Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ


Recommended Posts

καλημερα σε ολες!προσπαθησα να ανοιξω παλι αυτο το θεμα πριν μερες αλλα ανεπιτυχως!ακομη ψαχνομαι με τις αλλαγες του φορουμ :mrgreen: κοριτσια λεω το σαββατο να παραγγειλω τα επιπλακια του μωρου μου και το καροτσακι του.λεω να παρω το μαξι στελλα απο την λικνο οσο αφορα το την κουνια και για το καροτσι δεν ειμαι και απολυτα σιγουρη!λεω να παρω πολυκαροτσι πειτε μου λεει για μενα που γενναω γεναρη;επισης λεω να παρω και ενα λικνο για να κοιμιζω τον μπεμπακο μου στις αρχες αλλα μηπως ειναι περιττο λογω του πορτ_μπεμπε απο το πολυκαροτσι;μου εχει κολλησει οτι αν το κοιμιζω στις αρχες μεσα στο πορτ-μπεμπε δεν θα το ελεγχω πολυ καλα επειδη το λικνο εχει καγκελα και αρα θα εχω καλυτερη οπτικη επαφη ακομη και οταν ειμαι ξαπλωμενη!ουφ δεν ξερω πειτε γνωμες!!!!!!επισης εχει αγορασει καμια καροτσι της εταιρειας neonato???? :?: λεω να προτιμησω αυτην την εταιρεια, ακομη επειδη εχω σκοπο να αγορασω και αλλα πραγματακια οπως αποστειρωτες,μπιμπερο, πιπιλες και αλλα χρησιμα οτι συμβουλη εχετε να μου δωσετε θα την εκτιμουσα δεοντως!α και κατι τελευταιο θα τα παραγγειλω απο τον ναρλη τα πραγματακια μου απο την καβαλα οποια ξερει καμια οικονομικη λυση μεσω ιντερνετ για τα μικροπραγματακια ας μου πει!συγγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα αλλα εχω πολλες αποριες αλλα και μεγαλη συγχυση γιατι με εχουν ζαλισει κυριολεκτικα οι πωλητες στα μαγαζια! :roll::roll::roll:

ευχαριστω εκ των προτερων!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου κορίτσι, με το καλό να γεννήσεις!!!!

Και αρχίζουμε με την λίστα των πρώτων και απαραίτητων πραγμάτων που θα χρειαστείς.

Ή για να στο θέσω καλύτερα θα σου πω τι θεωρώ εγώ σαν απαραίτητο!

• κούνια + προίκα μωρού, αλλά χωρίς πάπλωμα, περιττό για μωρό, εγώ δεν το χρησιμοποίησα ποτέ.

• Καρότσι, πήρα απλό γιατί από τον 9ο μήνα πήραμε καρότσι μπαστούνι για βόλτες (ελαφρύ).

• Αποστειρωτή, μπιμπερόν (μεγάλα) γιατί σύντομα το μωρό θα αρχίσει να τρώει μεγάλες ποσότητες, οπότε το μικρό δεν αρκεί. Ένα μόνο θα χρειαστεί για το νεράκι του αργότερα.

• Πολλά φορμάκια και εσώρουχα κοντομάνικα, που ήδη φτάνουν μέχρι τον αγκώνα του μωρού, σελτεδάκια, πανούλες βαμβακερές, κ.α.

• Σαλιάρες πολλές....αλλά πάρα πολλές!!!!

• Ριλάξ, αν και νεογέννητο θα του αρέσει να κάθεται στο ριλάξ και να κουνιέται ελαφρά.

• Πιπίλες, κουτάκι για πιπίλα, βουρτσάκια για τα μπιμπερό, καλλυντικά, πανούλες, ψαλιδάκι+νυχοκόπτη.

• Μαρσιπος, βοηθάει πολύ τον πρώτο καιρό για μικρές μετακινήσεις.

• Καθισματάκι αυτοκινήτου, υπάρχουν καθισματάκια που είναι από 0μηνών έως 36 μηνών, που δεν τοποθετούνται ανάποδα. Αυτό ψάξτο λίγο διότι δεν το ήξερα και πήρα αρχικά το βρεφικό που είναι ανάποδο και εν συνεχεία το κανονικό.

• Μπανάκι που εφαρμόζει στα μπράτσα της μπανιέρας, ώστε να μην σκύβεις και χρησιμοποιείται και όσο μεγαλώνει το παιδί....να φανταστείς τα παιδιά μου ακόμα εκεί τα κάνω μπάνιο, που είναι 4ετών και 2,5 ετών.

Αν θυμηθώ κι άλλα θα σου γράψω. Αν και θεωρώ ότι με αυτά είσαι καλλυμένη και στην πορεία βλέπεις τι άλλο θα σε εξυπηρετούσε.

Καλά ψώνιαααα!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λικνο μην παρεις ... Το πορτ μπεμπε σε καλυπτει (που να παει το νεογνο , ακινητο 8α ναι)

8ερμαντηρας επισης μου ταν ασχετος

Μαρσιπους ειχα 3 , αυτον που ελιωσα ηταν Baba Sling (mothercare κ εκπληκτικες ποιοτητες σε φανελακια - φορμακια)

μπιμπερο 8α σου προτεινα γυαλινα (το γυαλι 8εωρειται το καλυτερο μεσο απο8ηκευσης κ δεν δεσμευει μικροβια οπως άλλα υλικα)

καλτσακια-γαντακια για τα χερια μην γδερνεται- σελτεδακια για μεσα απο το σεντονι κ για πανω απο την αλλαξιερα 2,3 να μην λερωνει.

ΤΟ ΚΑ8ΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΟΜΟΥ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ !!! (οποτε βαζοντας το αναποδα το κεφαλι μετακινειται λιγο , οπως καταλαβες ;) )

Τι αλλο 8ες , ρωτα κ εσυ καλο μου ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα είναι 6 μηνών ο δικός μου οπότε ακόμα δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά θα σου πω ότι εγώ πήρα καρότσι 3 σε 1 και πραγματικά το ευχαριστήθηκα! Πήρα δλδ με πορτ-μπεμπέ και με κάθισμα αυτοκινήτου. Η μάρκα είναι carello αλλά έχει διάφορες μάρκες. Και το πορτ-μπεμπέ με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν είχα καλαθούνα και στην αρχή βόλευε να τον πάω πέρα δώθε στο σπίτι. Αλλά κι αργότερα στη βόλτα στο πορτ-μπεμπέ τον έβαζα που κούμπωνε στο καρότσι. Βολεύει και σε μια επίσκεψη γιατί κοιμάται άνετα. Μέχρι τον 5ο εκεί τον είχα. Ακόμα και ταξίδι με το καράβι μια χαρά κοιμόταν! Λίκνο δεν πήρα και δεν το θεωρώ απαραίτητο. Με ένα σφηνάκι (που βέβαια εμένα μόνο 1 μήνα χρησίμευσε) δεν πάει πουθενά. Για τα υπόλοιπα με κάλυψαν οι κοπέλες. Μπιμπερό πάρε 2 μικρά και 2 μεγάλα και βλέπεις αναλόγως. Εγώ χρησιμοποίηση και τα μικρά γιατί συμπλήρωνα μετά το θηλασμό επειδή πόναγα και δεν τον άφηνα πολλή ώρα. Αυτά τα βλέπεις στην πορεία. Α! Μην πάρεις ΚΑΘΟΛΟΥ φορμάκια 00, πάρε ΕΛΑΧΙΣΤΑ 03 και πολλά 6 μηνών. Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνει να τα βάλει. Με το καλό και με έναν πόνο!

Υ.Γ. Το κάθισμα πρέπει να κοιτάει πίσω!!!!!!!!! Εγώ και για το επόμενο σκέφτομαι να πάρω να κοιτάει πίσω. Είναι πολύ πιο ασφαλές!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ βρε κοριτσια πολυ χρησιμα οσα μου ειπατε!!!να στε καλα :P:P:P ευχαριστω πολυ και για τις ευχες σας :lol: ευχομαι και σε εσας οτι καλυτερο και στα παιδακια σας! καμια με καροτσι neonato ή cam?μαλιστα λεω να το αγορασω σε ανοιχτοχρωμη αποχρωση τι λετε θα βρομιζει υπερβολικα γρηγορα? α επισης απο το μαγαζι που θα κανω αγορες μου το κρεβατακι με το στρωμα και την αλλαξιερα θα μου βγουν 680 ευρωπουλα και το καροτσι 420 ή 440 αναλογα την μαρκα που θα επιλεξω.τα θεωρησα καλες τιμες τι λετε?γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι και θα τα πληρωσουν οι παππουδες και δεν θελω να τους καταχρεωσω!

υ.γ. juliax στην φωτο αυτη η νυφη εισαι εσυ? αν ναι εχω να σχολιασω οτι εισαι μια κουκλα!!!!!φτου φτου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τα νεονατο ειναι καλα .ολα τα υφασματα βγαινουν και πλενοντε μην σε αγχωνει αυτο .

οσο που λεσ καλυτερα λικνο για να το βλεπεισ απο τα καγκελα .....παλυ δεν θα μπορεισ γιατι θα εχεισ την παντα για να μην χτυπαει στα καγκελα .

και εγω πολυκαρτσι εχω και με εχει καλυψει απολυτα .αναλογα το ποσα κιλα ειναι το μωρο σου στον 8-9 μηνα παρε ζιπουνακια .πχ εμενα βγηκε 3740 και τα 00 ηταν καλα στην αρχη ,ο ανηψιος μου βγηκε 2600 και επλεε μεσα στα ζιπουνακια .ακομα και τωρα 2,5 μηνεσ μετα 00 φοραει ....αναλογα τι βαρος θα σου δωσουν και παρε .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:oops: Se eyxaristo πολυ κοριτσακι μου ...

κοιτα το καροτσι που 8α επιλεξεις να μπορει να μεταφερ8ει ευκολα - να χωραει στο αμαξι , στο ασανσερ κ να ειναι ελαφρυ !

στολεω γιατι εδωσα 400 για τριτροχο κ κατεληξα να δινα άλλα 350 για silver cross ! :shock:

κ οτι αλλο στελε μνμ εδω ειμαστε ! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω ειχα παρει της chicco το καροτσι πηρα μονο το καροτσι επειδη ολα τα αλλα τα πηρα μονα τους τι εννοω ΅:επελεξα καθισματακι αυτοκινητου παλι της chicco απο 4-18 κιλα ειχε ειδικες θεσεις και το τοποθετησα αρχικα αναποδα και μετα τους 4 μηνες κανονικα στηριγμενο με τις ζωνες ασφαλειας ειχαμε κανει μαλιστα και τεστ ειχαμε βαλει μια κουκλα επανω για να δουμε αν ειναι ασφαλη σε φρεναρισμα .

Ειχα παρει μαι ωραια καλαθουνα με βαση στην οποια κοιμοταν μεχρι 50 ημερων και τα πρωινα τον εβαζα στη κουνια εκτος και θελαμε σαλονι ετσι μπαιναμε στο ριλαξ εμενα με εξυερετησε παρα πολυ εως 7 μηνων αν καιμετα καθοταν στο παρκο και πιο πριν απο 5μιση μηνων καθομασαν στο παρκο . Φορμακια τ 00 ειχα λιγα πιο πολλα ταν 3 μηνων επειδη μετα αλλαξαμε εποχη επιασε και ζεστηκαι πηραμε αρκετα για 6 μηνων .

Μπιμπερο επειδη δεν θηλασα χρειαζονταο 5 γυαλινα μεγαλα και 3 μικρα αλλα καιμε 2 κανεις δουλεια και λεω 5 επειδη ο αποστειρωτης ειχε 8 θηκες αν υπολογιζεις οτι τα μωρα πνουνγαλα καθε 3-4 ωρες εμενα με εφταναν και ετσι δεν χρειαζοταν να αποστειρωνω ολη την ωαρ αλλα μονο μια φορα το 24ωρα ταοποια τα αφηνα μεσα στον αποστειρωτη και επαιρνα για 24 ωρες μπορεις να τα αφησεις αποστειρωμενα μεσα στον αποστειρωτη τουλαχιστον εμενα ο δικος μου ειχε τετοιο συστημα .Εχω πηρα κουβερλι και οχι παπλωμα παπλωμα μετα τα 2 χρονια αν και μας βολεψς πιο πολυ ο υπνοσακος επειδη τα κεπασματα τα πεταγαμε . Πιπιλες αρκετες επισης σελτεδακια για να τα βαζεις να το αλλαζεις οταν θα εισαι εκτος σπιτιου .Ο εμαντηρας κα εμενα δεν μου χρειαστηκε ειχα ενα θερμο με νερο και μεσασε ενα λεπτο το γαλα ετοιμο και αν αφηνε στο μπιμπερο ζεστενα λιγο νερο και το εβαζα μεσα το γαλα το οποιο εχει αφησει το χειμωνα μπορεις να του το δωσεις μεχρι μια ωρα .Οσο γαι το καροτσι νακοιταξεις να εχει αμορτισερ ενα θα σας πω το ακροτσι πηγαινε ανετα στον παλιο Παντελεημονα στην κατερινη εκει που ειχε γυριστει η δασκαλ με τα χρυσα μαλλια με την Βουγουκλακη μιλαμε για ενα μερος ολο κοτρονες και ομως πηγε ανετα και τοειχα το Σταυρο μεχρι 3μιση χρονων και ειναι ακομα μια χαρα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κ με το καλό το μωράκι σου να ερθει!Εμείς πήραμε καροτσι 3 σε 1 της chicco,απο το ιντερνετ (e-baby).Σούπερ μεχρι στιγμής,το εχουμε καταευχαριστηθεί.Το πορτ-μπεμπέ,που κουμπώνει πάνω στο καρότσι,εμείς- το χρησιμοποιήσαμε κανα μήνα γιατί ο μικρός γούσταρε απλωτές κ πήγε στη κούνια του!Αυτό ομως εχει να κάνει με το κάθε μωράκι!Επίσης το κάθισμα του αυτοκινήτου,που κουμπώνει κ αυτό στο καρότσι,ακόμη το χρησιμοποιούμε κ για βόλτες!Ολα τα πρώτα καθισματάκια,κοιτάνε ανάποδα.Δες κ πράττεις!Αν πάρεις το πολυκαρότσι,λίκνο κ καλαθούνες ειναι τσάμπα λεφτά!Οσο για το αν θα το βλέπεις το βράδυ οταν ξυπνάς,πίστεψέ με κ λίκνο να εχεις πάλι θα θές να σηκώσεις το κεφαλάκι σου να το δεις!!Εμείς το χαμε πάρει κάπου τέλη απρίλη κ κόστισε γυρω στα 300Ε!Ψάξτο λίγο μέσω ιντερνετ!

Για τα "ζιπουνάκια"-εσώρουχα εσύ θα χρειαστείς μόνο μακρυμάνικα.Πάρε 5-6 3μηνών κ 1-2 00,κι βλέπεις μετά τις ανάγκες σου!

Φορμάκια ολόσωμα πάρε 5 κ βλέπεις!Καλτσάκια,σκουφάκι=γαντάκια για το γδάρσιμο.

Προίκα,(το "καλό"κ καλά σετ της κούνιας,με σεντονάκι πάνω κατω,πάντα κ κανα μπιχλιμπίδι), κούνια-κρεββάτι κ στρώμα κ αλλαξιέρα για πάνω απο τη κούνια,όπως κ κάτι αλλα ψιλοπράγματα τα πήραμε απο mothercare!Πολύ καλά πράγματα κ αρκετά καλές τιμές,πάνε ρίξε μια ματιά!Εμείς δώσαμε τη κούνια-κρεββάτι (jamestown 259E) κ 40Ε η αλλαξιέρασ που μπαίνει απο πάνω κ 159Ε(?) το στρώμα.Σετ σεντόνια για τη κουνιά κ/ή το πορτ μπεμπέ πάρε 2-3(για το καθένα )κ βλέπεις.

Θα χρειαστείς κουβερτούλες αλλά τις μικρές πάρε ("αγκαλιάς" ή για "το ποτρ μπεμπέ").Εγω πήρα 5 σύνολο,2 πλέκτές (mothercare 12.90E,αν θυμάμαι),2 βαμβακερές(κ το jumbo εχει)κ μια φλις.Για αρχή καλά είναι.Μεγάλες μην πάρεις δεν θα σου χρειαστούν ακόμη,εμένα ειναι 5μηνών κ βλέπω του χρόνου,τέτοια εποχή να μας χρειαστούν!

2 σελτεδάκια μεγάλα για τη κούνια(για πάνω απο το στρώμα),πανες αδιαβροχες(χασε??ποτέ δεν θυμάμαι πώς τις λένε!!)για να το αλλάζεις,για να βάλεις πάνω απο το στρωματάκι του πορτ μπεμπέ,μια στο δικό σου το κρεββάτι-να γλιτώσουμε ατυχήματα!κ για να εχεις μια για τη βόλτα... 5 νομίζω ειναι αρκετές(jumbo δες εγ΄ω απο εκεί τις πήρα)

Μετά,τις πανούλες που μοι΄΄αζουν σαν μικρά σεντονάκια,για να ακουμπάς το μωρό (στο κρεββάτι,στο καναπέ,σε αγκαλιά αλλου κτλ).Jumbo,εχει σετ των 5,για αρχή ειναι αρκετές!Εμείς τις εχουμε καταβολευτεί γιατί ειναι ελαφρά "σεντονάκια"κ το καλοκαίρι τον σκέπαζα με αυτό,'ή οταν ηθελα να θηλάσω κ ειμασταν εξω το ρίχναμε πάνω μας.Επίσης αυτά εβαζα κ σαν "σεντονάκι"για το πορτ μπεμπέ.

Παρε 2-3 πετσετούλες,αυτές που εμείς εχουμε ως χειρώς για το μπάνιο,θα σε βολέψουν κ καμι΄πα πετσετούλα με τη κουκουλίτσα για οταν θα το κάνεις μπάνιο.(mothercare set 2 17.50Ε )

2 πιπίλες για αρχή,γιατί μπορεί να μην τις θέλει,οπότε πάρε 2 για να εχεις για αρχή.

Μπιμπερό 2μικρά κ 3 μεγάλα,για αρχή,ειναι αρκετά.Μακάρι να θηλάσεις,κ να θηλάσεις ομως αχρηστα δεν θα ειναι θα τα βρεις μπροστά σου.Γυάλινα οπως είπε μια κοπέλα,συμφωνώ.

Πανάκια μικρά,γενικής χρήσης για το ρέψιμο,για τον εμετό.για τα σαλάκια αργότερα.5-6,καλά ειναι.

Απόστειρωτή μου εδωσαν εναν της nuk,αν κ εμείς θηλάζουμε,αλλά μια χαρά ειναι κ δεν ειναι ακριβός.Θερμαντήρα,δεν μου χρειάζεται,προτιμώ να ζεσταίνω στο μπρίκι κ να βάζω εκεί το μπιμπερό.Το βλέπεις αν ειναι στη πορεία.

Μετά ενα ψαλιδάκι για τα νυχάκια,πάρε ενα θερμόμετρο να εχεις παιδικό,ενα αφρο-σαμπουαν 2-1 της fissan ειχα πάρει.Σφουγγαράκι ειναι νωρίς ακόμη.

Τα υπόλοιπα,ριλάξ,γυμναστήρια παιχνίδια κτλ ειναι νωρίς.Εμας μας βόλεψε πολύ απο την αρχή ακόμα μια κούνια της fisher price-dwell (για τη mothercare),μας την εδωσαν ,που κουνιέται κ εχει μουσική ειναι τσιμπημένη ομως αρκετά.

Για σενα 1-2 σουτιέν θηλασμού,λανολίνη για τις θηλές (φυτικό προιόν απο το φαρμακείο),κανά μαλακό μαξιλαράκι για να ακουμπάς το ζουζούνι πάνω οταν τον θηλάζεις ή οταν τον ταίζεις!

Εχω γράψει τεράστιο κείμενο,δεν θυμάμαι αν ξεχνάω κατι!Ζητώ συγγνώμη αλλά καταλαβαίνω πως εχεις πελαγώσει,που το ζητημα αγοράς πχ καροτσιού εχει αναχθεί σε ολόκληρη επιστήμη!!! Γέλια!!!Ολες τα εχουμε περάσει!!Με το καλό,κανε τις λίστες σου για να μην μπερδέυεσαι κ σβήνε τι εχεις αγοράσει,εμένα με βοήθησε πολύ! Ο,τι αλλο χρειαστείς,εδώ ειμαστε!φιλιά στη κοιλίτσα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια ειστε θησαυρος!με βοηθησατε πολυ ειδικα στο θεμα του λικνο ημουν ετοιμη να αγορασω!λοιπον πηγα και παρηγγειλα την κουνια της λικνο το μοντελο μαξι στελλα, την συρταριερα και στρωμα mediastrom με κοκοφοινικα και τελικα καροτσι πηρα της cam το dual combi.ολα με προικα ονειρα, βαση για το καθισμα αμαξιου και της κουνουπιερας 1560 ευρω!!!κατενθουσιαστηκα!εχω μια ερωτησουλα για την μπανιερα του πως να την αγορασω με βαση ή χωρις;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ανάλογα τί χώρο έχεις στο μπάνιο. Να ξέρεις ότι οι βάσεις συμήθως δεν κλείνουν ή κλείνουν δύσκολα και βολεύουν περισσότερο αν έχεις χώρο να μένουν ανοιχτές. Στην αρχή θα το πλένεις στο νιπτήρα έτσι κι αλλιώς. Εγώ πήρα μία με "αυτιά" από το Λητώ που κάθεται στη μπανιέρα. Σκύβω λίγο αλλά είναι πιο σταθερή από αυτές που έχουν βέργες και στέκονται πάνω. Θα δεις κι εσύ τί θα σε βολέψει. Επίσης, έχουμε κι ένα καθισματάκι από τα mothercare που κάθεται ο μπέμπης και του ρίχνουμε νερό και δε γλιστράει. Θα βάλω και φωτό αν μπορέσω. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καταρχην τον πρωτο καιρο 8α το πλενεις τοπικα μεχρι να πεσει ο αφαλος , για αργοτερα εγω ειχα κ εχω κ 8α εχω ενα καρεκλακι ξαπλωστρα απο mothercare (2 8εσεων που κλεινει με μια κινηση) το οποιο οπως ειναι ελαφρως ξαπλωμενο ειναι ολο απο διχτακι (μαλακο για το κορμακι του) κ φευγουν με την μια τα νερα κ τα σαπουνια (οποτε εκανα μπανακι το μωρο κ μονη μου χωρις βοη8εια)

κ μεταφερεται κ παντου (κλεινει κ φαινεται σαν καπακι λεκανης , τοσο λεπτο)

Ριξε μια ματια εξιζει (30ε περιπου)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΡΟΤΣΙ CARELLO ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΧΩ 3 ΣΕ ΕΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΣΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ!!

ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΚΝΟ ΜΑΞΙ ΣΤΕΛΛΑ ΣΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΩΜΜΑ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΣΟΥ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...