Μετάβαση σε περιεχόμενο

ερωτηση για διατροφη μωρου 6,5 μηνων

Recommended Posts

• Απαντήσεις 129
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

2 καλε...και εκει θα μεινουμε νομιζω για καιρο..

στο τσατ παρτε το χαμπαρι..δε φαινεται τιποτα εδω και μερες..μοντ τι συμβαινει;;

δε σιδερωνω..καλωσορησα πεθερα πριν απο λιγο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χαχαχχα..Σωσω μη μηλας...10 μηνων βγαλαμε δοντι....και τα 4 μαζι...δραμα..αλλα χλαπακιαζε τα παντα αμασητα...μετα φυσικα τα ευγαζε αυτουσια...χιχιχιχιχι

Λοιπον, γκρουσι, ακου συνταγη για απογευματινο. Παιρνεις κολοκυθα γλυκια, την ψηνεις σε ενα δαχτυλο νερο με μερικες σταφιδοθλες η χουρμαδες αποξηραμενους για να γλυκανει. Αφου ψηθει η κολοκυθα τη λιωνεις με το πιρουνι το ιδιο και τις σταφιδες οι οποιες θα εχουν μαλακωσει αρκετα, προσθετεις και λιγο ταχινιή παστα φυστικου (απο τα βιολογικα και κανελιτσα που ειναι αντιοξειδωτικη...και τα ανακατευεις ολα και γινεται τελειο! Ο μικρος ξετρελαθηκε! Κι αν ειναι δυσκοιλια η μικρη σου θα μαλακωσουν πολυ οι κενωσεις της!

Νομιζω και η Σες εδινε στο μικρο τετοια κολοκυθα, να μας πει καμια συνταγη ;)

ΒΡε Σωσωκα, δεν προλαβαινω και πολλα πολλα με το μικρο οποτε γραφω στα απαραιτητα...εχει ζωηρεψει το ατιμουτσικο!

Aurore,πολυ μου αρεσε αυτη η συνταγη!!!!θα την κανω γιατι ολο λαχανικα θα βαρεθει!!!!!! ;) αληθευει οτι δεν πρεπει να δινω φρουτο το απογευμα????? :unsure:

Ασε γκρινια..τα νευρα μουυυυυ τοτε!!

Κοιτα ταχινι οχι τοσο μικρο..λιγο αργοτερο και αμα εχετε προσδιαθεση για αλλεργιες πολυ αργοτερα.

Καπως ετσι την εκενα την κολοκυθα εγω..αλλα ηταν τοτε η εποχη της ..και ειχα και σπιτικες και φροντισα να καταψυξω..την τσακιζε μια χαρα

Εγω του την εκανα συχνα ψητη με αχλαδι.

Κανει να δινει φρουτα το απογευμα...

Επισης αμα μεγαλωσει λιγο ακομα και τρωει και αλλα δημητριακα μπορεις να αγορασει πολετα..κοινος σπασμενο καλαμποκι και να το βραζεις, η κεχρι η πληγουρι..του δικου μου του αρεσαν παρα πολυ...τοτε...τωρα ουτε να φτυσει

grousi έγραψε:

Aurore,πολυ μου αρεσε αυτη η συνταγη!!!!θα την κανω γιατι ολο λαχανικα θα βαρεθει!!!!!! ;) αληθευει οτι δεν πρεπει να δινω φρουτο το απογευμα????? :unsure:

Γεια σας!!!

Έλειψαν για λίγο κ ευτυχώς βρήκατε κ την συνταγή

για τα μπισκοτάκια βρώμης! Μπράβο Σωσώ-κα!

Λίγο ηλιαιελαιο κ λίγο μπεικιν

-σύμφωνα με την παιδίατρο μου-

που απαιτεί η συνταγή, δεν βλάπτουν καθόλου!

Φρούτα , Grousi μου, εμένα ο μικρούλης μου,

τρώει όλη μέρα!!! 1 καλάθι φρούτα σου λέω...

Ακτινίδιο, καρπούζι, βερυκοκα, κεράσια, μπανανες,

ροδάκινα, ανανά, όόόόλα , οοοολη μέρα ζητάει «μαμ»

(δηλ φρούτο!).

Ρωτά τον γιατρό σου αλλά δεν νομίζω να υπάρχει

προβλημα....

Τρισευτυχισμένη,

δίνεις «ανθιυγιεινα» στο παιδί;;;

Είμαι πολύ αυστηρή στο θέμα διατροφής

κ μπριζολίτσες με ψωμάκια, με βρίσκουν παντελώς

αντίθετη! -Χωρις παρεξήγηση, έτσι;-

Τρέμω τις κακές διατροφικές συνήθειες,

τα αλάτια, τα λίποι, τα μαγειρεμενα λάδια...

Ο σποράκος πάντως ΠΟΤΕ δεν έχει «ζητιανεψει»

από το φαγητό μας , παγωτό μας, πιάτο μας...

Είχε πάντα τα δικά του παιδικά σερβίτσια

που ακόμα κ φρούτο στο χέρι να του δώσω,

του το σερβίρω σε πιατάκι του

κ έτσι οτιδήποτε δικό μας τον αφήνει αδιάφορο!

Αν όμως τύχει κ δει έστω να πλένω κάποιο μπωλάκι του

θα ζητήσει «μαμ» (φρούτο)...

Τα κιλά του πριν 1 μήνα ήταν 9.700

κ ύψος 77. Δεν πρέπει να έχει βάλει γραμμαριο

αλλά μάλλον έχει ψηλώσει...

Μεγαλώνουν τα λατρεμένα μας, τρέχουν κ όλη μέρα

πάνω κάτω....!

Σαφως κ να μην σε ανησυχεί το βάρος του,

εφόσον τρέφεται κ αναπτυσεται σωστά...

Cesi, τις κρέμες εμπορίου

κ οτιδήποτε εμπορίου, με βρίσκει κ εμένα

αντίθετη, αυστηρά αντίθετη!

Ωραίες οι ιδέες σου για σπιτικες κρεμούλες

στα μωράκια που θέλουν κρέμες...

Μπράβο κορίτσια!!!

Τι να κανω μαριμαρι μου...ειμαι λιγο λοξη με αυτα...

δεν εχω κατι ενεντιων αυτων των αλλα και ο γιςο μου δεν τις πολυγουσταρει...χαχαχα..πηρε απο τη μαμα..

Του εχω δοσει κατα καιριους διαφορα..ουτε να τα φτυσει..αντιθετα ρυζογαλο, ειδικα τωρα το καλοκαιρι παγωμενο απο το ψυγειο...γλειφει και το μπολ.

Εμενα παντως θελει τα δικα μας φαγητα..και τωρα που ειναι 14 μηνων του δινω..αλλα εμεις γεννικα δεν μαγειρευουμε πολυ λαδερα και βαζουμε ελαχιστο εως καθολου αλατι...το αγαπημενο του να καθετε στην αγκαλια του μπαμπα του και να τρωει απο το πιατο του.( του μπαμπα)...

Γεννικα πιστευω στο παιδι ειναι οπως το μαθεις..καλο θα ηταν να μαθει απο μικρο να τρωει σωστα...φυσικα εφοσον του δινουμε εμεις το καλο παραδειγμα..μην περιμενετε δηλαδη να προτιμισει για σνακ μπαστουνακια καροτο αγγουρι ενω σας βλεπει να αδειαζετε το σακουλακι πατατακια σε χρονο ντετε

ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΕΥΑΚΟ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΑΝΟΙΞΕΣ!

εμενα δεν τρωει τιποτα ακομα,μονο μεμε θελει κ τιποτε αλλο! μονο το νερακι καπως του αρεσε που του εδωσα προχτες αλλα κ παλι μια γουλιτσα κ απο φαγακι τιποτα...

τελος παντων ηθελα να σας πω οτι μου εχει δωσει ο παιδιατρος τον τιτλο ενος βιβλιου που ειναι best seller κ εχει ολο παιδικες συνταγες κ του εριξα μια ματια στο ιατρειο κ ειναι φοβερο.θα βρω τιτλο κ θα σας το πω.

φιλια..

ρε συ γκρουσι ταχινι οχι ακομα..σουσαμι ισν ταχινι..οποτε οχι ακομα..

για πες ρυζογαλο σες..

ςγω εχω αλλη απορια..δε ξερω αν μπορω να δινω σιμιγδαλοκρεμα..γιατι το λεω αυτο..

γιατι γιαουρτι μας δινει αγελαδινο..και το φτιαχνω εγω με φρεσκο γαλα..

κανει να βρασω γαλα με σιμιγδαλι;;θελω να ρωτησω τη παιδιατρο..βεβαια μου πηρε χρονο το γιαουρτι..τη εκατσε λιγο βαρυ..και τωρα δε τρωει 1 μπωλ στη καθισια..το μισο και το αλλο πιο μετα..

γκρουσι εγω καμια φορα δινω το μεσημεριανο και το απογ..οτι περισσεψει..

εμας παλι ειναι λιγουρα..οτι τρωμε μας κοιταει..και ειναι μικρη ρε γαμωτο!

Σωσωκα δεν ξερω..φτιαχνετε και με ευαπορε οποτε αν σας αφινει αλλα δεν ειναι και τοσο νοστιμο..κανε παντως υπομονη..

Και εγω το γιαουρτι μονη μου το φτιαχνω, εχω κρατησει τα γυαλινα βαζακια απο τα γιαουρτια του κουκακι που επαιρνα και τα φτιαχνω εκει μεριδουλες..με βολευουν στην μεταφορα..αλλα και γιατι το δικο μου λαιμαργο ειδικα αμα κοψεις μεσα κερασια μπανανα και νεκρατινι ειναι ικανο να φαει παρα πολυ.

Το ρυζογαλο το φτιαχνεις οπως και τα δικα μας, απλα δεν βαζεις ζαχαρι βαζεις λιγες σταφιδες...

Βεβεια μια γνωστη μου εβαζε πολυ λιγη ακατεργαστη ζαχαρι απο πανω.

Δεν ξερω αμα κανει να βρασεις το γαλα σκονη με σιμηγδαλι..δεν ξερω καν αν βραζετε αυτο...

δοκιμασε και αμα τρωγιετε πες μας

κοιταξε.θα ρωτησω την παιδιατρο..λογικα επιτρεπεται..αφου βραζω γαλα...αλλα θα ρωτησω και θα σας πω..λετε να της το κανω με δικο της γαλαλ;;;πολυ γελιο..το κανω τωρα και θα το δωσω το απογ!!

αφου ρσχει ζαχαρη ηδη το γαλα της..

Λεω ρε παιδι που στην περιπτωση που εισαι και εσυ τρελη σαν και εμενα και δεν πολυσυμπαθεις τη ζαχαρη.,..

αμα γεννικα τρωει βαλε..αλλα με την μαυρη γινετε..μνιαμμμ ολα τα λευτα.

Ναι λογικα επιτρεπεται γιατι υποτιθετε πως οταν το γαλα ανακατευτει με αλλα πραγματα αλλαζει η δομη του..ξερω και εγω...δεν ειμαι και χημηκος..παντως γω του εδινα και σπιτικο κεκικ με φρουτα απο 10 μηνων περιπου, το εφτιαχνα βεβεια με χυμο μηλο λογω της αλλεργιας ..αλλα επιτρεποταν και με γαλα

για πες συνταγη κεικ αν δε βαριεσαι..σε πρηξαμε λιγο,ε;;ευτηχως με τη γκρουσι παμε εν αλλαξ..

της το εκανα με δικο της γαλα.αντε να δουμε..

:woohoo: :woohoo: :woohoo: κοριτσια!!!!!!!!πειτε συνταγες!!!!!!γραφω εγω!!!!!!!!!!

σωσουκα,κι εγω καμια φορα δινω το απογευμα οτι περισσεψει απο το μεσημερι αλλα δεν της πολυαρεσει....προτιμαει φρουτο...τωρα θα δω πως θα παμε και με το κουακερ.... ;)

σοφακι,λεω να το παρω το βιβλιο...αξιζει?????? ;)

ανακεφαλαιωνοντας,για απογευμα μπορω να δινω κουακερ και φρουτα????τα υπολοιπα μολις μεγαλωσουμε λιγακι,ετσι?????

καλα κοριτσια...πολυ γελιο σημερα!!!!!!!!!!την αφησα να φαει "μονη της".....!!!!!! :P :laugh: μπορει να τα εκανε χαλια και να πηγαμε κατευθειαν για μπανιο μετα.... :laugh: αλλα το χαρηκε πολυ και εφαγε πιο πολυ απο καθε αλλα φορα!!!!!! ;) οταν της επαιρνα το πιατο εκλαιγε!!!! :silly: ηθελε κι αλλο!!!!χαχαχαχαχα :cheer:

Ωραίο θεματάκι ευα, πολύ χρήσιμο και για μας γιατι και εγώ έχω ένα θέμα με το τι να της δίνω το απόγευμα.

Οι συνταγές καταπληκτικές για τα μπισκοτάκια θα τις τα δοκιμάσω.

Σε μας η παιδίατρος είπε απο τους 6μιση μήνες οτι μπορεί αντι για πατάτα να της δίνω ρυζι ή μακαρόνια.

Εμένα τα τρώει αλεσμένα αλλά τα φρούτα όταν είναι πολύ νερουλά δυσκολευόμαστε λίγο,δεν είχα σκεφτεί για μη αλεσμένα πάντως προχτές της δοκίμασα πεπόνι κομματι και της άρεσε που το πιπιλαγε.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...