Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΡΩΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ??

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια του φόρουμ!Το μωράκι μου έκλεισε τους 6μήνες και ακόμη θηλάζει!Στη μηνιαία επίσκεψη χτες στον γιατρό μας είπε να ξεκινήσουμε φρουτόκρεμα.Ενώ διαβάζω και ενημερώνομαι γενικά στο ιντερνετ για τη διατροφή στα μωράκια 6μηνών και ξέρω οτι σαν πρώτο φρούτο δίνουμε συνήθως το μήλο και μετά αχλάδι και μπανάνα ο γιατρός μου είπε στην αρχή να δώσω χυμό πορτοκάλι 1 κουταλιά την επόμενη 2 κτλ για 5 μέρες και μετά μήλο με πορτοκάλι.Σήμερα λοιπόν του έστιψα ένα πορτοκάλι και ήμουν σίγουρη οτι θα το έφτυνε ή τελοσπάντων θα ξίνιζε τη φάτσα του αλλά του άρεσε πολύ και του έδωσα 5 κουταλιές.Τώρα όμως στεναχωρέθηκα μήπως του προκαλέσει τπτ.Για αρχή 5 κουταλιές είναι πολύ κακό??Είδα οτι του άρεσε για αυτό...τι μπορεί να πάθει?Έδωσε καμιά μανούλα σαν πρώτο φρούτο πορτοκάλι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το πορτοκαλι ειναι απο τα πιο αλλεργιογονα φρουτα.

ο πρωτος παιδιατρος που ειχα για τον μικρο μου ειχε πει το ιδιο με σενα. εγω το χαπατο τον ακουσα και τον πειραξε τον μικρουλη μου... εκανε διαρροιες, γεμισε σπυρουκλες και ειχε εναν κωλαρακο τριανταφυλλο... υπεφερε το πουλακι μου.. και οταν του τα ειπα μου ειπε οτι ειναι ολα φυσιολογικα :shock::shock::shock:

αφησε το το πορτοκαλι για λιγους μηνες.. του το δινεις πιο μετα, μετα το χρονο

καλες μασες!!

Το πορτοκάλι ειναι απο τα ισχυρα αλλεργιογονα και ο παιδιατρος αυτο το ξερει . Γιαυτο και σου ειπε μονο 1 κουταλια την πρωτη μερα . Καποιοι παιδιατροι εχουν "επιθετική" σταση στην εισαγωγή τροφων , εισαγουν νωρις τα αλλεργιογονα φρουτα ενω αλλοι "αμυντική" και περιμένουν να περασει αρκετο διαστημα για την εισαγωγή τους .

Το θεμα ειναι οτι αν το μωρο ερθει πρωιμα σε επαφη με μια αλλεργιογονα τροφή μπορει να του δημιουργησει αλλεργια που δεν θα εμφανιζοταν αν η εισαγωγή γινοταν αργότερα που το μωρο θα ειναι ετοιμο να την δεχτει .

Εμενα δεν ετρωγε στερεες τροφες ομως μια μερα οταν ηταν 7 μηνων αρπαξε μια σκελιδα μανταρινι και το καταβρόχθισε ! Φοβηθηκα για αλλεργιες γιατι μεχρι τοτε ουσιαστικά δεν ειχε φαει αλλο φρουτο . Δεν την πειραξε και μερικες μερες αργοτερα της ξαναδωσα .

Eυχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας!Ναι το ξέρω οτι είναι αλλεργιογόνο φρούτο το πορτοκάλι αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι όλα τα παιδάκια εμφανίζουν αλλεργία στο πορτοκάλι,έτσι δεν είναι??Απο το πρωί που το έδωσα μέχρι στιγμής δεν είδα κάτι περίεργο..αν δω οτι δεν έπαθε κάτι να συνεχίζω να του το δίνω?Είδα οτι του άρεσε....

ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ (ΦΙΛΟΣ ΚΑΡΔΙΑΚΟΣ-ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ) ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ-ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΝΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ.ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΜΙΑ 10ΡΙΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΑΛΛΛΕΡΓΙΕΣ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΡΟΥΤΟ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 15 ΜΗΝΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥ (2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ).ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΣΥΧΗ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥ.

ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ!ΦΥΣΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ-ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΔΙΑΡΡΟΙΑ-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ

κοιτα... και μεις ξεκινησαμε παραδοσιακα πρωτα μηλο κλπ, αλλα καποια στιγμη η μαργαριτα εγλειψε λιγο λεμονι και τρελαθηκε !!!!!!! εκτοτε το τρωει σκετο :lol::lol::lol:

αν λοιπον εδωσες πορτοκαλι και δεν επαθε τιποτα τοτε δεν εχεις κατι να ανησυχεις! ισα ισα να χαιρεσε που το φαγε ;);););)

τωρα αναφορικα με την ποσοτητα , μαλλον εχει να κανει με τη δυναμικη του στομαχου, οποτε καλο θα ηταν να το παρεις λιγο λαου λαου :P:P:P

Εμείς ύστερα από τις οδηγίες του παιδιάτρου, ξεκινήσαμε τον χυμό πορτοκαλιού όταν γίναμε 1 έτους.

Είναι όμως στο γιατρό, άλλοι λένε νωρίτερα άλλοι λένε πάνω στον χρόνο.

Το ότι το δικό σου παιδάκι το δέχτηκε καλά και δεν έπαθε τίποτα είναι καλό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά μην το παρακάνεις με την ποσότητα.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!Πέρασε ένα 24ωρο απο τότε που του έδωσα το πορτοκάλι και δεν είδα κάτι περίεργο!Αν είχε αλλεργία δεν θα γέμιζε σπυράκια??Του έδωσα και σήμερα 5 κουταλίτσες και τις έφαγε σαν τρελός!!!Μακάρι να του αρέσουν το ίδιο και τα άλλα φρούτα..για να δούμε...μου είπε ο γιατρός 5μέρες μόνο χυμό πορτοκαλιού και μετά μήλο και λίγο πορτοκιάλι οπότε υπομονή μέχρι την Κυριακή..

Εμεις πορτοκαλι- τον χυμο για την ακριβεια- τον ηπιαμε πρωτη φορα 15 μηνων..εχουμε ομως ιστορικο αλλεργιων γεννικα και το αποφευγαμε οπως ο διαολος το λιβανι...

Μας εκανε απιστευτη διαρροια..του αρεσε ομως τρελλα, επινε και με καλαμακι απο το ποτυρι

Τωρα απλα του βαζω 1-2 κουταλιες αραια και που στο νερο του

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...