Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα,

Θα ήθελα την βοηθεια των πιο ....έμπειρων μαμάδων.

Θελώ να αγοράσω για τον μπέμπη μου-τωρα 3μιση μηνων- πάρκο......ή παρκοκρέββατο? :-?

Ποια είναι η διαφορά?

Το θέλω κυρίως για να είναι μέσα ο μικρός και να παίζει(να μην ανησυχω από εδω και πέρα μην πάρει καμια τουμπα από τον καναπέ) και όταν θα έρθει η ώρα να μπορεί να πιαστεί (αρα να έχει μεγάλο δίχτυ?)να σηκωθεί.Απ'την άλλη πάλι δεν θα με χάλαγε να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα έτσι ώστε να μπορώ να τον κοιμήζω μέσα αν πάμε καμια εκδρομούλα.

Υπάρχει κάτι τέτοιο, που να τα καλύπτει όλα αυτά?Ή έχετε αγοράσει κάποιο που σας έχει βολέψει πολύ?

Αν πάρεις παρκοκρέββατο πρέπει να αγοράσεις και εξτρα στρώμα για να κοιμήσεις μέσα το μωρό ή έχει όταν το αγοράσεις??

Δημοσίευση

εγω εχω το πΑΡΚΟ ο τετραγωνο του ταμπο..60 ευρω.τα πιο απλα του τζαμπο τα μακροστενα(που για μενα αν εχεις χωρο να παρεις τετ) εχουν 60 ευρω και παιρνεις εξτρα το στωματακι..

δεν ειναι αναγκη να εχει διχτακια να σηκωνεται αργοτερα..εχει λαβες το παρκο,τιε παιρνεις εξτρα(οι 4 νομιζω 5 ευρω).

και κανουν οι λΑΒΕς ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ παρκα..την διαφορα δε τη ξερω ακομα..παρκο με παρκοκρεβατο

Δημοσίευση

Εγω το χω λιωσει το Παρκοκρεββατο !

8ελει εξτρα στρωμα κλεινει κ μεταφερεται παντου . Το δικο μου εχει κ 2 θεσεις για το στρωμα ( η πανω για νεογεννητα) .Στο χωριο το πηρα , σε ενα φιλικο ζευγαρι το πηρα μαζι , κοιμαται , βγαζεις μετα το στρωμα , κοτσαρεις κ χερουλια Τζαμπο 1,50Ε κ μια χαρα !

Το βαριεσαι ? Κλεινει πιανει ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ χωρο κ το φυλας για κανενα αλλο παιδι (πολυυυ )αργοτερα.

Σου λεω ειδικα σε εκδρομες δεν υπαρχει το '' που 8α κοιμη8ει το μωρο'' ! ;)

Δημοσίευση

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

ΣΩΣΩτο παρκο σου μπορει να μεταφερθει εύκολα ή δεν κλεινει?

juliaxμια χαρα ακουγετε το παρκοκρεββατο σου.Ποιο είναι?

Eχω ακούσει (καπου στο φορουμ το διάβασα) για ένα παρκοκρέββατο με δίκτυ μικρό στο κάτω μέρος που μεγαλώνει στο πάνω μέρος για να πιάνεται το παιδάκι.Το εχει καμια μαμα?Βολεύει κατι τετοιο?

Δημοσίευση
ολα καλο μου κλεινουν και γινονται..ποκετ...και ειναι πολυ βολικο...

Συγχώρεσε με την άσχετη!!! :lol::lol: Πολύ καλό μου ακούγετε.Παρόλα τα ανάποδα τους τα τζάμπο μας ξελασπώνουν σε πολλες περιπτώσεις τελικά!

Δημοσίευση

ΝΑΙ ΡΕ ΣΩΣΩ ολα κλεινουν άλλα ... madrid μου Graco ειναι , εχει κ προγραμμα μουσικης εχει κ συστημα δονησης για πιο μωρα... το δικο μας ΜΕ 8ΗΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ !!! :roll::roll::lol::lol::lol: (ακους Σωσω?)

Εχω εμπειρια κ απο τζαμπο γιατι η μητερα μου για το σπιτι της του χει παρει κ τζαμπο.

με το καλο !

Δημοσίευση

Καλημέρα!!!!

Να χαίρεσαι το μωρούλι σου!!!!

ΠΑΡΚΟ: Είναι σχετικά μεγάλο, σταθερό και το δάπεδό του είναι σχετικά σκληρό έτσι ώστε να το βοηθάει στο περπάτημα. Εχει μικρό διχτυ κατω και μεγάλο επάνω ετσι ωστε να πιάνει το παιδί και να είναι πιο σταθερό. Μεταφέρεται όμως δύσκολα γιατί ο πάτος είναι ενιαίος και δεν διπλώνει.

ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΑΤΟ: Ειναι μικρότερο από το πάρκο, έχει πολύ μαλακό δάπεδο και δεν βοηθάει πολύ στο περπάτημα, δεν έχει μεγαλο δίκτυ ετσι ωστε να μπορεί να σηκωθεί το μωρό ουτε κατα συνέπεια να πιανετε και να περπατάει γύρω γύρω. Υπάρχουν χειρολαβες που βάζεις αλλά κατά τη γνώμη μου δεν μένει πολύ σταθερό το μωρό οταν τις κρατάει. Το παρκοκρέβατο κάνει 2 δουλειές: κρεβάτι & χωρος παιχνιδιού. Συνήθως το έχουν ατομα που πάνε συχνά εκδρομές, που χρειάζεται τέλος πάντων για οποιοδήποτε λόγο να μεταφέρουν το παιδί μαζί με το κρεβατάκι του. Διπλώνει ευκολα και δεν πιανει πολύ χώρο.

Η απόφαση είναι δική σου! Εγώ πάντως θα σου πρότεινα το απλό πάρκο! Ο μπέμπης μου 6 μηνών από καθιστός που ήταν έπιασε το δίχτυ και σηκώθηκε μόνος του όρθιος!!! Τον βοήθησε πάαααρα πολύ! Από 7 μηνών κρατάει το πάρκο και περπατάει γύρω - γύρω και εδώ και λίγο καιρό περπατάει κρατόντας μόνο από το ένα χέρι!!!!

Δημοσίευση

Καλημερα . Εγω ειχα και τα δυο το κλασικο παρκο μου το ειχε δωσει μια φιλη εχει σληρο πατο και το διχτυ του ειναι ετσι ωστε να βοηθαει το παιδι να πιανετε και να σηκωνετε και και με τις χειρολαβες να κανει βηματα , και εμενα απο 6 μηνων σηκωνοταν και στεκοταν ορθιος .Καθοταν ατελειωτες ωρες για παιχνιδι και καποιες φορες τον επαιρνε ο υπνος μεσα ειχα βαλει μια μαλακη κουβερτουλα οταν ηθελε να κοιμηθει .ΠΡΟΣΟΧΗ στο εξης επειδη το παρκο εχει το διχτι με μεγαλες τρυπες εμενα το καθαρματακι ακουτι εκανε :εβαζε τα ποδια του στις τρυπες και επιανε τα δακτυλα των ποδιων με αποτελεσμα να σκαρφλωνει και να ειναι ετοιμος να πηδηξει τον προλαβαιναμε στη στιγμη αλλα μια μερα δνε ο προλαβα ηταν μεσα επαιζε εγω σιδερωνα και πηγα στο αλλο δωματιονα παρω και αλλα ρουχα και κουω ενα ΜΠΑΜ ρτεχω τη ναδω αφαντος ο Σταυρος ειχε πεσει αναμεσα στο καναπε και την τηλεοραση με αποτελεσμα να κανει ενα ωραιοτατο καρουμπαλο .... Απλα το αναφερω θελει προσοχη .

Το παρκοκρεβατο το ειχαμε αποκλειστικα για οταν φευγαμε απο το σπιτι ξερεις διακοπες εκδρομες φιλοξενια σε τριτους και μας εξυπερετησε πολυ κοιμοταν μεσα μεχρι και τα 4 .

Δημοσίευση

εμενα ο μικρος μου κοιμηθηκε σε παρκοκρεβατο απο 3 μηνων εως 26 μηνων!!!!

ειχα και στρωματακι εγω που εκανε στο παρκο(τυχερη ημουν δεν αγορασα)

ελιωσε το παρκοκρεβατο τι υπνους εκανε εκει δεν φανταζεστε

εκδρομες πηγαμε,ταξιδι πηγαμε ειχαμε και το κρεβατακι μας μαζι που διπλωνε και γινοταν σαν μικρη βαλιτσουλα

οταν ηταν να σηκωθει ορθιος του ειχα το κλασικο κανονικο παρκο(ειχε χωρο το δωματιο και χωραγαν και τα 2)

ομως εκει δεν τον βολεψε ποτε για υπνο..το ειχε μον για περπατημα

Δημοσίευση

Άλλη μια σημαντική διαφορά είναι ότι το πάρκο, περιμετρικά στην επάνω επιφάνια του είναι καλύτερα καλυμμένο (είναι εσωτερικά επενδυμένο με αφρολέξ) ενώ το παρκοκρέβατο είναι καλυμμένο απλά με το ύφασμα του.

Εγώ είχα παρκοκρέβατο κ μόλις εχτές αγοράσαμε πάρκο. Το παρκοκρέβατι τώρα το μαζέψαμε (μέχρι τώρα την έβαζα εκεί που κ που να παίζει) κ θα το έχουμε μόνο για ταξίδια κ.τ.λ. Για παιχνίδι στήσαμε το πάρκο.

Το παρκοκρέβατο είναι καλό για την ηλικία που είστε (κ για να βάζεις το παιδί μέσα να παίζει), αλλά για αργότερα (απο 5-6 μηνών) καλύτερο είναι το πάρκο για το παιχνίδι (για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν). Οι διαφορές είναι ακριβώς αυτές που σου έγραψε maryloo28. Οπότε το πάρκο είναι για να παίζει κ το παρκοκρέβατο κυρίως για να κοιμάται εκτός σπιτικού κτ.λ.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Δημοσίευση

koriτσια μου να σας ζησουν , μάλλον ειστε τυχερές γιατι εμενα απο τον 7 μηνα κ μετα δεν κα8εται πανω απο 10 λεπτα στο παρκο (κρεββατο), 8ελει να άλωνιζει μονο του , οποτε περιορισα ενα κομματι στο σπιτι εβαλα κ στρωματακι δαπεδου (να μην χτυπαει ) και μια χαρα ...(οποτε το χω stand by για εκδρομες)

Δημοσίευση

Με όλα αυτα που γραφετε....μάλλον αυτό που θα ήθελα είναι το παρκο, απλά σκέφτομαι που θα τον κοιμίζω οταν πηγαίνουμε κάπου εκδρομή ή στο εξοχικο της πεθερας μου.Μηπως δεν αποφυγω και τα δύο? :?

Δημοσίευση

βρε madrid μου δεν ειναι τοσο φοβερο !

Παρε ενα παρκοκρεββατο με 4 χερουλια απο τζαμπο (που ειναι σκληρο το πατωμα για παιχνιδι ) η 1 παρκο + 1 στρωμα κ τελειωνεις ... ;) αναλογα κ τα οικονομικα σου ! κανε 1 ερευνα αγορας .

Μην τα βλεπεις βουνο (ετσι ημουν κ γω ... :lol: ) , διαβαζα 8υμαμαι τις κοπελες και ελεγα ...

'' πω πω οτι βολευεται η κα8εμια ... και τελικα ? μηπως να τα πάρω όλα ? (κ τα επαιρνα όλα :lol: ) κ κλασσικα απεκτησα κ αποψη !

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια κι εγώ σε αναμονή περιόδου… @Naty_ @Lilaki93 @Mantarini κορίτσια μου μην απογοητευεστε και μην το βάζετε κάτω..! Εγω προσωπικά ειδικά αυτο το μήνα δεν εχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου να το ψαχνω εχω δώσει βασή στο προγραμμα διατροφής με τον διατροφολογο μου και στος συνεδρίες με την ψτχολόγο μου.. αν δεν φροντίσουμε εμας δεν θα το κάνεις κανείς αλλος και το κυριοτερο πρεπει να μαστε πρωτα καλα εμεις και ψυχικά και σωματικα και αν ειναι θελημα θεου θα ερθει και το παιδάκι που θέλουμε.. Απο θεμα εξετασεων εχετε κανει ορμονικες το τελευταιπ διαστημα οι γυναικολογοι σας σαν εχουν πει οτι ολα πανε ρολοι.; Γιατι αν ειναι ολα καλα δεν βοηθαει το αγχος που μπορει ακομη και υποσεινηδητα να κουβαλατε απο μηνα σε μηνα.. μην νομιζετε στο θεμα αγχος εχω την πρωτια αλλα προσπαθω να του δουλευω γιατι αν ξεφυγει απο το οριο δυακολα μαζευετε ξανα..!  @Lilaki93 εσενα κοριτσι μου ο συζυγος εκανε τις απαραιτητες εξετασεις ή αδικως στεναχωριεσαι καθε μηνα και σπας το κεφαλι σου που δεν τα εχετε καταφερει.; Για να αποκλεισεις ντελως οτι υπαρχει καποιο θεμα που να μπλοκαρει εγκυμοσυνη πρεπει να εξεταστει και ο συζυγος κι εσυ ορμονικες κ σαλπιγγογραφια που ειναι βασικες εξετασεις κι αν ολα αθτα ειναι καλα μετα πρεπει κο εσυ να δουλεψεις το αγχος σου..! εγω πχ δεν εχω κανει σαλπιγγογραφια, αμη και αλλη μια που ειναι για το μακροβιωμα της μητρας για τυχον μικρωβια κτλ που μπορει να εμποδιζουν την συλληψη.. τελος Απριλη που εχω ραντεβου με τον γιατρο θε τος κανω ολες..! Και επαναληψη το σπερμοδιαγγραμα για τον συζυγο.. @Elli13 παναγία μου μια ομορφιά..  Να σας ζήσει κοριτσάκι μου η Λυδία σας και τι όμορφο όνομα.. με το καλό να ερθει και η δεύτερη κορούλα σας.. @annie! αναμένουμε νέα σου από τον υπέρηχο κοριτσι μου 😊  
    • Καλημέρα κορίτσι .μου!  Αχ με τα δόντια που λέτε, εμένα 5,5 μηνών έβγαλε τα 2 πρώτα. Σε κάθε δόντι είχαμε τρομερά δράματα για μέρες. Μονο τώρα που βγάζει κυνόδοντες το περνάει πιο ήρεμα ευτυχώς..  Αχ άντε να μακρύνουν και μας λίγο, ανυπομονώ να αρχίσουμε τα χτενισματα, γιατί κορδέλες δεν θέλει να φοράει από όταν ήταν μικρό μωράκι. Βλέπω φωτογραφίες που την έβγαζα βόλτα με κάτι τεράστιους φιόγκους και λέω αχ τι καλά τότε που κρατούσε και κάτι στο κεφάλι της και δεν μου έλεγαν όλοι στο δρόμο ωραίος ο μπόμπιρας 😂😂 Ούτε εγώ δεν κατάλαβα πότε πέρασε η μισή εγκυμοσύνη όντως... Με ένα μικρό νηπιακι, ούτε που έχεις αίσθηση του χρόνου. 31 του μηνα έχω β επιπέδου και ανυπομονώ για να φύγει και αυτό το άγχος 🙏🙏
    • Κορίτσι μου μια χαρά στα έγραψε η Ελενίτσα ! 🩷    η στάση για ρέψιμο είναι οκ που κάνεις απλά να έχει μια μικρή κλίση προς τα μπροστά όπως θα σου έχουν δείξει για να μην πέφτει όλο το βάρος στην μέση του μωρού.    Οπως ακριβώς στα είπε η Ελενίτσα  είναι γενικά σε όλα τα θέματα! ❤️   εγώ δν φασκιωνα κανένα μωρό μου γιατί στον θηλασμό δεν προτείνεται γενικά. Όσα μωρά θηλάζουν θέλουμε να βλέπουμε τα πρώιμα σημάδια πείνας. Αλλά πολλά μωρά τους αρέσει γιατί νιώθουν το στενό περιβάλλον της μήτρας. Μπορείς να βάλεις όμως υπνόσακο στο μωρό σου αν βλέπεις ότι δν κοιμάται καλά. Όσο είναι μικρά γενικά θέλει προσοχή με τα σκεπάσματα γιατί κάνουν σπασμωδικές κινήσεις κ μπορεί να κουκουλωθούν κατά λάθος άρα ο υπνόσακος είναι η καλύτερη λύση.    Για λόγους ασφαλείας βάζουμε τα μωράκια με την πλάτη για να αποφύγουμε πνιγμονη σε περίπτωση αναρρόφησης. Εγώ θα σου πρότεινα αν βλέπεις ότι το μωρό αρέσκεται να κοιμάται στο πλάι να το βάζεις μόνο όταν είσαι κ εσύ παρούσα πχ σε ημερήσιους ύπνους ώστε να το επιτηρείς.  μην ταλαιπωρείς τον εαυτό σου με σκέψεις τέτοιες! 🩷🩷🩷🩷🩷🩷
    • Μου έδωσες μεγάλη ανακούφιση. Θα ρωτήσω βέβαια και την γιατρό αλλά τουλάχιστον να μην το σκέφτομαι όλη μέρα. Γιατί είμαι, δυστυχώς, αυτός ο άνθρωπος.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...