Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πως αλλάζει ο θηλασμός όσο μεγαλώνει το μωρό μου;


Recommended Posts

Πως αλλάζει ο θηλασμός όσο μεγαλώνει το μωρό μου;

Η Heather Welford απαντάει:

Ο θηλασμός τις πρώτες μέρες, εβδομάδες και πιθανόν και μήνες «πυροδοτείται» από την προλακτίνη, την ορμόνη που φτιάχνει το γάλα. Αυτή η ορμόνη, σε συνδυασμό με την αφαίρεση του γάλακτος από το μωρό, λέει στο σώμα να παράγει γάλα. Πολλές μαμάδες νιώθουν τα στήθη τους γεμάτα ενδιάμεσα στα ταΐσματα

Τα επίπεδα προλακτίνης πέφτουν σταδιακά τους πρώτους έξι μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού σας και το γάλα παράγεται σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού σας.

Βασικά, έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα προλακτίνης είναι πάλι στα επίπεδα που ήταν πριν από την εγκυμοσύνη όταν το παιδί σας είναι περίπου έξι μηνών, και μπορείτε να παράγετε όσο γάλα χρειάζεται το μωρό σας απλά ταΐζοντάς το. Το στήθος σας δεν θα είναι γεμάτο γιατί θα παράγετε ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεται το μωρό σας. Δεν θα έχετε πολύ γάλα ενδιάμεσα στα ταΐσματα τώρα που το σώμα σας συνήθισε τις ανάγκες του μωρού σας, και δεν θα έχετε ούτε ορμόνες για να παράγει γάλα.

Μερικές φορές οι μαμάδες ανησυχούν ότι όταν δεν νιώθουν γεμάτο το στήθος τους, δεν έχουν αρκετό γάλα. Μπορεί να φοβηθείτε ακόμα πιο πολύ όταν το παιδί σας αρχίσει να πίνει μόνο για λίγα λεπτά, κάτι που θα κάνει όταν μεγαλώσει λίγο. Όταν συμβεί αυτό, βάλετε το μωρό σας πάλι στο στήθος -μπορεί να κλάψει, αλλά όχι επειδή δεν υπάρχει αρκετό γάλα. Θα είναι επειδή απλά χόρτασε και εσείς δουλεύετε τόσο καλά μαζί που ο θηλασμός δεν χρειάζεται πια τόσο πολύ χρόνο.

Το μητρικό γάλα είναι τέλειο για το μωρό σας και παραμένει θρεπτικό, καλό και υγιεινό για όσο το συνεχίσετε.

Το άρθρο αυτό κατέχεται από τη © Johnson & Johnson Hellas A.E.B.E, η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για το περιεχόμενό του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...