Μετάβαση σε περιεχόμενο

ερωτηση για διατροφη μωρου 6,5 μηνων

Recommended Posts

• Απαντήσεις 129
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

γεια σου γεωργια με τις συνταγες σου!!!!!!!! :laugh: θα τα φτιαξω για μενα σιγουρα και μετα μπορει να δωσω και στο μωρο!!!!!! :P:P:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θελετε και συνταγη για μασητηρια;;;καθιστε να θυμηθω.κρεμα φσρινα.αλλα επειδη εγω δεν εδωσα και δινω χολ εβαλα της χολ...

αλευρι,κρυο νερο και λιγο λαδι..παμε παλι απο την αρχη...

μιση κουπα κρεμα,οτι ναναι,αλευρι οσο παρει για να μη κολαει στα χερια,μιση κουπα κρυο νερο και λιγο λαδι 2 κσ...

πρωτα ριξτε το νερο και τη κρεμα και μετα αλευρι οσο παρει..σας μπερδεψα;;δε πειραζει..

τα κενετε παλι μπασοτυνακια η στρογγυλα..στιυς 220 βαθμους μεχρι να παρουν καστανο χρωμα..

αλλα τονιζω ..θα βγουν σκληρα..μη τρομαξετε..δε τρωγονται..οχι οτι να θα φανε θα παθουν τιποτα..η δικια μου τα μασουλαει συνεχεια..

η συνταγη ειναι απο το μαρακι 78..απο τι μανουλες..να ναι καλα..

γεια σας κοριτσια!!εγω με το που ξεκινησαμε τις κρεμες δεν του τα αλεθα ποτε κομματια και τα μασουσε και τα φαγητα,δεν παταω τιποτα οπως ειναι.τρωει μονος του το φαγητο του.το ειχα πει στην αρχη στην παιδιατρο και μου ειπε οτι κανω καλα.τρωει τα παντα.φασολακια τσι χωρις να του τα αλεσω η να τα πατησω,πατατες γιαχνι πατατες φουρνου,σημερα εφαγε γεμιστα.ποτε δεν ειχα κολημα τι θα δωσω στο παιδι και ουτε εχω.σημερα εκοψε ο αντρα μου και τον εδωσε κορομηλο να φαει.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΟΡΡΥ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ "ΜΠΑΙΝΩ" ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ! Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΕΙΝΑΙ 6ΜΙΣΗ ΣΤΑ 7ΑΕΤΩΝ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΩΡΑΚΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΚΡΕΜΑ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ Η¨ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ Η¨ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ! ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΚΟΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΦΡΟΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ.....ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ 3-4 ΕΧΕΙ ΠΟΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΑ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ)ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η' ΠΡΩΙ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΦΟΒΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΨΙΛΟΜΙΖΕΡΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΣΑΣ ΔΕ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ?

girls ,εγω δεν νομιζω οτι ειναι περιεργο....φαση ειναι....βλεπει τη μικρουλα και θελει κι αυτη!!!!! ;) αφου ειναι και αδυνατουλα δεν πειραζει!!!!! :) θα σου πουν ομως και οι πιο εμεπιρες!!!!!

newmama,τρωει ποσοτητες ο μικρος σου?????γιατι εμενα απλα τσιμπαει σαν το σπουργιτακι.... :P

γεωργια,δωσε συνταγη για ροξακια!!!!!!! :silly: :lol: :silly:

ΣΩΣΩ έγραψε:

* 1 φλ. αλεύρι

* 1 φλ. σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ

* 3 κ.σ. λάδι

* παγωμένο νερό

καλυτερα ετσι..αλλα εγω εκανα τη μιση δοση..

Kaλε Σωσωκα,μου επιτρεπεις να προσθεσω κατι ΄λεπτομερειες στη συνταγουλα σου ετσι; ;) Εγω την εχω καπως ετσι:

Μπισκοτακια βρώμης

(καταλληλα και για παιδακια )

2 φλιτζάνια νιφάδες βρωμης

1 κουταλακι μπεικιν

3 μπανανες πολτοποιημένες

1/4 φλιτζανιου ηλιελαιο

1/2 κουταλακι κανελα

1/2 φλιτζάνι αμυγδαλα τριμμένα (προαιρετικά)

1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά )

Τα ανακατευεται ολα μαζι , ριχνετε κουταλιες σε ενα ταψι (καλυτερα με λαδοκολα) και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα περιπου στους 170 .

Girls μπορεις να της φτιαχνεις κρεμες δικης σου παρασκευης..οχι ετοιματζιδικες..

πχ σιμηγδαλοκρεμα, ρυζογαλο κλπ...

Δεν θα παθει τιποτα εννωειται..απλα εγω δεν πολυσυμπαθω τις ετοιμες κρεμες..να φανταστεις ο γιος μου δεν εχει φαει σχεδον καθολου ελαχιστο ρυζαλευρο οταν ηταν πολυ μωρακι..και μετα αντε το πολυ 10 φορες και αυτο ηταν κατι κρεμουλες δειγματα και ειχα παει επισκεψη και το πηρα σαν ευκολη λυση να μην λερωθει με γιαουρτια και φρουτα

nai kale aoyrore...πες και αλλες...συνταγη για ροξ ,ε;;θα δωσεις στο μωρο ροξ;;θα σαλταρω..και παω στοιχημα οτι οι υπολοιπες πλην τι θεσσαλονικιες δεν ξερουνε τι ειναι ροξ..

εχω επισης ευκολη συνταγη γιαουρτι!

ολα καλα αουρορε με τη συνταγη αλλα ειναι νωρι για ηλιελαιο κι αμυγδαλα!!!φανταζομαι ειναι για; μεγαλυτερα παιδια..εσυ ποτε τις τα εδωσες;;

Εγω τα κανω..αλλα πρωτων βαζω ελαιολαδο..δευτερο οχι ξηρους καρπους..φυσικα οχι και αμυγδαλο, και οχι μπεικιν..

Κοινως ανακατευω μπανανες πητουρο και νηφαδες βρομης και πολυ παρα πολυ λιγο αλαιολαδο, επισης τις κουταλιε ςτις βαζ σε λαδοχαρτο..

Αμα τις κανεις κανονικα...γινονται μνιαμμ πολυ ωραια..αλλα κανονικα δεν τα δινω στον μικρο

οκ σες...το πητουρο που το βρισκεις;;αυτο με τι μπανανες της το εκανα..αλλλα δε μπορει ακομα..να το δακωσει..φαντα;σου να το μασησει..

εχει στα ΣΜ οχι απαραιοτητα βιολογικο..εγω επαιρνα για ενα διατημα τα Fytro ειναι της Αλλατινι...εχει σχεδον παντου..θα τα βρεις εκει που εχουν συνηθως τα αλευρια μαυτες ζαχαρες και λοιπες υγηεινες αηδιες..χαχαχα

Ρωτα ρε και τη Μαρθα..εχει φτιαξει..αλλα αυτα ειναι μαλακα σχετικα..εμενα τα μασουλαγε απο πριν βγαλει δοντια

ΣΩΣΩ έγραψε:

ολα καλα αουρορε με τη συνταγη αλλα ειναι νωρι για ηλιελαιο κι αμυγδαλα!!!φανταζομαι ειναι για; μεγαλυτερα παιδια..εσυ ποτε τις τα εδωσες;;

Eγω τα εφτιαξα χωρις ξηρους καρπους εννοειται. Για το ηλιελαιο ειχα διαβασει καπου οτι ειναι πιο ελαφρυ για το βρεφος απο το ελαιολαδο. Βεβαια κι εγω ελαιολαδο βαζω. :S Βασικα και το μπεικιν παουντερ μηπως δεν κανει;Δεν ξερω... Ε ισως η συνταγη αυτουσια να ειναι για χρονων και πανω.Θα δοκιμασω να του τα φτιαξω κι εγω ετσι οπως λες... ;)

κοριτσια,ευχαριστω για τις συνταγες και τις συμβουλες!!!!!!μπορω να τα φτιαξω τωρα αυτα τα μπισκοτακια ή ειναι μικρη ακομα???? :unsure:

Cesilia,πως μπορουμε να παρασκευασουμε μονες μας κρεμα??????

γκρουσι δεν αγοραζεις το τσελεμεντε;;;χαχαχα...

τα μπισκοτακια αν θελεις καντα..εγω τα εκανα και δεν α εφαγε..ειναι αναλογως το παιδι..εσενα ο κουταλιανος μπορει να τα φαει..θα ξανα προσπαθησω και εγω τωρα να δω.

τα μασητικα εννοειται και τωρα..ανετα..τα αλλα με το κουακερ...τι να πω..

αουρορε πως μας ξεφυγες εσυ ;;γιατι δε γραφεισ στις μανουλες;;εεεε;;;

Για να φταξεις κρεμες θα πρεπει το παιδι σου να αρχισει να πινει γαλα..ευαπορε η φρεσκο ..δηλαδη να μεγαλωσει λιγο ακομα.

Δεν θελει κοπο...βραζεις λιγο το γαλα, βαζεις μια με δυο κουταλιες σιμηγδαλι ψιλο αναλογα με το ποσο πηχτο το θελεις..μετα μπορεις να προσθεσεις λιιιιγη ζαχαρη η σταφιδες η κανελα- αμα θες παντα- ανακατευεις μεχρι να πηξει και ειναι ετοιμο.

Παντως υπαρχουν πολλες λυσεις..

εγω του δικου μου του εδινα φαγοπυρο- το ετρωγε- αλλα και χυλο βρωμης..αλλα παιδια δεν τα τρωνε..η Bell δοκιμασε το φαγοπυρο και το φαγανε και τα δικα της παιδια...

ειναι στο παιδι..υπαρχουν ενελακτικες και πιο υγειηνες επιλογες απο τις ετοιμες κρεμες εφοσον θελεις να δοκιμασεις κατι διαφορετικο στο παιδακι σου

σωσουκα,τον εχω τον τσελεμεντε!!!!!χαχαχααχα :P :laugh: :P

Cesilia,thanks!!!!!!!θα τα δοκιμασουμε ολα σιγουρα!!!!!!

λοιπον,σημερα που φαγαμε κρεατοσουπα μια χαρα τα κατεβαζει τα κομματακια!!!!!!ουτε γκουχ ουτε γκιχ!!!!!!!!χαχαχαχαχα :laugh: :laugh: :laugh:μασαει κανονικα κι ας μην εχει δοντια!!!!!! :P

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...