Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αρνητε να θηλασει!!!!!

Recommended Posts

ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!! Δεν ξερω αν φταιει που προχθες που εφαγε το τσιγαρο τον θηλασα και τον αναγκασα να κανει εμετο. Παντως σημερα αρνητε να θηλασει!!! Μεχρι τα ξημερωματα κανονικα. Απο κει και περα τιποτα. Με το ζορι τον εβαλα λιγο το μεσημερι. Τον βαζω,το βαζει στο στομα αλλα δεν ρουφαει και αμεσως γυρναει το κεφαλι του και κλαιει.. Σαν να λεει δεν θελω!!!!

Γιατι ρε γμτ? Τι να κανω?

Μηπως ηρθε η ωρα να αποθηλασω? Γιατι τωρα να αρχισω την διαδικασια με θηλαστρα?

Αξιζει να το παλεψω η οσο θηλασα θηλασα? Για πειτε καμια γνωμη!~!! Α!!! Αν θηλαζει 2 φορες το 24ωρο θα κοπει η θα παραγω μονο τοσο οσο πινει πρωι βραδυ? Το λεω γιατι δεν νομιζω να αρνηθει και το βραδυνο γευμα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τρις ισως ειναι φαση?

το εχω ακουσει κ απο αλλες καπου σε αυτη τη ηλικια..

με δυο γευματα νομιζω κοβεται σε αυτη τη ηλικια.

ειναι σπανιο να μη κοπει

λαλαααααααααααα??????????????

ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Εσυ τι λες? Να το αφησω αφου αρνειτε μονος του? Απο την μια στεναχωριεμαι αλλα απο την αλλη αμα το αποφασισε και μονος του ισως ηρθε η ωρα. Μεγαλωσε το αντρακι μου!! ΛΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

δε νομιζω να ειναι αποθηλασμος...

κ μια φιλη μου 8 μηνων μονο το εκοψε..αλλα ουτε ξενο δε επινε..ζοριστηκε μεχρι να το μαθει

εγω λεω να το παλεψεις..

οχι μη τον βαζεις με το ζορι..απλα να του το προσφερεις..

Εφαγε τσιγαρο ??? Ωχ μωλε το μαναράκι ! Πως ειναι τωρα ?

Κοιτα , ειναι σχεδον απιθανο μωρο κατω του ετους (μην πω και μεγαλυτερο) να αποθηλάζει φυσικά . Ειναι πολυ μικρος ακομα , ακομα το γαλα ειναι βασική τροφή και σιγουρα δεν ειναι ετοιμος για αποθηλασμο .

Τωρα υπάρχουν δυο λογοι που μπορει να συμβαινει αυτο :

α) Να κανει απεργια θηλασμου γιατι το συνδεσε με το ασχημο γεγονος του τσιγαρου . Αν τον πονεσες ή αν φωναξες , μπορει να στεναχωρηθηκε και δεν θελει να θηλάσει .

β) Να κανει απεργία , η οποια ετυχε να ερθει αυτη την περιοδο , γιατι τα ερεθισματα σ΄αυτη την ηλικια ειναι πολλά . Το μωρο ξεκινά να ανακαλυπτει ολο και περισσοτερα πραγματα , αρχιζει να κινειτε περισσοτερο μονο του , αρχιζει να καταλαβαινει ολο και περισσοτερα .

Στην πρωτη περιπτωση αυτο που θα κανεις ειναι να παρεις το μωρο σου να καθησετε οι δυο σας σε ενα ησυχο μερος και να του εξηγησεις τι εγινε και γιατι το εκανες αυτο (του προκαλεσες εμετο) . Ζητα του συγνωμη πολλες φορες , πες του οτι καταλαβαινεις οτι πονεσε και ταραχτηκε αλλα ηταν για το καλο του .

Στη δευτερη περιπτωση θα αντιδράσεις οπως θα εκανες αν δεν ετρωγε φαγητο . Οχι με πιεση , οχι με αντιδραση αλλα ηρεμα θα του προσφερεις το στηθος πολλες φορες μεσα στη μερα και θα του υπενθυμιζεις να θηλάσει . Προσπαθησε παλι να ειστε σε ησυχο μέρος , πιαστον στον " υπνο" μερικες φορες (πχ στο μεσημεριανο ή το βραδυ) .

Ευχαριστω βρε λαλα. Υπαρχει περιπτωση λες να ειναι απο τον εμετο? Εγινε προχθες και τον θηλασα και μετα του εβαζα συνεχεια δαχτυλο και τον πιεσα πολυ γιατι δεν εκανε με τιποτα. Με ειδε και ταραγμενη να κλαιω... :( Αλλα το βραδυ ηπιε κανονικα και επινε μεχρι σημερα τα ξημερωματα. Σημερα τιποτα! Μονο λιγο το μεσημερι κι αυτο με αστειακια και παιχνιδακια και αγκαλια. Οχι ξαπλωτα οπως συνηθως. Δοκιμασα και σε υσηχο μερος, με ημιφως... Τζιφος..

Λες να το παλεψω δλδ να συνεχισει ε? Κι εγω στεναχωριεμαι να αποθηλασω απο τωρα!!

Παντως καλα ειναι το μαναρι μου! Εγω που εγλυψα το σπιτι και τα πλακακια που εγδαρα στο σφουγγαρισμα δεν ειναι! :P

thouli έγραψε:

δε νομιζω να ειναι αποθηλασμος...

κ μια φιλη μου 8 μηνων μονο το εκοψε..αλλα ουτε ξενο δε επινε..ζοριστηκε μεχρι να το μαθει

εγω λεω να το παλεψεις..

οχι μη τον βαζεις με το ζορι..απλα να του το προσφερεις..

υχαριστω μανουλογκαστρουλα μου! :kiss::kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...