Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός και ίκτερος, τη βοήθεια σας


Recommended Posts

Ζητώ τη βοήθεια / γνώση σας πάνω στο θέμα συσχέτισης του μητρικού θηλασμού (αποκλειστικού) και του ίκτερου. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα μου είναι ότι σήμερα κάναμε εισαγωγή στο επτά ημερών κοριτσάκι μας λόγω ανεβασμένης χολερυθρίνης. Το μωράκι μας είχε μπει στη φωτοθεραπεία ήδη στην μαιευτική 3 μέρες αφότου γεννήθηκε, με μέτρηση που έφτανε το 17. Από την αρχή γίνανε νύξεις για συμπλήρωμα και για τσάι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εν μέρει ενοχοποιείται ο αποκλειστικός θηλασμός για την εξέλιξη του ικτερου. Την Παρασκευή βγήκαμε με μέτρηση στο 13,6 και σύσταση για επανέλεγχο δύο μέρες μετά. Σήμερα λοιπόν, κατόπιν μετρήσεων που έδειξαν 18,5 από τη φτέρνα και 19,7 από φλέβα, κάναμε εισαγωγή για φωτοθεραπεία. Οι εξετάσεις που έγιναν απέκλεισαν οργανικές αιτίες και ρέζους ασυμβατότητα. Το αποδίδουν στην έλλειψη υγρών λόγω αποκλειστικού θηλασμού. Η ερώτηση μου είναι πώς είναι δυνατόν να μένει από υγρά ένα μωράκι που βγήκε από το μαιευτήριο με 40 γραμ. λιγότερα από ότι γεννήθηκε, και που αυξάνει καθημερινά το βάρος του κατά 40-50 γραμ; Ένα μωράκι που τρώει κάθε 2,5 ώρες κατά μέσο όρο και που λερώνει 6-7 πάνες; Σας παρακαλώ να με φωτίσει, αν κάποια μανούλα είχε παρόμοια εμπειρία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καταρχην να σου ζησει,,

παρομοια εμπειρια δε εχω αλλα εχει η pebii k θα σε απαντησει αυριο..

ξερω οτι το μητρικο γαλα αργει να το κατεβασει αλλα δε ισχυουν αυτα που σε ειπαν..

αφου το μωρο παιρνει βαρος κ λερωνει πανες εισαι καλα..

απαιτησε αποκλειστικο..

περαστικα να ερθει συντομα στη αγκαλια σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήση το μωρουλι σου.Εαν έχει ελλειψη υγρων θα εχει και ανεβασμενη ουρια -κρεατινινη.σου είπανε τιμες? ασε που δεν θα επαιρνε βάρος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ για τις ευχές σας και τις άμεσες απαντήσεις. Mpounita, δεν μου είπαν τιμές για αυτά αλλά και δεν ήξερα κι εγώ για να ρωτήσω. Θα ρωτήσω αύριο το πρωί την παιδίατρο που θα την ξαναδώ. Απλά μου είπαν ότι οι εξετάσεις αίματος και ούρων που τις έκαναν ήταν καλές.

Γενικά πάντως να πω για να μην τους αδικήσω ότι επισημαίνουν και τονίζουν τα υπέρ του θηλασμού και δεν με παροτρύνουν να εγκαταλείψω. Απλά μου τονίζουν ότι στην περίπτωση μου μάλλον, ο αποκλειστικός θηλασμός δεν είναι επαρκής. Έχω ξεκινήσει αντλήσεις με θήλαστρο τώρα, προκειμένου να μετρηθεί η ποσότητα που παράγω και από την άλλη, για να παραμένει το μωρό στη φωτοθεραπεία κατά το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μην ανησυχεις anna,θα πεσει ο ικτερος.εαν σου είπανε οτι οι εξετασεις ειναι καλες μια χαρα σιτιζετε το μωρο.αλλα ρωτα εαν θελεις πληροφοριακα τις τιμες. να ξερεις η κρεατινινη εχει οριο 0.9 και η ουρία 40.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα , να σου ζησει το μωρακι σου και γρηγορα να ερθει σπιτι σας :)

Απο τι στιγμη που δεν εμποδιζουν τον θηλασμο τοτε ολα καλα .

Το θηλαστρο δεν θα σου δειξει ποσο γαλα μπορεις να παραγεις αυτο ειναι λαθος . Ελπιζω να εχεις νοικιασει νοσοκομειακο θηλαστρο γιατι μονο αυτο ειναι καταλληλο .

Στο μωρο τωρα δινουν ξενο γαλα;

Πως αντιδρουσε με αυτες τις τιμες ? Θηλαζε καλα , ήταν κεφάτο ?

Η μικρη μου βγηκε απο το νοσοκομειο με 13.6 ικτερο και την πεμπτη μερα ειχε 17.9 . Δεν νοσηλευτηκε , επεμενα παρα πολυ με τον θηλασμο (την θηλαζα καθε μιση ωρα γιατι δεν καθοταν στο στηθος πανω απο 10 λεπτα) και την εβαζα στον ηλιο ολη μερα . Την επομενη μερα επεσε στο 17.5 και απο τοτε δεν ασχοληθηκαμε ξανα.

Γενικά παντως σε τιμες κατω του 20 δεν προτεινετε η διακοπή του θηλασμου για καποιο διαστημα (36 ωρες) αλλα η συχνή σιτιση του μωρου ωστε να αποβάλλει με τα κακα τη χολερυθρινη .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aννα, να ξέρεις οτι με το θηλαστρο δεν μπορεις να "μετρησεις" πόσο γαλα εχεις.Μην π'εσεις σε αυτην την παγίδα.

Ο δικός μου βγηκε με ικτερο 13 και μας ειχαν πει να κανουμε επανελεγχο.

Η παιδίατρος μας προειδοποιήσε οτι ο αποκλειστικός θηλασμός καθυστερει την κατασταση.Μου είχε πει να τον θηλάζω συνέχεια (οοοοσο θελει),να τον βαζω γυμνούλη στο φως και να του δίνω λίγο νερακι που θα εχω βρασει πρωτα για την ελλειψη υγρων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mpounita, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα τα τσεκάρω αύριο.

Lala, έχω νοσοκομειακό θήλαστρο γιατί βρίσκομαι στην κλινική μαζί με το μωρό προκειμένου να τη θηλάζω. Ξένο γάλα ήπιε σήμερα πρώτη φορά, 40 ml, γιατί κάποια στιγμή, μετά από τρεις ώρες προσπάθειας στο στήθος μου, το μωρό δεν ηρεμούσε, οι θηλές μου είχαν ερεθιστεί αφάνταστα και στο τέλος απλά κατέρρευσα. Ο άντρας μου επιμένει ωστόσο, να της δίνουμε εναλλάξ, μία δικό μου μία ξένο, προκειμένου να μειωθεί η χολερυθρίνη γρηγορότερα.

Το μωρό πριν τη νοσηλεία ήταν μια χαρά. Λίγο ανήσυχη βέβαια χτες όπου την άλλαζα και την έβαζα στη στήθος ανα μία ώρα, αλλά πάντως καλά. Δεν ήταν νωθρή και δεν μου έδειχνε ότι πεινάει. Αλλά πάλι, ίσως το γεγονός ότι ήθελε, όπως και σήμερα, να είναι συνέχεια στο στήθος, δεν είναι ένδειξη ότι πεινάει; Σήμερα, ενώ πάλευα τρεις ώρες να την ηρεμήσω στο στήθος και να τη βάλω στην φωτοθεραπεία χωρίς όμως αποτελέσματα, πήρε το μπουκάλι με το ξένο και ηρέμησε αμέσως :unsure: . Δεν ξέρω, τι να πω...

Madrid, σ'ευχαριστώ κι εσένα για την απάντηση σου. Εμένα η δική μου, ούτε τσάι δεν πίνει...και για τον ήλιο, την είχαμε κατά το δυνατόν. Είναι κι αυτές οι ζέστες. Δεν βοηθάνε την κατάσταση γενικά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζησει το κοριτσακι σου !!!

Μην στεναχωριεσε ,το παιρασα κ εγω αυτο! νοσυλεθτικαμε 2 μερες παραπανω στην κλινικη κ μας αφησαν να φυγουμε με 13,5 κ καθε 2 μερες καναμε εξετασεις .Εφτασε 16,5 πηγα νοσοκομειο ..ολα ενταξη πηγανε δεν μας κρατησανε επεσε παλι 13,5 για 15 μερες παιρνουσαμε αυτο το ανχος!

Ο τοτε παιδιατρος ελεγε να σταματησω για 2 μερες το θυλασμο να δουμε εαν φταιει αυτο κ εγω η χαζη το εκανα κ πηγε τοτε ο ικτερος 16,5 ,ο γυναικολογος χτυπιοτανε οτι δεν φταιει αυτο κ να μην σταματησω ,μου ειπε να δινω συμπληρωμα μονο μετα απο θυλασμο κ οχι ενα γευμα στηθος κ μετα μπουκαλι αλλα μαζι για να δουμε εαν χορτενει κ για να μην χασει κανενα γευμα στηθους δλδ.στηθος κ κατευθιαν μπουκαλι οχι μετα απο 2 ωρες γιατι ετσι χανετε το γευμα εκεινο...για το στηθος ! τελικα χορτενε δεν επινε μπουκαλι...ο ικτερος εφυγε κ δεν εχασα κ τον θυλασμο!

Ευχομαι να πανε ολα καλα ,κ να σε βοηθησα λιγο! κ παλι να χαιρεσαι την μπουμπου σου κ να δεις που ολα θα περασουν :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλέκα μου σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, οι οποίες είναι σύμφωνες με ότι κάνω αυτή την στιγμή. Αντλώ περίπου 65ml τα οποία άλλοτε φτάνουν και άλλοτε όχι. Και να σου πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρη ότι όταν πίνει συμπλήρωμα, πίνει γιατί το έχει ανάγκη και όχι από λαιμαργία. Θα το παλέψω μέχρι τέλους και βλέπουμε. Το δύσκολο είναι ότι όλα αυτά που μου λέτε και που λίγο ή πολύ γνωρίζω και εφαρμόζω, με φέρνουν κάποιες φορές υπόλογη προς τους δικούς μου ανθρώπους, που επειδή δεν έχουν την δική μου ενημέρωση επηρεάζονται από τους διάφορους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα!

αρχικα να σου πως οτι δεν ειναι τοσο μεγαλη η τιμη!

ενμεις φτασαμε 23,7 κατω απο 3πλη λαμπα!

οταν λες εισαι στηνκλινικη και αντλεις με το θηλστρο ενοεις της κλινικης?

ποτε εμαφνησε τον ικτερο?

τελιομηνο μωρο?

το εχουν σε λαμπα?

μαζι σου?

δεν δινουν ξενο?

6-7 πανες ειναι λιγο κατω απο το οριο θελετε το λιγοτερο 7-8

το ποσο βγαζεις δεν ειναι ενδειξη για το ποσο πινει!

τα μωρακια προσπαθουν να βρουν τον τροπο να θηλσουν...αν εσυ δινει μπουκαλι τοτε θα γινει συγχηση θηλων ..υπονομευεις τον θηλασμο!

η κατασταση του μωρου πως ειναι?

κλαιει , κοιμαται ειναι νωθρο?

που γεννησες?

οσο για το αν θα πρεπει να απολογεισαι στους δικους ...σε καταλαβαινω απολυτα...ολοι εχουν αποψη...αλλα απο το σπιτι τους!

τα περασα.....ολοι επαιρναν τηλ και μου ελεγαν....οτι ηθελε ο καθε ενας.. αλλα εγω ημουν μονη εξω απο την μοναδα...ημασταν μονοι οταν μας ειπαν δηλωστε το απαιδι στο ληξιαρχειο γιατι ολα μπορουν να συμβουν.....τοτε ολοι σιωπη.....!

για το παιδι σου θα κανεις οτι ειναι για εσενα το σωστο!

να θυμσαι οτι ο ικτερος δεν ειναι αντενδειξη στο θηλασμο!

θηλαζουμε σχεδον 2,5 χρονια...αυτο μας εκανε πιο δυνατες!

περιμενω νεα σας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα, να σου ζήσει το μωράκι και περαστικά σας

Εμείς βγήκαμε από την κλινική με ίκτερο 16 και μετά από 2 μέρες

που πήγαμε για επανέλεγχο είχε 18,5. Η παιδίατρος μου είπε για 1 μέρα

να δώσω συμπλήρωμα μετά από κάθε θηλασμό και να την ξαναμετρήσουμε για να δούμε αν ο ίκτερος είναι από τον θηλασμό αλλιώς θα έπρεπε να γίνει εισαγωγή. Την επόμενη μέρα είχε πέσει στο 17 οπότε μου ειπαν ότι μπορώ να θηλάζω αποκλειστικά χωρίς κανέναν φόβο για το μωρό, απλά ο ίκτερος θα αργήσει να πέσει. Δεν είμαι σίγουρη για το πόσο σωστό ήταν αυτό αλλά επειδή ήμουν τρομοκρατημένη το ακολούθησα. Τώρα είναι 17 μηνών και θηλάζουμε ακόμα.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γυρίσετε γρήγορα στο σπίτι σας.

Επίσης όπως σου είπαν και τα κορίτσια το θήλαστρο δεν είναι 'ενδειξη

για το πόσο γάλα έχεις. Η μόνη ένδειξη είναι οι πάνες που βρέχει και το βάρος που παίρνει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Pebli καλημέρα, κι εύχομαι πραγματικά να είναι γιατί δυστυχώς είμαι στα όρια μου και φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να σταθώ κοντά στο παιδί μου.

Ξεκινάω να απαντάω στα ερωτήματα σου.

Το μωρό γεννήθηκε στην 36+5 εβδομάδα, με βάρος 2790. Δεν ξέρω πότε ακριβώς εμφάνισε τον ίκτερο αλλά εμάς μας τον ανέφεραν ως πρόβλημα μικρής σημασίας την τρίτη μέρα. Φαντάσου ότι θέλανε να μας βγάλουν εκείνη την μέρα (δηλαδή μία μέρα νωρίτερα) αλλά ξαφνικά μας ανέφεραν ότι το παιδί έχει σχετικά ανεβασμένη χολερυθρίνη (γύρω στο 16) και πρέπει να μείνει για να το παρακολουθήσουν. Στην πορεία της ημέρας μας είπαν ότι η τιμή ανεβαίνει και την 4η μέρα (ημέρα εξόδου μας) αποφάσισαν να το βάλουν στις λάμπες.

Ναι, χρησιμοποιώ το θήλαστρο της κλινικής. Το μωρό είναι συνέχεια μαζί μου και προκειμένου να το καταφέρω αυτό κάναμε εισαγωγή στην παιδιατρική. Εδώ, το κρεβατάκι με τις λάμπες είναι δίπλα μου και έχω την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού.

Μέχρι και χτες το μεσημέρι το παιδί δεν είχε φάει καθόλου ξένο. Από χτες και μετά από πιέσεις συμπληρώνω με ξένο (10-15 ml) το δικό μου γάλα το οποίο αντλώ και δίνω με μπουκάλι. Ξέρω ότι υπονομεύω το θηλασμό αλλά κρίνοντας από το πόσο εύκολα έπιασε το παιδί από την αρχή θεωρώ ότι δε θα έχει πρόβλημα να επιστρέψει στο στήθος. Να σημειώσω επίσης ότι προσπάθησαν να του δώσουν πιπίλα και το παιδί δεν την πήρε.

Το νούμερο 6-7 μην το παίρνεις σαν απόλυτη τιμή. Υπολόγισε ότι τουλάχιστον σε δύο αλλάγματα το παιδί θα λερώσει και κατά τη διάρκεια του αλλάγματος. Ωστόσο τα ούρα είναι σχετικά περιορισμένα σε σχέση με τα κόπρανα.

Η κατάστασή του είναι το αντίθετο από το αναμενόμενο. Είναι εξαιρετικά ζωηρή και με αξιοσημείωτη για το πόσο ημερών είναι δύναμη. Κλαίει όταν πεινάσει γοερά και δεν είναι καθόλου νωθρή.

Γέννησα στο Διαβαλκανικό όπου και νοσηλεύεται τώρα.

Η γιατρός εδώ δεν μου παρουσιάζει το θηλασμό ως αντένδειξη. Θέλει απλά να βεβαιωθεί ότι το γάλα μου είναι επαρκές για τη σωστή ενυδάτωση του μωρού προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Και δεδομένου ότι δε θέλει το τσάι πρότεινε συμπλήρωμα με ξένο.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Υ.Γ. Αφού ξεκίνησα να σου γράφω, διέκοψα αναγκαστικά για να δώσω στην μικρή να φάει. Επειδή δεν μπόρεσαν να μου φέρουν το θήλαστρο, αναγκάστηκα να δώσω για πρώτη φορά μόνο ξένο. Το παιδί έκανε εμετό, μεγάλη ποσότητα αυτού, λίγο αργότερα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλη μου Αννα , καλημερα .

Σου γραφουμε πολλα και διαφορα και βλεπω οτι αγχωνεσαι και μπερδευεσαι .

Εγω θα σου επισημάνω καποια πραγματα που θεωρώ βασικά και πρεπει να τα απαιτησεις για το μωρο . Να σου φερνουν το θηλαστρο ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να μπορεις να κανεις αντλησεις (τουλάχιστον καθε 3 ωρες απο τα δυο στηθη για 15 λεπτα ) , να μην επιτρεψεις να δωσουν πιπιλα στο μωρο και να επιμείνεις να το θηλάζεις ή εστω να το παιρνεις αγκαλιά καποιες φορες μεσα στη μερα για μερικά λεπτά .

Ευχομαι να πεσει γρηγορα ο ικτερος και να φυγετε απο εκει . Στο σπιτι ειμαι σιγουρη θα βρειτε παλι τον ρυθμο σας ! Δεν χαλασε ο κοσμος αν πιει και ξενο το μωρο , προσπάθησε να αντλεις συνέχεια να κρατας την παραγωγή σου και να ταιζεις το μωρο σου . Μην ασχολεισαι με οτι σου λενε , κουνα το κεφαλι καταφατικά και κανε αυτο που εσυ ξερεις !

Να σου πω επισης οτι την 7η μερα ειδες αυτη τη συμπεριφορα απο το μωρο (να γκρινιαζει , να θελει να θηλάζει συνέχεια) γιατι απο την 7η μερα ξεκινουν τα αλματα αναπτυξης . Το μωρο προσπαθουσε να ρυθμισει την παραγωγή συμφωνα με τις ανάγκες του και αυτο θα το κανει συχνα απο δω και στο εξης . Δεν πρεπει να σε αγχωνει κατι τετοιο , το μονο που πρπεει να κανεις ειναι να το ακους :)

Ολα καλα θα πανε , αντε συντομα θα μας γραφεις απο το σπιτι :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα και απο εμένα, θα συμφωνήσω με τη κοπέλα που σου είπε να μην ακούς πολλά διαφορετικά πράγματα και μπερδεύεσαι. Είναι νωρίς ακόμα, ο θηλασμός θέλει υπομονή και επιμονή.

Ούτε θα καταστραφήτε αν το μωράκι σου πιεί ΚΑΙ ξένο γάλα. Και εμείς ανεβάσαμε ίκτερο και για 10 μέρες μετά που βγήκαμε απο τη κλινική πηγαίναμε κάθε μέρα παρά μέρα και το έλεγχαν. Δεν χρειάστηκε όμως να σταματήσω το θηλασμό. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.....

Να βάζεις τη μικρή σου κοντά σε παράθυρο με πολύ φως και να τη θηλάζεις ασχέτως τα υπόλοιπα. Θα φτιάξει τα πράγμα χρειάζεστε χρόνο.

Οτι αφορά τώρα τη πιπίλα η μικρή μου την έπιασε μετά τον 6ο μήνα άρα μην στενοχωριέσαι και μην επιμένεις. όλα θα γίνουν με τον καιρό.

Συνέχισε και μην μασάς...με το καλό να γυρίσετε στο σπιτάκι σας :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνω ε τα παραπνω!

συν οτι δεν αθ καταρευσεις...εχεις πολυ δυναμη μεσα σου!

πιστεψε με...τση που δεν φανατζεσαι!

οτι το μωρο εμφανησε ικτερο την τριτη μερα ειναι νεογνικος ικτερος που εμφανιζουν σχεδον ολα τα μωρα!

καποια φτανουν στα υψη οπως εμεις και καποια οχι!

δεν εγινε και τιποτα να πιει ξενο το μωρο αρκει εσυ να το βαζεις στο στηθος και οσο δεν αθ εχεις η θα πτεπει να ειναι κατω απ την λαμπα το μωρο να αντλεις αλλα με νοσοκομειακο θηλστρο κανενα αλλο δεν κανει για την περιπτωση σου!

τι θηλαστρο εχει η κλινικη????????????????

ξαναλεω δεν εγινε και τιποτα να πιει ξενο αλλα εσυ το μωρο στο στηθος....οπως λεει και καποια απο το φορουν το μωρο σκουλαρικι...

οσο για το τσαι η την πιπιλα που προτειναν θα το αφησω ασχολιαστο

απλα να θυμασαι οτι το μωρακι σου δεν ειναι χαζο και δεν ξεγελειται με τσαγια η πιπιλα οταν πεινα ποσο μαλλον οταν ξερει οτι εκει ειναι η μανουλα που το καλυτερο για αυτο!

μην δινεις πιπιλα.....ξενχιεται και χανει γευματα!

στην αρχη ειναι ο θηλασμος μπορει να σου φανει βουνο αλλα μετα ειναι απολαυση!

να παρακολουθεις αν κανει κακα κι αν οχι να το αναφερεις....η χολελιθρηνη αποβαλεται και μεσα απο τα κακα!

ανε υπομονη οι μερες της κλινικης θα περαασουν ακια θα πατε σπιτι...σε ηρεμο περιβαλλον μονο οι 2 σας και θα βρειτε το ρυθμο σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είμαι όλη μέρα δίπλα στο κρεβάτι της μικρής μου, προσέχοντας να μην της φύγουν τα γυαλάκια της φωτοθεραπείας, και έτσι βρίσκω χρόνο ευτυχώς να σας διαβάζω. Μου δίνετε πολύ κουράγιο και σας ευχαριστώ πολύ!

Lala μου, ναι, έχω απαγορέψει την πιπίλα. Το μωρό το παίρνω αγκαλιά όποτε θέλω αφού στο δωμάτιο είμαι μόνη μου και πρέπει εγώ να φροντίζω να την ηρεμώ για να μπει στις λάμπες. Δυσανασχετεί το καημένο μ'αυτή τη μάσκα που της φοράνε, και πώς να μην δυσανασχετεί δηλαδή...

Περιμένω τώρα, το αποτέλεσμα της νέας αιμοληψίας καθώς και τις τιμές κρεατινίνης και ουρίας που μου είπατε να κοιτάξω.

Sakoulina, ούτε κι εγώ πιστεύω ότι θα πάθει κάτι με το ξένο γάλα. Απλά αλλάζοντας τμήματα στην κλινική και παιδιάτρους διαρκώς, κουράστηκα ν'ακούω το μακρύ και το κοντό του καθενός.

Μία τελευταία ερώτηση, πιστεύετε ότι 60-75 ml που κυμαίνονται οι αντλήσεις μου είναι επαρκής ποσότητα; Γνωρίζω ότι με το θήλαστρο δεν έχουμε αναγκαστικά την ποσότητα που παίρνουμε με το θηλασμό απλά θα ήθελα να ξέρω αν οι ενδείξεις που έχω είναι προς την σωστή κατεύθυνση ή απέχω πολύ.

Σας ευχαριστώ και πάλι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Pebii, της Medela είναι και μ'εχει βολέψει πολύ. Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο; Θα ψαχτώ να το νοικιάσω ένα πριν φύγω από εδώ για τον πρώτο καιρό. Μέχρι να βεβαιωθούμε ότι απαλλαχτήκαμε από τον παλιο-ίκτερο.

Μόλις μου ανακοίνωσαν και το αποτέλεσμα της αιμοληψίας (από φλέβα) στο 14,8. Ουυυφφφφ. Πρότειναν να κάτσουμε άλλο ένα 24ωρο. Θα δούμε και την απογευματινή μέτρηση και βλέπουμε.

Σας φιλώ προς το παρόν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μια χαρα ειναι το 14 ! υπεροχο!

καλο θα ειναι να κτσετε μια μερα ακομα και να δειτε αν αναιβει και εκτος λαμπας!

της medela ποιο?

οταν πινει τα 60 τα δικα σου μετα πινει και συμπλρωμα?

δεν το βαζεις καθολου στηθος?

προσπαθησε να εχετε σαρκικη επαφη...!

να νοιωθει την μυρωδια σου να ...οαλ αυτα οταν θα ειναι ηρεμο και δεν θα κλαιει...δηλαδη χορτασμενο η λιγο πεινασμενο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννούλα μου γλυκιά να σας ζήσει το μωράκι σας καλή μου!!! Να είναι πάντα γερό!!!!

Για αυτό που ρωτάς δεν γνωρίζω δυστυχώς...και δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας ευχηθώ όλα να πάνε καλά και πολύ σύντομα να πάτε στο σπιτάκι σας!!! Περαστικά να είναι κουκλίτσα μου!! Σας το εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου!!! Σας φιλώ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να με συγχωρείτε για την απουσία μου αλλά μία στην κλινική μία στο σπίτι, πάνε έλα για επανέλεγχο, ξενύχτι και τρέξιμο, δεν μου έμεινε χρόνος να σας ενημερώσω.

Λοιπόν από την κλινική βγήκαμε την Τρίτη το απόγευμα με μέτρηση από φτέρνα στο 12,4. Φαντάζεστε τον ενθουσιασμό μας. Μας καλέσαν για επανέλεγχο χτες και είχαμε επιδερμική ένδειξη 12,6. Μεγαλύτερη τιμή μεν, αλλά μας είπαν ότι μετά από τόσες ώρες εκτός φωτοθεραπείας η μέτρηση ήταν καλή. Εχτές όλα κύλησαν ομαλά. Σήμερα το χρώμα της μου φάνηκε πάλι πιο κίτρινο από χτες. Μίλησα με μία νεογνολόγο που θα την βρει αύριο και μας ζήτησε ακόμα μία μέτρηση στο μεταξύ διάστημα. Το πρόβλημα είναι ότι χολερυθρινόμετρο έχουν μόνον οι μαιευτικές κλινικές :( Είμαστε σε επιφυλακή λοιπόν, θα την πάμε ξανά για μέτρηση και βλέπουμε...

Pebii, το θήλαστρο είναι το Symphony. Η ποσότητα του γάλακτος που αντλώ στο μεταξύ έχει ανέβει στα 80-110 ml. Σπάνια δίνω συμπλήρωμα 10-20 ml. Στο στήθος την βάζω τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, κυρίως βράδυ.

Yeliz μου, σ'ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου :kiss: . Ελπίζω να μπουν σύντομα τα πράγματα σε μια σειρά και να τα λέμε σε πιο χαλαρό επίπεδο. Να είσαι πάντα καλά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαίρομαι που είστε σπίτι σας και τα πράγματα πάνε καλά

12,6 είναι πολύ χαμηλή τιμή

Ποια νεογνολόγος σας παρακολουθεί?

Επίσης θέλω να σου πώ ότι δεν χρειάζεται να δίνεις συμπλήρωμα

αφού πίνει τόσο λίγο είναι αμελητέα η ποσότητα, αρκεί το δικό σου γάλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ Νατασούλα.

Χτες βέβαια πήγαμε για επανέλεγχο και μας βρήκαν πάλι λίγο ανεβασμένες (13,5). Κρίνεται όμως σταθερή η κατάσταση της, δεδομένης και μιας σχετικής απόκλισης των μετρήσεων.

Δεν μας παρακολουθεί στανταρ νεογνολόγος ακόμα. Εξαρτάται από το ποια γιατρός εφημερεύει όταν πάμε στην κλινική. Μερικές φορές την βλέπουν παιδίατροι. Σήμερα έχω κλείσει ραντεβού με στο σπίτι με μία νεογνολόγο της περιοχής μας. Η χθεσινή παιδίατρος πάντως, μου εξήγησε ότι για τα αμερικάνικα δεδομένα οι τιμές μέχρι 16-17 θεωρούνται φυσιολογικές για τον ίκτερο που σχετίζεται με τον μητρικό θηλασμό. Με προέτρεψε και εκείνη να κόψω εντελώς το συμπλήρωμα. Και βλέποντας την παραγωγή μου να αυξάνεται διαρκώς, θα το κάνω σιγά σιγά στις επόμενες μέρες.

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη συνεχή στήριξή σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαίρομαι πολύ για τα νέα σας :)

Πολύ καλά σου είπε η παιδίατρος

είναι και η δική μου παιδίατρος στο Διαβαλκανικό γιαυτό σε ρώτησα

Εμένα με 18,5 και δεν την είχε βάλει στις λάμπες

μου είχε πεί ότι αφού σχετίζεται με τον θηλάσμό θα μας

ανησυχούσε τιμή μεγαλύτερη του 20

Απλά άργησε πολύ να φύγει το κίτρινο χρώμα περίπου 40 μέρες

Εύχομαι ότι καλύτερο :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ Νατασούλα. Σαράντα μέρες ε; Καλά που μου το ανέφερες για να μην πανικοβάλλομαι άδικα αν δω και επιμένει. Στο Διαβαλκανικό, η νεογνολόγος που το είδε κυρίως ήταν η Λαλοπούλου. Το έβλεπε και μία Καλούδη νομίζω. Δεν είμαι σίγουρη για το όνομα της δεύτερης. Είναι μήπως η δικιά σου κάποια από αυτές;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
    • Ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα συναισθηματα. Ολοι αισθανομαστε καπως οταν ανακαλυπτουμε οτι υπαρχει καποιο θεμα. Προσωπικα περασα δυσκολα αλλα το πιο σημαντικο ηταν να στηριξω τον συζυγο ωστε να μην νιωσει ουτε στιγμη ασχημα. Ολοι θελουν τον χρονο τους. Τωρα για τις θεραπειες θα συμφωνησω με την κοπελα παραπανω που σου εγραψε να δωσεις το τριμηνο να δειτε πως θα παει αλλα παραλληλα μπορεις να δεις τα χαρτια που χρειαζεται να συγκεντρωσεις για να περασεις απο επιτροπη εξωσωματικης γιατι θα χασεις κι εκει αρκετο χρονο αν χρειαστει τελικα να το κανεις. Εμεις καταφυγαμε σε αυτην την επιλογη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειδαμε μια μικρη βελτιωση με τη θεραπεια αλλα οχι κατι θεαματικο ωστε να μας δινει σοβαρες πιθανοτητες να συλλαβω κανονικα. Βεβαια ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος οποτε ποτε δεν ξερεις. Παντως οπως γραφτηκε με την εξωσωματικη παρακαμπτονται αυτες οι δυσκολιες με το σπερμα οποτε στο τελος θα πανε ολα καλα και θα πετυχετε τον στοχο σας. Ευχομαι κοριτσι μου το καλυτερο να εχετε δυναμη και να αποκτησετε το θαυματακι σας!
    • Εχω παρει εγω, σιγουρα χρειαζεται για μεγαλες αποστασεις , τωρα αν εισαι κοντα στο μαιευτηριο δεν εγινε και κατι λογικα θα βαλεις τη ζωνη και θα εισαι οκ...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...