Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

DIOSA έγραψε:

διάβασα και σε κάποιο άλλο site ότι στην εγκυμοσύνη άμα πίνεις κεφίρ δεν χρειάζεται να παίρνεις κανένα άλλο συμπλήρωμα, γιατί αυτό τα έχει όλα...

Δεν το είχα ξανακούσει!!! Από που το αγοράζεις??? Το έχεις δοκιμάσει? (να μου πεις πως είναι η γεύση??). Ακούγεται καλό :)

• Απαντήσεις 993
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

fotini80 έγραψε:

Εντωμεταξύ από το πρωί είμαι στα τηλέφωνα με τα καμάρια μου που έδωσαν φέτος πανελλήνιες και με παίρνουν να μου πουν σε ποια σχολή πέρασαν τελικά.

Είχες επιτυχίες φέτος???

Δημοσίευση

soupitsa έγραψε:

fotini80 έγραψε:

Είχες επιτυχίες φέτος???[/quote:z6bieggc]

Ναι δεν έχω παράπονο :PB) Υπάρχει ποικιλία, από ΤΕΙ Διοίκησης μέχρι Ιατρική. Πάντα έχω αγωνία με τα παιδιά , και κυρίως αυτά που θέλουν ιατρική γιατί πάνω κάτω ξέρουν τι να περιμένουν στα φυσικομαθηματικά αλλά στην έκθεση που τους κάνω εγώ είναι λίγο πιο αμφίρροπα τα πράγματα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τώρα τους περιμένει η φοιτητική ζωή. Ενώ εμάς τι μας περιμένει;;;; :huh::huh::huh::huh:

Πάντως και εμείς θα έχουμε ξενύχτια αλλά όχι στα μπαρ :P:P:P

Δημοσίευση

soupitsa έγραψε:

DIOSA έγραψε:

Δεν το είχα ξανακούσει!!! Από που το αγοράζεις??? Το έχεις δοκιμάσει? (να μου πεις πως είναι η γεύση??). Ακούγεται καλό :)[/quote:1wq649vj]

Soupitsa μου έχω την εντύπωση ότι έχει βγάλει η ΜΕΒΓΑΛ(αν ψάξεις μπορεί να το βρείς σε Super Market) ... και πρέπει να έχει και σε καταστήματα με βιολογικά... αλλά πρέπει να είναι ακριβούτσικα...

Μπορείς όμως να αγοράσεις τη "μαγιά" και να φτιάχνεις μόνη σου...

Εμάς μας είχε φέρει πριν 5-6 χρόνια μαγια η θεία μου απο την Γερμανία το έκανε η μαμά μου κανα 2 φορές και μετά το "σκότωσε" :silly: :silly: η μαγιά που λέω είναι μύκητες, τα βάζεις μέσα σε 1 λίτρο γάλα για 24 ώρες και μετά τα βγάζεις και πίνεις το γάλα (η γεύση του μοιάζει με του ξινόγαλου) τώρα κάπως πρέπει να διατηρείς τους μύκητες ζωντανούς, δεν θυμάμαι... πάντως έχω ακούσει ότι είναι πολύ θρεπτικό...

Tι είναι το κεφίρ

Tο κεφίρ παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο κλπ.) με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζει με κουνουπίδι. Eίναι ένα φυσικό προβιοτικό προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία που αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό. Eίναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, λόγω του γάλακτος που περιέχει, καθώς και σε βιταμίνες, όπως η πυριδοξίνη, η βιοτίνη, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη B12, ενώ οι πρωτεΐνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας.

Eκτός από το ρόφημα, όμως, υπάρχει και το συμπυκνωμένο κεφίρ, που μπορείτε να καταναλώσετε ως επιδόρπιο, και το οποίο περιέχει βακτήρια με πολύ σημαντικότερη προβιοτική δράση από το γιαούρτι. Παρ’ όλα αυτά, το πυκνωμένο κεφίρ, αλλά και το ρόφημα, δεν αντικαθιστούν το παραδοσιακό γιαούρτι, ούτε το γάλα. Ωστόσο, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να αντικαταστήσουν με αυτό τη μία από τις τρεις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.

Tip! Aν και βασίζεται στο γάλα, το κεφίρ είναι κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, επειδή περιέχει ελάχιστη ποσότητα, ενώ ένα μέρος της λακτόζης του γάλακτος πέπτεται από τα βακτήρια και τις ζύμες του κεφίρ στο έντερο.

Eυεργετικές ιδιότητες

Tο κεφίρ, που συνιστά μια πλήρως ισορροπημένη τροφή, θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ καθαρίζει τα έντερα και τα εξοπλίζει με ευεργετικά βακτηρίδια και ζύμες. Έχει διαπιστωθεί ότι η συστηματική χρήση του επιδρά σε ολόκληρο το σώμα, συμβάλλοντας σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα, ενισχύει την πέψη και προωθεί την ομαλή λειτουργία των εντέρων, δημιουργώντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα απαλλαγμένο από τη δυσκοιλιότητα. Συνιστάται ιδιαίτερα σε παιδιά, επειδή προάγει τη σωστή εντερική λειτουργία τους, σε εγκύους για την αντιμετώπιση προβλημάτων δυσκοιλιότητας, σε γυναίκες που θηλάζουν λόγω του ασβεστίου που περιέχει, καθώς και σε ηλικιωμένους, επειδή συμβάλλει στην αντιμετώπιση των έντονων διαρροιών ή δυσκοιλιοτήτων που συχνά παρουσιάζουν.

Tι έχουν δείξει οι έρευνες

• Δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη των κολοβακτηριδίων, αλλά και γενικά των τοξικών μικροοργανισμών του παχέος εντέρου, και επαναφέρει τη φυσιολογική βιολογική χλωρίδα των εντέρων.

• Έχει διουρητικές ιδιότητες.

• Tα αμινοξέα του βοηθούν στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.

• Θεωρείται άριστο διαιτητικό προϊόν με λίγα λιπαρά και θερμίδες (διαθέτει όσες σχεδόν και ένα ποτήρι γάλα, ανάλογα με τον τύπο γάλακτος που θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του), ιδανικό για όσους αθλούνται.

• Συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου έπειτα από θεραπεία με αντιβιοτικά.

Tο κεφίρ στην ελληνική αγορά

Tο συναντάμε κυρίως σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, με τη φιάλη των 500 ml να κοστίζει γύρω στα 3 ευρώ. Ωστόσο, μπορεί να παρασκευαστεί και στο σπίτι. Bέβαια, οι κόκκοι του κεφίρ συνήθως δεν πωλούνται και κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι, αλλά αν απευθυνθείτε σε κάποιο από αυτά, το πιο πιθανόν είναι να σας τους εξασφαλίσουν. Xρησιμοποιείται όμως και ως συστατικό σε συνταγές φαγητών, αλλά και ως ξινή κρέμα σε σάλτσες και σαλάτες. Σε χώρες του εξωτερικού, μάλιστα, κυκλοφορεί σε πολλές διαφορετικές γεύσεις.

Φτιάξτε κεφίρ στο σπίτι σας

Tο γάλα τοποθετείται σε ένα δοχείο με τους μικρούς κόκκους που περιέχουν τους απαραίτητους μύκητες, έτσι ώστε να γίνει η ζύμωση και να παραχθεί το κεφίρ. H ζύμωση γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου και διαρκεί συνήθως 24 ώρες. Tο καλοκαίρι, όμως, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, απαιτούνται γύρω στις 12. Στη συνέχεια, στραγγίζεται και πίνεται, συνήθως κρύο. H γεύση του μοιάζει με εκείνη του ξινόγαλου. Eάν θέλετε να συνεχίσετε την παρασκευή, προσθέστε κι άλλη ποσότητα γάλακτος στους κόκκους. Tο κεφίρ συντηρείται στο ψυγείο, αλλά αν δεν σκοπεύετε να παρασκευάσετε κι άλλο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τοποθετήστε τους κόκκους στην κατάψυξη, αφού πρώτα τους έχετε πλύνει καλά. Όταν έρθει η ώρα να τους βγάλετε, αφήστε τους περίπου 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου πριν τους χρησιμοποιήσετε. Yπάρχουν διάφορες ποικιλίες κεφίρ και έτσι, ανάλογα με τον τύπο βακτηριδίων που θα χρησιμοποιηθούν, το ρόφημα θα αποκτήσει διαφορετικές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά και ελαφρά διαφορετικό χρώμα, οσμή και γεύση.

Δημοσίευση

Φωτεινή κάνω μαθήματα σε παιδάκια με ειδικές ανάγκες,σε παιδια με δυσλεξία κλπ.

Οσο ξενυχτήσαμε εμείς στα μπαράκια ξενυχτήσαμε.Τωρα έχει άλλου είδους ξενύχτη :):):):)

Ντοράκι λες να σπρώχνει να βγει?Πες του να πάει γρήγορα πίσω στο δωμάτιό του. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

tweety_ έγραψε:

Φωτεινή κάνω μαθήματα σε παιδάκια με ειδικές ανάγκες,σε παιδια με δυσλεξία κλπ.

Οσο ξενυχτήσαμε εμείς στα μπαράκια ξενυχτήσαμε.Τωρα έχει άλλου είδους ξενύχτη :):):):)

Ντοράκι λες να σπρώχνει να βγει?Πες του να πάει γρήγορα πίσω στο δωμάτιό του. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Δημοσίευση

fotini80 έγραψε:

Ntora26 έγραψε:

Αμάν βιασύνη αυτό το παιδί :S:S:S:S[/quote:2ej4zfyo]

αντρες Φωτεινη μου αντρες οταν θελουν κατι βιαζονται... :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Δημοσίευση

tweety_ έγραψε:

Αννα μου πιστή στο ραντεβού σου. :)

Δυσκολο βραδυ είχες?από πονάκια?

Αννα εγω έχω δικό μου γραφείο που κανω μαθήματα ετσι δε μπορω να το κλείσω για πολύ.Δυσκολοι καιροι για να χάσω μαθητές.

Tweety μου δύσκολη και η δικιά σου δουλειά. Φαντάζομαι όμως ότι δεν θα δουλεύεις full time. Κάποιες ωρίτσες μόνο... Άστα δύσκολοι καιροί για να λείπουμε από την δουλειά μας!! :(:(:(:(

Δημοσίευση

soupitsa έγραψε:

CrazyMummy έγραψε:

Γεννάς Θεκλάκιιιιι :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: Τι καλά!!!!Πες μας τι είπε ο γιατρός![/quote:18ahv3p1]

Καλέ τι έγινε...χάνω γεγονότα λόγω κακής σύνδεσης!!! :angry::angry:

Γεννάει το κορίτσι μας????

Ντόρα μου τσαχπινιές σου κάνει το μωρό σου?? :P:P

Δημοσίευση

ΜΑΝΝΟΥΛΑ έγραψε:

Γεια σου Σταυρουλα μου! Τι κανεις εσυ? Δυσυτχως το βραδυ μου ηταν δυσκολο οχι απο πονακια (πουυυυυ τετοια τυχη...) αλλα απο ανυποφορες καουρες!!! Μιλαμε καηκαν τα σωθικα μου... :( Κριμα που δεν μπορεις να κατσεις λιγο περισσοτερο με το μπεμπακι σου, αλλα οπως ειπες και εσυ, οι καιροι ειναι δυσκολοι, συμφωνω απολυτα μαζι σου!

Φωτεινη μου, εγω την ηξερα την δουλεια, οτι θα τραβηξει μεχρι και τελευταια στιγμη, τα ιδια επαθα και με τον μεγαλο μου γιο. Οσο για την καραμελονυφουλα μου, ε, αν δεν ταιριαζαμε, δεν θα συμπεθεριαζαμε!

Ρε κοριτσακια, κριμα που θα γεννησω τελικα με προκληση, αν και εφαγα ολο τον 9ο,(δεν το βλεπω διαφορετικα, την εχει καταβρει εκει μεσα ο μπεμπουλης μου...). Αλλιως τα ονειρευομουν τα πραγματα, τα ειχα φανταστει διαφορετικα στο μυαλο μου, στεναχωρηθηκα τωρα... :(:(:(:(:(:(:(:(

Αννούλα μανούλα στα ίδια είμαστε εμείς..... Όντως είναι κρίμα να τρως όλο τον 9ο και μετά να μπαίνεις για πρόκληση. Αλλά ποιος ξέρει εσύ έχεις ακόμα 2 μερούλες και εγώ 8!! Ίσως μας κάνουν την χάρη και βγούνε. Πόσο κοθράστηκα....

Για τις καούρες δεν παίρνεις κάτι?? Εγώ πήρα κανά 2 φορές αυτό το πηχτό λευκό υγρό. Gaviscon ή κάπως έτσι...

Δημοσίευση

soupitsa έγραψε:

Αχ, και μένα με πρόκληση με βλέπω :unsure: Το μόνο που με χαλάει στην πρόκληση είναι η μεγάλη πιθανότητα καισαρικής (τραβάς πρώτα τους πόνους και μετά κάνεις και καισαρική), αλλά... τι να κάνουμε, ότι πει σήμερα ο γιατρός (αφήστε που φοβάμαι μήπως έχει γυρίσει πάλι με τα πόδια ο πεισματάρης μου!).

Από τη Βασιλική τίποτα ακόμα, ε???

Σουπίτσα πες μας τα νεά σου το βραδάκι....

Και εγώ την καισαρική την φοβάμαι. Να φανταστείς όμως ότι ο γιατρός μου μου ξεκαθάρισε ότι αν δε έχει μαλακώσει ο τράχηλος από μόνος του δεν θα ήθελε να προχωρήσουμε σε πρόκληση.... Αχ βαχ

Δημοσίευση

Γιουλη μου σωστα εγραψες ,αν δεν μαλακωσει ο τραχηλος δεν σε βαζουν με προκληση ..

ξερω κοπελες που μπηκαν με προκληση και γεννησαν φυσιολογικα ..

και κοπελες που μπηκαν οταν τους επιασαν οι πονοι και εκαναν καισαρικη ...

οποτε ποτε δεν ξερεις ..μην μας περναει μωρε απο κατω τωρα στο τελος ...

κριμα ειναι ....

Δημοσίευση

Θεκλα γεννας κοριτσακι μου? Αν ναι, αντε με το καλο! Περιμενουμε νεα σου!

Σταυρουλα μπαινω με προκληση (αν δεν γεννησω μεχρι την Παρασκευη), γιατι παει, εγω τον εφαγα τον μηνα μου (κοιτα το τικερακι μου). Καλα ρε γαμωτο, Αλασκα ειναι το συνεδριο, πιο μακρια δεν μπορουσαν να το κανουν?

Γιουλη μου αυτο ειναι το πιο σπαστικο απο ολα, να τρως ολο το μηνα και τελικα να μπαινεις με προκληση. Ε, δε λεει! Και εγω κουραστηκα παρα πολυ... Τωρα για τις 2 μερες που εμειναν, μονο σε ενα θαυμα ελπιζω πλεον!Για τις καουρες μου εδωσε ο γιατρος μου το Alludrox, χωρις ομως ιδιαιτερα αποτελεσματα.

Σουπιτσα αντε με το καλο να δεις το μωρουλι σου σημερα!Οσο για την προκληση δεν ειναι απαραιτητο οτι ακολουθει καισαρικη. Και εγω στον Γιωργο προκληση ειχα κανει (εσπασαν τα νερα την μερα που εκλεινα την 40 εβδ. αλλα δεν ειχα καθολου διαστολη) και τελικα γεννησα φυσιολογικα.

Ντορα παλι πρωτοβουλιες παιρνει ο γιοκας σου?

Δημοσίευση

WENDY έγραψε:

Κατερινακι μου ετοιμασες την βαλιτσα ?????

η τιποτα ακομα ????

Τίποτα ακόμη!!!Πριν λίγο όμως σιδέρωσα τα νυχτικάκια και πιτζαμάκια μου (κάτι είναι και αυτό :) )

Δημοσίευση

soupitsa έγραψε:

WENDY έγραψε:

Τίποτα ακόμη!!!Πριν λίγο όμως σιδέρωσα τα νυχτικάκια και πιτζαμάκια μου (κάτι είναι και αυτό :) )[/quote:3bca5zrd]

Ναι κοριτσακι μου κατι ειναι κι αυτο ..

εγω φαντασου τα σιδερωσα δυο φορες !!!! :blink:

αντε σιγα σιγα να τα βαλεις και στην βαλιτσουλα ...

πριν ερθει ο μπεμπης ;)

Δημοσίευση

Μακάρι να έρθει από μόνος του ο μπεμπούλης! Εχθές και σήμερα έχω αρχίσει να φαντάζομαι συμπτώματα (που μάλλον δεν υπάρχουν)... Ντόρα και εγώ νοιώθω μια πίεση προς τα κάτω αλλά μάλλον δεν είναι τίποτα :( (ίσως έχει κατέβει λίγο το μωρό)...

Φωτεινή, μέχρι και ιατρική μπήκαν τα μαθητούδια σου???Μεγάλη επιτυχία!!!

Diosaki, ευχαριστώ για τις πληροφορίες για το κεφιρ. Τώρα που διάβασα αυτά που έγραψες μου θυμίζει ότι κάποια εποχή το έφτιαχνε η μαμά μου... Εγώ δεν είμαι για χειροποίητα πράγματα, θα πάω να το ψάξω στο σούπερ μάρκετ και αν δεν είναι τελείως μπλιαχ από γεύση θα το φάω!

Πάω και εγώ να ρίξω έναν υπνάκο... Αυτές τις μέρες νυστάζω διαρκώς (μήπως είναι και αυτό σύμπτωμα???)

Δημοσίευση

Βασουλα κοριτσακι μου, τι κανεις εσυ?

Σημερα παλι ξεσπασα σε κλαμματα...δεν ειναι μονο οτι δεν εχω γεννησει ακομα, εχω πρηξιμο παντου, καουρες, αυπνιες, ποναει φρικτα η μεση μου...Ο Γιωργος ειναι πολυ ζωηρο παιδι και κουραζομαι, θα μου πειτε παιδι ειναι, αλλα πλεον...

Ηρθε η μαμα μου σημερα να με βοηθησει λιγο. Επειδη ομως κραταει και την μικρη της αδερφης μου, την εφερε και αυτη μαζι, με αποτελεσμα να τη σπρωξει δυνατα ο Γιωργος (ευτυχως δεν χτυπησε) και να παθω εγω υστερια με την ασχημη συμπεριφορα του. Τον εβαλα τιμωρια, φωναζε βεβαια, φωνες και η μικρη, ενα τρελοκομειο!!! :woohoo: Τον λυπηθηκα, αλλα πως να του δωσω να καταλαβει οτι αυτο που κανει δεν ειναι σωστο? Μετα εκλαιγα παλι, μια απο τις τυψεις μου που τον μαλωνω, μια που ακομα δεν εχω γεννησει, μια που παιρνουν παλι τηλ σημερα και ρωτανε αν γεννησα. Αν γεννησω, θα ενημερωσω, μην ανυσυχειτε! Οκ, απο ενδιαφερον το κανουν, αλλα ειναι αρκετα ψυχοφθορο για μενα...Ειναι αρκετα χαλια τα νευρα μου σημερα, η ψυχολογια μου εχει πιασει πατο πλεον...

Το θεμα ειναι οτι και να θελει ενας ανθρωπος να με βοηθησει (η μαμα μου) επειδη κραταει την ανιψια μου, την φερνει μαζι και τα αποτελεσματα ειναι να επικρατει το χαος μεσα στο σπιτι και η φασαρια! Πανω που θελω εγω ησυχια και ηρεμια (λες και δεν με φτανουν ολα τα αλλα...)

Σορι κοριτσακια μου αν σας μαυρισα την ψυχη, αλλα καπου θελω να τα πω και εγω...

Δημοσίευση

Κορίτσια παω και εγω να φάω στη μαμά μου γιατι πεινάω σαν λύκος.

Το απόγευμα θα πάω στον γιατρό οπότε τα λέμε το βραδάκι να σας πω και τα νέα.

Καλή ξεκουραση σε όλες. :kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσάκια μου!Σας διάβασα και τώρα σας γράφω.

Αγγελικούλα,τι κουκλίτσα είναι αυτή.Πολύ ζωηρό βλεμματάκι!

Ελενάκι,να σου ζήσει ο πρίγκιπας κοπέλα μου!Να τον δεις όπως επιθυμεις!

Θέκλα,γεννάς!Άντε με το καλό και να μας ενημερώσεις.

Φωτεινούλα,τελικά το επιβεβαίωσε και ο γιατρός ότι δεν ήταν τίποτα.Τώρα θα ηρεμήσουν όλοι και μαζί με αυτούς κι εσύ.Συγχαρητήρια για τους μαθητές σου!

Αννούλα,μην αγχώνεσαι.Εγώ προσωπικά πιστεύω στα θαύματα.Οπότε ποτέ δεν ξέρεις ;)

Σουπίτσα,και η υπνηλία μπορεί να είναι σύμπτωμα.Ξέρεις γιατί;Σου λέει το ζουζούνι σου:¨"Μαμά,κοιμήσου τώρα προς το τέλος να το ευχαριστηθείς,γιατί σε λίγες μέρες δε θα σε αφήνω" :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Ντοράκι,πολύ ανυπόμονος ο γιος σου ρε παιδάκι μου!Κλασικός άντρας,όπως το είπες :S

Δημοσίευση

WENDY έγραψε:

Γιουλη μου σωστα εγραψες ,αν δεν μαλακωσει ο τραχηλος δεν σε βαζουν με προκληση ..

ξερω κοπελες που μπηκαν με προκληση και γεννησαν φυσιολογικα ..

και κοπελες που μπηκαν οταν τους επιασαν οι πονοι και εκαναν καισαρικη ...

οποτε ποτε δεν ξερεις ..μην μας περναει μωρε απο κατω τωρα στο τελος ...

κριμα ειναι ....

Αχ βασούλα απλώς το σκέφτομαι συνέχεια... Έχω βαρύνει κιόλας (σκέωου κουβαλάω και ένα θηρίο 4 κιλά) και με έχει εξαντλήσει η ζέστη....

Μακάρι όλα να πάνε καλά....

Δημοσίευση

Αννούλα,μην ξαναζητήσεις συγνώμη!Εάν δεν τα πεις σε εμάς σε ποιον θα τα πεις στο γείτονα.Νομίζω πως σε αυτή τη φάση είμαστε οι μόνες που μπορούμε να σε καταλάβουμε καλύτερα από τον καθένα.Καλά κάνεις και τον μαλώνεις τον μπομπιράκο.Το σημαντικό όμως είναι να μη του δείχνεις μετά ότι νιώθεις ένοχη και ότι θες να τον καλοπιάσεις,γιατί θα το εκμεταλλεύεται και θα κάνεις μία τρύπα στο νερό.Αυτό θα γίνει μερικές φορές μέχρι που θα καταλάβει από μόνος του ποιο είναι το σωστό.Όσο για την ηρεμία σε νιώθω απίστευτα.Είναι η μαμά μου ακριβώς από κάτω,αλλά όλο και κάποιο άλλο παιδί των αδερφών μου θα έχει να κραταει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ηρεμήσει κι εκείνη.Βέβαια,έχει όλη την καλή διάθεση να με βοηθήσει αλλά εγώ τη λυπάμαι.Μάνα μου είναι.Έτσι κάνω κι εγώ ό,τι μπορώ.

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Απαντήσεις

• @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...