Μετάβαση σε περιεχόμενο

ουρολοιμωξη

KA1

Recommended Posts

Aγαπητη Μαρυλου, καταρχην πολυ χαιρομαι που ξεμπλεξατε απο το θεμα αυτο. Το πρωι καναμε τον υπερηχο και η ακτινολογος μου ειπε οτι σε καμια περιπτωση δε φαινεται στον υπερηχο αν υπαρχει παλλινδρομηση. Επισης επειδη η παλλινδρομηση εχει 5 επιπεδα, καλυτερα να την προλαβεις στην αρχη, αν υπαρχει γιατι απ'ο,τι καταλαβα μειωνεις το χρονο της θεραπειας και μια πιθανη επεμβαση. Και κατι ακομα: στην παιδιατρο μας ερχονται γονεις που εχουν παρει διαφορες γνωμες, δεν εχουν λειτουργησει και καταληγουν σ'εκεινη η οποια δινει και τη δραστικη και αμεση λυση στην ασθενεια του παιδιου τους. Ξερω παρα πολλους που το εχουν παραδεχτει. Δε "λεει" λοιπον να την αμφισβητησω γιατι ξερω οτι για την περιοχη μας ειναι η "αυθεντια". Αλλωστε τυγχανει να ηταν και η παιδιατρος ου οταν ημουν κι εγω παιδι και εχω προσωπικη εμπειρια να γυρναω διαφορους γιατρους για κατι που ειχα παθει και δεν μου περνουσε ουτε μου το εβρισκαν και εκεινη μας εδωσε τη σωστη θεραπεια. Για να μην υπαρχει λοιπον το ενδεχομενο 1 στις 100 να εχουμε παλλινδρομηση και εγω να κολλυσιεργω, θα την κανουμε την εξεταση. Μην το εχω και συνεχεια στο μυαλο μου και με τον πρωτο πυρετο τρεχω συνεχεια να της κανω καλλιεργειες. Χειμωνας ερχεται...Ας αποκλεισω το ενδεχομενο τουλαχιστο... Σ'ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον και την απαντηση σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με το θέμα με τον γιό μου να σας πώ ότι η κυστεογραφία γίνεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παλλινδρομηση πράγμα που δεν φαίνεται στον υπέρηχο.

Είναι όντως ταλαιπωρία για το μωρό γιατί πρέπει να μπει καθετήρας γίνεται όμως για να προλάβεις χειρότερες καταστάσεις.

Εμείς την είχαμε κάνει σε ηλικία 35 ημερών

Περαστικά σε όλα τα μωράκια

Κοριτσια, μολις γυρισα απο την παιδιατρο μας και εχω περαιτερω πληροφοριες πανω στο θεμα. Την ρωτησα αν η δικη μας η περιπτωση ειναι σοβαροτερη σε σχεση με αλλες ουρολοιμωξεις, και γι'αυτο κανουμε με το πρωτο κυστεογραφια, και μου απαντησε οτι παιδι που κουραρει εκεινη κανει αμεσως κυστεογραφια. Αν βγει αρνητικη σταματαει την αντιβιωση αυτοματα. Αν βγει κατι μπορει να παρει και 2 χρονια αγωγη. Αν το αφησεις μου ειπε οτι μπορουν τα νεφρα να υποστουν μονιμες βλαβες....ως εκ τουτου......κανονικα

Καλησπερα Κατερινα μου! Αυριο το πρωι ειναι να την κανουμε. Εννοειται θα σου πω τις λεπτομερειες Φιλια και καλο βραδυ!

Καλημερα Κατερινακι! Ειστε καλα; Τα ζουζουνια σου; Λοιπον, καναμε χτες την κυστεογραφια και βγηκε αρνητικη!!!!! Μια απλη ουρολοιμωξη ειχαμε!!! Η Γλυκεριαννα εννοειται εκλαψε, αλλα πολυ λιγοτερο απ'ο,τι ειχαμε φανταστει και φοβομασταν. Πιο πολυ την ενοχλουσε που την κρατουσαμε σφιχτα ακινητοποιημενη παρα απο πονο. Ο ακτινολογος μας ειπε οτι πονανε λιγο μονο οταν μπαινει ο καθετηρας. Απο κει και περα τα ενοχλει η ακινησια. :( Και στο νοσοκομειο, Παιδων Πεντελης ολοι ηταν φανταστικοι, πολυ συνεργασιμοι και γενικα μας αποσυμφορησαν εντελως. Ελπιζω να τα λεμε και τωρα που τελειωσαμε με τις παλιοουρολοιμωξεις μας! Μη χαθουμε :YMHUG::kiss:

athinouli μου χαιρομαι πολυ που τελειωσε η ταλαιπωρια για την μικρουλα σου και βγηκαν ολα καλα,δεν το περιμενα να ειναι τοσο απλη η κυστογραφια ετσι οπως την περιγραφεις δεν φαινεται και τοσο τρομακτικη απο οσα ακουγα,εννοειτε πως δεν θα χαθουμε θα τα λεμε,ο μικρος μου εδω και τρεις μερες ειναι χαλια,οταν ηταν 40 ημερων περιπου ειχε περασει βροχγειολιτιδα και απο τοτε ειναι πολυ ευαισθητος και τωρα εχει πολλα φλεγματα και μυξουλες και βηχα και πυρετο και αστα να παει,τον πηγαμε στο γιατρο χθες και μας εδωσε αντιβιωση και ξανα τα εισπνεομενα που περναμε και βλεπουμε παλι ,πολυ γκρινια και ξενυχτι αυτες τις μερες......

• 2 weeks later...

Κατερινακι τι κανετε; Τωρα ειδα το post σου στο θεμα μας. Δεν ξερω γιατι, δε μου ειχε ερθει κανενα μυνημα. Ευχομαι μετα απο τοσο καιρο που μου εγραψες να ειναι καλα το μπεμπακι σου. Ειδα και τις φωτογραφιες σας. Κουκλα κι εσυ και τα μωρα σου! Πολυ ωραια οικογενεια εχεις! Εμεις θα κανουμε την τελευταια ουροκαλλιεργεια την αλλη βδομαδα και αν βγει και αυτη στειρα ξεμπερδεψαμε με το θεμα της ουρολοιμωξης. Σου ευχομαι καλα Χριστουγεννα, με υγεια και να περασεις τελεια με την οικεγενεια σου!! :YMHUG:

Kορίτσια να σας μεταφέρω κι εγώ την εμπειρία μου!

Τον Φεβρουάριο του 2010 ο μικρός μου ανεβάζει πυρετό (ήταν τότε4 μηνών) (παιδί ανεπτυγμένο και δεν έχανε γεύμα, ήταν ζωηρός απλά είχε πυρετό και καταροή!) Την τέταρτη μέρα πυρετού και αφού έχω μιλήσει με την γιατρό μου, πάω για καλλιέργεια ούρων! Θετική και τις 2 φορές (αν είναι θετική η πρώτη πάντα κάνω επαναληπτική για να είμαι σίγουρη), Πίνουμε αντιβίωση και η γιατρός μου μου είπε να μην κάνω ακόμη κάποια εξέταση για παλινδρόμηση! Μετά απο 2 μήνες ανεβάζει ξανά πυρετό ο μικρός χωρίς λόγο, διαγνωση ουρολοίμωξη!!!!

Κανονίσαμε τις σχετικές εξετάσεις (υπέρηχο νεφρών-κυστεογραφία) και το αποτέλεσμα θετικό 2ου βαθμού (φθάνει μέχρι το 5 το οποίο είναι και το σοβαρότερο)Έκτοτε μπήκαμε σε χημειοπροφύλαξη (λήψη μειωμένης ποσότητας αντιβίωσης κάθε βράδυ για τουλάχιστον 2 χρόνια). Τον Αυγουστο κάναμε γενική ούρων-καλλιεργεια (για να είμαστε σίγουρη οτι δεν συνήθισε ο οργανισμός την αντιβίωση και δεν αναπτύσσονται μικρόβια εν αγνοία μας) Ολα καλά!

Τον Νοέμβριο έκλεισα ραντεβού και πήγαμε για σπινθηρογράφημα (το ταλαιπώρησαν το πουλάκι μου, Δεν του έβρισκαν φλέβα και γύρναγαν τη βελονα κάτω απο το δέρμα του και στα δυο χέρια και στο τέλος του έκαναν την ένεση στο ποδι (που είναι περισσότερο επίπονη) τέλος πάντων καθαρά τα νεφράκια του.

Ολα αυτά σας τα λέω όχι γιατί έχω ιατρικές γνώσεις - ο πλέον κατάλληλος για την καθοδηγηση και τις σωστές οδηγίες είναι ο αρμόδιος γιατρός - αλλά για να ξέρετε οτι είμαι μια μανούλα που το παιδάκι της έχει την παλινδρόμηση και όλα είναι καλά ! Δεν υπάρχει ο φόβος για κάτι χειρότερο όταν το διαγνωσει κανείς έγκαιρα, γι αυτό μην αφήνετε να περνάει ο καιρός και να κάνετε αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις που προτείνει ο γιατρός σας.

Οταν διάβασα για επιπτώσεις και τι μπορεί να προκαλέσει η παλινδρόμηση, άνοιξε το έδαφος κάτω απο τα πόδια μου..... Ζώντας όμως την κατάσταση και βλέποντας οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας είμαι πολύ καλύτερα ψυχολογικά και η γιατρός μας είναι πολύ καθησυχαστική!!!

Ο,τι χρειαστείτε απο ψυχολογικής άποψης πάντα είμαι εδώ!

κοριτσια γεια σας,χρονια πολλα

athinouli μου σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια,ευχομαι να βγει αρνητικη η ουροκαλλιεργεια σας,και εμεις μετα τις γιορτες θα επαναλαβουμε,την Τριτη χρονιζει το μικρο μου και θα κανουμε ενα μικρο παρτακι,να περασεις καλα κι εσυ και να τα λεμε εεε

Maria z σε ευχαριστω πολυ που μοιραστηκες μαζι μας την εμπειρια σας,τωρα ειναι ολα καλα;ξεμπερδεψατε;θα κανουμε την επαναληψη σε λιγες μερες και θα δουμε τι θα γινει,ελπιζω να ειναι αρνητικη,να εισαι καλα και να περασεις καλες γιορτες με την οικογενεια σου,να μπαινεις να τα λεμε κι εδω αν θελεις!!!

δυστηχως δεν ξεμπερδευεις γρηγορα με την παλλινδρομηση!Ακομα ειμαστε στην αρχη, ο μικρός θα παίρνει χημειοπροφύλαξη για 2 χρόνια τουλάχιστον και θα κάνει μια σειρά απο εξετάσεις για να είμαστε σίγουροι οτι τα νεφράκια του δεν θα πειραχτούν!!!!

Πάντως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο μπορεί να τα διαβάζετε τελικά γιατί είναι κάτι απόλητα αντιμετωπίσιμο!!!!

Φυσικά και θα τα λέμε κι απο εδώ! Χρόνια Πολλά

καλημερα κουκλες

χθες το μικρο μου ειχε τα πρωτα του γενεθλια,καναμε παρτακι και περασαμε πολυ ωραια,εσεις τι κανετε;mary z οταν διαβαζεις κατι και δεν γνωριζεις πολλα, σου φαινεται τραγικο οταν το ζεις ομως προσπαθεις να το αντιμετωπισεις και το μονο που σε νοιαζει πια ειναι μονο να ειναι καλα το παιδακι σου

athinouli ειναι καλα η μικρουλα σου,πλησιαζουν και τα δικα σας γενεθλια ε;

πολλα φιλια!!!

Κατερινακι να σου ζησει και παλι ο Δημητρακης ...Εχθες κοιτουσα τα αποτελεσματα απο τις εξετασεις του Νικολακη και ειδα οτι εκτος απο υπερηχο στα νεφρα εκεινη τη μερα ειχαμε κανει και υπερηχο ουροδοχου κυστης .Τα αποτελεσματα που διαβασα ηταν φυσιολογικα..Εμεις σταματαμε την χημειοπροφυλαξη την κυριακη ..Ευχομαι να μην ξανατυχει κατι..

Αthinouli h μικρη σου πως παει?

Μαρια Ζ η παλλινδρομηση ειναι κατασταση που αντιμετωπιζεται...η κορη μου ειχε παλινδρομηση και διπλο ουρητηρα ..Επαιρνε αντιβιωση για τρια χρονια...

Καλησπερα κοριτσια μου! Κατερινακι μου να το χαιρεσαι το λουλουδακι σου!!! :ymparty: [smilie=occasion13.gif] [smilie=occasion17.gif] Να ειναι πολυχρονο και τυχερο!! Κι εμεις εχουμε τα πρωτα μας γενθλια 8 Γεναρη. Ακομα δεν ξερω τι θα κανω και πρεπει να αρχισω να οργανωνομαι.

Ολια μου χτες καναμε την ουροκαλλιεργεια, και αυριο περιμενω τα αποτελεσματα. Αν ειναι στειρα, τελειωσαμε με αυτη την υποθεση. Αν δεν ειναι ....δεν ξερω.Μαλλον θα συνεχισουμε την αγωγη. Καλο το ειδα παντως το χρωμα των ουρων της. Καμια σχεση με την πρωτη φορα που ηταν ωχροκιτρινο. Μακαρι να ξεμπερδευει το φουσκαλακι μου και να μην ταλαιπωρηθει αλλο. Θα σας πω νεοτερα αυριο.

Ολια μου σε ευχαριστω πολυ,να χαιρεσαι κι εσυ τον Νικολακη σου,και σου ευχομαι να μην ξαναδειτε το παλιομικροβιο και να ξεμπερδεψετε,και εμεις μετα τις γιορτες θα κανουμε επαναληψη

Αthinouli σε ευχαριστω κοπελα μου να χαιρεσαι κι εσυ την κουκλιτσα σου,τι εγινε τελικα με τα αποτελεσματα,περιμενουμε καλα νεα να μας γραψεις,αν θελεις να σου γραψω τι εκανα εγω για τα γενεθλια μας να παρεις καμια ιδες,πεσ μου!!!

Μaria z τι κανουν τα παιδακια σου;

καλη πρωτοχρονια και καλη χρονια σας ευχομαι κουκλες τα λεμε παλι,φιλιαααα!!!

Καλησπερα και καλη χρονια σε ολες σας!!! Να ειμαστε καλα, με ευτυχια και υγεια! Βρε κοριτσια, δεν ξερω γιατι, αλλα δεν μου ερχονται μυνηματα με τις δημοσιευσεις σας, γι'αυτο συγγνωμη που δεν απανταω εγκαιρως.

Ολια μου πολυχρονο το κουκλακι σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Να τα εκατοστησει το λουλουδακι και να ειναι γερο και ευτυχισμενο!!!!!! :o) [smilie=occasion13.gif] [smilie=occasion16.gif] [smilie=occasion17.gif] [smilie=occasion1.gif] [smilie=occasion1.gif] Καλα γενεθλιακια να κανετε κι εσεις! Πως και δε γραφεις στο θεμα "Μπεμπακια Ιανουαριου";Ελα και απο εκει να τα λεμε ολες οι μανουλες του Γεναρη!

Καναμε την ουροκαλλιεργεια και βγηκε αρνητικη :D:D:D οποτε.....ξεμπερδεψαμε.

Κατερινακι μου πολυ θα με υποχρεωσεις να μου πεις καμια ιδεα για φαγητο παρτι και ο, τι αλλο εκανες. Απο τουρτα ειμαι ετοιμη. Τιποτε αλλο ομως δεν εχω κανει. Περιμενω τις ιδεες σου!

καλη χρονια υγεια,αγαπη και ευτυχια να ευχηθω και απο εδω,

athinouli πως περασατε;εμεις καλα ησυχα,χαιρομαι που βγηκε αρνητικη η καλλιεργεια,πολυ ωραια,να σου πω εγω τι εκανα αλλα δεν ειχα πολυ κοσμο και ειμασταν περισσοτερο μεγαλοι,15 μεγαλοι και 7 παιδια με τον μπομπιρα μου και εκανα μπουφε αλλα σε στιλ τραπεζι,αναλυτικα εκανα μακαρονια ογκρατεν(τα παιδια τρελενονται)γκιουλμπασι,κοτοπουλο του πασα,σνιτσελακια,πατατοσαλατα,πρασινη σαλατα με σως μπαλσαμικο-μελι-μουσταρδα και σουδακια με μους σωλομου,αν θες καποιο πες μου,αν εχεις περισσοτερα παιδια μπορεις να κανεις κλαμπ σαντουιτς,πεινιρλακια,πιτσα,τυροπιτακια,λουκανοπιτακια,σουβλακια με λουκανικακι ή κεφτεδακια με κασερακι,κοτοσαλατα,μακαρονοσαλατα

πιστευω να σου εδωσα καποιες ιδεες,αν θελεις καμια συνταγη πεσ μου

τα λεμε παλι φιλια!!!!

ΑΑΑΑΑ Κατερινακι μου!!!! ΣΕ βρισκω Top Chef :D Αυτο το "γκιουλμπασι" ειναι βορειο πιατο; Εδω στην Αθηνα δεν το ξερουμε. Πως γινεται; Αυτη ειναι μια εναλλακτικη συνταγη για εμενα. Εγω θα εχω λιγα παιδακια, περιπου 6-7 γιατι οι φιλοι μας δεν εχουν παιδια, παρολαυτα θα τους καλεσουμε για ενα μεζεδοποτακι. Οποτε λεω να κινηθω σε σαντουιτσακια, πιτσες, μπιφτεκακια, σαλατα σεφ, μακαρονοσαλατα χωριατικη (δικης μου επιννοησης) και τυροπιτακια-λουκανικοπιτακια. Ηθελα και κατι αλλο να κανω, οποτε αυτο το γκιολμπασι μου φαινεται πρωτοτυπο για μας. Οποτε μπορεις στειλε συνταγη. Φιλια!!!!

το γκιουλμπασι ειναι διαφορα ειδη κρεατος μαζι,μισο κιλο χοιρινο,μισο κιλο αρνι και μισο κιλο μοσχαρι σε λαδοκολα και μετα σε γαστρα,γινεται πεντανοστιμο το κρεας,αν θες αναλυτικα πες μου να σου πω,δεν ειναι βορειο απο οσο ξερω πιο πολυ πολιτικο μου κανει ,το ψαχνω πολυ μωρε τι να κανω βαλε τρια παιδια συνεχεια με γενεθλια και αλλα διαφορα εχω γινει εξπερ πια!!!!

athinouli δες εδω http://syntageskardias.blogspot.com/200 ... st_18.html,αυτη τη συνταγη εφτιαξα,αλλα η γραβιερα καλα ειναι να ειναι ζεστο για να ειναι λιωμενη αν κρυωσει σφιγγει,μπορεις να την παραλειψεις αν θελεις,δες και αυτο www.sintagespareas.gr/sintages/xristoug ... imper.html,τα εφιαξα για τα παιδια και τρελαθηκαν ολοι,ειναι πανευκολα και πολυ εντυπωσιακα.

• 2 weeks later...

athinouli απο οτι ειδα στο τικερ σου χρονισε η μικρουλα σου,χρονια πολλα,να τα εκατοστισει να ειναι γερη και καλοτυχη και να τη χαιρεσαι [smilie=occasion13.gif] ,χθες πηραμε τα αποτελεσματα απο καλλιεργεια και γενικη ουρων και ευτυχως βγηκε αρνητικη,πολυ χαρηκα [smilie=blob6.gif][smilie=blob9.gif] και ελπιζω να τελειωσαμε μαυτην την ιστορια,θα επαναλαβουμε βεβαια σε ενα μηνα,εσεις πως εισται;

Σ'ευχαριστω Κατερινακι μου για τις ευχες σου!!! Κι εμεις στην ιδια κατηγορια ειμαστε, καθαρη ουροκαλλιεργεια. Ελπιζω τα νινακια μας να ξεμπερδεψαν μια και καλη με αυτη την ιστορια :D

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ωω μικρούλα μικρούλα! Μπράβο, αφού ήξερες τι θέλεις!! Εγώ στα 26 ήμουν παιδάκι εντελώς ακόμη, όχι να φροντίσω άλλον άνθρωπο 😀 Εγώ 34 πήγα τώρα!  Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις αμέσως άλλο παιδί, προλαβαίνεις άνετα με διαλείμματα να κάνεις και τα άλλα 4 που θες! Άσε που αν έχουν διαφορά, τα μεγάλα μετά θα σε βοηθάνε με τα μικρότερα 😊
    • δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...