Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΦΥΣΗΣ!!!!!!!!!!!!!!! ΤΡΕΜΩ………………….


Recommended Posts

Λοιπόν κοριτσάκια…………….

Επισκέφθηκα νωρίτερα μία Ενδοκρινολόγο στο ΙΚΑ μας. Είχα σκεφθεί από καιρό να το ξαναψάξω το θέμα με τις ορμόνες, γιατί κάτι δεν «μου κάθισε καλά» όταν η Γυναικολόγος μου πρότεινε………. Εξωσωματική μπαμ κι έξω!!!!!! Μάλλον…… είχα δίκιο που «τρωγόμουν με τα ρούχα μου!»

Στο θέμα μας………… όσον αφορά στις ορμόνες μου……… η Προλακτίνη (PRL) είναι στα ύψη!!!! Ανώτατο όριο το 31 κι εγώ έχω 47,80!!!! Κυρίως λόγω άγχους……. πως όπως μου είπε η γιατρός…….. μπορεί να είναι ακόμη κι ένας ανεπαίσθητος φόβος, την ώρα της αιμοληψίας!!!! Είναι κάτι που συνήθως δεν καταπολεμάται μόνο του!!!! Θέλει παρακολούθηση!!!

Η Ωοθυλακιοτρόπος (FSH) τώρα……. ναι μεν είναι αρκετά υψηλή στο 9,50 (με όριο το13!!!) αλλά δεν αποτελεί απαραίτητα ένδειξη για Εξωσωματική!!!! Επομένως…… μου έγραψε κι άλλες εξετάσεις……. τι εξετάσεις????

Στην επόμενη περίοδο (τέλη Αυγούστου) θα ξανακάνω αιμοληψία μόνο για Προλακτίνη…….. 4 φορές εντός 1 ώρας!!!! Θα πάω στα ΕΚΤΑΚΤΑ του ΙΚΑ, 8.30΄ το πρωϊ χωρίς ραντεβού, 2η-4η μέρα περιόδου!!!! Θέλουνε περίπου 20 μέρες να βγούνε!!!!

Η επόμενη εξέταση που μου έγραψε (κι έχω ήδη κανονίσει για τις 25 Αυγούστου) είναι η……. Μαγνητική της Υπόφυσης!!!!! Πώς φοβάμαι……… είμαι φοβερά «κλειστοφοβικός τύπος»……… πώς θα μπω εγώ μέσα σ΄ εκείνο το κουβούκλιο???? Της είπα πως φοβάμαι πάρα πολύ να την κάνω την εξέταση και μου λέει…… εάν δε μπορέσεις…… θα ψάξουμε να βρούμε Κέντρο που να έχει ανοιχτό μηχάνημα……. αν και δε νομίζω πως υπάρχει…..

Έφυγα από το ΙΚΑ με κλάματα………… με λυγμούς έκλαιγα…….. φοβάμαι πάρα πολύ!!!!! Η γιατρός πάντως με διαβεβαίωσε πως είναι η Νο 1 εξέταση για να δούμε τι τρέχει με την Προλακτίνη κι αν υπάρχει παθολογικός λόγος που έχει υψηλή τιμή και χρήζει αντιμετώπισης……. ή αν η Προλακτίνη ανεβαίνει λόγω άγχους…… στην τελική, βλέποντας τ΄ αποτελέσματα πάλι μαζί ,κατά τον Σεπτέμβρη μεριά, μάλλον θα μου δώσει χαπάκια να την ρυθμίσουμε, που μαζί με την τιμή της ορμόνης, θα ρυθμιστούνε κι άλλα πράγματα…… η ωορρηξία μου……. οι ανωμαλίες της περιόδου κι από εκεί και πέρα η σύλληψη γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολα!!!!!

Πάντως……. εάν αποπειραθούμε να κάνουμε Εξωσωματική χωρίς να ρυθμίσουμε πρώτα την Προλακτίνη………. το πιο πιθανόν είναι να μην καταφέρουμε τίποτε……… κι όσο για την ηλικία μου μια χαρά είναι…… δε με πήρανε τα χρόνια για να φορτωθώ με τις ορμόνες της Εξωσωματικής…………..

Αυτά………… ουφ……… τι τραβάμε πια για να κάνουμε ένα παιδάκι……… ΉΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!! Πάει να σπάσει το κεφάλι μου……….. έχω κάτι νεύρα!!!!!! Μήπως να ξανάκλαιγα?????

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Φιλιά……..

Τα λέμε………….

Υ.Σ.: Προτού παρεξηγηθώ κορίτσια…………..

Δεν έχω τίποτε εναντίον της Εξωσωματικής…………..

Τα έχω με τους γιατρούς…….. που την προτείνουνε έτσι αβίαστα…….. κάτι που και η Ενδοκρινολόγος παραδέχθηκε………. «πρέπει να είναι η έσχατη λύση κι είναι τελικά η 1η κι ευκολότερη!»

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 71
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

λοιπον πιπιτσοζουζουνω,επειδη παιδευομαι πολλα χρονια με τις ορμονες μου,θυμαμαι ως φοιτητρια ειχα βρει κι εγω πολυ ανεβασμενη την προλακτινη μου.ειχα κανει μαγνητικη,ευτυχως δεν υπηρχε τπτ το ανησυχητικο.σαν διαδικασια δεν ειναι τπτ,μη το παιρνεις στραβα.κι εγω δεν ειμαι ανετη με τους κλειστους χωρους αλλα το εκανα ανετα.δεν ειναι τπτ.απο τοτε δεν εχω ξαναδει ανεβασμενη τιμη της προλακτινης..παντως απο θυροειδη,fsh,T-3,T-4,και ολες γενικοτερα οι ορμονες μου ηταν στα χαλια μου μεχρι και πριν 3 μηνες που εκανα εξετασεις.η τεστοστερονη ειδικα ειχε ξεπερασει και το ανωτατο οριο των ανδρων καποια στιγμη πιο παλια.

η ενδοκρινολογος μου μου εξηγησε πως θα εχω μια σχετικη δυσκολια στο να μεινω εγκυος(λες και δεν το ειχα καταλαβει) και οπως την εκοψα με κοιταζε με οικτο..!μην αγχωνεσαι,πολλες κανουν εξωσωματικη και μετα μενουν μονες τους εγκυες...

αυτο το μηνα λοιπον την εβγαλα ψευτρα αφου επιτελους εμεινα εγκυος!!οποτε μην τρελαινεσαι,τπτ δεν ειναι απαγορευτικο,οσο χαλια και να εχουν οι εξετασεις μας..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για πες............. για πες.............

Πώς είναι η εξέταση????????????

Πρέπει να κάνω κάτι πριν????????????????

Ρε γμτ μου......... πολύ φοβιτσιάρα είμαι................

Πώς θα κάνω παιδί έτσι??????????????

Με λες?????????????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ζουζουνα μου ελπιζω να ξεμπερδεψεις γρηγορα μ'ολα αυτα!!! Η καλυτερα να εχεις μεινει εγκυος πριν καν βγουν τ'αποτελεσματα ολων αυτων των εξετασεων!!! ;)

Εχω κανει μαγνητικη 2 φορες για τη μεση μου, λογικα το ιδιο ειναι....δεν ειναι τιποτα!!!!ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ!!!! Ειναι ολα μεσα στο μυαλο σου, ΧΑΛΑΡΩΣΕ!!!! Δηλαδη αμα πονουσε κιολας, τι θα εκανες;;;;; :P:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πηνελοπακι μου εισαι δυνατο κοριτσι!

Ολα θα τα αντιμετωπισεις κ θα τα ξεπερασεις!

Σε λιγο καιρο θα ξεφυσας κ θα τρεμεις μονο απο το βαρος της γεμιστης κοιλιτσας σου!Υπομονη κοριτσακι μου κ καλη επιτυχια! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Pipitsa καλημέρα !

εγώ εχω κάνει το 2008 μαγνητική υπόφυσης ακριβώς για την προλακτίνη...

εγώ σαν πιό εμπειρη με την συγκεκριμένη ορμόνη, μέχρι και από τον τρόπο που γράφεις καταλαβαίνω οτι είναι ψηλά... ελπίζω να μη με παρεξηγείς !

εμένα εφτανε 100... από το ΑΓΧΟΣ μου !!!

εγώ είμαι παρα πολύ φοβιτσιάρα, μου πήρε 1 χρόνο να αποφασίσω να την κάνω και τελικά οταν την εκανα μουτζωνόμουν γιατί δεν είχα αποφασίσει να την κάνω νωρίτερα !

να ξέρεις οτι υπάρχουν ανοιχτοί τομογράφοι που πραγματικά είναι πολύ βολικοί και δεν θα σε φοβίσουν καθόλου ! θα σου κάνουν ενα 10λεπτάκι "φωτογράφιση" της υπόφυσης και μετά για αλλα 10λεπτά θα σου κάνουν ενδοφλέβια ενεση και θα σου περάσουν ενα υγρό για σκιαγράφηση.

πραγματικά μεχρι να μπεις στο δωμάτιο της μαγνητικής είναι... μτά είναι ολα πιτς φιτίλι...

αλλα να ψάξεις και να ζητήσεις ΑΝΟΙΧΤΟ τομογράφο ! εχουν και στο χαλάνδρι και σε άλλα μέρη εδώ στην Αθήνα !!! αυτό θα το κάνει πολύ πιό ευκολο !

ΚΑΝΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΣΙ ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !

καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα ! εγώ με προβλήματα προλακτίνης από το 2005 και να ! τώρα, στον 7ο μήνα προσπαθειών και είμαι στην 5η εβδομάδα ! αμα τα ρυθμίσεις δεν υπάρχει πρόβλημα ! και ρυθμίζονται εύκολα ! πίστεψέ με !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

α! και κατι ακόμα ! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αν δεν πεσει η προλακτίνη ΔΕΝ μένεις έγκυος... να σου το εξηγήσω αλλιώς :

η προλακτίνη είναι φυσιολογικά ανεβασμένη οταν είσαι εγκυος γιατί εχει να κάνει με το γάλα-θηλασμό !;;;!!! (θα εχεις προσέξει οτι εχει πρηστεί το στήθος σου αλλωστε...!!!)

δηλαδή ο οργανισμός σου ΝΟΜΙΖΕΙ οτι είσαι εγκυος και σε προετοιμάζει για θηλασμό σιγά σιγά...

πώς θα μείνεις εγκυος αν ο οργανισμός σου νομίζει οτι εισαι ΗΔΗ εγκυος !;

εγώ δε νομίζω οτι θα χρειαστείς εξωσωματική... αμα ρυθμιστούν οι ορμόνες με χαπάκια θα είσαι έτοιμη ! δώσε λίγο χρόνο στο εαυτό σου να γιατρευτεί, να ηρεμήσει και ολα θα πάνε καλά !

ΥΓ: εχω κανει και εγώ 2-3 φορές εξέταση οχι σε 4 αλλα σε 2 χρόνους ! ολα καλά θα πάνε...!!! ΦΙΛΙΑ !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχού τα κοριτσάκια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλέ…….. πολύ-πολύ σας ευχαριστώ λέμε!!!!!!!!!!!!!!!! Με στηρίζετε αφάνταστα!!!!!!!!!!!!!!!!

Ναι………… είμαι πολύ αγχωμένη………… αλλά σήμερα (χθες ειδικά!!!!!!!!!!!!) είχα κάτι νεύρα……….. με τη Γυναικολόγο………… που προσπέρασε την τιμή της Προλακτίνης έτσι απλά!!!!!!!!!!

Έλεος δηλαδή…………… τι σκ@τ@ όρκους παίρνουνε???????? Όλα για τα λεφτά πια???????????? Να φορτωθώ ένα σωρό ορμόνες κι ενέσεις για το ΤΙΠΟΤΑ????????????????? Μα το σκέφτομαι και τρελαίνομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η Ενδοκρινολόγος μου είπε πως η Προλακτίνη δρα ως αντισυλληπτικό στον οργανισμό!!!!!!! Τι μαθαίνει κανείς………. κάποια στιγμή, μερικούς μήνες πριν, έβγαζα σταγόνες γάλα από το μαστό…….. έπρεπε να το είχα ψιλιαστεί τότε αλλά δεν………….

Όσο για τον Τομογράφο……….. έχω ήδη κλείσει ραντεβού κι ελπίζω να είναι ανοιχτός…….. γιατί είμαι φοβερά κλειστοφοβική!!!!!!!!!! Κι αν δεν είναι……… θα το πάρω λιγάκι «στο φλου» που λέμε………… για να κάνω την εξέταση!!!!!!!!!! Υπομονή…………..

Είμαι υπέρ του δέοντος αισιόδοξη πάντως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα κάνω παιδάκι!!!!!!!!!!!!!! Ναι!!!!!!!!!!!!!!! Τούμπα να γυρίσει ο κόσμος λέμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χίλια ευχαριστώ σε όλες σας κουκλίτσες μου!!!!!!!!!!!!!

:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλο μεσημερι πηνελοπιτσα,πιτσα πιτσα...ΑΧ! και να ειχα ενα κομματι πιτσα... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

πλακιτσα κανω... ;)

ευχομαι καλη επιτυχια...εχω ομως μια απορια...

γιατι στις δικες μου εξετασεις η φυσιολογικη τιμη προλακτινης ειναι απο 2,6-26? εσενα γιατι ειναι παραπανω η φυσιολογικη τιμη?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Γωγάκι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στο ΙΚΑ τις έκανα............. μάλιστα τις στείλανε στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ........ αυτές τις τιμές μου δώσανε!!!!!!!!!!!!!!!!

Εσύ τις έκανες έξω?????????????????????? Μήπως διαφέρουν οι τιμές από εργαστήριο σε εργαστήριο????????????? Δεν ξέρω.............

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ναι πηνελοπιτσα εξω τις εκανα..εμενα η προλακτινη ηταν 10,7 με φυσιολογικη τιμη 2,6 - 26.σημερα πηγα και εκανα επαναληψη την fsh.τον μαιο που την ειχα κανει η τιμη που ειχα δεν υπηρχε...ηταν φευγατη..ειχα 19,28 με φυσιολογικη τιμη 3,5 -12,5

Αντε γεια μιλαμε... :blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γωγακι έγραψε:

ναι πηνελοπιτσα εξω τις εκανα..εμενα η προλακτινη ηταν 10,7 με φυσιολογικη τιμη 2,6 - 26.σημερα πηγα και εκανα επαναληψη την fsh.τον μαιο που την ειχα κανει η τιμη που ειχα δεν υπηρχε...ηταν φευγατη..ειχα 19,28 με φυσιολογικη τιμη 3,5 -12,5

Αντε γεια μιλαμε... :blink:

Ναι Γωγάκι μου...............

Θα τα ξαναπούμε.....................

:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βρε πηνελοπιτσα δεν σε χαιρετουσα με το αντε γεια που εγραψα...

απλα εννουσα αντε γεια ηταν η τιμη της fsh.δηλαδη φευγατη.. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γωγακι έγραψε:

βρε πηνελοπιτσα δεν σε χαιρετουσα με το αντε γεια που εγραψα...

απλα εννουσα αντε γεια ηταν η τιμη της fsh.δηλαδη φευγατη.. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Λέω κι εγώ.......................... μήπως είπα κάτι που δεν έπρεπε?????????????

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γωγακι έγραψε:

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

εχει και αρκετη ζεστη σημερα...λιγο το ενα λιγο το αλλο εχουμε γινει κουρουμπελο... :P

Ναι βρε φιλενάδα.......................

Δεν έχει όμως και καήσωνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

PIPITSAZOUZOUNA έγραψε:

γωγακι έγραψε:

Ναι βρε φιλενάδα.......................

Δεν έχει όμως και καήσωνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:[/quote:3e04ow18]

Ναι...................

Καύσωνα ήθελα να γράψω........................

Τί έγραψα καλέ???????????????????

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχω να πω Πηνελοπη μου πως η γιατρος στο ΙΚΑ ειναι αστερι για να δωσει τοση σημασια και να σε ξεψαχνισει τοσο πολυ!Μπραβο της!εγω λεω να κοιταξεις να ηρεμησεις και να κανεις την εξετασουλα ,για σκεψου....ποσες αλλες εχεις κανει?Επιπονες και μη?Ετσι θα εισαι ενα βηματακι πιο κοντα στο νινακι!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πιπιτσουλα μου....

η τιμη της προλακτινης σου δεν ειναι κακη,πανω απο 100 κανουμε μαγνητικη!!!!!

τοτε μιλαμε για τυχον προλακτινωμα καποια ιδιωτικα κεντρα εχουν ανοικτο μαγνητη αρα δεν μπαινεις στο κουβουκλιο!!!!

μην αγχωνεσαι,το αγχος αυξανει την προλακτινη....εγω εχω φτασει και 100 ανα διαστηματα και δεν εχει επηρρεαστει η γονιμοτητα μου!!!!

καλα ξεμπερδεματα κουκλιτσα μου,ο Θεος να σου δωσει ενα παιδακι που τοσο επιθυμεις και αξιζεις!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκια μου……………..

Εσείς που έχετε κάνει Μαγνητική Υπόφυσης…………………

Τι σημαίνει «σε 3 επίπεδα»?????????????

Μπορείτε μου πείτε????????

Please????????????????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

apo to arthro...

Από παιδί, θυμάμαι την μητέρα μου να μου φέρνει από Γαλλία, κάψουλες από έλαιο Onagre, ή Oil of evening Primrose.

«Για να μην πονέσεις ποτέ στην περίοδο.» μου είπε.

Στο μυαλό μου ήταν συνδυασμένο με ορμονικά και γυναικολογικά ζητήματα, έτσι όταν πέρισι, μετά από 5 μήνες διακοπής της περιόδου μου, η γυναικολόγος μου συνέστησε να πάρω κάποια ορμονικά χάπια, της επισήμανα ότι άρχισα να παίρνω τις κάψουλες και το πρόσωπο της φωτίστηκε.

«Τέλεια» μου απάντησε.

Ούτε η ίδια δεν τα θυμόταν, και με παρότρυνε να αρχίσω την ορμονική αγωγή αν δεν επέστρεφε η περίοδος μου, όμως έγραψε στην συνταγή, το κουτάκι που πλέον μπορούμε να βρούμε ελεύθερα σε κάθε μαγαζί με συμπληρώματα διατροφής.

Σε 15 μέρες ο κύκλος μου επανήλθε, και σε δύο μήνες σταθεροποιήθηκε.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, η ζήτηση για τους σπόρους του evening primrose αυξήθηκε κατά δέκα με δεκαπέντε τις εκατό.

Οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν το φυτό για κατάπλασμα στις πληγές και τις άφθες, για το άσθμα, και το έβραζαν για να μαλακώσουν τον βήχα. Η αποτελεσματικότητα του σε μερικές ασθένειες έχει αποδειχτεί από πολλούς ερευνητές, από τις αρχές του 70. Ίσως γιατί το λάδι από Εvening Primrose είναι από τα πιο πλούσια σε γάμα-λινολεικο οξύ (7-10%), απαραίτητο για την παραγωγή προσταγλανδίνης, μια ουσία που βοηθάει σε πολλές λειτουργίες του σώματος, όπως τις συσπάσεις τις μήτρας, τις φλεγμονές, την πήξη του αίματος κλπ

Œnothera biennis είναι η λατινική ονομασία του, και βγαίνει από το «οίνος» και «θηρίο», γιατί ο μύθος λέει, ότι το φυτό βουτηγμένο μέσα σε κρασί, εξημέρωνε τα θηρία (ηράνθεμο) Ο ανθός ανοίγει το βράδυ και ξανακλείνει το πρωί, έχει ζωηρό κίτρινο χρώμα, και τα φύλλα του θυμίζουν αυτιά γαιδάρου. Το φυτό ευδοκιμεί από Ιούλιο έως Σεπτέμβρη και καλλιεργείται για τους σπόρους του, κυρίως στην Αμερική και στην Αυστραλία.Υπό κανονικές συνθήκες, η διατροφή μας, μας παρέχει αρκετό λινολεικό οξύ, όμως έρευνες δείξανε ότι οι ιώσεις, η χοληστερόλη, η έλλειψη σε ψευδάργυρο ή ινσουλίνης, το αλκοόλ , η διαδικασία γήρανσης, σταματούν την ομαλή σύνθεση προσταγλανδίνης.

Οι έρευνες έδειξαν ότι το λάδι αυτό είχε αποτέλεσμα σε προβλήματα υγείας λόγω έλλειψης της προσταγλανδίνης, όπως η εμμηνόπαυση, η αρθρίτιδα, η αρτηριακή πίεση, η υπερκινητικότητα στα παιδιά, οι βλάβες των νεφρών και του συκωτιού από το αλκοόλ, οι κύστες στο στήθος και οι πόνοι τις περιόδου, ενώ ακόμα ερευνάται η θετική επίδρασή του σε μακροχρόνια χορήγηση του.

Υπάρχουν δύο είδη προσταγλανδινών, η Ε1 η οποία είναι η χρήσιμη, και η Ε2 η οποία βρίσκεται κυρίως στα γαλακτοκομικά και το κρέας, και η οποία είναι ύποπτη για διευκόλυνση ανάπτυξής νόσων. Η παρουσία γάμα-λινολεικού οξέως διευκολύνει την σύνθεση της Ε1 εις βάρος της Ε2.

Το γάμα λινολεϊκό οξύ, είναι σπάνιο στην φύση, μόνο μερικά φυτά το διαθέτουν και η σπιρουλίνα, ένα φύκι. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν το διαθέτει αλλά μπορεί να το αφομοιώσει και να το μετατρέψει. Η μετατροπή αυτή δυστυχώς δεν ολοκληρώνεται από τους εξής ανασταλτικούς παράγοντες.

Αλκοόλ, στρες, γήρανση, χοληστερόλη, ζωικά λίπη, στρες και αδρεναλίνη, καρκινογόνα, ιοι, έλλειψη ψευδάργυρου, υδροκορτιζόνη και ακτινοβολία.

Μια καλή λύση είναι η απ’ ευθείας κατανάλωση του λινολεϊκού οξέως σε μορφή λαδιού.

Εμποδίζει την καταστροφή του νευρικού συστήματος, διεγείροντας την παραγωγή κάποιων λεμφοκυττάρων.

Προλαμβάνει τις ανωμαλίες των κόκκινων αιμοσφαιρίων (αύξηση του όγκου και μείωση κινητικότητας)

ego pou to pairno pantos prin tin periodo eixa to monadiko simptoma tou trelou ponou sto stithos..to opoio den to eho pia...to pairno tora dio mines

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...