Μετάβαση σε περιεχόμενο

το μωρακι μου εχασε βαρος με το θηλασμο ....


Recommended Posts

καλησπερα ...θα ηθελα την βοηθεια σας ...

γεννησα το μωρακι μου 2 Σεπτεμβρη ...

θηλαζω αποκλειστικα περιπου μια εβδομαδα..

ο μπεμπης γεννηθηκε 3790 Kg ( Μεγαααααλος!)

απο το νοσοκομειο τον πηραμε 3570 gk

Και σημερα που τον ζυγισαμε ηταν 3510

η παιδιατρος μου ειπε να βγαζω το γαλα μου με θηλαστρο

για να παρει βαρος ...γιατι λεει εχασε πολυ ....αλλα εγω θελω να θηλασω ..

δεν υπαρχει καμια αλλη λυση ?????? :cry: :cry: :cry:

τελος να σας γραψω οτι εβγαλα γαλα με το θηλαστρο

100 Ml για να τον ταισω το βαρδυ ..μαλλον εχω γαλα ...

το μωρο ομως το τραβαει ????? :?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει το μωρακι σου :)

Το βαρος που εχασε το μωρο ειναι μεσα στα φυσιολογικα πλαισια . Αυτο που πρεπει να κανεις καθημερινα ειναι να μετράς τις πανες του μωρου , οι οποιες πρεπει να ειναι 7 με τσισα και 3-4 με κακακια . Ασε το καθημερινο ζυγισμα δεν θα βγαλεις ασφαλη αποτελεσματα .

Το μωρο πιανει σωστα το στηθος ? Πως θηλάζει ? Αλλαζεις στηθος κατα τη διαρκεια του θηλασμου ? Ποσα γευματα κανει την ημερα ? Τη νυχτα ξυπναει ?

Αν και σιγουρα το θηλαστρο που αντλησες ήταν ακατάλληλο , ειδες και μονη σου οτι γαλα εχεις ! Οποτε το μονο που εχεις να κανεις ειναι να βαζεις το μωρο ΣΩΣΤΑ και ΣΥΧΝΑ στο στηθος .

Θηλαστρο δεν θα χρησιμοποιησεις ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αυτο που εχεις και γενικα κανενα γιατι δεν το χρειαζεσαι . Η παιδιατρος ειναι παντελως ασχετη !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου ειπε να βγαζεις γαλα με το θηλαστρο..και να δοσεις φορμουλα...επιτυχημενη συνταγη...για αποθηλασμο!!!

Ασε το θηλαστρο στην ακρη..εξαφανησε το απο το οπτικο σου πεδιο...

ενα θα σου πω..αμα καταφερες να βγαλεις με θηλαστρο 100 γραμμ τωρα..το μωρο σου με σωστη τοποθετηση μπορει να τραφηξει πολλαπλασια ποσοτητα.

Οποια μαμα που εχει θηλασει επιτυχημενα και να ρωτησεις θα σου πει οτι υπηρχαν διαστηματα- οταν το μωρο ειχε αλματα αναπτυξης, οταν προσπαθουσε να αυξησει η να εδρεωσει γαλουχια- οτι θηλαζαν εως και 20 ωρες το 24ωρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σας ευχαριστω παρα πολυ κοριτσια μου για τις συμβουλες σας.. :)

θελω σαν τρελη να θηλασω αλλα φοβαμαι επειδη το μωρακι μου εχασε βαρος ... δεν θελω να του κανω κακο απο τον εγωισμο μου ...

θηλαζα ανα δυωρο για μια ωρα περιπου (στην αρχη το θηλαζα οποτε πεινουσε και εκλαιγε,αλλα εφτασαν στιγμες που ηταν δυομιση ωρες στο στηθος )..

το μωρακι πιανει σωστα το στηθος αλλα δεν ξερω ποσο γαλα πινει... :roll::roll:

επισης να σας γραψω οτι στην αρχη μου πληγωσε το στηθος ..και τωρα εχω πληγες στην θηλη...

για το θηλαστο το γνωριζω οτι σταματει το γαλα ..αλλα τι να κανω ...???

δεν θελω να χασει αλλο βαρος ... :cry::cry::cry::cry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπον καταρχας ηρεμησε..αμα θελεις πολυ να θηλασεις , θα θηλασεις

Επισης δεν θα παθει τιποτα το μωρο σου αμα παρει συμπληρωμα.

Να μετρας πανες, εαν βρεχει 7-8 με τσιασακια και 3-4 με κακακια παιρνει ικανοποιητικη ποσοτητα γαλακτος

Οι πληγες σου πληγωθηκαν στην αρχη λογω κακης στασης θηλασμου...αλλα ισως και λογω θηλαστρου- μερικες φορες το θηλαστρο μπορει να πληγωσει τις θηλεσ

Θα σε βοηθησει πολυ ο ξαπλωτος θηλασμος δοκιμασε τον.

Στην ηλικια που ειστε το να θηλασεις επι μια αλλα και μιαμισω ωρα ειναι επισης φυσιολογικο και λογικο...

θα δεις βελτιωση ως προς τον χρονο κοντα στο διμηνο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα!Να σου ζησει τι μωρουδελι σου!!!!

Τις πρωτες 10 μερες της ζωης του,ενα βρεφουλι μπορει να χασει 8-10% του βαρους γεννησης του!

Αυτο θεωρειται φυσιολογικο!

Κανε οτι σου λενε τα κοριτσια κ ολα θα πανε μια χαρα!

Καλους κ ανεμποδιστους θηλασμους σου ευχομαι!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι ο δικός μου είχε χάσει από το νοσοκομείο τις πρώτες 10 μέρες. Δεν κατάλαβα καθόλου τη λογική να βγάλεις με θήλαστρο για να πάρει βάρος!!! Δηλαδή αν βγάζεις με το θήλαστρο θα βγάλεις περισσότερο;; Νομιζω ότι είναι νωρίς να δεις αν χάνει βάρος λόγω του γάλακτός σου. Συνέχισε το θηλασμό και μέτρα πάνες όπως σου έιπαν τα κορίτσια. Αν θες πάρε ζυγαριά να δεις αν παίρνει βάρος αν και μάλλον θα σε αγχώσει. Καλή επιτυχία!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βασω μου,καταρχας να σου ζησει ο μπεμπης σου!!!!!!!!!!!!! :D να ειναι παντα γερος κι ευτυχισμενος!!!!!!!!!!!!! :)

λοιπον,πιστευω οτι αν ακολουθησεις τις συμβουλες των κοριτσιων δε θα εχεις προβλημα!!!!!!ευχομαι την επομενη φορα να εχει παρει πολυυυυυυυυυυυ βαρος!!!!!!!!! ;) μετρα πανες και ολα θα πανε καλα!!!!!!!!!!!!! ;)

πολλα φιλακια σε σενα και τον μπεμπουλη σου!!!!!!!! 8-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:o:o:o βασούλα μουυυυυυυυυυ.....γέννησες αγαπη μου? Ετσι όπως άλλαξε τ o μαμυ εχω χασει πολλά επεισόδια ,δυσκολευομαι να το παρακολουθήσω κ δεν ειδα αν το ανακοίνωσες κάπου. Να σου ζήσει ο μπεμπούλης κ συντομα να προσαρμοστείτε στην νεα σας ζωούλα!!! τωρα για τον θηλασμό μαλλον σε λιγους μηνες θα χρειαστώ εγω η ασχετη τις συμβουλές σου :lol::lol: φιλουθκιαα
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Wendy να σου ζήσει!

Δεν έχω να προσθέσω κάτι στις συμβουλές που σου έδωσαν τα κορίτσια...

Ήθελα μόνο να σου πω ότι δεν είναι καθόλου εγωιστικό να θες να θηλάσεις το παιδί σου! Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται το μωράκι σου και καλά κάνεις και το παλεύεις όσο μπορείς! Αυτό περιμένει κι αυτό από σένα. Θέλει κι αυτό να θηλάσει!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βασούλα αν και σου το ξαναείπα σου το λέω κι από εδώ!!!

Πάλεψε το αγάπη μου. πέρασα κι εγώ τα ίδια και χειρότερα, εμένα μέχρι και στο νοσοκομείο μπήκε επειδή αφυδατώθηκε και ανέβασε ίκτερο! για 1 εβδομάδα δεν είχα ούτε σταγόνα γάλα,η παιδίατρος όμως (όπως και τα κορίτσια εδώ) μου είπανε να την βάζω συνέχεια στο στήθος και έτσι έκανα. τώρα πλέον καταλάβαίνω ότι γεμίζει πάλι το στήθος μου με γαλατάκι !!! ;);)

Επίσης πρόσεχε την στάση του μωρού όταν θηλάζει,πολύ σημαντικό αυτό!!!

Το μόνο πρόβλημα που έχω εγώ τώρα είναι ότι δεν μου κάνει πολλές φορές κακάκια και δεν ξέρω γιατί. της δίνω και ξένο γάλα, προς το παρόν προσπαθώ να ελαττώσω τα γεύματα του ξένου γάλακτος και να τα αντικαταστήσω με τον θηλασμό!!εδώ και 3 μέρες μου κάνει μόνο μία φορά κακά και περίπου 7 τσισάκια!!! τρώει αρκετά όμως,πέρα από τον θηλασμό τρώει περίπου 400/450 γρ. ξένο γάλα.

γιατί δεν κάνει όμως κακάκια???? :?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Crazy mammy ενημερωσε τον παιδιατρο σου να σου αντικαταστησει το γαλα που δινεις εαν χρειαζετε.

Δεν ξερω ποσες φορες πρεπει να κανουν κακα μωρα που κανουν μεικτη διατροφη..ισως και να ειναι ΟΚ το μια φορα την ημερα...ξερω μονο πως αμα θηλαζες αποκλειστικα αμα σου εκανε κακα μια φορα την ευδομαδα θα ηταν παλη ΟΚ.

Γεννιακ να ξερεις πως μωρα που πινουν σκονη- και ο δικςο σου πινει αρκετουτσικι- τεινουν να εμφανιζουν δυσκοιλιοτητα, ενδεχομενος να χρειαστει να αλλαξετε γαλα..λεω ενδεχομενος γιατι πραγματικα δεν ξερω..μπορει να ειναι και φυσιολογικο, ρωτα τον γιατρο σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
    • Ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα συναισθηματα. Ολοι αισθανομαστε καπως οταν ανακαλυπτουμε οτι υπαρχει καποιο θεμα. Προσωπικα περασα δυσκολα αλλα το πιο σημαντικο ηταν να στηριξω τον συζυγο ωστε να μην νιωσει ουτε στιγμη ασχημα. Ολοι θελουν τον χρονο τους. Τωρα για τις θεραπειες θα συμφωνησω με την κοπελα παραπανω που σου εγραψε να δωσεις το τριμηνο να δειτε πως θα παει αλλα παραλληλα μπορεις να δεις τα χαρτια που χρειαζεται να συγκεντρωσεις για να περασεις απο επιτροπη εξωσωματικης γιατι θα χασεις κι εκει αρκετο χρονο αν χρειαστει τελικα να το κανεις. Εμεις καταφυγαμε σε αυτην την επιλογη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειδαμε μια μικρη βελτιωση με τη θεραπεια αλλα οχι κατι θεαματικο ωστε να μας δινει σοβαρες πιθανοτητες να συλλαβω κανονικα. Βεβαια ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος οποτε ποτε δεν ξερεις. Παντως οπως γραφτηκε με την εξωσωματικη παρακαμπτονται αυτες οι δυσκολιες με το σπερμα οποτε στο τελος θα πανε ολα καλα και θα πετυχετε τον στοχο σας. Ευχομαι κοριτσι μου το καλυτερο να εχετε δυναμη και να αποκτησετε το θαυματακι σας!
    • Εχω παρει εγω, σιγουρα χρειαζεται για μεγαλες αποστασεις , τωρα αν εισαι κοντα στο μαιευτηριο δεν εγινε και κατι λογικα θα βαλεις τη ζωνη και θα εισαι οκ...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...