Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 129
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

θελετε και συνταγη για μασητηρια;;;καθιστε να θυμηθω.κρεμα φσρινα.αλλα επειδη εγω δεν εδωσα και δινω χολ εβαλα της χολ...

αλευρι,κρυο νερο και λιγο λαδι..παμε παλι απο την αρχη...

μιση κουπα κρεμα,οτι ναναι,αλευρι οσο παρει για να μη κολαει στα χερια,μιση κουπα κρυο νερο και λιγο λαδι 2 κσ...

πρωτα ριξτε το νερο και τη κρεμα και μετα αλευρι οσο παρει..σας μπερδεψα;;δε πειραζει..

τα κενετε παλι μπασοτυνακια η στρογγυλα..στιυς 220 βαθμους μεχρι να παρουν καστανο χρωμα..

αλλα τονιζω ..θα βγουν σκληρα..μη τρομαξετε..δε τρωγονται..οχι οτι να θα φανε θα παθουν τιποτα..η δικια μου τα μασουλαει συνεχεια..

η συνταγη ειναι απο το μαρακι 78..απο τι μανουλες..να ναι καλα..

Δημοσίευση

γεια σας κοριτσια!!εγω με το που ξεκινησαμε τις κρεμες δεν του τα αλεθα ποτε κομματια και τα μασουσε και τα φαγητα,δεν παταω τιποτα οπως ειναι.τρωει μονος του το φαγητο του.το ειχα πει στην αρχη στην παιδιατρο και μου ειπε οτι κανω καλα.τρωει τα παντα.φασολακια τσι χωρις να του τα αλεσω η να τα πατησω,πατατες γιαχνι πατατες φουρνου,σημερα εφαγε γεμιστα.ποτε δεν ειχα κολημα τι θα δωσω στο παιδι και ουτε εχω.σημερα εκοψε ο αντρα μου και τον εδωσε κορομηλο να φαει.

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΟΡΡΥ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ "ΜΠΑΙΝΩ" ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ! Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΕΙΝΑΙ 6ΜΙΣΗ ΣΤΑ 7ΑΕΤΩΝ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΩΡΑΚΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΚΡΕΜΑ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ Η¨ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ Η¨ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ! ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΚΟΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΦΡΟΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ.....ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ 3-4 ΕΧΕΙ ΠΟΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΑ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ)ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η' ΠΡΩΙ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΦΟΒΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΨΙΛΟΜΙΖΕΡΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΣΑΣ ΔΕ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ?

Δημοσίευση

girls ,εγω δεν νομιζω οτι ειναι περιεργο....φαση ειναι....βλεπει τη μικρουλα και θελει κι αυτη!!!!! ;) αφου ειναι και αδυνατουλα δεν πειραζει!!!!! :) θα σου πουν ομως και οι πιο εμεπιρες!!!!!

newmama,τρωει ποσοτητες ο μικρος σου?????γιατι εμενα απλα τσιμπαει σαν το σπουργιτακι.... :P

γεωργια,δωσε συνταγη για ροξακια!!!!!!! :silly: :lol: :silly:

Δημοσίευση

ΣΩΣΩ έγραψε:

* 1 φλ. αλεύρι

* 1 φλ. σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ

* 3 κ.σ. λάδι

* παγωμένο νερό

καλυτερα ετσι..αλλα εγω εκανα τη μιση δοση..

Kaλε Σωσωκα,μου επιτρεπεις να προσθεσω κατι ΄λεπτομερειες στη συνταγουλα σου ετσι; ;) Εγω την εχω καπως ετσι:

Μπισκοτακια βρώμης

(καταλληλα και για παιδακια )

2 φλιτζάνια νιφάδες βρωμης

1 κουταλακι μπεικιν

3 μπανανες πολτοποιημένες

1/4 φλιτζανιου ηλιελαιο

1/2 κουταλακι κανελα

1/2 φλιτζάνι αμυγδαλα τριμμένα (προαιρετικά)

1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά )

Τα ανακατευεται ολα μαζι , ριχνετε κουταλιες σε ενα ταψι (καλυτερα με λαδοκολα) και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα περιπου στους 170 .

Δημοσίευση

Girls μπορεις να της φτιαχνεις κρεμες δικης σου παρασκευης..οχι ετοιματζιδικες..

πχ σιμηγδαλοκρεμα, ρυζογαλο κλπ...

Δεν θα παθει τιποτα εννωειται..απλα εγω δεν πολυσυμπαθω τις ετοιμες κρεμες..να φανταστεις ο γιος μου δεν εχει φαει σχεδον καθολου ελαχιστο ρυζαλευρο οταν ηταν πολυ μωρακι..και μετα αντε το πολυ 10 φορες και αυτο ηταν κατι κρεμουλες δειγματα και ειχα παει επισκεψη και το πηρα σαν ευκολη λυση να μην λερωθει με γιαουρτια και φρουτα

Δημοσίευση

nai kale aoyrore...πες και αλλες...συνταγη για ροξ ,ε;;θα δωσεις στο μωρο ροξ;;θα σαλταρω..και παω στοιχημα οτι οι υπολοιπες πλην τι θεσσαλονικιες δεν ξερουνε τι ειναι ροξ..

εχω επισης ευκολη συνταγη γιαουρτι!

Δημοσίευση

Εγω τα κανω..αλλα πρωτων βαζω ελαιολαδο..δευτερο οχι ξηρους καρπους..φυσικα οχι και αμυγδαλο, και οχι μπεικιν..

Κοινως ανακατευω μπανανες πητουρο και νηφαδες βρομης και πολυ παρα πολυ λιγο αλαιολαδο, επισης τις κουταλιε ςτις βαζ σε λαδοχαρτο..

Αμα τις κανεις κανονικα...γινονται μνιαμμ πολυ ωραια..αλλα κανονικα δεν τα δινω στον μικρο

Δημοσίευση

εχει στα ΣΜ οχι απαραιοτητα βιολογικο..εγω επαιρνα για ενα διατημα τα Fytro ειναι της Αλλατινι...εχει σχεδον παντου..θα τα βρεις εκει που εχουν συνηθως τα αλευρια μαυτες ζαχαρες και λοιπες υγηεινες αηδιες..χαχαχα

Ρωτα ρε και τη Μαρθα..εχει φτιαξει..αλλα αυτα ειναι μαλακα σχετικα..εμενα τα μασουλαγε απο πριν βγαλει δοντια

Δημοσίευση

ΣΩΣΩ έγραψε:

ολα καλα αουρορε με τη συνταγη αλλα ειναι νωρι για ηλιελαιο κι αμυγδαλα!!!φανταζομαι ειναι για; μεγαλυτερα παιδια..εσυ ποτε τις τα εδωσες;;

Eγω τα εφτιαξα χωρις ξηρους καρπους εννοειται. Για το ηλιελαιο ειχα διαβασει καπου οτι ειναι πιο ελαφρυ για το βρεφος απο το ελαιολαδο. Βεβαια κι εγω ελαιολαδο βαζω. :S Βασικα και το μπεικιν παουντερ μηπως δεν κανει;Δεν ξερω... Ε ισως η συνταγη αυτουσια να ειναι για χρονων και πανω.Θα δοκιμασω να του τα φτιαξω κι εγω ετσι οπως λες... ;)

Δημοσίευση

κοριτσια,ευχαριστω για τις συνταγες και τις συμβουλες!!!!!!μπορω να τα φτιαξω τωρα αυτα τα μπισκοτακια ή ειναι μικρη ακομα???? :unsure:

Cesilia,πως μπορουμε να παρασκευασουμε μονες μας κρεμα??????

Δημοσίευση

γκρουσι δεν αγοραζεις το τσελεμεντε;;;χαχαχα...

τα μπισκοτακια αν θελεις καντα..εγω τα εκανα και δεν α εφαγε..ειναι αναλογως το παιδι..εσενα ο κουταλιανος μπορει να τα φαει..θα ξανα προσπαθησω και εγω τωρα να δω.

τα μασητικα εννοειται και τωρα..ανετα..τα αλλα με το κουακερ...τι να πω..

αουρορε πως μας ξεφυγες εσυ ;;γιατι δε γραφεισ στις μανουλες;;εεεε;;;

Δημοσίευση

Για να φταξεις κρεμες θα πρεπει το παιδι σου να αρχισει να πινει γαλα..ευαπορε η φρεσκο ..δηλαδη να μεγαλωσει λιγο ακομα.

Δεν θελει κοπο...βραζεις λιγο το γαλα, βαζεις μια με δυο κουταλιες σιμηγδαλι ψιλο αναλογα με το ποσο πηχτο το θελεις..μετα μπορεις να προσθεσεις λιιιιγη ζαχαρη η σταφιδες η κανελα- αμα θες παντα- ανακατευεις μεχρι να πηξει και ειναι ετοιμο.

Παντως υπαρχουν πολλες λυσεις..

εγω του δικου μου του εδινα φαγοπυρο- το ετρωγε- αλλα και χυλο βρωμης..αλλα παιδια δεν τα τρωνε..η Bell δοκιμασε το φαγοπυρο και το φαγανε και τα δικα της παιδια...

ειναι στο παιδι..υπαρχουν ενελακτικες και πιο υγειηνες επιλογες απο τις ετοιμες κρεμες εφοσον θελεις να δοκιμασεις κατι διαφορετικο στο παιδακι σου

Δημοσίευση

σωσουκα,τον εχω τον τσελεμεντε!!!!!χαχαχααχα :P :laugh: :P

Cesilia,thanks!!!!!!!θα τα δοκιμασουμε ολα σιγουρα!!!!!!

λοιπον,σημερα που φαγαμε κρεατοσουπα μια χαρα τα κατεβαζει τα κομματακια!!!!!!ουτε γκουχ ουτε γκιχ!!!!!!!!χαχαχαχαχα :laugh: :laugh: :laugh:μασαει κανονικα κι ας μην εχει δοντια!!!!!! :P

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Αχ ο ύπνος...! θυμάμαι εκείνη την μέρα, 39+2, 24 ώρες, πριν γεννήσω παίζει να ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σε βαθύ ύπνο, 9ωρο, χωρίς διακοπές, χωρίς άγχος, χωρίς, χωρίς, χωρίς... 🤣 Νάτυ μου κι εγώ έπεσα θυμά των μαμάδων στα σόσιαλ, που μας "διδάσκουν" πως από νεογέννητα τα μωρά τους κοιμούνται σερί και πως σε κάθε sleep regression μαγικά ανατρέπουν κάθε παλλινδρόμηση και τα επαναφέρουν στις ρουτίνες τους... well, well....  Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο ύπνος είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο που κατακτάται - δε πιστεύω ότι μπορείς να "εκπαιδέυσεις" τον ύπνο, αλλά ίσως ότι μπορείς να βοήθησεις το μωρό σου να φτάσει εκεί. Εμείς με τον ύπνο ήμασταν αρκετά καλα μέχρι και 3 μηνών, σε σύγκριση μ αυτά που άκουγα από φίλους. Δλδ ο μικρός μου το νυχτερινό του ύπνο τον έκανε σε 2 ή 3 κομμάτια: πρώτη αφύπνιση σε 4/5 ώρες, δεύτερη σε 2/3 ώρες, και τελική για πρωινό ξύπνημα 1/1,5 ώρα. Κάποιες φορ΄ες το πρώτο κομματι ήταν και 6 ώρες σερί - μιλάμε για πολυτέλεια! 🤣 Μέχρι που εκεί λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες έσκασε το πρώτο sleep regression... Το οποίο όχι απλά μας τσάκισε, αλλά το φάγαμε στη μάπα μέχρι περίπου τους 9 μήνες που αποθήλασα. Τι να σου πω... δε θέλω και να σε τρομάξω αλλά υπήρχαν και ν΄υχτες που ξυπνούσε ανά 20λεπτά... 😵‍💫  Πάντως το κάθε μωρό είναι διαφορετικό - δε ξέρεις τι θα σου τ΄υχει! και σίγουρα δε φταις εσύ για το αν δεν κοιμάται σερί ή επειδή δεν κάνεις κάτι σωστά! Η αγκαλιά είναι συναισθηματική ασφάλεια, και είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά πλέον ότι ούτε θα το κακομάθεις ούτε άλλες βλακείες που έχεις ακούσει σίγουρα. Τώρα στη φάση που βρίσκεστε με τη μπεμπούλα σου, εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα για ρουτίνες και εκπαιδεύσεις,  απλά κάνε ό,τι λειτουργει - είναι κούνημα, είναι θηλασμός, είναι αγκαλιά, ό,τι πραγματικά δουλεύει. Εμείς χρησιμοποιούσαμε αρκετά τη μπάλα πιλάτες που είχα για τις ασκήσεις τοκετού, λειτουργούσε πάντα κυρίως στις ενδιάμεσες βραδινές αφυπνίσεις για να τον επαναφέρουμε στον ύπνο. Στον 3ο μήνα αυτό που θα προτείνω εγώ απ την εμπειρία μου είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου. Και το σημαντικότερο να είσαι συνεπής σ αυτή. Τις δύσκολες βραδιές ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τηρήσεις ρουτίνες και γενικά την ψυχραιμία σου, αλλά να προσπαθήσεις όσο μπορείς, με όση δύναμη σου απομένει γιατί θα αποδειχτεί σημαντικό σε βάθος χρόνου. Εμάς ακόμα (12,5 μηνών) δεν κοιμάται σερί, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν επαναλήφθηκαν, αλλά τλχ έχει πολύ προβλέψιμο πρόγραμμα, καθαρά sleep cues και νιώθω ότι και ο ίδιος ξέρει τι να περιμένει. Κάπου στους 9 μ΄ηνες είδαμε κι εμείς τους καρπους του να τηρούμε τη ρουτίνα ύπνου ευλαβικά και πιστεύω βοήθησε πολύ και με την μετάβαση σε δικό του δωμάτιο. Η δική μας ρουτίνα που ακολουθούμε από 4 μηνών είναι η εξής: 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Στους 4 μήνες ήταν κάπως έτσι: τελευταίος ημερήσιος ύπνος μέχρι και 4.30μμ/ βαριά μέχρι 5μμ - 6/6.30μμ χαμηλός φωτισμός, ακόμα και στο μπανάκι είχα κεριά led όσο ήταν ακόμα χειμώνας/άνοιξη + μασαζάκι - 7/8μμ ιστοριούλα και θηλασμός στο κρεβάτι αρχικά, κάπου στους 6 μήνες κάναμε τους θηλασμούς στο σαλόνι για να αρχίσει να τον αποσυνδέει με τον ύπνο (δε λειτούργησε ακριβώς 😅), σ εκείνη τη φάση θήλαζε μέχρι ν αποκοιμηθεί και μετά τον μετέφερα στο λίκνο. Πολλές φορες η μεταφορά ήταν ανεπιτυχής και χρειαζόταν επανάληψεις, πολύ υπομον΄η, αλλά κι εξίσου πολλές φορές απλα κατέληγα να κάνω συγκοίμηση και έπεφτα κι εγώ μαζί του απ' τις 7 για ύπνο.  Να σημειώσω εδώ ότι τον χαμηλό φωτισμό και χαμηλή φωνή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς ήδη να τα εφαρμόσεις γιατί τα βραφάκια δεν ξεχωρίζουν τη νύχτα απ τη μέρα σ αυτή τη φάση, είναι μια καλή πρακτική για να αρχίζει να τα ξεχωρίζει. Αυτά από μένα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εννοείται 💖 #πότεθακοιμηθούμεξανάΟΕΟ Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς ένα μωρό στην παρέα που κοιμάται σερί από νεογέννητο - ε λοιπόν αυτό είναι ένα 1% γονέων, που κάποιο λοχείο έχουν κερδίσει, σίγουρα δεν είναι η νόρμα! χαχα τα λεγόμενα unicorn babies 🦄  
    • Αυτό με το βρακί κ την κάλτσα κ εγώ τα ίδια 🤣🤣 Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Πρέπει να καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχω το σπίτι να μείνω, που για μένα είναι βασικό. Αλλιώς πρέπει να ψάχνω πάλι να νοικιάσω όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Κ γενικά ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα κ σκ, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σήμερα είμαι πάλι πιο χαλαρή. Σας είπα απλά χθες κάποιες σκέψεις που είχα γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, ε, μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα δικαιούμαι να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Κ η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός όλαυτα τα προβλήματα που υπάρχουν μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Ισως με έπιασε το σύνδρομο της φωλιάς που λένε ότι σε πιάνει στο τέλος κ ένιωθα έτσι. Μπορεί να σου βγει κι εσένα ποιος ξέρει 🤪 Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...