Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσάκια μου καλησπέρα!! Είχαμε πάει για περπάτημα και πριν απο καμιά ώρα επιστρέψαμε...αντε να δούμε αν θα κατέβει καθόλου το μωρό....

Τελείωσα και το σιδέρωμα και επιτέλους τώρα ξεκούραση...

Eri σας εύχομαι να είστε πάντα ευτυχισμένοι και να ζήσετε χρυσή και πλατινένια επέτειο...

Tελικά τι έκπληξη ετοίμασες?

Barbiera εμείς έχουμε αποφασίσει να τα δώσουμε σε δημόσια τράπεζα.....

Ανλου όταν μπορέσεις περιμένουμε να μας πεις τι κάνει το μωράκι σας...

  • Απαντήσεις 854
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Καλησπέρα!Πως είστε κορίτσια?Εγώ ανυπομονώ να γεννήσω,νομίζω ότι οι τελευταίες μέρες δεν περνάνε με τίποτα.Την Τρίτη έχουμε γιατρό να δούμε τι θα μας πει.

mamounaki να χαίρεσαι το παιδάκι σου!Καλή λοχεία να έχεις.

eri να ζήσετε και να είστε πάντα αγαπημένοι.Πες μας όταν μπορέσεις τι ετοίμασες!

Δημοσίευση

Κοριτσάκια τι κάνετε? Σήμερα μου έφερε ο αντρούλης μου το λαπτόπι του αλλά δεν βλέπω κίνηση! Λείπει και το μαμουνάκι που μας έβαζε σε μια σειρά! Άσε που κρατούσε και τις απουσίες!

Εμείς τώρα γυρίσαμε πήγαμε και φάγαμε κάτι ωραία παϊδάκια! Ο αντρούλης μου τάραξε το τζατζίκι και δε με βλέπω να κοιμάμαι από τις αναθυμιάσεις! :lol::lol::lol::lol:

Άντε να δούμε ποια είναι η επόμενη? Ποια είναι η τυχερή? :-ss:-?

Σταγόνα που είσαι? Μου φαίνεται ότι σήμερα δεν σε είδα να δηλώνεις παρούσα! Τι γίνεται μήπως είχαμε κανένα απρόοπτο?

Τζιτζικάκι άντε και εσύ κοντεύεις! ;)

Λετίσια έχεις πάρει το δοχείο συλλογής των βλαστοκυττάρων?

Δημοσίευση

Kαλημέρα και πάλι σε όλες!!

Βαrbiera την πήραμε την τσάντα για τα βλαστοκύτταρα...

Εσείς τελικά σε ποια τράπεζα αποφασίσατε να τα δώσετε? Τα υπόλοιπα κορίτσια?

Εν τω μεταξύ δεν βρίσκω την λίστα με το ποιες κοπέλες γεννάνε που....

Δημοσίευση

Καλημερούδια!!!

Πράγματι η κίνηση εδώ έχει μειωθεί δραματικά!!

Barbiepa μου την Πέμπτη έχω γιατρό και δεν είμαι από Αθήνα αλλά από Θεσσαλονίκη. Τώρα μένουμε επαρχία οπότε αδύνατον να βρεθούμε στο μαιευτήριο :roll::roll:

Ρε κορίτσια παρότι εμείς τα έχουμε τα κιλάκια μας (περίπου 3200 πριν 5 μέρες) ακόμα καμία ένδειξη για τοκετό παρότι αισθάνομαι πιεσούλες χαμηλά. Τι θα γίνει; Λέτε να μη θελήσει καθόλου να βγει;; Πότε να έρθει η Πέμπτη;;

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!ΛΕΝΙΤΣΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΒΟΛΕΥΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙΟ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥ!ΕΜΕΙΣ ΕΧΘΕΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ,ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΣΜΟ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΗΠΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ!ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΚΙ ΕΛΕΓΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ!Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!

Δημοσίευση

Λενίτσα και εμένα ο μπέμπης πριν 4 μέρες ήταν 3240gr.

Και να σκεφτείς ότι εσύ γεννάς πριν απο εμένα.

Ο γιατρός μας είπε ότι είναι παχουλός βεβαια λέει δεν θα πάρει πολύ ακόμη, μέχρι 3600γρ θα φτάσει λέει αυτόν τον μηνα. Βέβαια έχω τις αμφιβολίες μου.... Εσάς τι σας είπε?

Δημοσίευση
Λενίτσα και εμένα ο μπέμπης πριν 4 μέρες ήταν 3240gr.

Και να σκεφτείς ότι εσύ γεννάς πριν απο εμένα.

Ο γιατρός μας είπε ότι είναι παχουλός βεβαια λέει δεν θα πάρει πολύ ακόμη, μέχρι 3600γρ θα φτάσει λέει αυτόν τον μηνα. Βέβαια έχω τις αμφιβολίες μου.... Εσάς τι σας είπε?

Πάνω κάτω τα ίδια απλά έχουμε έναν λόγο παραπάνω να καταλήξουμε σε καισαρική λόγω εξωσωματικής. Ωστόσο δεν προγραμματίσαμε ακόμα τίποτα. Την Πέμπτη φαντάζομαι θα ξέρω ακριβώς τι θα γίνει... :shock::shock:

Δημοσίευση

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!

ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ!!!ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΣΠΙΤΙ (60 Τ.Μ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΑΝ!! :shock::shock::shock: ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΥΤΣΙΚΟ..ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ..

ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ. ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ. ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ.. :?:?

ΜΑΜΟΥΝΑΚΙ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.... ΚΑΛΟΤΥΧΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΣΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...

ΕΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΤΕ!!!ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ!!!ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ..

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ :shock::shock: ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ!!ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...

Δημοσίευση

geia sas koritsia kai kalo apogeuma simera pigame giatrouli mas eipe oti ola einai kala ton ida kai pili aisiodo3o :D to koritsaki mas pige 2600 kai einai me to kefalaki pros ta kato kai elpizo etsi na paraminni :roll

perasame asximo vradi xthes kimithikame stis 1 kai 3ipnisa stis 3 kai den elege na klisi to mati telika kimithika 3ana 8-10 :shock:

aaaaaa ton rotisa 3ana gia to pote pianoume ton mina mas kai mou eipe stis 36 evdomades

Δημοσίευση

Κοριτσάκια καλησπέρα!

Τι κάνετε? Εγώ τρώω παγωτάκι! Δεν ξέρω τι έχω πάθει με τα γλυκά τώρα τελευταία! Θέλω κάθε απόγευμα το γλυκάκι μου!

Μίρια μια χαρά το μωράκι σου! Εμένα ρε κορίτσια θα βγει μινιατούρα η ζουζού μου!

Έρη μου πως τα περάσατε? Τι κάνατε τελικά?

Λενίτσα άντε με το καλό να σου πει την Πέμπτη γεννάς αύριο!!! :D

Μαρυλού τι έκθεση ήταν αυτή? Πωπω σαντουίτς με λουκάνικο ε? Μιαμ μιαμ!

Εμείς θα κρατήσουμε το ομφαλοπλακουντικό αίμα και τον ομφάλιο λώρο στο Steam Health όπου ανήκει στον όμιλο Υγεία! Βέβαια θα μας στοιχίσει 1.800 αλλά δεν πειράζει στο δεύτερο θα τα δωρίσουμε και εμείς!

Δημοσίευση

Κορίτσια η Σταγόνα που χάθηκε? Λέτε να έχει μπλέξει απλά με τα διαβάσματα των παιδιών ή κάτι άλλο έτυχε? Είχε πει ότι ξεκίνησε χάπια γιατί είχε κάποιες συσπάσεις!

Ποια άλλη δεν έχει δηλώσει παρούσα?

Δημοσίευση

Καλησπέρα!Τι κάνετε κοριτσάκια?Εμείς καθαρίσαμε όλο το σπίτι σήμερα και κουράστηκα.Τουλάχιστον όμως ξέρω ότι είναι όλα έτοιμα και μου έφυγε ένα βάρος.Αύριο το μεσημέρι έχουμε ραντεβού με τον γιατρό μας και ανυπομονώ.Πάντως περνάν οι μέρες και δεν την βλέπω να θέλει να βγει...Ουφ!!

Δημοσίευση

Tzitzikaki πως σε καταλαβαίνω! :((8-|

Κορίτσια καθόμουν και σκεφτόμουν βλέποντας τι γίνεται με τα φορτηγά που κλείνουν τους δρόμους! Αν μας σπάσουν τα νερά την ώρα που στους δρόμους επικρατεί ο πανικός λόγω των φορτηγών τι γίνεται? :-ss:-ss

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΙΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΜΠΑΡΜΠΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΟΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. :cry::cry::cry: ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΟ.ΣΤΙΣ 37 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥΛΑΡΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΦΑΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ANLOU ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 38 ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ Η ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΗ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥΛΑΡΩΣΕΙ Η ΜΗΤΡΑ ΜΟΥ :x:x Α!!ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ?ΤΗΣ ΕΙΠΑ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ?ΤΗΣ ΛΕΩ ΝΑΙ.Ε ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΔΩΚΙΜΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.ΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣ??ΜΟΥ ΛΕΤΕ??

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΜΟΥ ΕΓΩ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΚΥΟΣ!!!!

ΜΠΑΣΤΑΚΩΘΗΚΕ ΚΑΛΟΑΡΕΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΕΝΟ.

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ 2800.

Δημοσίευση

Κοριτσάκια να σας ρωτήσω κάτι,

ξέρετε όσες είστε στο ΙΚΑ αν υπάρχει εκτός των στανταρ επιδομάτων (κυοφορίας, τοκετού και λοχείας) και ένα επίδομα καισαρικής;; Το διάβασα σε ένα άλλο φόρουμ και δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει κ αυτό γιατί καμία υπάλληλος του ΙΚΑ δε μου το ανέφερε (τι περίεργο!!! :evil::evil: )

Αν το γνωρίζετε μήπως γνωρίζετε κ τα δικαιολογητικά;;;

Δημοσίευση

καλησπεεεεεεεεεεεεεεεεερα κοριτσακια!!!Δεν σας ξεχασα φιλεναδιτσες μου!!!!!Απλα στο νοσοκομειο τελικα δεν ειναι τοσο χαλαρα τα πραγματα...Εχεις φαει την ταλαιπωρια σου και εχεις και τους τοσους που ερχονται να σε δουν και να σου ευχηθουν και ταυτοχρονα φροντιζεις το μπεμπακι σου και προσπαθεις να βρεις χρονο για να κοιμηθεις...πολλες υποχρεωσεις!!!!!!Ευχαριστες μεν αλλα δεν σου αφηνουν ελευθερο χρονο!!!

Ερη μου να ειστε παντα ευτυχισμενοι και αγαπημενοι....γρηγορα με το μωρακι σας να συμπληρωθει η ευτυχια σας!!!!!!!!!

Βλεπω ολες βιαζεσται και με το δικιο σας ευχομαι λοιπον μεσα στην εβδομαδα να χουμε και αλλες γεννησουλες!!!!!Διαβασα ολα τα νεα σας και χαιρομαι που ειστε καλα!!!!!

Το μαμουνακι δεν το χω βρει ακομα, λογω του τρεξιματος δεν βρηκα τον χρονο...αλλα σημερα βρηκα μυνημα της και μου πε σε πιο δωματιο ειναι οποτε αυριο θα προσπαθησω να περασω απο κεινη πριν παρουμε εξιτηριο!!!!

Σταγονιτσα μου παρε τα χαπακια και ευχησου να γυρισει το μωρακι...και ολα θα πανε καλα!!!Στην τελικη μπαινεις με τεχνητους πονους.... αλλωστε και μενα τεχνητους μου βαλαν και ας σπασανε τα νερα!!!!Το σημαντηκοτερο ειναι να παρει το ιδανικο βαρος και να ειναι υγειεστατο!!!!

Οσο για την κυριουλα εχει δικιο η magykal...να δοκιμασει εκεινη και τα δυο να μας πει!!!!! :P:P:lol::lol::lol:

Barbie μου δεν φταιω εγω....η συνδεση του νοσοκομειου φταιει...με πεταξε εξω πριν και τσαντιστηκα :evil::evil: Αυτο που σου λεγα ηταν οτι οσο πιο ηρεμη παραμεινεις εκεινη την στιγμη και οσο πιο πολυ ακουσεις τον γιατρουλη σου τοτε ολα θα ειναι πιο ευκολα!!!Και ο τοκετος γρηγοροτερος...Μην αγχωθεις εκεινη την στιγμη...βαθιες ανασουλες!!!!!Και πες στην μπεμπα κατι...καθυστερησε!!!!!!

Και τελος οσον αφορα εμας ειμαστε ολοι καλα...ο μικρουλακος μου εκανε λιγο ικτερο οριακα γιατι ειχε ενα προβλημα με την γλωσιτσα του(χαληνο εκανε την επεμβασουλα και τωρα ειναι καλα) και δεν μπορουσε να φαει καλα τις πρωτες μερες αλλα πριν λιγο μας ενημερωσαν οτι εχει αρχισει και πεφτει η τιμη του ικτερου οποτε αυριο το πρωι θα φτιαξουμε τα χαρτια και θα παμε σπιτι μας!!!!

Το μονο προβλημα που αντιμετωπισαμε ειναι ο θηλασμος....ο μπεμπης δεν μπορουσε να θηλασει τις πρωτες μερες με το προβληματακι και η θηλη μου ειναι μικρη οποτε ο γιατρος μου δωσε χαπια να το κοψουμε... Δεν στεναχωρηθηκα ομως, ας πινει γαλατακι να μεγαλωσει και να ναι καλα...αυτο εχει σημασια!!!!!!

Λοιπον καλο βραδυ και ονειρα γλυκα σε ολες!!!!!!!!Αντε περιμενω να δω ποια θα ναι η επομενη,...

Δημοσίευση
Κοριτσάκια να σας ρωτήσω κάτι,

ξέρετε όσες είστε στο ΙΚΑ αν υπάρχει εκτός των στανταρ επιδομάτων (κυοφορίας, τοκετού και λοχείας) και ένα επίδομα καισαρικής;; Το διάβασα σε ένα άλλο φόρουμ και δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει κ αυτό γιατί καμία υπάλληλος του ΙΚΑ δε μου το ανέφερε (τι περίεργο!!! :evil::evil: )

Αν το γνωρίζετε μήπως γνωρίζετε κ τα δικαιολογητικά;;;

λενιτσα μου σημερα το μαθα και γω απο την αλλη κοπελα στο δωματιο...δεν χρειαζεσαι καποιο δικαιολογητικο....στο νοσοκομειο που θα γεννησεις οταν παρεις την ληξιαρχικη πραξη γεννησης του παιδιου θα σου δωσουν και το χαρτι της καισαρικης...θα τα υπογραψει ο γιατρουλης σου πριν το εξιτηριο και τα πας στο ικα μαζι με ταλλλα χαρτια!!!αυο ειναι ολο....αλλα μην περιμενεις να ναι μεγαλο το ποσο αυτο....ελπιζω να βοηθησα!!!!!Φιλακια πολλα

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ.ANLOU ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!!!ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΑΜΟΥΝΑΚΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ.ΣΤΑΓΟΝΑ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ!!!ΜΠΑΡΜΠΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ.ΣΕ ΕΓΚΥΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΞΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!ΑΛΛΕΛΟΥΙΑ!!!!!! :D:D

ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΔΩ?ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ??

Δημοσίευση

kalimera koritsia kai apo emena simera eixame proino 3ipnima ekana tis doulitses mou kai tora perimeno to synergio pou tha mou katharisi ta parathira to opoio me exei stisi kai misi ora :evil::evil: me ekneurizi afantasta na min einai tipikos o allos ta rantevou :o eri mou me to kalo o minas :) ti provlima einai auto pou exete kai eseis me ta fortiga ego pantos evala olous se etimotita an xriasti o pio kontinos na erthi na me pari ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Αχ ο ύπνος...! θυμάμαι εκείνη την μέρα, 39+2, 24 ώρες, πριν γεννήσω παίζει να ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σε βαθύ ύπνο, 9ωρο, χωρίς διακοπές, χωρίς άγχος, χωρίς, χωρίς, χωρίς... 🤣 Νάτυ μου κι εγώ έπεσα θυμά των μαμάδων στα σόσιαλ, που μας "διδάσκουν" πως από νεογέννητα τα μωρά τους κοιμούνται σερί και πως σε κάθε sleep regression μαγικά ανατρέπουν κάθε παλλινδρόμηση και τα επαναφέρουν στις ρουτίνες τους... well, well....  Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο ύπνος είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο που κατακτάται - δε πιστεύω ότι μπορείς να "εκπαιδέυσεις" τον ύπνο, αλλά ίσως ότι μπορείς να βοήθησεις το μωρό σου να φτάσει εκεί. Εμείς με τον ύπνο ήμασταν αρκετά καλα μέχρι και 3 μηνών, σε σύγκριση μ αυτά που άκουγα από φίλους. Δλδ ο μικρός μου το νυχτερινό του ύπνο τον έκανε σε 2 ή 3 κομμάτια: πρώτη αφύπνιση σε 4/5 ώρες, δεύτερη σε 2/3 ώρες, και τελική για πρωινό ξύπνημα 1/1,5 ώρα. Κάποιες φορ΄ες το πρώτο κομματι ήταν και 6 ώρες σερί - μιλάμε για πολυτέλεια! 🤣 Μέχρι που εκεί λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες έσκασε το πρώτο sleep regression... Το οποίο όχι απλά μας τσάκισε, αλλά το φάγαμε στη μάπα μέχρι περίπου τους 9 μήνες που αποθήλασα. Τι να σου πω... δε θέλω και να σε τρομάξω αλλά υπήρχαν και ν΄υχτες που ξυπνούσε ανά 20λεπτά... 😵‍💫  Πάντως το κάθε μωρό είναι διαφορετικό - δε ξέρεις τι θα σου τ΄υχει! και σίγουρα δε φταις εσύ για το αν δεν κοιμάται σερί ή επειδή δεν κάνεις κάτι σωστά! Η αγκαλιά είναι συναισθηματική ασφάλεια, και είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά πλέον ότι ούτε θα το κακομάθεις ούτε άλλες βλακείες που έχεις ακούσει σίγουρα. Τώρα στη φάση που βρίσκεστε με τη μπεμπούλα σου, εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα για ρουτίνες και εκπαιδεύσεις,  απλά κάνε ό,τι λειτουργει - είναι κούνημα, είναι θηλασμός, είναι αγκαλιά, ό,τι πραγματικά δουλεύει. Εμείς χρησιμοποιούσαμε αρκετά τη μπάλα πιλάτες που είχα για τις ασκήσεις τοκετού, λειτουργούσε πάντα κυρίως στις ενδιάμεσες βραδινές αφυπνίσεις για να τον επαναφέρουμε στον ύπνο. Στον 3ο μήνα αυτό που θα προτείνω εγώ απ την εμπειρία μου είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου. Και το σημαντικότερο να είσαι συνεπής σ αυτή. Τις δύσκολες βραδιές ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τηρήσεις ρουτίνες και γενικά την ψυχραιμία σου, αλλά να προσπαθήσεις όσο μπορείς, με όση δύναμη σου απομένει γιατί θα αποδειχτεί σημαντικό σε βάθος χρόνου. Εμάς ακόμα (12,5 μηνών) δεν κοιμάται σερί, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν επαναλήφθηκαν, αλλά τλχ έχει πολύ προβλέψιμο πρόγραμμα, καθαρά sleep cues και νιώθω ότι και ο ίδιος ξέρει τι να περιμένει. Κάπου στους 9 μ΄ηνες είδαμε κι εμείς τους καρπους του να τηρούμε τη ρουτίνα ύπνου ευλαβικά και πιστεύω βοήθησε πολύ και με την μετάβαση σε δικό του δωμάτιο. Η δική μας ρουτίνα που ακολουθούμε από 4 μηνών είναι η εξής: 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Στους 4 μήνες ήταν κάπως έτσι: τελευταίος ημερήσιος ύπνος μέχρι και 4.30μμ/ βαριά μέχρι 5μμ - 6/6.30μμ χαμηλός φωτισμός, ακόμα και στο μπανάκι είχα κεριά led όσο ήταν ακόμα χειμώνας/άνοιξη + μασαζάκι - 7/8μμ ιστοριούλα και θηλασμός στο κρεβάτι αρχικά, κάπου στους 6 μήνες κάναμε τους θηλασμούς στο σαλόνι για να αρχίσει να τον αποσυνδέει με τον ύπνο (δε λειτούργησε ακριβώς 😅), σ εκείνη τη φάση θήλαζε μέχρι ν αποκοιμηθεί και μετά τον μετέφερα στο λίκνο. Πολλές φορες η μεταφορά ήταν ανεπιτυχής και χρειαζόταν επανάληψεις, πολύ υπομον΄η, αλλά κι εξίσου πολλές φορές απλα κατέληγα να κάνω συγκοίμηση και έπεφτα κι εγώ μαζί του απ' τις 7 για ύπνο.  Να σημειώσω εδώ ότι τον χαμηλό φωτισμό και χαμηλή φωνή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς ήδη να τα εφαρμόσεις γιατί τα βραφάκια δεν ξεχωρίζουν τη νύχτα απ τη μέρα σ αυτή τη φάση, είναι μια καλή πρακτική για να αρχίζει να τα ξεχωρίζει. Αυτά από μένα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εννοείται 💖 #πότεθακοιμηθούμεξανάΟΕΟ Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς ένα μωρό στην παρέα που κοιμάται σερί από νεογέννητο - ε λοιπόν αυτό είναι ένα 1% γονέων, που κάποιο λοχείο έχουν κερδίσει, σίγουρα δεν είναι η νόρμα! χαχα τα λεγόμενα unicorn babies 🦄  
    • Αυτό με το βρακί κ την κάλτσα κ εγώ τα ίδια 🤣🤣 Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Πρέπει να καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχω το σπίτι να μείνω, που για μένα είναι βασικό. Αλλιώς πρέπει να ψάχνω πάλι να νοικιάσω όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Κ γενικά ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα κ σκ, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σήμερα είμαι πάλι πιο χαλαρή. Σας είπα απλά χθες κάποιες σκέψεις που είχα γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, ε, μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα δικαιούμαι να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Κ η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός όλαυτα τα προβλήματα που υπάρχουν μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Ισως με έπιασε το σύνδρομο της φωλιάς που λένε ότι σε πιάνει στο τέλος κ ένιωθα έτσι. Μπορεί να σου βγει κι εσένα ποιος ξέρει 🤪 Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...