κ γω με την καμερα στο χερι !

Τωρα τον εχω ποτε ετσι (πισω στο δωματιο του )ποτε αλλιως , μια χαρα κοιμαται (απλα επειδη μεγαλωνουν γρηγορα προσπα8ω να τον χορτασω :D πραγμα αδυνατον !!!)

Και εγώ τριών μηνών ακριβώς την έβαλα στο δωμάτιό της! Έχω και την ενδοεπικοινωνία και όλα καλά ;) !!! Αγχώθηκα λίγο το πρώτο βράδυ αλλά τώρα μια χαρά!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΧΩ ΕΓΩ.ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ.ΤΟΝ ΣΗΚΩΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΝΗΜΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.ΞΥΠΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΑΓΚΑΛΙΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ. ΕΧΩ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΒΗΞΕΙ Η ΒΓΑΛΕΙ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΩ ΛΙΓΟ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γεια χαρα κ απο εμενα ..

θα σου πω κ γω την γνωμη μου ..Καταρχην συμφωνω με την Λιονταρακι .Αν ξεκινησεις τετοια κατασταση με κουνηματα κ να το σηκωνεις απο το κρεβατι του μετα θα τρεχεις κ δεν θα φτανεις ..Με το παραμικρο νιαουρισμα του μικρου θα θελει αγκαλια ..Και οταν μαθει οτι αυτο γινεται μετα ειναι λιγο δυσκολο να το κοψεις ..Προσπαθησε να το ηρεμησεις αν ειναι ανησυχο αλλα μην το σηκωνεις εκτος κ αν υπαρχει λογος οπως πχ να εχει λερωθει ..

Οσο για την αλλαγη δωματιου νομιζω οτι καλα εκανες που το αλλαξες , ετσι θα συνηθισει το χωρο του απο μικρο κ θα νιωθει ασφαλεια ..Περισσοτερο εμεις οι μαναδες εχουμε το αγχος πιστεψε με ..Εμεις την μπεμπα μας την βγαλαμε απο το δωματιο μας οταν ηταν εννια μηνων κ κατι , δηλαδη ουτε μηνας δεν εχει συμπληρωθει ακομα κ δεν σου κρυβω οτι δεινοπαθησαμε ..Βεβαια μας βοηθαει το γεγονος οτι κοιμαται με τις αδερφες τις οποτε εχω μια κρυφη ελπιδα οτι θα συνηθισει γρηγορα ..

Ηρεμησε λοιπον , σιγουρα το μωρακι σου θα συνηθισει το χωρο του κ θα του αρεσει , εχε την ενδοεπικοινωνια κοντα σου κ ολα θα πανε καλα !

Καλημερα!

Τα βρεφη δεν κακομαθαινουν με αγκαλιες.

Αν νιωθεις πως το μωρο σου σε χρειαζεται ή εσυ το χρειαζεσαι παρτο αγκαλια ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ!

Ειναι κ το πρωτο σου απ'οτι καταλαβαινω!

Κανε αυτο που νιωθεις.Οπως λεει η Τζουλια ουτε θα καταλαβεις ποσο γρηγορα θα μεγαλωσει

κ δε θα ειναι πια το βρεφουλι που βλεπεις τωρα!ΖΗΣΤΟ!Στο λεω με ολη μου την καρδια!

Η καθε μερα(κ νυχτα) ειναι μοναδικη ειδικα για τον 1ο χρονο της ζωης!

Να σου ζησει!

Υγ.Μαμα-Ευα εχεις 3 παιδακια(κ τα 2 πρωτα διδυμα) κ νομιζω οτι ειναι λιγακι διαφορετικα τα πραγματα! ;):)

Καλημερα!

Τα βρεφη δεν κακομαθαινουν με αγκαλιες.

Αν νιωθεις πως το μωρο σου σε χρειαζεται ή εσυ το χρειαζεσαι παρτο αγκαλια ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ!

Ειναι κ το πρωτο σου απ'οτι καταλαβαινω!

Κανε αυτο που νιωθεις.Οπως λεει η Τζουλια ουτε θα καταλαβεις ποσο γρηγορα θα μεγαλωσει

κ δε θα ειναι πια το βρεφουλι που βλεπεις τωρα!ΖΗΣΤΟ!Στο λεω με ολη μου την καρδια!

Η καθε μερα(κ νυχτα) ειναι μοναδικη ειδικα για τον 1ο χρονο της ζωης!

Να σου ζησει!

Υγ.Μαμα-Ευα εχεις 3 παιδακια(κ τα 2 πρωτα διδυμα) κ νομιζω οτι ειναι λιγακι διαφορετικα τα πραγματα! ;):)

Anastacia μου γεια σου , ηθελα μοναχα να σου απαντησω οτι συγκεκριμενα για το δικο μου μωρο ο ιδιος ο παιδιατρος μου μας συνεστησε να μην την σηκωνουμε οταν κλαψουριζει στην κουνια της αλλα να την ηρεμησουμε στο κρεβατι της , θεωρωντας οτι ολες οι ζουζουνιες που μας εκανε κυριως την νυχτα ηταν γιατι ειχε απλως κακομαθει , επισης συμφωνα με τον παιδιατρο μας τα βρεφη ναι κακομαθαινουν .

Σχετικά με την αλλαγή δωματίου προσωπικά θεωρώ ότι τρίων μηνών είναι πολύ μικρό για να μπει μόνο του στο δωμάτιό του. Ναι μεν υπάρχει η ενδοεπικοινωνία αλλά αλλιώς είναι να έχεις το μωρό δίπλα σου έτσι ώστε να αντιδράσεις άμεσα μόλις χρειαστεί!! Άλλωστε και οι ίδιοι οι παιδίατροι υποστηρίζουν ότι για λόγους ασφαλείας το μωρό καλό είναι τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς.

Anastacia μου γεια σου , ηθελα μοναχα να σου απαντησω οτι συγκεκριμενα για το δικο μου μωρο ο ιδιος ο παιδιατρος μου μας συνεστησε να μην την σηκωνουμε οταν κλαψουριζει στην κουνια της αλλα να την ηρεμησουμε στο κρεβατι της , θεωρωντας οτι ολες οι ζουζουνιες που μας εκανε κυριως την νυχτα ηταν γιατι ειχε απλως κακομαθει , επισης συμφωνα με τον παιδιατρο μας τα βρεφη ναι κακομαθαινουν .

Γεια σου κ απο μενα! :)

Καταρχην να σου πω οτι δεν εχω καμια αρνητικη διαθεση!(το λεω γτ διαφωνησαμε επι του θεματος κ σε αλλο θρεντ)

Εγω γενικως ανηκω σε αυτες τις μαμαδες που δεν ακουν ευλαβικα αυτα που εχει να πει ο παιδιατρος σε θεματα ανατροφης κ διατροφης...

Αν ακουγα τα παντα ουτε θα θηλαζε ουτε θα ηταν ενα ησυχο μωρο γιατι πολυ απλα θα της ειχα σπασει εγω τα νευρα!...πχ θα επρεπε να την αφηνω πεινασμενη για να φαει ρυζαλευρα κ οχι γαλα,θα επρεπε να της μαθω(με το ζορι πιπιλα), να βγαζω γαλα με θηλαστρο κ να το δινω με το ζορι σε μπουκαλι(ενω θηλαζω αποκλειστικα) για να κοιμαται(κ καλα!) τις νυχτες κ αλλα τετοια....

Ακομα κ ετσι ομως...Ο παιδιατρος ο δικος μας αλλα κ 4 φιλεναδων μου λεει πως τα βρεφη ΔΕΝ κακομαθαινουν με αγκαλιες,αντιθετως ικανοποιουν την ΦΥΣΙΚΗ τους αναγκη για στοργη και με αυτον τον τροπο αυξανει η αυτοπεποιθηση τους και μεγαλωνοντας ειναι τελικα ακομη πιο ανεξαρτητα!

Αυτο βεβαια εχει διαφορα απο το να εχεις ολη μερα αγκαλια ενα μεγαλυτερο μωρακι!Αλλα για 3-4-6 μηνων...?

Μηπως εσυ μιλας για την ηλικια της δικιας σου???Αλλο 10μηνων κ αλλο 3!Και παλι αν δεν ηρεμουσε

δε θα την επαιρνες αγκαλια?

Κοιτα, ζητας γνωμες για ενα θεμα σχετικα υποκειμενικο.Οι απαντησεις που θα παρεις θα διαφερουν διοτι εξαρτωνται σε μεγαλο βαθμο απο τον χαρακτηρα της καθε μητερας, τι εχει ταιριαξει σε καθε συγκεκριμενη περιπτωση, καθως και απο το ποιον τροπο διαπαιδαγωγησης ακολουθει ο καθενας. Αντικειμενικα κ με βαση επιστημονικες μελετες συνισταται το παιδι να μενει στο ιδιο δωματιο με τους γονεις κατα τους πρωτους 3 με 6 μηνες λογω του συνδρομου αιφνιδιου βρεφικου θανατου. Οσο για το αν κακομαθαινει το παιδι η οχι με αγκαλιες κλπ, κ εδω υπαρχουν δυο "σχολες"...παρολα αυτα το θεμα του ψυχισμου του μωρου ειναι κατι που εχει απασχολησει την ερευνα μονο τα τελευταια χρονια κ αν ενας παιδιατρος δεν ενημερωνεται τοτε δεν θα γνωριζει κ τα τελευταια δεδομενα..Κυριως σε θεματα που αφορουν τον ψυχισμο, λιγοι παιδιατροι ενημερωνονται διοτι δεν αφορα σε φαρμακα κ νεες θεραπειες....

Με ολα αυτα θελω να πω πως δεν θα λαβεις μια αντικειμενικη απαντηση του τι ειναι σωστο κ τι οχι, παρα μονο μια απαντηση βασισμενη στα βιωματα κ τα πιστευω του καθενος...

Γνωμη μου ειναι να πραξεις αυτο που ταιριαζει στη δικη σου περιπτωση κ νιωθεις ανετα με αυτο..Η προσωπικη μου γνωμη, χωρις διαθεση να πεισω κανεναν, ειναι πως το παιδι δε κακομαθαινει με αγκαλια..την εχει αναγκη για να αναπτυχθει...καθε παιδι εχει δικη του προσωπικοτητα κ δικες του αναγκες κ ως γονεις οφειλουμε να τις ακουσουμε κ να τις σεβαστουμε.

καλημερα!

επιδη πρωτη εθεσα το θεμα "μην παιρνεις αγκαλια το παιδι οταν ξυπναει" να πω οτι δεν ειμαι της σχολης αυτης.τα παιδια μου ειναι 4,μηνων κ τα παιρνω ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ!!!!κ ειναι κ δυο τα μικρουλια μου.φυσικα θα τα παρεις αγκαλια.κ γω οταν μου ελεγαν αστα μην τα παιρνεις αγκαλια θα κακομαθουν τους εβριζα.κ λεω μα καλα ειναι δυνατον να μου λες να μην παρω αγκαλια τα παιδια μου;;;;;

εγω δεν υποστηριξα αυτο.ειπα οτι το βραδυ που κοιμουνται αν ξυπνησουν απλα νιαουριζοντας δεν χρειαζεται να το σηκωσεις.εγω προσπαθω απλα βαζοντας την πιπιλα χαιδευοντας τες κ λεγοντας ψιθυριστα λογακια να της ηρεμω κ να ξανακοιμουνται.βεβαια αν το παιδι ειναι πολυ ταραγμενο κ δεν ηρεμει φυσικα κ θα το παρεις αγκαλια.τι θα το κανεις;θα το αφησεις να πλανταξει;

κ επισης να πω οτι πιστευω οτι δεν χρειαζεται να ρωταμε τα παντα τον παιδιατρο.πως να το κρατησω,πως να το κοιμησω,να κανω το ενα ή το αλλο.εγω ημουν ασχετη κ βρεθηκα με δυο μωρα.κ μονη μου σιγα σιγα βρηκα τους ρυθμους των μωρων καταλαβα τις αναγκες τους κ συμφωνα με αυτες λειτουργω.ο παιδιατρος θα σου δωσει γενικες συμβουλες που μπορει να μην ταιριαζουν κ στο δικο μας μωρο.

καλημερα κ να ειναι ολα τα μωρακια μας καλα!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...