Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα!!Είχα κάνει ερώτηση για τις πράσινες κενώσεις και τώρα θέλω να ρωτήσω το εξής. Επειδή μου είπατε στήθος - γεύμα κάθε φορά, θα καταλάβω ότι ο μαστός άδειασε επειδή θα τον αφήσει το μωρό και θα το πα΄ρει ο ύπνος; Να τον πιέσω να του δώσω και από το άλλο στήθος;

Και δεύτερον ο μπέμπης άλλοτε ξυπνά τα βράδια και άλλες μέρες όχι, εντωμεταξεί το στήθος παθαίνει ντουβρουτζά γιατί τα βρα΄δυα που κοιμάται σερί, ξυπνάω με πρισμένο στήθος και κανά δυό γρομπαλάκια. Τι να κάνω για να μην ξαναπάθω καμιά μαστίτιδα;

Δημοσίευση

Καση ποσο ειναι το μωρακι θυμησε μου;;;;

Ποσες πανες βρεχει;;

πως παει απο βαρος;;

αν μπορεις γραψε τις ζυγησεις αναλυτικα και θα σου πει η Λαλα.

Εαν ειναι πανω απο 2 μηνων και βρεχει ικανοποιητικο αριθμο πανασ και παιρνει ικανοποιητικο βαρος δεν ξρειαζετε να το ξυπνασ την νυχτα.

Η παραγωγη σου θα ρυθμηστει σηγα σηγα.

Το μονο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να ξυπνας εσυ την νυχτα κανα δυο φορες και να βγαζεις λιγο γαλα με το χερι για να μην πριζετε και σουτ κανει γρομπαλακια

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

οι πράσινες κενώσεις συνήθως υπονοούν ότι κάτι ίσως που έφαγες να ενόχλησε τα εντεράκια του μωρού.προσπάθησε να ελέγχεις τη διατροφή σου ώστε έτσι να μπορείς να εντοπίζεις τι είναι αυτό που το προκαλεί - το μωρό μου έκανε πολύ πράσινα κακάκια όταν έτρωγα βερύκοκα, συμβουλή απέφυγε τα φρούτα με χνούδι. συνήθως ταίζεις το μωρό μόνο από ένα μαστό? εάν ναι τότε έχεις ρυθμιστεί ώστε το μωρό να χορταίνει μόνο με τον ένα μαστό. εμείς μέχρι και σήμερα που είναι το μωρό 5 μηνών και κάτι μόνο ένα μαστό τη φορά δίνουμε. για να αποσυμφωρήσεις το στήθος σου όταν είναι πρισμένο αρκούν λίγες σταγόνες που θα αντλήσεις με ένα θήλαστρο είτε απλά με το χέρι, το ζεστό ντούζ ή ζεστές κομπρέσες θα σε βοηθήσουν να "βγάλεις" πιο εύκολα το γάλα. κάθε φορά που νιώθεις πόνο, πρίξημο στο στήθος και "γρομπαλάκια" να βγάζεις γάλα ή εάν είναι ώρα να φάει το μωρό θήλασε. επίσης ένα μωρό που έχει μάθει να θηλάζει μπορεί να αδειάσει το στήθος σε λίγα λεπτά - κάτω από δέκα. θα καταλαβαίνεις πότε τρώει και πότε απλά πιπιλίζει όταν παρακολουθείς που καταπίνει. ίσως να καταλαβαίνει και την ροή του γάλακτος στο στήθος σου. εγώ το καταλαβαίνω όταν ακουμπώ το δάκτυλο μου απαλά πάνω από τη θηλή όταν θηλάζουμε και νιώθω να κινείται το γάλα σαν σε μικροσκοπικές σωληνώσεις :)

Δημοσίευση

επισης οι πρασινες κενωσεις σημαινουν και υπερπαραγωγη.οτι δηλαδη το μωρο πινει το ελαφρυ γαλα χωρις τα πολλα λιπαρα.γιαυτο πρεπει να δινεις το ιδιο στηθος 2 φορες κατα τη διαρκεια της μερας.ελεγξε το κ ρωτα κ τον παιδιατρο...

Δημοσίευση
επισης οι πρασινες κενωσεις σημαινουν και υπερπαραγωγη.οτι δηλαδη το μωρο πινει το ελαφρυ γαλα χωρις τα πολλα λιπαρα.γιαυτο πρεπει να δινεις το ιδιο στηθος 2 φορες κατα τη διαρκεια της μερας.ελεγξε το κ ρωτα κ τον παιδιατρο...

Αυτό με τον παιδίατρο, μακάρι, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει...Κι εμένα έκανε πράσινα κακάκια και το είπα στον παιδίατρο, η απάντηση του ήταν "Α δεν είναι τίποτα, το παιδάκι έκανε κολικούς" (σημειωτέον το μωράκι δεν έκλαψε ούτε μια φορά για κολικό). Φυσικά η πραγματική αιτία ήταν η υπερπαραγωγή, και άρχισα να δίνω το ίδιο στήθος, για 6 ώρες. Μέσα σε 2 μέρες η παραγωγή μου άρχισε να ρυθμίζεται καλύτερα και τα πράσινα κακάκια εξαφανίστηκαν!

Να 'ναι καλά τα κοριτσια εδώ που βοηθάνε γιατί από τους παιδιάτρους έχω απογοητευτεί.

Δημοσίευση
vaster μου μήπως επειδή ρουφάει λαίμαργα τρέχει πολύ το γάλα και πνίγετε και του προκαλείτε εκνευρισμός? :roll: ή επειδή έχει κάποιο άλλο ζόρι εκείνη την ώρα πχ έχει καταπιεί πολύ αέρα.

μαρακι μακαρι να ηξερα...αλλα το κανει συχνα και εκνευριζομαστε και οι δυο...στην αρχη νομιζα πως δεν εχω γαλα,αλλα μετα ειδα πως οταν το αφηνει το γαλα πεταγετε πανω στο προσωπο του και παντου,σαν συντριβανι!τι να τον κανω δεν ξερω..

Δημοσίευση

μαρακι μακαρι να ηξερα...αλλα το κανει συχνα και εκνευριζομαστε και οι δυο...στην αρχη νομιζα πως δεν εχω γαλα,αλλα μετα ειδα πως οταν το αφηνει το γαλα πεταγετε πανω στο προσωπο του και παντου,σαν συντριβανι!τι να τον κανω δεν ξερω..

επειδή το κάνει και εμένα κάποιες φορές σε αυτά τα συμπεράσματα έχω καταλήξει και επίσης το κάνει και όταν την ξαναβάλω να φάει και δεν θέλει. και εμένα πιτσιλιέται στα μουτράκια :lol::lol:

Δημοσίευση

κ τα δικα μου το εκαναν.μαλλον επειδη απο το στηθος δυσκολευεται να ρουφιξει κ πειναει πολυ εκεινη την ωρα γιαυτο κλαινε.δοκιμασε να αλλαξεις σταση οταν το κανει.συνηθως οταν εισαι ξαπλωμενη ειναι πιο ευκολο για το μωρο

Δημοσίευση

Το πάθαινα και εγώ αυτό και την έπνιγα. Χαμός γινόταν. Μου άφηνε το στήθος και εγώ λέρωνα τα πάντα γύρω μου. Σιγά σιγά έμαθε και έπινε το γαλατάκι της σε 3 λεπτά. Εγώ γέμιζα κανάτα με τόσο γάλα!

Στην αρχή όμως μου είχαν πει να γέρνω λίγο προς τα πίσω για να μειώνω την ένταση ή πριν τον θηλασμό να βγάζω λίγο γάλα μέχρι να περάσει το τσουνάμι γάλακτος και μετά να βάζω το παιδί στο στήθος. Τελικά αυτό συνεχίστηκε για ένα χρόνο. Το στήθος μου δεν άλλαξε συνήθεια, εμείς προσαρμοστήκαμε!!!! :lol:

Δημοσίευση
να ρωτησω κατι ασχετο...γιατι ενω θηλαζει σταματαει και κλαιει;;;;;και το κανει συνεχεια ενω ρουφαει με ορεξη...με γεματο στομα κλαιει

Γιατι εχεις εντονο let down και πνιγεται με το γαλα . Προσπαθησε πριν θηλάσεις να βγαλεις λιγο με το χερι σου ή να αλλαξεις θεση θηλασμου . Κρατα το μωρο λιγο πιο ψηλά στο στηθος και γυρε πισω στην καρεκλα (ή οπου θηλάζεις) . Επισης ο ξαπλωτος θηλασμος βοηθάει (ξεκουραζεσαι και συ ) .

Δημοσίευση
ευχαριστω και παλι :oops: ,ξαπλωμενη δεν ξερω αλλα δεν τα καταφερνω καθολου....αχ!πολυ αγχος με τον θηλασμο...νιωθω αχρηστη εντελως :(

Μα τι ειναι αυτα που λες τωρα ? Ακου αχρηστη !

Καμια μας δεν ηξερε , ολες ειχαμε αγχος , μικρα προβληματακια ή μεγαλυτερα , κουραση και ολα τα φυσιολογικα που εχουν ΟΛΕΣ οι μαμαδες του κοσμου . Γιαυτο ειμαστε εδω , για να υποστηριζουμε η μια την αλλη , να βοηθάμε και να ακουμε .

Αν δεν μπορεις ξαπλωμενη , ουτε εγω μπορουσα τον πρωτο καιρο μετα τον 4ο ξεκινησα να θηλαζω ξαπλωμενη , θα κανεις τα υπολοιπα που ειπαμε . Γυρε λιγο πισω το σωμα σου , χωρις ομως να τραβιέσαι απο το μωρο γιατι θα πληγωθεις , σηκωσε και το μωρο λιγο πιο ψηλά και ολα θα πανε καλα ! Αν εχεις χρονο , πριν θηλάσεις βγαζεις λιγο με το χερι .

Δημοσίευση

βρε μηπως εγω στο πρωτο ειχα ιδεα? :shock: απολυτως στραβαδι ημουν κ δεν ηξερα κ σχεδον καθολου γερμανικα τοτε κ αντε συνενοηθω με την συμβουλο :shock: στο δευτερο κατι παραπανω ηξερα αλλα ουτε εκει τα καταφερα καλα..τωρα στο τριτο ξερω πολλα περισσοτερα κ πιστευω οτι θα καταφερω να θηλασω τουλαχιστον ενα εξαμηνο.αν γινεται κ παραπανω δεν εχω προβλημα αλλα κ με το 6μηνο θα ειμαι ευχαριστημενη

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα και πάλι!Όταν έβαλα την ερώτηση έκλεισε το μαμυ για ανανέωση και μετά δεν μπόρεσα να μπω γιατί δε με άφηνε εύκολα ο μπεμπάκος. Σήμερα κλείσαμε τον 3 μήνα και χθες που ζυγίστηκε ήταν 6590.Συνεχίζω το στήθος - γεύμα αλλά έχει κανά 2 ημέρες και θέλει κάθε μια ώρα να μπαίνει στο στήθος και εκεί που είχε φτιάξει ο βραδυνός του ύπνος και κοιμόταν από τις 9 μέχρι τις 5, θήλαζε και μετά ξανακοιμόταν τώρα πάλι ξυπνα στις 3, στις 4 κλπ. Πρόκειται για αναπτυξιακό άλμα ή πρέπει να τρώω λίγο πιο πλούσιες σε θερμίδες τροφές ώστε το γάλα μου να τον χορταίνει καλύτερα;Συνήθως τρώω 2 φέτες με βιτάμ και μαρμελάδα για πρωινό και χαμομήλι, ενδιάμεσα αυγό με ψωμι και λίγη φέτα και ένα φρούτο, το μεσημεριανό μου και ένα τοστ το βράδυ.

Πώς σας φαίνεται σαν διατροφή θηλαζουσας μαμάς;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...