Μετάβαση σε περιεχόμενο

Για να μην οδηγηθώ σε απογαλακτισμό...

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ 1 1/2 ΜΗΝΑ. ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΥΞΗΣΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Να σου ζησουν τα μωράκια σου !

Ο θηλασμος βασιζεται στην αρχη προσφορά - ζητηση . Οσο περισσοτερο θηλάζει το/τα μωρο-α τοσο περισσοτερο γαλα θα εχεις . Το συμπληρωμα υπονομευει την παραγωγή και δεν αφηνει την γαλουχια να εδραιωθει .

Για να μπορεσουμε να βοηθησουμε πρεπει να μας γραψεις μερικες πληροφοριες .

Το βαρος γεννησης , βαρος εξοδου και ολες τις επομενες ζυγισεις . (αναλυτικα για καθε μωρο)

Πως ξεκινησε ο θηλασμος , πως ηταν οι πρωτες μερες , ποσο θηλαζαν και ποσο συμπληρωμα επαιρναν τα μωρα .

Ποσο συμπληρωμα πινουν σημερα , ποσες φορες θηλαζουν την ημερα , τον τροπο που θηλάζεις και τη γενικοτερη συμπεριφορα των μωρων (αν καθονται στο στηθος , αν ξυπνουν τη νυχτα κλπ).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ 1 1/2 ΜΗΝΑ. ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΥΞΗΣΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Εγώ θηλάζω αποκλειστικά, παρόλα αυτά αδιαθέτησα 3 μήνες μετά τη γέννα. Η περίοδος δεν έχει επηρεάσει την παραγωγή μου. Απλά βάζω το μωρό στο στήθος όποτε πεινάει, δλδ συχνά πυκνά :lol:

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά όμως. Την τελευταία εβδομάδα η σταφιδούλα τρελαίνεται με το φαγητό μου, ό,τι κι αν είναι αυτό. Το κοιτάζει, πάει να το αρπάξει, κάνει σαν παλαβούλι. Έχω την αίσθηση ότι την κεντρίζει σαν φαγητό κι όχι απλά σαν ερέθισμα, γιατί αν δει φαγητό δεν θα της αποσπάσει τίποτα άλλο την προσοχή. Λέτε να είναι έτοιμη σιγά σιγά για στερεές; Ποια είναι η γνώμη σας;

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά όμως. Την τελευταία εβδομάδα η σταφιδούλα τρελαίνεται με το φαγητό μου, ό,τι κι αν είναι αυτό. Το κοιτάζει, πάει να το αρπάξει, κάνει σαν παλαβούλι. Έχω την αίσθηση ότι την κεντρίζει σαν φαγητό κι όχι απλά σαν ερέθισμα, γιατί αν δει φαγητό δεν θα της αποσπάσει τίποτα άλλο την προσοχή. Λέτε να είναι έτοιμη σιγά σιγά για στερεές; Ποια είναι η γνώμη σας;

Kαλησπερα!Πιθανον να μην ειμαι ο κανοςνας αλλα η εξαιρεση ομως...

Η Αννυ μου απο τοτε που εστιασε το βλεμμα παρακολουθουσε παντα το πηρουν ι μου,μετα απλωνε τα χερια,γκρινιαζε κ ηθελε να πιασει το περιεχομενο του πιατου κλπ....Ειναι ομως ηδη 13 μηνων κ ποτε της δεν ετρωγε καλα!Φρουτοκρεμα για 3 μηνες(οχι παντα ολη),φαγητο 2 βδ,11 μηνων αρνηθηκε καθε αλεσμενη τροφη κ μολις πριν λιγες μερες δεχτηκε σε κομματακια ελαχιστες ποσοτητες τροφης!

Ισως η κορουλα σου ειναι ετοιμη αλλα φυσικα θα σου ελεγα να περιμενεις μεχρι 6μηνων!

Θα τρωει σε ολη της τη ζωη αλλωστε!Δεν εγινε κ τπτ για λιγους μηνες! :)

Εγώ προσωπικά δεν βιάζομαι καθόλου να της δώσω στερεές. Το μόνο που με απασχολεί είναι αν η ίδια είναι έτοιμη και θέλει, να ανταποκριθώ έγκαιρα σε αυτή της την ανάγκη.

Εμένα έκανε 14 μήνες για να φάει. Ευτυχώς που είχα τη ΛαΛα και με ηρεμούσε. Ειλικρινά, μια μέρα άκουσα τη μικρή να κλαίει και όταν μπήκα στην κουζίνα είδα τη μητέρα μου να της κάνει κεφαλοκλείδωμα και να της χώνει το κουτάλι με το αυγό στο στόμα.... Πόνεσε η ψυχή μου...

Εμένα έκανε 14 μήνες για να φάει. Ευτυχώς που είχα τη ΛαΛα και με ηρεμούσε. Ειλικρινά, μια μέρα άκουσα τη μικρή να κλαίει και όταν μπήκα στην κουζίνα είδα τη μητέρα μου να της κάνει κεφαλοκλείδωμα και να της χώνει το κουτάλι με το αυγό στο στόμα.... Πόνεσε η ψυχή μου...

Aθηνα μου δεν ξερεις ποσες φορες σε σκεφτομαι....

Κ σενα κ τη Λαμπρινη...Καθε φορα που δεν τρωει σκεφτομαι τα δικα σας κοριτσακια κ

καπως ξεαγχωνομαι...!(με την ευκαιρια..Με το καλο να φερεις στον κοσμο κ την τριτη κουκλιτσα!)

Kadath απλως σου ειπα την εμπειρια μου!Το παιδι μου ηταν απο τα μωρα που εδειχνε πως ειναι

πανετοιμη να φαει πολυ νωρις κ ομως ακομα παιδευομαι!

Ηθελα να πω οτι τα "σημαδια" δεν ειναι κ "νομος"...Κ φυσικα θα ακολουθησεις το ενστικτο σου!

Ελπιζω να μην παρεξηγησες! :)

Kadath απλως σου ειπα την εμπειρια μου!Το παιδι μου ηταν απο τα μωρα που εδειχνε πως ειναι

πανετοιμη να φαει πολυ νωρις κ ομως ακομα παιδευομαι!

Ηθελα να πω οτι τα "σημαδια" δεν ειναι κ "νομος"...Κ φυσικα θα ακολουθησεις το ενστικτο σου!

Ελπιζω να μην παρεξηγησες! :)

Όχι καλέ, τι να παρεξηγήσω; Ίσα ίσα που η κάθε εμπειρία είναι πολύ χρήσιμη.

Εγώ προσωπικά δεν βιάζομαι καθόλου να της δώσω στερεές. Το μόνο που με απασχολεί είναι αν η ίδια είναι έτοιμη και θέλει, να ανταποκριθώ έγκαιρα σε αυτή της την ανάγκη.

Θεωρητικά οταν το μωρο δειχνει μεγαλο ενδιαφερον για τις στερεες , ειναι ετοιμο να ξεκινησει . Τα περισσοτερα μωρα απο μικρη ηλικια (μετα τον 4ο) δειχνουν ενδιαφέρον για αυτο που τρωει η μαμα παρα για ενα παιχνιδι. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ετοιμα να φανε . Αυριο μεθαυριο θα δειχνει περισσοτερο ενδιαφέρον πχ για τις μπρίζες παρα για ενα παιχνιδι . Ή να το πω καλυτερα για σοκολάτα (βαλε οτιδηποτε "απαγορευμενο" ) παρα για φρουτο ;)

Η Χριστιάννα μου εδειχνε τρελο ενδιαφερον για το φαγητο . Νομιζα οτι θα φαει πολυ ευκολα και οτι ηταν ετοιμη απο καιρο . Στους 5,5 μηνες ενεδωσα , ετρωγα μια μερα αχλάδι και της εδωσα να γλυψει λιγο γιατι λαχταρουσε τοσο πολυ . Δαγκωσε μια μικρη μπουκιτσα με τα 2 κατω δοντακια της και εδειχνε ευχαριστημένη . Τους επομενους 10 μηνες ζητημα ειναι αν εφαγε 1 κιλο φρουτα και ενα σπιρτοκουτο κρεας . Ξεκινησε να τρωει 15 μηνων , εντελως μονη της (παντα μονη της ετρωγε δεν ξερω πως ειναι να ταιζεις μωρο εκτος απο το θηλασμο) με κουτάλι .

Και εγώ ελάχιστες φορές τάισα τη μικρή. Από 16 μηνών έτρωγε μόνη της, είτε με κουτάλι, είτε με τα χέρια, αλλά κανονική τροφή σε μικρά κομματάκια. Ακόμα και μπροζόλες!!!

Πλέον δεν ασχολούμαι με το αν θα φάει ή όχι. Αν δεν θέλει, δεν παθαίνει τίποτα. Έχει μάθει και ανοίγει το ψυγείο και παίρνει γιαούρτια ή γάλα αν πεινάει. Εκεί το καταλαβαίνω και της δίνω να φάει. Είναι μέρες που τρώει λίγο και άλλες που κατεβάζει ποσότητες.

Ρε κορίτσια ευτυχώς που έχουμε το μαμυ γιατί μιλάμε για μαύρα μεσάνυχτα είχα στο θέμα του φαγητού. Και εμένα η παιδίατρος μου είπε ότι από 5,5 μηνών θα ξεκινήσουμε το ρυζάλευρο. Τώρα που ε΄χω ενημερωθεί θα ξανακάνω μια συζήτηση μαζί της. Και να φανταστείτε ότι είναι υπέρμαχος του θηλασμού γιατί και αυτή θ΄ηλασε και τα 2 παιδιά της. Και βέβαια έχω και τη μαμά μου που με πρήζει κάθε τρεις και λίγο ότι δε χορταίνει το μωρό και γι' αυτό ξυπνάει τα βράδυα. Αλλά την γράφω και τελειώνει εκεί το θέμα.

Α! Έίναι σωστό που κάθε φορά που ξυπνάει το βράδυ τον βάζω στο στήθος. Μπορεί να τλύχει και 2 φορές μέσα στη νύχτα

κοριτσια μου με αγχωνει πολυ αυτο το θέμα ειμαστε στον 5ο μηνα και φυσικα θηλαζουμε αποκλειαστικα αλλα δεν εχω ενημερωση σχετικα ! θελω τα φωτα σας με την παιδιατρο δεν μιλησαμε ακομα μονο στην αρχη μ ειχε πει οτι ειναι υπερ μεχρι 6 μηνων αποκλειστικα μετα? δεν θελω να μου κοπει το γαλατακι μου!

κοριτσια μου με αγχωνει πολυ αυτο το θέμα ειμαστε στον 5ο μηνα και φυσικα θηλαζουμε αποκλειαστικα αλλα δεν εχω ενημερωση σχετικα ! θελω τα φωτα σας με την παιδιατρο δεν μιλησαμε ακομα μονο στην αρχη μ ειχε πει οτι ειναι υπερ μεχρι 6 μηνων αποκλειστικα μετα? δεν θελω να μου κοπει το γαλατακι μου!

Θα σου απαντήσουν οι πιο έμπειρες, αλλά να σου πω τι έχω καταλάβει εγώ, κι αν κάνω λάθος κορίτσια διορθώστε με. Μέχρι να κλείσει τον 1ο χρόνο οι στερεές είναι συμπληρωματικές και δεν αντικαθιστούν γεύματα θηλασμού. Δηλαδή όταν θα της δώσεις για κολατσιό το φρουτάκι της, πρώτα θα τη θηλάσεις και μετά θα της δώσεις το φρούτο.Ή έστω θα τη θηλάσεις αμέσως μετά αν όχι πριν. Αυτό θα γίνεται σε κάθε γεύμα στερεών τροφών. Εκτός αν λείπεις και την κρατάει κάποιος άλλος, οπότε αντί για γάλα από θήλαστρο μπορεί να φάει το γεύμα των στερεών και να θηλάσει όταν γυρίσεις. Κοινώς συνεχίζεις να θηλάζεις κανονικά, whenever wherever.

Εγώ τελικά μίλησα με το γιατρό, θα περιμένω να κλείσει και τον 6ο μήνα και μετά θα ξεκινήσουμε. Το ρυζάλευρο αποκλείστηκε, θα αρχίσουμε με φρούτα, θα μπουν δημητριακά αργότερα, κατά τον 7ο μήνα, προσωπικά λέω για βρώμη. Για να δούμε, θα χει δοντάκια μέχρι τότε; Ήδη αρχίζουν να σκάνε δύο!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...