Μετάβαση σε περιεχόμενο

ερωτηση για διατροφη μωρου 6,5 μηνων

Recommended Posts

Ψιλοκοψα κολοκυθακι, πιπερια, μελιτζανα, ετριψα λιγο καροτακι, εβαλα λιγο απο τον μαγειρεμενο κημα, φρεσκια ντοματουλα και πασπαλισα με λιγο κασερακι.

Το χλαπακιασε αμεσως...

ηθελα να φτιαξω πιτσα σε μας..γιατι ο καλο ςμου αρνιθηκε να φαει τις σουπιες με σπανακι..ε λεω κριμα ειναι και εκανα και σε αυτον μεσα στην φορμα που εχω για το τσιζ κεικ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 129
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπον κοριτσια σημειωστε: πηρα ενα βιβλιο "Σωστη διατροφη για παιδια" του διατροφολογου Μανου Καζαμία. Εχει τελειες συνταγες! Βεβαια ειναι για το χρονο και μετα....

γεια σας μανουλες!

Χρυσα μου τελεια η πιτσουλα ε?? θα φτιαξω κ εγω για εμας βεβαια εχω στον κηπο μου κολοκυθακια μελιτζανες ντοματουλες κλπ κ ολα βιολογικοτατα παρακαλω! :P

Ευα θηριακη η μικρη σου αλλα οπως ηδη ξερεις τον μικρο μου λουκουμα δεν τον ξεπερναει κανενας! :silly: :laugh: :woohoo: 9,420 κ 71 ποντους!

τσολιας το μαναρι μου! κ απο φαγακι τιποτα ακομα ολο μεμε!!

κοριτσια μου ειπε ο παιδιατρος οτι πρεπει να επιμεινω λιγο με το φαγακι του(αν κ δεν καταλαβαινω τον λογο αφου ετσι κ αλλιως θα φαει καποια στιγμη κ ειναι ηδη μεγαλο μωρο) κ πηγα στα βιολογικα κ πηρα ετοιμη κρεμουλα με ριζαλευρο κινόα κ καρπο βανιλιας χωρις ζαχαρι κ γλουτενη κ εφαγε ο μπαγασακος μαλιστα πριν απο λιγο εφαγε σχεδον 100γρ. εγω προσπαθω να του δινω σπιτικα κ αυτος θελει τα ετοιμα... :(

φρουτα προσπαθω ακομα καθημερινα αλλα αρνειται :( μονο η παπαγια μου εμεινε.... :blink: κ μου ειπε ο παιδιατρος να του βαλω μεσα 1 μπισκοτο μιραντα να γινει πιο γλυκια η φρουτοκρεμα,δεν μου αρεσε καθολου σαν ιδεα ομως...θελω να φαει τα φρουτα σκετα χωρις μπισκοτα κλπ εσεις τι λετε? αδικο εχω??

Κοιτα σοφακι μην περιμενεις να φαει ποσοτητες απο τωρα...

Πολλα μωρα αρνουνται να φανε πολυ φαγητο- γυριως μωρα που θηλαζουν-

εμενα για να αρχησει να τρωει συνιστομενες ποσοτητες κοντεβε το χρονο...

του αλεθα συνηθως 1/2 μικρη μπανανα, μισο μιλο μισο αχλαδι ολα μικρα..και ετρωγε το μισο απο ολα αυτα..και ημουν και ευχαριστιμενη..

τωρα του τα κοβω κομματια και του τα δινω μεσα στην ημερα και τα τρωει μονος του

Cesilia ,κι εμενα ετσι κανει....μισο απ ολα της βαζω και τρωει το μισο απ οτι εχει το πιατο...αλλα δεν ανησυχω αφου μια χαρα αναπτυσεται!!!!! :laugh:πες μας τη συνταγη για ψωμακια οταν μπορεσεις!!!! ;)

σοφακι,θα φανε μωρε και τα μικρουλια μας!!!!δεν πειραζει,αφου ειναι θηριακια!!!!!!!!! :silly:

Aurore,καλο το βιβλιο????για πες καμια συνταγη...!!!! ;)

αυριο λεω να κανω τα μπισκοτακια για τα δοντια....ελπιζω να προλαβω δηλαδη!!!!!! :S σημερα ετρωγε μπανανα η μικρη και εκοψε ενα μεγαλο κομματι....φοβηθηκα εγω αλλα ειδα οτι το μασαει....μασαγε μια ωρα και τελικα το μισο το εφτυσε... :P δεν πνιγονται τοσο ευκολα τελικα!!!!! ;)

χαχαχαχαχ..τρελη Σωσωσ..αμυγδαλο στα μωρα;;;;

μουρλη!!!!

Γρουση οπως ειπε και η σωσωκα ειναι η καλσικη συνταγη για ψωμι, απλα τα κανεις μικρουτσικα και ψηνεις σε λαδοκολλα.

Μολις μεγαλωσουν μπορεις να προσθεσεις μεσα φετα η γραβιερα η σταφιδες και μολις μεγαλωσουν ακομα λιγο ελιες χωρις κουκουτσι και μυρωδικα, λιαστη ντοματα κλπ κλπ..εγω τα φτιαχνω ειτε σκετα με μυρωδικα ?( για μας οχι για τον μικρο) και μετα τα γεμυζω με φετουλες γραβιερας και γαλοπουλα

Σωσω..εμαθα εισαι σεφ πρωτης ταξης...χιχιχι..πεσε καμια συνταγη καλεεεεεεεεεεε

Ασχετο αλλα αμα θα κανεις ψωμακι καλυτερα παρε αλευρι ολικης και σικαλη..ειναι πως να το πω....πιο υγειεινο..και αμα εχεις πολυυυυυ ελευθερο χρονο,....καντο με προζυμι...

ε οριστε ρε σες..δεν ειναι τα κλασικα ψωμακια..χαχα..προζυμι,ολικης..χαχα..

και συ που το ξερεις οτι μαγειρευω;;εγω ειμαι του γλυκου..φτιαχνω γλυκα..τι θελεις να σου πω;;χθες εκανα καρπουζι γλυκο του κουταλιου και πεπονι!σουπερ βγηκαν..παευκολο προφιτερολ με κακαο ξερω..σε 5 λεπτα..αν ετε σας την λεω..αλλιως πες τι θελεις να σε πω!

πλακα εχετε ρε κοριτσια :P

Χρυσα μου ψωμακια με διαφορες γευσεις φτιαχνω κ εγω.μια ωραια συνταγη ειναι με μυρωδικα κ ειδικα αν βαλεις μπολικο φρεσκο κρεμμυδακι μα'ι'ντανο δυοσμο κ αρκετη ριγανη! γινεται πολυ νοστιμο!!κ μετα μεσα οπως ειπες βαζουμε φετες φραβιερας κ βραστη γαλοπουλα!

Σωσωκα θα ηθελα την συνταγη απο το καρπουζι κ το πεπονι που δεν το εχω δοκιμασει ποτε.αν δεν σου κανει κοπο βασικα. βαζεις την φλουδα του καρπουζιου σε ασβεστη? αν μπορεις κ οποτε μπορεις γραψτην μου .σ'ευχαριστω! :)

Ευακο να παρεις το βιβλιο που σου ειπα εχεις πολλες συνταγες για βρεφακια κ μεχρι 5 χρονων.ρε συ αυτη που γραφει το βιβλιο εχασε το μωρακι της αφου γεννησε οταν ηταν περιπου 4 μηνων..το γραφει μεσα... :( κριμα. κ ετσι αποφασισε να ασχοληθει με τα παιδια λεει,απο εκει ξεκινησε κ ειναι υπερμαχος της φυσικης κ υγιεινης διατροφης κ οχι σε τιποτα ετοιμο.αν δεν μπορεςι να το παρεις θα σου δωσω συνταγες στο μσν ;)

φιρφιρ....λοιπον..ποιον ασβεστη καλε;;ειμαι εγω για ταλαιπωριες...α;;;

ακουσον ακουσον..

παιρνεις φλουδια απο καρπουζι..χοντρα κατα προτιμηση..

ενα καρπουζι μεγαλο...7-8 κιλα..

καθαριζεις το πρασινο μερος και το κκοκινο..εγω εβαλα και του γειτονες να μαζεψουν..

γιατι 1 καρπουζι αν φαω μονη θα χτριεαστη καθετηρα για το κατουρημα..σ

το θεμα μας..

το κανεις κομματακια..κατα μηκος σα να κοβεις ψωμ ικαι μετα στη μεση..εγω κανω κομματακια σαν 1 φαλαγγα φδαχτυλου..το βραζεις..

αρκετη ωρα περιπου στο μιαωρο τολες.

το βαζεις στο τρυητηρι..

μετα βραζεις στη κατσαρολα..

1 φλυτζανι νερο και 1-1,5 κιλο ζαχαρη.μη σε παραξενεψε γιατι το καρπουζι απο μονο του ειναι ..αγλυκο..

βΖΕΙς ΚΑΙ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ.1 φυτο ειναι..αν ειμασταν κοντα να σου στελνα..εγω το εχω στη γλαστρα..

βαζεις και χυμο 2 λεμονιων..

βραζουν μολις αρχιζουν να δενουν ..κανενα 15 λεπτο βζεις και το καρπουσζι μεσα..

εγω εβαλα και 1 σφηνακι κονιακ και 1 βανιλια..

και τα βραζεις ολα μαζι..υπολογισε κανενα 20 λεπτο..

και ο αφηνεις να κρυωσει..

και γινεται..μπερεκετ..

το πεπονι ακριβως τα ιδια με τη διαφορα οτι δε σουρωνει το πεπονι..και εννοειτται δε βαζεις τη φλουδα..τη ψιχα..το πρασινο ,το μεσα..

το βραζεις με νερο και οταν αρχιζει να γινετα διαφανες το λες δε το λες..

αδειαζεις λιγο νερο και βαζεις τη ζαχαρη και ολα τα ματζουναι..λεμονι κονιακ,αρμπαροριζα

σε λιγο θα κανω και σταφυλι..

αυτα..

ρουφιανες.το χερι μου πιαστηκε να γραφω!χαχα

XAXAX...ΣΩΣΩΚΑ εγω τετοια πραγματα δεν κανω..ειναι πολυπλοκα για μενα..χαχαχαχα

λοιπον ...θελω ενα γλυκο ευκολο και γρηγορο...οχι κεκακια τα φτιαχνω και μονη μου..κατι εντιποσιακο..ξες να πω οτι και καλα εφαγα 3 ωρες για να το φτιαξω...ο αντρα ςμου θα το φαει..αλλα και παλη...

δεν εχει σου...

γραφε..

- 1 ποτηρι νερου αλευρι

2,5 ποτηρια ζαχαρη..

1 κουτι κακαο..

αυτα τα 3 ολα μαζι ανακατεμα..

1 λιτρο γαλα,η και 1,5

1 αυγο

5 βανιλιες

πτι μπερ

βραζεις το γαλα...οταν ειναι χλιαρο προς ζεστο προσθετεισ το μιγμα με τις σκονεσ..ξερεις τα 3 παραπανω..χαμηλωνεισ φωτια.ανακτατευεις..γιατι θα αρχιζει να πηζει..

μολις πηξει,μη περιμενεις να γινει πετρα αποσυρεις απο τη φωτια..

ριχνεις το αυγο και τι βανιλιες..

σε 1 σκευος εχει στρωσει πτι μπερ η νταιτζεστιβ η κριμ κρακερ ,1 πακετο περιπου..και ριχνεις τη κρεμα ζεστη..

οταν κρυωσει τη βαζεις ψυγειο..και μετα ριχνεις αν θελεις και τρουφα!

γεια σας κουκλες!!!!!! :laugh:

δε προλαβα παλι να κανω τα μπισκοτακια.... :( ελπιζω αυριο!!!!! ;) μεχρι να τα κανω θα εχει βγαλει ολα τα δοντια μουθ φαινεται!!!! :P:P:P

σωσουκα,το προφιτερολ θα το φτιαξω σιγουρα!!!!!!!!!! :silly:

σοφακι,το βιβλιο θα το παραγγειλω μεσω ιντερνετ γιατι εδω δεν το εχουν.... :dry: εχεις φτιαξει τιποτα καλο??????

Cesilia,ποτε τα προλαβαινεις ολα και τα φτιαχνεις??????????????? :blink: :silly: :blink:

α ρε Σωσω σε κουρασα!!! :P ευχαριστω παρα παρα πολυ! θα προσπαθησω να βρω χρονο να φτιαξω τουλαχιστον το πεπονι γιατι δεν το εχω δοκιμασει ποτε! που στο καλο θα την βρω αυτην την ριζα?? :silly: ελπιζω να μην παιδευτω πολυ!

βρε Χρυσα αληθεια τα γλυκα του κουταλιου ειναι τα πιο ευκολα πιστευω! εγω φτιαχνω καθε χρονο συκο κ ολοκληρο κ σαν μαρμελαδα,κυδωνι,μηλο(ειναι τελειο!) κλπ ειναι κ πολυ υγιεινα μωρε,μονο η ζαχαρη ειναι η κακια της υποθεσης κατα τα αλλα ουτε λιπος ουτε τιποτα! ;)

τι να δοκιμασω βρε Ευα μου με δουλευεις? εχει ενα σωρο ομορφα πραγματα στο βιβλιο αλλα παντα απο καπου πρεπει να ξεκινησεις.εμενα ακομα δεν θελει κανενα φρουτο...οταν θα ξεκινησει ομως να τρωει θα του φτιαχνω πολυ ωραια πραγματακια!

ρε συ να στο παρω εγω το βιβλιο απο εδω κ να στο στειλω ταχυδρομικος?

ναι ειναι σαν να κανεις ενα κανονικο γλυκο απλα αν θελεις να το κανεις μερμελαδα τριψε το μηλο στον τριφτη αλλιως στα 4! (ελα πονηρη!!)

αναλογια ζαχαρης 1 προς 1 εκτος κ εαν δεν το θελεις πολυ γλυκο,εγω βαζω λιγοτερο παντα απλα να ξερεις οσο πιο πολυ ζαχαρη εχει τοσο καλυτερα ειναι στο θεμα συντηρησης αλλα εγω την διατηρω στο ψυγειο κ ετσι δεν παθαινει τιποτα! βαζω κ 1-2 καρπους βανιλιας αναλογα με την ποσοτητα κ λιγο χυμο λεμονι.ειναι φοβερη μαρμελαδα!! καθε χρονο την φτιαχνω κ βγαζουμε τον χειμωνα. αν δεν στο εχω γραψει καλα η δεν εχεις καταλαβει κατι πες μου!

1 ποτηρι μηλο στο ρεντε και 1 ζαχαρη λες,ε;;και ποσοσ νερο;;

αν βαλω βανιλια σαν αυτη που βαζουμε στο κεικ και οχ κλωναρι;;και τα βραζεις ολα μαζι,ε;;εε μαλλον γιατι το μηλο στο ρεντε βραζει ευκολα,

οχι ποτηρι για κιλο μιλαω.ενα κιλο μηλα ενα κιλο ζαχαρη. σορυ αλλα δεν καταλαβα τι ειναι το ρεντε που λες? πεντε εννοεις? αν ναι να ξερεις οτι θελει σιγανο βρασιμο κ οχι πολυ ωρα κ θελει κ ξαφρισμα.οχι δεν πειραζει να βαλεις τετοια βανιλια εχω βαλει κ εγω απλα η αλλη ειναι αλλιως ειναι καλυτερη μυριζει πολυ πιο ωραια.εχει στα καταστηματα με βιολογικα προιοντα αν θελεις. νερο δεν βαζεις θα βγαλουν τα μηλα κ η ζαχαρη.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
    • Τα μαθήματα με τις ανεξάρτητες μαίες που θα έχουμε και δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι κοριτσάκι μου... Σου δίνουν άλλον αέρα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου και το σώμα σου ότι θα τα καταφέρεις.. και φυσικά η σωστή ενημέρωση πάντα είναι δύναμη..!! Δύσκολα θα δεχτείς bs όταν είσαι σωστά ενημερωμένος και όταν θα έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους που ξέρουν να σε βοηθήσουν σε αυτό που εσύ θέλεις με ασφάλεια! 
    • Τέλεια θα τα πας ! Είσαι έτοιμη!!!!  Ακριβώς αυτό θέλει! Συχνούς θηλασμους και μαραθωνιους στις ημέρες ανάπτυξης 🥰 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...