Μετάβαση σε περιεχόμενο

πως να της μαθω καποια πραγματα???????????

Recommended Posts

lala simfono k epafksano idika se mikri ilikia ta pedia den katalavenoun akoma k na theloun.

omos ola auta ela na ta pis k stin pethera mou pou pernaei ton perisotero xrono mazi tous k tin kanoun oti theloun k exoun ton amazefto meta.tha mou pis min doulevis ,ginete?den dinete otan exis anagi :( .tha ithela k ego na ime me ta pedia oli tin imera ,giati ksero oti tous lipo k ine enas logos antidrasis i anipakoh.

pantos pisteuo oti oles oi manes theloun mia eutixismeni oikogenia me ipakoua pedia k akompleksarista alla kamia fora den ta ipologizoume sosta.

ego panta prospatho na tous milao k oxi na epivalome k ego xamilono epipedo omos den piani panta k ine k megalitera

thalassa opos vlepis oi keroi ine diskoloi,emena etroge ksilo ston pediko o megalos klotsies k dagomata erxotan maurismenos to pedi emathe na aminete eki k meta ta ekane praksi k stin aderfi tou deen mporis na apofigis kapia pragmata oso k na thes,meta dagone k aytos ta ixe taraksi ta pedia filon mou k eniotha poli asxima eytixos apo to poli pes pes stamatise itan fasi k perase,omos k auta den mpori na minoun thimata mia zoi tha antidrasoun,k tora ine i sira tis mikris pou arxise k ayti na varaei arketa tis efage apo ton megalo :blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sakoulina έγραψε:

κορίτσια να μπω και γω στο club? Για μένα πλέον η διαπαιδαγώγηση της μικρής είναι όχι μόνο ολόκληρη επιστήμη αλλά ίσως η πιο δύσκολη δουλειά που χρειάζεται να κάνω...και ας είμαι κοινωνική λειτουργός και ας τα λέω στους άλλους....αχ δάσκαλε που δίδασκες??????????? :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Το μικρό μου Κριαράκι θέλει να γίνεται το δικό της αλλά ευτυχώς σε λογικά πάντα πλαίσια. Δεν πιστεύω πως πρέπει να τα μπατσίζουμε γιατί αφενός το παίρνουν σαν παιχνίδι και αφετέρου είναι πολύ μικρά για να καταλάβουν πως αυτό είναι τιμωρία και να "συνετιστούν".

Αυτό που σε εμάς προς το παρόν έχει πιάσει είναι πως προσπαθούμε και της μιλάμε απλά αλλά σαν παιδάκι και όχι με "χαζοκουβέντες-μωροκουβέντες" του τύπου ντα και κακά, κλπ, και αλλάζοντας ελαφρώς και τον τόνο της φωνής μας.

Μη φανταστείτε θεαματικές αλλαγές άλλωστε τι αλλαγές να περιμενεις απο ένα παιδάκι 16 μηνών που μεγαλώνει ακόμα μόνο του χωρίς την "απειλή" ενός αδερφού?

Υπομονήηηηηηηηη σε όλες μας :silly: :P;)

θα συμφωνησω

και εγω ποτε δεν της λεω ντα και κακο και τετοια δεν θελω να τα μαθει

προσπαθω να της μιλησω οπως θα εκανα και με εναν μεγαλο

αλλα καποιες φορες ξεφυγα

LaLa έγραψε:

Την επομενη φορα που δεν θα αρεσει το φαγητο στον αντρα σου ή αν δεν σιδερωσες στην ωρα τους τα ρουχα ή το σπιτι δεν λαμποκοπά , πες του να σου ριξει μερικά μπατσακια να συμορφωθείς. Ειδικά αν αρχισεις να γκρινιάζεις και να χεις απαιτησεις εκει τα θελεις σιγουρα τα μπατσάκια σου !

Εχει μεγαλη αποσταση το να παραφερθεις μια φορα με το να "νομιμοποιήσεις" το ξύλο ως τροπο διαπαιδαγώγησης .

Ας σκεφτουμε ποσο χρονων ειναι τα μικρα μας και ας πράξουμε ανάλογα . Αλλο το νηπιο των 18 μηνων και αλλο το παιδι των 5-6 χρονων .

Ολα τα νηπια περνουν τη φαση που χτυπούν και εχουν φοβερό εγωισμο , θελουν να κανουν το δικο τους . Με υστερία και ξυλο δεν προκειτε να μαθει ΤΙΠΟΤΑ ! Απλα θα μαθει να εκφράζεται με υστερια και με ξυλο !

Τα παιδια ζητουν απο μας να τους δειξουμε ποια ειναι η επιθυμητή συμπεριφορα , να τα βοηθήσουμε να καταλαβουν το λαθος , να τους δειξουμε τα ορια και να σεβαστουμε την προσωπικότητα τους .

Περασα και γω απο αυτη τη φαση και ξερω ποσο δυσαρεστο , ντροπιαστικό και κουραστικο ειναι να εχεις ενα παιδι που δεν σταματα λεπτο , χτυπαει και κανει ζημιες συνεχεια . Θα ηταν ψεμα να πω οτι δεν βγηκα απο τα ορια μου πολλες φορες αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα συμβουλευα τα λαθη που εκανα ως τροπο διαπαιδαγωγησης .

Μιλαμε , εξηγουμε , δειχνουμε το σωστό , επιβραβουμε , οχι μια και δυο φορες αλλα 100 φορες την μερα !

"Δεν χτυπαμε τους αλλους ουτε τον εαυτο μας " , "Προσέχουμε τον ευατο μας και τους αλλους " , "κανουμε καλο καλο " "αγαπαμε τη μαμα , το μπαμπα και τους φιλους μας " , "Σ΄ευχαριστω που ησουν τοσο καλη" , "Ειμαι πολυ ευτυχισμένη οταν με ακους και συνεργαζομαστε ομορφα" απλες συμβουλες που θα καταλαβαινει το παιδακι.

λαλα μου που εχουμε πολυ καιρο να τα πουμε

σε φιλω

σε γενικες γραμμες της μιλαω και της εξηγω

αλλα ξεφυγα καποιες αλλες μπορω να ομολογησω

πχ

τσιμπαει ενα παιδακι που της παιρνει το παιχνιδι

της μιλαω της λεω θα το δει και μετα θα το ξαναπαρεις

η παιξε με αυτο

μετα οταν την πλησιαζει παλι το ιδιο το τσιμπαει

της ξανα μιλαω

και της λεω αν ξανα γινει θα την χτυπησω στο χερι

οταν το ξανα κανει και μιλαμε ολα αυτα μεσα σε 2 λεπτα την χτυπαω στο χερι

εκει κανω λαθος?

τι να κανω η ερμη η μανα πειτε μου

αυτο βεβαια εχει γινει 2 φορες μεχρι στιγμης αλλα δεν θελω να συνεχιστει

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Παρ' όλο που επαναλαμβάνω ότι δεν έχω πείρα, νομίζω ότι είναι πολύ μικρή για να τη μάθεις να κάθεται μαζί σας.

Απλά, θα ήταν καλό, ας πούμε στο φαγητό, να μην την κυνηγάς για να φάει, αλλά να ακολουθείται την τελετουργία με το καρεκλάκι, κ.λπ.

Όσο γι' αυτά που σας λένε, τι να πω; Δε νομίζω ότι αν ένα τόσο μικρό παιδί τρέχει πάνω-κάτω, έχει να κάνει με το πώς το μάθατε, αλλά είναι στο παιδί, πόση ενέργεια έχει, πόση όρεξη για "περιπέτεια", κ.λπ.

Καλά έκανες και έκοψες τις επισκέψεις. Αν οι άλλοι δεν μπορούν να ανεχτούν το παιδί σου, τότε κι εσύ μην ανέχεσαι αυτούς. Ε, μα...

συμφωνω

απλα ξερεις καποιοι αν δον κατι να κανει το παιδι σου λενε οτι οι γονεις φταινε αλλα δεν καταλαβαινουν πως ενα τοσο μικρο παιδι οπως λες εχει τοση ενεργεια που ειναι δυσκολο να την εγκλωβισεις σε ενα χωρο

thena έγραψε:

lala simfono k epafksano idika se mikri ilikia ta pedia den katalavenoun akoma k na theloun.

omos ola auta ela na ta pis k stin pethera mou pou pernaei ton perisotero xrono mazi tous k tin kanoun oti theloun k exoun ton amazefto meta.tha mou pis min doulevis ,ginete?den dinete otan exis anagi :( .tha ithela k ego na ime me ta pedia oli tin imera ,giati ksero oti tous lipo k ine enas logos antidrasis i anipakoh.

pantos pisteuo oti oles oi manes theloun mia eutixismeni oikogenia me ipakoua pedia k akompleksarista alla kamia fora den ta ipologizoume sosta.

ego panta prospatho na tous milao k oxi na epivalome k ego xamilono epipedo omos den piani panta k ine k megalitera

thalassa opos vlepis oi keroi ine diskoloi,emena etroge ksilo ston pediko o megalos klotsies k dagomata erxotan maurismenos to pedi emathe na aminete eki k meta ta ekane praksi k stin aderfi tou deen mporis na apofigis kapia pragmata oso k na thes,meta dagone k aytos ta ixe taraksi ta pedia filon mou k eniotha poli asxima eytixos apo to poli pes pes stamatise itan fasi k perase,omos k auta den mpori na minoun thimata mia zoi tha antidrasoun,k tora ine i sira tis mikris pou arxise k ayti na varaei arketa tis efage apo ton megalo :blink:

ετσι ειναι

αντε να δω και εγω με το πες πες θα βγαλω ακρη?

ξερεις ποσο ντρεπομαι οταν τσιμπαει καποιο αλλο παιδακι?

μια φορα που τσιμπησε ενα κοριτσακι λιγο μεγαλυτερο της εκλαψα απο την ντροπη μου και τα νευρα μου

δεν ηξερα τι να κανω

το αλλο παιδακι εντομεταξυ ηταν τοσο καλο

την αγκαλιαζε και τη φιλουσε και αυτη με το που πλησιαζε την τσιμπουσε

κοριτσια ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας

ισως περισσοτερο χρειαζοταν να ακουσω πως ολα τα παιδακια σε αυτη την ηλικια ειναι ετσι

δεν θα την ξανα χτυπησω ουτε στο χερακι ουτε στον ποπο

θελει πολυ υπομονη και αυτο πρεπει να βρω

ευχαριστω ολες

σας αφηνω προς το παρων παω να ξαπλωσω να ανακτησω δυναμεις

φιλακια

thena έγραψε:

mpori na kseroume pios ine o tropos o sostos alla epidi imaste anthropi k exoume kapia oria den mporoume na tirisoume osa tha thelame.

kalos i kakos k ego rixno kamia poso ipomoni na kani kanis mpori sti theoria na fenete efkolo k na theloume ta pedia mas na min ta malonoume alla den ginete k autes pou lene oti den ta malonoun pote h lene psemata h ta pedia tous ine ta afentika sto spiti k tous kanoun ti zoi martirio.

ine pedia k tha kanoun polla den diafono omos k emis imaste kourasmeni anthropoi me efthines k anxos kathimerino k otan ta pedia zoirevoun ligo parapano k den akoun me to kalo tha pesi ravdos :dry:

den drepome pou to leo ego ta exo varesi mpori na to metaniono kathe fora alla ekini tin ora se fernoun sto amin an den kanis tipota pernoun aera k ginonte xirotera.fonazoyn oli mera k to moro theli na kimithi k den mpori k to kanoun epitides an den stamatisoun me to kalo tha fane tin mpatsoula ti na kano i gineka pira mia fora psixofarmaka den thelo na ta ksanadokimaso :blink::P:(

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλα το οτι χανεις την ψυχραιμία σου φίλη μου δεν ειναι δικαιο απεναντι στα παιδια, ουτε δικαιολογια.

να σου φερω ενα παραδειγμα? αν εγω ως δασκαλα του παιδιου σου μαυτη την συμπεριφορά , εβγαινα ετσι κα ιγω απο τα ρουχα μου και το χτυπουσα πως θα σου φαινόταν? οχι καλό νομίζω.

γιαυτό λέμε- οτι μπορει να ειναι 'θεωρία' αλλά χωρις την σωστη θεωρια δεν θα φερομαστε σωστα (γενικοτερα) και στην πράξη.

Δεν καταδικαζει κανεις την μανα που ΄εχασε τον ελεγχο'/ το θεμα ειναι να κανει το παν για να τον ξαναβρει- με εκπαιδευτικες μεθοδους που σεβονται -παντα- το παιδι.αυτος ειναι ο στοχος.

Θέλετε να γελάσετε λίγο?? δείτε αυτό το πλασματάκι που πόσων μηνων ειναι, εκμεταλλευεται την μια φορα που πιθανον την νταντεψαν όταν επεσε, και το επαναλαμβανει για να κερδισει το ενδιαφέρον τους.

δεν υπάρχει αυτό το μωρο :laugh: :laugh: :laugh:

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: ΤΩρα θελω να ξυπνησω το ζουζουνι μου και να το μουρλανω στα φιλακια!!! :laugh:

απο το βιντεο αυτο καταλαβαινεις οτι οταν γκρινιαζουν το κανουν για να τους κανεις τα χατιρια τα σκατουλια

ξερουν οτι ετσι θα τα λειπειθεις και τσουπ σου σκανε ενα κλαμα

εκει τι πρεπει να κανεις?

αν θελουν κατι που δεν γινεται να γινει και κλαινε επειτηδες τους μιλας

το θεμα ειναι καταλαβαινουν η συνεχιζουν?

μαλλον συνεχιζουν

αχχ καιαντε να εισαι σπιτι αν εισαι σε κοσμο τι τα κανες?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...